Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021
Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στην ΗγουμενίτσαΕνημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για περιστατικό αγνοούμενου 27χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, ο οποίος είχε μεταβεί για λήψη θαλασσίου λουτρού, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας όρμου "ΒΑΛΤΟΥ ΒΑΤΑΤΣΑΣ" Θεσπρωτίας πλησίον των εκβολών ποταμού ΚΑΛΑΜΑ.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρεις (03) ιδιώτες δύτες καθώς και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία του, σε χερσαία περιοχή πλησίον μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στους οικείους του.
Read More »
Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στην Ηγουμενίτσα Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

73 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Πολλά και σήμερα στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021
73 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Πολλά και σήμερα στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 19
ΠΕ Ιωαννίνων 37
ΠΕ Πρέβεζας 13


Read More »
73 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Πολλά και σήμερα στη Θεσπρωτία 73 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Πολλά και σήμερα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Καταγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κατά του CEO της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021
Καταγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κατά του CEO της ΟΛΗΓ κ. ΠορφύρηΑπό την δημοσιογράφο κ. Βάσω Γκόρου, λάβαμε την παρακάτω επιστολή, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας:

«Μια κατακριτέα και απρεπής σκηνή, εκτυλίχθηκε την Τετάρτη 15/09/2021, λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου για τα Λιμάνια, που διοργανώνουν στην Ηγουμενίτσα ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Ο συνδιοργανωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αθανάσιος Πορφύρης, χωρίς να προκληθεί και χωρίς καμία εξήγηση, πλησίασε στο τραπέζι - στον εξωτερικό χώρο του συνεδριακού κέντρου ξενοδοχείου - που καθόμασταν οι δύο εκπρόσωποι ΜΜΕ της Θεσπρωτίας και απαίτησε με έντονο ύφος από το συνάδελφο εκδότη της εφημερίδας Τιτάνη, διαχειριστή της ιστοσελίδας thespro.gr, Ευάγγελο Αναστασίου, μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, να αποχωρήσει από το χώρο, το ξενοδοχείο στο οποίο διεξάγονταν το συνέδριο και να κατευθυνθεί στο... πεζοδρόμιο, εκτός ξενοδοχείου.
Αμέσως παρενέβην και προσπάθησα να εξηγήσω στον κ. Πορφύρη αφ' ενός ότι δεν μπορεί να διώξει εκπρόσωπο ΜΜΕ από δημόσια εκδήλωση, αφ' ετέρου δήλωσα ότι σε τέτοια περίπτωση θα αποχωρούσα κι εγώ από την εκδήλωση. Φυσικά ο συνάδελφος δεν αποχώρησε.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να μην εκτιμά έναν εκπρόσωπο ΜΜΕ. Όπως επίσης δικαίωμα να διαφωνεί μαζί του ή να θεωρεί ότι η κριτική που του ασκείται είναι άδικη.
Αναφαίρετο όμως είναι και το δικαίωμα των δημοσιογράφων/ εκδοτών να παρευρίσκονται στις δημόσιες εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι φορείς, χωρίς κανείς να επιτρέπεται να τους εμποδίζει ή να τους απαγορεύει ή να τους απειλεί.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από κανέναν εκπρόσωπο φορέα προς κανέναν συνάδελφο...

Με εκτίμηση
Βάσω Γκόρου
Δημοσιογράφος - Μέλος ΕΣΠΗΤ
Ανταποκρίτρια ΕΡΤ Ν. Θεσπρωτίας»


Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε μορφή παρεμπόδισης των μελών της από το να κάνουν την δουλειά τους. Τέτοιες πράξεις σκοπό έχουν τον περιορισμό των αναφαίρετων δικαιωμάτων των λειτουργών του Περιφερειακού Τύπου να σχολιάζουν και να καταγράφουν τα θέματα της περιοχής τους.
Οι θεσμικοί φορείς όχι μόνο δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζουν το έργο του δημοσιογράφου αλλά να συμβάλλουν στο να διευκολύνεται αυτό.
Για το λόγο αυτό καταδικάζουμε την αναίτια πράξη του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας όπως και οποιαδήποτε παρόμοια στοχοποιεί εφημερίδες - μέλη της Ένωσης μας και τις παρεμποδίζουν στο να επιτελέσουν το δημοσιογραφικό τους έργο.
Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σε κάθε κίνηση που πλήττει την αδέσμευτη και αντικειμενική δημοσιογραφία στην Περιφέρεια και συντασσόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας κ. Αναστασίου, καθώς και όσων συναδέλφων μας αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Read More »
Καταγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κατά του CEO της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρη Καταγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κατά του CEO της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000€ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες σε κατάστημα για εξυπηρέτηση ανεμβολίαστου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000€ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες σε κατάστημα για εξυπηρέτηση ανεμβολίαστουΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (15-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (28) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

(15) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (-14- ύψους -300- ευρώ και -1- ύψους -150- ευρώ), ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(13) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των ακόλουθων προστίμων, ως εξής:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
(2) πρόστιμα των -300- ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο
(2) πρόστιμα των -300- ευρώ σε εργαζόμενους καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Πρόστιμο -2.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -7- ημέρες σε κατάστημα, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο χωρίς να φέρει πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης
Πρόστιμο -300- ευρώ σε (4) πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
Πρόστιμο των -300- ευρώ σε πελάτη καταστήματος για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
Πρόστιμο -300- ευρώ σε (2) πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000€ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες σε κατάστημα για εξυπηρέτηση ανεμβολίαστου Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000€ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες σε κατάστημα για εξυπηρέτηση ανεμβολίαστου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Σελίδες