47 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιο νούμερο στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
47 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιο νούμερο στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 7
ΠΕ Θεσπρωτίας 9
ΠΕ Ιωαννίνων 30
ΠΕ Πρέβεζας 1


Read More »
47 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιο νούμερο στη Θεσπρωτία 47 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιο νούμερο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 19χρονου και 29χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
Σύλληψη 19χρονου και 29χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 19 και 29 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό να μεταβούν παράνομα στην Κέρκυρα και στην συνέχεια στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 19χρονου και 29χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 19χρονου και 29χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Τη ματαίωση του Λαμπόβου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
Τη ματαίωση του Λαμπόβου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας


Το ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας αφουγκραζόμενο την γενικότερη ανησυχία των πολιτών αλλά και μελών του Συλλόγου μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου για την διενέργεια της εμποροπανήγυρης «Λάμποβος» στην πόλη της Παραμυθιάς συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική εικόνα του νομού Θεσπρωτίας σε συνδυασμό με το πρόσφατο άνοιγμα των σχολείων αλλά και τις προβλέψεις επιστημόνων για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων πανελληνίως στο τέλος του μήνα αποφασίσαμε ότι οφείλουμε, ως Σύλλογος που μεταξύ των σκοπών του είναι η προβολή θέσεων και απόψεων για την δημόσια υγεία, να προειδοποιήσουμε ότι η διενέργεια της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω την επιδημιολογική εικόνα του νομού με απρόβλεπτες υγειονομικές συνέπειες.

Η συγκέντρωση σε έναν χώρο μεγάλου αριθμού εμπόρων από κάθε γωνιά της χώρας μαζί με τις οικογένειες ή τους υπαλλήλους τους σε συνδυασμό με τους χιλιάδες καταναλωτές που θα επισκεφτούν την εμποροπανήγυρη αποτελούν πηγή συγχρωτισμού δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον για την διασπορά του ιού που ακόμη και με την τήρηση των πιο σκληρών μέτρων θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί.

Κατανοούμε απόλυτα ότι για την πόλη της Παραμυθιάς, πέρα από παραδοσιακή εκδήλωση συνυφασμένη με την ιστορία της, το Λάμποβο είναι και μια τονωτική ένεση στην οικονομία της περιοχής.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ρίσκο μιας «υγειονομικής βόμβας» που θα θέσει σε κίνδυνο το πολυτιμότερο αγαθό, την δημόσια υγεία.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου να επανεξετάσει την απόφαση του και να ακυρώσει για την φετινή χρονιά την εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς ακολουθώντας το παράδειγμα του δήμου Άρτας και του δήμου Ζίτσας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και τα μέλη του είναι στην διάθεση των αρχών, των φορέων, και των πολιτών του νομού για ότι χρειαστεί και θεωρούμε ότι η άποψη μας πρέπει να ακούγεται για αποφάσεις που αφορούν την δημόσια υγεία στα πλαίσια του κοινού αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας.

Για το Δ. Σ. του Ι.Σ.
Ο Πρόεδρος 
Πέτρος Οικονομίδης
Ο Γεν Γραμματέας
Νικόλαος Τάσιος
Read More »
Τη ματαίωση του Λαμπόβου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας Τη ματαίωση του Λαμπόβου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

4 θετικά rapid tests σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
4 θετικά rapid tests σε Παραμυθιά και ΗγουμενίτσαΤην Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 163 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 67 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 17.678 rapid test και ανευρέθηκαν 313 θετικά (1.77%). Από τις 313 περιπτώσεις, οι 155 αφορούν άνδρες και οι 158 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 30.33 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
114 rapid test με 3 θετικά (2.63%) αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 16 έτη

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
111 rapid test με 1 θετικό (0.9%) αφορά σε 1 άνδρα 45 ετών
Read More »
4 θετικά rapid tests σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα 4 θετικά rapid tests σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Παρουσίαση των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην 85η ΔΕΘ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
Παρουσίαση των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην 85η ΔΕΘΤο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, συμμετείχε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με την εκδήλωση «Πρόληψη – Η καλύτερη προοπτική για το σύστημα υγείας» που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής.

Την ενημερωτική εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε:

«Τα ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων και αποτελούν μια στροφή της προωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς την Τοπική αυτοδιοίκηση. Ο θεσμός αυτός μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού καθώς είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. Αποστολή του είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος και η ενημέρωση των πολιτών για να προληφθούν έγκαιρα σοβαρές παθήσεις. Η καλύτερη προοπτική για το σύστημα υγείας είναι η πρόληψη μέσα από οργανωμένα προγράμματα».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Β’ Αντιπρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος παρουσίασε τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στα 4 χρόνια λειτουργίας του το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, συχνά δίνοντας το παράδειγμα σε δράσεις που θα έπρεπε να υλοποιηθούν όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Η τετραετής αυτή όμορφη διαδρομή του ΚΕΠ Υγείας μας έδειξε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορεί να χαράξει εξαιρετική πορεία και να προσπεράσει κάθε εμπόδιο. Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο παρεμβαίνουμε στοχευμένα προκειμένου η πρόληψη να αποτελέσει μέρος της κουλτούρας των Δημοτών μας. Ήδη ξεκινήσαμε την ένταξη του Δήμου μας στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές στις οποίες το ΚΕΠ Υγείας θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Δήμοι, μέσω των ΚΕΠ Υγείας, καλύπτουν ένα συμβατικό κενό στον τομέα της προαγωγής υγείας, αυτό της πρόληψης. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν η πολιτεία να το αντιληφθεί και να αναγνωρίσει τα Κέντρα Πρόληψης της Υγείας ως επίσημες δομές πρόληψης και προαγωγής υγείας στην κοινότητα, ενισχύοντας τα με πόρους και εργαλεία προς όφελος πάντα των πολιτών».

Στην ίδια εκδήλωση, η κα Μαρία Αϊδίνη, Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, παρουσίασε τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΚΕΠ Υγείας, η κα Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου, Υπεύθυνη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας παρουσίασε το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας και η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. παρουσίασε το πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στο Facebook (https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/) και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας.
Read More »
Παρουσίαση των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην 85η ΔΕΘ Παρουσίαση των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην 85η ΔΕΘ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Ερώτηση Μ. Κάτση για την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
Ερώτηση Μ. Κάτση για την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας ΠαραμυθιάςΕρώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, σχετικά με την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς. Λόγω της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης για την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, αλλά και εξαιτίας επιπλέον αντικειμενικών παραγόντων, σήμερα το Κέντρο Υγείας ουσιαστικά δεν έχει ιατρό στη συγκεκριμένη ειδικότητα. Αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρότατο κίνδυνο για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου οι οποίοι στερούνται βασικών παιδιατρικών υπηρεσιών, όπως απλών εξετάσεων, σε μια εποχή μάλιστα όπου έχουν επαναλειτουργήσει τα σχολεία και οι ανάγκες αναμένεται να αυξηθούν, ενώ παράλληλα η πορεία της πανδημίας δυστυχώς συνεχίζεται.

Η επιμονή της κυβέρνησης να δημιουργεί επιπλέον κενά και ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις πρακτικές της, τα οποία σύμφωνα με την ίδια θα έρθει να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, υπονομεύει τη λειτουργία αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ., ενώ ταυτόχρονα προσβάλει τους υγειονομικούς που εργάστηκαν και εργάζονται ακούραστα ώστε να κρατήσουν όρθιο το σύστημα σε αυτή την πρωτοφανή πανδημική κρίση.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας με την Ερώτησή του ζητά από τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, και να καλύψει επαρκώς και σε μόνιμη βάση τις παιδιατρικές ανάγκες των πολιτών του Δήμου Σουλίου. Επίσης ζητά την επίλυση των μεγάλων λειτουργικών προβλημάτων που δημιούργησε στις δομές υγείας τις Θεσπρωτίας, η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, χωρίς φυσικά να εξουθενώνεται το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, και δίχως να υπονομεύεται η εύρυθμη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. και ο δημόσιος χαρακτήρας του.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ελλιπής παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, του Δήμου Σουλίου»

Στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου, έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα από την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών η οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Παρά το γεγονός ότι στη δομή υπηρετούν δύο παιδίατροι, λόγω της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης για την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, αλλά και εξαιτίας επιπλέον αντικειμενικών παραγόντων, σήμερα η εν λόγω δομή ουσιαστικά δεν έχει ιατρό στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, κάτω από αντίξοες συνθήκες μάλιστα, ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου στερείται βασικών παιδιατρικών υπηρεσιών, όπως απλών εξετάσεων, σε μια εποχή μάλιστα όπου έχουν επαναλειτουργήσει τα σχολεία και οι ανάγκες αναμένεται να αυξηθούν.

Η μεταφορά Παιδίατρου από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και οι εφημερίες για λίγες ώρες την εβδομάδα που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, προφανώς και δεν λύνουν το πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του πληθυσμού.

Η επιμονή της κυβέρνησης σε πρακτικές που δημιουργούν επιπλέον κενά και ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα οποία σύμφωνα με τον διακηρυγμένο σχεδιασμό της θα έρθει να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ., ενώ ταυτόχρονα προσβάλει τους υγειονομικούς που εργάστηκαν και εργάζονται άοκνα ώστε να κρατήσουν όρθιο το σύστημα σε αυτή την πρωτοφανή πανδημική κρίση.

Επειδή οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου, αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από την ελλιπή παροχή βασικών παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Επειδή τα παιδιά έχουν επιστρέψει στις σχολικές αλλά και στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, και οι ανάγκες σε παιδιατρική φροντίδα αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα

Επειδή η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη, και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλες του τις βαθμίδες, είναι βασική προϋπόθεση για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή της

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς να είναι και πάλι σε θέση να καλύψει επαρκώς και σε μόνιμη βάση τις παιδιατρικές ανάγκες του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής;
2) Με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα που δημιούργησε στις δομές υγείας τις Θεσπρωτίας, η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, χωρίς να εξουθενώνεται το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, και δίχως να υπονομεύεται η εύρυθμη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. και ο δημόσιος χαρακτήρας του;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κάτσης Μάριος

Read More »
Ερώτηση Μ. Κάτση για την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς Ερώτηση Μ. Κάτση για την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Φιλιατών μετά την αναστολή εργασίας των υγειονομικών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Φιλιατών μετά την αναστολή εργασίας των υγειονομικών


Έχουν περάσει παραπάνω από 20 ημέρες από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν 20 εργαζόμενοι (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί και βοηθητικό προσωπικό) του Νοσοκομείου Φιλιατών τέθηκαν σε αναστολή. Πρόκειται για συναδέλφους μας, με τους οποίους εργαζόμαστε μαζί για πολλά χρόνια, στις ίδιες βάρδιες και στις ίδιες συνθήκες. Μαζί αντιμετωπίσαμε, με υπευθυνότητα, τα πρώτα κύματα της πανδημίας και θα αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε μας επιφυλάσσει το μέλλον.
Δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού για την προστασία από τον κορωνοϊό και το αποδεικνύουμε με το μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού έναντι στον κορωνοϊό (93% !). Δηλώνουμε αλληλέγγυοί στους συναδέλφους που τέθηκαν σε αναστολή.
Η αναστολή εργασίας είναι η έσχατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε εργαζόμενο. Η τιμωρία του εργαζόμενου με την ολική περικοπή του μισθού του, τον οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και κοινωνικό στιγματισμό. Ταυτόχρονα με τους συναδέλφους που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τιμωρήθηκαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, με την αναστολή των κανονικών αδειών τους. Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών θα είναι η σωματική και πνευματική εξάντληση του υγειονομικού προσωπικού.
Παρά τις όποιες εξαγγελλίες της κυβέρνηση για άμεση αναπλήρωση των εργαζόμενων που θα τίθενται σε αναστολή, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία αναπλήρωση στο Νοσοκομείο μας. Φαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ούτε κανένα σχέδιο κάλυψης των κενών θέσεων με επικουρικό προσωπικό. Αντίθετα φαίνεται ότι αναζητούνται λύσεις στον ιδιωτικό τομέα με την σύναψη συμβάσεων με εταιρίες ή με ατομικές συμβάσεις παροχής έργου.

Έτσι, προστέθηκαν στις υφιστάμενες ελλείψεις προσωπικού και τα κενά που δημιουργήθηκαν από την αναστολή εργασίας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα σε κρίσιμες υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά :
· Το ακτινολογικό εργαστήριο λειτουργεί με μόνο δύο ιατρούς, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο αριθμός των απεικονιστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται.
· Το φαρμακείο λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό, με συνέπεια να είναι αδύνατη η χορήγηση φαρμάκων σε εξωτερικούς ασθενείς.
· Τα χειρουργεία καλύπτονται μόνο από δύο αναισθησιολόγους που καλούνται ταυτόχρονα να καλύψουν τα περιστατικά στα χειρουργεία, στις κλινικές και στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).
· Τα νοσηλευτικά τμήματα επιβαρύνθηκαν επιπλέον μετά την αναστολή εργασίας νοσηλευτών και την λειτουργία των τμημάτων covid19.
· Προβλήματα παρατηρούνται και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες τους Νοσοκομείου, όπως στην μεταφορά των ασθενών, στην απολύμανση των χώρων και στα μαγειρεία.

Εκτός από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, παρατηρούνται και ελλείψεις στην χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Όχι μόνο δεν υπήρξε καμία οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου μας για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας καθώς και της ανάπτυξης της ΜΑΦ, αλλά αντίθετα υπήρξε μείωση του προϋπολογισμού σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι 20 συμβασιούχοι εργαζόμενοι να έχουν μείνει απλήρωτοι για δύο μήνες. Η πληρωμή τους αναμένεται να γίνει τέλος του τρέχοντος μηνός, αλλά απ΄ ότι φαίνεται δεν θα λάβουν ολόκληρο τον μισθό τους.

Διεκδικούμε :
· Την άμεση επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή εργασίας.
· Την ένταξη όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου στα ΒΑΕ.
· Την μονιμοποίηση του προσωπικού που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
· Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
· Την αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Φιλιατών.

Λέμε ΟΧΙ στον διχασμό και ΟΧΙ στον εξαναγκασμό!
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ελευθερία Αθανασίου
Ο Γραμματέας
Κων/νος Μπακάλης
Read More »
Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Φιλιατών μετά την αναστολή εργασίας των υγειονομικών Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Φιλιατών μετά την αναστολή εργασίας των υγειονομικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών καθώς και του 40χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα, ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Βροχή τα πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021
Βροχή τα πρόστιμα σε όλη την ΉπειροΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (25) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(15) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(10) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες ή εργαζόμενους καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Βροχή τα πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο Βροχή τα πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Σελίδες