Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
  • Χθες το μεσημέρι, στην Ιόνια Οδό (κοντά στα διόδια Τερόβου), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 24 ετών, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου, έναν 33χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
  • Χθες το μεσημέρι, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 54 και 35 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους ενός κιλού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης. Επίσης, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για παράβαση του Κ.Ο.Κ.
  • Χθες το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (16) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
  • Χθες το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Read More »
Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

Δήλωση Περιφερειάρχη για το Φυσικό Αέριο

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά για το δίκτυο Φυσικού Αερίου ο Περιφερειάρχης δήλωσε και τα εξής:

«Ξέρετε πολύ καλά από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογιάννη, ότι έχουμε συνέχεια συνεργασία και έχουμε προτείνει τους τρόπους που αναφέρθηκαν και από τον κ. Πρωθυπουργό. Είναι η δουλειά που έχει γίνει από τις υπηρεσίες μας, είχαμε αρχικά συνεργασία με τον κ. Μανιάτη και τώρα με τον κ. Σταθάκη (Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας), ο οποίος μας ενημερώνει για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να προχωρήσει το Φυσικό Αέριο στην Ήπειρο. Ήδη έχει υπογράψει συμφωνία το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αναζητούμε τις υπηρεσίες που θα χρειαστούν φυσικό αέριο και έχουμε πει πολλές φορές, ότι αφού δεν περνάει το δίκτυο στην περιοχή μας, να γίνει σύνδεση της ενδοχώρας της Ηπείρου με καράβι. Δεν άκουσα τίποτε καινούργιο τίποτε σε αυτά, εκτός από τις ίδιες, τις δικές μας τοποθετήσεις και τις αγωνίες».


Read More »
Δήλωση Περιφερειάρχη για το Φυσικό Αέριο Δήλωση Περιφερειάρχη για το Φυσικό Αέριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΡΙΝΤΖΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017


Στις 23/10/2017, ημέρα Δευτέρα , ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπρίντζης, περιόδευσε συνοδεία του Δημάρχου Φιλιατών, στις Τοπικές Κοινότητες Κεραμίτσας, Χαραυγής και Γαρδικίου όπου συζήτησε, με τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων, σε θέματα που απασχολούν την περιοχή τους .


Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΡΙΝΤΖΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΡΙΝΤΖΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

H απάντηση της δημάρχου Σουλίου στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δάνου Αναστασόπουλου

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017


Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο να χάνεις από την παράταξη έναν συνεργάτη.

Ιδιαίτερα δε δυσάρεστο και απορίας άξιο είναι όταν αυτός κατέχει επί 18 μήνες θεσμική θέση και μάλιστα την ιδιαίτερης βαρύτητας του αναπληρωτή της Δημάρχου.

Επίσης του προτεινόμενου από εμένα και εκλεγμένου για δύο συνεχείς περιόδους μέλους της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.

Όμως επειδή οι ανάγκες του τόπου και οι προσδοκίες των δημοτών δεν περιμένουν, δεν υπάρχει χρόνος για συναισθηματικές αμφιταλαντεύσεις και πολιτικά πισωγυρίσματα.Στα πλαίσια της δημοκρατικής, διαφανούς, έντιμης, συλλογικής λειτουργίας η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ είναι απόλυτα σεβαστή γιατί αυτό άλλωστε είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι πρώτη φορά μετά την πολυετή μου ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, συνεργάτης καταφέρεται προσωπικά εναντίον μου, με τόσο απαξιωτικές εκφράσεις τόσο στο πρόσωπο μου όσο και στο θεσμό που εκπροσωπώ σεβόμενη κατ’ ελάχιστο τόσο την αξιοπρέπεια μου όσο και των υπολοίπων συνεργατών και συναδέλφων και μελών της δημοτικής παράταξης:

«Εύχομαι από καρδιάς στον εκλεκτό συνάδελφο, ότι δεν κατάφερε να πετύχει με προτάσεις και δράσεις τόσο ως αντιδήμαρχος, ως μέλος της οικονομικής επιτροπής καθώς και ως μέλος της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας να το πετύχει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και τον διαβεβαιώνουμε, ότι θα είμαστε δίπλα του εφόσον οι προτάσεις του συνάδουν με το κοινό συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών» 
Η Δήμαρχος Σουλίου
και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης 
«Συνέχεια με Ορ.Α.Μ.Α»
Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση


 
Read More »
H απάντηση της δημάρχου Σουλίου στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δάνου Αναστασόπουλου H απάντηση της δημάρχου Σουλίου στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δάνου Αναστασόπουλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ανεξαρτητοποιήθηκε απο την πλειοψηφία ο Δάνος Αναστασόπουλος με αιχμηρή δήλωση κατά της Δημάρχου

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017

Την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του από την παράταξη της πλειοψηφίας ΟΡΑΜΑ, πρωτοκόλλησε το πρωί της Δευτέρας, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δανιήλ Αναστασόπουλος.

Στην αιχμηρή δήλωση του αναφέρει σαν μοναδικό λόγο παραίτησης την συνεργασία του με την δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

“Η θητεία μου ως Αντιδημάρχου αλλά και ως δημοτικού συμβούλου στιγματίστηκε από αυταρχικές, εγωιστικές και αναξιοπρεπές λογικές και πρακτικές που χαρακτηρίζουν την κ. Δήμαρχο Σουλίου Μπραίμη Σταυρούλα την οποία εμπιστεύθηκα και την στήριξα, αλλά δυστυχώς διαψεύστηκα παταγωδώς. Η κ Μπραίμη διακατέχεται από αθεράπευτο συγκεντρωτισμό αλαζονεία, αυταρχική διάθεσης συνεχούς και εμμονικής αυτοπροβολής και τσακωμένη με την συλλογικότητα, την τίμια συνεργασία, το σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων, υπονομεύοντας και ναρκοθετώντας κάθε πρωτοβουλία των συνεργατών της, παρεμβαίνοντας ωμά και αντιδημοκρατικά χειραγωγώντας το έργο και τους χειρισμούς των ανεξάρτητων θεσμικών οργάνων, επιζητώντας πειθήνια και άβουλα όντα”.

Είχε προηγηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, η παραίτησή του Δανιήλ Αναστασόπουλου τόσο από αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σχεδιασμού, Υποδομών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης όσο και από το Νομικό Πρόσωπο και την Οικονομική Επιτροπή.

Υπενθυμίζουμε πως την θέση του στην αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών και μέχρι τον επόμενο ανασχηματισμό που αναμένεται στις αρχές του 2018, αναλαμβάνει η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη.

Διαβάστε την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Δανιήλ Αναστασόπουλου: 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Ανεξαρτητοποιήθηκε απο την πλειοψηφία ο Δάνος Αναστασόπουλος με αιχμηρή δήλωση κατά της Δημάρχου Δήμος Σουλίου: Ανεξαρτητοποιήθηκε απο την πλειοψηφία ο Δάνος Αναστασόπουλος με αιχμηρή δήλωση κατά της Δημάρχου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις του Προτύπου Ωδείου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017

Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις του Προτύπου Ωδείου Ηγουμενίτσας στις ειδικότητες πιάνο, κιθάρα, βιολοντσέλο και ειδικό αρμονίας .
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο χώρο του ωδείου από τις επιτροπές που όρισε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σχετική απόφαση του.

Συγχαίρουμε τους παρακάτω μαθητές μας για την κατάταξη τους :

Α΄ έτος Ειδικού Αρμονίας
1) Βεζδεβάνης Αλέξανδρος
2) Λάμπρη Φρειδερίκη
3) Τσίγκου Ολγα

Κιθάρα
Βεζδεβάνης Αλέξανδρος, Γ´ Μέση

Βιολοντσέλο
Ζερβού Ευθαλία, Β´ Ανώτερα

Πιάνο
1. Ανδριοπούλου Παναγιώτα, Α΄ Κατώτερα
2.Δαμιανίδης Αλέξανδρος, Α΄ Μέση
3.Μπλέτσας Γεώργιος, Α΄ Μέση
4.Παππά Γεωργία, Α΄ Μέση
5.Τζιάκου Λαμπρινή, Β΄ Κατωτέρα
6.Τζιάκου Μαρία, Β´ Κατωτέρα

Ευχόμαστε στους επιτυχόντες σπουδαστές καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στις μουσικές τους σπουδές. Συγχαίρουμε επίσης το μαθητή μας Μακρίδη Κωνσταντίνο που ολοκλήρωσε τη φοίτηση του στο αρμόνιο και έλαβε βεβαίωση περάτωσης σπουδών με βαθμό άριστα .


 
Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις του Προτύπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις του Προτύπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΗΓΟΥ

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017


Επ’ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη επανήλθε το θέμα λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με υδροπλάνα από 10 έως 20 θέσεων για τοπικά δρομολόγια αλλά και για δρομολόγια εξωτερικού , σε πρώτη φάση για Ιταλία .

Το υδατοδρόμιο στην Ηγουμενίτσα θα προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό και θα αναβαθμίσει τουριστικά την Θεσπρωτία .Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. έχει αδειοδοτήσει τα υδατοδρόμια Κέρκυρας , Παξών , Πάτρας και προχωράει και στα υπόλοιπα Επτάνησα.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , με άλλους φορείς πριν 2 χρόνια εγγράφως είχαν θέση την αναγκαιότητα του εν λόγω έργου ( με το υπ’αριθμ. 17 19.02.2016 έγγραφο) , δυστυχώς μέχρι τώρα δεν προχώρησε .Επ’ευκαιρία της δέσμευσης του Υπουργού κ. Σπίρτζη στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ηγουμενίτσα θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε και την εταιρεία Κ2 SMART JETS ιαπωνικών συμφερόντων η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των υδατοδρομίων του Ιονίου , έχει δείξει ενδιαφέρον και για το υδατοδρόμιο της Ηγουμενίτσας .

Καθήκον όλων των φορέων του τουρισμού και του εμπορικού κόσμου να πιέσουν για την γρήγορη υλοποίηση αυτού του έργου τουριστικής υποδομής για το οποίο δεν απαιτούνται μεγάλα κεφάλαια από το δημόσιο διότι το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα το υλοποιήσει η ανάδοχος εταιρία .Πιο δύσκολη είναι η διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας.

Η ΟΛΗΓ Α.Ε έχει την υποδομή και το στελεχιακό δυναμικό να την υλοποιήσουν έχει και την μεγαλύτερη αρμοδιότητα για το εν λόγω έργο .

ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ

ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ .


ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ 
ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ


Read More »
ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΗΓΟΥ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΗΓΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πανστρατιά για το ΤΕΙ με σύμμαχο τον Πρύτανη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017


Καθολικές είναι οι αντιδράσεις των τοπικών αρχών και φορέων του Νομού Θεσπρωτίας στην πρόταση για κλείσιμο του Τμήματος του ΤΕΙ που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα. Οι αντιδράσεις αποτυπώθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος το βράδυ της Δευτέρας κι αφού είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Η πρόταση, στο πλαίσιο ενοποίησης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων γνωστοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες και ύστερα από συνάντηση που είχε προκαλέσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Το γεγονός δε ότι πρόκειται για το μοναδικό τμήμα που προτείνεται να οδηγηθεί στο κλείσιμο, κάνει τις αντιδράσεις ακόμη μεγαλύτερες και τους τοπικούς φορείς να πιστεύουν ότι πρόκειται για μία πολιτική μεθόδευση σε βάρος της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι φορείς της Θεσπρωτίας φαίνεται ότι βρήκαν έναν καλό σύμμαχο στο πρόσωπο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Καψάλη ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη σε αντίθεση με την διοίκηση του ΤΕΙ η οποία ήταν σύσσωμη απούσα!

Και προκαλεί πραγματικά εντύπωση η επιλογή της να μην παραστεί στη σύσκεψη προκειμένου να υπερασπιστεί την πρόταση που η ίδια φαίνεται ότι κατέθεσε και φρόντισε να την κάνει γνωστή χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφενός υποστηρίζει η συγχώνευση θα γίνει με ακαδημαικά κριτήρια, αφετέρου αυτό που γίνεται στην πράξη είναι να διατηρούνται τα τμήματα στα Γιάννινα, στην Άρτα και την Πρέβεζα. Έτσι το μοναδικό που οδηγείται στο κλείσιμο είναι αυτό της Ηγουμενίτσας. Τόνισε ακόμη ότι η τοπική κοινωνία θέλει την αναβάθμισή του σε πανεπιστημιακό όπως επίσης είναι θετική στην ίδρυση των δύο τμημάτων διετούς φοίτησης για αποφοίτους ΕΠΑΛ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης θύμισε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπήρξε αρωγός σε κάθε προσπάθεια του ΤΕΙ, ακόμα και με παραχωρήσεις εκτάσεων για να αναπτυχθεί και υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς της Θεσπρωτίας απαιτούν όχι μόνο τη διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση του υπάρχοντος Τμήματος.
Πολιτικές πιέσεις και μεθοδεύσεις πίσω από την συγκεκριμένη πρόταση βλέπει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας και υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης του τμήματος.Ο έτερος βουλευτής του Νομού Μάριος Κάτσης, απουσίαζε από την σύσκεψη ωστόσο με επιστολή που απέστειλε σημειώνει ότι όλοι οι τοπικοί φορείς πρέπει να στηρίξουν το αίτημα για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που περιλαμβάνει την αλλαγή της εισαγωγικής κατεύθυνσης, γεγονός που θα καταστήσει το τμήμα βιώσιμο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε τις τελευταίες ώρες για την πρόταση να κλείσει το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα. Παρότι πάγια θέση του είναι όλες οι λειτουργίες τμημάτων να βρίσκονται εντός πανεπιστημιούπολης, από την στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει και διατηρούνται τα τμήματα στην Άρτα και την Πρέβεζα, το δίκαιο είναι να παραμείνει το τμήμα και στην Ηγουμενίτσα.

Δεσμεύτηκε δε να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που επεξεργάζεται την πρόταση συγχώνευσης και να καλέσει και τους καθηγητές του τμήματος προκειμένου να παρουσιάσουν την δουλειά που γίνεται.

Ταυτόχρονα προέτρεψε τους φορείς της Θεσπρωτίας να επιδιώξουν συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό Παιδείας για να του παρουσιάσουν τα «πειστικά» επιχειρήματα που υπάρχουν για την παραμονή του τμήματος στην Ηγουμενίτσα. Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως μετά την ενημέρωση που του έγινε είναι πεπεισμένος για την αναγκαιότητα παραμονής του Τμήματος, θέση που όπως είπε θα μεταφέρει στην αρμόδια επιτροπή Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν και αρκετοί σπουδαστές του Τμήματος οι οποίοι δια των εκπροσώπων τους μετέφεραν την δική αγωνία καθώς δεν ξέρουν αν θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και κάτω από ποιες συνθήκες.. Αγωνία που γίνεται ακόμη μεγαλύτεροι καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και οι οικογένειές τους επιβαρύνονται για την παραμονή τους στην Ηγουμενίτσα.
Δείτε το βίντεο της σύσκεψης:
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πανστρατιά για το ΤΕΙ με σύμμαχο τον Πρύτανη (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Πανστρατιά για το ΤΕΙ με σύμμαχο τον Πρύτανη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη απο τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα ,Φιλιάτες και Σούλι ) που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 9.00 πμ – 13.30 μμ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες :
- Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
- Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες.

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας. Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.-


 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη απο τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη απο τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017 Rating: 5

Σελίδες