Με ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο θωρακίζεται η Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Με ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο θωρακίζεται η Ηγουμενίτσα Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το έργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» και προϋπολογισμό 4.339.610,72 €, με απόφαση (ΑΔΑ: ΩΛ7Υ46ΜΤΛ6-06Ε) του Υπουργού Εσωτερικών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για το εν λόγω έργο, την μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας και προτάθηκε για ένταξη από την Περιφέρεια Ηπείρου, που είναι και ο κύριος του έργου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, την άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας και Περιφέρειας Ηπείρου. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη διευθέτηση του ρέματος Ξηροποτάμου με ορθογωνική διατομή από οπλισμένο σκυρόδεμα για συνολικό μήκος 560 m που βρίσκεται στην 1η Πολεοδομική Ενότητα της Ηγουμενίτσας. Το έργο πλαισιώνεται και από τα συνοδά έργα αρχαιολογικών ερευνών και σωστικών εργασιών καθώς και από υποέργο για τις μετατοπίσεις δικτύων ΔΕΔΔΗΕ. 

Read More »
Με ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο θωρακίζεται η Ηγουμενίτσα Με ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο θωρακίζεται η Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Μπαίνει πλαφόν στα τεστ για τον κορωνοϊό - Πόσο θα κοστίζουν

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Μπαίνει πλαφόν στα τεστ για τον κορωνοϊό - Πόσο θα κοστίζουνΣτην ανακοίνωση ότι μπαίνει πλαφόν στα τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης κατά την διάρκεια ενημέρωσης για την πανδημία.
Κάνοντας λόγο για φαινόμενα κερδοσκοπίας που έχουν παρατηρηθεί στην αγορά, ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε ότι το μοριακό τεστ θα κοστίζει 40 ευρώ και το rapid test 10 ευρώ.
«Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βρίσκεται σε αναστολή, και οφείλουμε να παρέμβουμε θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας» είπε και συνέχισε:

«Μέλημα μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία».

Τροπολογία εντός των επόμενων ημερών
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών. 
Αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: 
α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονωιού SARS-CoV-2, τα 40 ευρώ
β) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονωιού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα 10 ευρώ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την κοινωνία από κάθε αθέμιτη εμπορική πρακτική. Όποτε και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών» είπε ο κ. Σταμπουλίδης.
Read More »
Μπαίνει πλαφόν στα τεστ για τον κορωνοϊό - Πόσο θα κοστίζουν Μπαίνει πλαφόν στα τεστ για τον κορωνοϊό - Πόσο θα κοστίζουν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, το διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας. 

Στο σεμινάριο με θέμα «Εμβολιασμοί και λοιμώξεις στην Τρίτη ηλικία» αναλύθηκαν διεξοδικά οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες αποτελούν τις πιο συχνές λοιμώξεις στον άνθρωπο, ενώ τονίστηκε η αξία των εμβολιασμών, που συνιστούν θεμέλιο λίθο της προληπτικής ιατρικής. 

Ομιλητές στο webinar ήταν η κα Ανδρομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Γ. Ν. Φιλιατών και ο κ. Χρήστος Κωνσταντίνου, Ειδικευόμενος Παθολογίας, Γ. Ν. Φιλιατών 


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, δήλωσε σχετικά: 
«Έχουμε χρέος, ως αυτοδιοίκηση, να προάγουμε και να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, τονίζοντας την αξία της πρόληψης. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες που στα χρόνια της λειτουργίας του το αγκάλιασαν και το εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωση τους. Σ΄ αυτήν μας την προσπάθεια οφείλω να ευχαριστήσω τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας που ανταποκρίνεται κάθε φορά στις δράσεις ευαισθητοποίησης του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας». 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρος Οικονομίδης που επίσης χαιρέτησε την εκδήλωση, δήλωσε: 

«Η πρόληψη και η θεραπεία των λοιμώξεων ειδικά στην τρίτη ηλικία αποτελούν προτεραιότητα σε όλα τα συστήματα υγείας παγκοσμίως. Η ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό αυτό θέμα ήταν ο στόχος του διαδικτυακού σεμιναρίου μας και τόσο η συμμετοχή του κόσμου όσο και το ενδιαφέρον που έδειξε μας υπενθυμίζει την υποχρέωση μας να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηγουμενίτσας που με τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας του γίνεται σημαντικός αρωγός στον αγώνα του ιατρικού κόσμου για καλύτερη υγεία.».
Read More »
Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Η κυβέρνηση και ο κ. Βορίδης να ακούσει την κραυγή αγωνίας του Κάμπου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Μάριος Κάτσης: Η κυβέρνηση και ο κ. Βορίδης να ακούσει την κραυγή αγωνίας του Κάμπου (+ΒΙΝΤΕΟ)Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης επισκέφθηκε τον κάμπο της Κεστρίνης όπου γίνεται η εποχιακή συγκομιδή των μανταρινιών, μια μέρα μετά την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη με θέμα την οικονομική καταστροφή που έχει επέλθει στον κλάδο λόγω της πανδημίας κυρίως. 

Οι αγρότες μετέφεραν την αγωνία τους για την φετινή σοδειά και ζητούνε επιτακτικά από την κυβέρνηση της ΝΔ να τους στηρίξει οικονομικά ώστε να βγει η φετινή χρονιά και να μην κινδυνέψει η εκκίνηση της επόμενης 

Ο Μ.Κάτσης τόνισε ότι η πτώση του τζίρου είναι τεράστια δεδομένου του υψηλού κόστους παραγωγής και τόνισε ότι θα απευθυνθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο προς την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τους πληττόμενους αγρότες. «Το αίτημά είναι δίκαιο, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την οικονομική δυνατότητα να το υλοποιήσει, δεν είναι δυνατόν να μείνει παρακολουθητής αυτής της κατάστασης και να αφήσει χωρίς καμία στήριξη τους παραγωγούς» 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Read More »
Μάριος Κάτσης: Η κυβέρνηση και ο κ. Βορίδης να ακούσει την κραυγή αγωνίας του Κάμπου (+ΒΙΝΤΕΟ) Μάριος Κάτσης: Η κυβέρνηση και ο κ. Βορίδης να ακούσει την κραυγή αγωνίας του Κάμπου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Η συνέπεια του ιού φάντασμα - Γράφει η Αναστασία Λουσκάι

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Η συνέπεια του ιού φάντασμα -  Γράφει η Αναστασία ΛουσκάιΗ επιβεβλημένη απομόνωση στο σπίτι, η αποφυγή των κοινωνικών επαφών και η τακτική τήρηση των μέτρων υγιεινής και αυτοπροστασίας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλους τους ανθρώπους. 
Αρχικά, η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά μπορούν να επιδράσουν αρνητικά και στη σωματική υγεία ενός ανθρώπου, όχι μόνο στην ψυχική. 
Η καραντίνα και η απομόνωση διαρκείας μπορούν να οδηγήσουν σε στρες, άγχος, κατάθλιψη, αλλά και σε κόπωση, πτώση του ηθικού του κοινού και δημόσια αντίδραση. 
Η καραντίνα είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για όσους υποβάλλονται σε αυτήν. 
Η απομάκρυνση από αγαπημένα πρόσωπα, η απώλεια της ελευθερίας, η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της νόσου, αλλά και η ανία μπορούν να έχουν δραματικές συνέπειες. 
Αυτοκτονίες, θυμοί και μηνύσεις έχουν ακολουθήσει προηγούμενες καραντίνες σε ξεσπάσματα επιδημιών. 
Αντίθετα, η πρωτοφανής αυτή πανδημία, η οποία θα κοστίσει πολύ ακριβά στην ανθρωπότητα όπως φαίνεται, ανέδειξε και έναν άλλο εαυτό της. 
Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μια ανθρωπότητα διαφορετική από αυτήν που είχαμε συνηθίσει. 
Υπάρχει ένα κύμα αλληλεγγύης και συμπόνοιας για το συνάνθρωπο παγκοσμίως. 
Όλη αυτή η κατάσταση ήρθε να επαληθεύσει ότι η υγεία είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τον άνθρωπο. 
Είναι αναγκαίο να σταθούμε όλοι στο πλευρό όλων αυτών που κινδυνεύουν, όπως μπορούμε ο καθένας. 
Άποψή μου είναι πως η πανδημία ήρθε για να δώσει ορισμένα μαθήματα, να εκτιμήσουμε περισσότερο όλα αυτά που θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα. 
Μπορεί ο κορωνοϊός να απειλεί ανθρώπινες ζωές, όμως το περιβάλλον παίρνει μικρές ανάσες από την εκτεταμένη μόλυνση και επιβάρυνση που προκαλεί η καθημερινότητα των ανθρώπων. 
Επίσης, την ώρα που η χώρα μας δέχεται την ασύμμετρη απειλή του κορωνοϊού και χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, οι υγειονομικές αρχές υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στο έργο τους ενώ τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό. 
Τέλος, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλους τους γιατρούς οι οποίοι ρίχνονται στη μάχη και ρισκάρουν τη ζωή τους για τους συνανθρώπους μας, που κάνουν άπειρες βάρδιες, αφήνουν τις οικογένειες τους και γίνονται ανώνυμοι ήρωες της σύγχρονης εποχής ειδικότερα ζώντας σε επαρχιακές πόλεις. 

Υ.Γ. Εν αγνοίας μας, αντί να διευκολύνουμε αυτή την κατάσταση τη χειροτερεύουμε με τις πράξεις μας.
Read More »
Η συνέπεια του ιού φάντασμα - Γράφει η Αναστασία Λουσκάι Η συνέπεια του ιού φάντασμα -  Γράφει η Αναστασία Λουσκάι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

31 νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
31 νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωροΑναλυτικά η γεωγραφική κατανομή
• 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 319 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
• 545 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 40 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
• 26 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
• 65 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 51 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
• 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
• 39 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 106 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
• 80 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 46 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 73 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 70 κρούσματα από την Π.Ε. Πιερίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
• 97 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 34 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας
• 73 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
53 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
31 νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο 31 νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

2013 νέα κρούσματα - 101 νέοι θάνατοι και 607 διασωληνωμένοι

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
2013 νέα κρούσματα  - 101 νέοι θάνατοι και 607 διασωληνωμένοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 2013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.
4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
2013 νέα κρούσματα - 101 νέοι θάνατοι και 607 διασωληνωμένοι 2013 νέα κρούσματα  - 101 νέοι θάνατοι και 607 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους οι Κινητές Μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Θεσπρωτία: Που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους οι Κινητές Μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ, την εβδομάδα που διανύσαμε πραγματοποίησε rapid tests σε προσωπικό των παρακάτω φορέων/υπηρεσιών: 

Στην Π.Ε. Άρτας: Γεν. Νοσοκομείο Άρτας, Σύλλογος «Αγκαλιά», ΤΟΕΒ «Ζώνης Λούρου, Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, ΕΚΑΒ Άρτας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άρτας, Γηροκομείο Άρτας, Οικοτροφείο «Αίολος» «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας: Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, Επαγγελματικό Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 

Στην Π.Ε. Πρέβεζας: Δημαρχείο Καναλακίου, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αγίας Τριάδας Πρέβεζας, «Μασούτης», Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, «ΑΒ» Βασιλόπουλος, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, «Σκλαβενίτης». 

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων: Ι.Μ. Δουραχάνης, - Ίδρυμα Νεομάρτυρας Γεώργιος, Εργοτάξιο Δήμου Ιωαννιτών, Δ/ση Πρωτοβάθμια; Εκπαίδευση;, Δημαρχείο Μετσόβου, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, Δομή Ψυχικής Υγείας (Ψυχαργώς), Δημαρχείο Κόνιτσας και Κλιμάκιο Πυροσβεστικής, Οικοτροφείο «Νόστος» Κόνιτσα, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, 2ο Ειδ. Δημοτικό Σχολείο, Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου. 

Ø Για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η διενέργεια rapid test σε: -Ανοιχτή δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων Πέραμα, Ξενοδοχείο Λάκκα, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο, Στρατόπεδο Περάματος, 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Δημαρχείο Ιωαννίνων, Δημαρχείο Ζίτσας, ΣΑΠ Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στη Νεοκαισάρεια, ΔΕΥΑΙ, «Ολύμπιον», Διεύθυνση Πολεοδομίας, Δ. Ζαγορίου, Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» (και παράρτημα)
Read More »
Θεσπρωτία: Που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους οι Κινητές Μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. Θεσπρωτία: Που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους οι Κινητές Μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Τέλος στη ζωή του έβαλε 61χρονος με κυνηγετική καραμπίνα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Τέλος στη ζωή του έβαλε 61χρονος με κυνηγετική καραμπίνα


Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest ο 61χρονος βρέθηκε στο σπίτι του χτυπημένος από κυνηγετικό όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοχειρία. 
Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκεται η Αστυνομία.
Read More »
Τέλος στη ζωή του έβαλε 61χρονος με κυνηγετική καραμπίνα Τέλος στη ζωή του έβαλε 61χρονος με κυνηγετική καραμπίνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Ανακοίνωση για επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε στρατιωτική μονάδα της Ηπείρου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Ανακοίνωση για επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε στρατιωτική μονάδα της Ηπείρου Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα Ιωαννίνων γίνονται γνωστά τα εξής: 
Το βράδυ της Τρίτης διαγνώστηκε θετικός στον ιό πολίτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Το πρωί της επόμενης ημέρας (Τετάρτη 25 Νοεμβρίου) από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε διαδοχικές επικοινωνίες με τη Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας και την πολιτική ηγεσία που εμπλέκεται στη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια διενέργειας ελέγχων από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η 6η ΥΠΕ. 
Χθες Πέμπτη διενεργήθηκαν rapid test από τα οποία προέκυψαν 19 θετικά δείγματα - τα οποία επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό έλεγχο- ενώ άλλα 6 θετικά προέκυψαν από άλλους μοριακούς ελέγχους. Οι προσβληθέντες έχουν ήπια – μέχρι τώρα- συμπτώματα. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ήδη τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος σε συνεργασία με τις Στρατιωτικές Αρχές. Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα. 
Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση της 8ης Μ/Π ΤΑΞ και του Στρατοπέδου «Κατσιμήτρου», τόσο για τη διενέργεια των ελέγχων, όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν άλλων ζητημάτων που προκύψουν. 
Τέλος για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απευθύνει έκκληση στους υπευθύνους των Κλειστών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, οι οποίοι χειρίζονται αποκλειστικά το ζήτημα των ελέγχων για κορωνοϊό, να προχωρούν σε όσο το δυνατόν συχνότερους και με μαζικότητα ελέγχους και να μεριμνούν ώστε όσοι φιλοξενούμενοι εντοπίζονται θετικοί να τηρούν σε απόλυτο βαθμό τους προβλεπόμενους περιορισμούς, προκειμένου να μη διασπείρεται ο ιός στην κοινότητα.
Read More »
Ανακοίνωση για επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε στρατιωτική μονάδα της Ηπείρου Ανακοίνωση για επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε στρατιωτική μονάδα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι την 21η Δεκεμβρίου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι την 21η Δεκεμβρίου


Σε δισεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται για την κυβέρνηση η άρση του lockdown με τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ να ξεπερνούν για πρώτη φορά τους 600 και τους θανάτους να «αγγίζουν» τους 100.

Ελλείψει ενδείξεων για δραστική μείωση των κρουσμάτων, πλέον τα σενάρια για ακόμα μία παράταση της καραντίνας μέχρι την 21η Δεκεμβρίου έχουν πέσει στο τραπέζι και συζητούνται σοβαρά.

Προβληματίζει το γεγονός ότι το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αν και έρευνες που έγιναν στα λύματα στη Θεσσαλονίκη δείχνουν για την επόμενη εβδομάδα μείωση του φορτίου κατά 50%.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το ιικό φορτίο δείχνει αυξητικές τάσεις σε ορισμένες περιοχές και αυτό αποτελεί λόγο για να «φρενάρει» η κυβέρνηση την άρση των μέτρων.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χθες ότι «η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας». «Ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας» τόνισε.

«Κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό για την άρση του lockdown. Μέσα σε αυτή τη σταδιακή άρση υπάρχει και ο σχεδιασμός για τα σχολεία» απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Πέτσας. «Εάν χρειαστεί, στον σχεδιασμό μας είναι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και μετά η επίταξη. Αντιμετωπίζουμε τη χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια» πρόσθεσε τονίζοντας πως ελπίζει ότι ο εμβολιασμός στην Ελλάδα θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο.

Όσον αφορά στα σχολεία, είναι τα πρώτα στη λίστα που θα ανοίξουν. Όπως είπε άλλωστε χθες και ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη με μαθητές του Δημοτικού, «την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε».

Μετά τα σχολεία, σειρά πρόκειται να πάρουν το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση, χωρίς όμως ακόμη να έχει διευκρινιστεί πώς θα γίνει αυτό, καθώς, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, «καμία ημερομηνία δεν είναι δεδομένη».
Read More »
Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι την 21η Δεκεμβρίου Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι την 21η Δεκεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 59χρονο μοτοσικλετιστή

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 59χρονο μοτοσικλετιστήΧθες (26-11-2020) το μεσημέρι στο Δρυόφυτο Πρέβεζας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 
 Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 59χρονο μοτοσικλετιστή Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 59χρονο μοτοσικλετιστή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Ο Δήμος Σουλίου κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειαςΑκολουθεί φυλλάδιο που περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου STEP-IN.
Είναι διαθέσιμο για όλους τους δημότες μας.
Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη θωράκιση των κατοικιών,
• τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης,
• απλές συμβουλές που απαιτούν αποκλειστικά και μόνο αλλαγή κάποιων κακών συνηθειών χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης,
• επιδοτούμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα του φυλλαδίου που μπορούν να σας βοηθήσουν:
• να μειώσετε την κατανάλωση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας,
• να εξοικονομήσετε χρήματα,
• να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και
• να προστατεύσετε το περιβάλλον!
Μάθετε περισσότερα, με ένα κλικ, εδώ:
Read More »
Ο Δήμος Σουλίου κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας Ο Δήμος Σουλίου κοντά στον πολίτη, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, στο ΦΕΚ η απόφαση

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, στο ΦΕΚ η απόφασηΈως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ εφάπαξ την οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Αναλυτικά, στην απόφαση επισημαίνονται τα εξής:

-Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο

Εγκρίνουμε τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1-3-2020 έως και τη δημοσίευση της παρούσας, εξαιρουμένων όσων έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της υπ’αρ. οικ. 5687/282/16-4-2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 1468).

-Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

1. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ κατόπιν έγκρισης από το Δ.Σ. του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμοδίων Διευθύνσεων.

2. Από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

α) Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια άνεργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,

β) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,

γ) ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

δ) ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑMΚΑ),

ε) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),

στ) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

3. Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

4. Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται την 31-12-2020.
Read More »
400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, στο ΦΕΚ η απόφαση 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, στο ΦΕΚ η απόφαση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ" - Του Τάσου Βασιάδη

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ" - Του Τάσου Βασιάδη


Στις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται συχνά φωτογραφίες, των πρώτων επιβατικών- οχηματαγωγών “Egnatia” και “Appia”, που στα χρόνια του ΄60 αποτελούσαν τις «πλωτές γέφυρες» που συνέδεαν τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας και του Brindisi.
Ιδιαίτερα το αναρτώμενο φωτογραφικό υλικό αφορά το «Egnatia» που προηγήθηκε του «Appia» και εκτελούσε με αποκλειστικότητα τα δρομολόγια προς Ιταλία, λαμβάνοντας το προσωνύμιο «Βασίλισσα της Αδριατικής και του Ιουνίου».
Με αφορμή τις ως άνω αναρτήσεις ανακαλείται στην μνήμη ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο της εποχής, όπως περιγράφεται στο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ το 1963, από τον τότε μαθητή και λυκόπουλο της Εφορίας Προσκόπων Ηγουμενίτσας, Τάσο Βασιάδη.


ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΕΓΝΑΤΙΑ»
Αφήγηση Τάσος Βασιάδης 

Ήταν Πάσχα και εμείς τα λυκόπουλα της πόλης με τον Έφορο Προσκόπων, τον δάσκαλο Κώστα Παπαγγέλη, πήγαμε το πρωί να χαιρετίσουμε τους ξένους που κατέβαιναν από το ΕΓΝΑΤΙΑ, προσφέροντας τους λουλούδια. 
Αργότερα ο καπετάνιος του πλοίου μας κάλεσε να επισκεφθούμε εσωτερικά το πλοίο. 
Αφού διασχίσαμε πολλούς διαδρόμους και αίθουσες και αφού ανεβοκατεβήκαμε πολλές σκάλες, βρεθήκαμε στην πλώρη του ΕΓΝΑΤΙΑ.
Αφού χορτάσαμε την θέα από εκεί, αποφασίσαμε να να φύγουμε γιατί σε λίγο θα αναχωρούσε το πλοίο.
Αλλά το κακό ήταν που δεν βρίσκαμε την έξοδο.
Αρχίσαμε να τρέχουμε, μα του κάκου... 
Θα το είχαμε γυρίσει τρεις φορές το πλοίο, όταν σταθήκαμε λαχανιασμένοι να πάρουμε μια ανάσα...
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα μεγάφωνα στο διάδρομο φώναξαν: 
-Εντός πέντε λεπτών το σκάφος αναχωρεί!
Αρχίσαμε πάλι το τρέξιμο... 
Βρήκαμε μια πόρτα και την περάσαμε. 
Πίσω από την πόρτα ακολουθούσαν κάτι σκαλοπάτια. Τα κατεβήκαμε, μα στο τέλος αντί να βγούμε έξω, φθάσαμε στις τουαλέττες του πλοίου... 
Πίσω γρήγορα!
Ο θόρυβος από την μηχανή του πλοίου που ακούγονταν χαμηλός δυνάμωσε και ενισχύθηκε με τους συνοδούς κρότους από την αλυσσίδα της άγκυρας, σημάδι της αρχόμενης αναχώρησης... 
Το σκάφος κουνήθηκε!
Εκείνη την στιγμή κάποιος μας φώναξε: 
- Από εδώ γρήγορα!
Περάσαμε την πόρτα που μας έδειξε και βγήκαμε στο χώρο που βρίσκονταν τα αυτοκίνητα.
Τρέξαμε και πηδήσαμε στην ξηρά, την στιγμή που η ράμπα επιβίβασης είχε αρχίσει να ανεβαίνει...
Αν αργούσε να μας δείξει την πόρτα αυτός που μας φώναξε, θα τερματίζαμε ή στην Κέρκυρα, ή στην Πάτρα ή ούτε λίγο ούτε πολύ στο Πρίντεζι της Ιταλίας. 
Πάλι φτηνά την γλυτώσαμε.
Read More »
ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ" - Του Τάσου Βασιάδη ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ" - Του Τάσου Βασιάδη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Για 1η φορά στην Ηγουμενίτσα Black Friday και στα καύσιμα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020

Για 1η φορά στην Ηγουμενίτσα Black Friday και στα καύσιμα Read More »
Για 1η φορά στην Ηγουμενίτσα Black Friday και στα καύσιμα Για 1η φορά στην Ηγουμενίτσα Black Friday και στα καύσιμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας


Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας επισκέφτηκε σήμερα 26 Νοέμβρη την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα. 

Η αντιπροσωπεία ανέδειξε το ζήτημα της καταστολής που εκδηλώθηκε με εντολή της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο του πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. 

Η απόπειρα ανάμεσα στα άλλα, να επιβληθούν και οικονομικές κυρώσεις σε διαδηλωτές, όπως έγινε και στην πόλη μας, μας βρίσκει αντίθετους και ζητήσαμε την ακύρωση τους. 

Η αντιπροσωπία ανέδειξε ακόμα και με αφορμή και τη σημερινή απεργία ότι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν μπορεί η απάντηση της κυβέρνησης να είναι η καταστολή και ο αυταρχισμός, να στοχοποιείται η συνδικαλιστική και πολιτική δράση, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις των συνδικάτων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. 

Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή.
Read More »
Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Ο Αη Βασίλης θα φέρει το εμβόλιο και θα «τρέξει» ο τουρισμός - Γράφει ο Γιώργος Λύχνος

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020
Ο Αη Βασίλης θα φέρει το εμβόλιο και θα «τρέξει» ο τουρισμός - Γράφει ο Γιώργος ΛύχνοςΗ πανδημία του κορωνοϊού έχει αποδεκατίσει τον τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο, καθώς τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε πορεία χρεωκοπίας ή έχουν μειώσει δραματικά τα λειτουργικά τους έξοδα καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν. 
Το μόνο φως στο τούνελ είναι το εμβόλιο που θα φέρει τον Ιανουάριο ο Αη Βασίλης και το περιμένουν όλοι με ανυπομονησία για να αρχίσουν να τρέχουν και οι κρατήσεις . 
Σημαντικό είναι ότι στα κανάλια εύρεσης της google οι Αμερικανοί πολίτες ψάχνουν διακοπές ανά τον κόσμο και οι αύξηση έχει φτάσει στο 39 % σε σχέση με την περσινή περίοδο και λέω οι Αμερικανοί γιατί όπως φαίνεται εκεί θα περάσει πρώτος ο « Αη Βασίλης του εμβολίου» , ορίστε λοιπόν ο πρώτος θετικός οιωνός .Το ίδιο πιστεύω θα δούμε και στην Ευρώπη που αντλούμαι την βασική πελατεία για την χώρας μας, μέσα στον επόμενα μήνα 
Τώρα το βασικό μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι τα γενναία μέτρα για την στήριξη του κλάδου τόσο για τα ξενοδοχεία που απασχολούν μεγάλο εργατικό δυναμικό άλλα και για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και την εστίαση που απασχολούν εξίσου γενναία μερίδα εργαζομένων . 
Τα μέτρα θα πρέπει να είναι εκτός από την μια ετήσια αναβολή των οφειλών προς το δημόσιο και μια γενναία στήριξη από πλευράς εύκολου και γρήγορου δανεισμού χωρίς « ναι μεν αλλά ‘ και να μην ξεχνάμε και τους απασχολούμενος του κλάδου που εξίσου θα πρέπει να στηριχθούν με επιμήκυνση της ανεργία τους και όχι μόνον τους ενεργούς ανέργους αλλά και τους μακροχρόνια που δεν λαμβάνουν όλοι την κρατική βοήθεια , 
Μόνον εάν όλοι μαζί κράτος και ιδιωτικός τομέας συνστρατευτούν σε αυτόν τον πόλεμο ,χωρίς εισαγωγικά, θα δούμε ορατά αργότερα κάποια αποτελέσματα και δεν θα θρηνήσουμε και οικονομικά θύματα με επιχείρησης που δεν θα ξανά ανοίξουν και εργάτες που δεν θα εκλιπαρούν για τα αναγκαία προς το ζην . 

* Ο Γιώργος Λύχνος είναι Οικονομολόγος Τουριστικής ανάπτυξης με ΜΒΑ στην Οργάνωση Τουριστικών Επιχειρήσεων και οργανισμών .
Read More »
Ο Αη Βασίλης θα φέρει το εμβόλιο και θα «τρέξει» ο τουρισμός - Γράφει ο Γιώργος Λύχνος Ο Αη Βασίλης θα φέρει το εμβόλιο και θα «τρέξει» ο τουρισμός - Γράφει ο Γιώργος Λύχνος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Σελίδες