Συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου κ. Καραγιάννη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Παππά

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019
Συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου κ. Καραγιάννη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Παππά
 
 

Τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Γιάννη Παππά υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Σουλίου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης του κ. Παππά με τις αρχές της Θεσπρωτίας.
Την συζήτηση μονοπώλησαν ζητήματα αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας, με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας να αναφέρεται στην δράση της διεύθυνσης και τον Δήμαρχο μεταξύ άλλων να ζητά πιο έντονη παρουσία αστυνομικών στα απομακρυσμένα χωριά του δήμου, άλλα και σε σημεία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η Γλυκή κατά την διάρκεια της θερινής σεζόν. Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε αυξημένη αστυνόμευση κατά την διάρκεια του Λαμπόβου ενώ έθεσε θέματα οδικής ασφάλειας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου που διέρχονται από κοινότητες όπως το Προδρόμι, το Γαρδίκι η Κρυσταλοπηγγή κ.α.
 
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Καραγιάννης, ανέφερε:
"O αγώνας της καθημερινότητας είναι υπόθεση συλλογικών δράσεων, με την την Ελληνική Αστυνομία να αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Με τον κ. Παππά, διαπιστώσαμε πως έχουμε κοινές ανησυχίες και σήμερα θεμελιώσαμε μια παραγωγική συνεργασία. Τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της αγαστής και καρποφόρου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στην ατζέντα μας η ασφάλεια των συνδημοτών μας θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Εύχομαι στον κ. Παππά που πρόσφατα ανέλαβε τα ηνία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.”
Read More »
Συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου κ. Καραγιάννη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Παππά Συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου κ. Καραγιάννη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Παππά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
 

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας την Τετάρτη 09.10.2019 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

1ον: Έγκριση Πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης ΔΣ.
2ον: Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
3ον: Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές.
4ον: Έγκριση Β΄ Τροποποίησης Προϋπολογισμού Έτους 2019.
5ον: Έγκριση Προϋπολογισμού Έτους 2020.
6ον: Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης έκπτωσης μέλους του Δ.Σ. Αλέξανδρου Καπρινιώτη σε εφαρμογή του αρθ. 11 του Ενιαίου Κανονισμού Αρμοδιοτήτων & Λειτουργίας Δ.Σ. των Επιμελητηρίων & Εφαρμογή της διάταξης του αρθ.71 παρ.1 του Ν.4497/2017.
7ον: Τρέχοντα θέματα.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ στα ΚΗΦΗ Κεστρίνης

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019
Εκδήλωση του ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ στα ΚΗΦΗ Κεστρίνης
 
 
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων που γιορτάζεται στις 1 Οκτωμβρίου ήταν η αφορμή το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ να φιλοξενηθεί στο ΚΗΦΗ Κεστρίνης.
Σε έναν όμορφο χώρο φροντίδας και με μια παλλόμενη και ζωηρή ομάδα δουλέψαμε βιωματικά το Δένδρο της Ζωής. Ιστορίες χαράς , υπερηφάνειας, ευγνωμοσύνης, υπέρβασης αλλά και κόπων και ματαίωσης βρήκαν την έκφρασή τους με ένα μοναδικό τρόπο υπογραμμίζοντας μια πλούσια προσωπική διαδρομή!
Αξίες και εμπειρίες ζωής συγκίνησαν την ομάδα και αποτέλεσαν αφορμή για μια ουσιαστική επικοινωνία .Η ωριμότητα και η σοφία που κατατέθηκε δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται μέσα από προσωπική και συλλογική προσπάθεια. Πρότυπα ζωής και συνδιαλλαγής αναδύθηκαν.


Κωνσταντίνα Ζιάγκου
Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ
Read More »
Εκδήλωση του ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ στα ΚΗΦΗ Κεστρίνης Εκδήλωση του ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ στα ΚΗΦΗ Κεστρίνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019 Rating: 5

Θανάσης Πορφύρης και Ρεγγίνα Δηλαβέρη στο τιμόνι του λιμανιού

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019
Θανάσης Πορφύρης και Ρεγγίνα Δηλαβέρη στο τιμόνι του λιμανιού


Ο Θανάσης Πορφύρης αναμένεται να είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Πορφύρης ήδη από το πρωί της Τρίτης, βρέθηκε στα γραφεία του ΟΛΗΓ,  όπου ξεκίνσε η αναλυτική ενημέρωσή του για όλα τα ανοιχτά θέμα του οργανισμού.

O κ.Πορφύρης δραστηριοποιείται στην μελέτη και κατασκευή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα.

Ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέξανδρου Καχριμάνη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Στην θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΛΗΓ θα βρεθεί η πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας και νυν περιφερειακή σύμβουλος κα. Ρεγγίνα Δηλαβερη, η οποία είναι μάχιμη δικηγόρος Θεσπρωτίας. 
Το υπόλοιπο 7μελές ΔΣ θα απαρτίζεται από τον κ. Στέφανο Πάσχος, δύο εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ τους κ.κ. Λιάγκο και Καραμανέα, έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΟΛΗΓ, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και τέλος από τον εκπρόσωπο των καβοδετών.  

Read More »
Θανάσης Πορφύρης και Ρεγγίνα Δηλαβέρη στο τιμόνι του λιμανιού Θανάσης Πορφύρης και Ρεγγίνα Δηλαβέρη στο τιμόνι του λιμανιού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 23χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019
Σύλληψη ενός 23χρονου στην Ηγουμενίτσα
 


Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 23χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 23χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019 Rating: 5

Στις 11.00 πμ θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019
Στις 11.00 πμ θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα


Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στις 11.00 πμ θα ηχήσει η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων, και στις 11.05 η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων.
Read More »
Στις 11.00 πμ θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα Στις 11.00 πμ θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2019 Rating: 5

Σελίδες