Β. Γιόγιακας: Λευκός καπνός για τα διεκδικούμενα τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένα

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021
Β. Γιόγιακας: Λευκός καπνός για τα διεκδικούμενα τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμέναΟ βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ηγουμενίτσα και τις συναντήσεις της με τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών αρχών και της διοίκησης του ΟΛΗΓ για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας:
«Από τις σημερινές συζητήσεις για το θέμα της χερσαίας ζώνης λιμένα μπορούμε να πούμε ότι βγήκε “λευκός καπνός”. Από τα επιπλέον τμήματα της χερσαίας ζώνης που διεκδικούμε να εξαιρεθούν από την παραχώρηση, ο κύριος Πλακιωτάκης συμφώνησε να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία ο κεντρικός παραλιακός δρόμος καθώς και χώροι για τα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών καταστημάτων σε Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα, ενώ εκτιμώ ότι σύντομα θα κλείσει θετικά και το θέμα του πάρκινγκ.
Καλωσορίζουμε αυτή την εξέλιξη και αναμένουμε μέχρι το τέλος Αυγούστου την αποτύπωση των πρόσθετων τμημάτων που θα εξαιρεθούν από την παραχώρηση λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όπως μας είπε σήμερα ο κύριος Υπουργός.».
Read More »
Β. Γιόγιακας: Λευκός καπνός για τα διεκδικούμενα τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένα Β. Γιόγιακας: Λευκός καπνός για τα διεκδικούμενα τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021 Rating: 5

Δήλωση Μ. Κάτση για την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021
Δήλωση Μ. Κάτση για την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πλακιωτάκη στην ΗγουμενίτσαΌπως ακριβώς τα περίμενα. Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα, έγινε μόνο και μόνο για να κάμψει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία της με ανυπολόγιστες συνέπειες για την καθημερινότητά των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου αυτή να διαχειρίζεται από έναν ιδιώτη.

Υπεραμύνθηκε της ιδιωτικοποίησης ενός οργανισμού κερδοφόρου, όπως είναι ο ΟΛΗΓ, αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική επιλογή και την ιδιοκτησία της πώλησης από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς όμως προηγουμένως να φροντίσει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών.

Όσο για τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε, είναι χωρίς αντίκρισμα. Πως άλλωστε να εμπιστευτούμε έναν Υπουργό, που έπρεπε να περάσει 1,5 χρόνος, για να δει δια ζώσης και να λάβει γνώση για τα προβλήματα και τα τμήματα για τα οποία δεσμεύεται διαρκώς ότι θα παραχωρήσει και που κινδυνεύουν από την εν εξελίξει πώληση;

Οι κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας πρέπει να συνεχιστούν, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα στο σύνολό τους. Μόνο αυτές μπορούν να δώσουν λύση. Η χερσαία ζώνη ανήκει στο Θεσπρωτικό λαό και μόνο.
Read More »
Δήλωση Μ. Κάτση για την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα Δήλωση Μ. Κάτση για την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021 Rating: 5

Υπόσχεση Γ. Πλακιωτάκη για απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας στους Δήμους (+BINTEO)

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021
Υπόσχεση Γ. Πλακιωτάκη για απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας στους Δήμους (+BINTEO)


Με την υπόσχεση ότι εντός διμήνου θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, για την απόδοση των χερσαίων εκτάσεων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, αλλά δεν είναι απαραίτητες για λιμενικές δραστηριότητες, ολοκληρώνεται η επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση και ενημερώθηκε για τα έργα που εκτελούνται και το πλάνο ανάπτυξης του Οργανισμού. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμανη, το χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, Θωμά Πιτούλη, και Περιφερειακούς συμβούλους.

Στο Δημαρχείο της πόλης, όπου έφθασε το μεσημέρι, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και με πανό, στην είσοδο, οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών και οι επικεφαλής των παρατάξεων των Δημοτικών συμβουλίων, περίμεναν από τον υπουργό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος που χρονίζει από το 2002, οπότε και συνεστήθη η ΟΛΗΓ ΑΕ. Οι δήμοι βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις καθώς θεωρούν ότι πλέον ο χρόνος έχει εξαντληθεί, καθώς η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού της μετοχής του οργανισμού λιμένος βρίσκεται ήδη στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Oι δύο δήμοι θα αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει σε έκτακτα δημοτικά συμβούλια.


Read More »
Υπόσχεση Γ. Πλακιωτάκη για απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας στους Δήμους (+BINTEO) Υπόσχεση Γ. Πλακιωτάκη για απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας στους Δήμους (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Υπογράφω για την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες!

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021
Ηγουμενίτσα: Υπογράφω για την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες!Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Δήμος Φιλιατών, οι φορείς και οι πολίτες ζητούν την άμεση εξαίρεση από την διαδικασία ιδιωτικοποίησης και την απόδοση τους στους Δήμους των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες.

Οι εκτάσεις αυτές αποτελούν ζωτικό χώρο για την Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, την Πλαταριά και την Σαγιάδα, είναι χώροι άθλησης και πολιτισμού, είναι χώροι ελεύθερης κυκλοφορίας και ψυχαγωγίας και έχουν μεγάλη τουριστική, αναπτυξιακή και οικονομική σημασία για την περιοχή μας, τους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Ειδικότερα επί του θέματος παραθέτουμε τις ακόλουθες ερωταπαντήσεις:

Τι είναι η χερσαία ζώνη λιμένα;

Είναι η παράκτια έκταση όπου αναπτύσσονται δραστηριότητες και υποδομές, αναγκαίες για την λειτουργία του λιμένα. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όπου υφίσταται Κρατικό Λιμενικό Ταμείο ή Οργανισμός Λιμένα δεν δύναται να ιδρυθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ως εκ τούτου η διαχείριση από τον Δήμο καθίσταται αδύνατη.

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές χερσαίων ζωνών λιμένα έχουν το δικαίωμα περίφραξης τους (Άρθρο 19 παρ. 5 Ν.2971/2001) αποκόπτοντας την πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.

Τι περιλαμβάνει η χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας;

Με τις υπ’ αρίθμ. 22705/24.08.1968, 22704/24.08.1968, 1193/20.04.1994 και 1194/20.04.1994 αποφάσεις Νομάρχη Θεσπρωτίας ως χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας έχει χαρακτηριστεί:

1. η περιοχή που εκτείνεται από το Μακρυγιάλι μέχρι την περιοχή «Ακρωτήρι» (Βιολογικός Καθαρισμός), συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατοδρόμων, των γηπέδων τένις, της Νέας Παραλιακής, των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίων Αποστόλων μέχρι και την Εγνατία οδό. Πρόκειται, εν ολίγοις για ολόκληρη την έκταση από την ρυμοτομική γραμμή της πόλης μέχρι και την θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων και των εντός αυτής οδών. (σχετικό διάγραμμα- https://www.dropbox.com/s/c54bxhqt8dfth80/xz-igoum.png?dl=0 )

2. ολόκληρη η παραλία της Πλαταριάς, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που σήμερα διατίθενται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και για τον περίπατο κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και των παραλιών εκατέρωθεν της Πλαταριάς (σχετικό διάγραμμα - https://www.dropbox.com/s/g8i0gff577gfno1/xz-plataraia.png?dl=0 )

3. ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο τον Συβότων, από την παραλία ΔΕΗ μέχρι και μετά την παραλία Μπέλα Βράκα, αλλά και το λιμανάκι των Συβότων, του χώρου δηλαδή ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών (σχετικό διάγραμμα https://www.dropbox.com/s/e724i852emlg3b7/xz-sivota.png?dl=0 )

4. το αλιευτικό καταφύγιο της Σαγιάδας, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών, πάρκινγκ οχημάτων, καθώς και η παραλιακή οδός (σχετικό διάγραμμα https://www.dropbox.com/s/cjj8mh3fbtkcrfn/xz-sagiada.jpg?dl=0 )

Το 2001, το Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας μετατράπηκε σε Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε., ενώ το 2002 υπεγράφη μεταξύ της ΟΛΗΓ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου η Σύμβαση Παραχώρησης, με την οποία μεταβιβάζονται αδιακρίτως και χωρίς εξαιρέσεις, όλα τα ανωτέρω στην διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Αυτή η Σύμβαση Παραχώρησης δυστυχώς, ισχύει και σήμερα.

Τι ζητούν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών;

Οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών ζητούν:

I. την άμεση τροποποίηση της από το 2002, σύμβασης παραχώρησης, ώστε να εξαιρεθεί από την διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε. το σύνολο των τμημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται από κατοίκους και επισκέπτες και που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες και

II. την άμεση απόδοση των ανωτέρων τμημάτων στην πλήρη δικαιοδοσία των Δήμων.

Είναι εφικτή η εξαίρεση των αιτούμενων τμημάτων από την σύμβαση παραχώρησης με ταυτόχρονη μεταφορά τους στους Δήμους, ενώ βρισκόμαστε σε διαδικασία παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε ιδιώτη;

Στη διακήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας (Παράγραφο 1.7 σελίδα 3) αναφέρεται ότι «Στο πλαίσιο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, προβλέπεται η επαναδιαπραγμάτευση και τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης …» που σημαίνει ότι είναι εφικτή η εξαίρεση από την σύμβαση παραχώρησης των τμημάτων που ζητούν οι Δήμοι.

Ως εκ τούτου, πρέπει άμεσα να καθοριστούν τα τμήματα που θα παραχωρηθούν στους Δήμους και στην τοπική κοινωνία, καθώς και αυτά που θα παραμείνουν στην δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τι θα γίνει με την έλευση του ιδιώτη στον μετοχικό σχήμα της ΟΛΗΓ Α.Ε.;

Σε περίπτωση μη εξαίρεσης των αιτούμενων, από τους Δήμους, τμημάτων από τη σύμβαση παραχώρησης, τότε αυτά θα περιέλθουν στη διαχείριση του ιδιώτη με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Ως παράδειγμα, αναφέρουμε ενδεικτικά την περίπτωση της μη εξαίρεσης από τη σύμβαση παραχώρησης του κεντρικού παρκινγκ της πόλης, κατά την οποία ο ιδιώτης θα δύναται να το ορίσει για αποκλειστική χρήση των επισκεπτών του λιμένα, στερώντας με αυτό τον τρόπο, περίπου 300 θέσεις στάθμευσης από το κέντρο της πόλης. Επιπλέον σε περίπτωση μη εξαίρεσης από την σύμβαση παραχώρησης των τμημάτων που σήμερα τα καταστήματα εστίασης αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε Πλαταριά, Σύβοτα ή Σαγιάδα, η ΟΛΗΓ Α.Ε. δύναται να απαγορεύσει την ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας ή και να κατασκευάσει νέα καταστήματα στα εν λόγω σημεία προς όφελος της.

Η χερσαία ζώνη ανήκει σε όλους μας και δεν είναι προς πώληση!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Υπογράφω για την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες! Ηγουμενίτσα: Υπογράφω για την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021 Rating: 5

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου για την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021
Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου για την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην ΠαραμυθιάΑξιότιμοι Κύριοι,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε ότι προτίθεστε άμεσα να προβείτε την αναστολή λειτουργίας του Καταστήματός σας στην πόλη της Παραμυθιάς του Ν. Θεσπρωτίας.

Σας ενημερώνουμε για την αρνητική εικόνα που έχει προκαλέσει αυτή σας η απόφαση στην τοπική κοινωνία, και την αντίθεση και αντίδραση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε αυτή την εξέλιξη καθώς:

Ö Ο τραπεζικός τομέας έχει στηριχθεί τρείς φορές μέχρι σήμερα, με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, με ποσά που κλήθηκαν να καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες, και οφείλει να λειτουργεί κατ’ ελάχιστο ανταποδοτικά προς αυτούς τους πολίτες.

Ö Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ένας Οργανισμός που γιγαντώθηκε μέσα από διαδοχικές απορροφήσεις Τραπεζών (π.χ. Αγροτική, Γενική, Κύπρου κλπ) με το αμφιλεγόμενο επιχείρημα της διάσωσής τους, ανέλαβε παράλληλα και την υποχρέωση εξυπηρέτησης του κοινού όλων αυτών των οργανισμών.

Ö Σήμερα, αποφασίζει να περικόψει της δαπάνες της καταφεύγοντας στην λύση της αιφνίδιας παύσης λειτουργίας Καταστημάτων και ανακατεύθυνσης των πελατών της είτε σε ένα κεντρικό Κατάστημα είτε στην χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών εξυπηρέτησης! Κι αυτό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ούτε το ακριτικό στοιχείο ορισμένων περιοχών, ούτε τις δυσκολίες πρόσβασης λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου, ούτε το γεγονός ότι η πλειονότητα των κατοίκων δεν γνωρίζει την χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ö Στον ακριτικό νομό Θεσπρωτίας, των περίπου 47.000 κατοίκων (που διπλασιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο) λειτουργούσαν τρία καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, από ένα στην έδρα του Δήμου Σουλίου και Φιλιατών και ένα στην πρωτεύουσα του Νομού στην Ηγουμενίτσα (στο οποίο είχαν ήδη συγκεντρωθεί οι λειτουργίες τεσσάρων καταστημάτων τραπεζών της πόλης: Πειραιώς, Αγροτικής, Γενικής, Κύπρου). Το 2020 έπαυσε η λειτουργία του Καταστήματος Φιλιατών και σήμερα ανακοινώνεται και η παύση λειτουργίας του Καταστήματος στην Παραμυθιά, υποχρεώνοντας το σύνολο των πελατών του Οργανισμού να συγκεντρωθεί σε ένα μόνο Κατάστημα, στην Ηγουμενίτσα. Ένα Κατάστημα που έχει ήδη υπερβεί τα όρια αντοχής του στην εξυπηρέτηση των πελατών του, αποτελώντας σημείο δυσμενών αναφορών και με σχετικές δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο για τις ατελείωτες ουρές που δημιουργούνται στον περιβάλλον χώρο του από τους πελάτες της. Πλέον αυτό το Κατάστημα θα κληθεί να διαχειριστεί το σύνολο των πελατών της τράπεζας, όλου του νομού, πέραν των τουριστών επισκεπτών τους μήνες Μάιο έως Οκτώβριο (!!!!).Για τους ανωτέρω λόγους, και επειδή με την υλοποίηση αυτής της απόφασης δημιουργείτε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση υποβάθμισης, μιας ακόμη δυναμικής παραγωγικής περιοχής του Ν. Θεσπρωτίας,Αιτούμαστε την ΑΜΕΣΗ τροποποίηση της απόφασής σας για αναστολή λειτουργίας του Καταστήματος Πειραιώς Παραμυθιάς και την συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του, χωρίς ημι-μέτρα περιοδικής λειτουργίας ή συγκεκριμένης διάρκειας λειτουργίας.Εν αναμονή των αποφάσεών σας επί του ανωτέρω, επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας.
Read More »
Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου για την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου για την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021 Rating: 5

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝΜε ένα διαφορετικό τρόπο αντί της καλοκαιρινής γιορτής, διάλεξε το δεύτερο νηπιαγωγείο Φιλιατών να κλείσει το σχολικό έτος 2020 – 2021 με υπεύθυνες τις νηπιαγωγούς Αμαλία Δήμητρα Σταύρου και Ευαγγελία Λάζου. Αφορμή στάθηκε η 5η Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα προστασίας περιβάλλοντος, πάνω στην οποία κινήθηκαν και ανέπτυξαν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής, Αγαπώ τον πλανήτη μου – κάνω Ανακύκλωση. Μέσω Skype, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνδεθούν με την υπεύθυνη καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών κ. Ελένη Ευθυμίου, εκφράζοντας τις απόψεις τους σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση αλλά και την επιθυμία τους για τη μεταφορά ενός κάδου ανακύκλωσης έξω από το σχολείο τους, κινητοποιώντας και την δημοτική αρχή κατ’ αυτό τον τρόπο. Τα παιδιά μαζί με τις νηπιαγωγούς και την κ. Ευθυμίου Ελένη με πολύ κέφι, προθυμία και ενθουσιασμό, φορώντας μπλουζάκια και καπέλα για την ανακύκλωση έδειξαν έμπρακτα πως νοιάζονται για την σωτηρία του πλανήτη, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες τους, μοιράζοντας φυλλάδια με το μήνυμα του ΟΗΕ για το περιβάλλον και τους λόγους που θα πρέπει να κάνουμε ανακύκλωση. Τέλος φύτεψαν συμβολικά ένα δέντρο στο πάρκο της κεντρικής πλατείας Φιλιατών με την υπόσχεση πως θα φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά το δέντρο αυτό, θέλοντας να αποδείξουν πως αντιμετωπίζουν, όχι ως παιδιά, αλλά ως ενήλικες το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Read More »
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021 Rating: 5

Μεσίστιες οι σημαίες...

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021
Μεσίστιες οι σημαίες...


Μεσίστιες κυματίζουν από το βράδυ της Τετάρτης οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια της Ηγουμενίτσας, τόσο στο Δημαρχείο όσο και στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον του Δήμου. 
Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη - μέχρι τώρα - απόδοση της χερσαίας ζώνης που διαχειρίζεται η ΟΛΗΓ ΑΕ αλλά δε χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, στο Δήμο Ηγουμενίτσας. 


Μεσίστιες θα αντικρίσει της σημαίες και ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης, που επισκέπτεται το πρωί της Πέμπτης την Ηγουμενίτσα και πρόκειται να συναντηθεί με τους αιρετούς, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις και προχωράνε τη Δευτέρα σε αποκλεισμό του Λιμανιού, με αίτημα την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, οι σημαίες θα παραμείνουν μεσίστιες, μέχρις ότου επιλυθεί το ζήτημα της χερσαίας ζώνης.
Read More »
Μεσίστιες οι σημαίες... Μεσίστιες οι σημαίες... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2021 Rating: 5

Σελίδες