Έπαιζαν "Θανάση" και κατέληξαν στο κρατητήριο

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
Έπαιζαν "Θανάση" και κατέληξαν στο κρατητήριο 

Συνελήφθησαν, χθες (10-07-2019) αργά το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, έξι ημεδαποί ηλικίας 50, 71, 66, 57, 61 και 75 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), όπου διαπιστώθηκε η παράνομη διεξαγωγή του ψυχαγωγικού παιχνιδιού «ΘΑΝΑΣΗΣ».

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει τη διεξαγωγή και τη διενέργεια με χρήματα του προαναφερόμενου παιγνιδιού, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με τους πέντε ημεδαπούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.675) ευρώ,
δύο τράπουλες,
μπλοκ σημειώσεων με πονταρίσματα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Read More »
Έπαιζαν "Θανάση" και κατέληξαν στο κρατητήριο Έπαιζαν "Θανάση" και κατέληξαν στο κρατητήριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
Υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας 


 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπέβαλε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 1.753.157,83€.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει τις σχολικές μονάδες του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας επιφάνειας 3.241,67 m2, καθώς και στα απαιτούμενα, από την υλοποίηση του τεχνικού έργου υποδομής, έξοδα σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Ειδικότερα οι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που προβλέπονται να γίνουν με την υλοποίηση της πράξης είναι παρεμβάσεις, με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ):

· Προσθήκη περιμετρικού κελύφους για τη θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων

· Θερμομόνωση δωμάτων

· Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με διπλούς υαλοπίνακες

· Τοποθέτηση νέου συστήματος φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης

· Τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης με αντλίες θερμότητας

· Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων

· Επαύξηση ισχύος και σύνδεση με το δίκτυο ΔΕΗ για τον ενεργειακό συμψηφισμό λόγω παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το εγκατεστημένο Φ/Β σύστημα (net metering)

Το εν λόγω κτηριακό συγκρότημα που κατασκευάστηκε περί το έτος 1969, έχει νόμιμα μεταβιβαστεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας, δυνάμει της αριθ. πρωτ. 96753/09.07.2019 απόφασης (ΑΔΑ: 9ΩΝ4ΟΡ1Γ-ΣΕ9) του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και η τακτοποίηση του βάσει του Ν. 4178/13. Σήμερα, το κτηριακό συγκρότημα αποτελεί δημοτικό κτίριο με χαμηλή ενεργειακή απόδοση, στο οποίο όμως υπάρχει μεγάλη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, εκτός της προφανούς μείωσης των λειτουργικών δαπανών, επιτυγχάνονται μείωση των εκπομπών CO2, θερμική άνεση, βελτιστοποίηση του φωτισμού με την επίτευξη οπτικής άνεσης, ελαχιστοποίηση των φορτίων θέρμανσης και δροσισμού και βελτίωση ποιότητας ζωής, αφού ρυθμίζονται κατάλληλα οι περιβαλλοντικές συνθήκες μέσα στους χώρους, έτσι ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να νιώθουν άνετα και ευχάριστα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρόταση αποτελεί μέρος του Σχεδίου Διαχείρισης Βιώσιμης Ενέργειας (ΣΔΒΕ) Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ η μελέτη και υποβολή της τεχνικής πρότασης υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου.

Read More »
Υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 41χρονος προσπάθησε να έρθει παράνομα στην Ελλάδα με μικρό φουσκωτό

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
Ηγουμενίτσα: 41χρονος προσπάθησε να έρθει παράνομα στην Ελλάδα με μικρό φουσκωτό 
Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες εχτές, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. δυτικά του όρμου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιβαίνοντα πνευστής λέμβου, διαπιστώθηκε ότι στερούταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και παράλληλα του είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 41χρονος προσπάθησε να έρθει παράνομα στην Ελλάδα με μικρό φουσκωτό Ηγουμενίτσα: 41χρονος προσπάθησε να έρθει παράνομα στην Ελλάδα με μικρό φουσκωτό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για τη νίκη στις εκλογές

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για τη νίκη στις εκλογές
Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας ευχαριστεί τους πολίτες που στήριξαν με θέρμη το ψηφοδέλτιο μας, τους εκλογικούς αντιπροσώπους που έδωσαν με ηρεμία και αρχές τον καλύτερο τους εαυτό και όλα τα μέλη της παράταξης μας πού καθημερινά είναι το φως στον πυρσό μας.

Με έναν κοινό σκοπό, πιο ενωμένοι από ποτέ, με κοινά όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, νικήσαμε όλοι μαζί τον λαϊκισμό, την ακροδεξιά και το ψέμα.

Η Νέα Δημοκρατία με φάρο τον Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων Κυριάκο Μητσοτάκη με ασφάλεια, σταθερότητα και μεγάλη επιμονή θα βγάλει την Ελλάδα από τα βράχια πού είχε προσαράξει 4,5 χρόνια για να πλεύσει ξανά στις θάλασσες του απέραντου γαλάζιου που μας αξίζει.

Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς και πολλά λόγια.

Σύνθημα μας είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά για την πατρίδα μας

Για έργα μας ψήφισε ο Ελληνικός Λαός όχι για λόγια.

Συγχαίρουμε τον επανεκλεγέντα Βουλευτή Θεσπρωτίας κο. Βασίλειο Γιόγιακα και του ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας καλή επιτυχία.

Οι επιτυχίες του θα είναι επιτυχίες όλων μας.

Πολλά συγχαρητήρια στους υποψήφιους Βουλευτές του ψηφοδελτίου της νίκης στον νομό μας για τον έντιμο, επίπονο, αξιών και αρχών αγώνα τους για την παράταξη.

Η οργάνωση μας πιο δυνατή από ποτέ, με σημαία της τις αρχές και αξίες που μας ενώνουν, φάρο μας για τον δρόμο της ανάπτυξης του Νομού μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα υπηρετεί πάντα το κοινό καλό.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι,
#ΟΛΟΙ_ΜΑΖΙ_ΜΠΟΡΟΥΜΕ
#ΟΛΟΙ_ΜΑΖΙ_ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΔ 
Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Read More »
Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για τη νίκη στις εκλογές Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για τη νίκη στις εκλογές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Σ. Κυριαζάτης, μια κορυφαία μορφή της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019

Έφυγε από τη ζωή ο Σ. Κυριαζάτης, μια κορυφαία μορφή της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία 
Έφυγε από τη ζωή ο Σωτήρης Κυριαζάτης, μια αγωνιστική μορφή της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Πρώην πρόεδρος της "Ομόνοιας" ( 1992-1996), άνθρωπος καλλιεργημένος, με λογοτεχνικές περγαμηνές, υπερασπίστηκε με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας. 
Στα χρόνια του κομμουνιστικού καθεστώτος φυλακίστηκε (1987 ως ηγέτης μυστικής οργάνωσης), αλλά το φρόνημά του δεν κάμφθηκε. 
Έμεινε όρθιος στα ιδανικά του, τα οποία υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, εκπληρώνοντας στο ακέραιο το ηθικό του χρέος. 
Η σεμνότητά του υποδειγματική. Αρνήθηκε να παραλάβει τιμητική πλακέτα από την "Ομόνοια", γιατί προτεραιότητά του ήταν η προβολή των ιδεών και όχι των προσώπων. 
Άνθρωπος νηφάλιος και σοβαρός, λειτούργησε πάντοτε ενωτικά, δίνοντας έτσι το στίγμα μιας ελπιδοφόρας προοπτικής μέσα από τη δύναμη της κοινής συμπόρευσης. 
Βαθιά θρησκευόμενος, έχτισε το παρεκκλησι των Αγίων Θεοδώρων. 
Σε ανθρώπινο επίπεδο πληγώθηκε, χωρίς να λυγίσει, τόσο από το χτύπημα της ασθένειας, όσο και από την απώλεια της συζύγου του. 
Σε μήνυμά της η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα ανέφερε πως "με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αείμνηστο Σωτήρη Κυριαζάτη, πρώην Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, η καρδιά του και η σκέψη του ήταν αφοσιωμένες στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα και στην οργανωτική της ενίσχυση. Γνήσιο τέκνο του Οικουμενικού Ελληνισμού, συνδύαζε την πρακτική δράση με φιλοσοφική προσέγγιση και διορατική ανάλυση. Στο ταξίδι του στις αιώνιες μονές, τον συνοδεύει ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη όλων όσων των γνωρίσαμε". 
Τάφηκε στο χωριό του Λαζάτες, όπου τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε στο ναό της Αγίας Παρασκευής ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος. 
Στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στις διώξεις επί κομμουνισμού του μακαριστού, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του μετά την πτώση του καθεστώτος για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, καθώς και στις αρετές του, που είναι μια παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. 
Ο πρώην πρόεδρος της "Ομόνοιας" Λεωνίδας Παππάς σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι "η ζωή σου θα μπορούσε να ήταν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Τις δυσκολίες και τις πίκρες, ήξερες να τις δαμάζεις με δικό σου μοναδικό τρόπο, όχι μόνο δε σε κατέβαλαν αλλά τις αντιμετώπιζες όπως ο Σωκράτης της αρχαιότητας, ως διδακτικές ευκαιρίες ζωής". 
Στην εξόδιο τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης,ο Πρόεδρος της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Βασίλης Κάγιος, ο δήμαρχος Δρόπολης Λ. Χρήστου, ο Περιφερειάρχης ΗπείρουΑ. Καχριμάνης, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κα Α. Φασούλη, καθώς και πολλά στελέχη και πρώην στελέχη της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ". 

Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Σ. Κυριαζάτης, μια κορυφαία μορφή της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία  Έφυγε από τη ζωή ο Σ. Κυριαζάτης, μια κορυφαία μορφή της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ανέργων - Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιχορήγησης

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ανέργων - Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιχορήγησης


 


«Το πρόγραμμα "προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών" σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή του ΟΑΕΔ στα προγράμματα αυτοαπασχόλησης και επιχειρηματικότητας» δήλωσε η διοικήτρια του οργανισμού κ. Καραμεσίνη, με αφορμή την έναρξη υποβολής αιτήσεων του προγράμματος.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, πρόκειται για ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, να ενισχυθούν από τον ΟΑΕΔ, για να ιδρύσουν μία επιχείρηση ή να χρηματοδοτήσουν τα πρώτα βήματα της επιχείρησης που έχουν πρόσφατα ιδρύσει. «Φιλοδοξούμε να τύχει της ίδιας θετικής ανταπόκρισης με αυτή που επιφύλαξε ο επιχειρηματικός κόσμος για το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» ανέφερε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στις 11:00 το πρωί, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών».
Οι δικαιούχοι του προγράμματος του ΟΕΑΔ

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να είναι άνεργοι, ηλικίας 18-66 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού, μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (∆ΟΥ) και, σε περίπτωση προηγούμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας, να την έχουν διακόψει έως την 31η Δεκεμβρίου 2011.
Οι ενδιαφερόμενοι, για να υπαχθούν στο πρόγραμμα:

Είτε υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής.
Είτε υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο, πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης–επιχειρηματικού σχεδίου τους από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Οι δυνητικά δικαιούχοι που έχουν διακόψει την προηγούμενη δραστηριότητα έως 31/12/2011, πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης. Όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν σε προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν. 4578/2018, την οποία προσκομίζουν, μετά την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα και παραμένουν ενήμεροι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Ο συνολικός αριθμός των 10.000 δυνητικά ωφελούμενων ανέργων του προγράμματος κατανέμεται ηλικιακά, ως εξής:

18-29 ετών: 2.000 άτομα
30-66 ετών: 8.000 άτομα

Ο/η διοικητής/τρια του Οργανισμού δύναται με απόφασή του/της να: α) αναστείλει, β) να παρατείνει, γ) να λήξει τις προθεσμίες υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για ένταξη στο πρόγραμμα ανά ηλικιακή ομάδα, σε περίπτωση μη κάλυψης των θέσεων που είχαν αρχικά προκηρυχθεί και δ) να ανακατανείμει τις προκηρυχθείσες θέσεις ανά ηλικιακή ομάδα.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες είτε ως μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν την επιχείρησή τους για τρεις μήνες, μετά τη λήξη του προγράμματος.
Το ποσό επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ διαμορφώνεται, ως εξής:

Ως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.
Ως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου.
Ως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου.

Το ποσό θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), ενώ οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Επισημαίνεται ότι η δαπάνη για την εφαρμογή των δράσεων θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/neo-programma-oaed-gia-epiheirimatikes-protoboylies-anergon
Read More »
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ανέργων - Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιχορήγησης ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ανέργων - Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιχορήγησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Απολογισμός Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για τις εκλογές

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
Απολογισμός Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για τις εκλογές


 


Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι οποίες διεξήχθηκαν μέσα σε ένα ψευδεπίγραφο διχαστικό κλίμα ολοκληρώθηκαν, με την καθαρή μεν αλλά σε καμία περίπτωση συντριπτική και στρατηγική επικράτηση της ΝΔ, καθώς το ποσοστό που έλαβε, μπορεί να της δίνει μια σχετικά άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, δεν δημιουργεί όμως την αίσθηση ευρείας στήριξης από την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνοντας την ανερμάτιστη και αλλοπρόσαλλη πολιτική του, υπέστη μια οδυνηρή ήττα και φεύγει από την εξουσία έχοντας απογοητεύσει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του και της κοινής γνώμης ευρύτερα.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο και πολωτικό περιβάλλον το Κίνημα Αλλαγής έδωσε οργανωμένα και συντεταγμένα τη μάχη των εκλογών, από την οποία βγήκε σαφώς ενισχυμένο. Είναι η αδιαφιλονίκητη τρίτη πολιτική δύναμη, αλλά κυρίως αποτελεί τον μόνο πολιτικό φορέα, που μπορεί να ασκήσει υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης, μακριά και πέρα από το λαϊκισμό και τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων μικρότερων κομμάτων.

Ειδικότερα στη Θεσπρωτία, το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό, πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο εθνικό ποσοστό, κάτι που αποδεικνύει τις βαθιές ρίζες που διαθέτει το Κίνημά μας στην τοπική κοινωνία, αλλά και την βαθιά εκτίμηση της κοινής γνώμης για το έργο και την προσφορά τόσο του κόμματος όσο και των στελεχών του διαχρονικά. Με βάση αυτό το ποσοστό, καθώς και την δυναμική παρουσία των ομάδων και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο συνδικαλιστικό χώρο, ξεκινάμε έναν αγώνα προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του τόπου μας, ενάντια σε όποιον τα επιβουλεύεται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Θερμές ευχαριστίες στους ψηφοφόρους μας, στα μέλη μας και σε όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην προεκλογική εκστρατεία. Συγχαρητήρια στους υποψήφιους βουλευτές για τον αποτελεσματικό και καθαρό πολιτικό αγώνα που διεξήγαγαν, καθώς και για το επιτυχημένο τελικό αποτέλεσμα, που κατατάσσει τη Θεσπρωτία, στις περιφέρειες, στις οποίες το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Θα είμαστε πάντα παρόντες μαζί με την κοινωνία για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ν. Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
Απολογισμός Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για τις εκλογές Απολογισμός Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για τις εκλογές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Αλέκος Καχριμάνης: «…Δεν πάει άλλο..»

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
Αλέκος Καχριμάνης: «…Δεν πάει άλλο..» 


 


Η στάση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε μία σειρά δρομολογημένων θεμάτων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και κυρίως για την προστασία της φέτας είναι κάτι που πρέπει να φανεί άμεσα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, φρόντισε με μία ανάρτηση –καυστική σε δεύτερη ανάγνωση- να το επισημάνει και να το υπογραμμίσει.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης δείχνει ότι η κορυφή του παγόβουνου για την πάταξη του λαθρεμπορίου είναι η Θεσσαλία. Και δεν το λέει τυχαία αφού υφυπουργός Γεωργίας αναλαμβάνει ο Τρικαλινός Κώστας Σκρέκας.

«Την φέτα ΠΟΠ που δίνει ένα αντίδωρο στους παραγωγούς την εκμεταλλεύονται επιτήδειοι με παραγωγή μαϊμού φέτας από εισαγωγή πρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα αλλά και με την παρασκευή τυριού εκτός Ελλάδας με χρήση του ελληνικού κωδικού. Επιτέλους τέλος, δεν πάει άλλο. Αναμένουμε άμεσες πρωτοβουλίες. Δεν έχει αύριο ο τόπος έτσι. Μεγάλη η ευθύνη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να επαναφέρει τη νομιμότητα όταν ειδικά στη Θεσσαλία είναι η κορυφή του παγόβουνου»… γράφει στην ανάρτησή του ο Αλέκος Καχριμάνης.

Το επόμενο διάστημα σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον…
Read More »
Αλέκος Καχριμάνης: «…Δεν πάει άλλο..» Αλέκος Καχριμάνης: «…Δεν πάει άλλο..» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τον «Ποσειδώνα» που μπορεί να φέρει φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τον «Ποσειδώνα» που μπορεί να φέρει φυσικό αέριο στην Ήπειρο 
Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης και το χερσαίο του τμήμα από τους Κήπους του Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας καθώς και για τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η έγκριση δόθηκε στις 5 Ιουλίου μετά από γνωμοδοτήσεις που είχαν προηγηθεί από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Το έργο αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του χερσαίου τμήματος του αγωγού «Ποσειδών» μέσω του οποίου μπορεί να τροφοδοτηθεί και η Ήπειρος. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ενεργειακά έργα που είχαν σχεδιαστεί στη χώρα που όμως πάγωσε για αρκετά χρόνια λόγω και των διεθνών συσχετισμών και συμφερόντων.

Σύμφωνα με την ΜΠΕ του έργου ο αγωγός στην Ήπειρο διέρχεται από τους Δήμους Μετσόβου, Ζαγορίου, Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Σουλίου και Ηγουμενίτσας.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση έγκρισης, στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, στη ζώνη όπου το έργο τέμνει τον ποταμό Ζαγορίτικο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού διάδοσης της ασθένειας των πλατάνων σε συνεργασία με την δασική υπηρεσία ενώ στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Παμβώτιδας και για ένα χιλιόμετρο ο αγωγός ακολουθεί εναλλακτική όδευση ώστε να απομακρυνθεί από την Ζώνη Β4.2.

Ουσιαστική συμμετοχή στη Μελέτη και στην Αδειοδότηση του συνόλου, σχεδόν, των έργων του Συστήματος Φυσικού Αερίου που λειτουργεί στην Ελλάδα, έχει η Τεχνική Μελετητική εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΠΕ, η οποία εκπόνησε και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Περιορισμών για την εγκατάσταση και λειτουργία του χερσαίου τμήματος του Αγωγού Φυσικού Αερίου “IGI Poseidon”.

Η επιτυχία της έγκρισης - σε χρόνο ρεκόρ - μιας τόσο σύνθετης, ογκώδους και εμπεριστατωμένης Μελέτης, μεγέθους 3.500 σελίδων, στην οποία εμπεριέχεται και εκτενής αλληλογραφία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και τις τοπικές Αρχές, καταδεικνύει την τεχνογνωσία και την φερεγγυότητα της ΑΣΠΡΟΦΟΣ, καθώς και την υψηλή επιστημονική κατάρτισητων στελεχών της, ενώ αποτελεί συνέχεια σειράς αντίστοιχων σύνθετων και πολύπλοκων Μελετών, που αφορούσαν τόσο τον Αγωγό ΤΑΡ- του οποίου η κατασκευή αποπερατώθηκε ήδη, χωρίς κανένα αδειοδοτικό πρόβλημα - όσο και άλλων αντίστοιχων έργων του ΔΕΣΦΑ.

«Οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην τριακονταπενταετή ευδόκιμη πορεία μιας εταιρείας που, αφενός, πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και, αφετέρου, βρίσκεται στην πρωτοπορία των μελετητικών εταιρειών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΠΡΟΦΟΣ Πέτρος Παπασωτηρίου.

Ο αγωγός “IGI Poseidon”, με διάμετρο 48" (122 cm) και μέγιστη πίεση 100 barg, θα εκτείνεται υπογείως σε μήκος περίπου 760,80 km από την περιοχή των Κήπων Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, όπου και θα συναντά το Υποθαλάσσιο τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ ο οποίος θα συνδέει την Ελλάδα με το Οτράντο της Ιταλίας. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία IGI Poseidon S.A., η οποία ανήκει ισομερώς στις εταιρείες ΔΕΠΑ Α.Ε. και Edison International Holding.
Read More »
Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τον «Ποσειδώνα» που μπορεί να φέρει φυσικό αέριο στην Ήπειρο Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τον «Ποσειδώνα» που μπορεί να φέρει φυσικό αέριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 50χρονου και 54χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019
 Σύλληψη 50χρονου και 54χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 50 και 54 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν θεώρησης εισόδου σε έδαφος Schengen επί των διαβατηρίων τους, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 50χρονου και 54χρονου στην Ηγουμενίτσα  Σύλληψη 50χρονου και 54χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Σελίδες