Δείτε τα πόθεν έσχες των βουλευτών και των δημάρχων της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020
Δείτε τα πόθεν έσχες των βουλευτών και των δημάρχων της Θεσπρωτίας


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών από τη Βουλή.

Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης δημοσίευσε τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018). 

Όλες οι δηλώσεις είναι 1.072 και ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.

Δείτε τα πόθεν έσχες των βουλευτών και των δημάρχων της Θεσπρωτίας:

Read More »
Δείτε τα πόθεν έσχες των βουλευτών και των δημάρχων της Θεσπρωτίας Δείτε τα πόθεν έσχες των βουλευτών και των δημάρχων της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020 Rating: 5

Υδατοκαλλιέργειες: Ξεμπλοκάρουν παλαιές επενδύσεις και διευκολύνονται καινούργιες

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020
Υδατοκαλλιέργειες: Ξεμπλοκάρουν παλαιές επενδύσεις και διευκολύνονται καινούργιες 


Τον δρόμο για νέες επενδύσεις στην Yδατοκαλλιέργεια, έναν από τους πλέον εξωστρεφείς τομείς της ελληνικής οικονομίας με ποσοστό εξαγωγών της τάξης του 80%, ανοίγει η ολοκλήρωση της επεξεργασίας τριών Σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων για αποστολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θεσμοθέτηση ισάριθμων Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (ΠΟΑΥ) σε Κεφαλονιά, Οξιά και Χαλκιδική από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υπό τον συντονισμό των αρμόδιων Υφυπουργών, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Φωτεινής Αραμπατζή, αντίστοιχα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα συγκεκριμένα Σχέδια εκκρεμούσαν από το 2013 και 2014 αντίστοιχα. Τα Σχέδια αυτά θα λειτουργήσουν ως "οδηγός" για την γρήγορη ολοκλήρωση και έγκριση και των υπόλοιπων αντίστοιχων ΠΟΑΥ, που επίσης εκκρεμούν επί χρόνια.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες των δύο Υπουργείων ολοκλήρωσαν σε χρόνο εξπρές την απλοποίηση των διαδικασιών και την εκπόνηση των προδιαγραφών προκήρυξης του διαγωνισμού για τον ανάδοχο αξιολόγησης - αναθεώρησης του θαλάσσιου χωροταξικού, που έπρεπε να έχει ολοκληρώσει –καθώς αποτελεί υποχρέωση της χώρας- η προηγούμενη Κυβέρνηση από το 2016!

Επιπρόσθετα, με νομοθετική ρύθμιση στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που κατατίθεται στη Βουλή, επιταχύνεται ακόμη περισσότερο η λειτουργία των μονάδων καθώς τίθεται ανώτατο χρονικό όριο έξι μηνών για την έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας κάθε ΠΟΑΥ ενώ προβλέπεται η "σιωπηρή έγκριση" σε περίπτωση, που οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν στο ανωτέρω διάστημα.
Read More »
Υδατοκαλλιέργειες: Ξεμπλοκάρουν παλαιές επενδύσεις και διευκολύνονται καινούργιες Υδατοκαλλιέργειες: Ξεμπλοκάρουν παλαιές επενδύσεις και διευκολύνονται καινούργιες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 24χρονου που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 24χρονου που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα


Στη σύλληψη ενός 24χρονου οδηγού ΙΧΕ οχήματος προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,72mg/L, ενώ κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 24χρονου που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 24χρονου που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020 Rating: 5

46χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020
46χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του


Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 46χρονος στην Άρτα. 
Ο άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού που διέμενε.

Τις τραγικές εικόνες αντίκρισε στενό συγγενικό του πρόσωπο το οποίο ενημέρωσε τις αρχές.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 46χρονο στην απόφαση να τερματίσει τη ζωή του είναι άγνωστοι.
Read More »
46χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του 46χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020 Rating: 5

Μύρισε καλοκαίρι στα Σύβοτα!

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020
Μύρισε καλοκαίρι στα Σύβοτα!


Πριν ο Μάιος συμπληρώσει το πρώτο του μισό, ο υδράργυρος ανεβαίνει, ο καιρός αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για την άρση από την καραντίνα και οι παραλιακές περιοχές φοράνε τα καλά τους…

Καλοκαίρι για τα καλά μύρισε στα Σύβοτα… 

Οι πανέμορφες παραλίες της περιοχής υποδέχθηκαν τους πρώτους λουόμενους οι οποίοι απόλαυσαν τις βουτιές τους και τον ζεστό ήλιο!

Η αγωνία για την τουριστική σεζόν είναι δεδομένη καθώς οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και ο κόσμος της εστίασης τελεί εν αναμονή…

Ωστόσο όλοι ελπίζουν ότι δεν έχουν χαθεί τα πάντα και ότι θα υπάρξει η δυνατότητα να δουν και φέτος τουρίστες από όλη την Ευρώπη..
Read More »
Μύρισε καλοκαίρι στα Σύβοτα! Μύρισε καλοκαίρι στα Σύβοτα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020 Rating: 5

«Μαυρίζει» ο δρόμος προς το Σούλι

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020
«Μαυρίζει» ο δρόμος προς το Σούλι


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για τον οδικό άξονα που ενώνει το Σούλι με την Εγνατία.

Πρόκειται για είκοσι περίπου χιλιόμετρα που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της περιοχής και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές.

Ήταν άλλωστε πάγιο αίτημα των κατοίκων καθώς διευκολύνει την πρόσβαση των ίδιων αλλά και των επισκεπτών.

Το έργο με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και βρίσκεται πλέον στην ασφαλτόστρωση.

Μέσω της παρέμβασης αυτής το Σούλι θα αποκτήσει ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στην Εγνατία, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Ελευθεροχωρίου Θεσπρωτίας.

Επιπλέον η κατασκευή του εν λόγω έργου θα διευκολύνει κατά πολύ την επικοινωνία των κατοίκων όλων των οικισμών του Σουλίου με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.

Read More »
«Μαυρίζει» ο δρόμος προς το Σούλι «Μαυρίζει» ο δρόμος προς το Σούλι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020 Rating: 5

Σελίδες