https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Κλειστά τα υποθηκοφυλακεία την Παρασκευή

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Κλειστά τα υποθηκοφυλακεία την Παρασκευή


Λόγω του καύσωνα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, αναστέλλεται την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας εξαιρουμένων των παραγραφών και των εγγραπτέων πράξεων για τις οποίες συντρέχει νόμιμη προθεσμία προς εγγραφή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης συνέστησε ως προς τα άμισθα/μη άμισθα υποθηκοφυλακεία της χώρας, «όπως οι προϊστάμενοι των εν λόγω υπηρεσιών μεριμνήσουν για την εφαρμογή του σχετικού μέτρου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και με ενημέρωση του κοινού προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών».
Read More »
Κλειστά τα υποθηκοφυλακεία την Παρασκευή Κλειστά τα υποθηκοφυλακεία την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Ο Γεωργιάδης για την καταγγελία ξυλοδαρμού στην Πάργα

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Ο Γεωργιάδης για την καταγγελία ξυλοδαρμού στην Πάργα


Την αντίδραση του υπουργού Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε η καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό 20χρονου εργαζόμενου σε beach bar στην Πάργα, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Το περιστατικό κατήγγειλε το πρωτοβάθμιο Σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Πάργας και ακολούθησε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

«Για την είδηση που κυκλοφορεί για τον ξυλοδαρμό εργαζομένου στην Πάργα κλπ από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεωρήσεως Εργασίας έμαθα ότι: “Σε καμμία υπηρεσία μας στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει γίνει καταγγελία”. Παρακαλώ πολύ εάν μπορεί κάποιος ας κάνει την καταγγελία με τον ενδεδειγμένο τρόπο για να υπάρχει ο προβλεπόμενος έλεγχος αμέσως», έγραψε συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας.

Για την είδηση που κυκλοφορεί για τον ξυλοδαρμό εργαζομένου στην Πάργα κλπ από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεωρήσεως Εργασίας έμαθα ότι: «Σε καμμία υπηρεσία μας στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει γίνει καταγγελία». Παρακαλώ πολύ εάν μπορεί κάποιος ας κάνει την καταγγελία με τον…
Read More »
Ο Γεωργιάδης για την καταγγελία ξυλοδαρμού στην Πάργα Ο Γεωργιάδης για την καταγγελία ξυλοδαρμού στην Πάργα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Εγκαινιάζεται από τον υφυπουργό Υγείας μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στους Φιλιάτες

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Εγκαινιάζεται από τον υφυπουργό Υγείας μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στους ΦιλιάτεςRead More »
Εγκαινιάζεται από τον υφυπουργό Υγείας μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στους Φιλιάτες Εγκαινιάζεται από τον υφυπουργό Υγείας μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) αυριο Παρασκευή στη Θεσπρωτία | Χάρτης

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) αύριο Παρασκευή στη Θεσπρωτία | ΧάρτηςΥψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς παρουσιάζει για αυριο Παρασκευή η Θεσπρωτία σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη πρόβλεψης της πολιτικής προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες και καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Read More »
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) αυριο Παρασκευή στη Θεσπρωτία | Χάρτης Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) αυριο Παρασκευή στη Θεσπρωτία | Χάρτης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Σαββατοκύριακο με πανελλήνιο κωπηλασίας στην Παμβώτιδα

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Σαββατοκύριακο με πανελλήνιο κωπηλασίας στην Παμβώτιδα


Στην πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων πέφτει το σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου η αυλαία του 89ουΠανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας με την διεξαγωγή της Β΄Φάσης που αφορά στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων.

Τριακόσιοι και πλέον νεαροί κωπηλάτες και κωπηλάτριες από 24 σωματεία όλης της χώρας που στελεχώνουν 120 πληρώματα στο σύνολο θα δώσουν τις δικές τους μάχες για τη διάκριση και μια θέση στο βάθρο των νικητών στα 12 συνολικά αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγώνων.

Την πολυπληθέστερη ομάδα διαθέτει ο οικοδεσπότης ΝΟ Ιωαννίνων με 33 αθλητές κι αθλήτριες , ο ΝΟΙ που προηγείται μετά την πρώτη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος έχοντας κατακτήσει 13 μετάλλια (10-1-2) ενώ ακολουθούν ο ΝΟΘ με 30 αθλητές , ο ΔΝΟΗ με 22 και ο ΝΟΒΑ με 21.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ , λόγω και του ισχυρού καύσωνα που πλήττει όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσει στις 07:00 με τους προκριματικούς όλων των αγωνισμάτων ενώ από τις 09:30 θα ξεκινήσουν οι επαναληπτικοί με το πρόγραμμα της ημέρας για την ασφάλεια των αθλητών και των κριτών να ολοκληρώνεται πρίν τις 11:00 αν δεν υπάρχουν απρόοπτα.

Όσοι δεν καταφέρουν να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και την Παμβώτιδα λίμνη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακο σε LIVE STREAM από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YOUTUBE και την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ στο Facebook.
Read More »
Σαββατοκύριακο με πανελλήνιο κωπηλασίας στην Παμβώτιδα Σαββατοκύριακο με πανελλήνιο κωπηλασίας στην Παμβώτιδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκώνΤην παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών ανακοινώνουν σταδιακά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητήθηκε από τους ακτοπλόους μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η μείωση στις τιμές, είναι ανάλογα την εταιρεία και την εμπορική πολιτική που ακολουθεί και θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.Blue Star και Hellenic Seaways

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με Ι.Χ. σε όλους τους προορισμούς από και προς τον Πειραιά. Επίσης, αυξάνεται η έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.Seajets

Η SEAJETS του Μάριου Ηλιόπουλου παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022 προχωρά και σε νέες εκπτώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σε συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση για το δημόσιο συμφέρον διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά τις επιπλέον παρακάτω εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα προσφέρει έκπτωση σε τετραμελής οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής. Επίσης έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ενώ για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.

Έκπτωση σε τρίτεκνους κατά 30% έκπτωση στα εισιτήρια με επιστροφή ενώ για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η seajets ο όμιλος εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass .

Η προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχει λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.Golden Star Ferries

Η Golden Star Ferries πέραν των υποχρεωτικών εκπτώσεων που προβλέπονται από τη νομοθεσία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Υπενθυμίζεται πως η Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές) σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς. Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.Fast Ferries

Στην παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών προχωρά η Fast Ferries θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της.

Oι συγκεκριμένες εκπτώσεις αποφασίστηκαν μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητήθηκε από τους ακτοπλόους η μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια στις γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεσπίζει «ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου».

Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Σημειώνεται επίσης ότι η Fast Ferries, επί σειρά ετών προσφέρει πέραν των υποχρεωτικών, σημαντικές εμπορικές εκπτώσεις σε όλα της τα δρομολόγια σε όλη την δρομολογιακή περίοδο, όπως:

-Έκπτωση 30% στα εισιτήρια των τριτέκνων επιβατών

-Έκπτωση 25% στα εισιτήρια των ένστολων (στρατιωτικοί-σώματα ασφαλείας). Η έκπτωση ισχύει και για το όχημά τους.

-Έκπτωση 25% στους συνταξιούχους Ν.Α.Τ.

-Έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής για αυθημερόν ταξίδια.

-Έκπτωση 50% στα παιδιά 6 έως 10 ετών.

-Έκπτωση 50% στις μετακινήσεις όλων των αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων των νησιών για τις μετακινήσεις τους από και προς τη Ραφήνα και μεταξύ των νησιών.

Η Fast Ferries μέσω του προγράμματος πιστότητας πελατών της ‘'Fast Friends" και με τη συγκέντρωση ανάλογων πόντων, προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εκπτωτικών ή δωρεάν εισιτηρίων.Attica Group

Έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα ελληνικά νησιά, τόσο στο δρομολόγια μετάβασης, όσο και στα δρομολόγια επιστροφής, ανακοίνωσε η Attica Group.

Ο όμιλος που αποτελεί την μητρική εταιρεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, με σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι παραχωρεί:

-Έκπτωση 50% στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

-Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ., σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY, το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.

- Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20 ευρώ.

- Αύξηση της παροχής έκπτωσης 20% σε 125.000 (από 80.000) εισιτήρια οικονομικής θέσης, σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του ομίλου.


Read More »
Σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών Σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Στον Αχέροντα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Κοζάνης

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Στον Αχέροντα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος ΚοζάνηςΟ Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει εξόρμηση στον Αχέροντα την Κυριακή.

H 3ωρη διαδρομή ξεκινάει από το Σούλι και το Κάστρο της Κιάφας, με το μονοπάτι με θέα στα στενά του Αχέροντα, περνώντας πάνω από τοξωτά γεφύρια την ονομαστή Σκάλα της Τζαβέλαινας και θα η πορεία θα καταλήξει στην Γλυκή.


Read More »
Στον Αχέροντα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Κοζάνης Στον Αχέροντα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Κοζάνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Συνέντευξη του Αντώνη Μπέζα στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Συνέντευξη του Αντώνη Μπέζα στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV-Ο Συνδυασμός μας ανεξάρτητος αλλά εγώ είμαι στέλεχος της ΝΔ

Ο Συνδυασμός μας «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» είναι ανεξάρτητος γιατί αυτό μας επιβάλλει από τη φύση της η ίδια η Αυτοδιοίκηση. Ανεξάρτητος με την έννοια ότι φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ικανούς, αποτελεσματικούς, συγκροτημένους, πρακτικούς ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, αρκεί να συμφωνούμε μεταξύ μας σε ορισμένα βασικά πράγματα σε σχέση με την πορεία και την προοπτική αυτού του τόπου. Όχι κατ’ ανάγκη σε όλα, αλλά στα βασικά.

Όντας στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχω δώσει δείγματα γραφής ότι μπορώ να διατυπώνω τεκμηριωμένα την άποψή μου, ότι μπορώ να διεκδικώ για τον τόπο μου και ότι μπορώ να συνεργάζομαι και να δημιουργώ προγραμματικές συγκλίσεις, και όλα αυτά μπορώ να τα κάνω γιατί κινούμαι στο χώρο της πολιτικής μετριοπάθειας και του πραγματισμού. Θεωρώ ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να λειτουργήσει υπερασπιζόμενος τα τοπικά συμφέροντα, να λειτουργήσει δηλαδή στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ως πραγματικά ανεξάρτητος! Γι αυτό, παρότι εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία, η Δημοτική μας παράταξη μπορεί να είναι ευρύτερη από το πολιτικό αποτύπωμα της ΝΔ. Αυτό εξάλλου έχει γίνει πλέον στο επίπεδο της ίδιας της κεντρικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.


-Ο Δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων


Η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Και η κοινωνία απαιτεί υπερβάσεις. Χωρίς στεγανά και παρωπίδες. Ο εχθρός μας δεν είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος. Αντίπαλος είναι τα προβλήματα. Επειδή διαφωνούμε, δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλήθεια και την κριτική και πρέπει να μάθουμε στη συνεννόηση, τη συναίνεση και τη συνεργασία.

Ο Δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ούτε τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Ο Δήμαρχος, ακόμη κι αν ανήκει σε ένα κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί σαν υπερασπιστής του κόμματος αλλά θα πρέπει να είναι σύμμαχος με τις επιδιώξεις των δημοτών του. Αν οι επιδιώξεις του κόμματος σε ορισμένα θέματα ταυτίζονται με τις επιδιώξεις των δημοτών του, κανένα πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος θα πρέπει να κινείται μαχητικά και ανεξάρτητα. Μπορεί να μην κερδίζει όλες τις μάχες. Πρέπει όμως να τις δίνει. Με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Η ευθύνη άλλωστε, έχει ονοματεπώνυμο. Δεν μπορεί ποτέ να μην φταίει κανείς. Για να είμαστε ξεκάθαροι, εδώ θα ισχύει το γνωστό: Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο.


-Το ισοζύγιο της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι αρνητικό

Δεν υπάρχει Δημοτική Αρχή που να μην έχει κάνει έργα στη διάρκεια της θητείας της. Πάντα σε κάθε Δήμο, γίνονταν και θα γίνονται τόσο μικρά όσο και μεγαλύτερα έργα. Ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι, μικρότερο ή μεγαλύτερο. Μακριά από μένα η υποκριτική λογική του «παραλάβαμε καμένη γη». Παρόλα αυτά η γενική κατάσταση είναι μια κατάσταση παρακμής.


Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει μια «κουρασμένη» Δημοτική Αρχή, αναποτελεσματική, που προσπαθεί να παραμένει στην εξουσία μέσα από τα διαχείριση ατομικών συμφερόντων και ρουσφετολογικών εκδουλεύσεων και κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Μια Δημοτική Αρχή που έπραξε πολύ λιγότερα από αυτά που υποσχέθηκε και που έχει ανάγκη ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Το ισοζύγιο της δράσης της όλα αυτά τα χρόνια είναι αρνητικό. Μια Δημοτική Αρχή «κατώτερη των περιστάσεων», που έδιωξε τους νέους ανθρώπους από την περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περσινή έρευνα του ελληνικού Reddit η Ηγουμενίτσα συγκαταλέγεται στις 5 πιο άσχημες πόλεις της Ελλάδας, στις 5 πόλεις με τη χειρότερη εικόνα που έχουν γι αυτήν οι άνθρωποι που την επισκέπτονται.

-Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας δεν λειτουργεί σαν νοσοκομειακή μονάδα

Η Ηγουμενίτσα διαθέτει την υποδομή για μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας. Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε, προκειμένου να λειτουργήσει ως δομή επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας, Δευτεροβάθμιας δηλαδή Φροντίδας Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συνολικής επιφάνειας 4.600 τ.μ. κτίριο έχει προβλεφθεί ακόμη και άσηπτο χειρουργείο και πλήρη Διαγνωστικά Εργαστήρια.

Το Υπουργείο Υγείας την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εφάρμοσε αυτό το σχεδιασμό ώστε να δημιουργηθεί παράρτημα του Νοσοκομείου Φιλιατών στη θεσπρωτική πρωτεύουσα και προχώρησε στην απλή μεταστέγαση στο κτίριο του ΤΕΠ, του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και της Μονάδας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) που αποτελούν δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στη συνέχεια πέσαμε στην πανδημία όπου οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές. Αντί, δηλαδή, να γίνουν προσλήψεις και να στελεχωθεί το ΤΕΠ με νοσοκομειακές ειδικότητες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μετακινήθηκε στο ισόγειο του κτιρίου του ΤΕΠ (ο όροφος παραμένει ερμητικά κλειστός και αναξιοποίητος) το προσωπικό και ο εξοπλισμός των παραπάνω δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Η μετακίνηση όμως αυτή δεν δημιούργησε καμία προστιθέμενη αξία όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Ηγουμενίτσας Για να το πω πιο απλά ώστε να γίνω κατανοητός: Κέντρο Υγείας λειτουργούσε πριν, Κέντρο Υγείας λειτουργεί και τώρα απλά σε νέο κτίριο. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που τα δύσκολα περιστατικά δεν αντιμετωπίζονται στο ΤΕΠ όπως θα γίνονταν αν αυτό λειτουργούσε σαν νοσοκομειακή μονάδα αλλά μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Φιλιατών και από εκεί, αν χρειαστεί, στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποβεί μοιραίος! Δεν ξέρω πόσοι από εμάς έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος…


Read More »
Συνέντευξη του Αντώνη Μπέζα στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV Συνέντευξη του Αντώνη Μπέζα στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τον αδελφοποιημένο Δήμο Ύδρας

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τον αδελφοποιημένο Δήμο Ύδρας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των ιστορικών του δεσμών και της αδελφοποίησής του με τον Δήμο Ύδρας, το Σάββατο 17 Ιουλίου 2023, υποδέχεται στα Σύβοτα τον Δήμαρχο Ύδρας και τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο σε μια εκδήλωση με τίτλο «Η Ύδρα συναντά τα Σύβοτα – Ιστορία και Παράδοση».

Παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και σας περιμένουμε όλους στην Πλατεία Υδραίων Ναυτών στα Σύβοτα σε μια ξεχωριστή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση Ιστορίας, Παράδοσης και Πολιτισμού.

20.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Υδραίων Ναυτών και κατάθεση στεφάνων.

20.15: Περιήγηση του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου στον κόλπο των Συβότων με συνοδεία μικρών καϊκιών και τέλεση τρισαγίου στη μνήμη των πεσόντων Υδραίων Ναυτών.

21.15:
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με συμμετοχή της Παραδοσιακής Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης και Χορευτικών Τμημάτων του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης.


Η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού
Χριστίνα ΤζέλλουRead More »
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τον αδελφοποιημένο Δήμο Ύδρας Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τον αδελφοποιημένο Δήμο Ύδρας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Πλήθος κόσμου στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κόνιτσα για τον Άγιο Παϊσιο

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Πλήθος κόσμου στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κόνιτσα για τον Άγιο Παϊσιο


Με τον προσήκοντα σεβασμό και ιδιαίτερη τιμή πραγματοποιήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και το Δήμο Κόνιτσας οι τριήμερες εκδηλώσεις (10-12 Ιουλίου 2023) προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 με επίσκεψη και ξενάγηση στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και παράκληση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου ο Άγιος είχε την πρώτη θεοπτία, παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κας Μαρίας Κεφάλα.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Στομίου, όπου μόνασε ο Άγιος και το απόγευμα της ίδιας μέρας Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ιερουργούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παϊσίου από το Ναό ως την πατρική οικία του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» με μαέστρο τον Χρήστο Γεωργάνο.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 τελέστηκε πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Κοσμά, παρουσία των Αρχών. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου δεξιώθηκε τους δημότες και τις Αρχές στο δημαρχείο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Μητροπολίτες Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο τέως Βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, ο Διοικητής της VIII Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παππάς Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Μουσελίμης Βασίλειος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής Διαβιβάσεων του Γ’ Σώματος Στρατού Ταξίαρχος Βαλαλής Κωνσταντίνος, ο Υποδιοικητής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης ΠΖ Γιώτης Βασίλειος, ο Διοικητής του 8ου Λόχου Διαβιβάσεων Σκουλάς Μιχαήλ, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Αντισυνταγματάρχης ΠΖ Χαλάστρας Περικλής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αζέλης Γεώργιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Υπαστυνόμος Β’ Παναγιώτης Νάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας Αντιπύραρχος Παύλου Βασίλειος, οι Αντιπεριφερειάρχες Σιαράβας Κωνσταντίνος, Αγνή Νάκου-Δασούλα, Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Οδυσσέας Πότσης, Βασίλειος Γοργόλης, Γιούλα Μητροκώστα και Χάρης Λαζάνης, οι πρώην Δήμαρχοι Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου και Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης (νυν Πρόεδρος Κοινότητας Κόνιτσας) ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Σπανός και οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Τσιαλιαμάνης, Χήρας Δημήτριος και Αριστείδης Λαζογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορτσινόγλου Απόστολος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κόνιτσας Βασίλειος Σπανός, Κατερίνα Δημάρατου, Ελένη Νίνου, Γεώργιος Ρόμπολος, Δήμητρα Λάκκα, Μιχαλόπουλος Μιχάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου Βασίλειος Μάτσιας, ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος με ομάδα υποψηφίων της παράταξής του «Ορίζοντες Ηπείρου», υποψήφιοι της παράταξης για την Περιφέρεια Ηπείρου του Αλέξανδρου Καχριμάνη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πλήθος πιστών τιμώντας τον Άγιο.

Ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των συνδημοτών ευχαριστεί τις εκκλησιαστικές, πολιτικές, στρατιωτικές, αστυνομικές αρχές και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους το τριήμερο των εκδηλώσεων, καθώς και το προσωπικό του Δήμου για την άψογη συνεργασία και την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.

Σήμερα, Πέμπτη 13/07/2023 στις 19:30, οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών του Αγίου Παϊσίου στο δημαρχείο και ομιλία από τον πατέρα Χρήστο Μήτσιο με θέμα: «Προσωπικές εμπειρίες από τον Άγιο Παΐσιο, το Άγιο Όρος και τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό.

 

Read More »
Πλήθος κόσμου στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κόνιτσα για τον Άγιο Παϊσιο Πλήθος κόσμου στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κόνιτσα για τον Άγιο Παϊσιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή, που πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές αγορές με υποκλαπέντα στοιχεία τραπεζικής κάρτας

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, που έλαβε χώρα κατά το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη, εκμεταλλευόμενη γνωριμία της με ημεδαπή, απόκτησε κρυφά γνώση των στοιχείων που αναγράφονται στην τραπεζική της κάρτα, με τη χρήση των οποίων στη συνέχεια προέβη στην πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών, συνολικού ύψους 550 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑΑναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (www.dypa.gov.gr) οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν για τους παρακάτω πίνακες - ανά περιφερειακή διεύθυνση ΔΥΠΑ - οι τρεις κατηγορίες προσωρινών πινάκων αξιολόγησης και επιλογής: α) επιλεγμένοι, β) αναπληρωματικοί και γ) αποκλειόμενοι:


- πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (βρέφη από 6 μηνών έως 1,5 έτους),
- πίνακας κατηγορίας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 έτους έως 2,5 ετών),
- πίνακας κατηγορίας νηπίων (νήπια από 2,5 ετών έως την προσχολική ηλικία).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων εντός τριών ημερών και, συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 έως και την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται απευθείας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με συνημμένα δικαιολογητικά, που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.

Για πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-dypa.

* Επισυνάπτονται τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των βρεφονηπιακών σταθμών της ΔΥΠΑ.

Τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ΒΝΣ ΔΥΠΑ είναι:

ΑΤΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
EMAIL
Αγίας Βαρβάρας
210 5697490
vns.agvarvaras@dypa.gov.gr
Άνω Λιοσίων
210 2315755
vns.aliosion@dypa.gov.gr
Ελευσίνας
210 5542052
vns.elefsinas@dypa.gov.gr
Κερατσινίου
210 4008105
vns.keratsiniou@dypa.gov.gr
Μενιδίου
210 2477950
vns.menidiou@dypa.gov.gr
Μοσχάτου
210 9566727
vns.moschatou@dypa.gov.gr
Ολυμπιακού Χωριού
210 2476610
vns.thrakomakedonon@dypa.gov.gr
Περιστερίου
210 5754610
vns.peristeriou@dypa.gov.gr


ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
EMAIL
Αγρινίου
26410 45425
vns.agriniou@dypa.gov.gr
Άρτας
26810 74345
vns.artas@dypa.gov.gr
Δράμας
25210 46855
vns.dramas@dypa.gov.gr
Ηγουμενίτσας
26650 28549
vns.igoumenitsas@dypa.gov.gr
Ιωαννίνων
26510 74776
vns.ioanninon@dypa.gov.gr
Καβάλας
25104 51002
vns.kavalas@dypa.gov.gr
Καλαμάτας
27210 21984
vns.kalamatas@dypa.gov.gr
Καρδίτσας
24410 79391
vns.karditsas@dypa.gov.gr
Καρπενησίου
22370 80505
vns.karpenisiou@dypa.gov.gr
Κομοτηνής
25310 28728
vns.komotinis@dypa.gov.gr
Λάρισας
24105 92655
vns.larisas@dypa.gov.gr
Μεσολογγίου
26310 51765
vns.mesologgiou@dypa.gov.gr
Νάουσας
23320 27141
vns.naousas@dypa.gov.gr
Ξάνθης
25410 29777
vns.xanthis@dypa.gov.gr
Πατρών
26104 35634
vns.patras@dypa.gov.gr
Πυλαίας Θεσσαλονίκης
23109 19409
vns.thessalonikis@dypa.gov.gr

Για πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-dypa


 

Read More »
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Στη Μονή Γηρομεριου ο υπ. Δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Στη Μονή Γηρομεριου ο υπ. Δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος


Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γηρομερίου, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ηπείρου με σημαντικό έργο στην ανάπτυξη της περιοχής μας, από την ίδρυσή της (αρχές 14ου αιώνα) μέχρι και σήμερα.


Στη συνάντησή μου με τον ηγούμενο της Μονής, αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Ντελή, συζητήσαμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την λειτουργία της, την εγκατάλειψη των σημαντικών εκκλησιαστικών μνημείων του δήμου μας και την ανάγκη αποκατάστασης και διάσωσής τους, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.


Η πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συζήτησή μας έκλεισε με την παρουσίαση των προτάσεων του συνδυασμού μας για την διάσωση και την ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της περιοχής μας, εκφράζοντας την διάθεσή μας να συνεργαστούμε στενά με την Ιερά Μονή Γηρομερίου και να είμαστε αρωγοί στο αξιόλογο και πολυσήμαντο έργο που επιτελεί.


Read More »
Στη Μονή Γηρομεριου ο υπ. Δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος Στη Μονή Γηρομεριου ο υπ. Δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την άλλη Δευτέρα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Συνεδριάζει την άλλη Δευτέρα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας στις 24 Ιουλίου 2023 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00' για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα :

1° ΘΕΜΑ: Διατύπωση γνώμης επί του προσχεδίου για την τροποποίηση του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Εισηγητής: -Μαρτίνης Δονάτος - Αντιδήμαρχος.

2° ΘΕΜΑ: Διατύπωση γνώμης επί του προσχεδίου «Κανονισμός λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηγουμενίτσας.»
Εισηγητής: -Μαρτίνης Δονάτος - Αντιδήμαρχος.
· Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα (Τρίτη 25 Ιουλίου) την ίδια ώρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία. (παρ. 3 του άρθρου 78 του Ν.4555/18.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΚΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει την άλλη Δευτέρα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την άλλη Δευτέρα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Υποψήφιος με τον Παν. Νταή ο Αλέκος Πάσχος

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Υποψήφιος με τον Παν. Νταή ο Αλέκος ΠάσχοςΣήμερα βρισκόμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη και τιμητική θέση να ανακοινώσουμε τη συμπόρευσή μας με τον Αλέκο Πάσχο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.


Ο Αλέκος Πάσχος, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ηγουμενίτσα στον τομέα της εστίασης εδώ και πολλές δεκαετίες και εκλέγεται Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου από το 2006 έως και σήμερα, κατακτώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του με σκληρή δουλειά, ισονομία και διαφάνεια. Τα αποτελέσματα του έργου του είναι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η υλοποίηση δράσεων προβολής και εξωστρέφειας.


Η συμμετοχή του στο Συνδυασμό «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» σηματοδοτεί την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ της αυτοδιοίκησης και της τοπικής επιχειρηματικότητας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως: τουρισμός, ανάπτυξη, πρωτογενής τομέας, προβολή – προώθηση της περιοχής, υποστήριξη επιχειρηματικότητας, αύξηση της απασχόλησης κ.α. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Για ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο Ηγουμενίτσας και τους κατοίκους του.
Read More »
Υποψήφιος με τον Παν. Νταή ο Αλέκος Πάσχος Υποψήφιος με τον Παν. Νταή ο Αλέκος Πάσχος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Μόναχο: Ο Ηπειρωτικός σύλλογος “το Σούλι” προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών χορών

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Μόναχο: Ο Ηπειρωτικός σύλλογος “το Σούλι” προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών χορών


Στο πλαίσιο της έναρξης των ποικιλόμορφων δραστηριοτήτων του, ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Μονάχου “το Σούλι” προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών χορών με τμήματα για μικρούς και μεγάλους.

Στόχος του νέου Δ.Σ. του συλλόγου είναι να μεταδώσει και κατ επέκταση να προβάλει και να διατηρήσει την Ηπειρώτικη παράδοση, αλλά και να λειτουργήσει ως συνδετικούς κρίκος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των Ηπειρωτών στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου, μέσω της τέχνης του χορού και όχι μόνο.

Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών θα προσφέρονται δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου.

Οι πρόβες των χορευτικών ομάδων, μικρών και μεγάλων, θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή.
Έναρξη, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και κάθε Κυριακή 15:00 – 17:00

Διδασκαλία χορών: Χρυσούλα Μπέση
Read More »
Μόναχο: Ο Ηπειρωτικός σύλλογος “το Σούλι” προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών χορών Μόναχο: Ο Ηπειρωτικός σύλλογος “το Σούλι” προσφέρει μαθήματα παραδοσιακών χορών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Χ. Θεοχάρης προς ΣΔΟΕ: Ελέγχους τώρα για νοθευμένα ποτά – Nα αποφευχθούν νέες τραγωδίες

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Χ. Θεοχάρης προς ΣΔΟΕ: Ελέγχους τώρα για νοθευμένα ποτά – Nα αποφευχθούν νέες τραγωδίες


Εντατικοποίηση των ελέγχων σε σημεία αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας, με έμφαση ειδικά στις παραβάσεις που σχετίζονται με τη διάθεση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, ζητά με επιστολή του προς τη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ως στόχος τίθεται ο περιορισμός του εμπορίου και της κατανάλωσης λαθραίας αλκοόλης, καθώς και νοθευμένων, επικίνδυνων για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλκοολούχων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ζητά από το ΣΔΟΕ να εντείνει τις δράσεις του, εστιάζοντας ιδιαιτέρως στην πώληση αλκοολούχων σε άτομα νεαρής ηλικίας. Ο υφυπουργός εφιστά την προσοχή του ΣΔΟΕ, ως κατεξοχήν αρμόδιας υπηρεσίας, προκειμένου να αποφευχθούν δυστυχή συμβάντα, όπως οι πρόσφατες απώλειες τριών νεαρών τουριστών στην Ίο και τη Ζάκυνθο.

Ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει ως προτεραιότητα και υποδεικνύει στο ΣΔΟΕ την άμεση λήψη μέτρων, όπως:Κατάρτιση προγράμματος δράσεων, εντός 10 ημερών, για την πάταξη του λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών. Το ΣΔΟΕ καλείται να υποβάλει το επιχειρησιακό σχέδιό του στο γραφείο του υφυπουργού.
Ομοίως το ΣΔΟΕ θα πρέπει να προχωρήσει με την κατάστρωση στρατηγικού πλάνου για την εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων, τα οποία διακινούν παρανόμως αλκοολούχα ποτά.
Το ΣΔΟΕ θα πρέπει να προβεί απαραιτήτως στην επαύξηση των κινητών μονάδων καταγραφής των ευρημάτων, τα οποία συλλέγονται στο πλαίσιο των ελέγχων. Επίσης, θέτει σαν βασικό όρο την διαρκή ενημέρωση του από το ΣΔΟΕ, γύρω από τον προγραμματισμό και την πορεία των διενεργούμενων ελέγχων, καθώς και για τα πορίσματα των ελέγχων αυτών.
Read More »
Χ. Θεοχάρης προς ΣΔΟΕ: Ελέγχους τώρα για νοθευμένα ποτά – Nα αποφευχθούν νέες τραγωδίες Χ. Θεοχάρης προς ΣΔΟΕ: Ελέγχους τώρα για νοθευμένα ποτά – Nα αποφευχθούν νέες τραγωδίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Ζητείται προσωπικό για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα


Ζητείται προσωπικό με εμπειρία στο σέρβις και στον καφέ, για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα.
Απαραίτητο προσόν η γνώση Αγγλικων.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6988860633.
Read More »
Ζητείται προσωπικό για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα


ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Πωλητές & Πωλήτριες
HUB ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Φ.ΜΙΧΑΛΑ 10 ΓΩΝΙΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Κύριες εργασίες:
• Πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας.

Επιθυμητά προσόντα:
• Ευχάριστος χαρακτήρας και ικανότητες επικοινωνίας.

Τι προσφέρουμε:
• Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.
• Εκπαίδευση, καθοδήγηση και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.
• Μηνιαίο μισθό με πλήρεις απολαβές, ασφάλιση και επιπλέον πακέτο αμοιβών bonus.

Αποστολή βιογραφικών στο telecom@vrgroup.gr ή παράδοση στο κατάστημα MULTIRAMA-NOVA Ηγουμενίτσας στην οδό Φ.Μιχαλά 10 Γωνία.
Read More »
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines


Η εταιρεία μας Kerkyra Lines αναζητά νέους με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για μόνιμη εργασία στα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων στην Ηγουμενίτσα.
Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας εδώ:
Read More »
Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Απο το Φεστιβάλ Χορωδιών στην Αρχαιά Ελέα +Φωτογραφίες

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Απο το Φεστιβάλ Χορωδιών στην Αρχαιά Ελέα +Φωτογραφίες


Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας “ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ” ευχαριστεί όλους τους φίλους της παραδοσιακής μουσικής που παρακολούθησαν το Φεστιβάλ σε έναν τόπο ασυνήθιστης ομορφιάς, στην Αρχαία Ελέα.

Θερμές Ευχαριστίες στις εξαιρετικές Χορωδίες και στα Πολυφωνικά που συμμετείχαν. Μας ταξίδεψαν σε δρόμους παραδοσιακούς της νησιωτικής αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήχοι αρχέγονοι έφτασαν ως εμάς αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές στο συλλογικό ασυνείδητο, χαρίζοντάς μας την αίσθηση ότι επιστρέφουμε στις ρίζες μας, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κύριο Αλέξη Κωστάλα, τον φίλο πλέον του Συλλόγου ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ και του Φεστιβάλ μας, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη μοναδική συμβολή του!


Συμμετείχαν:
-Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκίμμης Νεοχώρι Λευκίμμης Κέρκυρας
-ΠωγωΝέοι Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού
-Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού
-Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Rena Kotsiou Politistikos

Μας τίμησαν με την παρουσία τους: η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου κος Νίκος Αθανασίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σουλίου κύριοι Γιώργος Ντάγκας και Παναγιώτης Παππάς, και η εντ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ηγουμενίτσας κα Χριστίνα Τζέλλου.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας “ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ”
Συνδιοργάνωση: Π.Ε. Θεσπρωτίας, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Φιλιατών, Δήμος Σουλίου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας
Με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραγίου Άγιος Κοσμάς.


Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς και Χορηγούς επικοινωνίας για την έμπρακτη στήριξη του Φεστιβάλ, καθώς και τους εθελοντές μας για την ανιδιοτελή τους προσφορά!Φωτογραφίες Τατιάνα ΣτοίτσεβαRead More »
Απο το Φεστιβάλ Χορωδιών στην Αρχαιά Ελέα +Φωτογραφίες Απο το Φεστιβάλ Χορωδιών στην Αρχαιά Ελέα +Φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Με Στέφανο Ζούμπα το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση εντός των ημερών.

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Με Στέφανο Ζούμπα το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση εντός των ημερών.

Ο Στέφανος Ζούμπας, ένα στέλεχος δοκιμασμένο στην κομματική οργάνωση και την αυτοδιοίκηση, τίθεται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα έχει κλειδώσει και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση εντός των ημερών.

Ο Στέφανος Ζούμπας είναι από τα στελέχη της νεότερης γενιάς, έχει διατελέσει Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων, ήταν στο παρελθόν περιφερειακός σύμβουλος ενώ στην παρούσα φάση είναι δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων εκλεγμένος με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα.

Η υποψηφιότητά του «κλείδωσε» μετά και από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Τις τελευταίες ώρες ο Στέφανος Ζούμπας βρίσκεται σε σειρά επικοινωνιών με στελέχη της Ηπείρου τα οποία ενημερώνει και ζητά την συστράτευση στη μάχη για την Περιφέρεια.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει αποφασισμένο να δώσει με αξιώσεις την μάχη αυτή επιδιώκοντας να αποδείξει ότι η αυτοδιοίκηση παραμένει ένας προνομιακός χώρος για το κόμμα.
Read More »
Με Στέφανο Ζούμπα το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση εντός των ημερών. Με Στέφανο Ζούμπα το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση εντός των ημερών. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Η Παραμυθιά στις περιοχές που το ΕΚΑΒ ενισχύεται με υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Η Παραμυθιά στις περιοχές που το ΕΚΑΒ ενισχύεται με υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων


Ξεκίνησε τη ταχύρρυθμη εκπαίδευσή του προσωπικού


Τη διαδικασία της ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Ιουλίου, οι 199 διατιθέμενοι ή αποσπώμενοι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ακόμη και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), οι οποίοι, βάσει της κατεπείγουσας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την άμεση ενίσχυση των ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων συγκεκριμένων νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση ενίσχυση των ασθενοφόρων αφορά αρχικά τις εξής περιοχές: Παραμυθιά, Σητεία, Άγιος Νικόλαος, Χίος, Λήμνος, Ικαρία, Σάμος, Κως, Λέρος, Πάρος, Νάξος, Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Ίος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αταλάντη, Πύλος, Φιλιατρά, Καστοριά, Φλώρινα, Διδυμότειχο, Θάσος, Ανώγεια, Λιτόχωρο, Πολύγυρος, Κασσάνδρεια, Μουδανιά, Φιλιππιάδα, Ιστιαία, Κύμη, Κάρυστος, Θήβα, Κύθηρα, Φάρσαλα, Ελλασόνα, Σκιάθος, Ακράτα, Καλάβρυτα, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Ξυλόκαστρο, Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΠΝΠ για την ενίσχυση των ασθενοφόρων, «το Υπουργείο Υγείας, μέσω του Ε.Κ.Α.Β. και των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και οι οικείοι Ο.Τ.Α. μεριμνούν για την εξασφάλιση καταλύματος για το διατιθέμενο ή αποσπώμενο προσωπικό και βαρύνονται, αντιστοίχως, με κάθε σχετική δαπάνη. Η σχετική δαπάνη δύναται να υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις και έως εκατόν πενήντα (150) ευρώ ανά διανυκτέρευση με απόδοση λογαριασμού».
Read More »
Η Παραμυθιά στις περιοχές που το ΕΚΑΒ ενισχύεται με υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων Η Παραμυθιά στις περιοχές που το ΕΚΑΒ ενισχύεται με υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Ο Τριαντάφυλλος στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023

  Ο Τριαντάφυλλος στο Sabbia στην    ΗγουμενίτσαRead More »
Ο Τριαντάφυλλος στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα   Ο Τριαντάφυλλος στο Sabbia στην    Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Αναβολή προγραμματισμένης παράστασης "Οιδίποδος γένος" στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Αναβολή προγραμματισμένης παράστασης "Οιδίποδος γένος" στον αρχαιολογικό χώρο της ΕλέαςΕν όψει του επικείμενου καύσωνα, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο 15.07.2023 παράσταση "Οιδίποδος γένος" στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας.


Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία πραγματοποίησης της παράστασης.


Read More »
Αναβολή προγραμματισμένης παράστασης "Οιδίποδος γένος" στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας Αναβολή προγραμματισμένης παράστασης "Οιδίποδος γένος" στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από Super Market στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Ζητείται προσωπικό από Super Market στην Ηγουμενίτσα


Από το express market στην Ηγουμενίτσα, ζητείται προσωπικό για μόνιμη εργασία.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665024606 και 6974845221
email: andreas.gogolos@gmail.com
Read More »
Ζητείται προσωπικό από Super Market στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από Super Market στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών


Το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο μας, έχοντας ενσωματωθεί και επίσημα στα πολιτιστικά μας δρώμενα.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούλιο, όπου ως Δήμος, υιοθετήσαμε και στηρίξαμε το όραμα του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», για την υλοποίηση ενός φεστιβάλ χορωδιών, το οποίο ήρθε για να μείνει!
Όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζοντας τη ζωογόνο δύναμη του Πολιτισμού, στηρίζουμε με συνέπεια πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής και χαίρομαι ιδιαίτερα που αγκαλιάζονται με ενθουσιασμό απ’ όλους.
Συγχαίρω τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό μας Σύλλογο «Ρένα Κώτσιου» για την εξαίρετη πρωτοβουλία του και για τη γενικότερη συνεισφορά του στην τοπική μας κοινωνία.
Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι στον Δήμο Ηγουμενίτσας συνεχίζεται και σας περιμένουμε όλους να απολαύσετε τις εκδηλώσεις μας!


Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας - Igoumenitsa Choir Festival
Δήμος Ηγουμενίτσας / Municipality of Igoumenitsa
Rena Kotsiou Politistikos
Το Σπίτι της Ρένας ,Μνήμες- Παράδοση- Πολιτισμός
Read More »
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Διεκδίκηση για το αυτονόητο..

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Διεκδίκηση για το αυτονόητο..Ανέκδοτο τείνει να γίνει το επίδομα παραμεθορίου για τους Αστυνομικούς των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.

Το αυτονόητο δηλαδή παραμένει ζητούμενο εδώ και χρόνια.

Τα κόμματα αναγνωρίζουν το δίκαιο.. Και όταν είναι στην αντιπολίτευση δεσμεύονται πως θα το κάνουν πράξη. Αυτό έκανε η Νέα Δημοκρατία μέχρι το 2019.. Μία τετραετία πέρασε και πράξη δεν το έκανε. Τώρα ξεκίνησε η νέα θητεία και το αίτημα επανέρχεται. Επανέρχεται μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου που ήδη δίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας.


Ούτε ισονομία μπορεί να το πει κανείς, ούτε ισοπολιτεία..


Read More »
Διεκδίκηση για το αυτονόητο.. Διεκδίκηση για το αυτονόητο.. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Ευρωκοινοβούλιο: «Πέρασε» η τροπολογία για απελευθέρωση του Μπελέρη

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
Ευρωκοινοβούλιο: «Πέρασε» η τροπολογία για απελευθέρωση του Μπελέρη


Πέρασε, με 290 ψήφους, από το Ευρωκοινοβούλιο, η τροπολογία για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη. Η τροπολογία για την «άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη» και για την «προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας», κατατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την Ευρω-ομάδα των Αριστερών στην Έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, και υπερψηφίστηκε.

Τους 290 έφτασαν οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της απελευθέρωσης του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χιμάρας.

«Το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει την ανησυχία του για τη σύλληψη του νέου δημάρχου της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη την παραμονή των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, οι οποίες παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας και εμπόδισαν τον εκλεγέντα δήμαρχο να αναλάβει τα καθήκοντά του, καθώς παραμένει φυλακισμένος μέχρι σήμερα· υπογραμμίζει ότι το ζήτημα αυτό συνδέεται με τον συνολικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, το εκκρεμές ζήτημα των περιουσιών των μελών της ελληνικής εθνοτικής μειονότητας στην περιοχή του δήμου και τις κατηγορίες για καταπατήσεις από το κράτος» επισημαίνεται στο σκεπτικό της απόφασης για την έγκριση της τροπολογίας.

Η τροπολογία υποστηρίχθηκε με τοποθετήσεις Ελλήνων βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Συγκεκριμένα παρεμβάσεις υπέρ έκαναν, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Κύρτσος και Εμμανουήλ Φράγκος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες η ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ είχε επίσης καταθέσει σχετικό ερώτημα ενώ της πρωτοβουλίας της Ευρω-ομάδας των Αριστερών ηγήθηκε ο Ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Επίσης, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας η εισηγήτρια της από πλευράς Ευρωκοινοβουλίου, έκθεσης Ευρωβουλευτής από την Πορτογαλία, κα Ισαμπέλ Σάντος δήλωσε σχετικά: «θα ήθελα να επαναλάβω τις ανησυχίες που εξέφρασαν αρκετοί συνάδελφοι από διαφορετικά έδρανα σχετικά με τον δήμαρχο Μπελέρι. Είναι μια υπόθεση που παρακολουθούν οι δικαστικές οντότητες της Αλβανίας και εμείς, με τον πιο αυστηρό σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών, πρέπει να σεβαστούμε ποιες είναι οι δικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο, αφήνω εδώ την προσωπική μου εγγύηση σε όλους τους συναδέλφους από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ότι προσωπικά θα παρακολουθώ την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και θα φροντίσω να τηρούνται σχολαστικά οι αρχές του κράτους δικαίου».
Read More »
Ευρωκοινοβούλιο: «Πέρασε» η τροπολογία για απελευθέρωση του Μπελέρη Ευρωκοινοβούλιο: «Πέρασε» η τροπολογία για απελευθέρωση του Μπελέρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

«Σπάνε» οι ΥΠΕ.. Έρχεται Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023
«Σπάνε» οι ΥΠΕ.. Έρχεται Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου


Μία δέσμευση πολλών ετών επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοίδης στην πρώτη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕΔΗΝ. Και δεν είναι άλλη από το πολυσυζητημένο στην Ήπειρο τουλάχιστον «σπάσιμο» των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Ο Υπουργός, όπως μετέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Φλούδας σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε οι Υγειονομικές Περιφέρειες να μετατραπούν σε 13 και να είναι σε αντιστοιχία με τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Ήπειρος ανήκει στην 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα και έχει επίσης στη δικαιοδοσία της την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Η δημιουργία μιας ΥΠΕ με αρμοδιότητα την Ήπειρο ήταν αίτημα πολλών χρόνων και δέσμευση προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών που δεν είχε υλοποιηθεί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης το επανέφερε με την υπόσχεση ότι θα γίνει πράξη σύντομα.

Στην συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ ο Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να μην υπάρξουν μεταβολές στο νομικό καθεστώς των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ομοσπονδίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε επίσης την ΠΟΕΔΗΝ ότι πρώτη προτεραιότητα του θα είναι η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας της χώρας μας με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Read More »
«Σπάνε» οι ΥΠΕ.. Έρχεται Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου «Σπάνε» οι ΥΠΕ.. Έρχεται Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Σελίδες