Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη η αγωγή Πορφύρη κατά του δημοσιογράφου κ. Β. Αναστασίου

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022

Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη η αγωγή Πορφύρη κατά του δημοσιογράφου κ. Β. Αναστασίου

Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, η αγωγή που έχει καταθέσει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Θανάσης Πορφύρης, κατά του δημοσιογράφου και διαχειριστή του site μας, καθώς και εκδότη της εφημερίδας Τιτάνη κ. Αναστασίου Βαγγέλη.

Ο κ. Πορφύρης ζητάει την οικονομική του αποζημίωση, καθώς επίσης και την προσωποκράτηση του δημοσιογράφου για ηθική βλάβη, εξαιτίας των όσων ο κ. Αναστασίου έχει αποκαλύψει τα 2,5 χρόνια που ο κ. Πορφύρης βρίσκεται στο τιμόνι του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Read More »
Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη η αγωγή Πορφύρη κατά του δημοσιογράφου κ. Β. Αναστασίου Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη η αγωγή Πορφύρη κατά του δημοσιογράφου κ. Β. Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Με απόλυτη επιτυχία το 3ήμερο σεμινάριο για τον Μιχάλη Αράπογλου

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Με απόλυτη επιτυχία το 3ήμερο σεμινάριο για τον Μιχάλη Αράπογλου


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη 3-5/6/2022 το 3ήμερο σεμινάριο με τίτλο: "Μιχάλης Αράπογλου: Η συμβολή του στο εκπαιδευτικό έργο των Κ.Π.Ε Hπείρου, το επιστημονικό του κύρος, το συγγραφικό του έργο και η ανθρώπινη παρουσία του". 
Η ανταπόκριση των ενδιαφερόμενων συμμετεχόντων ήταν μοναδική. Ο Υπεύθυνος μαζί με την Π.Ο του Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών-Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Εισηγητές, καθώς και τους συνδιοργανωτές, τα Κ.Ε.ΠΕ.Α Κόνιτσας και Πραμάντων την ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ ΗΠΕΙΡΟΥ και το Ι.Λ.Ε.Ζ ( Ίδρυμα Λαογραφικών Ερευνών Ζαγορίου).

Read More »
Με απόλυτη επιτυχία το 3ήμερο σεμινάριο για τον Μιχάλη Αράπογλου Με απόλυτη επιτυχία το 3ήμερο σεμινάριο για τον Μιχάλη Αράπογλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Το CAMP MUSIC PROJECT επιστρέφει στην Παραμυθιά | Teaser trailer

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Το CAMP MUSIC PROJECT επιστρέφει στην Παραμυθιά | Teaser trailer


Δύο χρόνια πορευτήκαμε με τις ευχάριστες αναμνήσεις του παρελθόντος. Η αναμονή τελείωσε.

Το CAMP MUSIC PROJECT επιστρέφει, στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης, στις Κατασκηνώσεις Παραμυθιάς.


Read More »
Το CAMP MUSIC PROJECT επιστρέφει στην Παραμυθιά | Teaser trailer Το CAMP MUSIC PROJECT επιστρέφει στην Παραμυθιά | Teaser trailer Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Μέλος της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου ο Μιχάλης Γκίκας

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Μέλος της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου ο Μιχάλης Γκίκας


Με κύριο χαρακτηριστικό την ανανέωση σε επίπεδο προσώπων ολοκληρώθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, πριν από λίγες ημέρες στα Ιωάννινα. Μία ανανέωση που σηματοδοτεί την διάθεση της συμμετοχής στα κοινά από νέους ανθρώπους, με όρεξη να ασχοληθούν με την εκπροσώπηση των μελών της κυνηγετικής οικογένειας και να προσφέρουν το δικό τους όραμα, για ένα καλύτερο μέλλον για την αγαπημένη μας δραστηριότητα.

Στη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου και συμμετείχαν 18 εκλέκτορες από τους Κυνηγετικούς συλλόγους καθώς και αρκετοί κυνηγοί, έγινε ο απολογισμός δράσης και ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα, ενώ αναδείχθηκαν οι νέες προκλήσεις για την κυνηγετική δραστηριότητα και το πως μπορεί η κυνηγετική οικογένεια να τις αντιμετωπίσει, συμβάλλοντας με εποικοδομητικές προτάσεις στην αναζήτηση και την εύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Η διαδικασία των εκλογών
Στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ συμμετείχαν 14 υποψήφιοι, εκ των οποίων εκλέγονται στο Δ.Σ οι πρώτοι επτά. 

Συνολικά, στην ψηφοφορία οι υποψήφιοι έλαβαν:
Παπαγρηγορίου Νικόλαος 17
Μάστορας Γεώργιος 17
Κάτσενος Κωνσταντίνος 16
Γκίκας Μιχάλης 15
Τζουμάκας Πέτρος 15
Τσουμάνης Δημήτριος 15
Σιώλος Αθανάσιος 14
Μπρέχας Χαράλαμπος 4
Δημόπουλος Χρίστος 3
Ζήκος Γεώργιος 3
Παπαθανασίου Ηλίας 2
Σκαμαντζούρας Παναγιώτης 2
Κόκκας Γεώργιος 1
Κοκορδάτος Απόστολος 1

Για την Ελεγκτική Επιτροπή οι υποψήφιοι έλαβαν:
Γιώτης Ελευθέριος 15
Γούσιας Βασίλειος 15
Γκατζόγιας Μιχαήλ 1

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ

Μετά την εκλογοαπολογιστική Γ.Σ το νέο Δ.Σ της Ε’ ΚΟΗ συγκροτήθηκε σε Σώμα, το οποίο έχει ως εξής:
Παπαγρηγορίου Νίκος Πρόεδρος
Κάτσενος Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος
Τζουμάκας Πέτρος Γεν. Γραμματέας
Σιώλος Αθανάσιος Ταμίας
Μάστορας Γεώργιος Μέλος
Γκίκας Μιχάλης Μέλος
Τσουμάνης Δημήτριος Μέλος
Read More »
Μέλος της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου ο Μιχάλης Γκίκας Μέλος της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου ο Μιχάλης Γκίκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Τέλος του 2024 η ολοκλήρωση των μελετών για την Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Τέλος του 2024 η ολοκλήρωση των μελετών για την Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα


Σε τροχιά ενεργοποίησης των μελετών για την νέα σιδηροδρομική Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα γραμμή προχωρά ο ΟΣΕ με στόχο η γραμμή αυτή να μπορεί να ολοκληρωθεί την επόμενη δεκαετία.
Σύμφωνα με έγγραφο του ΟΣΕ σε ερώτηση βουλευτή για το θέμα, η πρώτη φάση των μελετών έχει ήδη ολοκληρωθεί. Πρόκειται για σημαντικό ελλείπων τμήμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αφορά στην επέκταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες (οριστικές μελέτες) για τη δημοπράτηση της κατασκευής του έργου, ο ΟΣΕ υπέβαλε τον Μάρτιο του 2021, αίτημα χρηματοδότησης ύψους 15 εκατ. ευρώ στο CEF 2014-2020 το οποιο εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μονής γραμμής η οποία θα ξεκινά από την Καλαμπάκα, θα φτάνει στα Ιωάννινα και θα τερματίζει στο νέο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η νέα γραμμή μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Ηπείρου.
Σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές, το Αθήνα-Ιωάννινα με τρένο θα μπορεί να εκτελείται σε 4 ώρες και το Αθήνα-Ηγουμενίτσα σε περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά. Η γραμμή θα είναι ηλεκτροκινούμενη και θα διαθέτει σηματοδότηση, EMTS, τηλεδιοίκηση.
Ένα μεγάλο έργο
Το κόστος των έργων εκτιμάται (καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες) μεταξύ 1-1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα θα γίνει εφικτό το όνειρο της σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμένων Ηγουμενίτσας και Βόλου. Η νέα σιδηροδρομική Γραμμή Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα είναι ενταγμένη στο Κεντρικό Δίκτυο Δίκτυο Διευρωπαϊκών Μεταφορών.
Ουσιαστικά μιλάμε για την αρχή μίας πολυετούς διαδικασίας η οποία θα μας οδηγήσει τελικά στην υλοποίηση αυτών των νέων για τη χώρα σιδηροδρομικών γραμμών που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα της Δυτικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ΟΣΕ έχει ξεκινήσει τις πρώτες μελέτες για την επέκταση του σιδηρόδρομου στην Ήπειρο από τη δεκαετία του 2000 με ένα φιλόδοξο πλάνο το οποίο -δυστυχώς για τον σιδηρόδρομο- δεν είχε συνέχεια.
Τον περασμένο Νοέμβριο υπεγράφη μεταξύ της CINEA και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφωνία χρηματοδότησης με ποσοστό χρηματοδότησης από το CEF 50% και τα υπόλοιπο 50% από το ΠΔΕ όπου και αναμένεται να ενταχθεί. Η δημοπράτηση των μελετών αναμένεται το επόμενο διάστημα και εκτιμάται πως θα τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών συμβουλευτικών εταιρειών.
Η ολοκλήρωση των μελετών προβλέπεται για το τέλος του 2024 και στη συνέχεια θα αναζητηθούν κονδύλια για την κατασκευή της νέας γραμμής η οποία θα είναι ηλεκτροκινούμενη. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των έργων να έχει επιτευχθεί μέχρι το 2030.

ypodomes
Read More »
Τέλος του 2024 η ολοκλήρωση των μελετών για την Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα Τέλος του 2024 η ολοκλήρωση των μελετών για την Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς για την επίσκεψη εκπαιδευτικών από 7 χώρες στο πλαίσιο του erasmus

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς για την επίσκεψη εκπαιδευτικών από 7 χώρες στο πλαίσιο του erasmus


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Παραμυθιάς βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να ανταποδώσει τη φιλοξενία των συναδέλφων από το εξωτερικό και να τους προσφέρει μία γεύση Ελλάδας.

Το ταξίδι μας μέσα από το πρόγραμμα “Student Transition in Education Paths” (Erasmus+KA201), μας πρόσφερε μοναδικές εμπειρίες και η επαφή με τους εκπαιδευτικούς άλλων χωρών (Ισπανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία) ήρθε να διευρύνει τους ορίζοντές μας αφήνοντάς μας μια όμορφη επίγευση.

Τους εκπαιδευτικούς συνόδευε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτία, που είναι ο συντονιστής του προγράμματος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Δήμου Σουλίου, στηρίζοντας κάθε καινοτόμο πρόγραμμα του Σχολείου μας
Read More »
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς για την επίσκεψη εκπαιδευτικών από 7 χώρες στο πλαίσιο του erasmus Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς για την επίσκεψη εκπαιδευτικών από 7 χώρες στο πλαίσιο του erasmus Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Με επιτυχία η δράση του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Με επιτυχία η δράση του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος


Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος, συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου.
Η δράση, που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου, περιελάμβανε σπιρομέτρηση, οξυμετρία και μέτρηση αρτηριακής πίεσης. Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δράση, ενημερώθηκαν για το κάπνισμα και τους τρόπους διακοπής του από την κα Ανδρομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγο - Φυματιολόγο του Γ.Ν. Φιλιατών, η οποία έκανε και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους δημότες με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις με σκοπό την προαγωγή και την πρόληψη της υγείας.
Read More »
Με επιτυχία η δράση του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος Με επιτυχία η δράση του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Στα γραφεία κτηματογράφησης καλούνται ιδιοκτήτες, από όπου θα διέλθει ο αγωγός αερίου EastMed

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Θεσπρωτία: Στα γραφεία κτηματογράφησης καλούνται ιδιοκτήτες, από όπου θα διέλθει ο αγωγός αερίου EastMed


Το πρώτο βήμα για τον προκαταρκτικό προσδιορισμό των περιβαλλοντικών απαιτήσεων του αγωγού East Med, έκανε πρόσφατα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Λίγους μήνες μετά την απόσυρση της στήριξης του έργου από τις ΗΠΑ και ελάχιστες μέρες μετά τη θετική ανάλυση του αμερικανικού think tank Atlantic Council, ο East Med ξαναβγαίνει μπροστά μετά την έγκριση από το ΥΠΕΝ του φακέλου της ΠΠΠΑ, η οποία ενσωματώνει τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και τις ενδεχόμενες κύριες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η Εταιρεία Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Ιταλίας / Υ.Α.Φ.Α. Ποσειδών Α.Ε. (IGI Poseidon S.A.) θα υλοποιήσει το έργο Αγωγός EastMed (“EastMed Pipeline Project ”). Στην εταιρεία συμμετέχουν ισομερώς η Ελληνική εταιρεία ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. και η Ιταλική EDISON.

Το Χερσαίο Τμήμα του έργου στην Ελλάδα αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του Αγωγού Φυσικού Αερίου EastMed και των συνοδευτικών αυτού εγκαταστάσεων, ο οποίος εκτείνεται, υπογείως, σε μήκος περίπου 555 χιλιομέτρων (συμπεριλαμβανομένου του κλάδου του αγωγού προς Μεγαλόπολη προκειμένου να συνδεθεί στο εθνικό δίκτυο), με αφετηρία την περιοχή του οικισμού Αγ. Φωκάς της Π.Ε. Λακωνίας, διασχίζει την Πελοπόννησο με κατεύθυνση βορειοδυτική, καταλήγει στον Πατραϊκό κόλπο δυτικά της πόλης της Πάτρας, διασχίζει με υποθαλάσσιο τμήμα τον Πατραϊκό κόλπο και συνεχίζει με χερσαίο υπόγειο τμήμα από το σημείο προσαιγιάλωσης ανατολικά της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας έως το Φλωροβούνι, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, στο Δ. Ηγουμενίτσας.

Για την αδειοδότηση του έργου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαιτείται η διαδικασία της κτηματογράφησης της ζώνης του αγωγού κατά μήκος της όδευσής του. Η εταιρεία Υ.Α.Φ.Α. Ποσειδών Α.Ε. έχει αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης αυτής στη Σύμπραξη των εταιρειών C&M ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και SAIPEM S.p.A.

Στο πλαίσιο εκπόνησης της παραπάνω μελέτης η Εταιρεία C&M ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., μέλος της ανωτέρω Σύμπραξης, έχει αναλάβει τη σύνταξη των σχετικών κτηματολογικών διαγραμμάτων/πινάκων, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, για το χερσαίο τμήμα του Έργου που εκτείνεται από το Διοικητικό όριο της Π.Ε. Λακωνίας ως το Φλωροβούνι στην Π.Ε. Θεσπρωτίας (μήκους περίπου 555 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου του αγωγού προς Μεγαλόπολη). Η εν λόγω μελέτη εκπονείται από την εταιρεία “ΛΙΝΑΡΔΟΣ Μ.ΙΚΕ“, η οποία είναι εγκεκριμένος υπεργολάβος της C&M ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Στο πλαίσιο της υπό εκπόνηση κτηματολογικής μελέτης για τη διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου, ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των Δήμων ΣΟΥΛΙΟΥ και ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΤΑ και ΣΠΑΡΤΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΑΚΩΝΙΑΣ, των Δήμων ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ και ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΚΑΔΙΑΣ, των Δήμων ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΠΥΡΓΟΥ και ΗΛΙΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΛΕΙΑΣ, του Δήμου ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΧAΪΑΣ, των Δήμων ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, των Δήμων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ, και ΑΡΤΑΙΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ, των Δήμων ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ και ΠΑΡΓΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΠΡΕΒΕΖΑΣ, οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον, διότι οι ιδιοκτησίες τους επηρεάζονται από τη διέλευση του παραπάνω Αγωγού να προσέλθουν στα γραφεία κτηματογράφησης.
Read More »
Θεσπρωτία: Στα γραφεία κτηματογράφησης καλούνται ιδιοκτήτες, από όπου θα διέλθει ο αγωγός αερίου EastMed Θεσπρωτία: Στα γραφεία κτηματογράφησης καλούνται ιδιοκτήτες, από όπου θα διέλθει ο αγωγός αερίου EastMed Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για 5 διαρρήξεις

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για 5 διαρρήξεις 


Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος είχε ενωθεί με άγνωστο συνεργό του με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας της 27-28/04/2022, διέρρηξαν διαδοχικά (5) καφενεία – ψησταριές σε χωριά της Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσαν από τις ταμειακές μηχανές το συνολικό χρηματικό ποσό των -620- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για 5 διαρρήξεις Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για 5 διαρρήξεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τις απάτες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022
Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τις απάτες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 06-06-2022 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τις απάτες, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία των πολιτών και επαγγελματιών από τις απάτες.

Στην εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό, παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και επαγγελματικών αρχών και φορέων.

Κατά την έναρξη της ημερίδας απεύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Παππάς.


Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι εισηγήσεις αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, όπου μέσα από μελέτη περιπτώσεων (case study) που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στην Ήπειρο αλλά και πανελλαδικά, παρουσιάστηκαν οι συνηθέστεροι τρόποι δράσης και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Ακόμη, έμφαση δόθηκε στις διαδικτυακές και ηλεκτρονικές απάτες, που εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ στο τέλος οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή απατών και εν γένει αξιόποινων πράξεων είναι διαθέσιμες στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη->Χρήσιμες Συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr)
Read More »
Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τις απάτες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τις απάτες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Σελίδες