https://picasion.com/
https://picasion.com/

"Χάλκινος" ο Παρμυθιώτης Ευτύχης Σουλιώτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016
Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με τη συμμετοχή 510 ανδρών και 352 γυναικών.

Μεταξύ των αθλητών και ο Παρμυθιώτης Ευτύχης Σουλιώτης, γέννημα θρέμμα του ΣΚΑ Παραμυθιάς, που τρέχει με την φανέλα του Γ.Σ Τρικάλων.

Ο Ευτύχης Σουλιώτης που συμμετείχε στα 400m, αντιμετώπισε μεγάλα ονόματα του Ελληνικού στίβου και τερμάτισε 3ος στον τελικό, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, με διαφορά μόλις 1,1 δευτερόλεπτο, πίσω από τον πρώτο Γιάννη Λογοθέτη Πιο συγκεκριμένα στα 400μ:
1ος: Γιάννης Λογοθέτης 48.61,
2oς: Κωνσταντίνος Νάκος 49.54,
3oς: Ευτύχης Σουλιώτης 49.70

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, σημειώθηκαν μεγάλες επιδόσεις με κορυφαίο το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο άλμα επί κοντώ από τον Εμμανουήλ Καραλή ο οποίος υπερέβη τα 5.53μ και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μετά από 12 χρόνια
Read More »
"Χάλκινος" ο Παρμυθιώτης Ευτύχης Σουλιώτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου "Χάλκινος" ο Παρμυθιώτης Ευτύχης Σουλιώτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016 Rating: 5

Κυκλοφόρησε το νέο video clip του Γιάννη Πλούταρχου, με εικόνες από το ειδυλλιακό τοπίο των Ζαγοροχωρίων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016


Ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Φοίβος πορεύονται μαζί στη δισκογραφική σύμπραξη της χρονιάς και η κυκλοφορία καινούριου δίσκου είναι… «θέμα χρόνου».Με «Μια Καλησπέρα» φανέρωσαν τις ενθουσιώδεις προθέσεις τους και εκτοξεύθηκαν στην πρώτη τριάδα του επίσημης καταγραφής των ραδιοφωνικών μεταδόσεων. Στιγμές συγκίνησης, αρώματα έρωτα και πολλή μουσική είναι ό,τι θα γευτούμε από το κορυφαίο δίδυμο. Η προσφορά της Ελένης Γιαννατσούλια είναι καθοριστικής σημασίας.Ο Γιάννης Πλούταρχος υπόσχεται με το...
νέο τραγούδι του ένα μελωδικό ταξίδι σε δύσβατα ερωτικά καλντερίμια. Είναι «θέμα χρόνου» να αγαπηθεί και να μαγνητίσει. Η εξαίσια ερμηνεία του Γιάννη Πλούταρχου, η ξεχωριστή μουσική σύνθεση του Φοίβου και οι εκπληκτικοί στίχοι της Ελένης Γιαννατσούλια δεν αφήνουν άλλο περιθώριο. Το «Θέμα Χρόνου» είναι ο δεύτερος διαδοχικά προπομπός του επερχόμενου άλμπουμ του καλλιτέχνη.Το κομμάτι ντύθηκε με εικόνα στο ειδυλλιακό τοπίο των Ζαγοροχωρίων του νομού Ιωαννίνων με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Μενέλαου Συκοβέλη. Το video clip φέρνει στη ζωή ένα αισθαντικό ερωτικό παραμύθι, εναλλάσσοντας εκπληκτικά τις απαράμιλλες εικόνες της φύσης, τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και τη συγκινητική ιστορία του ζευγαριού που πρωταγωνιστεί, την οποία αφηγείται ο Γιάννης Πλούταρχος.

Δείτε το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Γιαννιώτης Μενέλαος Συκοβέλης

 
Read More »
Κυκλοφόρησε το νέο video clip του Γιάννη Πλούταρχου, με εικόνες από το ειδυλλιακό τοπίο των Ζαγοροχωρίων (+ΒΙΝΤΕΟ)  Κυκλοφόρησε το νέο video clip του Γιάννη Πλούταρχου, με εικόνες από το ειδυλλιακό τοπίο των Ζαγοροχωρίων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016 Rating: 5

Νέα δικαστική καμπάνα στον Βαγγέλη Μάστορα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016

Ποινή 10 μηνών με αναστολή, επεβλήθη την Παρασκευή, στον εκδότη και πρώην Δήμαρχο Σαγιάδας κ. Βαγγέλη Μάστορα, ως ηθικός αυτουργός σε απιστία που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε, αφορά την έκδοση βιβλίου από τον κ. Μάστορα με τίτλο «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΉΠΕΙΡΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ( 1990 – 2010)», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, μέσω του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Μάστορας παρέλαβε τα 10.000€ (πληρώθηκε απ' ευθείας το τυπογραφείο) με επιταγή για την έκδοση του βιβλίου του, με την υπόσχεση πως τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα αποδοθούν εξολοκλήρου στα ταμεία του Κέντρου Πρόληψης.
Ο κ. Μάστορας όμως, ουδέποτε πούλησε ο ίδιος τα βιβλία του, πλην ελαχίστων, στην παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα, με το ποσό που συγκεντρώθηκε και δόθηκε στο Κέντρο πρόληψης να φτάνει μόλις τα 340€
Τα δε βιβλία, περίπου 900 στον αριθμό, βρίσκονται πεταμένα στην είσοδο του πολυχώρου στο κτήριο του πρώην ΕΙΝ.

Σύμφωνα  με την απάντηση του του Κέντρου Πρόληψης σε ερωτήματα της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ και τον Δημοσιογράφο κ.  Βαγγέλη Αναστασίου, η παραλαβή του αναφερόμενου βιβλίου έγινε με απόφαση του προηγουμένου Δ.Σ. και πως το παρόν Δ.Σ. δεν προτίθεται να προβεί σε πώληση του βιβλίου, εφόσον το Κέντρο Πρόληψης είναι Φορέας Μη Κερδοσκοπικός.   

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του Κέντρου Πρόληψης:  

Ηγουμενίτσα 16 Ιανουαρίου 2016

Αγαπητέ κ. Αναστασίου,  

Σε  απάντηση των ερωτημάτων που θέσατε προς το Κέντρο μας, στο πλαίσιο  δημοσιογραφικής σας έρευνας, με επιστολή που αποστείλατε με ημερομηνία  23/11/2015, διευκρινίζουμε, όπως οφείλουμε, τα εξής:  

Η  παραλαβή του αναφερόμενου βιβλίου (το οποίο χρηματοδοτήθηκε το 2010 από  την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας με το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ)  έγινε με απόφαση του προηγουμένου Δ.Σ. του Κέντρου, η οποίο πάρθηκε στις  16/10/2013 (αριθμ.απόφασης: 10/2013).  

Σύμφωνα με τις αποφάσεις ο αριθμός των αντιτύπων του βιβλίου είναι (περίπου) 900.   

Όσον  αφορά τα έως τώρα έσοδα του Κέντρου από το συγκεκριμένο βιβλίο, αυτά  ανέρχονται στο ποσό των 340 ΕΥΡΩ, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά την  παρουσίαση του βιβλίου σε ειδική για το σκοπό αυτό εκδήλωση που  διοργανώθηκε στην Αθήνα (ημερομηνία 16/0/2010).  

Το  παρόν Δ.Σ. δεν προτίθεται να προβεί σε πώληση του αναφερόμενου βιβλίου,  εφόσον το Κέντρο Πρόληψης είναι Φορέας Μη Κερδοσκοπικός (αριθμ.απόφασης  17/2015, ημερομηνία συνεδρίασης 22/7/2015).  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 
Μητσέλος Σπύρος
Read More »
Νέα δικαστική καμπάνα στον Βαγγέλη Μάστορα Νέα δικαστική καμπάνα στον Βαγγέλη Μάστορα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση την Τετάρτη για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας προσκαλεί όλους τους φορείς και εθελοντές του Δήμου μας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 17-02-2016 και ώρα 20:00μ.μ για την καταγραφή προτάσεων, για τις εκδηλώσεις των Αποκριών όπως συζητήθηκε από την πρώτη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Γεράσιμος Φουσέκης

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση την Τετάρτη για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Ηγουμενίτσα: Συνάντηση την Τετάρτη για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016


Τη στελέχωση του ασθενοφόρου οχήματος του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την παράδοση ενός ακόμη οχήματος από την Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας ζητεί ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ανεπαρκής στελέχωση ασθενοφόρου και ανάγκη παράδοσης νέου οχήματος στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας»

Με το άρθρο 66, παρ. 15 του ν.3984/2011 (ΦΕΚ 150/Α/11) τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας υποχρεούνται να διαθέτουν υπό τη συντονιστική αρμοδιότητα του Ε.Κ.Α.Β. και των παραρτημάτων του, τα ασθενοφόρα, καταλλήλως στελεχωμένα και εξοπλισμένα, με μηνιαίο πρόγραμμα που υποβάλλεται στο Ε.Κ.Α.Β.. Στην πράξη, ωστόσο, η παροχή προσονοκομειακής φροντίδας και η διακομιδή των ασθενών στα Κέντρα Υγείας και τις λοιπές μονάδες του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρου και οχήματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας όπου οι οδηγοί ασθενοφόρων που τελούν υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Α.Β. εξυπηρετούν περιστατικά δίχως συνοδεία εξειδικευμένου νοσοκόμου και σπανίως με τη συνοδεία γιατρού, όταν ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στελεχώνονται από ιατρό και εξειδικευμένο προσωπικό. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εκ των πραγμάτων ασθενείς «δύο ταχυτήτων» και διακυβεύει την αποτελεσματική και έγκαιρη φροντίδα διακομιζόμενων από τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας.

Αναγκαίος είναι επίσης ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας με νέο ασθενοφόρο καθώς όλα τα περιστατικά εξυπηρετούνται από μόλις ένα όχημα ηλικίας 16 ετών, την ώρα που το άλλο Κέντρο Υγείας του νομού Θεσπρωτίας στο Μαργαρίτι δε διαθέτει ασθενοφόρο. Σημειώνεται ότι βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το υπουργείο Υγείας για την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων σε Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, στην ΥΠΕ Ηπείρου έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν 11 οχήματα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Τι προτίθεται να πράξει για την εφαρμογή των προβλεπομένων από την παρ. 15, του άρθρου 66 του ν.3984/2011 σχετικά με την κατάλληλη στελέχωση και τον εξοπλισμό των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας,

- Εάν έχει προγραμματιστεί η παράδοση νέου ασθενοφόρου, από τα 11 που θα παραδοθούν στην ΥΠΕ Ηπείρου, στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και, εάν ναι, πότε.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016 Rating: 5

Από την Ηγουμενίτσα οι Κούρδοι με τον βαρύ οπλισμό

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016


Από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα είχαν περάσει οι τρεις Κούρδοι που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη και αντιμετωπίζουν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων.

Το δρομολόγιο που είχαν ακολουθήσει αποκαλύφθηκε ως ένα βαθμό από τα εισιτήρια που βρέθηκαν κατά την έρευνα των αρχών.

Σημειώνεται πως εκτός από τα εισιτήρια με τα οποία είχαν περάσει από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκε η απόδειξη διέλευσης από τα διόδια στα Μάλγαρα με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε πάνω του και μια απόδειξη από κατάστημα της Γερμανίας.

Οι συλληφθέντες υποστήριξαν πως επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Χίο και από εκεί στην Τουρκία με τελικό προορισμό Κούρδους αντάρτες. Αρνήθηκαν, όμως, να αποκαλύψουν από πού προμηθεύτηκαν τα όπλα. Το μόνο που είπε ένας εξ αυτών ήταν πως οι δικοί του "πεθαίνουν εκεί κάτω" και πως "κάτι έπρεπε να κάνει" κι εκείνος.

Οι αρχές, που εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους συλληφθέντες, που διέμεναν για 9 ημέρες σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, και τους συνέλαβαν "κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την ΕΥΠ" όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδινός.

Ο βαρύς οπλισμός που μετέφεραν οι Κούρδοι ήταν κρυμμένος σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες μέσα στα τροχόσπιτα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στους Κήπους του Έβρου.
Read More »
Από την Ηγουμενίτσα οι Κούρδοι με τον βαρύ οπλισμό  Από την Ηγουμενίτσα οι Κούρδοι με τον βαρύ οπλισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016 Rating: 5

Στο Δικαστήριο της Χάγης οι Τσάμηδες Διεκδικούν εδάφη της Ηπείρου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016


 

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, που εξετάζει κυρίως εγκλήματα πολέμου, κατατέθηκε ο φάκελος για τις διεκδικήσεις των Τσάμηδων στην Ελλάδα, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Εισαγγελέα.

Έτσι ένα θέμα, που έμενε ουσιαστικά κλειστό επί εβδομήντα και πλέον χρόνια, φαίνεται ότι ανοίγει με επίσημο τρόπο. Αν μάλιστα έχουν έστω και πολύ μικρή δόση αλήθειας, όσα αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους ακραίες οργανώσεις Τσάμηδων από την Αλβανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι δηλαδή στην κίνηση αυτή έχουν την υποστήριξη πολλών δυτικών χωρών, τότε τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά σοβαρά.

Οι Τσάμηδες ζητούν πέρα από αποζημιώσεις πολλών δις, εδάφη της Ηπείρου, όπως της Ηγουμενίτσας, της Πάργας κι άλλων περιοχών.

 

Στην παράδοση του φακέλου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών εθνικιστικών συλλόγων από την Αλβανία αλλά και από περιοχές όπου ζουν αλβανόφωνοι πληθυσμοί.

Ο φάκελος είναι σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν στη Χάγη, οι οργανώσεις έχουν την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κίνηση αυτή προετοιμάζονταν εδώ και μήνες, στην Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τις αρχές φθινοπώρου, μέσω συνεδρίων κι άλλων εκδηλώσεων εκπρόσωποι των τσάμικων οργανώσεων, έκαναν γνωστό ότι «στόχος αυτών των φακέλων είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας του τσάμικου λαού, τα διεθνή στοιχεία εναντίων του τσάμικου πληθυσμού που εφαρμόσθηκαν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, από το έτος 1913 έως το 1945, ο επαναπατρισμός του δια της βίας εκτοπισμένου πληθυσμού, όπως και η επιστροφή των περιουσιών».

Ένθερμοι υποστηρικτές των τσάμικων οργανώσεων είναι εθνικιστικές αλβανικές οργανώσεις του Κοσσόβου, με βασικότερη το Εθνικό Μέτωπο.

Το Εθνικό Μέτωπο, εργάζεται για την «εθνική ένωση» των αλβανικών πληθυσμών, δηλαδή τη Μεγάλη Αλβανία.


Το «Εθνικό Συμβούλιο για την Τσαμουριά» συνήλθε ουσιαστικά στο τέλος Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία, όπου εκεί αποφασίστηκε η διεθνοποίηση του τσάμικου ζητήματος.

Σημειώνεται πως πέρα από τις διάφορες οργανώσεις, εντός κι εκτός Αλβανίας, οι Τσάμηδες εκπροσωπούνται από δικό τους κόμμα στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.

Προ μηνών μάλιστα προσχώρησε στον Κυβερνητικό συνασπισμό του Ράμα, με αποτέλεσμα τότε να αποχωρήσει το ΚΕΑΔ, που αποτελεί την πολιτική εκπροσώπηση της ελληνικής μειονότητας.
Read More »
Στο Δικαστήριο της Χάγης οι Τσάμηδες Διεκδικούν εδάφη της Ηπείρου  Στο Δικαστήριο της Χάγης οι Τσάμηδες Διεκδικούν εδάφη της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016 Rating: 5