Βίντεο από τις πλημμύρες σε Ηγουμενίτσα - Μαυρούδι και Νέα Σελεύκεια

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016


Read More »
Βίντεο από τις πλημμύρες σε Ηγουμενίτσα - Μαυρούδι και Νέα Σελεύκεια Βίντεο από τις πλημμύρες σε Ηγουμενίτσα - Μαυρούδι και Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016Άγιο είχαν οι επιβάτες ενός οχήματος,το οποίο κινούνταν στην παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας,όταν ένα δέντρο,έπεσε πάνω στο οδόστρωμα και ο οδηγός μην μπορώντας να αντιδράσει έπεσε πάνω του!
Λίγο πριν την Λευκοθέα Ιωαννίνων.
Ευτυχώς από την πτώση δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Οι οδηγοί των οχημάτων που ακολουθούσαν έβλεπαν έντρομοι τι είχε συμβεί!

Read More »
Δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)  Δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Αποκλεισμένη και η Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016


Αποκλεισμένη είναι και η Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας από την πλευρά της Ηγουμενίτσας λίγο πριν την εκκλησία του χωριού, αλλά και από την πλευρά του δρόμου του Δρεπάνου.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε κανονικά ποτάμια, με αυτοκίνητα να έχουν ακινητοποιηθεί στη μέση του οδοστρώματος.

Ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σπίτια, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν τους υπεύθυνους για αδιαφορία.

Read More »
Αποκλεισμένη και η Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Αποκλεισμένη και η Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Αποκλεισμένο και το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016


Αποκλεισμένη παραμένει σε δύο σημεία και η παλιά Εθνική Οδός Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, στο ύψος της Νέας Σελεύκειας και του Μαυρουδίου.

Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές καταστήματα και οικείες.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μέχρι να απομακρυνθούν τα νερά και να καθαριστεί το οδόστρωμα.

Τα αυτοκίνητα και από τα δύο ρεύματα έχουν δημιουργήσει ουρές εκατοντάδων μέτρων.

Read More »
Αποκλεισμένο και το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Αποκλεισμένο και το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Αποκλεισμένος ο δρόμος Ηγουμενίτσα - Πλαταριά (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016


Αποκλεισμένος παραμένει η Εθνική οδός Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, λίγο πριν το χωριό Πλαταριά.

Σε τουλάχιστον 3 σημεία, ο δρόμος έχει μετατραπεί σε χείμαρρο, κόβοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Εγνατίας οδού και το Καρτέρι.

 
Read More »
Αποκλεισμένος ο δρόμος Ηγουμενίτσα - Πλαταριά (+ΦΩΤΟ) Αποκλεισμένος ο δρόμος Ηγουμενίτσα - Πλαταριά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Εικόνες καταστροφής στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016


Read More »
Εικόνες καταστροφής στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Εικόνες καταστροφής στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλημμύρισε και πάλι η Ηγουμενίτσα - Προβλήματα από τη βροχή σε πολλές περιοχές (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016

Πολύ έντονες βροχοπτώσεις παρατηρούνται από σήμερα 10/10 τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με τον επίσημο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχουν πέσει 90 τόνοι νερό ανά στρέμμα.
Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες και ειδικά για αύριο το ξημέρωμα, είναι για περαιτέρω επιδείνωση των φαινομένων.
Προβλήματα σε όλη τη πόλη της Ηγουμενίτσας, έχουν δημιουργήσει και πάλι τα βουλωμένα φρεάτια, παρόλο που και για αυτή την κακοκαιρία είχε εκδοθεί έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.
Αυτή την ώρα έντονα προβλήματα παρατηρούνται στην παραλιακή οδό στην Ηγουμενίτσα, στο ύψος της παιδικής χαράς καθώς επίσης και στο δρόμο για Δρέπανο καθώς έχει φουσκώσει το ρέμα της Νέας Σελεύκειας.
Κλειστή είναι και η παλιά εθνική οδός Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων στο ύψος του Μαυρουδίου, όπου πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.
Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς οι πλημμυρισμένοι δρόμοι κρύβουν κινδύνους.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλημμύρισε και πάλι η Ηγουμενίτσα - Προβλήματα από τη βροχή σε πολλές περιοχές (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλημμύρισε και πάλι η Ηγουμενίτσα - Προβλήματα από τη βροχή σε πολλές περιοχές  (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στη Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή Γωνιά στην Ηγουμενίτσα.

Προφανώς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ο οδηγός του ΙΧ, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα πλαϊνά του δρόμου.

Από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.Read More »
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στη Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στη Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Επίδειξη προϊόντων Husqvarna την τετάρτη στην Πέρδικα θεσπρωτίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016

Read More »
Επίδειξη προϊόντων Husqvarna την τετάρτη στην Πέρδικα θεσπρωτίας Επίδειξη προϊόντων Husqvarna την τετάρτη στην Πέρδικα θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Προβλήματα από τις πλημμύρες στη Λωρίδα Σαγιάδας - Αποκλεισμένοι εργαζόμενοι σε ιχθυοκαλλιέργειες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ))

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016Αποκλεισμένοι μέσα στα οχήματά τους, παραμένουν εδώ και λίγη ώρα, εργαζόμενοι σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας, χωρίς να κινδυνεύει κανείς από αυτούς.

Λόγω της δυνατής βροχόπτωσης, φούσκωσε το ρέμα στην περιοχή που βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου, στην διασταύρωση της Λωρίδας με τον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Μαυροματίου.

Αυτή την ώρα συνεργεία της Π.Ε. Θεσπρωτίας, βρίσκονται στο σημείο και καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και τον απεγκλωβισμό οδηγών. 


Η κυκλοφορία των οχημάτων προς το τελωνείο Μαυροματίου, διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία λόγω των πολλών κατολισθήσεων.Read More »
Προβλήματα από τις πλημμύρες στη Λωρίδα Σαγιάδας - Αποκλεισμένοι εργαζόμενοι σε ιχθυοκαλλιέργειες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)) Προβλήματα από τις πλημμύρες στη Λωρίδα Σαγιάδας - Αποκλεισμένοι εργαζόμενοι σε ιχθυοκαλλιέργειες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Επίσκεψη του Φορέα Διαχείρισης στο ΚΔΑΠ - μεΑ "Το εργαστήρι" του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το ΚΔΑΠ - μεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας με αφορμή την Πανευρωπαϊκή γιορτή Πουλιών, όπου πραγματοποίησε παρουσίαση της ορνιθοπανίδας του Καλαμά, προβολή βίντεο από τις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000. 

Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως ζωγραφική και χειροτεχνίες (μάσκες κ.α) με θέμα τα πουλιά.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Φορέα Διαχείρισης η πρόσκληση του ΚΔΑΠ Ηγουμενίτσας σε μια τόσο ξεχωριστεί συνάντηση.

Read More »
Επίσκεψη του Φορέα Διαχείρισης στο ΚΔΑΠ - μεΑ "Το εργαστήρι" του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Επίσκεψη του Φορέα Διαχείρισης στο ΚΔΑΠ - μεΑ "Το εργαστήρι" του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Πραγματοποίηση Πανευρωπαϊκής γιορτής πουλιών στο Έλος Καλοδικίου και Κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International, που υλοποιείται εδώ και 22 χρόνια με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων από 40 περίπου χώρες.
Στη χώρα μας, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και διοργανώνονται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους φορείς, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι της μετανάστευσης και σημείο διέλευσης εκατομμυρίων πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. Το γενικό θέμα της διοργάνωσης ήταν και φέτος «Η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους».
Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά διοργάνωσε και αυτή τη χρονιά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εκδηλώσεις με αφορμή τη Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών.
Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 4/10 με τη συμμετοχή του δημοτικού σχολείου Μαργαριτίου στην περιοχή του Έλους Καλοδικίου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Τετάρτη 5/10 και την Πέμπτη 6/10 στο κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποτάμου (σύνολο 70), Βουβοτοτάμου (σύνολο 30) και δύo τάξεις από το 2ο δημοτικό Καναλακίου (σύνολο 27).
Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στις εκδηλώσεις και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολλές, όπως: υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής σε πέτρες και χαρτί, κατασκευές χάρτινων μασκών με θέμα τα πουλιά, επιδαπέδιο παιχνίδι με θέμα τη μεταναστευτική διαδρομή του Νυχτοκόρακα, προβολή παρουσίασης με τα σπάνια είδη πουλιών που απαντώνται στη περιοχή μας και ξενάγηση στην έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Αχέροντα του Φορέα. Τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας στον υγρότοπο Αμμουδιάς και στο Έλος Καλοδικίου, με τη χρήση τηλεσκοπίων και κιαλιών, με τη συνδρομή των φυλάκων του Φορέα Διαχείρισης.
Βασικός στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση καθώς και οι μεταναστευτικοί τους διάδρομοι.
Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και δασκάλους που συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της. 


                                                                                      


Read More »
Πραγματοποίηση Πανευρωπαϊκής γιορτής πουλιών στο Έλος Καλοδικίου και Κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς Πραγματοποίηση Πανευρωπαϊκής γιορτής πουλιών στο Έλος Καλοδικίου και Κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες