ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κ. ΝΤΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κ. ΝΤΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, η τρίτη κατά σειρά συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» και του Προέδρου του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Βαρβέλη Άγγελου.

Κατά τη νέα μας συνάντηση, μας παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι προτάσεις του Συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο τελικό πρόγραμμα του Συνδυασμού, που αφορούν στην περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, στην διευκόλυνση της πρόσβασης των Τρίτεκνων Οικογενειών του Δήμου Ηγουμενίτσας σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στην έμπρακτη υποστήριξη της λειτουργίας του Συλλόγου μας, καθώς και στην παροχή ελαφρύνσεων προς τις Τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις που κατατεθήκαν αφορούν:

1. Μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους τρίτεκνους, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και του «Κοινωνικού Φαρμακείου».

2. Στην περίπτωση αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων κτηρίων, δίνεται προτεραιότητα στις τρίτεκνες οικογένειες για την παροχή στέγης με ευνοϊκούς όρους.

3. Προτεραιότητα τέκνων τρίτεκνων οικογενειών, για την εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΚΔΑΠ.

4. Μειωμένο εισιτήριο για την είσοδο σε πολιτιστικές – αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο ή συνδιοργανώνονται από το Δήμο και άλλους φορείς.

5. Παραχώρηση χώρου και εξοπλισμού για την υποστήριξη της αποτελεσματικής λειτουργίας του Συλλόγου.

6. Συνεργατικές δράσεις στο πλαίσιο της διανομής τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου.

7. Περαιτέρω μειώσεις δημοτικών τελών και φόρων για τρίτεκνες οικογένειες.

8. Υπαγωγή τρίτεκνων οικογενειών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΗ.

9. Εξέταση δυνατοτήτων για τη χορήγηση χρηματικού βοηθήματος σε τρίτεκνες οικογένειες.

10. Προτεραιότητα σε μέλη τρίτεκνων οικογενειών για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης από το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου.

Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας αναγνωρίζουμε ως απολύτως θετικές τις παραπάνω προτάσεις οι οποίες με την υλοποίηση τους θα δώσουν μια μεγάλη βοήθεια στις Τρίτεκνες Οικογένειες του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειές μας, για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Τα μέλη του Δ.Σ.
του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά
Νομού ΘεσπρωτίαςRead More »
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κ. ΝΤΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κ. ΝΤΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Περιοδεία της παράταξης “Αξιοβιωτη Ανάπτυξη Ηπειρου” το Σάββατο στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Περιοδεία της παράταξης “Αξιοβιωτη Ανάπτυξη Ηπειρου” το Σάββατο στη ΘεσπρωτίαRead More »
Περιοδεία της παράταξης “Αξιοβιωτη Ανάπτυξη Ηπειρου” το Σάββατο στη Θεσπρωτία Περιοδεία της παράταξης “Αξιοβιωτη Ανάπτυξη Ηπειρου” το Σάββατο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

1ος Πετυχημένος “Liggo Trail Run 2023”

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
1ος Πετυχημένος “Liggo Trail Run 2023”


Οι οργανωτές αφιέρωσαν τον αγώνα στους πληγέντες της Θεσσαλίας που περνάνε δύσκολα αυτήν την περίοδο. Στέλνουμε την θετική μας σκέψη!!!

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο 1ος Liggo Trail Run όπου οι συμμετοχές άγγιξαν τις 200 σ όλα τα αγωνίσματα και μας τίμησαν με την παρουσία τους και δρομείς από διάφορα σημεία της Ελλάδος(Πάτρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα)

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές, τους χορηγούς μας, τους φίλους που μας τίμησαν, τον Δήμο Ζίτσας, Περιφέρεια, Ερυθρό Σταυρό, τους γιατρούς αναισθησιολόγους από το νοσοκομείο Χατζηκώστα, την Τροχαία, τους φωτογράφους μας!! Τις κυρίες του χωριού και των γύρω χωριών που έφτιαξαν τόσα πράγματα για τον μπουφέ μας!!! Τους ανθρώπους που φρόντισαν τη διαδρομή!!!

Πολυπληθής και σαρωτικός ήταν ο ΣΔ Ιωαννίνων όπου μονοπώλησε το ενδιαφέρον κατακτώντας για 1η φορά στην ιστορία του όλες τις γενικές κατηγορίες σε αγώνα και στις 2 διαδρομές αλλά και κάποιες εκ των ηλικιακών κατηγοριών.

Πιο συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι:
Στα 10χλμ:
1)1ος γενικής ο Γιάννης Σταλίκας με εκπληκτική επίδοση 42:00.Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε για τον Γιάννη μας ο οποίος κατάγεται απ το χωριό και αφιερώνει την πρωτιά του στον παππού του που τον υπέρ αγαπούσε και τον έχασε πρόσφατα.
2)2ος γενικής Ηλίας Νάτσιας 44:03
3)3ος κατ Μ18-39 Ελευθέριος Κοσμάς 48:50
4)1ος κατ Μ40-49 Αλέξανδρος Λουκάς 48:04
5)2ος κατ Μ50+ Αρλέτος Θεόδωρος 48:44
6)1η γεν γυναικών η Δήμητρα Τζαλοκώστα 49:20

Στα 5χλμ:
1)1ος γενικής Μιχάλης Ράρρας 23:04
2)3ος γενικής Χρήστος Συρμακέσης 24:22
3)1η γενικής W Μαζουρκίεβιτς Μπεάτα 33:53
4)2η γενικής W Χριστίνα Μάλλιου 34:25
5)3ος κατ M18-39 Ιάσωνας Σταλίκας 25:58
6)2ος κατ Μ50+ Χρήστος Κόλλιας 30:33
7)2η κατ W40-49 Μαρία Κεφάλα 38:17
8)3η κατ W40-49 Ιωάννα Σιώτου 38:16
9)1η κατ W50+ Έφη Τζήμα 38:35
10)2η κατ W5+ Βασιλική Λέτσιου 38:53

Ευχόμαστε σ όλους τους δρομείς πάντα επιτυχίες και υγειής τερματισμούς και σας περιμένουμε να γιορτάσουμε ξανά όλοι μαζί τον 2ο Δικό Σας “Liggos Trail Run 2024”.
Read More »
1ος Πετυχημένος “Liggo Trail Run 2023” 1ος Πετυχημένος “Liggo Trail Run 2023” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Αντώνης Βενέτης : Ειδήσεις... από το παρελθόν

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
 Αντώνης  Βενέτης : Ειδήσεις... από το παρελθόνΗ πρώτη «είδηση» αναφέρεται στην απαγωγή του Έλληνος ιατρού της Ανατολικής Θράκης, από Βούλγαρους ληστές. Ο απαχθείς ιατρός ήτο ο παππούς του αείμνηστου καθηγητή της Πολ. Δικονομίας Κων. Κεραμέα, ο οποίος είναι ο πατέρας της νυν υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ακολουθεί ένα πορτραίτο του Δημάρχου Τριπολιτσάς της ίδιας εποχής. Έτος 1900. Ένα πολύνεκρο ναυάγιο πλησίον της Άνδρου. Έλληνες της Μοζαμβίκης.

Ο «Πελασγός» του Κορυτσαίου Κων. Σκένδερη, αναφέρεται σε διακεκριμένο Έλληνα της Αμερικής του 1920, ο οποίος κατήγετο από το «διχασμένο βουνό» της Μουργκάνας, από το χωριό Σωτήρα, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του βουνού και ανήκει στην Αλβανική επικράτεια.

Η «είδηση» του «Πελασγού» του 1928 αναφέρεται στην προσπάθεια των Τσάμηδων της εποχής, αιωνίως παραπονούμενοι και πάντοτε διεκδικούντες να εμπλέξουν την τότε κοινωνία των Εθνών, στις αβάσιμες απαιτήσεις τους. Η Κ.τ.Ε. απορρίπτει την αίτησή των, για έλλειψη δικαιοδοσίας της.

Μία πυρκαϊά του 1917 στα Ιωάννινα και ευχαριστήρια Εβραίων Ιωαννιτών, για την σωτήρια επέμβαση του Στρατού.

Τέλος η τελευταία «είδηση» του Βήματος, αναφέρεται στην εμφύλια διαμάχη των ετών 1946 – 1949 και επισημαίνεται από τους δύο κεντρώους πολιτικούς μια στρατιωτική απόφαση για τους κινδύνους που συνεπάγεται η εφαρμογή της.

Οι ειδήσεις

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, 12.7.1900 – Ο εν Ανδριανουπόλει έλλην πρόξενος ανήγγειλεν εις το υπουργείον των Εξωτερικών ότι ο ιατρός κ. Κεραμέας επανερχόμενος εις Αδριανούπολιν εκ πλησιοχώρου χωρίου, … συνελήφθη υπό βουλγαρικής ληστρικής συμμορίας. Οι Βούλγαροι λησταί κρατούσιν αιχμάλωτον τον Έλληνα ιατρόν ζητούντες 4000 λίρες ως λύτρα.

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, 20.8.1900 – Ο ιατρός κ. Λαγοπάτης, ο δήμαρχος Τριπόλεως. Μια μορφή ιδιόρρυθμος, η περιεργοτέρα της Τριπολιτσάς. Ο μάλλον φιλοπρόοδος των Δημάρχων. Αλλά και ο μάλλον ονειροπόλος, Ξανθή πριγκηπική φυσιογνωμία, αδροί μύστακες καταρρέοντες. Τέλειος τύπος τζέντλεμαν… Αμφιβάλλω αν εις όλην την Πελοπόννησον θα εύρητε χαριέστερον causeu, θελκτικώτατον ομιλητήν από τον επιστήμονα δήμαρχο Τριπόλεως. Ίσως και εις την λοιπήν Ελλάδα […]

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, 7.9.1900, Άνδρος, 6 Σεπτεμβρίου. Τηλεγραφικώς ηγγέλθη σήμερον την πρωΐαν εις τον ενταύφθα λιμενάρχην υπό των αρχών Γαυρίου ότι εναυάγησε πλησίον του Φάρου της Άνδρου του κειμένου εν τω στενώ του Κοφηρέως Αιγυπτιακόν ατμόπλοιον προερχόμενον ως λέγεται εκ Πειραιώς και κατευθυνόμενον εις Κωνσταντινούπολιν. Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος. […] «θραυσθείσης της μηχανής του ατμοπλοίου Κιδιβιές, εξώκειλε τούτο πλησίον του φάρου. Ο πλοίαρχος Σοπράνι και οι σωθέντες επιβάται ευρίσκονται εν Γαυρίω. Πολλοί επιβάται επνίγησαν. […]

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, 8.9.1900 – Οι πνιγέντες Ευγένιος Χασιώτης, αδελφός του διευθυντού της Γεωργικής Σχολής Τύρινθος κ. Σπ. Χασιώτη… Αλέξανδρος Παπαλόης ετών 14… Ιωάννης Χέλμης ιατρός εξ Αλεξανδρείας… Γιαννουλάτος ετών 60 εκ Κεφαλληνίας, πλούσιος έμπορος… […]

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, 8.9.1900 – Οι Έλληνες της Ν. Αφρικής. Πόσοι απέθανον εις Βεΐραν. Από την πορτογαλλικήν Βεΐραν της Ν. Αφρικής μας γράφει ο ανταποκριτής μας τα εξής ονόματα των αποβιωσάντων Ελλήνων. Θεόδωρος Μαρμαρινός, καταγόμενος εκ Σμύρνης… Νικόλαος Καλαβιάς εχάθη εις το εσωτερικόν της Ροδεσίας… Δημήτριος Βεργάτος… Παύλος Παυλόπουλος εκ Πελοποννήσου. […]

ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 2.11.1920 – Μεταξύ των εν Αμερική, δρώντων Ηπειρωτών συγκαταλέγεται και ο εκ Σωτήρος Αργυροκάστρου καταγόμενος… κ. Κων. Πάντος, όστις δια των προσόντων του κατέλαβε θέσιν τοιαύτην ώστε ουχί παρά των ημετέρων αλλά και παρά των επισήμων Αμερικανών, ιδίως παρά του νεοεκλεγέντος Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Χάρντιγκ και του Κυβερνήτου της Μασσαχουσέτης εκτιμάται. […]

ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 24.6.1928 – Η Αλβανία ενθαρρυνθείσα εκ των ολοέν υποχωρήσεων και τεμενάδων τους οποίους εδέχετο εκ μέρους της Ελλάδος, προστριβάς δε πάντοτε επιδιώκουσα, το ζήτημα της Τσαμουργιάς, το οποίο αυτή η Αλβανία εδημιούργησεν ενώπιον της Κ.Τ.Ε. έφερε. Επειδή εκ της πρώτης συζητήσεως απεδείχθη το άδικον και συνεπώς το αβάσιμον της κατηγορίας και απαιτήσεων, παμψηφεί το Δικαστήριον απέρριψε την αίτησιν συστήσαν εις αμφότερα τα μέρη να έλθουν εις απευθείας συνεννοήσεις. […] Επί τη ευκαιρία ταύτη το «ΕΘΝΟΣ» έγραφε τα εξής… «Η Αλβανία, έχουσα παράπονα – αστήρικτα ως απεδείχθη – κατά της Ελλάδος, αντί να επιδιώξη φιλικήν συνεννόησιν με αυτήν… προτίμησε να φέρη την διαφοράν ενώπιον της Κ.Τ.Ε.. Και η κοινωνία εδικαίωσε την Ελλάδα, απορρίψασα την αίτησιν και συστήσασα απ’ ευθείας συνεννοήσεις. […]»

ΗΠΕΙΡΟΣ, 6.1.1917 – Ευχαριστήριον. Οι υπογεγραμμένοι εκφράζομεν δημοσίως την ευγνωμοσύνην μας προς τους κ.κ. Χρηστίδην Ταγματάρχην επιμελητείας, Φιλώτην ανθυπομοίραρχον και προς πάντας τους υπαξιωματικούς και στρατιώτας και πολίτας, οι οποίοι διά της προθύμου συνδρομής των διέσωσαν κατά την προχθεσινήν πυρκαϊάν της οδού Παπάζογλου, ου μόνον την οικίαν μου και το υπ’ αυτήν εμπορικόν κατάστημα, αλλά ολόκληρον την συνοικίαν εκ βεβαίας καταστροφής.

Ιωάννινα, 6 Ιανουαρίου 1917
Ο καταστηματάρχης
Μαχδοχάϋ Σ. Κοφινάς
Ο ιδιοκτήτης Ισμαήλ Ναχαμίας

ΤΟ ΒΗΜΑ, 21.1.1948 – Είναι εθνικώς ασύμφορον και λίαν επικίνδυνον να εγκαταλειφθή ως ανεγράφη χθες εις το «ΒΗΜΑ» η Σαγιάδα και η Λιόψη των Φιλιατών. Ούτω αι Φιλιάτες κυκλούνται υπό των ανταρτών, πεδιάς εκ 30 χιλιομ. νεκρούται, αι μέχρι Στύλου παράκτιοι χειμεριναί βοσκαί αχρηστεύονται και 40.000 πρόβατα παραχειμάζοντα ήδη εκεί χάνονται τελείως. Εκτός τούτων μεγάλη παραλιακή λωρίς της ηπειρωτικής ακτής έναντι της Κερκύρας ευρισκομένη περιέρχεται εις τον έλεγχον των ανταρτών με τεραστίας συνέπειας. Και το χειρότερον όλων οι εν Κονισπόλει ευρισκόμενοι Μουσουλμάνοι Τσαμουριάς θα εύρουν ευκαιρίας επανόδου εις περιοχήν εις την οποίαν μόνον άφησαν κατά την αποχώρησιν των. Αντί της τόσον ασυμφόρου εκκενώσεως της περιφερείας ταύτης, είναι ορθότερον και συμφερότερον να αποσταλή μικρά δύναμις εις Σαγιάδα ενισχυομένη από περιπολίας πολεμικού, η οποία δεν έπρεπε να απουσιάζη από τα παράλια της Ηπείρου. Εάν υπήρχε ασφαλώς δεν θ’ απετολμάτο η κατά της Σαγιάδος επιδρομή.

Με τιμή
ΠΕΤΡ. ΜΠΕΜΠΗΣ –
Χ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
Πολιτευταί Θεσπρωτίας


Read More »
Αντώνης Βενέτης : Ειδήσεις... από το παρελθόν  Αντώνης  Βενέτης : Ειδήσεις... από το παρελθόν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για πλαστογραφία

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για πλαστογραφίαΣυνελήφθη χθες (21-09-2023) το απόγευμα στον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.


 


Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για πλαστογραφία Συνελήφθη ημεδαπός για πλαστογραφία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ενημέρωση για απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Ενημέρωση για απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων

Η Ομοσπονδία μας, ενημερώνει το κοινό για σειρά απατών που συμβαίνουν εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι καλούν τους πελάτες των λογιστικών γραφείων παριστάνοντας ότι καλούν εκ μέρους του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζονται και τους ζητούν στοιχεία όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών ή κωδικούς e-banking, υποκρινόμενοι ότι αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται για την διεκπεραίωση διάφορων αιτήσεων (π.χ. Market Pass ή αποζημιώσεις, κ.α.) ή επεξεργασία φορολογικών θεμάτων.

Μόλις πείσουν τα θύματα να τους δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία για να αφαιρέσουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι επαγγελματίες λογιστές δεν θα ζητήσουν ποτέ τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, email ή μηνυμάτων, και οποιαδήποτε προσπάθεια από άτομα που παρουσιάζονται ως λογιστές να απαιτήσουν τέτοιες πληροφορίες πρέπει να θεωρηθεί ύποπτη και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές.

Η ΠΟΦΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην δίνουν ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία σε άγνωστους.

Προκειμένου να προστατευθείτε από τέτοιου είδους απάτες, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προτρέπει το κοινό να τηρεί τις εξής οδηγίες:
Ποτέ μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, κωδικούς e-banking, κωδικούς taxisnet ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα μέσω τηλεφώνου αλλά ούτε μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp, κ.α.).

Να ζητάτε πάντα να μιλήσετε με τον λογιστή σας απευθείας, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κλείσετε το τηλέφωνο και να επικοινωνήστε ΕΣΕΙΣ απευθείας με το λογιστικό γραφείο και τον λογιστή που συνεργάζεστε, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε.

Να μην ανοίγετε συνδέσμους ή να κάνετε κλικ σε αρχεία που σας στέλνουν άγνωστοι μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp, κ.α.).

Μην αποκαλύπτετε ποτέ κωδικούς μίας χρήσης (ή κωδικούς ασφαλείας) που λαμβάνετε από τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες σε τρίτους!

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ταυτότητα του καλούντος όταν λαμβάνετε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας και την αστυνομία.

Είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί και να προστατεύουμε τις προσωπικές μας πληροφορίες από απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη μας.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Ιουλιανού 42-46, Αθήνα, ΤΚ 10434 Τηλ.: 210.82.53.445 / Φαξ: 210.82.53.446

Read More »
Ενημέρωση για απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων Ενημέρωση για απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Όμιλος Γκριμάλντι: Το ro-ro «Eco Malta» εγκαινίασε τη νέα εποχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (pics)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Όμιλος Γκριμάλντι: Το ro-ro «Eco Malta» εγκαινίασε τη νέα εποχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (pics)Μια νέα εποχή άρχισε για την ενίσχυση του διαμετακομιστικού έργου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και για τις υπηρεσίες ασυνόδευτων φορτίων με την ένταξη του πλοίου Eco Malta, του Ομίλου Γκριμάλντι, στην γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα -Μπάρι – Βενετία.

Είναι το πρώτο πλοίο Ro-Ro στα χρονικά λειτουργίας του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται υβριδικό-οικολογικό Ro-Ro (Zero Emission In Port) από το ναυπηγικό πρόγραμμα «Grimaldi Green 5th Generation (GG5G)».


Σύμφωνα με τον ιταλικό νηογνώμονα RINA η συγκεκριμένη σειρά πλοίων είναι ενεργειακά πιο αποτελεσματική κατά επτά φορές σε σύγκριση με τα υπάρχοντα πλοία, άρα αφήνει ελάχιστο αποτύπωμα στο περιβάλλον.Το υπό ιταλική σημαία RoRo πλοίο ‘Eco Malta’, κατασκευής το 2021 διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:
Loa / Ολικό Μήκος: 238μ
Bex / Μέγιστο Πλάτος: 34μ  
GRT / Ολική Χωρητικότητα: 67.311 κόρους
DWT / Δυνατότητα Μεταφοράς Φορτίου: 24000 τόνους.
Sea service speed/ Υπηρεσιακή Ταχύτητα:20.8 κόμβοι.
Vehicle capacity/ Χωρητικότητα Γκαράζ:7800 γραμμικά μέτρα, ήτοι 500 τρέιλερ κ 150 ΙΧ αντίστοιχα.Με την ίδια κατανάλωση καυσίμων με τα πλοία της προηγούμενης σειράς Ro-Ro και με σύγχρονη τεχνολογία οι εκπομπές αερίων είναι κατά πολύ μειωμένες.

Κατά την παραμονή του στο λιμάνι το πλοίο έχει μηδενικές εκπομπές αερίων CΟ2 γιατί χρησιμοποιεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου που επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, χάρις σε ηλιακούς συλλέκτες έκτασης 350 τετραγωνικών μέτρων.
Οι μηχανές του πλοίου είναι κορυφαίας τεχνολογίας ελεγχόμενες ηλεκτρονικά με συστήματα καθαρισμού των καυσαερίων.


Ο όμιλος Γκριμάλντι ελέγχει πλέον του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας που είναι ο κύριος σύνδεσμος στην Αδριατική θάλασσα, γεωγραφικά ο κοντινότερος λιμένας της Ελλάδας στην Ιταλία για επιβάτες, αλλά και για φορτία από τη Δυτική Ευρώπη και ένας από τους κυριότερους συνδέσμους με τις αγορές της Μαύρης θάλασσας λόγω της Εγνατίας.

Ετησίως διακινούνται από τον λιμάνι Ηγουμενίτσας 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, 600.000 Ι.Χ. και 300.000 φορτηγά, καθιστώντας τον τον δεύτερο μεγαλύτερο επιβατικό λιμένα της Ελλάδας μετά τον Πειραιά.
Read More »
Όμιλος Γκριμάλντι: Το ro-ro «Eco Malta» εγκαινίασε τη νέα εποχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (pics) Όμιλος Γκριμάλντι: Το ro-ro «Eco Malta» εγκαινίασε τη νέα εποχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (pics) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Tην Τρίτη τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Tην Τρίτη τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Καχριμάνη στην ΗγουμενίτσαΤην Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου και η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Π.Ε. Θεσπρωτίας. της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».

Το Εκλογικό Κέντρο λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα: Διεύθυνση: : 8ης Δεκεμβρίου 6 Τηλ. Επικοινωνίας: 6946 970770
Read More »
Tην Τρίτη τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα Tην Τρίτη τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Φρένο στην αύξηση διοδίων για φέτος

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Φρένο στην αύξηση διοδίων για φέτοςΠρος αναστολή οδεύει η αύξηση των διοδίων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, που είχε προκαλέσει έντονους τριγμούς μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των παραχωρησιούχων.

Οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν βρει κοινό τόπο, με δεδομένο και τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία, αναστέλλοντας την αύξηση των διοδίων για φέτος.

Οι κατασκευαστικοί όμιλοι με φόντο και της πρόσφατες εξελίξεις, θέλοντας να στηρίξουν και εμπράκτως την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν, αποφάσισαν να παραμείνουν και φέτος παγωμένες οι τιμές των διοδίων.

Το θέμα είχε προκαλέσει “κόντρα” ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο επιδιώχθηκε η εύρεση κοινής λύσης, με πηγές του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να τονίζουν τις τελευταίες ημέρες, ότι δεν υπήρχε παρέμβαση ως προς το δικαίωμα των παραχωρησιούχων να προχωρήσουν σε αυξήσεις των διοδίων όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις συμβάσεις.

Οι αυξήσεις στα διόδια είχαν ημερομηνία εφαρμογής την 1η Ιανουαρίου του 2023 με βάση τον πληθωρισμό. Ωστόσο μια σειρά από παράγοντες όπως η προεκλογική περίοδος και η ενεργειακή κρίση, οδήγησαν στο πάγωμα των αυξήσεων των διοδίων κατά τουλάχιστον έξι μήνες.

Μετά την παρέλευση αυτής της περιόδου οι παραχωρησιούχοι ζήτησαν να εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης.

Βάσει των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων, οι παραχωρησιούχοι (Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Γέφυρα Α.Ε.) αναπροσαρμόζουν ετησίως τις τιμές των διοδίων με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς. Ως εκ τούτου, η αύξηση που θα έπρεπε να δοθεί φέτος είναι της τάξεως του 12% βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Οι παραχωρησιούχοι τον Ιούλιο ανακοίνωσαν αρχικά στο υπουργείο ότι θα αυξήσουν τα διόδια από τις 11 Αυγούστου και στη συνέχεια την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας σε ανακοίνωσή του στις αρχές Αυγούστου σημείωσε ότι η βούληση της κυβέρνησης ήταν η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, χωρίς την επιβάρυνση του πολίτη για το 2023 και προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν τα εναλλακτικά σενάρια.

Ο κοινός τόπος βρέθηκε με τη μη αύξηση κατά 12% περίπου στις τιμές των διοδίων για φέτος και σε προβλεπόμενες αυξήσεις από το 2024, οι οποίες και θα καθοριστούν από το ύψος του πληθωρισμού του Σεπτεμβρίου.
Read More »
Φρένο στην αύξηση διοδίων για φέτος Φρένο στην αύξηση διοδίων για φέτος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Έργα ποιότητας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
ΔΕΥΑΗ: Έργα ποιότητας για τον άνθρωπο και το περιβάλλονRead More »
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Έργα ποιότητας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Έργα ποιότητας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς


Read More »
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση | Του Γιώργου Β. Ντάνη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση | Του Γιώργου Β. ΝτάνηΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΗΣ
του Βασιλείου και της Ευγενίας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”
Υποψήφιος Δήμαρχος ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ


Φυσικά και δεν παρουσιάζομαι πρώτη φορά στη δημόσια σφαίρα.
Γνωρίζει κάθε αντικειμενικός παρατηρητής των τοπικών τεκταινόμενων ότι επί χρόνια σχολιάζω με νηφαλιότητα και τεκμηρίωση τοπικά θέματα και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος με έμφαση στην κοινωνική ζωή και την τοπική ανάπτυξη.
Είναι καιρός να αρχίσει συγκροτημένα ο προβληματισμός, η κατάθεση θέσεων, απόψεων και προγραμμάτων από τους συνδυασμούς, αλλά και από υποψήφιους, σε ζητήματα που θεωρούν ότι έχουν λόγο να παραθέσουν τις σκέψεις τους.
Με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 3852/2010) «Καλλικράτης» και με τις τελευταίες τροποποιήσεις του, δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ανά συνδυασμό, να διεκδικήσουν την συμμετοχή και φυσικά την Εκλογή τους.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να υπάρξει μια ουσιαστική παράθεση θέσεων και αντιλήψεων, κρίνεται σκόπιμη η τεκμηριωμένη παράθεση προτάσεων και απόψεων. Ώστε οι πολίτες να διαμορφώσουν μια ορθή άποψη
Δεν θα απευθυνθώ με λόγια ποιητών και συγγραφέων μα ούτε και των αξιοσέβαστων φιλοσόφων.
Ήρθε η ώρα να καταθέσουμε συγκροτημένο λόγο.
Να κοιτάξουμε μπροστά, να βάλλουμε στόχους συγκεκριμένους, μετρήσιμους και με αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Βασική εκροή η κοινωνική ευημερία και η ανάπτυξη του τόπου μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η δική μου βασική αρχή είναι ότι εφόσον υπάρχει το πλαίσιο που στοχεύει στη λειτουργία των Δήμων ως ισχυρές διοικητικές και αναπτυξιακές οντότητες, οι διοικήσεις τους πρέπει να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να ελέγχουν τη λειτουργία τους ώστε να είναι ικανοί οι δήμοι να συμβάλλουν στην προώθηση της ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης στην χωρική ενότητα αρμοδιότητάς τους. Αυτό σημαίνει αξιοποίηση πόρων, πρωταρχικά οι ανθρώπινοι πόροι και το ενδογενές δυναμικό, βελτίωση διαδικασιών, παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους κατοίκους και επισκέπτες, διαφανή διαχείριση των οικονομικών, συμμετοχή φορέων και πολιτών στη διαδικασία λήψης κρίσιμων αποφάσεων και πλήρη, τακτική, δημόσια λογοδοσία.
Οριζόντια αρχή μου, για όλες τις λειτουργίες του Δήμου είναι η αειφορία. Γι’ αυτό θα γίνει ιδιαίτερη στόχευση ώστε να εφαρμοστούν πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Θεωρώ επίσης ότι στη σύγχρονη πραγματικότητα η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση έχει αυξημένο ρόλο για την κοινωνική συνοχή όλων των κατοίκων.
Είναι βασική αρχή του συνδυασμού μας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» να ολοκληρωθούν δομές και δράσεις στην κατεύθυνση αυτή κατά τη νέα θητεία.
Ο Δήμος δεν θα λειτουργεί στη λογική κόστους-απόδοσης αλλά θα υπολογίζεται καθοριστικά το κοινωνικό όφελος που βελτιώνει τις ζωές όλων μας.

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Επιτρέψτε μου, να καταθέσω ένα σύντομο βιογραφικό ως συμπλήρωμα των απόψεων μου, που θα δημοσιεύω στη συνέχεια για επί μέρους θεματικές ενότητες, που άπτονται του γνωστικού και εμπειρικού μου πεδίου.
Θα ξεκαθαρίσω εξ’ αρχής πως η δραστηριοποίησή μου στον Δήμο Ηγουμενίτσας επί δύο θητείες του Δημάρχου Ιωάννη Λώλου, με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη, σε συνδυασμό με το επιστημονικό μου υπόβαθρο (Μηχανικός Πληροφορικής ΤΕ) και την άψογη συνεργασία αιρετών και υπηρεσιών, μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω τη λειτουργία όλων των τμημάτων και δομών του δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό συνέβαλα στη διαμόρφωση σχεδίων και προτάσεων για την ένταξη επί μέρους έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, με έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία και όχι μόνο.
Μεγάλωσα στην Ηγουμενίτσα, όπου όπως προανέφερα μετά από μια σύντομη υπηρεσία σαν τεχνικός δικτύων, επιλέχτηκα από τον Δήμαρχο ως επιστημονικός συνεργάτης, με δεδομένο ότι η ειδικότητά μου συνδυάζονταν με τη ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του δήμου. Επιπρόσθετα το διάστημα αυτό ασχολήθηκα σε εθελοντική βάση σε πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.
Ιδιαίτερη εμπειρία αποκόμισα ως οργανωτής και εκπαιδευτής σε διεθνή – διακρατικά προγράμματα, με τις αξιολογήσεις των εμπλεκομένων να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.
Τον τελευταίο χρόνο απασχολούμαι ως μόνιμος υπάλληλος στο Ελληνικό Κτηματολόγιο μετά από διαδικασία ΑΣΕΠ.
Εκτός από τις αρχικές σπουδές στην πληροφορική, διαθέτω επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Πληροφορική με κατεύθυνση την Πληροφορική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ενώ κατέχω και ένα ακόμη μεταπτυχιακό τίτλο στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Προαγωγής Υγείας. Παράλληλα είμαι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πιστός στην αρχή της Δια Βίου Μάθησης συμμετέχω συχνά σε συνέδρια, workshop αλλά και ημερίδες τόσο ως εισηγητής όσο και ως συμμετέχων.
Μαζί με δραστήριους συμπολίτες ιδρύσαμε τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος.
Εύχομαι κι ελπίζω να γίνει ένας γόνιμος και πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας και οι πολίτες με νηφαλιότητα και ενημερωμένοι να επιλέξουν την επόμενη δημοτική αρχή και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Περισσότερα για μένα στο www.gntanis.eu !
Read More »
Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση | Του Γιώργου Β. Ντάνη Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση | Του Γιώργου Β. Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Αύριο Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παν. Νταή

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Αύριο Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παν. ΝταήRead More »
Αύριο Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παν. Νταή Αύριο Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παν. Νταή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Δήλωση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, Ιουλία Κούρτη με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Δήλωση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, Ιουλία Κούρτη με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο


Εξαρτημένοι από τις ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου, στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων στο χωράφι, στο γραφείο, στο συνεργείο, στο σχολείο, στο νοσοκομείο, σε κάθε χώρο που χτυπά η αγωνία για το “μεροκάματο”, για μια ζωή όπως μας αξίζει. 
Γιατί όλοι/ες εμείς είμαστε οι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου, των αγαθών που απολαμβάνει η κοινωνία. 
Εκείνοι που παρουσιάζονται ως “σωτήρες” και “ευεργέτες” , κεντρικοί και τοπικοί άρχοντες, εξαρτημένοι απο μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοαφεντικά είναι που ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος μας και ενάντιά μας, με όπλα την ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και την εξουσία ζούν και υπάρχουν καρπωνοντας την υπεραξία της δουλειάς μας 
Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν νόμους ή μας εξωθούν, επειδή “ο μήνας δεν βγαίνει”, να δουλεύουμε 13 ώρες, να πάρουμε σύνταξη κηδείας στα 74, που αφήνουν τις τράπεζες και τα funds να αρπάζουν το βιο μας, που απειλούν με ποινές και φυλάκιση και πρόστιμα όποιον/α αντιδρά. 
Όσοι, αφού ξεπούλησαν λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, εταιρείες ενέργειας και επικοινωνίας και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και στο νερό, θέλουν να λεηλατήσουν τους κάμπους, τα βουνά και τα δάση της πατρίδας μας, μετατρέποντάς τα σε φωτοβολταικά και αιολικά πάρκα, για εξορύξεις πετρελαίου σε επιχειρηματικές ζώνες για το μεγάλο κεφάλαιο.
Τα ίδια και στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια και την εκπαίδευση. Ως εκπαιδευτικοί δίνουμε διαρκή μάχη για να υπάρχει δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα τους παρέχει ολοκληρωμένη γνώση και όχι ψαλιδισμένα όνειρα. Που θα διαμορφώνει ανθρώπους ικανούς να απαιτήσουν ένα μέλλον για τους ίδιους και την κοινωνία, με αξιοπρέπεια, ελευθερία και συλλογική ευτυχία, απελευθερωμένο από την εκμετάλλευση και την “τυράννια” της καθημερινότητας.
Τα όπλα μας, η στράτευσή μας στα ιδανικά ενός καλύτερου κόσμου, η απεργία η διαδήλωση οι συλλογικοί αγώνες, η αλληλεγγύη, όσο κι αν προσπαθούν να μας φιμώσουν, να μας φοβίσουν, να μας απογοητεύσουν.

Η “ Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο” είναι παρούσα, όπως όλο τα προηγούμενα χρόνια, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, γιατί “ο λαός μπορεί” και πρέπει να γίνει αφέντης στον τόπο του.

Για μία Ήπειρο που μας ανήκει και μας αξίζει.
Read More »
Δήλωση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, Ιουλία Κούρτη με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο Δήλωση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, Ιουλία Κούρτη με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Καταγγέλλει επίθεση στα πρόβατά της από αδέσποτα σκυλιά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Καταγγέλλει επίθεση στα πρόβατά της από αδέσποτα σκυλιά (+ΒΙΝΤΕΟ)Θύμα αδέσποτων σκύλων, γίνεται για ακόμα μια φορά το κοπάδι κτηνοτρόφου στη Πέρδικα Θεσπρωτίας.
Όχι μόνο δεν βρίσκει υποστήριξη από τις υπεύθυνες αρχές , Δήμο , Αστυνομία , Εισαγγελία αλλά απειλείται με διώξεις και πρόστιμα επειδή μεταφέρει τα βαριά τραυματισμένα ζώα της στη καρότσα του αυτοκινήτου της προκειμένου να τα επιδείξει στους υπεύθυνους ώστε να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο Δήμος, προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες, αρνείται ότι είναι αδέσποτα σκυλιά αλλά λύκος πράγμα το οποίο δεν ισχύει .
Με κλονισμένη την υγεία της από τα αλλεπάλληλα πλήγματα στη περιουσία της αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης , χωρίς κανένας να της προσφέρει βοήθεια.


Read More »
Καταγγέλλει επίθεση στα πρόβατά της από αδέσποτα σκυλιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Καταγγέλλει επίθεση στα πρόβατά της από αδέσποτα σκυλιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Περιοδεία Ντάνη σε Γαρδίκι και Σκάνδαλο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Περιοδεία Ντάνη σε Γαρδίκι και Σκάνδαλο


Με επίσκεψη στο Γαρδίκι και το Σκάνδαλο ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιοδειών του Συνδυασμού «ΝΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Ντάνη.
Ο κ. Ντάνης συνοδευόμενος από υποψηφίους -κεντρικούς και τοπικούς- συμβούλους συζήτησε με τους κατοίκους για τις ανάγκες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των περιοχών.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάω τις περιοδείες μου από τα χωριά αυτά και θέλω να ξέρετε ότι σήμερα δεν ήρθα εδώ για υποσχέσεις, αλλά για να σας ακούσω και να συζητήσουμε».
Στα γεμάτα από κόσμο μέρη που επισκέφθηκε ο κ. Ντάνης και οι συνεργάτες του, οι κάτοικοί ανέφεραν ότι έχουν κουραστεί από τα μεγάλα λόγια, όταν ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να απολαμβάνουν βασικές ποιοτικές υπηρεσίες όπως στην καθαριότητα και στον φωτισμό.


«Με γνωρίζετε καλά. Και γνωρίζω και εγώ τι αντιμετωπίζετε. Ως γιατρός ξέρετε, ότι έχω μάθει να προσφέρω και να δίνω λύσεις. Έχω μαζί μου υποψήφιους τοπικούς συμβούλους που εκτός από τη γνώση της περιοχής, έχουν και τη δυνατή θέληση να γυρίσουμε σελίδα. Όλοι μαζί θα τη γυρίσουμε τη σελίδα. Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε και είναι κρίσιμο να έχουμε τη στήριξή σας. Όμως η πιο σημαντική μέρα ξεκινά μετά. Και για τα επόμενα 5 χρόνια θέλω να γίνουμε ένα μεγάλο 'εμείς' για να αλλάξουμε, επιτέλους τον τόπο μας».
Φεύγοντας ο κ. Ντάνης και οι υποψήφιες και υποψήφιοι του Συνδυασμού, δέχθηκαν τις θερμές ευχές των κατοίκων για τη συνέχεια του αγώνα τους και ζήτησαν από όλους να ότι η παρουσία τους στα χωριά του Δήμου θα έχει την ίδια συχνότητα και μετά τις εκλογές.
«Εμείς θα είμαστε εδώ και εσείς θα είστε μαζί μας τα επόμενα πέντε χρόνια η ψυχη του Δημαρχείου » αποκρίθηκε ο κ. Ντάνης, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων.
Read More »
Περιοδεία Ντάνη σε Γαρδίκι και Σκάνδαλο Περιοδεία Ντάνη σε Γαρδίκι και Σκάνδαλο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Ενστάσεις των σούπερ μάρκετ στα νέα μέτρα για την ακρίβεια

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Ενστάσεις των σούπερ μάρκετ στα νέα μέτρα για την ακρίβειαΜε αρκετές ενστάσεις εκ μέρους των σούπερ μάρκετ για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας συνοδεύτηκε η επίσημη πρώτη δημόσια εμφάνιση του συλλογικού οργάνου που σχημάτισαν μέσα στο καλοκαίρι.

Τις μεγαλύτερες ενστάσεις συγκεντρώνει το μέτρο για την κοινοποίηση των τιμοκαταλόγων των προμηθευτών ώστε τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ να μπορούν να κάνουν άμεσα ελέγχους για πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας περί αθέμιτης κερδοφορίας. Και τούτο διότι οι αλυσίδες θεωρούν ότι αφενός οι ίδιες «εργαλειοποιούνται» προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στους προμηθευτές και αφετέρου θα επιφορτιστούν με ακόμα μεγαλύτερο όγκο πολύπλοκων γραφειοκρατικών εργασιών, που αποτελεί έξτρα κόστος αλλά τις θέτει υπεύθυνες έναντι οποιουδήποτε λάθος μπορεί να συμβεί.

Κάτι που υπογράμμισαν στον υπουργό κατά τη μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία μάλιστα παρευρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ της νεοσυσταθείσας Ένωσης Σούπερ Μάρκετ υπό την Προεδρία του κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη της METRO ΑΕΒΕ και την αντιπροεδρία του κ. Γιάννη Μασούτη, της ομώνυμης αλυσίδας.


Πρόταση τους είναι τη διαδικασία να την εκτελούν οι ίδιοι οι προμηθευτές, οι οποίοι θα είναι και υπόλογοι έναντι του υπουργείου και των ελεγκτικών κλιμακίων.

Νωρίτερα, το μεσημέρι είχε προηγηθεί εκδήλωση για τη δημόσια παρουσίαση της Ένωσης, παρουσία αρκετών υπουργών της κυβέρνησης αλλά και εκπροσώπων των βασικών προμηθευτών τους με κυριότερο τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχάνων Τροφίμων κ. Ιωάννη Γιώτη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης τα μέλη του ΔΣ, συζητώντας με δημοσιογράφους, εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο τα μέτρα θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της ανάσχεσης του πληθωρισμού των τροφίμων εκφράζοντας μάλιστα πως και το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» έχει «ξεφουσκώσει».

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση

Η ΕΣΕ ιδρύθηκε το 2023, με ιδρυτικά μέλη τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με το Διοικητικό Συμβούλιο να αποτελείται από τον Αριστοτέλη Παντελιάδη, πρόεδρο Δ.Σ., τον Γιάννη Μασούτη, αντιπρόεδρο Δ.Σ., τον Κωνσταντίνο Μαυροειδή, γραμματέα, τον Νίκο Λαβίδα, ταμία, και τους Λάμπρο Παπακοσμά και Martin Brandenburger, μέλη. Γενικός διευθυντής έχει οριστεί ο κ. Απόστολος Πεταλάς, ο οποίος έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση της Ένωσης.

Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση για την πρώτη δημόσια παρουσίαση της Ένωσης έδωσαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, όπου όλοι αναγνώρισαν την αναγκαιότητα της δημιουργίας της ΕΣΕ και τόνισαν μάλιστα πως θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί νωρίτερα.

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΕ, δήλωσε: «Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας εκπροσωπεί μικρές και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και υπεύθυνο θεσμικό φορέα του λιανεμπορίου τροφίμων, χρήσιμο στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία, τους καταναλωτές, τη δημόσια διοίκηση, τον κλάδο και τα μέλη του». Στη συνέχεια, ο Ιωάννης Μασούτης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΕ, ανέφερε: «Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας δημιουργήθηκε για να στηρίξει τον κλάδο μας και να διασφαλίσει ένα περιβάλλον νόμιμου, ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών».

«Μύθοι» και αποτύπωμα

Από την πλευρά του, ο κ. Πεταλάς στάθηκε στους «μύθους για τον κλάδο, που δεν ισχύουν», όπως είπε: την έλλειψη ανταγωνισμού και την υπερβολική κερδοφορία. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο ανταγωνισμός στον κλάδο είναι πολύ έντονος, καθώς υπάρχουν πάνω από 60 αλυσίδες, καμία εξ αυτών δεν έχει «σημαντική δύναμη στην αγορά», δεν υπάρχουν εμπορικές συνεργασίες ή συμμετοχές μεταξύ των παικτών και ο καταναλωτής έχει πληθώρα επιλογών. Όσον αφορά την κερδοφορία του κλάδου, σημείωσε πως στην πραγματικότητα είναι χαμηλή, με ραγδαία φθίνουσα πορεία.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, η κερδοφορία για τις tοp 10 αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα μόλις και άγγιξε το 2,2% του συνολικού τζίρου το 2021, ενώ για το 2022 εκτιμάται πως ολίσθησε στο 1,5%, εξαιτίας και των πληθωριστικών πιέσεων και της απορρόφησης σημαντικών μερών των ανατιμήσεων.

Ακόμη, ο κ. Πεταλάς παρουσίασε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το οικονομικό αποτύπωμα του κλάδου των σούπερ μάρκετ. Όπως σημείωσε, ο συνολικός κύκλος εργασιών ξεπερνά τα 150 δισ. ευρώ, με τις αλυσίδες να αποδίδουν πάνω από 24 δισ. ευρώ σε ΦΠΑ. Ο κλάδος απασχολεί άμεσα 100 χιλιάδες εργαζομένους, με τις εργοδοτικές εισφορές να ξεπερνούν το 1,4 δισ. ευρώ και τις εργοδοτικές εισφορές τα 600 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των καταστημάτων ανέρχεται σε 3.800, ενώ οι ετήσιες επενδύσεις του κλάδου ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από τα συνολικά κέρδη της αγοράς. Τέλος, η συμβολή στο ΑΕΠ ανέρχεται σε 3,8% του ΑΕΠ.

Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Αναγκαία η συνεργασία με την Πολιτεία

Φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και υπεύθυνο θεσμικό φορέα του λιανεμπορίου τροφίμων, χρήσιμο στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία, τους καταναλωτές, τη Δημόσια Διοίκηση, τον κλάδο και τα μέλη της, η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) διοργάνωσε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ειδική εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση των στόχων της.


Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας συστάθηκε τον Μάιο 2023, με ιδρυτικά μέλη τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα, με το Διοικητικό Συμβούλιο να αποτελείται από τον Αριστοτέλη Παντελιάδη (πρόεδρο ΔΣ), τον Ιωάννη Μασούτη (αντιπρόεδρο ΔΣ), τον Κωνσταντίνο Μαυροειδή (γραμματέα), τον Νίκο Λαβίδα (ταμία) και τους Λάμπρο Παπακοσμά και Martin Brandenburger (μέλη). Γενικός διευθυντής της Ένωσης έχει οριστεί ο Απόστολος Πεταλάς.

Αναφερόμενος στη σύσταση της ΕΣΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σημείωσε ότι «η σύσταση της Ένωσης άργησε πολύ. Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι έγινε σε μία χρονική στιγμή που είναι αναγκαία η συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διασφαλιστούν προσιτές τιμές στους καταναλωτές.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι τα σούπερ μάρκετ αποτελούν παράθυρο ελπίδας για πολλά ελληνικά παραγόμενα προϊόντα. Μάλιστα, τόνισε ότι στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις να τοποθετούν τα προϊόντα τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας εστίασε στο γεγονός ότι τα σούπερ μάρκετ διασφαλίζουν στον καταναλωτή ποικιλία ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές.


Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα των οργανωμένων αλυσίδων λιανεμπορίου δείχνουν ότι τα περιθώρια κέρδους έχουν μειωθεί, διότι οι επιχειρήσεις του κλάδου στήριξαν τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών τιμών σε βασικά προϊόντα.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Ένωσης, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν μαζικοί έλεγχοι σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ προανήγγειλε ότι θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν σεβάστηκαν τον νόμο και αποκόμισαν μεγαλύτερο κέρδος.

Από την πλευρά του, ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, πρόεδρος ΔΣ ΕΣΕ, σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας εκπροσωπεί μικρές και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και υπεύθυνο θεσμικό φορέα του λιανεμπορίου τροφίμων. «Προσέχουμε πάρα πολύ να τηρούμε τους κανόνες του ανταγωνισμού» σημείωσε ο κ. Παντελιάδης και συμπλήρωσε: «Θέλουμε συνεργασία με όλα τα υπουργεία. Πιστεύουμε στον διάλογο και στην ισχύ της λογικής». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην στενή συνεργασίας της Ένωσης με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, το οποίο, παραμένοντας ανεξάρτητο, συνεχίζει την επιστημονική έρευνα και εκπόνηση μελετών για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου.

Στη συνέχεια, ο Ιωάννης Μασούτης, αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΣΕ, ανέφερε: «Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας δημιουργήθηκε για να στηρίξει τον κλάδο μας και να διασφαλίσει ένα περιβάλλον νόμιμου, ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών».

Ο Απόστολος Πεταλάς, γενικός διευθυντής ΕΣΕ, ανέφερε: «Η θετική ψυχολογία της αγοράς επιδρά σημαντικά στην προοπτική της οικονομίας. Η ΕΣΕ και τα μέλη της, σε συνεργασία με τις αρχές και τους θεσμικούς φορείς, μπορούμε να συμβάλλουμε στη συνεχή βελτίωση της ψυχολογίας και της οικονομίας στη χώρα μας». Σύμφωνα με τον κ. Πεταλά, ο κλάδος του οργανωμένου λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών είναι υψηλής σημασίας για την εθνική οικονομία. Στα σούπερ μάρκετ σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι, ενώ ο κύκλος εργασιών τους ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ.
Read More »
Ενστάσεις των σούπερ μάρκετ στα νέα μέτρα για την ακρίβεια Ενστάσεις των σούπερ μάρκετ στα νέα μέτρα για την ακρίβεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

-265- συλλήψεις και -5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
-265- συλλήψεις και -5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε Δυτική Αττική, Κορωπί, Πόρτο Ράφτη, Κορινθία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 20-21/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν -17.899- οχήματα και -23.820- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:
-265- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
-1.009- προσαγωγές,
-5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
-152- λοιπές παραβάσεις,
-135- ακινητοποιήσεις οχημάτων και
-2- κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -386-έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -64- άτομα, συνελήφθησαν -15- άτομα, από τα οποία τα -6- για παρεμπόριο, -3- για ναρκωτικά, -1- για το νόμο περί αλλοδαπών και -1- για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, της Φυλής και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:
πραγματοποιήθηκαν –555– έλεγχοι ατόμων και -283- έλεγχοι οχημάτων,
προσήχθησαν –41– άτομα,
συνελήφθησαν –6– άτομα, από τα οποία τα -2- για κλοπή, -1- για ναρκωτικά και -1- για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ βεβαιώθηκαν -108- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα:
σε Κορωπί και Πόρτο Ράφτη, όπου πραγματοποιήθηκαν –54– έλεγχοι ατόμων και -26- έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιωθήκαν -6- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκε -1- όχημα,
σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια), όπου πραγματοποιήθηκαν -36- έλεγχοι ατόμων, -38- έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν -4- άτομα και συνελήφθη -1- άτομο για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
σε περιοχές της Αχαΐας, όπου ελέχθησαν -59- άτομα, συνελήφθησαν -2- άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ βεβαιώθηκαν -35- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα), της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) και της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν -63- έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ελέγχθηκαν -291- άτομα, προσήχθησαν -3- άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -10- παραβάσεις, μεταξύ των οποίων -3- για επισφαλή φόρτωση, -1- για στέρηση άδειας λειτουργίας και -1- για παράβαση Κ.Ο.Κ..

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό:
σε περιοχές της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, ελέγχθησαν -191- άτομα και -126- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν -55- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ελέγχθησαν -572- άτομα και -507- οχήματα, συνελήφθη -1- άτομο για παράβαση Κ.Ο.Κ., βεβαιώθηκαν -142- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. ενώ ακινητοποιήθηκαν -4- οχήματα.

Επιπλέον, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν -44- άτομα (σχετικό το από 20-09-2023 Δελτίο τύπου).

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.

Read More »
-265- συλλήψεις και -5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας -265- συλλήψεις και -5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Online Casinos στην Ελλάδα 2023

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023
Online Casinos στην Ελλάδα 2023Τα καζίνο στην Ελλάδα ξεχωρίζουν για το ότι είναι μαγευτικά μέρη και βρίσκονται σε μια περιοχή που, λόγω των νατουραλιστικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της, μπορεί να προσφέρει πολλά στους τουρίστες. Επομένως, η ομάδα μας συνιστά να παίζετε σε διαδικτυακά καζίνο στην ιστοσελίδα CasinosGreece.gr
Τα καζίνο στην Ελλάδα προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες από κάθε έθνος στον πλανήτη, αλλά προφανώς, αυτοί που φτάνουν πιο συχνά σε αυτό το όμορφο έθνος είναι οι παίκτες που κατοικούν στα έθνη που περιβάλλουν το Αιγαίο Πέλαγος.
Μέσα στα καζίνο στην Ελλάδα ξεχωρίζουν οι προσφερόμενες υπηρεσίες, οι οποίες θα σας επιτρέψουν, μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, να απολαύσετε χαλάρωση στα ειδικά δωμάτια ή διασκέδαση στις αίθουσες τηλεόρασης, αλλά προφανώς και την υπηρεσία μπαρ, πάντα έτοιμη να σας προσφέρει κοκτέιλ ή ένα απεριτίφ συνοδευόμενο από σνακ και σνακ τόσο το απόγευμα όσο και το βράδυ.
Σε κάθε καζίνο στην Ελλάδα δεν λείπουν εστιατόρια ή εστιατόρια: στην πραγματικότητα, αν θέλετε να καθίσετε στο τραπέζι μετά από μια καλή νίκη στα τραπέζια, έχετε συχνά την ευκαιρία να επιλέξετε το είδος της κουζίνας που θα απολαύσετε, πηγαίνοντας σε ένα εστιατόριο και όχι άλλο.
Προφανώς στην είσοδο του καζίνο, το προσωπικό της υποδοχής των επισκεπτών θα σας ζητήσει να παρουσιάσετε το έγγραφο ταυτότητάς σας, οπότε μην το ξεχάσετε. Όπως έχουμε ήδη πει, τα ρούχα πρέπει να είναι νηφάλια αλλά όχι υπερβολικά casual.
Οι αλλαγές ανοίγματος και κλεισίματος των καζίνο στην Ελλάδα ποικίλλουν αρκετά: πολλά εξαρτώνται από το αν είναι ανεξάρτητες εγκαταστάσεις ή συνδέονται με ένα ξενοδοχείο ή από τη φιλοσοφία που έχει επιλέξει να υιοθετήσει η δομή.
Η πρόσβαση στα καζίνο στην Ελλάδα δεν είναι δύσκολη: οι συνδέσεις μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας είναι πολύ συχνές και καλά οργανωμένες, καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση στην πόλη από οποιαδήποτε τοποθεσία στην Ευρώπη. Από την Ιταλία είναι επίσης δυνατό να φτάσετε στην Ελλάδα με πλοίο, ξεκινώντας από το Μπάρι ή το Μπρίντιζι, αλλά και την Ανκόνα ή άλλα λιμάνια της Αδριατικής.

Γενικά χαρακτηριστικά επίγειων καζίνο στην Ελλάδα
Αν και λίγα σε αριθμό, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα διαδικτυακά καζίνο χωρίς αρχική κατάθεση, τα καζίνο στην Ελλάδα είναι παρόντα στην επικράτεια σε μεγαλύτερο αριθμό από αυτά που υπάρχουν στην ιταλική χερσόνησο.
Τα καζίνο στην Ελλάδα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους τουρίστες και τους κατοίκους στιγμές χαλάρωσης και καθαρής διασκέδασης, σε πολύ πολυτελή και εκλεπτυσμένα περιβάλλοντα. Περιβάλλον όπου οι παίκτες νιώθουν πραγματικά ότι βρίσκονται σε ειδικά μέρη και χρησιμοποιούν όλη την ψυχαγωγία και τις υπηρεσίες που προσφέρονται για να έχουν μια υπέροχη εμπειρία.
Τα χαρακτηριστικά των Ελληνικών καζίνο είναι πραγματικά εξαιρετικά, χαρακτηριστικά που μας έκαναν να σκεφτούμε ένα πραγματικά ιδιαίτερο μέρος για να παίξουμε νόμιμα και υπεύθυνα.

Τα πιο διάσημα καζίνο στην Ελλάδα
Οι πιο γνωστές αίθουσες τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα Ένα από τα πρώτα καζίνο στην Ελλάδα που εξετάστηκαν είναι το Corfu Holiday Palace Casino, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας.
Το καζίνο αποτελεί μέρος του 5 αστέρων παραθεριστικού θέρετρου Corfu Palace, που βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης. Το καζίνο έχει θέα στο Ποντικονήσι, το έμβλημα της Κέρκυρας, καθώς και βρίσκεται κοντά σε ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και παραλίες που κόβουν την ανάσα.
Ένα άλλο αξιόλογο καζίνο στην Ελλάδα βρίσκεται στη Ρόδο, ένα νησί που έχει συμπεριληφθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το καζίνο της Ρόδου βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης, μέσα στο Grande Albergo delle Rose, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, του οποίου το κύρος έχει ξεπεράσει τα διεθνή σύνορα.
Από τη δεκαετία του 1920, το ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει πολλές γνωστές προσωπικότητες στο ευρύ κοινό και αφιερώνει 1.700 τετραγωνικά μέτρα στο καζίνο, γνωστό και ως καζίνο Ρόδου ή Ρόδου: είναι εδώ που οι τουρίστες της πόλης βρίσκουν ένα σημείο συνάντησης για να διασκεδάσουν, συναντιούνται και συγκρούονται στα τραπέζια του παιχνιδιού.

Οι παλαιότερες αίθουσες τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα
40 χρόνια ιστορίας και ένα ειδυλλιακό τοπίο είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το Regency Casino Mont Parnes που βρίσκεται στον κήπο της Αττικής. Το Regency είναι από τα πρώτα καζίνο στην Ελλάδα που άνοιξε τις πόρτες του και η πρόσφατη ανακαίνιση δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ανεβάσει το καζίνο στα καλύτερα διεθνή πρότυπα.
Αν το εσωτερικό του καζίνο Regency Casino Mont Parnes είναι αξιοζήλευτο, το εξωτερικό θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας: το καζίνο βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Πάρνηθας.
Στη Θεσσαλονίκη, όμως, στέκεται ένα από τα σημαντικότερα καζίνο στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Regency Casino Thessaloniki, βυθισμένο σε 75.000 τετραγωνικά μέτρα κήπου πάρκου, φροντισμένο σύμφωνα με την αρχαιότερη ελληνική παράδοση.
Αν και το καζίνο δεν είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, αλλά μόνο από τις 6 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια, ενώ συχνάζουν πολύ απαιτητικοί πελάτες τόσο από άποψη ιδιωτικότητας όσο και γενικότερα ασφάλειας.

Αίθουσες τυχερών παιχνιδιών στη χερσόνησο της Χαλκιδικής
Κατεβαίνοντας από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική, μπορείτε να φτάσετε στο Casino Porto Torres, που βρίσκεται στο Grande Resort του τουριστικού/παραθαλάσσιου θέρετρου.
Είναι ένα καζίνο στην Ελλάδα που εντάσσεται σε μια δομή έτοιμη να ικανοποιήσει τους πελάτες από κάθε άποψη: εκτός από τη διασκέδαση στα τραπέζια τυχερών παιχνιδιών και στις αίθουσες που σας επιτρέπουν να στοιχηματίζετε σε αθλήματα, στην πραγματικότητα, θα μπορείτε να απολαύσετε το Sithonia Thalasso & Spa, κήπους, ιαματικές εγκαταστάσεις, δωμάτια ξενοδοχείων, γήπεδα γκολφ, μπαρ και εστιατόρια.
Η γοητεία αυτού του καζίνο στην Ελλάδα δίνεται πάνω απ' όλα από τη διάταξη που θυμίζει τους δρόμους της Νέας Ορλεάνης και την κρυφή ατμόσφαιρα του λάκκου τυχερών παιχνιδιών που κάποτε βασίλευε εκεί: προφανώς όλα είναι νόμιμα και οι ρυθμίσεις είναι έξυπνα κατασκευασμένες για να σε εκτοξεύουν σε ένα όνειρο.

Αίθουσες τυχερών παιχνιδιών των ελληνικών νησιών
Ταξιδεύοντας στα νησιά, μπορείτε να επιλέξετε να φτάσετε στη Σύρο και το Καζίνο της Aegean Syros, μια δομή αφιερωμένη στον τζόγο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στην κρυστάλλινη θάλασσα και τα αδιαπέραστα βουνά. Η δομή του δέκατου ένατου αιώνα που στεγάζει το καζίνο θα σας βυθίσει σε ένα ελληνικό όνειρο, ενώ θα σας δώσει όλη την ενέργεια που περιμένετε από ένα καινοτόμο και συναρπαστικό καζίνο.

Ακολουθώντας αυτά τα καζίνο στην Ελλάδα, το Magic
Από τις ευκαιρίες σε άλλα μέρη στην Ελλάδα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το Porto Rio Hotel & Casino στην Πάτρα. Ολόκληρη η δομή του ξενοδοχείου εκτείνεται σε μια έκταση 35.000 τετραγωνικών μέτρων, πολλά από τα οποία προορίζονται για το καζίνο.
Διάσημο για τη συμμετοχή του στο European Poker Tour of Greece είναι το Club Hotel Casino Loutraki, που βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο με 225 δωμάτια και 8 σουίτες. η δομή είναι σχεδιασμένη για ένα απαιτητικό κοινό και προσφέρει επίσης στους επισκέπτες της ένα κέντρο ευεξίας.
Ο χώρος τυχερών παιχνιδιών έχει έκταση 5.000 τετραγωνικά μέτρα σε δύο επίπεδα: το τέλειο μέρος για να απολαύσετε χαλάρωση και ολόπλευρη διασκέδαση γεμάτη αδρεναλίνη.

Παιχνίδια που υπάρχουν σε καζίνο στην Ελλάδα
Παιχνίδια διαθέσιμα στο Hellenic Casinos Αν πρόκειται να πάτε στην Ελλάδα για διακοπές ή για μια περιήγηση στα καζίνο του, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα από τα καζίνο του είναι ανοιχτά 24 ώρες την ημέρα κάθε μέρα της εβδομάδας.
Θα σας περιμένουν τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που υπάρχουν σε κάθε επίγειο καζίνο, επομένως η ρουλέτα, το blackJack, το punto banca και το Baccarat, στα οποία προστίθεται το πόκερ και διάφορες αίθουσες αφιερωμένες στο βίντεο πόκερ και στους πιο καινοτόμους κουλοχέρηδες.
Ακόμη και στα καζίνο της Ελλάδας, το πόκερ έχει αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια, τόσο που μέρες τουρνουά με εντυπωσιακά έπαθλα αφιερώνονται σε αυτό το παιχνίδι, είτε πρόκειται για την παραδοσιακή κάρτα 5 Draw είτε για το Texas Hold'em.
Μέσα σε ένα καζίνο στην Ελλάδα ο ενδυματολογικός κώδικας είναι αρκετά άτυπος αλλά σίγουρα δεν θα μπορείτε να εμφανιστείτε στα τραπέζια με σλιπ. Το σκούρο κοστούμι και η γραβάτα είναι υποχρεωτικά στα VIP δωμάτια.
Οι αίθουσες του καζίνο στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι είναι αφιερωμένες σε κάθε τύπο παίκτη ξεκινώντας από τα διαθέσιμα στοιχήματα: μόλις μπείτε μπορείτε να στοιχηματίσετε μόλις 5 ευρώ στα τραπέζια ή να προχωρήσετε σε πιο κερδοφόρα τραπέζια όπου το παιχνίδι γίνεται πιο βαρύ.
Ακόμα και τα διαθέσιμα τζακ ποτ θυμίζουν λίγο αυτά του Λας Βέγκας: εκτός από χρήματα, μπορούν να κερδηθούν και υλικά αγαθά όπως αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ταξίδια και ό,τι συνήθως θέλεις.
Επίσης, ιδιαίτερα περιζήτητοι και πάντα με κλικ είναι οι κουλοχέρηδες που ξεκινούν με στοιχήματα που είναι πολύ προσιτά σε όλους και στη συνέχεια προχωρούν σε εκείνα στα οποία τα στοιχήματα γίνονται πιο ουσιαστικά και ελκυστικά: τα τελευταία τοποθετούνται συνήθως στα VIP δωμάτια, επομένως είναι καλύτερο για να φέρεις τη γραβάτα σου μαζί σου.

Ποια είναι η καλύτερη παραδοσιακή ελληνική αίθουσα παιχνιδιών;
Ανάμεσα στις διάφορες αίθουσες τυχερών παιχνιδιών που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα, εμείς στο Casinoonlineaams.com θεωρούμε το Corfu Holiday Palace Casino ως το καλύτερο. Αυτό είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερο μέρος όπου η διασκέδαση συναντά την ασφάλεια και την αξιοπιστία.

Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό παιχνίδι καζίνο στην Ελλάδα;
Σε αυτή τη χώρα αγαπούν πραγματικά τα παιχνίδια με κάρτες και γι' αυτό το καλύτερο παιχνίδι που μπορείτε να βρείτε σε χερσαία δωμάτια είναι το blackjack. Υπάρχουν πολλά τραπέζια και ευκαιρίες για να παίξετε με ασφάλεια.

Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να μπω σε ελληνικές αίθουσες παιχνιδιών;
Για να έχετε πρόσβαση στα τραπέζια παιχνιδιών πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών. Σε αυτή τη χώρα είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με αυτήν την πτυχή και οι ανήλικοι δεν επιτρέπεται ποτέ να έχουν πρόσβαση σε επίγεια καζίνο.

Πώς ανταλλάσσω τις μάρκες που κερδίζω με πραγματικά χρήματα;
Εάν βρίσκεστε σε ένα καζίνο στην Ελλάδα, να ξέρετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τις μάρκες που κερδίζετε απευθείας στο ταμείο. Δεν υπάρχουν μεγάλες αναμονές, η ανταλλαγή με πραγματικά χρήματα γίνεται γρήγορα και αυτοπροσώπως.

Υπάρχουν κουλοχέρηδες στα ελληνικά καζίνο;
Ναι, υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτών των μηχανών. Το πρόγραμμα που προσφέρουν οι αίθουσες τυχερών παιχνιδιών, όσον αφορά τους κουλοχέρηδες, είναι πραγματικά πολύ ευρύ. Μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας το μηχάνημα που σας ταιριάζει.
Read More »
Online Casinos στην Ελλάδα 2023 Online Casinos στην Ελλάδα 2023 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Σελίδες