ΣΟΚ στην Θεσπρωτία: Κρέμασαν σκυλί σε δέντρο

Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019
ΣΟΚ στην Θεσπρωτία: Κρέμασαν σκυλί σε δέντρο
Κρεμασμένο με σκοινί βρέθηκε μέσα σε κτήμα στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, το εικονιζόμενο σκυλί.

Σε κατάσταση σοκ ο ιδιοκτήτης του κτήματος μιας και δεν διαθέτει σκύλο ειδοποίησε την αστυνομία και έγινε καταγγελία κατ αγνώστων .

Οποίος γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση ας μιλήσει στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατών 
Φιλοζωική δράση εθελοντών Ν.Θεσπρωτίας
Read More »
ΣΟΚ στην Θεσπρωτία: Κρέμασαν σκυλί σε δέντρο ΣΟΚ στην Θεσπρωτία: Κρέμασαν σκυλί σε δέντρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019 Rating: 5

Εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στην Λαμπανίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019
Εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στην Λαμπανίτσα 
Η επόμενη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην Λαμπανίτσα. Ένας Νόστος προς την Γη των προγόνων μας. Αφετηρία την Δευτέρα 12/8 από την πλατεία του Παραποτάμου, του τόπου που δέχθηκε τους Λαμπανιτσιώτες πριν 75 χρόνια, οπού θα γεμίσει μνήμες του Χωριού, με την εκδήλωση για την παρουσίαση του Βιβλίου για την Λαμπανίτσα. Μια βραδιά γεμάτη ιστορία εικόνες και ακούσματα από το τόπο των Ελάτων, την Γη των Σιαρτζίδων.
Τετάρτη 14/8 επιστρέφουμε πια πίσω στην Λαμπανίτσα, να διασκεδάσουμε, να κατασκηνώσουμε κάτω από χίλια έλατα και εκατομμύρια αστέρια, αφού πρώτα περπατήσουμε και απολαύσουμε το Ηλιοβασίλεμα από το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στα 1200 μέτρα.
Τη Πέμπτη 15/8 παρακολουθούμε με κατάνυξη, όπως έκαναν για εκατοντάδες χρόνια στο ίδιο μέρος οι πρόγονοί μας, την Θεία Ακολουθία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μετά μας περιμένει χορός τραγούδι και λαχταριστό φαγητό.
Καλώς να Ανταμωθούμε

Read More »
Εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στην Λαμπανίτσα Εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στην Λαμπανίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019 Rating: 5

Tο γλωσσικό ιδίωμα της Σαγιάδας η νέα εργασία του Μιχάλη Πασιάκου

Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019
Tο γλωσσικό ιδίωμα της Σαγιάδας η νέα εργασία του Μιχάλη Πασιάκου
 
"Το γλωσσικό ιδίωμα στις Σαγιάδες" είναι το νέο βιβλίο του ακαταπόνητου λαογράφου-ιστορικού ερευνητή Μιχάλη Πασιάκου, προέδρου του ΚΙΜΕΘΕ (Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας), που κυκλοφόρησε από από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαγιάδας. 
Δεν πρόκειται για μια απλή καταγραφή λέξεων, αλλά για εμπεριστατωμένη μελέτη της γλωσσικής έκφρασης στην παλαιά Σαγιάδα, αλλά και στο λιμάνι (Σκάλα Σαγιάδας). 
Μέσα από αυτό το έργο, έρχονται στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία της ζωής και του πολιτισμού των ανθρώπων περιοχής, που έχουν να κάνουν με την κουλτούρα τουςς. Ο Μιχάλης Πασιάκος με το προσωπικό του στυλ γραφής, επικεντρώνεται με μαεστρία σ' αυτό, που θέλει να αναδείξει, και κάθε φορά το παρουσιάζει με εξαιρετικά μεθοδικό τρόπο.
Read More »
Tο γλωσσικό ιδίωμα της Σαγιάδας η νέα εργασία του Μιχάλη Πασιάκου Tο γλωσσικό ιδίωμα της Σαγιάδας η νέα εργασία του Μιχάλη Πασιάκου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019 Rating: 5

Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ήπειρο, πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν

Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019
Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ήπειρο, πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν

 


 
Η Αλβανία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία αποτελούν τις χώρες προέλευσης των τουριστών που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ήπειρο. Το 2018, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΙΝΣΕΤΕ, την περιοχή επισκέφθηκαν 823 χιλιάδες τουρίστες και οι εισπράξεις ανήλθαν στα 221 εκατομμύρια. Συνολικά έγιναν 3,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Η δαπάνη ανά επίσκεψη φτάνει στα 269 ευρώ, η δαπάνη ανά διανυκτέρευση στα εξήντα έξι ευρώ και η μέση διάρκεια παραμονής των τουριστών ανέρχεται στις τέσσερις ημέρες. Το 2018 είναι μία χρονιά που σημειώθηκε αύξηση στην τουριστική κίνηση καθώς οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι κατά 110 χιλιάδες σε σύγκριση με το 2017.

Καλύτεροι τουρίστες μπορούν να θεωρηθούν οι Γερμανοί καθώς μένουν τουλάχιστον δέκα ημέρες στην περιοχή και η δαπάνη ανά επίσκεψη φτάνει στα 637 ευρώ. Είναι η υψηλότερη μεταξύ όλων όσων παρουσιάζονται στην μελέτη.

Στην διάρκεια του 2018 επισκέφθηκαν την Ήπειρο 231 χιλιάδες Αλβανοί τουρίστες, 83 χιλιάδες Γερμανοί, 40 χιλιάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 62 χιλιάδες Ιταλοί και 406 χιλιάδες από διάφορες άλλες χώρες.

Η Ήπειρος παραμένει στην όγδοη θέση μεταξύ των ελληνικών περιφερειών καταγράφοντας αύξηση κατά 15,4% το 2018 έναντι της οριακής μείωσης που είχε το 2017. Η Ήπειρος περιλαμβάνεται στις περιφέρειες που κατέγραψε αύξηση, έστω και μικρή (2,6%) και στις εισπράξεις που προέρχονται από τον τουριστικό κλάδο.

Οι Γερμανοί είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα καθώς άφησαν στην περιοχή 53 εκατομμύρια ευρώ, οι Αλβανοί ξόδεψαν 40 εκατομμύρια και οι Ιταλοί ξόδεψαν 19 εκατομμύρια.


Read More »
Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ήπειρο, πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ήπειρο, πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019 Rating: 5

«Εξοικονομώ», από τις 16 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο

Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019
«Εξοικονομώ», από τις 16 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο


 


Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες ανά ομάδα περιφερειών και θα καλύψει το σύνολο της επικράτειας

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», οι ημερομηνίες για την έναρξη υποβολής δηλώσεων διαμορφώνονται ως εξής:

- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας: Από 16 Σεπτεμβρίου 2019.

- Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης: Από 19 Σεπτεμβρίου 2019.

- Αττικής, Νοτίου Αιγαίου: Από 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε ανακοινώσει προ ημερών την αναβολή της έναρξης υποβολής αιτήσεων, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει εντός του καλοκαιριού. Βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, με το πρόγραμμα αναμένεται να επιχορηγηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση σε 20.000 έως 25.000 κατοικίες.

Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων θα κυμανθεί στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις -συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά των ιδιοκτητών- θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.
Read More »
«Εξοικονομώ», από τις 16 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο «Εξοικονομώ», από τις 16 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019 Rating: 5

Γίνε εθελοντής στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιαδας

Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019
Γίνε εθελοντής στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιαδας


Read More »
Γίνε εθελοντής στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιαδας Γίνε εθελοντής στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαγιαδας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 21χρονου στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019
Σύλληψη ενός 21χρονου στην Ηγουμενίτσα
Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 21χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 21χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019 Rating: 5

Σελίδες