Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018«Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει...» στην Ηγουμενίτσα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και μαζί του θα γιορτάσουμε τα 40 του χρόνια σε ένα πολιτιστικό διήμερο προβολών των βραβευμένων ταινιών του φετινού διαγωνιστικού τμήματος.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας ουσιαστικών σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες και της ανάδειξης της σημασίας της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας φιλοξενούν την περιοδεύουσα μορφή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου ΤΕΙ Ηγουμενίτσας θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος. 

Η έναρξη των προβολών είναι στις 19.30μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Read More »
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018


Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Θεσπρωτίας σας καλεί στα εγκαίνια των γραφείων της στο Φιλιάτι την Πέμπτη 25/01/2018 και ώρα 11 το πρωί. 

Τα γραφεία μας στεγάζονται στο παλιό Δημαρχείο (πρώην γραφεία ΔΟΥ) και μας έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Φιλιατών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος 
Τάκης Πετσίνης
ο Γραμματέας
Δήμος Κώτσιας


Read More »
ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ: "KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018Τα παιδιά, μπορούν να μάθουν πρώτες βοήθειες στο σχολείο όπου είναι το ιδανικό περιβάλλον, καθώς εκεί η μάθηση είναι η κύρια δραστηριότητα.

Οι δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής είναι απλές, διασκεδαστικές, πολλές φορές, εύκολες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και με μόλις τέσσερις ώρες της σχολικής τους ζωής, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή! Οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία.

Το Kids Save Lives, είναι ένα προτεινόμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει όλα τα παιδιά του κόσμου στις πρώτες βοήθειες.

Μετά την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το Kids Save Lives επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστικό στόχο την εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών.

Ο οργανισμός KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας ξεκινάει στις 24 Ιανουαρίου 2018 τις εκπαιδεύσεις στα σχολεία της Περιφέρειας Ηπείρου από τον Νομό Θεσπρωτίας και από το Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την εκπαίδευση των υπόλοιπων σχολείων του Νομού που έχουν δηλώσει συμμετοχή.


Read More »
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ: "KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ" ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ: "KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018


Ο Δήμαρχος Φιλιατών καλεί τους Πολίτες τους Επαγγελματικούς φορείς και όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στην Ημερίδα που διοργανώνει την προσεχή Τρίτη, στις 23/01/2018, και ώρα 18:00:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Ημερίδα έχει τίτλο "Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών". 
Σε αυτήν θα παρουσιαστούν από μεταπτυχιακούς σπουδαστές και τους Καθηγητές τους μεταξύ των άλλων, οι δυνατότητες οι ευκαιρίες καθώς και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών του Δήμου μας.

Εκτιμούμε ότι το όφελος των συμμετεχόντων από την προσφερόμενη γνώση των ειδικών για τον εν λόγω θέμα θα είναι χρήσιμο και αξιοποιήσιμο κάτι που στο προσεχές μέλλον θα συμβάλλει στην μακροπρόθεσμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών μας. 


 
Read More »
Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών" Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή υδροδότησης την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

Η Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας σας ανακοινώνει ότι λόγω έκτακτης συντήρησης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Λαδοχωρίου και σε τμήμα της Δ.Κ. Γραικοχωρίου θα διακοπεί η υδροδότηση στις παραπάνω περιοχές από τις 08:30 έως και τις 13:00 την Τρίτη 23-01-2018. 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή υδροδότησης την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή υδροδότησης την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

Με επιτυχία η συναυλια κλασικής μουσικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθηκε η συναυλια κλασικής μουσικής που πραγματοποιήθηκε από το Πρότυπο Ωδειο Ηγουμενίτσας σε συνδιοργάνωση με την Εφορεια Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Ενα μεγάλο ευχαριστω στους μουσικούς που μας χάρισαν μια ξεχωριστη μουσική βραδιά. 

Τη Λουιζα Βεργη στο φλάουτο, τη Ρεντονα Κολα στο βιολί κ τον Σάκη Βλαχόπουλο στο βιολοντσέλο.Read More »
Με επιτυχία η συναυλια κλασικής μουσικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Με επιτυχία η συναυλια κλασικής μουσικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018


Με εξαιρετική επιτυχία, άρτια διοργάνωση και μαζική συμμετοχή - που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο- εκπροσώπων των Αδελφοτήτων και γλέντι ως αργά ''κόπηκε'' η πίτα της Ομοσπονδίας μας.
Βραβεύθηκαν οι νέο-εισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες οι καταγόμενοι από τα χωριά μας. (θα αναφερθούν ονομαστικά σε ιδιαίτερη τιμητική ανακοίνωση.)
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ κος ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΕΚΑΣ υποσχέθηκε για τη νέα χρονιά ακόμη μεγαλύτερη συμβολή στα πολιτιστικά πράγματα και ακόμη βαθύτερη μελέτη και συμβολή στα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μας. Παρακαταθήκη είναι η συνολική δραστηριότητα της Ομοσπονδίας που παρά τις δυσκολίες του 2017 το νέο Δ.Σ. ανταποκρίθηκε επάξια.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Δόσης και πολυπληθής αντιπροσωπεία του Δ.Σ. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μάριος Κατσής, Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ κ.Βασίλης Γιόγιακας. Χαιρέτισε ο κ. Γρηγόρης Ζιάκας –Δημοτικός Σύμβουλος,και εκπρόσωπος του Δήμαρχου Φιλιατών κου Σπύρου Παπά.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των Αδελφοτήτων: Γαρδικίου κ. Λευτέρης Τσιμπούκης, Καλλιθέας κ. Στελιος Διώχνος, Κεραμίτσας κ.Ζηκος. Κόντης, Κεφαλοχωρίου κ. Βασιλης Πέλεχας, Ραβενής η κα.Μίνα Παπαευαγγέλου,Κρυονερίου κ. Μηνάς Μαγγόπουλος, Λεπτοκαρυάς κ.Θανάσης Πέτρου, Μπράνιας κ. Αθανασίου, Πόβλας κ. Πάνος Ανυφαντής, Χαραυγής ο κ. Τάσος .Τσεκούρας,Τσαμαντά η κα Ευτυχία Εξάρχου,Μαλουνίου κα Γεωργία Ράπτη,Πολύδροσου κ. Λαμπρίδης.Ο πρόεδρος Κοκκινιάς Γιώργος Ζιάγκας,Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Βασίλης Τσοπόκης,.Ο Αντιδήμαρχος Αργυρούπολης Ελληνικού κ. Λάζαρος Τογρίδης. ο Μουσικος κ.Βαλάντης Βράκας.Χαιρέτισε επίσης ο κ. Αλέξανδρος Λαμπρίδης –εκπρόσωπος της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης.
Μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο πρώην Υπουργός Γεωργίας κ.Μιχάλης Καρχιμάκης, οι πρόεδροι του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργυρούπολης κ. Κωτσαντής , Ηπειρωτών Ασπροπύργου κ. Ζηκόπουλος, Ηπειρωτών Ιλίου κυρία Γκόνη, Ηπειρωτών Π. Φαλήρου- Ν.Σμύρνης κ. Χ.Κοτσιώνης, Ηπειρωτών Πετρούπολης κ. Κ.Παπαπάνος, Ηπειρωτών Καλλιθέας κ.Τσανέλης.Ηπειρωτων Βυρωνα κα Αλεκα Σιώζου. Οι πρόεδροι των Αδελφοτήτων Ρωμανού κ.Τζατζούλης και Μαυρονόρους κ.Τζούλης. Απο το Σωματείο Ελληνικών χορών <<Παραδοσιακή Φλόγα>> η κυρία –και χοροδασκάλα μας –Βαρβάρα Μπότσαρη.Ο κος Ζώης των εκπαιδευτηίων ''ΖΩΗΣ'', Ο κ.Ζαφείρης Γρηγόρης του ''Όλο Δυτικά'' ,Ο κ.Παντελής Σούλης από την εκπομπη''κοντά στην παράδοση ,Ο κ.Χριστόφορος Ευθυμίου πρόεδρος Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας.
Τη πίτα <<έκοψε>> η Α’ Αντιπρόεδρος κυρία ΡΟΥΛΑ ΧΙΝΟΥ επί 35 έτη στυλοβάτης του χορευτικού της Ομοσπονδίας.
Η εξαιρετική πίτα ήταν προσφορά του κ.Έξαρχου Χρήστου και τα πλούσια εδέσματα του ταμία μας κ.Δήμου Χρήστου. Πρόσφεραν ιδιαίτερα γευστικές ηπειρώτικες πίτες οι κυρίες Αλεξοπούλου Παυλίτσα, Αγγελική Μπότου,Ασίμη Μαρία ,Γεωργίου Γεωργία, Γκόγκου Αφροδίτη, Δάλλα Αρετή, Λυμπεροπούλου Κατερίνα, Μαλάμη Ξανθή, Στεργίου Πανωραία.
Οι μουσικοί μας ήταν οι κύριοι Κώστας Σπύρος-κλαρίνο, Μαγκλάρας Γιάννης –Ακορντεόν, Κότσικος Ακης-ντέφι,Οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές,όλους όσους πρόσφεραν υλικά και οικονομικά,και όλους τους παρόντες, που ευχήθηκαν από καρδιάς. Πάντα τέτοια και ακόμη καλύτερα.!


 
Read More »
Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διήμερη εξόρμηση στον Γράμμο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018Βασικές Πληροφορίες:
➢ Επικεφαλής Εκδρομής: Κώστας Αθανασίου
➢ Προορισμός: Ξενοδοχείο "Αγριολούλουδο" στο χωριό Πληκάτι
➢ Αναχώρηση: Σάββατο, 24/2/18 με Ι.Χ. ανεξάρτητα
➢ Άφιξη στο ξενοδοχείο: Το αργότερο έως στις 6:30 μ.μ.

Στοιχεία πορειών:
➢ Α΄ πορεία: Αγριολούλουδο - Παλαιό Φυλάκιο (1.940 μ) ,
απόσταση: 7 km , Υ.Δ.: 680 μ , Β.Δ.: 4
ώρες πορείας: 5
αρχηγός: Κώστας Αθανασίου
➢ Β΄ πορεία: Αγριολούλουδο - Παλαιό Φυλάκιο - Μαύρη Πέτρα (2.434 μ)
απόσταση: 13 κμ , Υ.Δ.: 1.176 μ , Β.Δ.: 5
αρχηγός: Σπύρος Τσαμπούκογλου
ώρες πορείας: 7~8
Σημείωση: Απαιτητική πορεία, αφορά γρήγορους ορειβάτες, με αντοχές, και
εμπειρία σε χιόνια
➢ Γ΄ πορεία: Αγριολούλουδο - Παλαιό Φυλάκιο - Μαύρη Πέτρα –
Τσούκα Πέτσικ (κορυφή Γράμμου 2.521 μ) ,
απόσταση: 18 κμ , Υ.Δ.: 1.263 μ , Β.Δ.: 6
αρχηγός: Άρης Κέρος
ώρες πορείας: 9~10
Σημείωση: Ιδιαίτερα απαιτητική πορεία, αφορά μόνο επίλεκτους, με πολύ
υψηλές αντοχές, γρήγορο ρυθμό και μεγάλη εμπειρία σε χιόνια.
Απαραίτητα κραμπόν / πιολέ και κράνος

Σημείωση: Οι ώρες πορείας είναι εκτιμώμενες δίχως τα διαλείμματα, εξαρτώνται από τη
διάρκεια των διαλειμμάτων, δίχως απρόοπτα και αστάθμητους παράγοντες.

Υπαρχηγός: Σπύρος Δούδαλης

Πρόγραμμα Σαββάτου:
➢ έως τις 19:00 : Τακτοποίηση και ξεκούραση
➢ 19:05 : Συνεστίαση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου /
Καλωσόρισμα / ενημέρωση για τις πορείες
➢ 19:15 : Έναρξη ζωντανής μουσικής (χορός, διασκέδαση)
➢ 23:30 : Τέλος μουσικής, τέλος συνεστίασης
➢ 00:00 : Κλείνουν τα φώτα

Πρόγραμμα Κυριακής:

Συμμετεχόντων στην πορεία Γ΄
➢ 06:30: Εγερτήριο
➢ 06:45 ~ 07:00 : Πρωινό,
➢ 07:00 : Αναχώρηση προς την κορυφή του Γράμμου 2.521 μ. (Τσούκα Πέτσικ)

Συμμετεχόντων στην πορεία Β΄ και Γ΄

➢ 07:30 : Εγερτήριο
➢ 07:50 ~ 08:20 : Πρωινό
➢ 08:20 Αναχώρηση

Αναχώρηση και Επιστροφή: το αργότερο έως τις 18:30, οργανωμένα ή μεμονωμένα

Απαραίτητος Εξοπλισμός:
➢ κινητό τηλέφωνο,
➢ ορειβατικά μποτάκια (αδιάβροχα και με σόλα σε καλή κατάσταση)
➢ κραμπόν, πιολέ &κράνος (στην πορεία Γ΄) ,
➢ αδιάβροχα και αντιανεμικά ρούχα και γάντια,
➢ μπατόν,
➢ γκέτες
➢ νερό 2 λιτ,
➢ ελαφρύ κολατσιό υδατανθράκων,
➢ γυαλιά ηλίου
➢ καπέλο
➢ αντηλιακό
➢ σκούφος
➢ φακός
➢ ισοθερμική αλουμινοκουβέρτα
➢ σφυρίχτρα,
➢ αναπτήρα / σπίρτα ,
➢ μικρό φαρμακείο
➢ εφεδρικός στεγανοποιημένος ρουχισμός στο σάκο, κατάλληλος για την εποχή
➢ εφεδρική αλλαξιά ρούχων στο ξενοδοχείο
Δηλώσεις συμμετοχών:
Στο γραφείο του Ε.Ο.Σ.Η. στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα,
την Τετάρτη 24/1/18 και Πέμπτη 25/1/18 και
ώρες 19.00-21.00
τηλ. 2665 400 802
Σημείωση: Οι θέσεις είναι περιορισμένες, δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατόν.
• Η συμμετοχή στην πορεία με αθλητικά παπούτσια δεν επιτρέπεται
• Οι τηλεφωνικές δηλώσεις συμμετοχών ισχύουν μόνο από μακρινές αποστάσεις (εκτός Ν. Θεσπρωτίας) και εξασφαλίζονται μόνο με την κατάθεση του αντίτιμου της συμμετοχής την επόμενη ημέρα.
• Ο κάθε ενδιαφερόμενος με την εξασφάλιση της συμμετοχής του ενημερώνεται επακριβώς σε ποιο σπιτάκι του ξενοδοχείου θα κοιμηθεί και σε ποια κλίνη.
• Ο Ε.Ο.Σ.Η. δεν εξασφαλίζει μέσο μετακίνησης στους συμμετέχοντες. Ο κάθε ενδιαφερόμενος εξασφαλίζει ο ίδιος το Ι.Χ. μετακίνησής του. Συνιστάται οι οδηγοί να μη συμμετάσχουν στην πορεία Γ.
• Στις ακυρώσεις δεν επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής.
• Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να ματαιώσουν ή να μην ολοκληρώσουν τις πορείες τους, εάν κατά την κρίση τους οι τοπικές συνθήκες καιρού - βουνού δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.


 
Read More »
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διήμερη εξόρμηση στον Γράμμο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διήμερη εξόρμηση στον Γράμμο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

Δύο χρόνια ἀπό τήν κοίμηση τοῦ πρωτοπρεσβύτερου π. Κυριάκου Γκίκα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018


Δύο χρόνια, 20 Ἰανουαρίου 2016-20 Ἰανουαρίου 2018, πέρασαν από την κοίμηση του πρωτοπρεσβύτερου π. Κυριάκου Γκίκα, ἐφημερίου ἐπί πολλές δεκαετίες τοῦ ἱεροῦ ναοῦ τοῦ ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης Θεσπρωτίας. 
Ὁ π. Κυριᾶκος ἀναδείχθηκε ἱερατική μορφή μέ εἰδικά χαρίσματα, μέ εἰδική μαρτυρία, μέ εἰδική δράση, μέ εἰδική ἀγάπη καί μέ εἰδική θυσία, θά λέγαμε. 
Κινήθηκε σ' ὅλο του τό βίο στή λεωφόρο τῆς διπλῆς ἀγάπης. Τῆς ἀγάπης πρός τό Θεό, πού τόν λάτρευε ἀδιάλειπτα. 
Καί τῆς ἀγάπης πρός τόν ἄνθρωπο, πού εἶναι εἰκόνα τοῦ Θεοῦ. 
Πολλοί τό ὁμολογοῦν. 
Ξεχώριζε ὁ π. Κυριᾶκος. Ξεχώριζε γιά τήν ταπείνωσή του. Δέν θεωροῦσε ὅτι ἦταν σπουδαῖος, ἀλλά ὅλα τά ἀπέδιδε στή χάρη τοῦ Θεοῦ. 
Ξεχώριζε γιά τήν ἀφοσίωσή του στή θεία λατρεία, ἀφοῦ πρωί- βράδυ ἦταν στήν ἐκκλησία μέ πάθος καί πόθο Χριστοῦ. 
Ξεχώριζε γιά τή δημιουργική του πνοή στό ποιμαντικό ἔργο. 
Ξεχώριζε γιά τήν πνευματική του πατρότητα. 
Χιλιάδες, χωρίς ὑπερβολή, ἦταν οἱ ἐπιστολές του πρός τούς πιστούς, ὄχι μόνο στήν Ἑλλάδα, ἀλλά καί στό ἐξωτερικό, ὅπου μέσω αὐτῶν δίδασκε καί καθοδηγοῦσε μέ τόν τρόπο σκέψης του, ὅπου καθρεφτιζόταν ὁ τρόπος τῆς ζωῆς του. Ξεχώριζε γιά τό ἐκκλησιαστικό του ἦθος. 
Δέ χειροτονήθηκε ἱερέας γιά νά ὠφεληθεῖ, ἀλλά γιά νά ὠφελήσει. Διακρίθηκε ἐπίσης γιά τήν ἐλεημοσύνη του. 
Καί εἶχε ἀξία ἡ ἐλεημοσύνη του, γιατί διαρκῶς φρόντιζε νά κάνει τό καλό, νά ἐλεεῖ, χωρίς νά τό γνωρίζει κανείς. 
Αὐτό εἶναι τό χαρακτηριστικό γνώρισμα τῶν ἄριστων μαστόρων τοῦ οἰκοδομήματος τοῦ Χριστοῦ. 
Ἡ εὐσπλαγχνία. 
Ὄχι γιά ἐπίδειξη, ἀλλά ἐπειδή ἡ φωνή τῆς καρδιᾶς, ἡ φωνή τῆς συνείδησης, πού εἶναι φωνή τοῦ Θεοῦ, τό προτάσσει καί τό προστάζει. 
Οἱ πιστοί εἶναι πεπεισμένοι ὅτι στήν ἀγκαλιά τοῦ Θεοῦ, ὅπου ἔχει ἀκουμπήσει γαλήνια, οἱ ἱερατικοί ἀγῶνες του τώρα βρίσκουν τή δικαίωσή τους. 
Οἱ ὑπηρεσίες του πρός τό ποίμνιο τώρα ἀπολαμβάνουν τό μισθό τους.

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Read More »
Δύο χρόνια ἀπό τήν κοίμηση τοῦ πρωτοπρεσβύτερου π. Κυριάκου Γκίκα Δύο χρόνια ἀπό τήν κοίμηση τοῦ πρωτοπρεσβύτερου π. Κυριάκου Γκίκα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 54χρονος έκρυβε στο φορτηγό 7 μετανάστες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

Στη σύλληψη ενός 54χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του επικαθήμενου επτά (07) αλλοδαπούς, κατόχους δελτίων αιτούντος διεθνή προστασία, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 54χρονος έκρυβε στο φορτηγό 7 μετανάστες Ηγουμενίτσα: 54χρονος έκρυβε στο φορτηγό 7 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018 Rating: 5

Σελίδες