Ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση "Philoxenia"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016Με επίσκεψη σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε σήμερα το τετραήμερο fam trip που οργάνωσε η Περιφέρεια, ως παράλληλη δράση, της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης. Στην αποστολή μετείχαν 15 δημοσιογράφοι και tour operators από Βουλγαρία, Σουηδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου, ως επίσης περιοχές που αναδεικνύονται τώρα και παρέχουν ευρύ πεδίο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν διαδοχικά Μέτσοβο, Ιωάννινα, Νησί, Λίμνη Ζηρού, Νικόπολη, Πρέβεζα, Κυανή Ακτή, Παντοκράτωρα, Μύτικα, Μονολίθι, Κανάλι, Λυγιά, Λούτσα, Βράχο, Αμμουδιά Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πάργα, Ηγουμενίτσα, Πέρδικα, Μαργαρίτι, Πλαταριά, Γιτάνη, Άρτα (Βυζαντινοί Ναοί, Γεφύρι), Κορωνησία και Ζαγοροχώρια.

Με την πραγματοποίηση του Fam Trip, συμπληρώθηκε η επιτυχημένη από κάθε πλευρά παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia, στην οποία προβάλλοντας την "Ήπειρο των τεσσάρων" εποχών, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της. Αντικειμενικός στόχος είναι η αξιοποίηση στο έπακρο της σημαντικής αύξησης που υπήρξε φέτος σε επισκεψιμότητα της Έκθεσης (46% μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι) και σε παρουσία εμπορικών επισκεπτών (η οποία έφτασε στο 91%). Θετικές εκτιμήσεις προκύπτουν και από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό συναντήσεων και επαφών (B2B) που είχαν οι επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Εκτεταμένη ήταν η προβολή της περιφέρειάς μας και μέσω συνεντεύξεων που δόθηκαν από στελέχη της Περιφέρειας, σε έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας, κέρδισε Έπαινο συμμετοχής από τη διοργανώτρια ΔΕΘ- HELEXPO, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, την "παράσταση" της Έκθεσης έκλεψε, με την εντυπωσιακή παρουσία του, το χορευτικό "Κωστηλάτα" από τα Θεοδώριανα Άρτας, (με επικεφαλής τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Παπαγιάννη), ενώ στους επισκέπτες- θεατές προσφέρθηκαν τοπικά Ηπειρώτικα εδέσματα, πίτες, τυριά, κρασί, τσίπουρο και γλυκά, ευγενική προσφορά των εταιριών: ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. (Γαλακτοβιομηχανία), Αθηνά Κολιονάσιου (Γιαννιώτικο Μπακλαβαδάκι), Θανάση Κατσανάκη (Οινοποιία ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε.).

Την Περιφέρεια Ηπείρου, εκπροσώπησε ο υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ την Έκθεση επισκέφτηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο της Ηπείρου, εκφράστηκε με θετικά λόγια για την οργανωμένη παρουσία της Περιφέρειας, τόσο στη συγκεκριμένη έκθεση, όσο και σε άλλες- στοχευμένες- αγορές του εξωτερικού, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή της να επισκεφθεί την Ήπειρο, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στρ. Ιωάννου.

Ο απολογισμός της Έκθεσης

Η έκθεση φέτος είχε σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες τους. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών μέσα σε ένα μόλις τριήμερο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύναψη συμφωνιών. Συνολικά οι εκθέτες ανήλθαν σε 621 και οι hosted buyers 383 από 34 χώρες.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στο Περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν δήμοι, φορείς, επαγγελματίες, επιμελητήρια, και ιδιώτες από όλη την Ήπειρο.Read More »
Ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση "Philoxenia" Ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση "Philoxenia" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Επιπλέον 4 ευρώ η διαδρομή Ηγουμενίτσα - Αλεξανδρούπολη με τους νέους σταθμούς διοδίων

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Επιπλέον τέσσερα ευρώ θα πληρώνουν σε διόδια από το 2018 οι οδηγοί, προκειμένου να διασχίσουν τον κύριο οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, από την Ηγουμενίτσα έως την Αλεξανδρούπολη.

Την αύξηση θα φέρει η ολοκλήρωση της προβλεπόμενης κατασκευής 10 νέων σταθμών διοδίων, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2018, όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδης.

Με την πλήρη λειτουργία των νέων σταθμών, η χρέωση για τη διαδρομή των 670 χιλιομέτρων θα αυξηθεί στα 19 ευρώ από 15,40 που είναι σήμερα. «Αυτά για τον κεντρικό άξονα. Υπάρχουν και άλλοι τρεις κάθετοι στις εισόδους της χώρας», ανέφερε ο κ. Αντωνούδης και πρόσθεσε: Εμείς σήμερα με τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων έχουμε ως εταιρεία έσοδα περίπου 70 εκατ. ευρώ το χρόνο. Με την πλήρη ανάπτυξη των σταθμών και στους κάθετους άξονες θα φτάσουμε περίπου στα 150 εκατομμύρια.

Εξήγησε ακόμη ότι η διοίκηση υλοποιεί Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται να δημιουργηθούν δέκα νέοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων στον άξονα αλλά και στους τρεις κάθετους άξονες της Εγνατίας, επισημαίνοντας ότι αυτό «αποτελεί δέσμευση και παλαιότερων κυβερνήσεων και της σημερινής».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, χθες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τους πρώτους τέσσερις σταθμούς διοδίων, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσουν τον Αύγουστο του 2017. Κατόπιν θα ακολουθήσουν οι άλλοι έξι, η δημοπράτηση των οποίων θα γίνει τους επόμενους μήνες,με προοπτική να βρίσκονται όλοι σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2018.

Ο κ. Αντωνούδης συμφώνησε απόλυτα με όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι η κατασκευή αυτών των σταθμών θα δημιουργήσει μια εταιρεία με μεγάλη εισπρακτική δύναμη η οποία θα παραχωρηθεί, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η παραμονή διαχείρισης στην ¨Εγνατία Οδό Α.Ε.” θα εξασφάλιζε μεγάλα έσοδα στο ελληνικό δημόσιο.

«Δεν έχω διαφορετική άποψη, επαναλαμβάνω ότι υπάρχει δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων και πρέπει να ολοκληρωθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί και η παραχώρηση της εκμετάλλευσης, λειτουργίας και συντήρησης όλου του οδικού άξονα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: Θεωρώ ότι αν παραμείνει η εκμετάλλευση και συντήρηση υπό τη διαχείριση της Εγνατίας Οδού, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου, τα έσοδα θα ειναι πολύ μεγαλύτερα για το ελληνικό δημόσιο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ θέλει άμεσα έσοδα σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, στη διάρκεια της διενέργειας του διαγωνισμού για τους πρώτους τέσσερις σταθμούς, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 


Read More »
Επιπλέον 4 ευρώ η διαδρομή Ηγουμενίτσα - Αλεξανδρούπολη με τους νέους σταθμούς διοδίων Επιπλέον 4 ευρώ η διαδρομή Ηγουμενίτσα - Αλεξανδρούπολη με τους νέους σταθμούς διοδίων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προς ενοικίαση το δημοτικό κατάστημα "ΑΠΟΛΙΣ"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος με την ονομασία « ΑΠΟΛΙΣ » στην περιοχή «ΑΣΠΡΟΒΟΥΝΙ» (Τσιπουρίκι) της Δ.Κ. Ηγουμενίτσας .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Προκηρύσσει δημοπρασία πλειοδοτική φανερή και προφορική για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος με την ονομασία « ΑΠΟΛΙΣ » στην περιοχή «ΑΣΠΡΟΒΟΥΝΙ» (Τσιπουρίκι) της Δ.Κ. Ηγουμενίτσας

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 09/12/2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00-10:30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηγουμενίτσας.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 300,00 Ευρώ μηνιαίως.

Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 360,00 Ευρώ .

Πληροφορίες παρέχονται τις ημέρες και ώρες γραφείου στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στην κ. Νικολοπούλου Ευτυχία, Διεύθυνση Σουλίου 3, Τηλέφωνα 26653 61255 - 26650 41365.

Οι αναλυτικοί όροι της δημοπρασίας θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προς ενοικίαση το δημοτικό κατάστημα "ΑΠΟΛΙΣ" Ηγουμενίτσα: Προς ενοικίαση το δημοτικό κατάστημα "ΑΠΟΛΙΣ" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Tο πρόγραμμα της επίσκεψης Κ.Μητσοτάκη στην Ήπειρο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 
Στην Ήπειρο θα βρεθεί την Παρασκευή και το Σάββατο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
Παρασκευή 25/11
1.45 μ.μ.: Αναχώρηση από Αθήνα για Ιωάννινα
3.30 μ.μ..: Εγκαίνια γραφείων ΝΟΔΕ Άρτας (οδός: Μάνθα 7, Πλ. Αγίου Δημητρίου)
5.00 μ.μ.: Συνάντηση με τον...
Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο, στην Ιερά Μητρόπολη (οδός: Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄ 10)
7.30μ.μ.: Κεντρική Ομιλία στο ξενοδοχείο «Du Lac» Ιωάννινα (Οδός: Α. Μιαούλη & Ίκκου)
Σάββατο 26/11
9.00 π.μ.: Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Περιφέρεια Ηπείρου (οδός: Πλατεία Πύρρου 1)
10.00 π.μ.: Συνάντηση με Παραγωγικούς Φορείς της Περιφέρειας, στην Περιφέρεια Ηπείρου (οδός: Πλατεία Πύρρου 1)
11.00 π.μ.: Περίπατος στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων
1.50 μ.μ: Αναχώρηση από Ιωάννινα για Αθήνα


 
Read More »
Tο πρόγραμμα της επίσκεψης Κ.Μητσοτάκη στην Ήπειρο Tο πρόγραμμα της επίσκεψης Κ.Μητσοτάκη στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Βασίλης Γιόγιακας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Συνεδρίασε, σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, εγκρίθηκε η τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και η πρόταση του Προέδρου του Κόμματος για αύξηση του αριθμού και για αντικατάσταση των Αναπληρωτών του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ως εκ τούτου, οι έξι Αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι οι βουλευτές Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Βασίλειος Γιόγιακας (Θεσπρωτίας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Δημήτριος Κυριαζίδης (Δράμας).Read More »
Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Βασίλης Γιόγιακας Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 25η Ετήσια Έκθεση της "ΦΛΟΓΑΣ" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016Η “Φλόγα” ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα των εθελοντών έχει επιδείξει ένα τεράστιο έργο αγάπης και φροντίδας για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας που βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με τη λαίλαπα του καρκίνου.


Το τμήμα της Ηπείρου, ξεκινώντας από την Ηγουμενίτσα το 1991 δημιούργησε ένα ανθρώπινο δίκτυο με πυρήνες Αγάπης και εθελοντισμού και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα σημαντική δράση με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα βασικό πυλώνα στο συνολικό έργο της Φλόγας. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργανώνει και φέτος στην Ηγουμενίτσα την 25η Έκθεση χειροτεχνημάτων, κατασκευών και παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας , από 27 Νοεμβρίου 2016 (Εγκαίνια Έκθεσης: 11 π.μ. ) έως 4 Δεκεμβρίου 2016.

Στην Έκθεση συμμετέχουν με εργόχειρα, κατασκευές και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας φίλοι μας από τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα και όλος ο νομός Θεσπρωτίας και σχολεία με κατασκευές.

Φέτος στην καθιερωμένη για 25 έτη έκθεση χειροτεχνημάτων της «Φλόγας», θα επιχειρήσουμε να προσελκύσουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα μυελού των οστών. Πιστεύουμε λοιπόν πως όλοι πρέπει να στηρίξουμε ενεργά την όλη προσπάθεια και με την ηχηρή μας παρουσία να βοηθήσουμε στον αγώνα εναντίον του καρκίνου.

Για τη Φλόγα
Η εκπρόσωπος Ηπείρου
Ελευθερία Κώτσιου


Read More »
Ηγουμενίτσα: 25η Ετήσια Έκθεση της "ΦΛΟΓΑΣ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: 25η Ετήσια Έκθεση της "ΦΛΟΓΑΣ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ & 41 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η προ διετίας απόφαση για την αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για τους νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών ζητούν να πληροφορηθούν 42 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε Ερώτηση που συνυπογράφει ο Βασίλης Γιόγιακας. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Ενεργοποίηση των κοινοτικών κινήτρων υπέρ των νέων αγροτών

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καταβλήθηκε στους δικαιούχους αγρότες η ενιαία κοινοτική ενίσχυση, χωρίς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κάνει χρήση της δυνατότητας που παρέχεται από την κοινοτική νομοθεσία για αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας, για τους νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών.

Το εν λόγω μέτρο είχε αποφασισθεί και ανακοινωθεί επισήμως στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) το Νοέμβριο του 2014 από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί εδώ και δύο χρόνια να αρνείται πεισματικά την εφαρμογή του, καταδεικνύοντας έμπρακτα το πόσο «στηρίζει» τους νέους αγρότες της πατρίδας μας.

Επειδή κύριε υπουργέ εμφανίζεστε κατά τα άλλα λαλίστατος και «ένθερμος» υποστηρικτής των νέων αγροτών και υπόσχεστε αναπτυξιακές προοπτικές και ζωντάνεμα της ελληνικής υπαίθρου, με πρωτοπόρους όπως κατά καιρούς λέτε τους νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους,

Επειδή, δημοσιεύσατε τη νέα προκήρυξη του προγράμματος ενίσχυσης των νέων αγροτών με καθυστέρηση δύο ετών από την υποβολή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στις 17 Ιουλίου του 2014) από την προηγούμενη κυβέρνηση,

Επειδή, ο προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος υπέρ των νέων αγροτών παρέμεινε ακριβώς ο ίδιος, όπως υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2014, δηλαδή 241 εκατ. ευρώ για 12.000 νέους αγρότες και όχι όπως πομπωδώς ανακοινώσατε για δήθεν άνω των 300 εκατ. ευρώ και για 24.000 περίπου νέους αγρότες (δελτίου Τύπου της 12ης Ιουλίου 2016, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου),

Επειδή, η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι σήμερα και ουδείς γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους και φυσικά πότε θα καταβληθούν οι σχετικές πιστώσεις στους δικαιούχους,

Επειδή, οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση μας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχαν ως βασική προτεραιότητα τους νέους αγρότες και την ηλικιακή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας,

Επειδή, εμείς καταφέραμε να εντάξουμε για πρώτη φορά στο χρονικά επιπλέον 3.224 επιλαχόντες στην προκήρυξη του προγράμματος του 2014 για τους νέους αγρότες, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό των ενταγμένων στο πρόγραμμα σε 12.000 με συνολική ενίσχυση 194 εκατ. ευρώ,

Επειδή, εμείς προχωρήσαμε σε πληρωμές των ενισχύσεων στους νέους αγρότες με πρωτόγνωρους ρυθμούς, σε σχέση με το παρελθόν,

Επειδή, μέχρι το τέλος του 2014 το σύνολο των 12.000 δικαιούχων νέων αγροτών είχε λάβει την πρώτη δόση (70%) της δικαιούμενης ενίσχυση, συνολικού ύψους 136 εκατ. ευρώ,

Επειδή, εμείς ξεμπλοκάραμε τις αιτήσεις άλλων 2.702 δικαιούχων νέων αγροτών του προγράμματος του 2009, το οποίο καρκινοβατούσε και τους καταβάλλαμε τη δεύτερη και τρίτη δόση της ενίσχυσης (μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 είχαν πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ενισχύσεις συνολικού ύψους 56 εκατ. ευρώ),

Επειδή, εμείς με υπουργική απόφαση κατανείμαμε σε 12.852 νέους αγρότες - που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και μετά και δεν κατείχαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης - 30.783,99 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013, συνολικής αξίας 16.931.194,50 ευρώ. Ποσό, που εισέπραξαν οι νέοι αγρότες στα τέλη του 2014,

Επειδή, εμείς υποστηρίξαμε ένθερμα τις προτάσεις, για επιπλέον κίνητρα στους νέους αγρότες, τις οποίες υπέβαλε η Ιταλική Προεδρία στα Συμβούλια υπουργών Γεωργίας του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2014 στις Βρυξέλλες. Κίνητρα, που είχαν να κάνουν με τη χορήγηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χαμηλότοκων ή και άτοκων δανείων σε νέους αγρότες, την εξαίρεσή τους από το ποσοστό 10% των επενδύσεων για τις δαπάνες αγοράς γης και την προώθηση προγραμμάτων ανταλλαγής επισκέψεων για μεταφορά τεχνογνωσίας, αγροτικών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των νέων αγροτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επειδή, εμείς στηρίξαμε έμπρακτα τους νέους αγρότες κάτω των 40 ετών με «μπόνους» 25% επί της αξίας των δικαιωμάτων ενισχύσεων από τον εθνικό φάκελο της νέας ΚΑΠ και για μια πενταετία.

Επειδή, εμείς θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση από το 2015 ενός ακόμη προγράμματος με την είσοδο άλλων 16.000 νέων αγροτών στο ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής γεωργίας, προϋπολογισμού 241 εκατ. ευρώ (το 2% των κονδυλίων του Εθνικού μας Φακέλου), ενώ εσείς καθυστερήσατε την προκήρυξή του κατά δύο χρόνια και μειώσατε το αριθμό των δικαιούχων σε 12.000, διατηρώντας τον προϋπολογισμό που εμείς υποβάλαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επειδή, εμείς εκκινήσαμε την αξιοποίηση 466 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση 7.500 νέων σχεδίων βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για τους νέους αγρότες. Μέτρο, το οποίο εσείς δεν το έχετε προκηρύξει μέχρι σήμερα, αρκούμενος σε υποσχέσεις και αόριστες ανακοινώσεις περί προκήρυξής του στις αρχές της επόμενης χρονιάς,

Επειδή, εμείς ενεργοποιήσαμε την προαιρετική δυνατότητα των κοινοτικών διατάξεων, για τους νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών, για αύξηση, της αξίας των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας,

Επειδή, η ηλικιακή ανανέωση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας αποτελούσε και αποτελεί για εμάς πραγματικό στρατηγικό αναπτυξιακό στόχο και όλες μας οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο πως θα στηριχθεί το κομμάτι αυτό του παραγωγικού δυναμικού μας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ενώ εσείς εδώ και δύο χρόνια αρκείστε στα λόγια και στις υποσχέσεις,

Επειδή, πρέπει επιτέλους να κατανοήσετε ότι η προσέλκυση των νέων ανθρώπων στην αγροτική δραστηριότητα είναι σκόπιμη όχι απλά για την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα της αγροτικής μας οικονομίας, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της υπαίθρου,

Και επειδή, πρέπει κάποτε να κάνετε τον απολογισμό σας κύριε υπουργέ και να συγκρίνεται τα κίνητρα και τις ενισχύσεις που δώσαμε μέσα σε ένα εξάμηνο στους νέους αγρότες και τις σχεδόν μηδενικές πρωτοβουλίες που αναλάβατε εσείς τα επόμενα δύο χρόνια, αποδυναμώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι θετικό είχε χτιστεί,

Ερωτάσθε,
 • Πότε επιτέλους θα ενεργοποιήσετε την δυνατότητα των κοινοτικών διατάξεων, για τους νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών, για αύξηση, της αξίας των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας ;
 • Για ποιους λόγους δεν αξιοποιήσατε μέχρι σήμερα αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος των νέων αγροτών της πατρίδας μας ;
 • Πότε σκοπεύετε να προκηρύξετε το αντίστοιχο μέτρο για τα σχέδια βελτίωσης προς όφελος των νέων αγροτών, το οποίο ούτε για διαβούλευση δεν το έχετε θέσει μέχρι σήμερα;
300X250

Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ & 41 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ & 41 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε βάρος 30χρονης

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση κλοπής σε βάρος 30χρονης ημεδαπής στην Άρτα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 35χρονη μαζί με μία ακόμη συνεργό της που αναζητείται, προχθές (21-11-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, προσέγγισαν 30χρονη ημεδαπή και με τη μέθοδο της μαγγανείας, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε βάρος 30χρονης Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε βάρος 30χρονης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλους

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Στα πλαίσια του έργου «Προάσπιση-Προαγωγή Υγείας Ευπαθών Ομάδων», το οποίο αφορά στην προάσπιση της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 από τις 10:30 έως και τις 14:00, στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθούν:

· Κλινική παιδιατρική εξέταση

· Εμβολιασμοί

· Κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός – καρδιολογικός έλεγχος)

· Γυναικολογική Εξέταση: εξέταση μαστού, Test pap

· Καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης -προώθηση αυτών σε μονάδες Υγείας

Η παραπάνω δράση, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας και των φορέων υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δράσης «Υγεία για όλους».


Read More »
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλους Ηγουμενίτσα: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Στα Γιάννινα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Στα Γιάννινα θα βρίσκεται την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας, σε ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο Du Lac στις επτάμισι το βράδυ της ίδιας μέρας.

Νωρίτερα θα βρίσκεται στην Άρτα όπου θα παραστεί στις 15:30 στα εγκαίνια των Γραφείων της Τοπικής ΝΟΔΕ. Θα αναχωρήσει από τα Γιάννινα το μεσημέρι του Σαββάτου κι αφού θα έχουν προηγηθεί συναντήσεις με φορείς της περιοχής, οι οποίες ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί.


Read More »
Στα Γιάννινα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης Στα Γιάννινα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 44χρονος στην Ηγουμενίτσα για βιασμό

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Συνελήφθη, χθες (22-11-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, για το αδίκημα του βιασμού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.Read More »
Συνελήφθη 44χρονος στην Ηγουμενίτσα για βιασμό Συνελήφθη 44χρονος στην Ηγουμενίτσα για βιασμό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Τρίκαλα: Μύλος των Ξωτικών - Ημερήσια εκδρομή από την Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για 6 χρονιά στην πόλη των Τρικάλων. Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον « Μύλο των Ξωτικών».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια άλλη εποχή!

Πώς είναι άραγε οι πειρατές… Είναι όλοι άγριοι και τρομακτικοί, ή μήπως κάποιοι είναι φιλικοί και ευχάριστοι; Ταξιδεύουν μήνες και είναι πολύ κουρασμένοι, πέρασαν από πολλά λιμάνια, με τρικυμία και πολλές δυσκολίες, παρέα με παπαγάλους και μαϊμούδες, για να προλάβουν να βρίσκονται στα Τρίκαλα.

Τα ξωτικά όμως το έμαθαν, προετοιμάζονται και κρύβουν καλά τον θησαυρό του Άι Βασίλη. Θα καταφέρουν άραγε οι πειρατές να τον βρουν;

Πηδήξτε λοιπόν στο κατάστρωμα και το ταξίδι αρχίζει! Ρεσάλτο στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!
Πρόγραμμα Εκδρομής

08:30 αναχώρηση από Ηγουμενίτσα για τα Τρίκαλα μέσω Εγνατίας οδού, μέχρι τον κόμβο Παναγιάς, όπου θα πάρουμε το δρόμο Καλαμπάκας –Τρικάλων. 
Στάση για καφέ πριν τα Γιάννενα. 
Άφιξη στην πόλη των Τρικάλων και ελεύθεροι στον παραμυθένιο Μύλο των Ξωτικών για να επισκεφθούμε:
-Το Καράβι των Πειρατών
-Το Εργαστήρι Σοκολάτας
-Το σπίτι του Άη Βασίλη
-Το Εργαστήρι Μαθητευόμενου Πειρατή
-Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών
-Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών
- Οι Πειρατές της PLAYMOBIL
-Ζωγραφική Προσώπου

και να κάνουμε τα ψώνια μας στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας και να διασκεδάσουμε με τις πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Αναχώρηση από τον Μύλο των Ξωτικών για τον απογευματινό μας καφέ στον πεζόδρομο της πόλης των Τρικάλων κοντά στο Ληθαίο ποταμό.

Αναχώρηση για την πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις!

Κόστος ανά άτομο:
 • Ενήλικας - 20 €  
 • Παιδί (έως 10 ετών) - 15 €

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Συνοδό του γραφείου μας,
 • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης,
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία,
 • Προσωπικά έξοδα
 • οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
Γενικές σημειώσεις
 • 10 € έως 26 Νοεμβρίου 2016
 • Άμεση εξόφληση όλου του ποσού από 27 έως 01 Νοεμβρίου

Κάντε κράτηση ή ζητήστε πληροφορίες εδώ


 
Read More »
Τρίκαλα: Μύλος των Ξωτικών - Ημερήσια εκδρομή από την Ηγουμενίτσα Τρίκαλα: Μύλος των Ξωτικών - Ημερήσια εκδρομή από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Λ.ΗΓ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (ΗΧΟΣ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Read More »
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Λ.ΗΓ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (ΗΧΟΣ) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Λ.ΗΓ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (ΗΧΟΣ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Παραμυθιά: Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης σήμερα στο Κέντρο Υγείας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016Σήμερα 23-11-2016, από τις 9 το πρωί θα πραγματοποιείται στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης.

Η εξέταση απευθύνεται περισσότερο σε καπνιστές και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.


 
Read More »
Παραμυθιά: Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης σήμερα στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιά: Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης σήμερα στο Κέντρο Υγείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από σπίτια

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από σπίτια, που διαπράχθηκαν στο Αηδόνι Πρέβεζας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 33χρονου υπηκόου Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, 61χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 23-09-2016, άγνωστος δράστης, αφού διέρρηξε δύο κατοικίες, ιδιοκτησίας της, που βρίσκονται στο Αηδόνι Πρέβεζας, αφαίρεσε μία τηλεόραση, ένα ρολόι, είδη ρουχισμού και διάφορα εργαλεία.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τις κλοπές διέπραξε 33χρονος αλλοδαπός.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.Read More »
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από σπίτια Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από σπίτια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

H Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για την μήνυση στην Σταυρούλα Μπραίμη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΤΗΣ 7ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ συζήτηση και μέλη της παράταξής μας δέχονται ερωτήματα σχετικά με τη δικάσιμο της 7ης Δεκεμβρίου, όπου συζητιέται η γνωστή υπόθεση της κατεχόμενης ιδιοκτησίας «Μαμούρη». Με αφορμή τα ερωτήματα αυτά αξίζει να ξεκαθαρίσουμε και να υπενθυμίσουμε στους δημότες τα παρακάτω.

Κατά την διαδικασία του αναδασμού αγροκτήματος Παραμυθιάς, δημοτικά τεμάχια του πρώην Δήμου Παραμυθιάς κατέχονταν από τον κύριο Μαμούρη (τότε αντιδήμαρχο). Τα εν λόγω τεμάχια δηλώνονταν στο όνομά του από την Επιτροπή Αναδασμού στις διάφορες αναρτήσεις της, χωρίς καμία παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής.

Με παρεμβάσεις μας μέσω του εκπροσώπου μας και δημοτικού συμβούλου Άρη Μαρέτα, και δεδομένου ότι η χρησικτησία δεν ισχύει για τις δημοτικές εκτάσεις, προχωρήσαμε σε ανάδειξη του θέματος, προφορικά και γραπτά, στη Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή, ως οφείλαμε με στόχο τη διαφύλαξη του συμφέροντος των δημοτών. Ήταν όμως σαν να χτυπούσαμε «στου κουφού την πόρτα» .

Μη έχοντας άλλη διέξοδο και επειδή το θέμα απασχολούσε έντονα την κοινωνία της Παραμυθιάς, ο εκπρόσωπός μας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την χαριστική στάση της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Αναδασμού σε βάρος της ιδιοκτησίας του Δήμου.

Θεωρήσαμε και θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση αυτή, στάση που πηγάζει από την αντίληψη της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας και της λογικής του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος μας σε κοντινό σημείο με την εν λόγω έκταση, έχει αγοράσει για το βιολογικό καθαρισμό αντίστοιχη ή και μικρότερη έκταση καθώς και έκταση για χρήση νέου νεκροταφείου ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δικές της εκτάσεις.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση απλά κάναμε το καθήκον μας βάσει των θέσεων μας. Υπερασπιστήκαμε την δημοτική περιουσία που ήταν και είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση κοινωνικών και λαϊκών αναγκών. Δεν έχουμε προσωπικές διαφορές με κανέναν, ούτε κινούμαστε πολιτικά με συμπάθειες, αντιπάθειες ή σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση θα πράξουμε και πράττουμε αναλόγως με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

ΥΓ. Αν μετά απ’ όλες τις παραπάνω ενέργειες και συνολικά τις παρεμβάσεις μας για όλα τα φλέγοντα θέματα της τοπικής μας κοινωνίας, η άποψη «κάποιων» είναι ότι «από την Λαϊκή Συσπείρωση, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή»… Προτείνουμε στον γράφοντα να αναζητήσει «την σιωπή του τάφου» στις άλλες δημοτικές παρατάξεις…


Read More »
H Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για την μήνυση στην Σταυρούλα Μπραίμη H Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για την μήνυση στην Σταυρούλα Μπραίμη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Απεργιακή συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, αύριο στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016


Read More »
Απεργιακή συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, αύριο στην Ηγουμενίτσα Απεργιακή συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, αύριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εμπλοκή κάβου στο πλοίο "Αγία Θεοδώρα"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” Ν.Π.10653, ότι κατά την διαδικασία πρόσδεσης του εν λόγω πλοίου στον οικείο λιμένα, η αριστερή προπέλα του μπλέχτηκε με το ορμίδιο πρόσδεσης (heaving line).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά η συνέχιση πλόων του “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ”, ενώ στη συνέχεια επαγγελματίας δύτης πραγματοποίησε κατάδυση και αφαίρεσε μέρος του ορμιδίου που είχε μπλεχτεί σε ένα από τα πτερύγια της αριστερής προπέλας και διενήργησε επιθεώρηση υφάλων-πηδαλίων-προπελών, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια ζημιά.
Επιπροσθέτως, μετά από επιθεώρηση που διενεργήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής με ικανοποιητικά αποτελέσματα, επετράπη ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ, το οποίο αναχώρησε με 23 επιβάτες για την εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου του προς λιμένα Κέρκυρας.Read More »
Ηγουμενίτσα: Εμπλοκή κάβου στο πλοίο "Αγία Θεοδώρα" Ηγουμενίτσα: Εμπλοκή κάβου στο πλοίο "Αγία Θεοδώρα" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 41χρονος για σωματεμπορία

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Συνελήφθη, προχθές (21-11-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 41χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και η προσωρινή του κράτηση για το αδίκημα της σωματεμπορίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.


Read More »
Συνελήφθη 41χρονος για σωματεμπορία Συνελήφθη 41χρονος για σωματεμπορία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα στην Παραμυθιά με τραυματισμό

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016


 
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό σημειώθηκε εχτές το μεσημέρι στον περιφερειακό Γ. Γεννηματά στην Παραμυθιά, στο ύψος του 1ου νεκροταφείου, όταν ΙΧ όχημα που οδηγούσε ημεδαπή οδηγός, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, έπεσε πάνω σε εργαζόμενο του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες για το αποχετευτικό Παραμυθιάς.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών για προληπτικούς λόγους, καθώς δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Φως στα αίτια του ατυχήματος αναμένεται να δώσει η σχετική ερευνά του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς


 
Read More »
Τροχαίο ατύχημα στην Παραμυθιά με τραυματισμό Τροχαίο ατύχημα στην Παραμυθιά με τραυματισμό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες