Σύλληψη 26χρονης στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Σύλληψη 26χρονης στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μιας 26χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 26χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 26χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

212 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
212 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 48
ΠΕ Θεσπρωτίας 20
ΠΕ Ιωαννίνων 87
ΠΕ Πρέβεζας 57


Read More »
212 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 212 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου πήρε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου πήρε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη


Δεκτό έκανε το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αίτημα του Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για την ονοματοδοσία αίθουσας στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει ήδη από το 2018, αλλά είχε διακοπεί λόγω των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών και στη συνέχεια λόγω της πανδημίας, ο κ. Ανδρουλάκης, μαζί με την Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, κατέθεσαν εκ νέου το αίτημα να ονομαστεί μία αίθουσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LiFO, το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συνεδρίασή του στις 22 Νοεμβρίου αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη και της Σοσιαλιστικής Ομάδας και αποφάσισε να δώσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στην αίθουσα WEISS N1.2 στο κτίριό του στο Στρασβούργο, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την αίθουσα της Ολομέλειας.


Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από προσπάθεια τριών ετών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας από του σημαντικότερους Προοδευτικούς ηγέτες της σύγχρονης Ευρώπης και αγωνίστηκε για την ενίσχυση της δημοκρατίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών»
Read More »
Το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου πήρε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη Το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου πήρε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Χάθηκε κινητό στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Χάθηκε κινητό στην ΗγουμενίτσαΧάθηκε κινητό στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ένα μαύρο σε μαύρη θήκη Samsung A20!
Αν το ανοίξει κανείς τη θήκη υπάρχει το δίπλωμα αυτοκίνητου .
Παρακαλείται όποιος το βρει να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας

Read More »
Χάθηκε κινητό στην Ηγουμενίτσα Χάθηκε κινητό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Στον εισαγγελέα οι περιπτώσεις δέκα αρνητών γονιών στην Ήπειρο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Στον εισαγγελέα οι περιπτώσεις δέκα αρνητών γονιών στην Ήπειρο


Οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο Εισαγγελέας έχουν ενημερωθεί για τις περιπτώσεις δέκα μαθητών στην Ήπειρο όπου οι γονείς δεν τους επιτρέπουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι μαθητές αυτές απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία από την έναρξη της χρονιάς παρά την μεγάλη προσπάθεια να πειστούν οι γονείς τους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο Εισαγγελέας.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται νομοθετική ρύθμιση ώστε να θεωρείται πλημμέλημα η άρνηση γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ούτε πέρσι έρχονταν κάποια παιδιά στο σχολείο, για τους ίδιους λόγους και έχασαν την χρονιά. Θα φτάσουμε μέχρι τον Εισαγγελέα ώστε τα παιδιά να βρεθούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον ξανά. Οι Διευθυντές των σχολείων έχουν μιλήσει πολλές φορές μαζί τους, τους έχουν προειδοποιήσει, αλλά κάποιοι επιμένουν. Προσκομίζουν κάποια χαρτιά που βρίσκουν από οργανώσεις υποστηρίζοντας πως η χρήση μάσκας ή τεστ είναι αντιεπιστημονική. Μερικοί από αυτούς είναι επιθετικοί», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.
Read More »
Στον εισαγγελέα οι περιπτώσεις δέκα αρνητών γονιών στην Ήπειρο Στον εισαγγελέα οι περιπτώσεις δέκα αρνητών γονιών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Προσοχή στον κόμβο Βασιλικού - Κατάπτωση χωμάτων στο οδόστρωμα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021

Προσοχή στον κόμβο Βασιλικού - Κατάπτωση χωμάτων στο οδόστρωμα

Αυξημένη προσοχή πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται στην έξοδο της Εγνατίας προς το Βασιλικό και το Καρτέρι, εξαιτίας κατάπτωσης χωμάτων στο οδόστρωμα.

Η κυκλοφορίας στο σημείο διεξάγεται από τη μία λωρίδα κατεύθυνσης, ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη συνεργεία της Εγνατίας Οδού για την απομάκρυνση των χωμάτων από το οδόστρωμα.

Read More »
Προσοχή στον κόμβο Βασιλικού - Κατάπτωση χωμάτων στο οδόστρωμα Προσοχή στον κόμβο Βασιλικού - Κατάπτωση χωμάτων στο οδόστρωμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Ο Δήμος Φιλιατών για τη συνέχιση λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Ο Δήμος Φιλιατών για τη συνέχιση λειτουργίας της Εθνικής ΤράπεζαςΟι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με τον βουλευτή Θεσπρωτίας κύριο Βασίλη Γιόγιακα απέδωσαν καρπούς. 
Η Εθνική τράπεζα Φιλιατών θα συνεχίσει τη λειτουργία της επ’ αόριστον. 
Ως εκ τούτου τα μηνύματα που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα συμπολίτες μας ότι στις 14/1/2022 αναστέλλεται η λειτουργία της δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους πολίτες.
Read More »
Ο Δήμος Φιλιατών για τη συνέχιση λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας Ο Δήμος Φιλιατών για τη συνέχιση λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο ΦιλιατώνΣύμφωνα με: α) το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις διατάξεις του άρθρου 184 Ν. 4365/2019, β) το άρθρο 10 της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου << Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του>> ( ΦΕΚ 55/Α/11-3-2020) και γ) τις με αριθμ. πρωτ: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ. 16474/23.08.2021 & ΔΙΔΑΔ/Φ.69/179/οικ. 16812/30-08-2021 ,ΔΙΔΑΔ /Φ.69 /180 /13-9-2021 και την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/189/οικ.21929/23/11/2021 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ <<Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων πραγματοποιούνται ως εξής: α)Μέσω τηλεδιάσκεψης άνευ οιουδήποτε περιορισμού αναφορικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων, ή β)μέσω φυσικής παρουσίας με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων (ανεξαρτήτως του εάν αυτά είναι εμβολιασμένα ή όχι ή εάν έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο ή όχι) και σε περίπτωση ύπαρξης και άλλων συμμετεχόντων, αυτοί δύνανται να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη. Στην περίπτωση αυτή τα άτομα που συμμετέχουν με φυσική παρουσία καθορίζονται κατόπιν αίτησής τους με απόφαση του προεδρεύοντάς ή γ)μέσω φυσικής παρουσίας όσων συμμετεχόντων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 της ίδιας ΚΥΑ ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της εν λόγω ΚΥΑ. Στην περίπτωση αυτή οι συμμετέχοντες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ να προσέλθετε ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την 30η Νοεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1ο θέμα
8η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικ. έτους 2021
Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία και κ. Κατσάρης Πέτρος

2ο θέμα
Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για μεταβολές Σχολικών μονάδων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

3ο θέμα
Παραχώρηση χρήσης πρώην Δημοτικού Σχολείου Σίδερης στην αδερφότητα Σιδεριτών «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα. Παππά – Μάλλιου Ουρανία

4ο Θέμα
Έκφραση γνώμης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 5η): «Λατομείο αδρανών υλικών στη θέση «Αγκώνι-Ρουσιανή), στην Τ.Κ. Πλαισίου, Δ. Φιλιατών, ΠΕ Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου» .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

5ο Θέμα
Έγκριση έναρξης διαδικασίας για ονομασία οδών και αρίθμηση κτισμάτων στην πόλη Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τσότσης Δημήτριος

6ο Θέμα
Περί συμμετοχής στο έργο για την δημιουργία των ενεργειακά ανεξάρτητων κτιρίων στην περιοχή του Δήμου, ως μέρος του ολοκληρωμένου πολυεθνικού έργου «Καινοτομία και πράσινη ενέργεια για ενεργειακά αυτόνομα κτίρια στη Βουλγαρική Δημοκρατία, στην Ελληνική Δημοκρατία και στην Δημοκρατία της Ρουμανίας», έχοντας ως πηγή χρηματοδότησης το πρόγραμμα LIFE 2021-2027»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Κατσάρης
Read More »
Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Το ΤΕΘ Ηγουμενίτσας πρώτο στον Πανελλήνιο Σκοπευτικό Αγώνα Εθνοφυλακής

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Το ΤΕΘ Ηγουμενίτσας πρώτο στον Πανελλήνιο Σκοπευτικό Αγώνα ΕθνοφυλακήςΤο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης της Εθνοφυλακής, προέβη στη διενέργεια των 3ων Πανελλήνιων Σκοπευτικών Αγώνων Εθνοφυλακής, οι οποίοι έχουν εμπλουτισθεί με νέους σκοπευτικούς αγώνες. Στόχος των αγώνων είναι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής, μέσω της βελτίωσης της μαχητικής ικανότητας των Εθνοφυλάκων. 
Οι 3οι Πανελλήνιοι Σκοπευτικοί Αγώνες Εθνοφυλακής διεξήχθησαν σε τέσσερις φάσεις. 
Η Α΄ φάση διεξήχθη τον Φεβρουάριο-Μάιο-Ιούνιο, και συμμετείχε σ΄ αυτήν το σύνολο των ΤΕΘ για τη συγκρότηση των σκοπευτικών ομάδων των δέκα Εθνοφυλάκων. 
Η Β΄ φάση διεξήχθη τον Ιούνιο, και συμμετείχαν σ΄ αυτήν οι νικητές της Α΄ φάσης για την ανάδειξη των καλύτερων ΤΕΘ και Εθνοφυλάκων στο επίπεδο Σχηματισμών. 
Η Γ΄ φάση διεξήχθη τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, και συμμετείχαν σ΄ αυτήν οι νικητές της Β΄ φάσης. 
Η Δ΄ φάση πραγματοποιήθηκε την 14 Νοε 21 στα αντίστοιχα Πεδία Βολής των Σχηματισμών του Γ΄ΣΣ, Δ΄ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ. 

Τα αποτελέσματα έχουν όπως παρακάτω: 
Βολή τυφεκίου G3A3 υπ΄ αριθμ. «3» Ομαδικό 
1η θέση το ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με βαθμολογία 453/500 (90,6%). 
2η θέση το ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ με βαθμολογία 408/500 (81,6%). 
 3η θέση το ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 371/500 (74,3%). 

Ατομικό 1η θέση ο Εθνοφύλακας Διονύσιος Σωτηρίου του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με βαθμολογία 10/50 (100%).
2η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Βασίλειος Δήμου του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και ο Εθνοφύλακας Νομικός Βαζανέλης του ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ με βαθμολογία 10/48 (96%).
3η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Ανδρέας Χόικας του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ο Εθνοφύλακας Εμμανουήλ Χουρδάς του ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ και ο Εθνοφύλακας Χρήστος Πολυχρονόπουλος του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 10/47 (94%).

Βολή τυφεκίου G3A3 υπ΄ αριθμ. «7» Ατομικό 
1η θέση ο Εθνοφύλακας Λεωνίδας Συρρής του ΤΕΘ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ με βαθμολογία 40/40 (100%).
2η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Γεώργιος Αρχαύλης του ΤΕΘ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Λεμονιάς του ΤΕΘ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ και ο Εθνοφύλακας Ηλίας Μούλελης του ΤΕΘ ΦΛΩΡΙΝΑΣ με βαθμολογία 37/40 (92,5%).
3η θέση ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Τσορτσόρης του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 35/40 (87,5%). 

Ζεύγος 
1η θέση ο Εθνοφύλακας Γεώργιος Αρχαύλης και ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Πετράκης του ΤΕΘ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με βαθμολογία 365/400 (91,25%).
2η θέση ο Εθνοφύλακας Δημήτριος Στόικος και ο Εθνοφύλακας Κωνσταντίνος Αναγνώστου του ΤΕΘ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ισοβάθμισαν με τον Εθνοφύλακα Στέφανο Φραγκάκη και τον Εθνοφύλακα Ιωάννη Τσορτσόρη του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 360/400 (90%).
3η θέση ο Εθνοφύλακας Φώτιος Στεφανίδης και ο Εθνοφύλακας Νικόλαος Κρίμτσιαλης του ΤΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ με βαθμολογία 335/400 (83,75%). 

Στις Μονάδες Εθνοφυλακής και στους Εθνοφύλακες θα απονεμηθούν Τιμητικές Διακρίσεις και στο σύνολο των συμμετεχόντων Εθνοφυλάκων Αναμνηστικά Διπλώματα, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού συνεχάρη, τόσο τους νικητές, όσο και το σύνολο των Εθνοφυλάκων για την εθελοντική συμμετοχή τους, από την οποία προκύπτει το ενδιαφέρον τους για το θεσμό.
Read More »
Το ΤΕΘ Ηγουμενίτσας πρώτο στον Πανελλήνιο Σκοπευτικό Αγώνα Εθνοφυλακής Το ΤΕΘ Ηγουμενίτσας πρώτο στον Πανελλήνιο Σκοπευτικό Αγώνα Εθνοφυλακής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Δεν κλείνει η Εθνική στους Φιλιάτες

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Β. Γιόγιακας: Δεν κλείνει η Εθνική στους ΦιλιάτεςΣυνεχίζει τη λειτουργία του το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες, το οποίο είχε αποφασιστεί να κλείσει στις 14 Ιανουαρίου του 2022. 
Όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε τις τελευταίες εβδομάδες ο Βασίλης Γιόγιακας με κυβερνητικά στελέχη και την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, κρίθηκε σκόπιμο να διατηρηθεί το υποκατάστημα ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι δεκάδες κοινότητες και οικισμοί του Δήμου και κυρίως ο ηλικιωμένος πληθυσμός τους.
«Όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να μείνει ανοιχτή η Εθνική στους Φιλιάτες είχαμε τονίσει ότι το υποκατάστημα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, για λόγους κοινωνικούς, όχι επιχειρηματικούς. Για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους οι συμπολίτες μας που είναι δύσκολο έως αδύνατο να πηγαινοέρχονται στην Ηγουμενίτσα και που δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές από το κινητό, όπως οι νεότεροι. Ευχαριστώ και δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στη θετική κατάληξη αυτής της προσπάθειας.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Β. Γιόγιακας: Δεν κλείνει η Εθνική στους Φιλιάτες Β. Γιόγιακας: Δεν κλείνει η Εθνική στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
7 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤην Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 166 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 25.841 rapid test και ανευρέθηκαν 911 θετικά (3.53%). Από τις 911 περιπτώσεις, οι 475 αφορούν άνδρες και οι 436 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33.20 έτη.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
78 αρνητικά rapid test

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
161 rapid test με 7 θετικά (4.35%) αφορούν σε 5 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη
Read More »
7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 7 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Το πρόγραμμα εορτασμού για την Εθνική Αντίσταση στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Το πρόγραμμα εορτασμού για την Εθνική Αντίσταση στην ΗγουμενίτσαΣας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού για την Εθνική Αντίσταση, που θα πραγματοποιηθούν στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Πρόγραμμα Εορτασμού

Κυριακή 28 Νοεμβρίου
Ώρα 10:30΄:
-Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, στην Εκκλησία, ώρα 10:20 π.μ.
Ώρα 10.50΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης

Παράλληλες εκδηλώσεις: την ημέρα του εορτασμού, από την ανατολή ως την δύση του ήλιου θα υπάρξει γενικός - σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και φωταγώγηση τους τις βραδινές ώρες.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
· Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης.
· Η απόδοση τιμών στους επισήμους κατά την είσοδο και την έξοδο από τον Ιερό Ναό και κατά την άφιξη και αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων, θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας
· Η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές , υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.
Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού για την Εθνική Αντίσταση στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα εορτασμού για την Εθνική Αντίσταση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε ο Κώστας Κεντέρης

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε ο Κώστας ΚεντέρηςΣτην Ηγουμενίτσα βρέθηκε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης που παρακολούθησε τους αγώνες νέων αθλητών από όλη την Ήπειρο.

Για τον παλιό σπουδαίο αθλητή ήταν μια ευχάριστη εμπειρία και το πιο σημαντικό πως είδε τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον στίβο, ειδικά στην περιοχή, όπου και εκείνος ζει τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, έστειλε και το δικό του μήνυμα, με ανάρτησή του στα social media.

«Με αφορμή τους πανέμορφους αγώνες που παρακολούθησα στην Ηγουμενίτσα με συμμετοχή 700 και πλέον παιδιών όλων των κατηγοριών από όλη την Ήπειρο σε μια άρτια διοργάνωση από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τον ΓΣ Πρωτέα Ηγουμενίτσας.

Εκτιμώ ότι πλέον υπάρχει και η θέληση και η συνθήκες ώστε να βάλουμε τον στίβο μας ξανά μέσα σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, να ξανά φέρουμε τα παιδιά μας στα στάδια και να κάνουμε αγώνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πριν λίγες μέρες στην Χαλκίδα με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς & Εύβοιας, χθες στην Ηγουμενίτσα με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου τον προηγούμενο μήνα στην Χίο, στη Μύκονο.

Στίβος 365 μέρες τον χρόνο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Φυσικά πολλά παιδιά και αθλητές των συλλόγων της περιοχής έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον ολυμπιονίκη.

Είναι γεγονός πως μία από τις μεγάλες προσπάθειες του Κώστα Κεντέρη και της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ είναι να διεξάγονται μέσα στη σεζόν όσο περισσότερο αγώνες και να δίνονται ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές όλων των κατηγοριών. Μάλιστα, το ερχόμενο διάστημα θα γίνουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό την αναβάθμιση του στίβου και κυρίως, των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε ο Κώστας Κεντέρης Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε ο Κώστας Κεντέρης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Ανδρέας Σπυρόπουλος | Το ΚΙΝΑΛ δε χρειάζεται μόνο ηλικιακή, αλλά και αξιακή ανανέωση

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Ανδρέας Σπυρόπουλος | Το ΚΙΝΑΛ δε χρειάζεται μόνο ηλικιακή, αλλά και αξιακή ανανέωσηΣτο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, επικεφαλής καμπάνιας του υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Η γενιά μας δεν έχει ασκήσει εξουσία για να… κουβαλάμε ρουσφέτια» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι στην παράταξη δεν χρειάζεται όχι μόνο ηλικιακή αλλά και αξιακή ανανέωση. «Τα προβλήματα και οι ανάγκες του ελληνικού λαού αλλάζουν» είπε αναφερόμενος στην πανδημία, τις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία, για να προσθέσει ότι «χρειαζόμαστε έναν καθαρό λόγο».

Ο κ. Σπυρόπουλος συνέχισε ως εξής: «Προσπαθούμε να χτίσουμε μία νέα σχέση με τον ελληνικό λαό. Εγώ βιώνω την γραφειοκρατία σαν ένα τεράστιο ζήτημα. Θα έπρεπε όλο αυτό να γίνεται ηλεκτρονικά. Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στο θέμα των δικτύων. Αν θέλουμε να Ελλάδα να αλλάξει επίπεδο πρέπει όλα αυτά να διορθωθούν».

Σε σχέση με το δημόσιο ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι το κράτος πρέπει να γίνει πιο σωστό και πιο ευέλικτο:

«Το θέμα δεν είναι μειώσουμε αριθμητικά τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά αυτοί να έχουν τα κατάλληλα προσόντα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Read More »
Ανδρέας Σπυρόπουλος | Το ΚΙΝΑΛ δε χρειάζεται μόνο ηλικιακή, αλλά και αξιακή ανανέωση Ανδρέας Σπυρόπουλος | Το ΚΙΝΑΛ δε χρειάζεται μόνο ηλικιακή, αλλά και αξιακή ανανέωση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

«Έργον Θεοφίλου: Εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία»

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
«Έργον Θεοφίλου: Εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία»Περιοδική έκθεση υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
28 Νοεμβρίου 2021 ~ 20 Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία», η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από τις 28 Νοεμβρίου 2021 έως τις 20 Μαρτίου 2022.
Περιλαμβάνει έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ που αντλούν τη θεματογραφία τους από την εκκλησιαστική ζωγραφική παράδοση και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια παρουσίασης ενός ικανοποιητικού αριθμού αντιπροσωπευτικών θρησκευτικών έργων του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου, ο οποίος είναι γνωστός ουσιαστικά από τις κοσμικές τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε κυρίως στο Πήλιο και τη Λέσβο.
Αφορμή για την έκθεση απετέλεσαν τρεις εικόνες του Θεόφιλου, που φιλοτέχνησε γύρω στο 1910, έπειτα από παραγγελία του Βασίλειου Τσιλιβίδη, για το τέμπλο του ναού της Αγίας Παρασκευής στον Λιά Θεσπρωτίας. Στη θεματική διάρθρωση της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται επιπλέον έντεκα εικόνες από ναούς του Πηλίου και από τη συλλογή του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας, αρμοδιότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και τρεις εικόνες από τη συλλογή του Λαογραφικού Κέντρου Κίτσου Μακρή, το οποίο λειτουργεί ως Παράρτημα της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αποτελεί συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας, της Δημοτικής Πινακοθήκης Λιά, του Εκκλησιαστικού και Βυζαντινού Μουσείου Μυτιλήνης, του Μουσείου-Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Η έκθεση συνοδεύεται από πολυσέλιδο ομότιτλο κατάλογο με όλα τα εκτιθέμενα έργα.
Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, η είσοδος στην εκδήλωση των εγκαινίων θα επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις. Μέγιστος αριθμός ατόμων 40.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Κυριακή 8.30-15.30 (εκτός Τρίτης)
Η είσοδος στην έκθεση πραγματοποιείται με το αντίτιμο του εισιτηρίου εισόδου στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας
Κανονικό εισιτήριο: 4 Ευρώ
Mειωμένο εισιτήριο: 2 Ευρώ

Κατά το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου η μειωμένη τιμή (2€) ισχύει για όλους τους επισκέπτες.
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Ιωάννης Χουλιαράς
Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας
Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
«Έργον Θεοφίλου: Εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία» «Έργον Θεοφίλου: Εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Δήμος Σουλίου | 7 θέσεις μόνιμου προσωπικού από την κινητικότητα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Δήμος Σουλίου | 7 θέσεις μόνιμου προσωπικού από την κινητικότηταO Δήμος Σουλίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του Β ́ Κύκλου κινητικότητας έτους 2021 έχουν εγκριθεί, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων μέσω μετάταξης από άλλο φορέα του Δημοσίου στο Δήμο Σουλίου, οι παρακάτω θέσεις μόνιμου προσωπικού:

1. ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1 θέση
2. ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1 θέση
3. ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 3 θέσεις
4. ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ- ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ 2 θέσεις

Παρακαλούνται όποιοι ενδιαφέρονται για την κάλυψη μιας από τις παραπάνω κενές οργανικές θέσεις, να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην εφαρμογή του Μητρώου, με τη χρήση των κωδικών τους TAXISnet, το αργότερο έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021.

Αναλυτικές πληροφορίες για την υλοποίηση της διαδικασίας μέσω της εφαρμογής παρατίθενται στο εγχειρίδιο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της απογραφής, στη διαδρομή: Κινητικότητα/ Οδηγίες Χρήσης.
Read More »
Δήμος Σουλίου | 7 θέσεις μόνιμου προσωπικού από την κινητικότητα Δήμος Σουλίου | 7 θέσεις μόνιμου προσωπικού από την κινητικότητα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο των Κ.Π.Ε στην Ήπειρο | Εκπαιδευτική εκδήλωση – σεμινάριο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο των Κ.Π.Ε στην Ήπειρο | Εκπαιδευτική εκδήλωση – σεμινάριοΤο ΚΕ.Π.Ε.Α Φιλιατών-Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τα ΚΕ.Π.Ε.Α Κόνιτσας και Πραμάντων, το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και την Περιφέρεια Ηπείρου , πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδήλωση – σεμινάριο στις 03-04-05/ Δεκεμβρίου 2021 με τίτλο: «Μιχάλης Αράπογλου. Η συμβολή του στο εκπαιδευτικό έργο των Κ.Π.Ε στην Ήπειρο, το επιστημονικό κύρος του, το συγγραφικό έργο του, η ανθρώπινη παρουσία του».
Το πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » , Άξονας προτεραιότητας 6.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στους χώρους: Παρασκευή 03/12/2021 ώρες 18 – 21:15 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων Πάρκο Λιθαρίτσια Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνας 55, το Σάββατο 04/12/2021 ώρες 09 – 13:00 στην Αρχαία Δωδώνη και Νησάκι Παμβώτιδας ώρες, αναχώρηση 15:30 – επιστροφή πλοιαρίου 18:00 και την Κυριακή 05/12/2021, 09 – 14:00 στα χωριά του Ζαγορίου.
Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο την πρώτη ημέρα (στις εισηγήσεις , στο Πνευματικό Κέντρο) και οι δύο ακόλουθες ημέρες , αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς.

Σκοπός η μετάδοση – μεταβίβαση , πληροφοριών – γνώσεων από το συνολικό επιστημονικό , συγγραφικό έργο του Αράπογλου.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα κάτωθι βιβλία , για να αντιληφθείτε την σχέση τους , με το θεματικό άξονα που κινούμαστε στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Μικρό ελληνογαλλικό γλωσσολόγιο οικογεωγραφίας της Ηπείρου. Τα ποτάμια της Ηπείρου ,Τόποι και δρόμοι των νερών , των ανθρώπων και των πολιτισμών , Ήπειρος , ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ- ΕΠΟΣ ΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΡΑΨΩΔΙΕΣ , ΜΟΝΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ

Το εκπαιδευτικό έργο του Αράπογλου που σε συνδυασμό και με τον τρόπο ζωής αποτελεί πρότυπο ευαισθητοποιημένου κοινωνικού ατόμου. Το πολιτιστικό , μορφωτικό υπόβαθρο εξέπεμπε σε κάθε κοινωνική επαφή , ιδιαίτερες γνώσεις φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος σε διεθνή – παγκόσμια θέματα ,αλλά παράλληλα πρωτοπόρος σε τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι εισηγήσεις όλες θα εστιάζουν στο περιβαλλοντικό του έργο , καθώς και οι εκπαιδευτικές εξορμήσεις τις επόμενες δύο ημέρες.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Π.Ε.Α ΦΙΛΙΑΤΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΚΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 03/12/ 2021
Ώρες Εισηγητής Τίτλος εισήγησης
18:00-18:15 Χαιρετισμοί ….βιβλίο?
18:15-18:45 ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ.
18:45 – 19:15 ΓΚΟΓΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Αναπληρωτής Καθηγητής,
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έτος 5780 του Εβραϊκού ημερολογίου.
19:15 – 19:35 ΤΣΟΥΒΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Φιλόλογος, πρ. Υπεύθυνη λειτουργίας του Κ.Π.Ε Κόνιτσας . Μιχάλης Αράπογλου, ένας επιστήμονας που ήξερε να γίνεται παιδί.
19:35 – 19:55 ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ Περιφερειακός Σύμβουλος, Παραγωγός εκπομπής Εν χορώ. Μια μέρα στο Ζαγόρι με τον Μιχάλη, συζητώντας για ποταμια και γεφύρια.
19:55 – 20:15 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Mrc Αρχαιολόγος. ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ
20:15 – 20:45 π. ΝΤΕΛΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ, Θεολόγος, Αρχιμανδρίτης, Ηγούμενος Ι.Μ Γηρομερίου. ΜΟΝΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ
20:45 – 21:00 Νικολάου Μάρκος, Mrc ΠΕ11, Υπεύθυνος λειτουργίας του Κ.Π.Ε – ΚΕ.Π.Ε.Α ΦΙΛΙΑΤΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ. Προσωπική ανάλυση – αναζήτηση μέσα από ένα μικρό συνταίριασμα εικόνων και ήχων…

Σάββατο 04/12/21

Αναχώρηση από Ιωάννινα
09:00 Μετάβαση στην Αρχαία Δωδώνη ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ, διάβασμα από το ποίημα – ραψωδία του Μ. Αράπογλου, περιήγηση στο χώρο.
13:30 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
15:15 Συγκέντρωση στο μόλο, αναχώρηση για νησάκι 15:30
15:45 άφιξη στο νησάκι. ΜΟΝΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ διάβασμα από το βιβλίο του Μ. Αράπογλου, περιήγηση στο χώρο.
17:30 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝ ΠΛΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

Κυριακή 05/12/21

Αναχώρηση από Ιωάννινα 09:00 – 09:45 Άφιξη Δ.Δ Κουκουλίου – ΖΑΓΟΡΙΑ, στάση σε κάθε γεφύρι,,μύλο κ.α. Διάβασμα σχετικών αποσπασμάτων από βιβλία του Αράπογλου. Επίσκεψη στο μουσείο Λαζαρίδη. Περιήγηση στο χωριό, αναφορές σε δομικά αρχιτεκτονικά στοιχεία
11:00 μετάβαση σε Δ.Δ Βραδέτου και στην συνέχεια Τσεπέλοβο. Ακολουθώντας την ίδια τακτική, μέθοδο βιωματικής εκπαίδευσης. Αναφορές σε ιδιαιτερότητες κάθε χωριού.
14:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΕΛΟΣ.
Read More »
Η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο των Κ.Π.Ε στην Ήπειρο | Εκπαιδευτική εκδήλωση – σεμινάριο Η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο των Κ.Π.Ε στην Ήπειρο | Εκπαιδευτική εκδήλωση – σεμινάριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Πάνω από 30 χιλιάδες οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης στην Ήπειρο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Πάνω από 30 χιλιάδες οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης στην Ήπειρο


Μικρή αύξηση στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα εμβολιαστικά κέντρα της Ηπείρου ενώ με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση.

Στην Ήπειρο 30. 554 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα μέχρι και την Παρασκευή στο Νομό Ιωαννίνων είχαν πραγματοποιηθεί 15.993 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης, στην Άρτα 4.405, στην Πρέβεζα 5.216 και στην Θεσπρωτία 4.940.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση τρίτης δόσης γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna.

Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο.

Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Read More »
Πάνω από 30 χιλιάδες οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης στην Ήπειρο Πάνω από 30 χιλιάδες οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Σχολή διαιτησίας από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας - Μέχρι 3/12 οι αιτήσεις

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Σχολή διαιτησίας από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας - Μέχρι 3/12 οι αιτήσεις


Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, διοργανώνει Σχολή Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το άρθρο 47 του Συστήματος Διαιτησίας της Ε.Π.Ο.

Καλούνται οι νέοι και νέες, από 16 έως 32 ετών (γεν. 2005-1989) που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να ονομαστούν Διαιτητές , να υποβάλουν τα δικαιολογητικά μέχρι 3/12/2021 στα γραφεία της ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Πλατεία Δημαρχείου- Κ. Κρύσταλλη 3), καθημερινά 9.00-15.00 .

Πιθανή ημερομηνία έναρξης μαθημάτων η Δευτέρα 06/12/2021 στην αίθουσα του ΣΔΠ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ. (περίπου 12-15 μαθήματα)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση με στοιχεία υποψηφίου (δήλωση συμμετοχής 20 ευρώ)
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Οι ανήλικοι, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, Υπεύθυνη Δήλωση με γραπτή συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ. Πριν τη λήξη των μαθημάτων θα γίνουν εξετάσεις (test) φυσικής κατάστασης. Μέχρι τότε θα πρέπει να προσκομίσουν και τα παρακάτω:
4. Ιατρικές εξετάσεις από Καρδιολόγο και Οφθαλμίατρο.
5. Αντίγραφο ποινικού μητρώου
6. Τίτλο σπουδών (απολυτήριο Λυκείου – οι ανήλικοι Απολ. Γυμνασίου)

Θα ακολουθήσουν οι γραπτές εξετάσεις πάνω στον Κανονισμό Ποδοσφαίρου. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, για την προστασία από τον covid -19.

Πληροφορίες: ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ τηλ. 2665024636 και
ΤΣΙΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Τηλ 6977590172
Read More »
Σχολή διαιτησίας από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας - Μέχρι 3/12 οι αιτήσεις Σχολή διαιτησίας από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας - Μέχρι 3/12 οι αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Απόλαυσε την ενέργεια του σπιτιού σου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Απόλαυσε την ενέργεια του σπιτιού σουΑπόλαυσε την ενέργεια του σπιτιού σου, γιατί με κάθε νέα σύνδεση στο Smart nrg, κερδίζεις:
Δωροκάρτες Shell αξίας 25€ για εξαργύρωση σε καύσιμα και προϊόντα πρατηρίου.
20% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα Smart Home στο allSmart.gr.
1.000 πόντους Smart.
Επισκεφθείτε μας στο νέο κατάστημα ενέργειας στην Ηγουμενίτσα και ενημερωθείτε για όλα τα προνόμια που σας περιμένουν.
Σουλίου 1 Πλατεία Δημαρχείου.
George Verbis Επίσημος Συνεργάτης
6974613977
6993236888
6947709601
2665 100324
gverbis.nrgprovider@gmail.com
«nrg, ενέργεια με τη σιγουριά της Motor Oil»
Read More »
Απόλαυσε την ενέργεια του σπιτιού σου Απόλαυσε την ενέργεια του σπιτιού σου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

ΒΑΣ. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ;

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
ΒΑΣ. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ;Δημοσιεύθηκε στην Political

Τι πιστεύουμε, τι σκεφτόμαστε, τι κάνουμε οι Έλληνες σε σχέση με την πανδημία των τελευταίων 20 μηνών στη χώρα μας; Σε αυτό απαντά η έβδομη στη σειρά έρευνα της «διανέοσις» που ήλθε στο mail μου τις προάλλες. Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ μερικά από τα αποτελέσματα που βρήκα πιο ενδιαφέροντα, τόσο ως πολίτης όσο και ως γιατρός.

Πρώτα απ’ όλα, ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον κορωνοϊό. Αν και 2 στους 3 Έλληνες πιστεύουν ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει», το 50% εκτιμά ότι θα επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα μετά το 2022. Μάλιστα αυτοί που βλέπουν το τέλος της πανδημίας μετά το 2021 σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε 7 μήνες, από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο. Οι Έλληνες γίνονται πιο ρεαλιστές, ζυγίζουν καλύτερα τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Δεύτερο σημείο, η κοινωνία είναι μοιρασμένη περίπου στη μέση για το αν η διαχείριση της πανδημίας ήταν σε γενικές γραμμές σωστή ή λάθος, με την πρώτη άποψη να υπερέχει κατά 2,5%. Ότι ήταν λανθασμένη θεωρούν κυρίως όσοι νιώθουν μακριά από πολιτικούς και κόμματα, οι μη εμβολιασμένοι – στους οποίους πλέον απευθύνονται τα μέτρα των τελευταίων δύο μηνών – και οι ηλικίες από 17 μέχρι 24, που πιθανότατα «ένιωσαν» περισσότερο τους περιορισμούς στην κοινωνική τους ζωή.

Τρίτο σημείο, στην έρευνα επιβεβαιώνεται αυτό που λίγο πολύ έχει βγει και σε άλλες μετρήσεις, ένα «μπετοναρισμένο» 15% που φαίνεται πολύ δύσκολο ως απίθανο να εμβολιαστεί. Μάλιστα τα 2/3 όσων δήλωσαν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί - δηλαδή επίσης ένα 15% των συμμετεχόντων - αναφέρουν ότι δεν θα το έκαναν ακόμα και αν ο εμβολιασμός γινόταν υποχρεωτικός. Και αυτό αν μη τι άλλο συνηγορεί στην επιλογή της Κυβέρνησης να μην βάλει στο τραπέζι τον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Βρήκα επίσης ενδιαφέρουσα, αλλά αξίζει να διερευνηθεί σε βάθος, ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί δηλώνουν ότι δεν επηρεάστηκαν από κάποιον ή από κάπου για την απόφασή τους. Έχει ωστόσο σημασία να δούμε τί είπαν οι υπόλοιποι μη εμβολιασμένοι: 2 στους 10 συμβουλεύθηκαν ή παρακινήθηκαν από επιστήμονες (γιατρούς και άλλους ειδικούς) και 3 στους 10 από «όσα έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει» και από το «αναρτήσεις» στο διαδίκτυο. Αντίθετα, η οικογένεια και οι φίλοι δεν φαίνεται να έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην απόφαση των μη εμβολιασμένων, με εξαίρεση τους νέους 17 έως 24 ετών (1 στους 5 συμβουλεύθηκε ή/και επηρεάστηκε από οικογένεια ή φίλους).

Τέλος, φαίνεται ότι ο κόσμος συνεχίζει να εμπιστεύεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας περισσότερο τον προσωπικό/ οικογενειακό του γιατρό και τον φαρμακοποιό, σε σχέση με τους διεθνείς οργανισμούς, τις επιτροπές ειδικών και την κυβέρνηση, κάτι που έχει τη δική του σημασία στην προσπάθεια να πειστούν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν.
Read More »
ΒΑΣ. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ; ΒΑΣ. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Ο σύνδεσμος πολυτέκνων Παραμυθιάς για το πιστοποιητικό πολύτεκνης ιδιότητας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Ο σύνδεσμος πολυτέκνων Παραμυθιάς για το πιστοποιητικό πολύτεκνης ιδιότητας


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολυτέκνων Γονέων Δήμου Σουλίου ενημερώνει πως:
Λάβαμε σήμερα με το υπ.αριθμ.771/10/11/2021 έγγραφο την με αριθμό 5/2021 Εγκύκλιο της ΑΣΠΕ.

Με αυτήν μας ενημερώνει και μας ζητεί τα παρακάτω :
Υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης και αποστολής του πιστοποιητικού πολύτεκνης ιδιότητας σε ψηφιακή μορφή στα μελή ,και τα τεκνά τους που κατέχουν πολύτεκνη ταυτότητα. Και είναι θεωρημένη δεόντως από τον σύνδεσμο που ανήκει.
Μπορούν οι παραπάνω να σκαναρουν την πρώτη σελίδα της πολυτεκνικής ιδιότητας τους μαζί με την σελίδα τελευταίας θεώρησης και ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης των γονέων του η του εν ζωή γονέα.
Αφού μπει στην ιστοσελίδα www.aspe.gr και βρει το έντυπο υποβολής αιτήματος, να το συμληρωση πλήρως, να επισυνάψει τα σκαναρισμενα αρχεια και να τα υποβάλει στο Email: info@aspe.org.gr .

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ¨ θα συνεχίσουν να απευθύνονται στον πρόεδρο.
Επικοινωνιακή ενημέρωση από τον Πρόεδρο στο 6978948024.

Και στο Email:tsoumpanos@gmail.com.
Παράκληση σε όλους για καθολική ενημέρωση των πολυτέκνων

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Γ. Τσουμέτης
Read More »
Ο σύνδεσμος πολυτέκνων Παραμυθιάς για το πιστοποιητικό πολύτεκνης ιδιότητας Ο σύνδεσμος πολυτέκνων Παραμυθιάς για το πιστοποιητικό πολύτεκνης ιδιότητας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Δράσεις με μαθητές από το ΚΠΕ Φιλιατών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Δράσεις με μαθητές από το ΚΠΕ Φιλιατών


Το ΚΠΕ Φιλιατών πραγματοποίησε με επιτυχία αυτή την εβδομάδα τα εξής προγράμματα με τα αντίστοιχα σχολεία : Γυμνάσιο Φιλιατών , Τοπική Ιστορία - Δημ. Σχολείο Νέας Σελεύκεια , Τοπική Ιστορία & Υδροκίνηση - 5⁰Δημ.Σχολείο Ηγουμενίτσας , Μέλισσα(τι ξέρουμε ,τι πρέπει να γνωρίζουμε) , Περιβαλλοντικές Διαδρομές & Περιαστικό Δάσος - 3⁰Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας , Τοπική Ιστορία - 2⁰Δημ.Σχολείο Ηγουμενίτσας , Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας .

Read More »
Δράσεις με μαθητές από το ΚΠΕ Φιλιατών Δράσεις με μαθητές από το ΚΠΕ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Τίμησαν τον προπονητή του Θεσπρωτού Χ.Ρ. Ρότσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Τίμησαν τον προπονητή του Θεσπρωτού Χ.Ρ. Ρότσα


Ο Περιφερειακός διοικητής του Λιμενικού Σώματος και ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας τίμησαν τον Ρότσα για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Τον Χουάν Ραμόν Ρότσα τίμησαν 23/11 στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ο Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος κ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς και ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας αντιπλοίαρχος κ. Κων/νος Κορίζης. 


Στον Ελληνοαργεντίνο προπονητή του Θεσπρωτού, ως ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προσφέρθηκαν θαλασσογραφίες κι ένα κάδρο με την ομάδα του Παναθηναϊκού από την αγωνιστική περίοδο 1984-85, όταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ‘αλώνιζε’ στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα με τη φανέλα του ‘τριφυλλιού’.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2019 κ. Νικόλαος Τσιάπος και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Σπύρος Μπαλάσκας.
Read More »
Τίμησαν τον προπονητή του Θεσπρωτού Χ.Ρ. Ρότσα Τίμησαν τον προπονητή του Θεσπρωτού Χ.Ρ. Ρότσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Σύλληψη δύο 24χρονων στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021
Σύλληψη δύο 24χρονων στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 24 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη δύο 24χρονων στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη δύο 24χρονων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Σελίδες