Γενναία παραδοχή του λάθους και συγνώμη από τον Μάριο Κάτση

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016

Σε γενναία παραδοχή του λάθους του αλλα και σε συγνώμη προχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, για την κατάληψη θέσης πάρκινγκ αναπήρων, σήμερα το πρωί στην Παραμυθιά, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το thespro.gr

Σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει για το περιστατικό:

Ενημερώνω τους συμπολίτες μας πως σήμερα το πρωί επισκέφθηκα την Παραμυθιά και υπέπεσα σε ένα ανθρώπινο λάθος αβλεψίας.

Κατέλαβα για λίγα λεπτά της ώρας, εως ότου με ενημερώσουν για την παράβαση, μια θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ. Αμέσως μετά την ενημέρωση έσπευσα να διορθώσω το λάθος την ίδια ακριβώς στιγμή.

Με αφορμή το γεγονός, ζητώ συγγνώμη από τους συμπολίτες μου και ειδικά στους ΑΜΕΑ που μπορεί να τους στέρησα το δικαίωμα αυτό έστω και για λίγα λεπτά.

Δέχομαι τον κοινωνικό έλεγχο και τον επιζητώ.

Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο εν γνώσει μου, με βάσει τον κώδικα αξιών μου, ούτε στο παρελθόν ούτε φυσικά και τώρα πλέον που είμαι δημόσιο πρόσωπο.

Μάριος Κάτσης

Read More »
Γενναία παραδοχή του λάθους και συγνώμη από τον Μάριο Κάτση Γενναία παραδοχή του λάθους και συγνώμη από τον Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016Επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα, ψάχνει για οδηγό με δίπλωμα Γ, για εποχιακή απασχόληση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2664300550 - 6932423770
Read More »
Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Δημιουργία ξενώνα για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα σχεδιάζει η οργάνωση ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016


 
Η ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι μια ιδέα, που γίνεται Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία θα ιδρυθεί με πρωταρχικό στόχο να συμβάλλει κυρίως σε τομείς οι οποίοι καλύπτονται ελάχιστα ή καθόλου από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς .

Στόχος της οργάνωσης είναι η παροχή υπηρεσιών, ο συντονισμός και οι δράσεις που αναφέρονται περιγραφικά παρακάτω:

Την δημιουργία με την αγορά ή ανέγερση ξενώνων και λειτουργία αυτών σε Μυτιλήνη, Κω, Λέρο, Σάμο, Ρόδο, Κέρκυρα, Αθήνα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Πάτρα όπου θα παρέχεται δωρεάν : 
Καταγραφή, φύλαξη, φαγητό ,ιατρικές εξετάσεις ,ιατρική - νομική – φαρμακευτική υπηρεσία στους μετανάστες, ψυχολογική υποστήριξη, ,δημιουργική απασχόληση κατά το χρόνο παραμονής τους, υπηρεσίες διερμηνείας, αναζήτηση συγγενών με στόχο την επανένωση οικογενειών, προστασία ανηλίκων και αναζήτηση συγγενών τους και συνοδεία αυτών, μεταφορά στη χώρα προορισμών τους ή στη χώρα επαναπατρισμού εφόσον το θέλουν.

Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών για την κοινωνική και οικονομική ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα.

Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών για την επιστροφή των μεταναστών στη χώρα τους.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακής βοήθειας στις χώρες προέλευσης μεταναστών και προσφύγων, στον πλαίσιο υλοποίησης και προώθησης των «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (MDG’s)», που υιοθετήθηκαν από 189 έθνη κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2000.

Την ανάπτυξη δικτύου παροχής υπηρεσιών κατάρτισης, λειτουργίας και διαχείρισης ανοικτών και κλειστών κέντρων υποδοχής αλλοδαπών και στήριξης των τοπικών φορέων στα σημεία εισόδου αλλοδαπών.

Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών νομικής συνδρομής ιδιαίτερα σε άτομα που δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Την δημιουργία, διαχείριση και λειτουργία δομών φιλοξενίας για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ασυνόδευτους ανήλικους αλλοδαπούς, θύματα βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακοποίησης, θύματα trafficking, απόρους)

Την ανάπτυξη ειδικών δράσεων για την προστασία και ένταξη των ασυνόδευτων ανηλίκων στην ελληνική κοινωνία, οικογενειακής επανένωσης, καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, στήριξης θυμάτων trafficking, βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακοποίησης.

Την ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς.

Την ανάπτυξη δομών επιμόρφωσης και πιστοποίησης προσόντων διαπολιτισμικών διαμεσολαβητών και διερμηνέων και η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης και διερμηνείας σε φορείς και φυσικά πρόσωπα.

Την ανάπτυξη δράσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Την ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς του δημόσιου, ιδιωτικού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς, οργανώσεις της διασποράς, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, περιφέρειες και υπουργεία με στόχο την επίτευξη των σκοπών της εταιρείας.

Την παροχή συμβουλών και υπηρεσιών σε διεθνείς οργανισμούς, εθνικούς φορείς και υπουργεία στο πλαίσιο προώθησης των σκοπών της εταιρείας.

Την εκπόνηση μελετών και η διεξαγωγή ερευνών για την κατανόηση όλων των πτυχών του μεταναστευτικού φαινομένου και του προσφυγικού πληθυσμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Την ανάπτυξη και η προώθηση του εθελοντισμού στους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας.

Την ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων για την πρόληψη των επιπτώσεων και τη στήριξη των πληθυσμών, που πλήττονται από τις κλιματικές αλλαγές, με αποτέλεσμα να καθίστανται πρόσφυγες.

Την έκδοση βιβλίων ή άλλου έντυπου υλικού με αντικείμενο συναφές με τους ως άνω σκοπούς της εταιρείας.

Ως πληθυσμοί στόχοι που στηρίζονται από τις δράσεις της οργάνωσης δεν αποκλείονται ημεδαποί εφόσον το επιτρέπει ή/και το επιβάλλει συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οι αρχές της οργάνωσης συνοπτικά:

1.Η Ανθρώπων Αλληλεγγύη θα έχει άμισθους ανθρώπους που στελεχώνουν το διοικητικό συμβούλιο
2.Οι εργαζόμενοι σε όλες τις διοικητικές θέσεις θα είναι ΑΜΕΑ
3.Το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό θα προέρχεται από άνεργους νέους επιστήμονες
4.Πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους μετανάστες όπως θα συμπεριφερόμασταν στον εαυτό μας , στους γονείς μας , στα παιδιά μας με παροχή στέγης , τροφής , ασφάλειας και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας
5.Να προστατεύουμε τα ορφανά παιδιά από κινδύνους όπως το trafficking και το εμπόριο οργάνων
6.Πρέπει να προστατευτούν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες από εξτρεμιστικά στοιχεία (όπως εξτρεμιστές) που κρύβονται ανάμεσα στους μετανάστες με σκοπό να βλάψουν εμάς και τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας

Η Ανθρώπων Αληλλεγγύη είναι η ιδέα που γίνεται πράξη μέσα από την κοινωνία. Οι πολίτες κρατούν το μέλλον στα χέρια τους, απλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολλά και ΑΜΕΣΑ !

Στηρίξτε την προσπάθειά μας, διαδώστε την ιδέα, εργαστείτε μαζί μας!

Παρακολουθήστε και τις εξελίξεις προσλήψεων της οργάνωσης και των δράσεων ακολουθώντας τα κοινωνικά δίκτυα

Website: people-solidarity.com
Facebook: https://www.facebook.com/People-Solidarity-1015308551846156/timeline
twitter: https://twitter.com/solidaritygr
google+: https://plus.google.com/+People-solidarity/posts
youtube: https://www.youtube.com/c/People-solidarity
linkedin: https://gr.linkedin.com/in/people-solidarity-b0a292111
Read More »
Δημιουργία ξενώνα για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα σχεδιάζει η οργάνωση ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Δημιουργία ξενώνα για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα σχεδιάζει η οργάνωση ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016


Συνελήφθη, σήμερα (01-02-2016) τα ξημερώματα, στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Τοξικό φυτοπλαγκτόν στο Δέλτα του Καλαμά

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016
 
Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση πως η Π.Ε. Θεσπρωτίας, προχώρησε σε σύμβαση με το Α.Π.Θ. , για την παρακολούθηση τοξικού φυτοπλαγκτόν στις εκβολές του Καλαμά.

Ορθά έπραξε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ανέθεσε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης την παρακολούθηση του τοξικού φυτοπλαγκτόν.

Όμως καλό θα ήταν να ενημερώσει τους κατοίκους τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο τοξικό φυτοπλαγκτόν και τα επίπεδά του στην περιοχή, εάν είναι τοξικό και για τον άνθρωπο, είτε μέσω άμεσης επαφής είτε μέσω της διατροφικής αλυσίδας, αλλά και ποιες είναι οι αιτίες ύπαρξής του.

Ως κυριότερες αιτίες προβάλλονται η ρύπανση από τα αστικά λύματα, η κλιματική αλλαγή, αλλά και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις.
 
Το θέμα απασχόλησε και την Κίνηση Πολιτών «Καθαρός Καλαμάς», που πραγματοποίησε συνεδρίαση στις 30/01/2016 και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κίνησης έγινε συζήτηση για τη συμμετοχή του κόσμου και τη συμπλήρωση των υπερχιλίων υπογραφών στο ψήφισμα, τις  μη έγγραφες απαντήσεις στις επιστολές που είχαν αποσταλεί τον προηγούμενο μήνα και την παρωδία τη μέρα της υπόδειξης του αγωγού στη ΒΙΠΕ, στη σύνταξη επιστολής προς την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσπρωτίας σχετικά με τη σύναψη σύμβασης με το Α.Π.Θ για το τοξικό φυτοπλαγκτόν στις εκβολές του Καλαμά, τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τη συμβολή του στις μετρήσεις-αναλύσεις δειγμάτων του νερού του Καλαμά και την πραγματοποίηση παρέμβασης-διαμαρτυρίας στο χώρο της ΒΙΠΕ στις 12 του Φεβρουαρίου."
Read More »
Τοξικό φυτοπλαγκτόν στο Δέλτα του Καλαμά Τοξικό φυτοπλαγκτόν στο Δέλτα του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Συγχαρητήρια της Δημάρχου Σουλίου στη νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016


Αγαπητή Μαρίνα,
με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων σου καθηκόντων ως Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ήθελα να σε συγχαρώ και να σου ευχηθώ καλή και γόνιμη δημιουργική θητεία στο σύνθετο έργο σου.
Η Δημοτική Αρχή, οι υπηρεσίες του Δήμου και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σου, αρωγοί και συμπαραστάτες στη δύσκολη αποστολή, την οποία καλείσαι να υπηρετήσεις.
Αποτελεί τιμή για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας που ένα μέλος του επάξια κατέχει την τόσο καίρια για την εκπαίδευση θέση.
Read More »
Συγχαρητήρια της Δημάρχου Σουλίου στη νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Συγχαρητήρια της Δημάρχου Σουλίου στη νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Από μία πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Θεσπρωτία και Γιάννενα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016
 
Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την πρόσληψη 78 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στην Ήπειρο προσλήφθηκαν δύο (2) από αυτούς και συγκεκριμένα οι:

ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Πατρώνυμο) ΠΕ02.50 (Ειδικότητα) 754 (Σειρά Πίνακα) 5,52 (Μόρια) Β-Θεσπρωτίας (Περιοχή πρόσληψης)
ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Πατρώνυμο) ΠΕ04.01.50 (Ειδικότητα) 167 (Σειρά Πίνακα) 1,592 (Μόρια) Β-Ιωαννίνων-Μειωμένου Ωραρίου (Περιοχή Πρόσληψης).
 
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, όπου θα τοποθετηθούν, με απόφαση των οικείων Διευθυντών Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής πρόσληψής τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2015-2016.
Read More »
Από μία πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Θεσπρωτία και Γιάννενα Από μία πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Θεσπρωτία και Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Τραυματίστηκε πυροσβέστης, στην προσπάθεια του να διασώσει κυνηγετικό σκύλο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016


 
 
Ένας πυροσβέστης, τραυματίστηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης για τη διάσωση κυνηγετικού σκύλου, σε βραχώδη περιοχή κοντά στην Δραγοψά Ιωαννίνων.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,το κυνηγόσκυλo είχε εγκλωβιστεί πάνω σε βράχο και κυνηγός- ιδιοκτήτης του,ενημέρωσε την Πυροσβεστική, η οποία και έσπευσε στο σημείο προκειμένου να κατεβάσει το σκύλο από το βράχο.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όμως, ένας από τους πυροσβέστες γλίστρησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όπου παραμένει για νοσηλεία.
 
Ο σκύλος, διασώθηκε και παραδόθηκε στο αφεντικό του.
Read More »
Τραυματίστηκε πυροσβέστης, στην προσπάθεια του να διασώσει κυνηγετικό σκύλο Τραυματίστηκε πυροσβέστης, στην προσπάθεια του να διασώσει κυνηγετικό σκύλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Σε θέση αναπήρων πάρκαρε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης;

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016

Σε θέση αναπήρων, στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη στην Παραμυθιά, φαίνεται να πάρκαρε το πρωί της Δευτέρας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης.

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του thespro.gr, ο οποίος μας απέστειλε και τις φωτογραφικές αποδείξεις, το ΙΧ της φωτογραφίας, που οδηγούσε ο νεαρός Βουλευτής Θεσπρωτίας, πάρκαρε σήμερα το πρωί στην συγκεκριμένη θέση για αναπήρους.

 

Έχουν πολλά προνόμια οι Βουλευτές και τα ΙΧ τους, αλλά επ' ουδενί δεν έχουν το δικαίωμα να καταλαμβάνουν θέση πάρκινγκ για ανάπηρους.

Λένε ότι ο πολιτισμός κάθε λαού φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πιο αδύναμοι. 

Κάτι που ισχύει για όλους μας, πόσο μάλλον για αυτούς που μιλάνε για ηθικό ... πλεονέκτημα.

Επειδή δεν ήμασταν στο σημείο και επειδή δεν θέλουμε πραγματικά να πιστέψουμε την καταγγελία, καλούμε τον κ. Κάτση, να μας απαντήσει εάν το παράνομα παρκαρισμένο όχημα είναι δικό του και εάν ήταν ο ίδιος οδηγός του.
Read More »
Σε θέση αναπήρων πάρκαρε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης; Σε θέση αναπήρων πάρκαρε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016Την αλληλεγγύη και την αγωνιστικότητα των τοπικών φορέων και των πολιτών, στο διετή αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Ιωαννίνων, επιβράβευσε και αναγνώρισε ο ιστορικός σταθμός της Ηπείρου και η διοίκηση της ΕΡΤ.

Δεκάδες φορείς και εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι εκπρόσωποί τους, όπως και οι αγωνιστές και αλληλέγγυοι, πήραν τον έπαινο για την αντοχή που επέδειξαν, τη συνεισφορά και την αλληλεγγύη. Η τοπική ΕΡΑ στηρίχθηκε τα δύο «πέτρινα χρόνια» στην αλληλεγγύη που ανιδιοτελώς πρόσφεραν φορείς, τοπικός Τύπος και δεκάδες εκατοντάδες πολίτες που έκαναν δική τους υπόθεση την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Η κοινωνία ήταν αυτή που κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τις αυταρχικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και αυτό αναγνώρισε τόσο η ΕΡΤ κεντρικά όσο και η τοπική ΕΡΑ.

Είναι αξιοσημείωτη η σχέση που δομήθηκε μεταξύ του τοπικού σταθμού και της τοπικής κοινωνίας, με αρκετούς αλληλέγγυους ακόμη και σήμερα να έρχονται στο σταθμό, να στηρίζουν την επαναλειτουργία και ταυτόχρονα να ασκούν κριτική επί του προγράμματος. Μπροστάρηδες στην περιφρούρηση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας ήταν τα δύο αυτά χρόνια οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς καθώς και οι χιλιάδες ανώνυμοι ακροατές που έστελναν συγκινητικά μηνύματα στήριξης για τη συνέχιση του αγώνα. Αυτό ακριβώς αναγνώρισε και τίμησε η διοίκηση της ΕΡΤ και όλοι όσοι αγωνίστηκαν, μεταξύ και αυτών οι περισσότεροι εργαζόμενοι, ώστε να αποκτήσει φωνή η κάθε ΕΡΑ και να παραμείνει ανοιχτό το παράθυρο της αλληλοεπικοινωνίας μεταξύ της ΕΡΤ και της κοινωνίας.

Έμφαση στην καθημερινή αλληλεγγύη των πολιτών έδωσε η προϊσταμένη του σταθμού Αγγελική Παππά. Μιλώντας στην εκδήλωση,υπενθύμισε πως ο αγώνας είχε αίσια έκβαση χάρη στην ενότητα των αγωνιστών-εργαζομένων από τη μια και πολιτών και φορέων από την άλλη. Αλλά ούτε και η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ ξεχνά την τεράστια συμβολή της κοινωνίας στη μάχη που έμοιαζε άνιση, αλλά τελικά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφού ο εξουσιαστικός – κυβερνητικός αυταρχισμός ηττήθηκε. «Αν έλειπε η δική σας συμβολή και συμμετοχή δεν θα υπήρχε δυνατότητα να φτάσουμε εδώ που είμαστε», υπογράμμισε ο Γιώργος Γιουκάκης, προσθέτοντας πως «αυτό που δεν ξεχνάμε είναι η παρακαταθήκη της διετίας». Αγώνα για καλύτερη ακόμα ΕΡΤ πρότεινε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, εξαίροντας την αλληλεγγύη των πολιτών, ενώ ειδική αναφορά έκανε στους 19 ανθρώπους (εργαζόμενους της ΕΡΤ και αλληλέγγυους) που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σωτήρης Αργύρης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα για την επαναλειτουργία του σταθμού, τονίζοντας πως «δεν φοβηθήκαμε και δεν πτοηθήκαμε γιατί είχαμε εσάς δίπλα μας και αντλούσαμε δύναμη σε κάθε βήμα και κάθε μέρα».

Η ΕΡΤ Ιωαννίνων ευχαριστεί, για μια ακόμη φορά, όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, τον τοπικό Τύπο και κάθε φορέα που συμμετείχε στον κοινό αγώνα να απαλλαγεί ο ιστορικός σταθμός από το φίμωτρο που η τότε κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει στην ΕΡΑ και την τοπική κοινωνία.

Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος καλεί τους Δημότες και τους φορείς του Δήμου, για την παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015, όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και τροποποιήθηκαν με το άρθρο 20 παρ. 14 του Ν.3731/2008.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας, οδός Σουλίου 3.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015 Ηγουμενίτσα: Σήμερα ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016

 
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Διαβάστε τους νέους μισθούς που θα πάρουν οι αιρετοί σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμους

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016Με Εγκύκλιο του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, καθορίζει τους νέους μισθούς των αιρετών της αυτοδιοίκησης. 
 
Πλέον δεν υφίσταται η σύνδεση των μισθών των αιρετών της αυτοδιοίκησης με αυτούς των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, αλλά συνδέονται με βάση το νέο μισθολόγιο του δημοσίου. 
 
Έτσι λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, θα λαμβάνει μηνιαίο μισθό: 4.275 ευρώ, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό: 3.206 ευρώ. 
 
 
 
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, θα λαμβάνει μηνιαίο μισθό: 4.275 ευρώ, αφού αυτό ορίζεται στην υπουργική Εγκύκλιο, για τους δημάρχους των πόλεων που διαθέτουν πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων (τα Γιάννενα με βάση ην απογραφή του 2011 διαθέτουν 112.486 κατοίκους). 
Αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι (έμμισθοι) στο δήμο Ιωαννίτών θα λαμβάνουν μηνιαίως: 2.137 ευρώ. 
 
Στους υπόλοιπους τρεις Καλλικράτειους δήμους της Θεσπρωτίας, όπου διαθέτουν πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων, ο κάθε δήμαρχος θα λαμβάνει μηνιαίο μισθό: 2.565 ευρώ. 
 
Οι αντιδήμαρχοι (έμμισθοι) θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό: 1.282 ευρώ και οι Πρόεδροι των ΔΗμοτικών Συμβουλίων 540€. 
Read More »
Διαβάστε τους νέους μισθούς που θα πάρουν οι αιρετοί σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμους Διαβάστε τους νέους μισθούς που θα πάρουν οι αιρετοί σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Πρώην αστυνομικός φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016

 
 
Σε συλλήψεις τριών προσώπων προχώρησαν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα και τη Πρέβεζα, καθώς φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ακυβέρνητου ταχύπλοου, που εντοπίστηκε με 35 μετανάστες, 40 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών προχθές.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ταχύπλοο που χρησιμοποίησαν οι μετανάστες, ανήκει έναν 60χρονο πρώην αστυνομικό που ασχολείται με επιχειρήσεις στα Ιωάννινα.
 
Κατά την εξέλιξη του συμβάντος και της διάσωσης, ο πρώην αστυνομικός εμφανίστηκε στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας και δήλωσε την απώλεια του σκάφους του, το οποίο όπως είπε είχε αγκυροβολημένο στην Πλαταριά. 
 
Οι λιμενικοί στην συνέχεια τον συνέλαβαν για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση.
 
Οι μετανάστες, αναγνώρισαν από φωτογραφίες, δύο νεαρούς από την Λυγία της Πρέβεζας, ως τους ανθρώπους οι οποίοι τους φρόντιζαν, όταν έφτασαν από την Αθήνα στην περιοχή, για 3 ημέρες, σε μία καλύβα σε ένα ορεινό χωριό.
 
Οι 3 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας που έχει την προανάκριση για την υπόθεση.
Read More »
Πρώην αστυνομικός φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών Πρώην αστυνομικός φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Σελίδες