https://picasion.com/
https://picasion.com/

Βουτιά θανάτου πριν λίγο για 43χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της

Τρίτη, Απριλίου 14, 2015
Βουτιά θανάτου πριν λίγο για 43χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της
 

Τραγικό θάνατο βρήκε πριν από λίγο 43χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, ο σύζηγος της 43χρονης είναι σοκαρισμένος και δήλωσε στους αστυνομικούς πως την στιγμή της πτώσης, ο ίδιος βρίσκονταν στην τουαλέτα του σπιτιού.
 
Η 43χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων,όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
 
Η είδηση του θανάτους της έχει προκαλέσει σοκ στην συνοικία των Αμπελοκήπων, ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πτώσης, διενεργεί το τμήμα ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Βουτιά θανάτου πριν λίγο για 43χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της Βουτιά θανάτου πριν λίγο για 43χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 14, 2015 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση εκπαίδευσης ΕΣΗΔΗΣ - Πρόσκληση συμμετοχής σε επόμενα τμήματα εκπαίδευσης

Τρίτη, Απριλίου 14, 2015
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση εκπαίδευσης ΕΣΗΔΗΣ - Πρόσκληση συμμετοχής σε επόμενα τμήματα εκπαίδευσης
 
 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την εκπαίδευση και κατάρτιση των επιχειρήσεών μας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 03.04.2015, και ώρες 11:00-13:00, την πρώτη (πιλοτική) εξ’ αποστάσεων εκπαίδευση επιχειρήσεων στην χρήση της εφαρμογής ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών ΔΗμοσίων Συμβάσεων), σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πληροφορικής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας – Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς μέσω skype και την παρακολούθησαν 13 επιχειρήσεις (έμφαση στους τομείς καθαριότητας και καυσίμων / λιπαντικών).

Παρουσιάσθηκε η χρήση της εφαρμογής σε δοκιμαστικό περιβάλλον. Στο τέλος της εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν οι παρατηρήσεις των συμμετεχόντων για την αρτιότερη διοργάνωση της επόμενης εκπαίδευσης.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό στην διοργάνωση νέων εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην χρήση της εφαρμογής του ΕΣΗΔΗΣ, Καλούμε τα μέλη μας, που ασχολούνται ή προτίθενται να ασχοληθούν με τις προμήθειες δημοσίου και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν σχετική εκπαίδευση, να υποβάλλουν στο φορέα μας, έως την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, έγγραφη δήλωση συμμετοχής. (η αίτηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του φορέα μας www.e-thesprotias.gr , στο πεδίο ΑΙΤΗΣΕΙΣ/DOWNLOADS).

Λάβετε υπόψη ότι η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται σε ολιγομελή τμήματα (έως 9 επιχειρήσεις και έως 2 άτομα ανά επιχείρηση), θα παρέχεται η χρήση ατομικού Η/Υ ανά επιχείρηση, και θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα τμήματα να καταρτιστούν θεματικά (ανά δραστηριότητα).

Τι είναι το ΕΣΗΔΗΣ: Το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) αποτελεί το κεντρικό ηλεκτρονικό κόμβο - σημείο αναφοράς - για τις δημόσιες συμβάσεις στην Ελλάδα. Στόχος του είναι ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών ανάθεσης και η υποστήριξη των ενδιαφερομένων (πολίτες, αναθέτουσες αρχές, προμηθευτές, εποπτικές αρχές).
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση εκπαίδευσης ΕΣΗΔΗΣ - Πρόσκληση συμμετοχής σε επόμενα τμήματα εκπαίδευσης Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση εκπαίδευσης ΕΣΗΔΗΣ - Πρόσκληση συμμετοχής σε επόμενα τμήματα εκπαίδευσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 14, 2015 Rating: 5

Νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ηγουμενίτσα στη Λάρισα

Τρίτη, Απριλίου 14, 2015
Νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ηγουμενίτσα στη Λάρισα


Στη Λάρισα για φιλικά παιχνίδια με ορισμένα από τα ηλικιακά τμήματα ποδοσφαίρου της ακαδημίας της ΑΕΛ βρέθηκε η ομάδα της Ν.Σελεύκειας Ηγουμενίτσας την Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου.

Στο τουρνουά που διοργανώθηκε συμμετείχαν ακόμα η παιδική ομάδα της Ν.Πολιτείας και τα τμήματα τζούνιορ της Δήμητρας Γιάννουλης.

Στο γήπεδο του Ελευθεραί αγωνίστηκε ένα τμήμα της ΑΕΛ με αθλητές γεννημένους τα έτη 2000-2001 απέναντι στην συνομήλικη ομάδα από τη Θεσπρωτία αλλά και στην ομάδα της Αστραπής Ν.Πολιτείας. Στη συνέχεια αγωνίστηκαν τόσο το παιδικό (2002) όσο και το προπαιδικό (2003) κόντρα στη Ν.Σελεύκεια.

Στις γηπεδικές εγκαταστάσεις «ΙΚΑΡΟΣ» οι γεννηθέντες τα έτη 2005 αλλά και τα έτη 2006-07 της ΑΕΛ αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες της Δήμητρας Γιάννουλης και της Ν.Σελεύκειας.

Οι νεαροί αθλητές όλων των ομάδων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ευχαριστήθηκαν τους αγώνες και επέδειξαν υψηλό επίπεδο τόσο με την απόδοση τους όσο και με το ήθος τους.
Read More »
Νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ηγουμενίτσα στη Λάρισα Νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ηγουμενίτσα στη Λάρισα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 14, 2015 Rating: 5

Νοσοκομείο Φιλιατών: Ξεκινάει αύριο η μεταφορά του Αξονικού Τομογράφου και του Μαστογράφου, στη νέα πτέρυγα

Τρίτη, Απριλίου 14, 2015
Νοσοκομείο Φιλιατών: Ξεκινάει αύριο η μεταφορά του Αξονικού Τομογράφου και του Μαστογράφου, στη νέα πτέρυγα


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι ξεκινάει από 15-4-2015 η μεταφορά του Αξονικού Τομογράφου και του Μαστογράφου στην οριστική τους θέση στη νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Κατόπι αυτού από 15-4-2015 και μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και αδειοδοτήσεων, δεν θα γίνεται στο Νοσοκομείο μας Αξονική Τομογραφία και Μαστογραφία.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών το Νοσοκομείο μας θα προβεί στην απαραίτητη ενημέρωση.
Read More »
Νοσοκομείο Φιλιατών: Ξεκινάει αύριο η μεταφορά του Αξονικού Τομογράφου και του Μαστογράφου, στη νέα πτέρυγα Νοσοκομείο Φιλιατών: Ξεκινάει αύριο η μεταφορά του Αξονικού Τομογράφου και του Μαστογράφου, στη νέα πτέρυγα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 14, 2015 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

Τρίτη, Απριλίου 14, 2015
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣΤο Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας διακηρύσσει ότι εκμισθώνεται το δημόσιο ιχθυοτροφείο Μπαστιά-Αλυκές, με τις εγκαταστάσεις και τα παραρτήματα αυτού, με σκοπό την αλιευτική εκμετάλλευσή του. Η εκμίσθωση θα πραγματοποιηθεί με απευθείας εκμίσθωση για πέντε (5) έτη ή -σε περίπτωση αναμίσθωσης- για δέκα (10) έτη, σε αλιευτικό συνεταιρισμό της περιφέρειας των υδάτων τούτων (σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.Δ. 420/1970) με μίσθωμα 10% επί της παραγωγής και με ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 800 €. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερους του ενός αλιευτικούς συνεταιρισμούς από την περιφέρεια των εν λόγω υδάτων, το ιχθυοτροφείο θα δημοπρατηθεί σύμφωνα με το αρθρ. 38 του Ν.Δ. 420/1970.

Η δημοσίευση της διακήρυξης θα γίνει με τοιχοκόλληση στην αρμόδια Υπηρεσία Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στα γραφεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Δήμου Φιλιατών, και της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, στην Υπηρεσία Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, στη Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και στο Διαδίκτυο (Πρόγραμμα Διαύγεια με ΑΔΑ: ΩΦ9Λ7Λ9-ΟΑΡ).

Οι ενδιαφερόμενοι αλιευτικοί συνεταιρισμοί πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την δημοσίευση της παρούσας διακήρυξης (ημερομηνία κατάθεσης αίτησης στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής). Οι δαπάνες που αφορούν στην δημοσίευση της παρούσας διακήρυξης στις εφημερίδες βαρύνουν τον μισθωτή. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από το Τμήμα Αλιείας στο τηλέφωνο 26653-60194.
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 14, 2015 Rating: 5

Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στο σεμινάριο πιάνου, που πραγματοποίησε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 14, 2015
Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στο σεμινάριο πιάνου, που πραγματοποίησε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας


 
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στο σεμινάριο πιάνου, που πραγματοποίησε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας με την πιανίστα και συνθέτη Μαρία Γεωργιάδου, την Κυριακή και Δευτέρα 5 & 6 Απριλίου 2015 αντίστοιχα, στο χώρο του Ωδείου.

Με τη λήξη του σεμιναρίου η Μαρία Γεωργιάδου είπε:

"Με μεγάλη μου χαρά ξαναβρέθηκα στο χώρο του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας, το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα λαμπρό παράδειγμα επαγγελματισμού και σωστής παιδαγωγικής προσέγγισης στα παιδιά.

Η συνεργασία μου με τους μαθητές ήταν άψογη. Παρακολούθησαν το σεμινάριο με μεγάλο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν σε διάφορες τεχνικές που τους ζητήθηκαν. Ελπίζω και πιστεύω ότι αποκόμισαν αρκετά θετικά πράγματα, τα οποία θα τα κάνουν κτήμα τους, για την περαιτέρω μουσική ​
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Πιανίστα-Συνθέτης
Read More »
Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στο σεμινάριο πιάνου, που πραγματοποίησε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στο σεμινάριο πιάνου, που πραγματοποίησε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 14, 2015 Rating: 5

Στο Ευρωκοινοβούλιο και πάλι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και το αποκαλυπτικό βίντεο της paramythia-online.gr

Τρίτη, Απριλίου 14, 2015
Στο Ευρωκοινοβούλιο και πάλι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και το αποκαλυπτικό βίντεο της paramythia-online.gr

 
 
Πράξη δεύτερη για την παρουσία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου στην επιτροπή αναφορών της commission, αφού την Πέμπτη 16 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και ειδικά μετά τις αποφάσεις της συνεδρίασης της ίδιας επιτροπής το 2013 για τους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, Μαραθώνα κ.α.

Η συνεδρίαση αποκτά νέο νόημα, αφού εκτός απροόπτου, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του υπουργού παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενεργείας Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς και τις Περιφερειάρχου Αττικής Ρένα Δούρου.

Στην συνεδρίαση θα παραβρεθεί και το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των ΧΥΤΑ Καρβουναριου και Λευκίμμης, ιατρός Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει και το αποκαλυπτικό βίντεο της paramythia-online.gr που έδειχνε πως γίνεται η διαρροή των λυμάτων του ΧΥΤΑ Καβουναρίου, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τις δηλώσεις περί ελεγχόμενης κατάστασης (!!!)…

Για την ιστορία, είχε προηγηθεί ερώτηση στην commission για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Potočnik να κάνει λόγο για «περίπτωση μη τήρησης των αποφασισθέντων μέτρων κατόπιν της διενεργηθείσας αξιολόγησης και αδειοδότησης», ενώ λίγο μετά από την ερώτηση του Νίκου Χουντή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών, από την οποία προέκυψε και η επίσκεψη των ευρωβουλευτών στον ΧΥΤΑ.
Read More »
Στο Ευρωκοινοβούλιο και πάλι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και το αποκαλυπτικό βίντεο της paramythia-online.gr Στο Ευρωκοινοβούλιο και πάλι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και το αποκαλυπτικό βίντεο της paramythia-online.gr Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 14, 2015 Rating: 5

Νέα μεγάλη καθυστέρηση στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ`φάσης

Τρίτη, Απριλίου 14, 2015
Νέα μεγάλη καθυστέρηση στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας:
Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ`φάσης 


Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ` φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αυτό έγινε γνωστό από την απάντηση του Υπουργού ΟΙΚΥΝΑΤ Γιώργου Σταθάκη σε ερώτηση που του έγινε στη Βουλή από τον βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του η ημερομηνίες περαίωσης των έργων Β` φάσης είναι στις 30 Αυγούστου 2015 για την κατασκευή του προβλήτα και εξαρτόνται από τον ρυθμό καθίζησης της επιφόρτισης (της δημιουργίας του προβλήτα δηλαή). Επίσης στις 28 Φεβρουαρίου έπρεπε να ολοκληρώθηκαν τα έργα εκσκαφής του διαύλου αλλά αυτό αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Σε αμφισβήτηση τίθεται η ολοκλήρωση του Τερματικού Σταθμού Τ3 με την παρούσα εργολαβία και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει αντικείμενο νέας εργολαβίας καθώς εξαρτάται από το υπολειπόμενο οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης.

Να θυμίσουμε πως η ΕΛΤΕΡ (ο ανάδοχος των έργων) στις 25 Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση των έργων Β`φάσης χωρίς να διευκρινίζεται ποια έργα όμως τελικά παρέμειναν προς κατασκευή.

ΤΑ ΕΡΓΑ Γ` ΦΑΣΗΣ
Για τα έργα Γ`φάσης όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού (μέσω της Υπηρεσίας του Υποδομών) μετά την υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου ΑΕΓΕΚ από τον ΑΚΤΩΡ οι εργασίες επανεκκίνησαν τελικά τον Νοέμβριο του 2014 με καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαϊου 2017 αλλά εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί παράταση της τάξης των 2 ετών για να ολοκληρωθεί όλο το αντικείμενο των έργων.

Έτσι ουσιαστικά μεταβάλλεται όλος ο σχεδιασμός για την βραχυπρόθεσμη λειτουργία του λιμανιού της Ηγουμενίτσας που έχει μεταβληθεί από ένα μικρό λιμάνι τοπικής σημασίας σε διεθνή κόμβο με στρατηγική σημασία για την Ελλάδα.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Read More »
Νέα μεγάλη καθυστέρηση στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ`φάσης Νέα μεγάλη καθυστέρηση στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ`φάσης  Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 14, 2015 Rating: 5