Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση της Κοινότητας Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 4 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Επί αιτήματος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά γνωμοδότηση για αποξήλωση παρτεριών επί της οδού 23% Φεβρουαρίου,

Θέμα 2ο
Προτάσεις για τον εξωραϊσμό της πλατείας Τιτάνης στην Ηγουμενίτσα,

Θέμα 3ο
Συμμετοχή της Κοινότητας Ηγουμενίτσας στις εκδηλώσεις Χριστουγέννων 2019 του Δήμου Ηγουμενίτσας και στον στολισμό της πόλης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Γ. Πλακιωτάκης: Θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για τα 10 περιφερειακά λιμάνια

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Γ. Πλακιωτάκης: Θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για τα 10 περιφερειακά λιμάνια 
 
 

«Τα λιμάνια της Ελλάδας θα μπορούσαν να αποτελούν ατμομηχανές ανάπτυξης για τη χώρα. Η εθνική λιμενική πολιτική αναθεωρείται και θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για τα 10 περιφερειακά λιμάνια» που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας (Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου), είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στην ομιλία του κατά τις εργασίες της 4η Ευρω-Αραβικής συνόδου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Όπως επανέλαβε, η περίπτωση για το κάθε λιμάνι θα εξεταστεί ξεχωριστά, με σκοπό να αποφασιστεί το σωστό μοντέλο ιδιωτικοποίησης και ανάπτυξης.

Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο λιμάνι του Πειραιά και στην επένδυση της COSCO, αναλύοντας το νέο Master Plan, αλλά και στις επενδύσεις που προχωρούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, «η ελληνική οικονομία πλέον μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Βγήκαμε ξανά στις αγορές. Η αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί. Η ελληνική κοινωνία ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η κυβέρνησή μας αναζητά και προωθεί τις επενδύσεις. Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες».

Κατά τον κ. Πλακιωτάκη, «η Ιστορία, η κουλτούρα αλλά και η οικονομία της Ελλάδας είναι στενά συνδεδεμένη με τη θάλασσα και τη Ναυτιλία. Με το πέρασμα των ετών, η ελληνική Ναυτιλία στηρίζει σταθερά την ανάπτυξη».

Ο υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα, η οποία ηγείται της παγκόσμιας Ναυτιλίας, παραδοσιακά είναι μια χώρα φιλική προς τον αραβικό κόσμο, εξυπηρετώντας τις μεταφορικές ανάγκες των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.
Read More »
Γ. Πλακιωτάκης: Θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για τα 10 περιφερειακά λιμάνια Γ. Πλακιωτάκης: Θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για τα 10 περιφερειακά λιμάνια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Αναβάλλεται η εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας με τον Χάρη Καστανίδη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Αναβάλλεται η εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας με τον Χάρη Καστανίδη
 
 

Η εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Χάρη Καστανίδη αναβάλλεται, λόγω του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές Νοεμβρίου.

Μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της εκδήλωσης.
Read More »
Αναβάλλεται η εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας με τον Χάρη Καστανίδη Αναβάλλεται η εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας με τον Χάρη Καστανίδη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με εκπροσώπους του αθλητικού συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με εκπροσώπους του αθλητικού συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» 
 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 4ου αγώνα τριάθλου «IL PORTO TRIATHLON», που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» εκπρόσωποι του συλλόγου συναντήθηκαν με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Ο Οργανισμός Λιμένος θα συνεχίσει να στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Read More »
Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με εκπροσώπους του αθλητικού συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με εκπροσώπους του αθλητικού συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


 
Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών, ηλικίας 34, 27, και 34 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝΜεγαλος θορυβος γινεται τελευταια να ιδιωτικοποιηθει το ΖΑΠΠΕΙΟ και να μετονομαστεί σε Ολύμπιο Μέγαρο ή Μέγαρο Ολυμπίων. Το επιβλητικο αυτο κτηριο που βρισκεται στο κεντρο της Αθήνας, κτίστηκε με χρηματα δια δωρεας του Βορειοηπειρωτη Ευαγγελου Ζαππα, ο οποιος δεν ευτήχησε να το δει εν ζωη του αποπερατωμενο το εν λογω σημαντικο αρχιτεκνονικο δημιουργημα του. Τελικα το εν λογω κτηριο αποπερατωθηκε στις 20 Οκτωβριου 1888.

Μετα την αποπεράτωσή του το 1888 ετέθη και το θέμα της ονομασιας του εν λογω κτηρίου. Ετσι η σοφία του ελληνικου λαου εδωσε στο κτηριο αυτο την ονομασία ΖΑΠΠΕΙΟΝ και οχι Ζαππειο Μεγαρο ως συνηθως κατα την λαική ρήση προσαγορεύεται και τουτο για να τιμησει το όνομα του δωρητου, οπως συμβαινει αλλωςτε κα με δωρεές που εχουν κανει τοτε αλλα και τωρα πολλα αλλα ατομα. Με διαφορετικα λογια, μια δωρεά την οποια κανει καποιος αποτελει νόμο αγραφο μεν αλλα νόμο απαράβατο δε, να δίδεται στο δημιουργημα αυτο το ονομα του δωρητου.

Το 1894 στο Πανεπιστημιο των Παρισων της Σορβοννης δημιουργηθηκε η πρωτη Διεθνης Ολυμπιακη Επιτροπη απο τον Γαλλο Πιερ Ντε ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ για την αναβίωση των αρχαιων Ολυμιακων Αγωνων και προτάθηκε η πρωτη συγχρονη Ολυμπιάδα να λαβει μερος στη Αθηνα, οπως και εγινε το καλοκαιρι του 1896. Ετσι το Ζαππειο αποτέλεσε την περιοδο αυτη την έδρα της Διεθνους Ολυμπιακης Επιτροπης.

Ωστοσο σημερα αυτες τις μερες που διανύουμε στον ελληνικο Τυπο αναφερεται οπως προαναφέραμε, γινονται ενεργειες απο δημοσιου καθεστώτος, το κτηριο το Ζαππειο να περασει εις χείρας ιδιωτών και ιδιαιτερα με την απαραδεκτη για εμας την ονομασια Ολύμπιον Μέγαρον ή Μέγαρον Ολυμπίων.

Πραξη ανίερη και ανήθικη συγχρόνως γι αυτο και υπηρξε συσσωμη αντιδραση οχι μονο απο τους Ηπειρωτες αλλα και απο αλλες περιοχες της Χωρας μας.

Αν και εμεις πιστευουμε οτι η ιδιωτικοποιηση του Ζαππειου δεν θα επιτευχθεί με την απαράδεκτη ονομασια Ολύμπιον Μέγαρον ή Μέγαρον Ολυμπίων τελικά, ειναι και η Ελληνικη Γλωσσα στη δομη της η οποια αντιτίθεται σε μια τετοια ονομασια. Θα βαλλουμε λοιπον τα παραγματα στις πιο μικρες λεπετομέρειες που απο ετυμολογικης πλευρας μια τετοια μετονομασια η βασιλισσα των Γλωσσων οπως ειναι η Ελληνικη Γλωσσα δεν το επιτρεπει.

Οπως ειναι γνωστο η Ελληνικη Γλωσσα διαφέρει απο τις αλλες γνωσσες στη δομή της, καθοτι η ελληνικη Γλωσσα ειναι Γλωσσα Εννοιολογική σε αντιθεση με τις αλλες γλωσσες οι οποιες ειναι δεν ειναι και ποκαλουνται Σημασιολογικες Γλωσσες. Ο ορος εννοιολογικη γλώσσα, σημαινει οτι καθε λεξη εχει μια ετυμολογικη εννοια, ενω στις αλλες γνωσσες δεν συμβαινει αυτο. Για παραδειγμα η λεξη αυτοκίνητο, εινα το αντικειμενο το οποιο κινειται απο μονο του , ενω η ιδια λεξη στην Αγγλικη ας λαβουμε για παραδειγμα Γλωσσα, πηρε την ονομασια car χωρις εννοια. Με αλλα λογια οταν θα βλεπει κανεις αυτο το αντικειμενο θα το ονομαζει απλα car.

Ας ελθουμε τωτα στη Ελληνικη Γλωσα απο ετυμολογικης πλευρας η οποια δεν επιτρεπει την την προτεινομενη αυτη ονομασια.Η λεξη Μεγαρο που προτείνεται στην ονομασια, ειναι λεξη η οποια δημιουργηθηκε κατα την αρχαια Μινωικη Περιοδο στην Ιστορια της Ελλαδας περι το 2.000 π.Χ. Πρωτοαναφέρεται δε στην Οδύσσεια του Ομηρου Β,94, που μαζυ με την Ιλιαδα ειναι τα πρωτα Βιβλια στην ιστοριογραφια της Ελλαδας αλλα και του Κοσμου . Η λεξη μέγαρο παραγεται με πρωτο συνθετικό τη λεξη μέγας και δεύτερο συνθετικο τη λεξη αρούρη

που θα πει η Γή ή απο το ρημα αίρω που θα πει υψώνομαι.

Κατ αυτον τον τρπο η λεξη Μεγαρο σημαινει ετυμολογικα αυτο το οποιο υψωνεται κατα μεγιστο τροπο πανω απο τη Γη. Με διαφορτικα λογια αυτο το οικημα το οποιο εχει πολλα πατώματα , πολλους ορόφους, οπως δηλαδη ηταν και τα ανάκτορα της Κνωσσού στην Κρητη επι Μινωικης Εποχης αλλα και τα ανάκτορα του Οδυσσέα στη Ιθακη.

Το Ζαππειο ομως δεν εχει οροφους για να παρει την ονομασια ετυμολογικα ως Μεγαρο, οπως για παραδειγνα το κτηριο της Βουλης των Ελληνων το οποιο εχον πολλους οροφους και πατωματα αποκαλειται δικαιως Μεγαρο Βουλης .

Ας ελθουμε τωρα στην προτεινομνη ονομασια Ολύμπιον Μέγαρον ή Μέγαρον Ολυμπίων. Οταν προφερουμε αυτη την αρχαια λεξη , αμεσως η σκεψη του καθενος πηγαινει στους αρχαιους δωδεκα Θεους του Ολυμπου. Αυτοι ομως οι θεου του Ολύμπου δεν ζουσαν μεσα σε Μέγαρα , αλλα ζουσαν αποκλειστικα μέσα σε Παλάτια ή μεσα σε Ανακτορα τα οποια λεει η Ελληνικη Μυθολογια τα ειχε κατασκευασει ο Θεος Ηφαιστος.

Υπαρχει συνεπως μεγαλη διαφορα μεταξυ των λεξεων Μεγαρον και Παλάτιον ή Ανακτορον, Κατασκευασμενα στη υψηλοτερη κορυφη του Ολυμπου αυτα τα Παλάτια ηταν αόρατα στους ανθρωπους. Με αυτο το τροπο η λεξη Ολύμπιον στην προκειμενη περιπτωση πρεπει να συνοδευεται υποχρεωτικα με την ονομασια Ολύμπιον Παλάτιον και οχι Ολύμπιον Μέγαρον αφου ηταν η κατοικια των αρχαιων θεων του Ολυμπου.

Η Ελλαδα ομως απο το 1974 και μετεπειτα, δεν ειναι βασιλευόμενη Δημοκρατια με Παλατια ή Ανάκτορα κλπ οπως ηταν πρωτύτερα.

Μετά τιμής

Γρηγόρης ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Συγγραφέας-Δρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης

Read More »
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Στο top10 Σύβοτα, Γιάννινα και Πάργα - Άριστα από τους τουρίστες στην τοποθεσία και την εξυπηρέτηση!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Στο top10 Σύβοτα, Γιάννινα και Πάργα - Άριστα από τους τουρίστες στην τοποθεσία και την εξυπηρέτηση!
 
 

Στο top δέκα των ελληνικών τουριστικών προορισμών καταγράφηκαν για πρώτη φορά τα Σύβοτα! Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΙΝΣΕΤΕ για το μήνα Σεπτέμβριο, η Ήπειρος είναι στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών με δύο περιοχές. Την Πάργα που βρίσκεται στην πέμπτη θέση και τα Σύβοτα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη λίστα! Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα με τους βασικούς προορισμούς της ελληνικής αγοράς για τον ίδιο μήνα. Η Ήπειρος συνολικά κρατά μία ακόμη σημαντική πρωτιά! Έχει την υψηλότερη θέση ικανοποίησης τουριστών για την ηπειρωτική Ελλάδα!

Η γενική της βαθμολογία φτάσει στο 90,9% ενώ χαμηλότερα βρίσκονται η Θεσσαλία με 87,7% και η Κεντρική Μακεδονία 87,3%. Ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 86,7%, η Πελοπόννησος με 86,5%, η Αττική με 85,9% και η Στερεά Ελλάδα με 85,5%.

Σημειώνεται ότι η Ήπειρος βρίσκεται ψηλότερα και από τις Κυκλάδες που έχουν την πρωτιά στην νησιωτική Ελλάδα με ποσοστό 90,4%.

Η Ήπειρος είναι πρώτη και με διαφορά στα κριτήρια της τοποθεσίας, της εξυπηρέτησης, του δωματίου ενώ έχει χαμηλότερες επιδόσεις στο φαγητό και την διασκέδαση.

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 95,6% και ακολουθούν η Θεσσαλία και οι Κυκλάδες με 95,5% και 95,1% αντίστοιχα. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ήπειρος με 93,5% και το Βόρειο Αιγαίο με 93,2%. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Κεντρική Μακεδονία με 92,5%. Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Στερεά Ελλάδα με 91,6% και ακολουθούν η Πελοπόννησος με 90,6% και η Κρήτη με 90,5%. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Αττική με 90,3%, τα Δωδεκάνησα με 89,9% και τα Ιόνια Νησιά με 88,4%.

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση η Στερεά Ελλάδα 95,1% και στη δεύτερη θέση η Αττική με 90,4%. Ακολουθούν η Κρήτη 86,4%, η Πελοπόννησος με 84,2% και το Βόρειο Αιγαίο με 83,7%. Στην έκτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 83,1% στην έβδομη θέση η Κεντρική Μακεδονία με 82,8% και στην όγδοη θέση τα Δωδεκάνησα με 82,2%. Χαμηλότερα βρίσκονται η Θεσσαλία με 81,8% και τα Ιόνια Νησιά 81,3%.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος και η Θεσσαλία με 95,6% αντίστοιχα και ακολουθούν οι Κυκλάδες με 93,9% και η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 90,8%. Οι υπόλοιπες γεωγραφικές ενότητες έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Στερεά Ελλάδα με 88,9% ενώ ακολουθούν η Αττική με 87,8%, η Πελοπόννησος με 87,7% και η Κεντρική Μακεδονία με 87,1%. Η δεκάδα συμπληρώνεται με το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη με 86,6% αντίστοιχα. Τέλος, ακολουθούν τα Ιόνια Νησιά με 85,7% και τα Δωδεκάνησα με 84,4%.

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 95,8%, στη δεύτερη θέση η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 93,9% και στην τρίτη οι Κυκλάδες με 93,1%. Ακολουθούν η Θεσσαλία με 91,4%, το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη με 90,1% αντίστοιχα. Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Πελοπόννησος με 89,0%, στην όγδοη θέση η Στερεά Ελλάδα με 87,8%, στην ένατη η Κεντρική Μακεδονία με 87,6% και τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Δωδεκάνησα με 87,2%.Τέλος, ακολουθούν στις τελευταίες θέσεις η Αττική με 86,8% και τα Ιόνια Νησιά με 86,4%.

Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 96,0% και ακολουθούν η Ήπειρος με 91,5% και η Θεσσαλία με 90,4%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 89,0%, στην πέμπτη θέση το Βόρειο Αιγαίο με 86,5%, στην έκτη θέση η Κρήτη με 85,4% και στην έβδομη θέση η Κεντρική Μακεδονία με 85,1%. Ακολουθούν η Στερεά Ελλάδα με 84,0% και τα Δωδεκάνησα με 83,3%. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Πελοπόννησος και τα Ιόνια Νησιά με 83,2% αντίστοιχα και η Αττική με 82,2%.

Στην κατηγορία δωματίου την πρώτη θέση κατέχει η Ήπειρος με 95,1%, τη δεύτερη η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 92,9% και την τρίτη οι Κυκλάδες με 90,1%. Aκολουθούν η Θεσσαλία με 89,9% και η Πελοπόννησος με 85,5%. Στην έκτη θέση βρίσκεται Στερεά Ελλάδα με 85,3%, στην έβδομη θέση το Βόρειο Αιγαίο με 84,5% και ακολουθούν η Κρήτη με 84,1%, η Κεντρική Μακεδονία με 83,7% και τα Δωδεκάνησα 82,2%.

Χαμηλότερες βαθμολογίες στην κατηγορία δωμάτιου κατέγραψαν η Αττική με 82,1% και τα Ιόνια Νησιά με 80,6%.

Ως προς τη διασκέδαση στην πρώτη θέση βρίσκεται η Πελοπόννησος με 90,3%, στη δεύτερη θέση οι Κυκλάδες με 83,6% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η τα Ιόνια Νησιά με 79,7%. Ακολουθούν η Κρήτη με 78,7%, η Κεντρική Μακεδονία με 78,0% και τα Δωδεκάνησα με 77,8%. Χαμηλότερα βρίσκονται η Θεσσαλία με 75,1% και το Βόρειο Αιγαίο με 64,2%.
Read More »
Στο top10 Σύβοτα, Γιάννινα και Πάργα - Άριστα από τους τουρίστες στην τοποθεσία και την εξυπηρέτηση! Στο top10 Σύβοτα, Γιάννινα και Πάργα - Άριστα από τους τουρίστες στην τοποθεσία και την εξυπηρέτηση! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας - Προσομοίωση πυρκαγιάς εσωτερικού χώρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας - Προσομοίωση πυρκαγιάς εσωτερικού χώρου (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας - Προσομοίωση πυρκαγιάς εσωτερικού χώρου (ΒΙΝΤΕΟ) Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας - Προσομοίωση πυρκαγιάς εσωτερικού χώρου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Συνελήφθη 25χρονος στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Συνελήφθη 25χρονος στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό
 

Συνελήφθη, χθες (30-10-2019) το βράδυ έξω από τον Νέο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα ενός μη νόμιμου αλλοδαπού.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 25χρονο αλλοδαπό, να κατευθύνει 23χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό στο χώρο στάθμευσης του Λιμένα και ακολούθως να τον αποκρύπτει σε σταθμευμένο φορτηγό όχημα, με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 23χρονος μη νόμιμος αλλοδαπός, θα κατέβαλε ως αμοιβή στον 25χρονο το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, με την άφιξή του στη χώρα προορισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 25χρονος στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό Συνελήφθη 25χρονος στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Στις 18 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Στις 18 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων ΘεσπρωτίαςΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο μας και να συμμετέχουν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

ΘΕΜΑΤΑ:
1) Απολογισμός δράσης απερχόμενης Διοίκησης
2) Οικονομικός απολογισμός
3) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το σωματείο μας, μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη των απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, τσαλακώσαμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας! Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο που τσακίζει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο φέρνει μεγάλο πλήγμα στα δικαιώματα μας. Προωθείται το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χτυπιούνται οι συλλογικές μας διαδικασίες και μπαίνει στο γύψο η δράση των σωματείων. 
Συγκεκριμένα:
· O οριστικός ενταφιασμός των Κλαδικών Συμβάσεων.
· Οι Τοπικές ή Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα υπερισχύουν των Κλαδικών Συμβάσεων.
· Ενίσχυση των περιβόητων ενώσεων προσώπων που θα υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει και αυτή της Κλαδικής ΣΣΕ.
· Θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» σωματείων και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για αποφάσεις όπως απεργίες με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά και το χτύπημα των ζωντανών μαζικών Γενικών Συνελεύσεων.
· Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, με δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
· Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ
· Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
· Υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης.
· Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Με το χτύπημα των εργατικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει με κάθε τρόπο την «επιχειρηματικότητα», δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αποκαλυπτική η συζήτηση στη βουλή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο προβλέπονται νέες φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων, σε συνδυασμό με σειρά από «αντίμετρα» που μας φορτώνουν ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες μας.

Άραγε σε τι θα μας ωφελήσει σαν εργαζόμενους η μείωση φόρου στα μερίσματα από 10% σε 5% και η μείωση της φορολογίας των εταιρειών; Θα δούμε αυξήσεις στους μισθούς μας; Θα πάψει η εντατικοποίηση της δουλειάς μας;

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει προσηλωμένη πάνω στον ίδιο δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μεγαλύτερο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Έχουμε αρκετή πείρα πως η ανάπτυξή τους χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Είναι η πείρα που βλέπουμε κάθε χρόνο τις μεγάλες εταιρίες να παρουσιάζουν αυξημένα κέρδη, την ώρα που οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με όλο και λιγότερα χρήματα και με τσακισμένα δικαιώματα στο ωράριο, στις υπερωρίες. Είναι η πείρα των απολύσεων συναδέλφων, επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα!

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το νέο ασφαλιστικό που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την γνωστή συνταγή «περί βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων», όπου ουσιαστικά πρόκειται για νέα επίθεση στις συντάξεις, στις παροχές μας σε φάρμακα, στην κοινωνική περίθαλψη.

Μπορούμε και πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Με μαζικό, ενωτικό ταξικό αγώνα που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά μας, κόντρα σε κυβέρνηση, ΣΕΒ, αλλά και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Άλλωστε η άθλια στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στις 2 απεργίες, φανερώνει τον υπονομευτικό ρόλο που παίζει προς όφελος των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Η πείρα μας να γίνει κριτήριο! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ανάπτυξή τους! Ο μόνος δρόμος για να καλυτερεύσει η ζωή μας είναι η οργάνωση στο σωματείο μας και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε το Σωματείο μας. Συμμετέχουμε στις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες του. Στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση της ΝΔ και την εργοδοσία απαντάμε με τα δικά μας όπλα, με το σωματείο μας και την συνέλευσή του. ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
Στις 18 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας Στις 18 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Ενημέρωση για δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Ενημέρωση για δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
 

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις κατωτέρω δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας:

Α) Συναντήσεις για το SUPER RALLY 2021
Διοργανώσαμε στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου, σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα και Πέρδικα, συναντήσεις των επιχειρήσεων Καταλυμάτων, Ξενοδοχείων & Τουριστικών Γραφείων της Θεσπρωτίας με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπή του SUPER RALLY 2021 κο Τάκη Φραντζή.

Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε το πλάνο δράσης για την επόμενη περίοδο και έως τις ημέρες του συμβάντος (20 – 23 Μαΐου 2021) το οποίο περιλαμβάνει:
- Συγκέντρωση αιτημάτων συμμετοχής έως τέλος Νοεμβρίου 2019.
- Οριστικοποίηση υλοποίησης του συμβάντος στην Θεσπρωτία τον Δεκέμβριο του 2019.
- Έλεγχος των καταλυμάτων και σύναψη συμφωνητικών την άνοιξη του 2020.
- Ανάρτηση καταλυμάτων στην πλατφόρμα της Οργανωτικής Επιτροπής του SUPER RALLY 2021 τον Νοέμβριο του 2020.
 
Στις συναντήσεις υπήρξε θετική ανταπόκριση των επιχειρήσεων και στήριξη των τοπικών φορέων, κρίνοντας τες επιτυχημένες.
Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν υπέβαλαν αίτηση να το πράξουν έως το τέλος Νοεμβρίου είτε απευθείας στον κο Φραντζή είτε στο Επιμελητήριο


Β) Συμμετοχή στο FORUM Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου

 
Συμμετείχαμε στο 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Forum Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου περιοχής που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 - 18 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Άρτα, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο κο Αλέξανδρο Πάσχο και την Υπεύθυνη ΓΕΜΗ και Υποστήριξης Επιχειρήσεων κα Τσώτου Βασιλική.

Read More »
Ενημέρωση για δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Ενημέρωση για δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Έπεσε από το μπαλκόνι κι έχασε τη ζωή της

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Έπεσε από το μπαλκόνι κι έχασε τη ζωή της
 
 
 
Από το μπαλκόνι τριώροφης πολυκατοικίας έπεσε μία 86χρονη με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Η ηλικιωμένη ζούσε μόνη της σε διαμέρισμα στην οδό Λαμπρίδη στα Γιάννενα.

Σήμερα έπεσε το μπαλκόνι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όμως ήταν ήδη αργά καθώς η γυναίκα είχε υποκύψει στα τραύματά της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία ο θάνατος οφείλεται σε ατύχημα.
Read More »
Έπεσε από το μπαλκόνι κι έχασε τη ζωή της Έπεσε από το μπαλκόνι κι έχασε τη ζωή της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: «Να επανεξεταστεί η προτεραιότητα των Ενεργειακών Κοινοτήτων στη σύνδεση σταθμών με το δίκτυο»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Β. Γιόγιακας: «Να επανεξεταστεί η προτεραιότητα των Ενεργειακών Κοινοτήτων στη σύνδεση σταθμών με το δίκτυο» 
 
 

Την τροποποίηση του ν. 4513/2018 προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο de facto αποκλεισμός μικρομεσαίων ιδιωτών από τη χορήγηση προσφοράς σύνδεσης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ με το δίκτυο ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι, καθώς ο νόμος δίνει προτεραιότητα στην εξέταση αιτήσεων που υποβάλλονται από Ενεργειακές Κοινότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο πεπερασμένος ηλεκτρικός χώρος των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας δεσμεύεται για τις Ενεργειακές Κοινότητες αφήνοντας εκτός αιτήσεις ιδιωτών για ομοειδείς επενδύσεις. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Επανεξέταση της κατά προτεραιότητα διάθεσης του ηλεκτρικού χώρου στις Ενεργειακές Κοινότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα για ΑΠΕ»

Με τον ν.4513/2018 θεσμοθετήθηκαν οι Ενεργειακές Κοινότητες (Ε.Κοιν.) με σκοπό μεταξύ άλλων την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Μέλη των Ε.Κοιν. μπορεί να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα - συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ α’ ή β’ βαθμού - ενώ οι Ε.Κοιν. διαχωρίζονται σε κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σε αμφότερες τις κατηγορίες Ε.Κοιν. προβλέφθηκε μια σειρά οικονομικά, ασφαλιστικά και διοικητικά κίνητρα στα οποία περιλαμβάνονται η κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτήσεων έναντι των άλλων αιτήσεων ιδιωτών για χορήγηση Άδειας Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Στη δε εξέταση αιτήσεων που υποβάλλονται από Ε.Κοιν. στο ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ για τη χορήγηση προσφοράς σύνδεσης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με το δίκτυο - που είναι η πλέον κρίσιμη διαδικασία για την αδειοδότηση ή μη μιας επένδυσης - η προτεραιότητα των Ε.Κοιν. είναι καθολική αφού δεν υφίστανται κύκλοι υποβολής στις αιτήσεις. Κατά συνέπεια αιτήσεις ιδιωτών για ομοειδείς επενδύσεις απορρίπτονται από τους διαχειριστές καθώς ο τεχνικά πεπερασμένος ηλεκτρικός χώρος των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας δεσμεύεται για τις Ε.Κοιν. ακόμη και αν αυτές υπέβαλαν αίτηση μεταγενέστερα.

Η χρονική προτεραιότητα των Ε.Κοιν. σε θέματα αδειοδότησης και σύνδεσης με τα δίκτυα αφ’ ενός έχει ευνοήσει πρακτικές οι οποίες δε συνάδουν με σκοπούς για τους οποίους τα σχήματα αυτά θεσμοθετήθηκαν (κοινωφελής διάσταση, εκτέλεση μεγάλων έργων, οικονομίες κλίμακας για συμμετέχοντες), αφ’ ετέρου λειτουργεί απαγορευτικά στην υλοποίηση μικρομεσαίων επενδυτικών σχεδίων παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν στρεβλώσεις όπως η κατά συρροή σύσταση Ε.Κοιν. κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το ίδιο φυσικό πρόσωπο ή από εταιρείες ανήκουσες σε αυτό, η μεταφορά κερδών από Ε.Κοιν. με ολιγάριθμα μέλη σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα μέσω υπερτιμημένων μισθωτηρίων γαιών, ο προσανατολισμός σε μικρά έργα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί σε τροποποίηση του ν. 4513/2018 με σκοπό την αντιμετώπιση των καταχρηστικών πρακτικών κυρίως σε ό,τι αφορά την κατά προτεραιότητα διάθεση του ηλεκτρικού χώρου στις Ε.Κοιν. κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.
Read More »
Β. Γιόγιακας: «Να επανεξεταστεί η προτεραιότητα των Ενεργειακών Κοινοτήτων στη σύνδεση σταθμών με το δίκτυο» Β. Γιόγιακας: «Να επανεξεταστεί η προτεραιότητα των Ενεργειακών Κοινοτήτων στη σύνδεση σταθμών με το δίκτυο» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου
 
 

Συνεδριάζει την Παραμυθιά τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 15 θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1o: Υποχρεωτικό άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης του Δήμου Σουλίου στην Τράπεζα Ελλάδας και ορισμός των εξουσιοδοτημένων χρηστών για την κίνηση αυτού.

ΘΕΜΑ 2o: Έκθεση εσόδων – εξόδων Γ΄ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2019

ΘΕΜΑ 3o: Eκλογή αντιπροσώπων Δήμου Σουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ Ν.4555/2018 με την επωνυμία «Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

ΘΕΜΑ 4o: Εκλογή εκπροσώπων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

ΘΕΜΑ 5o: Παραχώρηση χρήση γης χώρου γεωτρήσεων στη θέση «κόμβο Μενίνας», στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

ΘΕΜΑ 6o: Δωρεάν παραχώρηση αγροτεμαχίου με αρ. τεμαχίου 1 αγροκτήματος Αγοράς 1930 στη θέση «Λακιά Ντράσα», εμβαδού 11.297,75 τ.μ στον ΤΟΕΒ πεδιάδος Παραμυθιάς.

ΘΕΜΑ 7o: Καθορισμός ύψους αντιτίμου από τους ωφελούμενους των προγραμμάτων άθλησης για όλους, περιόδου 2019-2020 και καθορισμός των Γενικών Προγραμμάτων

ΘΕΜΑ 8o: Ορισμός μελών για τη συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

ΘΕΜΑ 9o: Ορισμός εκπροσώπου επιτροπής Π.Δ. 5/86 Πράξης Εφαρμογής Γαρδικίου Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 10o: Λύση μισθωμάτων με WIN & VODAFON.

ΘΕΜΑ 11o: Εκμίσθωση έκτασης σταβλικών εγκαταστάσεων στην Κοινότητα Σκανδάλου.

ΘΕΜΑ 12o: Εκμίσθωση έκτασης σταβλικών εγκαταστάσεων στην Κοινότητα Σκανδάλου.

ΘΕΜΑ 13o: Ανάκληση της αριθμ 124/2019 απόφασης Δ.Σ περί: «Ορισμός μελών Δ.Σ. Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής Δήμου Σουλίου» και λήψη νέας.

ΘΕΜΑ 14o: Ανάκληση της αριθμ 125/2019 απόφασης Δ.Σ περί: «Ορισμός μελών Δ.Σ. Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής Δήμου Σουλίου» και λήψη νέας.

ΘΕΜΑ 15o: Έγκριση μελέτης εφαρμογής της εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ) του έργου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων Δ.Δ Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

ΔΑΣ ΟΤΑ: ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019
ΔΑΣ ΟΤΑ: ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
 
 

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συγκροτήσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μονίμων και ΙΔΑΧ εργαζομένων στους ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, καθώς έχουν συμπληρωθεί 10μήνες από την εκλογή των νέων αιρετών μελών και η θητεία των προηγούμενων αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μονίμων και με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Η καθυστέρηση στην συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου , αν και έχει αποσταλεί η λίστα των υπαλλήλων που τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (κρίση από υπηρεσιακό ΟΤΑ α΄ βαθμού) δημιουργεί το ερώτημα αν αυτή οφείλεται σε εμπλοκή τρίτων , σε δόλο ή σε σοβαρή αμέλεια των εμπλεκομένων υπαλλήλων.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την καθυστέρηση της συγκρότησης αποβαίνει σε βάρος συναδέλφων μας, καθώς τα αιτήματα που εκκρεμούν είναι πολλά και η αναμονή, είτε επιφέρει οικονομικές επιπτώσεις, είτε εντείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στην οικογενειακή ζωή των εργαζομένων .

Στις εκλογές του Δεκεμβρίου , διεκδικήσαμε και μας εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας για 2η συνεχή θητεία να είμαστε «τα αυτιά και τα μάτια σας» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των μονίμων και των ΙΔΑΧ εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση συγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα λαμβάνεται ως ημερομηνία εφαρμογής για όλα τα εκκρεμή αιτήματα των συναδέλφων που θα δικαιωθούν και παράγουν οικονομικά αποτελέσματα η ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους και όχι η ημερομηνία λήψης της απόφασης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Συνάδελφοι,

Με τη συμμετοχή μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δίνουμε μια συνέχεια στον καθημερινό αγώνα για να χτίσουμε ένα κίνημα, που δεν θα αποδέχεται ως δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά θα παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα κι έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Ένα κίνημα, που δεν θα «αναθέτει» στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα, αλλά που θα μάχεται για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα.

Read More »
ΔΑΣ ΟΤΑ: ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΑΣ ΟΤΑ: ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Σελίδες