https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 75χρονο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 75χρονο


Σήμερα το απόγευμα στο 5ο χλμ. της συνδετήριας Εθνικής Οδού (Κόμβος Φραξύλα – Κόμβος Λιμποχωβίτη),
στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 75χρονο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 75χρονο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικούΣήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, για το έτος κατάρτισης 2023-2024.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για την κατάταξή τους με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, εντός 3 εργάσιμων ημερών, από 5.9.2023 έως 7.09.2023 και ώρα 23:59.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/aitese-oromisthion-ekpaideutikon-iek-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι:

gov.gr → Εκπαίδευση → Κατάρτιση και εκπαιδευτικό περιεχόμενο → Αίτηση ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΙΕΚ ΔΥΠΑ → Είσοδος στην υπηρεσία (επιλέγετε το πεδίο Υποβολή Ένστασης, μέσα στην εφαρμογή διατίθεται έντυπο ένστασης το οποίο συντάσσεται από τον/την υποψήφιο/α και μεταφορτώνεται στην εφαρμογή).

Η ΔΥΠΑ υλοποιεί τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων των υποψηφίων καθώς και την υποβολή ενστάσεων, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με σκοπό να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ταχύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Δείτε εδώ τους πίνακες

ΙΕΚ ΔΥΠΑ
ΙΕΚ
ΔΥΠΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Read More »
ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Γεωργιάδης: Τα ένσημα της δεύτερης δουλειάς θα υπολογίζονται στο ύψος της σύνταξης

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Γεωργιάδης: Τα ένσημα της δεύτερης δουλειάς θα υπολογίζονται στο ύψος της σύνταξης


Στα οφέλη της διάταξης για την παράλληλη απασχόληση, που περιλαμβάνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Όπως είπε, όποιος έχει δεύτερη δουλειά και πληρώνει περισσότερα ένσημα, θα έχει υψηλότερη σύνταξη.


«Η πληρωμή της εισφοράς είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δεν θα μετριέται ως επιπλέον χρόνος, για να βγαίνει ο ασφαλισμένος νωρίτερα στη σύνταξη. Θα μετριέται, όμως, στο ύψος της σύνταξης» διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέλυσε και τα πλεονεκτήματα της δεύτερης εργασίας, επισημαίνοντας ότι οι πολλαπλοί εργοδότες ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση του εργαζομένου.

Όπως εξήγησε, «όταν ο εργαζόμενος εξαρτά τη ζωή του και τον μισθό του από έναν εργοδότη, η διαφορά μεταξύ τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διαφορά ισχύος εννοώ. Όταν, όμως, ο εργαζόμενος έχει και εναλλακτική λύση δεύτερου εργοδότη και ο πρώτος εργοδότης ξέρει ότι αυτός έχει ήδη βρει και δεύτερη δουλειά, τότε η διαφορά της ισχύος μεταξύ των δύο μερών μειώνεται δραστικά υπέρ του εργαζομένου».

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, απαντώντας ως εξής:

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποτύπωση της πραγματικότητας σε ένα νομικό κείμενο, ενώ το μισό είναι ευρωπαϊκή οδηγία. Πώς θα την καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας; Αφού η εφαρμογή είναι υποχρεωτική».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σε βάθος τετραετίας (Ιούλιος 2019-Ιούλιος 2023), ενώ παρατηρείται σαφής τάση προς τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
Read More »
Γεωργιάδης: Τα ένσημα της δεύτερης δουλειάς θα υπολογίζονται στο ύψος της σύνταξης Γεωργιάδης: Τα ένσημα της δεύτερης δουλειάς θα υπολογίζονται στο ύψος της σύνταξης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Μεγάλα πρόστιμα σε πέντε αλυσίδες για πλασματικές εκπτώσεις

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Μεγάλα πρόστιμα σε πέντε αλυσίδες για πλασματικές εκπτώσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ επιβάλλονται από το υπουργείο Ανάπτυξης σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών καθώς και καταστήματα με είδη καλλυντικών, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα το άρθρο 15 του Ν. 4177/2013, το άρθρο 78 της Υπουργικής Απόφασης 91354/24-08-2017 καθώς και την Υπουργική Απόφαση 35935/2023 «Κώδικας Δεοντολογίας περί ανακοινώσεων μείωσης της τιμής (ιδίως σε προσφορές/εκπτώσεις/ προωθητικές ενέργειες)».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:

* 720.000 ευρώ στην εταιρεία «DIXONS SOUTH-EAST EUROPE Α.Ε.Β.Ε.»(Κωτσόβολος),

* 100.000 ευρώ στην εταιρεία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»,

* 120.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες (από 40.000 ευρώ στην καθεμία) με είδη καλλυντικών: «HONDOS CENTER Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ», «GALLERIE DE BEAUTE ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Α.Ε.Ε.» και «SEPHORA GREECE A.E.».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


O υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Οι αυστηροί έλεγχοι με την αξιοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά την θερινή εκπτωτική περίοδο με στόχο τον εντοπισμό φαινομένων πλασματικών/εικονικών εκπτώσεων παράγουν απτά αποτελέσματα. Επιβάλλουμε νέα πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ σε 5 εταιρείες κι έτσι το ύψος των συνολικών κυρώσεων για πλασματικές εκπτώσεις προσεγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Θέλω με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω ότι για το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραπλανητικές πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. To κράτος ασκεί στο ακέραιο το ρυθμιστικό/ελεγκτικό ρόλο του στην αγορά και λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των καταναλωτών. Σ’ αυτή τη συγκυρία χρειάζεται να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των αναγκών και των προσδοκιών του ελληνικού λαού».


Read More »
Μεγάλα πρόστιμα σε πέντε αλυσίδες για πλασματικές εκπτώσεις Μεγάλα πρόστιμα σε πέντε αλυσίδες για πλασματικές εκπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Απότομη «βουτιά» του υδραργύρου από τη Δευτέρα Έρχονται φθινοπωρινές θερμοκρασίες - Πώς σχηματίζεται ο Μεσογειακός κυκλώνας - Πολύ υψηλοί δείκτες βροχόπτωσης

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Απότομη «βουτιά» του υδραργύρου από τη Δευτέρα
Έρχονται φθινοπωρινές θερμοκρασίες - Πώς σχηματίζεται ο Μεσογειακός κυκλώνας - Πολύ υψηλοί δείκτες βροχόπτωσηςΕπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από αύριο, Δευτέρα, έως και την Τετάρτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την ΕΜΥ, με οδηγίες προς τους πολίτες.

Βάσει των νεότερων διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού στη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα 04.09.2023 έως τουλάχιστον και την Τετάρτη 06.09.2023.

Όπως εξηγεί το Meteo, αιτία για αυτή την επιδείνωση είναι η νοτιοδυτική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα από τα Βόρεια Βαλκάνια προς τη χώρα μας και το Ιόνιο πέλαγος, όπου και αναμένεται να αποκοπεί από την γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία (ψυχρή λίμνη) και αργά κινούμενη αναμένεται να διατηρηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου.

Η αργή κίνηση της ψυχρής λίμνης από το Ιόνιο προς την Κεντρική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την επίμονη και έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών και επίμονων βροχών και καταιγίδων σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής κυρίως χώρας.Εικόνα 1: Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη την Τρίτη 05/09/2023Εικόνα 2: Μεταφορά υδρατμών το πρωί της Τρίτης 05/09/2023
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 04.09.2023 αναμένουμε:

– Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τοπικά στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη Θράκη θα είναι τοπικά και περιορισμένα.

– Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως 8-10 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ηπειρωτικά.

– Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 05.09.2023 έως την Τετάρτη 06.09.2023 αναμένουμε:

– Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από τα νότια νησιωτικά τμήματα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά.

– Οι βροχές και οι καταιγίδες σε τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στη Χαλκιδική και στα νοτιοδυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και με μεγάλη διάρκεια με αυξημένη την πιθανότητα εκδήλωσης σημαντικών υψών βροχόπτωσης σε μικρό χρονικό διάστημα αυξάνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία).


Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση για την κακοκαιρία που έρχεται από αύριο (04/09) μέχρι την Τετάρτη (06/09) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την ΕΜΥ, με οδηγίες προς τους πολίτες.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

• Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

• Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

• Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

• Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

• Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

• Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

• Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

• Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

• Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

• Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

• Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

• Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

• Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

• Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Επιπλέον, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, τίθενται σε εφαρμογή τα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ σε γενική επιφυλακή παραμένει το πυροσβεστικό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα 4-9-2023 έως την Τετάρτη 6-9-2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια Βαλκάνια με ψυχρές αέριες μάζες προβλέπεται να κινηθεί νότια (έως το νότιο Ιόνιο) και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr


Read More »
Απότομη «βουτιά» του υδραργύρου από τη Δευτέρα Έρχονται φθινοπωρινές θερμοκρασίες - Πώς σχηματίζεται ο Μεσογειακός κυκλώνας - Πολύ υψηλοί δείκτες βροχόπτωσης Απότομη «βουτιά» του υδραργύρου από τη Δευτέρα Έρχονται φθινοπωρινές θερμοκρασίες - Πώς σχηματίζεται ο Μεσογειακός κυκλώνας - Πολύ υψηλοί δείκτες βροχόπτωσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Λουκέτο σε 28 μαγαζιά στην Κέρκυρα για φοροδιαφυγή «Σαφάρι» της ΑΑΔΕ στο νησί που αποκάλυψε και μαζική νοθεία στα ποτά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Λουκέτο σε 28 μαγαζιά στην Κέρκυρα για φοροδιαφυγή
«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ στο νησί που αποκάλυψε και μαζική νοθεία στα ποτάΜεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν ή/και πωλούν νοθευμένα και λαθραία ποτά, πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, στην Κέρκυρα. Συμμετείχαν εφοριακοί και τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχοντας τη συνδρομή ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ελεγκτικές ομάδες έκαναν απόβαση στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στον Κάβο, που είναι γνωστός για τα ξέφρενα πάρτι, υπό την επήρεια αλκοόλ, Άγγλων και άλλων τουριστών. Πρόκειται για περιοχή η οποία θεωρείται, άτυπα, άβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν πραγματοποιηθεί κάθε είδους έλεγχοι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση
Πρόκειται για επιχείρηση η οποία συντονίστηκε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν ταυτόχρονη έφοδο σε πολλά μπαρ και εστιατόρια της περιοχής, ζητώντας να δουν, οι μεν εφοριακοί αν κόβονται και διαβιβάζονται αποδείξεις, οι δε τελωνειακοί αν τα ποτά που σερβίρονται είναι καθαρά και όχι νοθευμένα ή λαθραία.

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, οι επιτελείς της ΑΑΔΕ ήταν σε απευθείας επικοινωνία με τους ελεγκτές μέσα από την Αίθουσα Επιχειρήσεων και παρακολουθούσαν την εξέλιξη των ελέγχων, λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο βίντεο και φωτογραφίες από τα ευρήματα.

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν τα εξής:26 επιχειρήσεις εστίασης δεν εξέδωσαν τουλάχιστον 40.578 αποδείξεις, συνολικής αξίας 267.418 ευρώ.
2 επιχειρήσεις εστίασης δεν διαβίβασαν 1.204 αποδείξεις, συνολικής αξίας 8.252 ευρώ.
7 επιχειρήσεις εστίασης σέρβιραν ποτά που δεν είχαν ενδείξεις lot number, άρα αυτά είναι λαθραία ή/και «μπόμπες». Μάλιστα, έγιναν και 8 δειγματοληψίες, το περιεχόμενο των οποίων έχει ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Τους σερβίρουν σφηνάκια με ποτά από άλλα ποτήρια

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μπαρ, στα οποία οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι αυτά μαζεύουν ό,τι έχει μείνει στα ποτήρια των θαμώνων, τα ρίχνουν σε ένα μπιτόνι, και από εκεί σερβίρουν τους τουρίστες σφηνάκια.

Οι επιχειρήσεις αυτές έκλεισαν για 48 ώρες και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες τουριστικές περιοχές.


Read More »
Λουκέτο σε 28 μαγαζιά στην Κέρκυρα για φοροδιαφυγή «Σαφάρι» της ΑΑΔΕ στο νησί που αποκάλυψε και μαζική νοθεία στα ποτά Λουκέτο σε 28 μαγαζιά στην Κέρκυρα για φοροδιαφυγή «Σαφάρι» της ΑΑΔΕ στο νησί που αποκάλυψε και μαζική νοθεία στα ποτά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Οι τελευταίες εξελίξεις στις τιμές λιανικής γάλακτος – Η θέση της Ελλάδας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Οι τελευταίες εξελίξεις στις τιμές λιανικής γάλακτος – Η θέση της ΕλλάδαςΟι τιμές λιανικής του ενός λίτρου φρέσκου γάλακτος στην Ευρώπη παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις, που εν μέρει δικαιολογούνται από την διαφορά στην ποιότητα. Σημειώνεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμες δεδομένου ότι δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσφερόμενου γάλακτος, ωστόσο η παρακάτω συγκριτική παρουσίαση προσφέρει μια ένδειξη για τη δυνατότητα των καταναλωτών να προμηθευτούν γάλα από τα σούπερ μάρκετ ανεξαρτήτου ποιότητας.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται οι τιμές φρέσκου γάλακτος για το αγελαδινό γάλα χαμηλών λιπαρών (1,5%- 1,8%) και πλήρους (3,5%) από τα e-shops των μεγαλύτερων σούπερ μάρκετ σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι όπου ήταν εφικτό αντλήθηκαν οι τιμές από τα e-shops σε πάνω από ένα κατάστημα σε κάθε χώρα και οι τιμές σε τοπικό νόμισμα μετατράπηκαν σε ευρώ για τις εκτός ευρωζώνης χώρες. Καθώς το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι ομοιογενές επιλέχθηκε να παρουσιαστεί η υψηλότερη (max) και η χαμηλότερη τιμή (min) κάθε κατηγορίας ώστε να εντοπίζονται οι επιλογές που έχουν οι καταναλωτές σε κάθε χώρα.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι για την κατηγορία φρέσκο αγελαδινό γάλα με χαμηλά λιπαρά το εύρος τιμών διαμορφώθηκε, στις 26/7/2023, σε 0,49 ευρώ η χαμηλότερη και σε 2,39 ευρώ η υψηλότερη, ενώ για την κατηγορία φρέσκο αγελαδινό πλήρες γάλα το εύρος τιμών διαμορφώθηκε, σε 0,85 ευρώ η χαμηλότερη και σε 2,29 ευρώ η υψηλότερη.

Σε σχετικό γράφημα παρουσιάζεται η τιμή φρέσκου αγελαδινού γάλακτος χαμηλών λιπαρών με κατάταξη ως προς την χαμηλότερη τιμή και σε σχέση με το επίπεδο του πληθωρισμού τον Ιούνιο του 2023 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τη Eurostat). Για τις περιπτώσεις όπου υπήρξαν τιμές για πάνω από ένα σούπερ μάρκετ παρουσιάζεται η μέση τιμή. Από την κατάταξη προκύπτει ότι στην Ελλάδα η τιμή είναι 1,12 ευρώ.

Δηλαδή, από την κατάταξη προκύπτει ότι η Ελλάδα (1,12 ευρώ) είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα μετά την Εσθονία (1,39 ευρώ) και τη Σουηδία (1,21 ευρώ). Ενώ ως προς την υψηλότερη τιμή για την κατηγορία αυτή η Ελλάδα είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα (2,22 ευρώ), μετά την Εσθονία (2,39 ευρώ).

Σχετικά με τις αυξήσεις τιμών, σημειώνεται ότι το επίπεδο του πληθωρισμού (Ιούνιος 2023) στο φρέσκο πλήρες γάλα είναι χαμηλότερος στην Ελλάδα (13,2%) τόσο σε σύγκρισή με την Εσθονία (25,7%) όσο και με την Σουηδία (19,2%). Ο υψηλότερος πληθωρισμός στην τιμή φρέσκου αγελαδινού γάλακτος χαμηλών λιπαρών εντοπίζεται στην Πορτογαλία (27,9%) παρότι η τιμή του γάλακτος είναι 10η στην κατάταξη.

Για την τιμή στο φρέσκο, πλήρες, γάλα η κατάταξη για την χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον πληθωρισμό Ιουνίου 2023 προκύπτει ότι η Ελλάδα (1,12 ευρώ) είναι στην έβδομη θέση μετά την Λιθουανία (1,45 ευρώ), Φινλανδία (1,35 ευρώ), Εσθονία (1,30 ευρώ), Σουηδία (1,23 ευρώ), Γαλλία (1,2 ευρώ), Αυστρία (1,19 ευρώ).

Ως προς την υψηλότερη τιμή γι’ αυτή την κατηγορία η Ελλάδα είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα (2,22 ευρώ) με την Λιθουανία πρώτη (2,25 ευρώ). Επιπλέον σημειώνεται ότι το επίπεδο του πληθωρισμού για το φρέσκο πλήρες γάλα τον Ιούνιο του 2023, ήταν 12,8%, στην Λιθουανία 10%, και στην Σουηδία 9,5%. Ο υψηλότερος πληθωρισμός εντοπίζεται στην Εσθονία με 30,1%.

Τέλος παρουσιάζεται γράφημα για το 2022, για τρεις κατηγορίες (ΑΕΠ, Τρόφιμα, και Γάλα/Τυρί/ Αυγά) με βάση τον δείκτη Ισοτιμιών Αγοραστικής Δύναμης (Purchasing Power Parities).

Ο δείκτης αυτός μετατρέπει διαφορετικά νομίσματα σε ένα κοινό νόμισμα και, στη διαδικασία μετατροπής, εξισώνει την αγοραστική τους δύναμη με την εξάλειψη των διαφορών στα επίπεδα τιμών μεταξύ των χωρών αυτών.

Σύμφωνα λοιπόν με την μεθοδολογία της Eurostat, προκύπτει ότι το έτος 2022, σε όρους ΑΕΠ, όταν ο δείκτης Ισοτιμιών Αγοραστικής Δύναμης στην ΕΕ ισούνται με 1 στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ήτοι σε 0,8, ενώ αντίθετα τόσο για την κατηγορία τρόφιμα όσο και για την κατηγορία Γάλα-Τυρί-Αυγά ο δείκτης βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η παραπάνω αποτύπωση είναι φωτογραφική, για την τιμή του γάλακτος στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες χωρίς να έχουν αναπροσαρμοσθεί οι τιμές με βάση την αγοραστική δύναμη και το κόστος ζωής των καταναλωτών σε κάθε χώρα και συνεπώς η έρευνα έχει περιορισμούς.

Ωστόσο σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει εμβαθύνει στην έρευνα για την πορεία των τιμών στο γάλα στο τυρί και γιαούρτι καθώς έχει ξεκινήσει, μεταξύ άλλων προϊόντων, χαρτογράφηση στις συγκεκριμένες αγορές από τον Φεβρουάριο του 2023 , σε συνεργασία με ειδικούς εμπειρογνώμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον επικεφαλής τεχνολογίας της επιτροπής.

Στην χαρτογράφηση, σημειώνεται, θα αποτυπωθούν οι συνθήκες ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά στην πορεία των τιμών στην κάθε αγορά και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα.


Read More »
Οι τελευταίες εξελίξεις στις τιμές λιανικής γάλακτος – Η θέση της Ελλάδας Οι τελευταίες εξελίξεις στις τιμές λιανικής γάλακτος – Η θέση της Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Σοκάρει μεγάλη μελέτη του ΕΟΔΥ για τις Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, σχεδόν 1 στους 2 με μικρόβιο στις ΜΕΘ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Σοκάρει μεγάλη μελέτη του ΕΟΔΥ για τις Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, σχεδόν 1 στους 2 με μικρόβιο στις ΜΕΘ


Μεγάλη έρευνα του ΕΟΔΥ σε 50 δημόσια νοσοκομεία φέρνει ξανά στο επίκεντρο, το τεράστιο πρόβλημα με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Η Ελλάδα παραμένει στις υψηλότερες θέσεις της Ευρώπης στα ενδονοσοκομειακά παθογόνα, την κατανάλωση αντιβιοτικών, αλλά και τη μικροβιακή αντοχή.

Αυτό αποδεικνύει μεγάλη μελέτη που πραγματοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανάμεσα σε 9.707 νοσηλευόμενους σε 50 νοσοκομεία της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΔΥ συμμετέχει σε μελέτη επίπτωσης λοιμώξεων και μικροβιακής αντοχής, που πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

Η μελέτη ανέδειξε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχείο: Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια, στους μισούς νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία οι γιατροί χορηγούσαν κατά την ημέρα της καταγραφής, τουλάχιστον ένα αντιμικροβιακό φάρμακο για να καταπολεμήσουν κάποιο παθογόνο.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην έκθεση «Αποτελέσματα Επιτήρησης Μικροβιακής Αντοχής, Κατανάλωσης Αντιβιοτικών και Λοιμώξεων που Σχετίζονται με Φροντίδα Υγείας».

ΕΟΔΥ: 1 στους 2 λαμβάνει τουλάχιστον μία αντιμικροβιακή θεραπεία

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη κατάφερε να αποδείξει πως στο 55,4% των νοσηλευόμενων που εξετάστηκαν (5.376 ασθενείς), εντοπίστηκε λοίμωξη την ημέρα της καταγραφής.
Αναλυτικότερα:
στο 51,9% χορηγούνταν ένα αντιμικροβιακό φάρμακο,
στο 35,2% δύο αντιμικροβιακά φάρμακα,
στο 13,0% τουλάχιστον τρία.

Κατά μέσο όρο κάθε ασθενής υπό αντιμικροβιακή αγωγή λάμβανε 1,7 αντιμικροβιακά φάρμακα.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τουλάχιστον μία λοίμωξη στον 1 στους 9 νοσηλευόμενους. Από αυτούς, οι 7 στους 10 είχαν προσβληθεί από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 69,6% των λοιμώξεων εμφανίστηκε 48 ώρες μετά την εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο, ενώ στο 28,6% των λοιμώξεων, ο ασθενής είχε ήδη λοίμωξη κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Οι ήδη εκδηλωμένες λοιμώξεις κατά την εισαγωγή είχαν πιθανή προέλευση το ίδιο νοσοκομείο (επανεισαγωγή ασθενούς) στο 7,5% των περιπτώσεων, άλλο νοσοκομείο στο 8,9%.

Στις ΜΕΘ τα περισσότερα ενδονοσοκομειακά μικρόβια

Το ακόμη πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η επιβάρυνση που δέχονται από τα νοσοκομειακά παθογόνα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις οποίες νοσηλεύονται οι πιο ευάλωτοι ασθενείς.

Εκεί παρατηρείται -σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία- ο υψηλότερος επιπολασμός με τον σχεδόν 1 στους 2 ασθενείς (45,7%) να εμφανίζει τουλάχιστον μία λοίμωξη.

Λιγότερες λοιμώξεις καταγράφηκαν, ωστόσο, στους παιδιατρικούς ασθενείς (3%), και στις κλινικές μαιευτικής – γυναικολογίας (1,4%) και ψυχιατρικής (1,2%).

Επίσης, πιο συχνά εντοπίζονταν λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό (28,9%), με την πλειονότητα εξ αυτών να είναι πνευμονίες (24,9%).

Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Αρνητική «πρωτιά» ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης

Τα παραπάνω δυσοίωνα στοιχεία μας κατατάσσουν στις υψηλότερες θέσεις, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και στην υψηλότερη θέση σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση αντιβιοτικών το 2022-2023 κυμάνθηκε σε παρόμοια επίπεδα με το 2016-2017 (55,4%) και το 2011-12 (54,7) ήταν, όμως, σημαντικά μεγαλύτερη από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο (32,9%).

Το 2011-12 ο αδρός ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 6,0% (εύρος χωρών: 2,3% – 10,8%) με την χώρα να βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ το 2016-17 η Ευρώπη κατέγραψε μέσο επιπολασμό λοιμώξεων 5,9% (εύρος χωρών: 2,9% – 10,0%) με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 1η θέση.

“Το 2022-23 ο επιπολασμός των λοιμώξεων στην Ελλάδα αναμένεται να παραμένει σημαντικά μεγαλύτερος από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο”, τονίζουν οι ερευνητές.

Αποδεικνύεται επίσης, πως τα ποσοστά των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τα ποσοστά προ της πανδημίας Covid-19, ενώ ειδικότερα η χώρα μας κατέχει διαχρονικά υψηλή θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Την ίδια στιγμή, σε πρόσφατη έκθεση του ECDC επισημαίνεται πως η Ελλάδα έχει πάρει την αρνητική πρωτιά, της χώρας με τα περισσότερα έτη ζωής που χάνονται λόγω Μικροβιακής Αντοχής (Μ.Α.).

Έλλειψη δεδομένων, ωστόσο, καταγράφεται σε σχέση με την εμφάνιση χειρουργικών λοιμώξεων στη χώρα μας, η καταγραφή των οποίων αποτελεί στόχο του ΕΟΔΥ για τους επόμενους μήνες.
Read More »
Σοκάρει μεγάλη μελέτη του ΕΟΔΥ για τις Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, σχεδόν 1 στους 2 με μικρόβιο στις ΜΕΘ Σοκάρει μεγάλη μελέτη του ΕΟΔΥ για τις Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, σχεδόν 1 στους 2 με μικρόβιο στις ΜΕΘ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Σουλίου


Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου την 08η Σεπτεμβρίου 2023 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30 ,για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ 1ο
Γ΄ Κατανομή πιστώσεως ποσού 30.410,00 € έτους 2023 για κάλυψη
λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων του Δήμου Σουλίου

Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης
 
ΘΕΜΑ 2ο
Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2023
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» με Α/Α Συστήματος : 91449

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 4ο
Υποβολή ολοκλήρωσης της πράξης με τίτλο Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Σουλίου στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Γεώργιος

ΘΕΜΑ 5ο
Εκμίσθωση δημοτικής έκτασης για την δημιουργία σταβλικών εγκαταστάσεων στην Τ.Κ. Καρβουναρίου»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Γεώργιος

ΘΕΜΑ 6ο
Εκμίσθωση δημοτικής έκτασης για την δημιουργία σταβλικών εγκαταστάσεων στην Τ.Κ. Πέντε Εκκλησιών»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Γεώργιος

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου
Αθανασίου Νικόλαος

Read More »
Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

98.446 τροχονομικοί έλεγχοι και 21.260 παραβάσεις το διάστημα από 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
98.446 τροχονομικοί έλεγχοι και 21.260 παραβάσεις το διάστημα από 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023Το 67% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 27 Αυγούστου 2023 έως 2 Σεπτεμβρίου 2023, διενεργήθηκαν 98.446 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 21.260 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

· 3.289 στη Θεσσαλονίκη,

· 2.509 στην Κρήτη,

· 2.007 στη Δυτική Ελλάδα,

· 1.965 στην Αττική,

· 1.904 στη Θεσσαλία,

· 1.794 στην Κεντρική Μακεδονία,

· 1.322 στην Πελοπόννησο,

· 1.322 στην Ήπειρο,

· 1.221 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· 1.077 στη Στερεά Ελλάδα,

· 993 στο Νότιο Αιγαίο,

· 875 στα Ιόνια Νησιά,

· 614 στο Βόρειο Αιγαίο και

· 368 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

· 6.463 για παράνομη στάθμευση,

· 4.726 για υπερβολική ταχύτητα,

· 1.288 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

· 1.146 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,

· 595 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 476 για Κ.Τ.Ε.Ο.,

· 372 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,

· 304 για ανασφάλιστα οχήματα,

· 233 για παραβίαση σηματοδότη,

· 232 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

· 194 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

· 183 για αντικανονικούς ελιγμούς,

· 174 για θορύβους,

· 114 για φθαρμένα ελαστικά,

· 107 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,

· 88 για αντικανονικό προσπέρασμα,

· 66 για κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο,

· 66 για απόσπαση προσοχής οδηγού,

· 33 για υπέρβαρο-διαστάσεις φορτίου,

· 30 για παραβίαση προτεραιότητας,

· 28 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,

· 19 για αντικανονική χρήση φώτων,

· 18 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

· 17 για καυσαέρια,

· 10 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο οδού,

· 6 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,

· 4 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα και

· 4.268 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 722 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 479 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

· 46 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 45 για υπερβολική ταχύτητα,

· 38 για θορύβους,

· 34 για μη χρήση κράνους,

· 16 για επίδειξη ικανοτήτων,

· 16 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

· 14 για χρήση κινητών τηλεφώνων,

· 12 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

· 9 για αντικανονικούς ελιγμούς,

· 5 για μέθη και

· 244 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 48 ζεύγη πινακίδων, 80 άδειες κυκλοφορίας, 79 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 23 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
98.446 τροχονομικοί έλεγχοι και 21.260 παραβάσεις το διάστημα από 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023 98.446 τροχονομικοί έλεγχοι και 21.260 παραβάσεις το διάστημα από 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2023 στην Ήπειρο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2023 στην Ήπειρο


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2023, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου σημειώθηκαν -17- τροχαία ατυχήματα (έναντι -18- το 2022). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

 -4- θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι -3- το 2022)
 κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι -1- το 2022).

-13- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -14- το 2022)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -26- παθόντες (έναντι -25- το 2022). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

 -4-νεκροί (όπως και το 2022)

 κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι -1- το 2022)

 -22- ελαφρά τραυματίες (έναντι -20- το 2022)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Υπερβολική ταχύτητα
Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
Παραβίαση προτεραιότητας
Μέθη

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.606) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν :
1.955

336

318

146

105

 

72

34

21

    

για υπερβολική ταχύτητα

για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό 

για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη)

για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

για φθαρμένα ελαστικά

 

 


Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (146) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (66) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (424) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.


Read More »
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2023 στην Ήπειρο Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2023 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη άμεσα αλλοδαπός στην Πρέβεζα για κλοπή

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Συνελήφθη άμεσα αλλοδαπός στην Πρέβεζα για κλοπή

Συνελήφθη χθες (03-09-2023) το βράδυ στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο αλλοδαπός λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει μεταλλικά εξαρτήματα επαγγελματικού ψυγείου έξω από κατάστημα εστίασης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.


Read More »
Συνελήφθη άμεσα αλλοδαπός στην Πρέβεζα για κλοπή Συνελήφθη άμεσα αλλοδαπός στην Πρέβεζα για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Βαρβιτσιώτης: Στο Δήμο Ηγουμενίτσας η χερσαία ζώνη

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Βαρβιτσιώτης: Στο Δήμο Ηγουμενίτσας η χερσαία ζώνη


«Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ”Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.” είναι μια μεγάλη αποκρατικοποίηση η οποία γίνεται στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο οποίος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα κεντρικά λιμάνια, πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας προς την υπόλοιπη Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Ιταλία».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, για την Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «κάνοντας αυτήν την σύμβαση παραχώρησης, ουσιαστικά δίνουμε μια ανάσα πνοής στη Θεσπρωτία, γιατί ο επενδυτής ο οποίος αναλαμβάνει τη διαχείριση του λιμανιού, σήμερα θα καταβάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό στο ελληνικό κράτος, ποσό το οποίο ουδέποτε θα εισέπραττε στα χρόνια που θα ερχόντουσαν υπό την κρατική διαχείριση, προεισπράττουμε δηλαδή ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα μας δινόταν στη διάρκεια των 39 ετών για τα οποία δίνουμε την παραχώρηση».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι μέσω της σύμβασης παραχώρησης επιτυγχάνεται μια τεράστια παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων του Δήμου, καθώς το παραλιακό μέτωπο 6.000 στρ. του λιμανιού της Ηγουμενίτσας παραχωρείται πλέον στον Δήμο, γεγονός το οποίο ήταν πάγια διεκδίκηση της πόλης εδώ και πολλές δεκαετίες. Παράλληλα, σημείωσε, η κατασκευή καινούργιων μαρίνων θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Read More »
Βαρβιτσιώτης: Στο Δήμο Ηγουμενίτσας η χερσαία ζώνη Βαρβιτσιώτης: Στο Δήμο Ηγουμενίτσας η χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Σπυρίδων Κατραμάδος - Ο υποψήφιος Μητροπολίτης Παραμυθιάς που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό “τοπίο”

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Σπυρίδων Κατραμάδος - Ο υποψήφιος Μητροπολίτης Παραμυθιάς που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό “τοπίο”

Ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, είναι ο μοναδικός άνθρωπος, που μπορεί να αλλάξει τον “χάρτη” του τουρισμού της περιοχής.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο για υποψήφιο Μητροπολίτη, αλλα ο συγκεκριμένος ειναι ο γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και συνετέλεσε στο να «απογειωθεί» τα τελευταία χρόνια ο θρησκευτικός τουρισμός στη χώρα.

Με μεθοδικότητα, οργάνωση, πολλή δουλειά, στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις στο εξωτερικό, συνέβαλε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμό θρησκευτικού τουρισμού, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Διευθυντή του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου.

Με καταγωγή από το Μολυβδοσκέπαστο Κονίτσης, ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, εχει προωθήσει τουριστικές συνεργασίες με το Βατικανό και συμμετείχε σε αποστολές εργασίας στην εδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αναπτύσσοντας σχέσεις με στελέχη του Θρησκευτικού Τουρισμού του Βατικανού, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ενδεχόμενο της επιστροφής του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Δονάτου.

Φαντάζει ως η μοναδική περίπτωση που μπορεί να δώσει την θέση που αξίζει στο περιηγητικό τουρισμό, στα θρησκευτικά μνημεία της περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθιάς.

Ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος ειχε αναφερθεί παλαιοτέρα με δηλώσεις του στην Μητρόπολη Παραμυθιάς, τοκίζοντας πως “το περιβάλλον του Σεβασμιωτάτου Τίτου, θα πρεπει να σεβασθεί την αξιοπρέπειά του και το κύρος του και το ήθος του”, ενώ χαρακτηρίσει τον κ. Τίτο υπόδειγμα Ιεράρχη και Ανθρώπου, σεβαστού απ’ όλους, που κοσμείται με πολλές αρετές και τα χρόνια της ποιμαντορίας του στη Μητρόπολη Παραμυθίας απέδειξαν ότι είναι ένα διαμάντι. “Τα γεράματα είναι αμείλικτα για όλους και αυτό, που απαιτείται, είναι οι συνεργάτες του να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την υστεροφημία ενός υπέροχου ανθρώπου, που ποτέ δεν έδωσε αφορμή για αρνητικά σχόλια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπυρίδων Κατραμάδος. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο του ηγουμένου της Μονής Γηρομερίου π. Μεθοδίου Ντελή, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του και του απέδωσε τα εύσημα για τις πνευματικές και όχι μόνο δράσεις του.

Οπως και να έχει η συγκεκριμένη περίπτωση ειναι μια ιδιαίτερη υποψηφιότητα για την Μητρόπολη Παραμυθιάς με επεκτάσεις και εκτός θρησκείας και σίγουρα θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.


Read More »
Σπυρίδων Κατραμάδος - Ο υποψήφιος Μητροπολίτης Παραμυθιάς που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό “τοπίο” Σπυρίδων Κατραμάδος - Ο υποψήφιος Μητροπολίτης Παραμυθιάς που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό “τοπίο” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στην ΠαραμυθιάΜε θετικό πρόσημο η επίσκεψη της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, Γιάννη Στέφο ,στην Παραμυθιά, την Παρασκευή πρώτη του Σεπτέμβρη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο παζάρι της Παραμυθιάς και στον εμπορικό δρόμο της πόλης με πολλούς κατοίκους για περισσότερο από πέντε ώρες.

Ο κ. Στέφος καθ όλη τη διάρκεια της περιοδείας συνοδεύονταν από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στο νομό Αριστείδη Κάλλο, Παναγιώτη Λαγό, Ανδρέα Μπάμπα, Ιφιγένεια Μυλωνά-Σκεύη, Αγγελική Προβιδάκη, Αλέξανδρο Χρήστου καθώς επίσης και τον νυν περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Σακαρέλη.

Παρόντες ήταν επίσης η υποψήφια βουλεύτρια Θεσπρωτίας 2023 του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Άννα Στεργίου, το μέλος της ΚΕ Αθηνά Ιωάννου, ο συντονιστής της ΝΕ θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕ, Ηλίας Φωτίου και ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής. Στις συζητήσεις που έγιναν με τους πολίτες τέθηκαν τόσο τα καθημερινά προβλήματα όσο και γενικότερα αναπτυξιακά θέματα . Οι κάτοικοι ζήτησαν να δοθεί έμφαση στη βελτίωση των υποδομών, στην αντιμετώπιση της ερημοποίησης της ευρύτερης περιοχής , στον ουσιαστικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τουρισμού και αναφέρθηκαν στα χρόνια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα αλλά και αυτά του ΤΟΕΒ που βασανίζουν εκατοντάδες καλλιεργητές.

Κοινή πεποίθηση όλων υπήρξε η άποψη πως η δικαιότερη κατανομή πόρων από την Περιφέρεια Ηπείρου , η διαφάνεια και ο δημόσιος απολογισμός και θα δώσουν νέα αναπτυξιακή πνοή στη φθίνουσα πορεία της περιοχής.
Read More »
Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στην Παραμυθιά Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Οι πιστώσεις των Δήμων της Ηπείρου για τις ανάγκες των σχολείων

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Οι πιστώσεις των Δήμων της Ηπείρου για τις ανάγκες των σχολείων


Το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμει το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους όλης της χώρας προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες ημέρες και στόχος όλων είναι τα σχολεία να υποδεχθούν χωρίς προβλήματα τους μαθητές.

Η κατανομή των κονδυλίων για τους Δήμους της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:

ΑΡΤΑΙΩΝ 142.430,00

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 29.140,00

ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21.470,00

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 27.210,00

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 90.900,00

ΣΟΥΛΙΟΥ 30.410,00

ΦΙΛΙΑΤΩΝ 23.660,00

ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 7.830,00

ΔΩΔΩΝΗΣ 12.950,00

ΖΑΓΟΡΙΟΥ 8.570,00

ΖΙΤΣΑΣ 56.850,00

ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 448.240,00

ΚΟΝΙΤΣΑΣ 21.210,00

ΜΕΤΣΟΒΟΥ 30.580,00

ΠΩΓΩΝΙΟΥ 23.480,00

ΖΗΡΟΥ 39.530,00

ΠΑΡΓΑΣ 32.530,00

ΠΡΕΒΕΖΑΣ 96.240,00
Read More »
Οι πιστώσεις των Δήμων της Ηπείρου για τις ανάγκες των σχολείων Οι πιστώσεις των Δήμων της Ηπείρου για τις ανάγκες των σχολείων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Πρέβεζα: «Πρωταθλήτρια» και τον Αύγουστο στον κοινωνικό τουρισμό

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Πρέβεζα: «Πρωταθλήτρια» και τον Αύγουστο στον κοινωνικό τουρισμό


51.126 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα από 1η έως 31η Αυγούστου.

Στις πρώτες προτιμήσεις των δικαιούχων βρίσκεται ο Νομός Πρέβεζας ο οποίος μάλιστα ανέβηκε μία θέση σε σχέση με τον Ιούλιο.

Η Πρέβεζα είναι τρίτη μεταξύ όλων των περιοχών της χώρας καθώς τον Αύγουστου την επέλεξαν 4.098 δικαιούχοι επιταγών, αριθμός που αποτελεί το 8%.

Στην πρώτη θέση είναι η Εύβοια, όπου οι επιταγές περιλαμβάνουν περισσότερες μέρες διακοπών και στη δεύτερη η Χαλκιδική που είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Η Θεσπρωτία τον Αύγουστο δεν βρίσκεται μεταξύ των 15 δημοφιλέστερων περιοχών για διακοπές κοινωνικού τουρισμού λόγω και της υψηλής πληρότητας που υπήρχε και του μικρότερου αριθμού δωματίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Read More »
Πρέβεζα: «Πρωταθλήτρια» και τον Αύγουστο στον κοινωνικό τουρισμό Πρέβεζα: «Πρωταθλήτρια» και τον Αύγουστο στον κοινωνικό τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5
Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Της Θεσπρωτίας Με Την Παράταξη “ΦΩΣ”Yπέβαλε το αίτημα συμμετοχής του στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου o συνδυασμός του Λάμπρου Γεωργόπουλου.

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα (Νομό).

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΘεσπρωτίαςΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΙΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΘΑΛΕΙΑ)
ΛΟΥΚΑ ΠΑΝΩΡΑΙΑ
ΝΤΙΝΗ ΟΛΓΑ
ΝΤΟΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Read More »
Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Έναρξη Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Έναρξη Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σουλίου


Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας (Παραμυθιάς και Αχέροντα) θα λειτουργήσουν κανονικά από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023 , για όλα τα νήπια που εγγράφτηκαν για την περίοδο 2023 -2024.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2666024024 – 2666041500

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Read More »
Έναρξη Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σουλίου Έναρξη Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

To πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests στην Παραμυθιά για τον Σεπτέμβριο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
To πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests στην Παραμυθιά για τον ΣεπτέμβριοΣύμφωνα με ενημέρωση απο τον Δήμο Σουλίου, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τα δωρεάν rapid tests για το μήνα Σεπτέμβριο, στις κάτωθι ημερομηνίες:Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Υπενθυμίζομε πως τα rapid tests θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου Παραμυθιάς, από τις 10:00 έως και τις 14:00.

Όσοι πολίτες προσέρχονται, θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.


Read More »
To πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests στην Παραμυθιά για τον Σεπτέμβριο To πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests στην Παραμυθιά για τον Σεπτέμβριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Εγγραφές και μαθήματα για τα τμήματα Ρομποτικής του ΦΟΠ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Εγγραφές και μαθήματα για τα τμήματα Ρομποτικής του ΦΟΠΟ Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα τμήματα Ρομποτικής για παιδιά μέσω της μεθόδου STEM (Science Technology Engineering Mathematics).

Υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο Άγγελος Παντελής, Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής – πιστοποιημένος εκπαιδευτής STEM – Ρομποτικής.

Έναρξη Μαθημάτων Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο μάθημα θα είναι αναγνωριστικό και δωρεάν!

Πρόγραμμα Μαθημάτων – ΦΟΠ Robotics


* Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νηπιαγωγείου ¨Εισαγωγή στους Αλγορίθμους¨ θα ξεκινήσει μετά τα Χριστούγεννα στις 13 / 01 / 2024.

* Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νηπιαγωγείου ¨Εισαγωγή στους Αλγορίθμους¨ θα ξεκινήσει μετά τα
Χριστούγεννα. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρόποι Εγγραφής
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας συμπληρώνοντας την φόρμα: ή ή σαρώνοντας το παρακάτω QR Code

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία:
Άγγελος Παντελής – Υπεύθυνος διδασκαλίας Τηλ: 6945 685 512 Mail: fop.robotics@gmail.com
Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα: angelospantelis.wordpress.com


Read More »
Εγγραφές και μαθήματα για τα τμήματα Ρομποτικής του ΦΟΠ Εγγραφές και μαθήματα για τα τμήματα Ρομποτικής του ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Χρ. Γιαννούλης: Η σύμβαση πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Χρ. Γιαννούλης: Η σύμβαση πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρονΣημεία της ομιλίας του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Χρήστου Γιαννούλη, στη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, του σχεδίου νόμου για τη Σύμβαση Παραχώρησης του "Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε." και την τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε."

«Γιατί μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει το κείμενο της σύμβασης, που προβλέπει την πώληση του 67% των μετοχών του «Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας» στον ιταλικό όμιλο Grimaldi έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ;

Γιατί δεν υπάρχει σαφής δέσμευση του ιταλικού ομίλου για κατασκευή μαρίνας και εμπορευματικού κέντρου, όπως προεκλογικά διατείνονταν οι τοπικοί υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ;

Τι θα γίνει με το αποθεματικό των 10 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο "Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε." ;

Πως είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να αποκλείει την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς την Ηγουμενίτσα, την ώρα που το λιμάνι αποτελεί κόμβο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και διασύνδεση της χώρας με την Ε.Ε;

Γιατί δεν εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο κάθετος άξονας που θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με τα ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι, η κατασκευή του οποίου θα βοηθούσε στην ενίσχυση του ρόλου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας;»


Read More »
Χρ. Γιαννούλης: Η σύμβαση πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον Χρ. Γιαννούλης: Η σύμβαση πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Η Χίος τίμησε Ρότσα – Κάβουρα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Η Χίος τίμησε Ρότσα – ΚάβουραΔύο «υπεραθλητές» – ποδοσφαιριστές τίμησε η Χίος το Σάββατο 2/9/2023 στο «Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου». Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Χίου – Βροντάδου τίμησε για την πολύτιμη προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρό, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τον Χιώτη Δημοσθένη Κάβουρα, παρουσία δυο ακόμη συμπαικτών τους στον Παναθηναϊκό την δεκαετία του ’80, τον Μιχάλη Γεροθόδωρο και τον Στέφανο Παπαθεοδώρου.

Τόσο ο Χουάν Ρότσα, όσο και ο Κάβουρας ξεκίνησαν ως μεγάλα ταλέντα στο χώρο του Στίβου, αλλά τελικά τους κέρδισε η «στρογγυλή θεά». Παρουσία αρκετών φίλων του ποδοσφαίρου και ειδικότερα του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα Παλαιμάχων, στον οποίο ξεδίπλωσαν κάποιες πτυχές του ποδοσφαιρικού τους ρεπερτορίου.

Σχεδόν μετά από μισό αιώνα παρουσίας στην χώρα μας ο Χουάν έχει αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, πολλά ποδοσφαιρικά επιτεύγματα, αλλά έγινε αγαπητός από τον φίλαθλο κόσμο γιατί αποτέλεσε «πρότυπο αθλητή, με ακέραιο χαρακτήρα και ήθος… Σκεφτείτε ότι τα δύο πρώτα χρόνια συνύπαρξης μας στον Παναθηναϊκό, εγώ του μιλούσα στον πληθυντικό…», παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Δημοσθένης Κάβουρας.

Ο επί τετραετία προπονητής του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλου πρωταθλητριών – Τζάμπιον Λιγκ, τόσο ως ποδοσφαιριστής (1985), όσο και ως προπονητής (1996). Φεύγοντας από τη Χίο έμεινε εντυπωσιασμένος από την υποδοχή, τη διοργάνωση της εκδήλωσης τιμής στο πρόσωπο του, αλλά και από το υπέροχο, όπως τόνισε πολλές φορές «Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγώνα μικτών ομάδων από τις ακαδημίες του νησιού της μαστίχας και ακολούθησαν ομιλίες των τεσσάρων εκπροσώπων του τριφυλλιού, στους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα οι παλαίμαχοι άσσοι τόνισαν στα παιδιά την ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή και προσωπική ζωή, πολύ δουλεία και κυρίως όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χουάν Ραμόν Ρότσα: «να έχετε πολύ ψηλά τη λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ, γιατί θα σας βοηθήσει στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή σας», προέτρεψε δε τους γονείς να μην νουθετούν ποδοσφαιρικά τα παιδιά τους και να εμπιστεύονται τη δουλειά και την γνώση των ειδικών – προπονητών τους.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στα τιμώμενα πρόσωπα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον φιλικό αγώνα παλαιμάχων φίλων του ΠΑΟ με την ομάδα παλαιμάχων Χίου – Βροντάδου. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Χουάν, προσφέροντας μερικές από τις μαγικές του ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο. Το σφύριγμα της λήξης από τον παλαίμαχο διαιτητή Κώστα Αυγουστή, βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 3-3. Σκόρερ του πρώτου τέρματος της συνάντησης χρήστηκε ο Δημοσθένης Κάβουρας, δεχόμενος μπαλιά από τον Χουάν, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ, αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό της σύγχρονης εποχής: «Γίνεται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πολύ καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό. Χρειάζεται υπομονή για να επανέλθει η ομάδα στα επίπεδα που είχε συνηθίσει ο κόσμο της. Να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες και στήριξη τόσο στον Ιωαννίδη, όσο και στον Βαγιαννίδη, έτσι ώστε τα δυο αυτά ελληνόπουλα να ωφεληθούν προσωπικά, αλλά και ο σύλλογος μελλοντικά. Όσο αφορά στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ θα πω ότι ο ΠΑΟ πρέπει να «χτίσει» σε αυτά τα παιχνίδια των ομίλων ανεξάρτητα των αποτελεσμάτων. Θεωρώ ότι είναι ένας καλός όμιλος για τον Παναθηναϊκό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δημοσθένη Κάβουρα: «Ελπίζω και εύχομαι ο φετινός Παναθηναϊκός να είναι καλύτερος του περσινού και στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα που τόσο άδικα έχασε πέρσι, την τελευταία αγωνιστική. Χαίρομαι που ο Γιοβάνοβιτς δίνει ευκαιρίες και κάνει καλή διαχείριση όσο αφορά τη συμμετοχή στα παιχνίδια του Ιωαννίδη, που μας υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Θεωρώ ότι ο όμιλος στην Ευρώπη για έναν καλό Παναθηναϊκό είναι βατός, χρειάζεται όμως προσπάθεια».

Read More »
Η Χίος τίμησε Ρότσα – Κάβουρα Η Χίος τίμησε Ρότσα – Κάβουρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

5ήμερη εκδρομή από το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας στα ιαματικά λουτρά Αριδαίας (ΠΟΖΑΡ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
5ήμερη εκδρομή από το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας στα ιαματικά λουτρά Αριδαίας (ΠΟΖΑΡ)


Read More »
5ήμερη εκδρομή από το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας στα ιαματικά λουτρά Αριδαίας (ΠΟΖΑΡ) 5ήμερη εκδρομή από το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας στα ιαματικά λουτρά Αριδαίας (ΠΟΖΑΡ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Αιτήσεις για χορήγηση αδειών υλοτομίας στο Δήμο Σουλίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Αιτήσεις για χορήγηση αδειών υλοτομίας στο Δήμο Σουλίου


Σύμφωνα με ενημέρωση απο την Δημοτική Αρχή, η υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων για χορήγηση αδειών υλοτομίας – απόληψης καυσόξυλων για κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης των οικιών των δημοτών του Δήμου Σουλίου, (οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2023 μετά από σχετική αδειοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας ), θα γίνει από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9/2023 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/9/2023,στην αρμόδια υπηρεσία και το πρωτόκολλο του Δήμου (Νέο Δημαρχείο Παραμυθιάς ), στο Δημαρχείο Δ.Ε. Γαρδικίου, και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: protocol@paramythia.gr.

Κατεβάστε την αίτηση από εδώ


Read More »
Αιτήσεις για χορήγηση αδειών υλοτομίας στο Δήμο Σουλίου Αιτήσεις για χορήγηση αδειών υλοτομίας στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ. Παραμυθιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ. Παραμυθιάς


Το πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας Ιωάννινων – Θεσπρωτίας, στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς για τον Σεπτέμβριο

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου


Read More »
Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Το ψηφοδέλτιο για το Τοπικό Συμβούλιο Παραμυθιάς του συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ. του Γ. Καραγιάννη, μας αποκαλύπτεται…

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
Το ψηφοδέλτιο για το Τοπικό Συμβούλιο Παραμυθιάς του συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ. του Γ. Καραγιάννη, μας αποκαλύπτεται…Με μεγάλη χαρά, αίσθημα ευθύνης, επίγνωση των δυνατοτήτων μας και έχοντας ως κοινό στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Παραμυθιά μας, σας συστήνουμε την νεανική ομάδα του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Παραμυθιάς με τον συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ (Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας).

Θέτουμε την υποψηφιότητα μας στην κρίση των συμπολιτών μας, δηλώνουμε έτοιμοι να εργαστούμε ομαδικά και να συνεργαστούμε με όλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιλέγουμε να μείνουμε μακριά από λόγια που απέχουν από την αλήθεια,αντιθέτως επιλέγουμε συνειδητά να βγούμε μπροστά ως νέοι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, να εκπροσωπήσουμε επάξια την Παραμυθιά και κάθε πολίτη της και να το αποδείξουμε με πράξεις.

Σας παροτρύνουμε να επιλέξετε με κριτήριο την καλύτερη δυνατή επιλογή για την Παραμυθιά μας.

Η ομάδα μας στοχεύει στην συσπείρωση και ενεργοποίηση των νέων που αποτελούν το μέλλον και θα ήταν τιμή μας να προσθέσουμε μέλη που θα ενισχύσουν τον σκοπό μας.

Δηλώνουμε δυναμικό παρόν σε αυτές τις εκλογές με τον Δήμαρχο Γιάννη Καράγιαννη, τον Συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ (Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας) και ανυπομονούμε να το αποδείξουμε με πράξεις!

Οι πρώτοι υποψήφιοι για την Τοπική Κοινότητα Παραμυθιάς:Παύλος Λιάκος.
Νικολέτα Τάχια.
Ευάγγελος Γκάτζιας.
Ευάγγελος Μπάμπας.
Αθηνά Παππά.


Read More »
Το ψηφοδέλτιο για το Τοπικό Συμβούλιο Παραμυθιάς του συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ. του Γ. Καραγιάννη, μας αποκαλύπτεται… Το ψηφοδέλτιο για το Τοπικό Συμβούλιο Παραμυθιάς του συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ. του Γ. Καραγιάννη, μας αποκαλύπτεται… Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

78 εκατομμύρια ο τζίρος για καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
78 εκατομμύρια ο τζίρος για καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνοΟ τουρισμός, τα καταλύματα και η εστίαση, αποτελούν πλέον νευραλγικό κομμάτι για την οικονομία της Ηπείρου. Οι δύο συγκεκριμένοι κλάδοι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έκαναν τζίρο που πλησιάζει τα 78 εκατομμύρια και είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Στα 25 περίπου εκατομμύρια ανήλθε ο τζίρος των καταλυμάτων στην Ήπειρο κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Στα 10 εκατομμύρια είναι ο τζίρος στο Νομό Ιωαννίνων αυξημένος κατά 25%, στα 10,2 εκατομμύρια στην Πρέβεζα αυξημένος κατά 23,6%, στα 4,3 εκατομμύρια στη Θεσπρωτία αυξημένος κατά 26,6% και στις 737 χιλιάδες στην Άρτα αυξημένος κατά 23,7%.

Στα 52 περίπου εκατομμύρια ανέρχεται για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο τζίρος στον κλάδο της εστίασης για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Την μερίδα του λέοντος έχει ο Νομός Ιωαννίνων με 28 περίπου εκατομμύρια και αύξηση 10% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Ακολουθεί ο Νομός Πρέβεζας με τζίρο στην εστίαση 12,3 εκατομμύρια και αύξηση 23,4%.

Στο Νομό Θεσπρωτίας ο τζίρος ανήλθε στα 7,3 εκατομμύρια αυξημένος κατά 11,8% και τέλος στην Άρτα ο τζίρος έφτασε στα 5,9 εκατομμύρια αυξημένος κατά 14,7%.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ο τζίρος στα καταλύματα και την εστίαση είναι αυξημένος σε ολόκληρη την χώρα.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που περιλαμβάνει τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην Ήπειρο είχε ανοίξει ήδη ο θερινός τουρισμός, ειδικά για τους ξένους, κάτι που αποτυπώνεται στους υψηλούς τζίρους που καταγράφουν η Θεσπρωτία και περισσότερο η Πρέβεζα.
Read More »
78 εκατομμύρια ο τζίρος για καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνο 78 εκατομμύρια ο τζίρος για καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023
ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑΤο "Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών", αφορά παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας και παιδιά & άτομα με αναπηρία και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.

Ολοκληρώθηκε στις 22Αυγούστου 2023 η επεξεργασία των αιτήσεων και των ενστάσεων για χορήγηση vouchers, και τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
(www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr ).

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή των οριστικών αποτελεσμάτων θα είναι δυνατή με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του /της αιτούσας/αιτούντα, ως ακολούθως:
 23/8/2023για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0,1,2
 24/8/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν και σε 3,4,5, και
 25/8/2023 για όλα τα ΑΦΜ

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που αναγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί, ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων των παιδιών ανήλθε σε 237.253.

Ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους όλες οι αιτήσεις με πλήρη φάκελο που αφορούσαν παιδιά προσχολικής ηλικίας (Βρέφη και προ-νήπια), καθώς και παιδιά και ΑμεΑ.

Περίοδος αναφοράς

Περίοδος 2022 - 2023

Περίοδος 2023 - 2024

Κατηγορία παιδιού

Αριθμός αιτήσεων

Αριθμός voucher

Αριθμός αιτήσεων

Αριθμός voucher

(Α1) ΒΡΕΦΗ

53.741

46.158

53.298

53.298

(Α2) ΠΡΟ -ΝΗΠΙΑ

57.047

64.630

54.366

54.366

(Β3)ΠΡΟ-ΝΗΠΙΑ μεαναπηρία

47

47

62

62

(Γ) ΠΑΙΔΙΑ 5 – 12 ΕΤΩΝ σε ΚΔΑΠ

134.007

49.770

119.308

56.735

(Δ)ΠΑΙΔΙΑ & ΑΜΕΑ σε ΚΔΑΠΑμεΑ

8.920

8.920

10.219

10.219

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ:

253.762

169.525

237.253

174.680Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος για την περίοδο 2023-2024 ανέρχεται σε 341.200.000 ευρώ, αυξημένο πλέον των 10 εκατομμυρίων σε σχέση με την περσινή περίοδο 2022-2023 και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ) και από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Read More »
ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Σελίδες