Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑΟ Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατέθεσαν ψήφισμα , σήμερα το πρωί 26/5/2021 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.
Απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύση με Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου.
Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, μόνιμοι και συμβασιούχοι, σήκωσαν στις πλάτες τους όλο το βάρος της αντιμετώπισης των συνεπειών από τη 10ετή παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση, ενώ τη περίοδο της πανδημίας ανέλαβαν καθοριστικό ρόλο, με αυξημένα καθήκοντα, συμβάλλοντας έμπρακτα τόσο στην προστασία των ευπαθών ομάδων, όσο και στον περιορισμό της διασποράς της νόσου από τον κορονοϊό covid - 19. Οι συνάδελφοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ, στα ΚΔΑΠ, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών, οι σχολικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, αλλά και αυτοί που προσλήφθηκαν με συμβάσεις covid χωρίς πολλές φορές Μέσα και Μέτρα Ατομικής Προστασίας, καλέστηκαν να δουλέψουν σε αντίξοες συνθήκες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και των οικογενειών τους.
Την ίδια στιγμή κυβερνήσεις και δήμαρχοι, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, γενίκευσαν τις ελαστικές μορφές εργασίας σε όλες τις κρίσιμες κοινωνικές δομές, τις άφησαν χωρίς επαρκές μόνιμο προσωπικό, αντιμέτωπες με αδιέξοδα, που έχουν τη ρίζα τους στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της κοινωνικής προστασίας, που είναι ενταγμένες σ’ ένα συνεχώς υποβαθμισμένο σύστημα δημόσιας υγείας & πρόνοιας.
Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή, ακολουθώντας την περπατησιά των προηγούμενων κυβερνήσεων, πέρα από το τσάκισμα της Μόνιμης και Σταθερής δουλειάς έρχεται σήμερα να τσακίσει και το 8ώρο.
Το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:
• Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους Παιδικούς Σταθμούς, στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, ΚΑΠΗ, Σχολικές Καθαρίστριες και των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις covid.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των κοινωνικών δομών με επιπλέον ειδικότητες, ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές λογοθεραπευτές για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.
• Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών πρόνοιας, ενταγμένου στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
• Να ενταχθούν στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι ειδικότητες όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ καθώς και το προσωπικό καθαριότητας των ΚΔΑΠ.
• Να διασφαλιστούν όλοι οι ενδεδειγμένοι όροι που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδείξει σε συνθήκες πανδημίας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων. Χορήγηση όλων των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας. Πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε εβδομαδιαία βάση και διενέργεια εμβολιασμού.
• Ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας για το Βοήθεια στο Σπίτι, με το οποίο θα καθορίζεται το είδος και η βαρύτητα των περιστατικών, όπως επίσης θα οριοθετούνται τα καθήκοντα των εργαζομένων ανάλογα με την ειδικότητά τους.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Read More »
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Ζητείται μάγειρας για εργασία

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021

Ζητείται μάγειρας για εργασία

Από κατάστημα στην παραλία της Πλαταριάς, ζητείται ένας μάγειρας για τη σεζόν του καλοκαιριού 2021.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6947323026
Read More »
Ζητείται μάγειρας για εργασία Ζητείται μάγειρας για εργασία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για ξενοδοχείο στα Σύβοτα

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Ζητείται προσωπικό για ξενοδοχείο στα ΣύβοταBoutique Hotel στα Σύβοτα ζητά να προσλάβει για την τουριστική σεζόν 2021: 
  1. Σερβιτόρους - Σερβιτόρες. 
  2. Μπάρμαν 
  3. Καμαριέρα- λαντζέρη 
Θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης (εποχικές). 

Απαραίτητα Προσόντα 
  • Προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών σε αντίστοιχη θέση 
  • Καλή γνώση Αγγλικών 
  • Ομαδικό πνεύμα εργασίας 
  • Επικοινωνικές δεξιότητες 
  • Επαγγελματική συμπεριφορά 
Παροχές 
  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
Αποστολή βιογραφικών στο info@primavista.gr ή  επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6982896051Read More »
Ζητείται προσωπικό για ξενοδοχείο στα Σύβοτα Ζητείται προσωπικό για ξενοδοχείο στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου στα Σύβοτα ΘεσπρωτίαςΗ εταιρία El Greco Tours ζητά για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν 2021:
Υπαλλήλους για το Τμήμα Κρατήσεων & Πωλήσεων τοπικών εκδρομών (Incoming Department)

Απαραίτητα προσόντα:
Ηλικία 22-45 ετών
Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
Προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών

Πολύ καλή γνώση Η/Υ
Ικανότητες οργάνωσης
Δυναμική προσωπικότητα με ομαδικό πνεύμα
Δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου
Απαραίτητη (για τους άντρες) η ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων
Συστάσεις ευπρόσδεκτες

Στα πλαίσια της παραπάνω θέσης η εταιρία μας προσφέρει:
Αποδοχές ανάλογες προσόντων
Στέγη
Επαγγελματικό, σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον εργασίας

P: +30 26650 93269
M: +30 6948249077
E: pvk@elgreco.grRead More »
Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Ζητείται προσωπικό στην ΗγουμενίτσαΤο alea restaurant cafe bar αλλάζει ιδιοκτησία και ονομασία και θα είναι προσεχώς κοντα σας

Αναζητούμε προσωπικό για μπαρ, service και κουζίνα

Πληροφορίες:
6947567507
6942782602
Read More »
Ζητείται προσωπικό στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

17 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
17 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 13
ΠΕ Πρέβεζας 2


Read More »
17 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 17 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Ζητείται ντελιβεράς από ψησταριά στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Ζητείται ντελιβεράς από ψησταριά στην ΗγουμενίτσαΑπό την ψησταριά "Οι Βλάχοι" στην Ηγουμενίτσα, ζητείται ντελιβεράς 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6930771747 & 6980014373Read More »
Ζητείται ντελιβεράς από ψησταριά στην Ηγουμενίτσα Ζητείται ντελιβεράς από ψησταριά στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Στις πρώτες θέσεις στη χώρα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Στις πρώτες θέσεις στη χώρα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος οι αστυνομικοί της ΘεσπρωτίαςΣτις πρώτες θέσεις της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος στην χώρα, βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, αφού σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούταν συλλήψεις και εξαρθρώσεις συμμοριών.

Ο Βαλκανικός άξονας παραμένει ο πιο διαδεδομένος για την διακίνηση ναρκωτικών ενώ ο νομός Θεσπρωτίας είναι μεταξύ αυτών που κατασχέθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες.

Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας (ασφάλεια – δίωξη ναρκωτικών, ΟΠΚΕ καθώς και τα αστυνομικά τμήματα του νομού) κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις στις κατασχέσεις κάναβης καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες εξακολουθούν να έρχονται από την Αλβανία, ενώ συνεχή είναι και τα πλήγματα στα “εγχώρια” ναρκωτικά.

Απο την Αλβανία προέρχεται το 5% των ποσοτήτων ηρωίνης που κατασχέθηκε, ενώ ποσοστό ανάλογο με αυτό της Τουρκίας. Ωστόσο το 53% της κατασχεμένης ποσότητας έχει άγνωστη προέλευση.

Σε μεγάλο ποσοστό οι εγκληματικές ομάδες ήταν ανομοιογενείς ως προς την εθνικότητα των μελών τα οποία ήταν κυρίως ημεδαποί με τους Αλβανούς να ακολουθούν στην δεύτερη θέση και οι εγχώριοι διακινητές και έμποροι βρίσκονται στην τρίτη θέση.

Η εμπορική αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων κάνναβης των τελευταίων ετών εκτιμάται στα 400 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό υπολογίστηκε με την μέση τιμή της προερχόμενης από την Αλβανία και με την εκτίμηση ότι θα διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.

Οι Θεσπρωτοι αστυνομικοί, δεν εξυπηρετούν μόνο τους “εντός των τειχών” του νομού κατοίκους, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που μεταφέρονται σε “φλεγομενες” περιοχές της Ελλάδας, οπως στον Έβρο αλλα και στα νησιά στα σύνορα με την τουρκια.

Η αστυνομικές υπηρεσίες του νομού Θεσπρωτίας, αποδεικνύουν καθημερινά πως είναι απο τις πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου αν και στερούνται υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού όπως καταγγέλλει συχνά η ενωση αστυνομικών υπαλλήλων, σε ένα νομό που παραμένει στις ποιο φτωχές περιοχές της Ε.Ε, και γι’ αυτό τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Read More »
Στις πρώτες θέσεις στη χώρα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας Στις πρώτες θέσεις στη χώρα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Συνέδριο του Έργου “Re-grow City”

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Συνέδριο του Έργου “Re-grow City”


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνέχεια των συναντήσεων για την υλοποίηση του Έργου “Re-grow City”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III στον άξονα «Επενδυτικές Προτεραιότητες» και Ειδικό Στόχο 1-1-3», συμμετείχε στο Τελικό Συνέδριο του Έργου “Re-grow City”, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 18 Μαΐου με τη συμμετοχή οκτώ πόλεων-εταίρων από τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Λετονία και τη Σλοβενία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, σε κλίμα αμοιβαίας διάθεσης συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση καλών πρακτικών για τη δημιουργία ενός Δικτύου Εθελοντών με κοινό στόχο την αναζωογόνηση της πόλης στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, του περιβάλλοντος, της υγείας και του πολιτισμού, μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών και της ανάπτυξης δράσεων με βιώσιμο τρόπο.


Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στη «Νέα Χάρτα της Λειψίας» σχετικά με την ανάγκη προώθησης μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης για όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής κα. Βασιλική Τσώτου, οι υπεύθυνοι του Προγράμματος, κ. Παντελής Καραπιπέρης, Υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου κα Δήμητρα Κώτση καθώς και οι Επικεφαλής του Τοπικού Σχεδίου Δράσης ανά τομέα κ. Μάριος Γόγολος, κα. Σταυρούλα Κωνσταντίνου, κα. Νικολέτα Λάμπρου και κα. Βασιλική Πάντου.


Ευχαριστούμε τους επικεφαλής για την αγαστή συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί με σκοπό την προτεραιοποίηση των τοπικών δεξιοτήτων, ώστε να αποτελέσουν μοχλό εξέλιξης της τοπικής μας κοινωνίας, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης που ήδη προωθεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Συνέδριο του Έργου “Re-grow City” Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Συνέδριο του Έργου “Re-grow City” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Πολυχώρο για 3η ηλικία και νέους, προτείνει για το ΚΕΓΕ το Τ.Σ. Παραμυθιάς

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Πολυχώρο για 3η ηλικία και νέους, προτείνει για το ΚΕΓΕ το Τ.Σ. Παραμυθιάς


Το Τοπικό Συμβούλιου του Δήμου Σουλίου ομόφωνα αποφάνθηκε τον ανασχεδιασμό και την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του προαύλιου χώρου «ΚΕΓΕ» του Δήμου Σουλίου. Συντάσσοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση, μια νέα ιδέα για την δημιουργία ενός Νέου και Συγχρόνου Πολυχώρου, ο οποίος θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της πόλης Παραμυθιάς, τόσο για τους νέου όσο και για την Τρίτη ηλικία.


Το ακίνητο αυτό, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης μας, εδώ και πολλά χρόνια εκμεταλλεύεται ο Δήμος Σουλίου, με ποιον τρόπο και με ποια χρήση ακόμα δεν ξέρουμε ή μάλλον ξέρουμε γιατί τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει μια απέραντη παράνομη χωματερή, χώρος στάθμευσης οχημάτων του Δήμου καθώς και χώρος αποθήκευσης ογκωδών αντικειμένων – μπαζών και όλα αυτά, μέσα στον οικισμό του Αγίου Γεώργιου.

Τα λόγια είναι περιττά … γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή, για ένα καλύτερο μέλλον.


Οι πρότασή μας είναι η εξής:
Το υπάρχον κτίριο, το οποίο είναι περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων και η υπάρχουσα δομή του που είναι χωρισμένο σε πτέρυγες, μπορεί να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Φιλοξενίας – Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) δυναμικότητας περίπου 20 κλινών με δυνατότητα επέκτασης αυτών. θα περιθάλπει άτομα αυτοεξυπηρετούμενα και μη, που έχουν ανάγκη εξειδικευμένης φροντίδας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Θεσπρωτίας. Έχουμε βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, όχι μόνο για την προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας, να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Χωροταξικά το σημείο «ΚΕΓΕ», είναι κατάλληλο για την στέγαση Κέντρου Φιλοξενίας – Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) γιατί έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
Έτοιμες – κτιριακές εγκαταστάσεις με δυνατότητα επέκτασης
Μεγάλος προαύλιος χώρος
Άνετη πρόσβαση επισκεπτών
Άμεση πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς
Γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση στο Κέντρο της πόλης ( πεζοδρόμηση έναντι ΚΕΓΕ και σύνδεση αυτού με το Κέντρο της πόλης)
Προσφέρει θέα του φυσικού τοπίου της περιοχής


Επίσης, στον προαύλιο χώρου του «ΚΕΓΕ» προτείνετε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο Κέντρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Sports Center) και ψυχαγωγίας όλων των ηλικιών. Το οποίο θα περιέχει ένα (1) γήπεδο τένις, δυο (2) γήπεδα mini ποδοσφαίρου ( 5χ5) , ένα (1) γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ, χώρος με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, και χώρος ποδηλάτου για παιδιά … …κλπ.


Επίσης προτείνετε να κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε όλο το περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν φυτεύσεις με διάφορα φυτά, δημιουργώντας θεματικούς κήπους.

Τέλος, τα οχήματα του Δήμου Σουλίου μπορουν να μεταφερθουν εκτός κατοικημένη περιοχή, και συγκεκριμένα στα παλιά ΣΦΑΓΕΙΑ, ένα σημείο με εύκολη πρόσβαση, που απέχει μόλις 2 χλμ από το κέντρο της Παραμυθιάς .

Read More »
Πολυχώρο για 3η ηλικία και νέους, προτείνει για το ΚΕΓΕ το Τ.Σ. Παραμυθιάς Πολυχώρο για 3η ηλικία και νέους, προτείνει για το ΚΕΓΕ το Τ.Σ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Συνεδριάζει την Πέμπτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΗπείρουΤην Πέμπτη 27-05-2021 και ώρα 09:30 συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Έγκριση του από 21-05-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 02-04-2021 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού προς Φροσύνη Σουλίου», προϋπολογισμού € 535.000,00 με ΦΠΑ.

2. Έγκριση παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών κατακύρωσης από τον προσωρινό μειοδότη της από 05-03-2021 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση-Βελτίωση οδού από κόμβο Αβγού προς Σερβιανά», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.

3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα», αναδόχου "Σ. Φασιάς Κατασκευαστική & Σία Ε.Ε." μέχρι την 30-07-2021.

4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου με α/α 2 «Επέκταση – αναβάθμιση ΧΥΤ Καρβουναρίου (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 6.828.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Επεκτάσεις Υφιστάμενων ΧΥΤ Περιφέρειας Ηπείρου και Μετατροπή σε ΧΥΤΥ» με κωδικό ΟΠΣ 5002616 του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.

5. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου με α/α 1 «Εργασίες έργου Παράκαμψης Νικόπολης – Συγκοινωνιακά έργα ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 15.252.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Παράκαμψη Νικόπολης – Συγκοινωνιακά έργα ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου» με κωδικό ΟΠΣ 5050856 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

6. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για προμήθεια υλικών για τον ηλεκτροφωτισμό του Μουσείου Υδροκίνησης Ανθοχωρίου.

7. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας οδού με την 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας», αναδόχου «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ», μέχρι την 31-12-2021.

8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος της επαρχιακής οδού στα όρια της Δ.Δ. Μπάφρας», αναδόχου «Α. ΚΡΙΚΩΝΗ-Α. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο.Ε.», μέχρι την 15-09-2021.

9. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 69907/5389/24-05-2021 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου περί μετάθεσης του συμβατικού χρόνου παράδοσης του εξοπλισμού του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου».

10. Έγκριση του από 14-05-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 14-05-2021 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων στο Δήμο Πάργας», προϋπολογισμού € 382.000,00 με ΦΠΑ.
Read More »
Συνεδριάζει την Πέμπτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Συνεδριάζει την Πέμπτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Κάτσης: H κυβέρνηση Μητσοτάκη περιφρονεί τη Θεσπρωτία - Να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου με ασφάλεια

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Κάτσης: H κυβέρνηση Μητσοτάκη περιφρονεί τη Θεσπρωτία - Να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου με ασφάλειαΣτη Βουλή με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών φέρνει ο Μάριος Κάτσης το αίτημα για το τελωνείο Μαυροματίου ζητώντας να επαναλειτουργήσει με αυστηρή εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης:
«Η αδιαφορία της κυβέρνησης ΝΔ για τη Θεσπρωτία συνεχίζεται λες και είμαστε νομός β’ κατηγορίας. Νέο πλήγμα αποτελεί η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να ανοίξει τα τελωνεία της Κρυσταλλοπηγής στην Καστοριά και της Νυμφαίας στη Ροδόπη, κατόπιν πιέσεων τοπικών παραγόντων, και να συνεχίσει να κρατά το τελωνείο του Μαυροματίου κλειστό χωρίς καμιά επίσημη δικαιολογία.
Και καλά να μην ακούνε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητάμε μήνες τώρα την λειτουργία του τελωνείου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τους αιρετούς της Νέας Δημοκρατίας δεν τους ακούνε ή τους αντιμετωπίζουν και αυτούς πελατειακά κάνοντας ρουσφέτια μόνο εκεί που έχουν περισσότερες ψήφους;
Η κυβέρνηση των «Αρίστων» θεωρεί δεδομένους τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας που έχουν κλειστή την εμπορική δίοδο προς την Αλβανία ή πάνε μέσω Ιωαννίνων αυξάνοντας το κόστος; Θεωρεί δεδομένους τους αγρότες που πλήρωσαν παράβολα για τους εργάτες γης οι οποίοι τελικά ή δεν ήρθαν καθόλου ή ήρθαν παράνομα; Ή μήπως θεωρεί δεδομένους τους Έλληνες της εθνικής μειονότητας της Αλβανίας που τους θυμούνται μόνο προεκλογικά που είναι αποκλεισμένοι εδώ και ένα χρόνο σχεδόν; Αν ναι τότε είναι γελασμένοι. Η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιφρονεί σε όλα τα επίπεδα τη Θεσπρωτία.
Με την ερώτηση μου ζητάω ισότιμη μεταχείριση και το αυτονόητο: Να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι αν συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική θέτει σε κίνδυνο το εμπόριο, τον τουρισμό αλλά και την υγειονομική ασφάλεια του νομού καθώς με κλειστό τελωνείο θα υπάρχουν μη ελεγχόμενες ροές.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Αθήνα, 26 Μαΐου 2021
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου με αυστηρή εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, στις 14 Μαΐου θα είχαμε την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, με την παράλληλη εφαρμογή ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου υγειονομικού σχεδίου για την ασφαλή λειτουργία των πυλών εισόδου και εξόδου τις χώρας. Αντ’ αυτού βλέπουμε και πάλι την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει τα περσινά λάθη, ακολουθώντας την αναποτελεσματική τακτική του «βλέποντας και κάνοντας».
Ως προς τα τελωνεία που βρίσκονται στα χερσαία σύνορα, δεν έχουν εφαρμοστεί τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα ούτε έχουν ληφθεί τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ώστε να επιτευχθεί το ταυτόχρονο άνοιγμα τους. Έτσι έχουμε κάποια τελωνεία να λειτουργούν, όπως αυτό της Κρυσταλλοπηγής, κάποια να υπολειτουργούν, και κάποια να παραμένουν κλειστά, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη αιτιολόγηση γι’ αυτό το γεγονός.
Το τελωνείο Μαυροματίου που βρίσκεται στη Θεσπρωτία, και αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία επαφής της χώρας μας με τη γειτονική Αλβανία παραμένει κλειστό, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το εάν, το πότε, και το πώς θα επαναλειτουργήσει.
Η μη λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις εμπορικές συναλλαγές, πλήττοντας πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, ενώ το μακροχρόνιο κλείσιμό του, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στα παρακείμενα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, που είναι αποκλεισμένα εδώ και πάνω από έναν χρόνο ουσιαστικά, από την εύκολη επικοινωνία με την Ελλάδα.

Επειδή το μακροχρόνιο κλείσιμο του τελωνείου του Μαυροματίου έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Θεσπρωτίας, στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της περιοχής
Επειδή τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, που ζουν σε περιοχές κοντά στα σύνορα, είναι ουσιαστικά αποκλεισμένα εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την εύκολη επικοινωνία με την Ελλάδα
Επειδή η ασφαλής επαναλειτουργία του τελωνείου του Μαυροματίου, με την εφαρμογή και τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, είναι απαραίτητη για την ομαλή επανασύνδεση των περιοχών των δύο χωρών
Επειδή η μη εφαρμογή ενός ενιαίου σχεδίου για τη λειτουργία πυλών εισόδου και εξόδου της χώρας που βρίσκονται στα χερσαία σύνορα, φανερώνει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την αναποτελεσματική τακτική του «βλέποντας και κάνοντας», επαναλαμβάνοντας τα περσινά λάθη

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Υπάρχει σαφές σχέδιο για το πότε, και με ποιους όρους θα επαναλειτουργήσει το τελωνείο του Μαυροματίου;
2) Σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει, ώστε να ενισχυθεί το τελωνείο με το κατάλληλο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να ανοίξει με υγειονομική ασφάλεια για τους εργαζομένους, τους διερχόμενους, και τους κατοίκους της περιοχής;
3) Για ποιους ακριβώς λόγους δεν άνοιξαν ταυτόχρονα τα τελωνεία που βρίσκονται στα χερσαία σύνορα, με την εφαρμογή ενιαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης;

O ερωτών Βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Κάτσης: H κυβέρνηση Μητσοτάκη περιφρονεί τη Θεσπρωτία - Να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου με ασφάλεια Κάτσης: H κυβέρνηση Μητσοτάκη περιφρονεί τη Θεσπρωτία - Να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου με ασφάλεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Έντονη η δραστηριότητα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Έντονη η δραστηριότητα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου


Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών και συνεργασιών του, για θέματα της αρμοδιότητας του, με επισκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας.

Στα πλαίσια αυτά ο Αντιπεριφερειάρχης, είχε τις παρακάτω επαφές:


Συνάντηση εργασίας και συνεργασίας στη Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Ψαθά Βασίλη, με τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη κ. Σίμου Τασούλα, τον πρόεδρο του αλιευτικού συνεταιρισμού Ανέζας Τσουκαλιό – Ροδιά κ. Νικόλαος Φώτου,τον γραμματέα του αλιευτικού συνεταιρισμού Κορωνησίας Καλογερικού κ. Χρήστος Γκανάρας και για την εταιρία STATIRAS GROUP με τον κ. Ζώη Κολιό και την κα Λία Εγγλέζου.


Ο κ. Λάμπρου, ενημέρωσε για το άμεσο ενδιαφέρον της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για τον κλάδο και την βαρύνουσα σημασία που δίδει σε αυτόν.

Ενημερώθηκε παράλληλα για τα προβλήματα του κλάδου και έλαβε σχετικά υπομνήματα, ενώ χαράχτηκαν οι άξονες μόνιμης και ουσιαστικής συνεργασίας ώστε να δίδεται η δυνατότητα άμεσης επίλυσης προβλημάτων και προώθησης στόχων των Ιχθυοκαλλιεργητών.

Στο ίδιο πνεύμα υπήρξε συνάντηση εργασίας και συνεργασίας με το Σύλλογο Ιχθυοκαλλειργητών Θεσπρωτίας, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικό έργο, ενώ υπήρξε προγραμματισμένη επίσκεψη στον δυναμικό χώρο Ιχθυοκαλλιεργειών στην Λωρίδα Σαγιάδας. Εκεί τόσο ο Γ.Γ. του συλλόγου κ. Κεχίμογλου Γιάννης όσο και ο Ταμίας κ. Μεϊντής Γεράσιμος, ενημέρωσαν για τα υπάρχοντα προβλήματα (προσβάσεις στις μονάδες, γεφύρωση κεντρικού δρόμου, παροχή Internet και ευρύτερης σημασίας αιτήματα προς την κεντρική Διοίκηση και αρμόδια Υπουργεία).

Η συνεργασία υπήρξε χρήσιμη και εποικοδομητική και ανοίγει ένα δυναμικό πεδίο και προοπτική για ανάπτυξη και προγραμματική δράση, σε απόλυτη συνεργασία με τους άμεσους ενδιαφερόμενους.

Σημαντική υπήρξε επίσης η παρουσία του κ. Αντιπεριφερειάρχη στην μονάδα Γαριδοκαλλιέργειας, στην περιοχή Βάλτος Ραίου Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και συμπατριώτης μας κ. Ναπολέων Τσάνης, μοριακός βιολόγος, παρουσίασε τόσο το σύνολο της προγραμματισμένης επενδυτικής δραστηριότητας, όσο και την πρώτη αυτοτελή φάση που λειτουργεί σήμερα.


Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα, βιολογικής και οικολογικής καλλιέργειας γαρίδας, η οποία ήδη απασχολεί ικανό αριθμό εργαζομένων με προοπτική νέων θέσεων εργασίας, στην πλήρη ανάπτυξή της. Μονάδα που αξίζει της υποστήριξης της Πολιτείας και που θα είναι,όταν ολοκληρωθεί, οικονομικό και κοινωνικό ″κόσμημα″ για την πατρίδα μας, ενώ οφείλει την ύπαρξή της στο όραμα συμπατριωτών μεταναστών από την Αυστραλία.

Υπήρξε επιτόπια αυτοψία, για τις αναγκαίες δράσεις και πρωτοβουλίες, (κυρίως ασφαλείς και ολοκληρωμένες προσβάσεις προς την μονάδα), που μπορεί και οφείλει να αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι προγραμματισμένες επαφές του κ. Αντιπεριφερειάρχη συνεχίζονται με επισκέψεις του στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Ιωαννίνων.
Read More »
Έντονη η δραστηριότητα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου Έντονη η δραστηριότητα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα μειωμένα ποσά και τους αποκλεισμούς κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα μειωμένα ποσά και τους αποκλεισμούς κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυσηΜε Ερώτηση τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, ζητούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα και τα λάθη στις ήδη καθυστερημένες πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων.

Το χάος στον ΟΠΕΚΕΠΕ που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ και η αδυναμία της να ολοκληρώσει τη σωστή διαδικασία των πληρωμών, αποδίδοντας τα πραγματικά ποσά που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι το επιτελικό κράτος της ΝΔ πλήττει σοβαρά τον Έλληνα αγρότη.

Εν μέσω πανδημίας, η απόδοση της συνδεδεμένης ενίσχυσης αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την συνέχιση της δραστηριότητάς τους. Ο Υπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να διορθώσει τα τραγικά λάθη που έγιναν και να αποδώσει τα 7 εκατομμύρια, που υπολείπονται από τις πληρωμές, στους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης, με ανακοίνωσή του ήδη από τις 10 Μαΐου ζητούσε να πληρωθούν άμεσα και πλήρως οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου στους δικαιούχους, μεταφέροντας την αγωνία των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας που μάταια περίμεναν τα χρήματα τις ημέρες του Πάσχα. Τελικά μετά από όλες αυτές τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς είδαν μειωμένα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Ο σύλλογος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η έλλειψη ρευστότητας, καθώς σε συνδυασμό με την έως και 40% αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, οδηγούν πολλούς επαγγελματίες στο σημείο να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να δημιουργεί συνεχώς επιπλέον προβλήματα σε έναν ήδη πληττόμενο κλάδο, θα πρέπει επιτέλους να δώσει λύσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Θέμα: «Λάθη, μειωμένα ποσά και αποκλεισμοί κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση»

Φέτος η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους από την μία έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και από την άλλη δημιούργησε πολλά προβλήματα σε μεγάλο ποσοστό των δικαιούχων. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση των πληρωμών και να βάλει σε τάξη το χάος που δημιούργησε η ίδια στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η κυβερνητική αδυναμία να ολοκληρώσει σωστά την διαδικασία πληρωμών αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως το πολυδιαφημιζόμενο επιτελικό κράτος πλήττει σοβαρά τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Πλήθος κτηνοτρόφων έμειναν εκτός ενίσχυσης και πολλοί που πληρώθηκαν πήραν μειωμένα ποσά σε σχέση με αυτά που δικαιούνταν. Η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση μείωσε το ποσό ενίσχυσης στην αγελαδοτροφία από 176€ στο ποσό 140,8€ όμως στην πράξη, ακόμη και αυτό το μειωμένο ποσό, δεν αποδόθηκε. Μεγάλο ποσοστό αγελαδοτρόφων είδαν στους λογαριασμούς τους ποσά ακόμη και των 115 €.

Ταυτόχρονα μεγάλη μερίδα αιγοπροβατοτρόφων, που σε ορισμένες περιοχές φτάνει το 50%, αποκλείστηκαν από τη συνδεδεμένη ενίσχυση με το πρόσχημα πως δεν έγιναν διορθώσεις παραδόσεων γάλακτος, οδηγία που δεν δόθηκε στα ΚΥΤ. Παράλληλα υπήρξαν περιπτώσεις που η απόκλιση από τα 100 κιλά ανά ζώο αντί να οδηγήσει σε αναλογική μείωση του ποσού, οδήγησε σε οριστικό αποκλεισμό. Αυτό μάλιστα έγινε σε μια εποχή με αύξηση του κόστους των ζωοτροφών και με μεγάλη μείωση του γάλακτος λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως ο καταρροϊκός πυρετός ή οι κακές καιρικές συνθήκες.

Οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων ιδιαίτερα στην οικονομική δυσχέρεια που επέφερε η πανδημία δεν είναι απλά μια βοήθεια για τους αγρότες αλλά αναγκαίος όρος επιβίωσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συνέχισης της δραστηριότητάς τους. Μάλιστα με κάποιους πρώτους υπολογισμούς το ποσό που στερήθηκε από τους κτηνοτρόφους της χώρας φτάνει περίπου στα 7 εκ. ευρώ.

Επειδή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις πληρωμές ακολούθησε πρωτοφανή έλλειψη οργάνωσης,
Επειδή η αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αντίκτυπο στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα,
Επειδή δεν δόθηκε σαφής οδηγία στα ΚΥΤ για διορθώσεις στις παραδόσεις γάλακτος,
Επειδή υπήρχαν περιπτώσεις μειωμένης ποσότητας στην παράδοση γάλακτος είτε λόγω καταρροϊκού πυρετού ή λόγω παγετού σε κάποιες περιοχές, αντί αυτό να αποτελέσει στοιχείο επιλεξιμότητας για τη στήριξη των παραγωγών μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης, αποτέλεσε κριτήριο συνολικού αποκλεισμού τους,
Επειδή η μη απόδοση της συνδεδεμένης ενίσχυσης επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων εν μέσω πανδημίας,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Πως σκοπεύει να διορθώσει τα λάθη στην πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και πότε;
2. Ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει για την αντιμετώπιση της οικονομικής δυσχέρειας του κτηνοτροφικού κόσμου;
3. Προτίθεται να αποδώσει στους κτηνοτρόφους τα 7 περίπου εκ ευρώ που υπολείπονται από τις πληρωμές ή σκοπεύει να τα διαθέσει αλλού και πού;
Read More »
Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα μειωμένα ποσά και τους αποκλεισμούς κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα μειωμένα ποσά και τους αποκλεισμούς κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Καθαρισμός του λιμανιού της Σαγιάδας από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Καθαρισμός του λιμανιού της Σαγιάδας από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας


Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 τον τρίτο κατά σειρά εθελοντικό καθαρισμό βυθού, αυτή τη φορά στο γραφικό λιμάνι της Σαγιάδας, στο δυτικότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η δράση έλαβε χώρα σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών, την καταδυτική εταιρεία Marinetech Underwater και με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών από τις τοπικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας - μέλη της ΕΛΟΠΥ, έχοντας πάντα ως γνώμονα τη διατήρηση, τη βελτίωση και την προστασία της θαλάσσιας ζωής και βιοποικιλότητας, αλλά και την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό.

Στη δράση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Φιλιατών, οι αντιδήμαρχοι,Τσότσης Δημήτρης και Μιχάλης Πανταζάκος, και ο Λιμενάρχης Σαγιάδας Κώστας Ντάκουρης. Από την ΕΛΟΠΥ, συντονιστής του έργου ήταν ο κ. Χαράλαμπος Κοντονάσιος, ενώ παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΠΥ, Ιωάννης Χεκίμογλου, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Ισμήνη Μπογδάνου και άλλα στελέχη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΟΠΥ έχει πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα δύο μηνών και άλλους δύο καθαρισμούς βυθού στο λιμάνι του Αγίου Θωμά, στην Πρέβεζα και στη Βόνιτσα. Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής ευθύνης από την ΕΛΟΠΥ και τα 23 Μέλη της, σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο Κλάδος, με στόχο τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

H Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), είναι βασικός φορέας ανάπτυξης της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και κάτοχος του συλλογικού σήματος Fish from Greece. Σήμερα αποτελείται από 23 Μέλη που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% της ελληνικής παραγωγής.

Αποστολή της ΕΛΟΠΥ είναι να υποστηρίξει την παραγωγή και τις πωλήσεις των προϊόντων των Μελών της και να εδραιώσει την ηγετική θέση της ιχθυοκαλλιέργειας στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με άξονα το συλλογικό της στόχο, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό ανάμεσα στα Μέλη της και τους καταναλωτές, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και σε πλήρη ταύτιση με τις αρχές της Γαλάζιας Οικονομίας.

Το συλλογικό σήμα Fish from Greece αποτελεί σφραγίδα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για αγοραστές και καταναλωτές φρέσκων ελληνικών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζεται από το Ιδιωτικό Πρότυπο Πιστοποίησης Fish from Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες: fishfromgreece.com
Read More »
Καθαρισμός του λιμανιού της Σαγιάδας από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας Καθαρισμός του λιμανιού της Σαγιάδας από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Ανήλικος έκλεψε 1.000€ - Δικογραφία και στη μητέρα του

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Ανήλικος έκλεψε 1.000€ - Δικογραφία και στη μητέρα τουΑπό το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή, καθώς και σε βάρος της ημεδαπής μητέρας του για παραμέληση της εποπτείας του.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (24-05-2021) το μεσημέρι στην Άρτα, ο ανήλικος εισήλθε σε γραφείο απ’ όπου αφαίρεσε φορητό υπολογιστή και χρηματικό ποσό -1.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Read More »
Ανήλικος έκλεψε 1.000€ - Δικογραφία και στη μητέρα του Ανήλικος έκλεψε 1.000€ - Δικογραφία και στη μητέρα του Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να διευκολύνει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να διευκολύνει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικούΤην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο διευκολύνεται η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού επέκρινε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι με την κατάργηση περιορισμών και προϋποθέσεων, όπως η ελάχιστη διαμονή και η φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα καθώς και η κατάθεση δικαιολογητικών για την αίτηση εγγραφής, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα περισσότεροι Έλληνες στο εξωτερικό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να στηρίξει τη βελτίωση του νόμου που ο ίδιος υπερψήφισε, μια βελτίωση που υποστήριξε το καθ’ ύλην αρμόδιο στέλεχός του, μια βελτίωση που αποδέχεται σύσσωμος ο οργανωμένος απόδημος ελληνισμός!» ανέφερε ο Βασίλης Γιόγιακας, για να προσθέσει: «Οι συμπατριώτες μας αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση! Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, είναι ισότιμοι συμπολίτες μας! Δεν είναι ψηφοφόροι δεύτερης κατηγορίας, όπως τους αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του! Αυτούς τους ανθρώπους που, και τιμούνε, και «πονάνε» την πατρίδα τους, ας μην τους απογοητεύσουμε.».

Σημειώνεται ότι για να ισχύσουν οι βελτιώσεις του νομοσχεδίου απαιτείται να υπερψηφιστεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:


Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Για όσους σκόπιμα το παραβλέπουν και σκόπιμα θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση και εντυπώσεις στον κόσμο που μας παρακολουθεί, θα αναγκαστώ με τη σειρά μου να πω το αυτονόητο:
με το νομοσχέδιο που συζητάμε προτείνονται ορισμένες αλλαγές ενός νόμου που ψηφίστηκε πριν ενάμιση περίπου χρόνο με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος.

Τι αφορά αυτός ο νόμος;
Αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές Ελλήνων πολιτών που έχουν ενεργό το δικαίωμα του εκλέγειν, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και την ημέρα της εκλογής βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά εκτός της Ελλάδας.
Πώς δηλαδή αυτοί οι συμπατριώτες μας, αντί να μπουν στη διαδικασία να έρθουν να ψηφίσουν σε κάποια εκλογική περιφέρεια της χώρας μας, θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο ή κοντά στον τόπο που μένουν στο εξωτερικό.

Αυτός είναι και ο σκοπός του νομοσχεδίου:
Να γίνει πιο εύκολη, πιο λειτουργική, πιο «ανοιχτή», η δυνατότητα των εκτός Ελλάδος Ελλήνων να γραφτούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Γιατί πρέπει να γίνει αυτό;
Γιατί οι δικλίδες, οι περιορισμοί και τα δικαιολογητικά που προβλέπει ο 4648 του 2019, αποθαρρύνουν πολλούς από τους συμπατριώτες μας να γραφτούν άρα και να ψηφίσουν.
Ίσως είναι αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ένα τίμημα του συμβιβασμού, του ελάχιστου κοινού παρονομαστή που συμφωνήθηκε το 2019, ώστε να περάσει ο νόμος με την ελάχιστη διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής.
Αυτό το πρώτο, σημαντικό, βήμα που έγινε ύστερα από περίπου τεσσεράμισι δεκαετίες θέλουμε να το βελτιώσουμε.
Καταργώντας περιορισμούς και προϋποθέσεις, όπως η ελάχιστη διαμονή και η φορολογική υποχρέωση.
Καταργώντας τα δικαιολογητικά για την αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, άρα και τη διαδικασία ελέγχου τους.
Καταργώντας την 8ετή διάρκεια εγγραφής στους καταλόγους αυτούς.
Αλλαγές που οι εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων καλωσόρισαν ως θετικές γιατί πράγματι με αυτές αντιμετωπίζονται προβλήματα του ισχύοντος νόμου.
Αλλαγές, που οι φορείς αυτοί θεωρούν ότι είναι σύμφωνες με τη δήλωση της υπεύθυνης Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ στον «Εθνικό Κήρυκα» για άρση των περιορισμών.
Μια δήλωση που δημιούργησε στους απόδημους την προσδοκία ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αλλαγές αυτές.

Αντί συναίνεσης, όμως, τι είδαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι;
Είδαμε, αρχικά, να βάζει μπροστά διάφορα διαδικαστικά θέματα, όπως ο ρόλος και η παρουσία της Ειδικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.
Είδαμε να υποστηρίζει πως φταίει η εφαρμογή του νόμου και όχι οι προβλέψεις του, δηλαδή οι περιορισμοί και η γραφειοκρατία για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.
Είδαμε να αποσιωπά ή να θέλει να αλλάξει αυτά που είπε δημόσια η κα Τζάκρη υπέρ της άρσης των περιορισμών.
Είδαμε μέχρι και να υποτιμά τους εκπροσώπους των αποδήμων χαρακτηρίζοντάς τους θύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας, επειδή εκφράστηκαν θετικά για το νομοσχέδιο.
Αλλά αυτό που είδαμε κυρίως, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, είναι έναν ΣΥΡΙΖΑ που, για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, έφυγε εκτός θέματος!
Ενώ το θέμα είναι η όσο το δυνατό πιο εύκολη και «ανοιχτή» συμμετοχή στις εκλογές, ασχολήθηκε με το αν και με ποιο τρόπο θα προσμετράται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

Πριν βελτιώσουμε δηλαδή, το πρώτο, βασικό βήμα, πάμε στο τρίτο, μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Και αφού δε συζητάτε για το τρίτο βήμα, δε δεχόμαστε το πρώτο, μας ξαναλέει!
Η γνωστή μέθοδος του «όλα ή τίποτα»!
Του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»!
Ή, αν προτιμάτε», της «μπάλας στην κερκίδα», όπως είπε η συνάδελφος κυρία Λιακούλη από το ΚΙΝΑΛ!

Με αυτά τα προσχήματα λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να στηρίξει τη βελτίωση του νόμου που ο ίδιος υπερψήφισε,
μια βελτίωση που υποστήριξε το καθ’ ύλην αρμόδιο στέλεχός του,
μια βελτίωση που αποδέχεται σύσσωμος ο οργανωμένος απόδημος ελληνισμός!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Τον Δεκέμβριο του 2019 είχα πει από αυτό το βήμα ότι η ψήφιση του νόμου 4648 είναι μια κοινοβουλευτική κατάκτηση, είναι σημάδι ότι το πολιτικό σύστημα ωριμάζει, ύστερα από μια περίοδο έντονης πόλωσης.
Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με την αρνητική στάση του απαξιώνει αυτή την κοινοβουλευτική κατάκτηση.
Εφαρμόζει, ως αντιπολίτευση πια, το σύστημα «ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού», αλλά εδώ και άλλα έξω.

Και, το χειρότερο, είναι αυτός – και όχι η Κυβέρνηση - που βάζει το θέμα της ψήφου των εκτός Ελλάδας Ελλήνων, στο κρεβάτι του Προκρούστη:
Αυτό των πολιτικών τακτικισμών, των εκλογικών υπολογισμών και των επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων.

Σας παρακαλώ πολύ, οι συμπατριώτες μας αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση!
Ανήκουμε στην ίδια πολιτική κοινότητα.
Διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα.
Προσφέρουν σε αυτή με γενναιοδωρία, με αγάπη, με ανιδιοτέλεια.
Διαφημίζουν και υπερασπίζονται τη χώρα μας.
Παρακολουθούν και εκφράζουν άποψη γι’ αυτά που συμβαίνουν εδώ.
Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, είναι ισότιμοι συμπολίτες μας!
Δεν είναι ψηφοφόροι δεύτερης κατηγορίας, όπως τους αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του!
Αυτούς τους ανθρώπους που, και τιμούνε, και «πονάνε» την πατρίδα τους, ας μην τους απογοητεύσουμε.
Και ας συμφωνήσουμε κάποια στιγμή στα βασικά, ώστε μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα.
Βήματα που θα απηχούν ακόμα περισσότερο τις ανάγκες και τις προσδοκίες των συμπατριωτών μας!
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να διευκολύνει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού Βασίλης Γιόγιακας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να διευκολύνει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Οργή Πιτούλη για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου - Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Οργή Πιτούλη για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου - Επιστολή στον Πρωθυπουργό“Παιδαριώδη, αστήριχτη και ανεπαρκή” χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης την επίσημη αιτιολόγηση από πλευράς υπευθύνων ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υγειονομικού ελέγχου και ως εκ τούτου παραμένει κλειστό το Τελωνείο Μαυροματίου.

Το Τελωνείου Μαυροματίου όπως κι αυτό της Μέρτζανης παραμένουν κλειστά για ένα χρόνο περίπου με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρά και έντονα προβλήματα.

Το παρατεταμένο κλείσιμο στο Μαυρομάτι έχει προκαλέσει την έκρηξη του Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος απευθύνει σχετική επιστολή στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ την οποία κοινοποιεί και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αφορμή για την επιστολή αυτή αποτέλεσε το άνοιγμα της Κρυσταλλοπηγής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας εκφράζει την αγανάκτηση και την μεγάλη απογοήτευσή του για την εξαίρεση του Μαυροματίου.

Στην επιστολή του ο κ. Πιτούλης αποτυπώνει και την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα και για την οποία είναι ενήμεροι όλοι οι αρμόδιοι σε υψηλότατο επίπεδο.

«Έχω κάνει γνωστό ότι οι εργάτες γης και οι έχοντες ελληνική ταυτότητα ομογενείς διέρχονται τα σύνορα ανεξέλεγκτα κατά ομάδες και κατά μόνας, από περάσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν το 1999. Είναι δε σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε τι να ελέγξουν όταν η πλειονότητα είναι Έλληνες που όλοι θέλουμε να ψηφίζουν στις εκλογικές αναμετρήσεις και όλους τους ξεχνάμε μετά» υπογραμμίζει με καυστικότητα ο κ. Πιτούλης.

Ο κ. Πιτούλης σημειώνει ακόμη ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν βελτιωθεί και τονίζει την άδικη και απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτείες σε Έλληνες που κατοικού και στις δύο χώρες.

Πέραν αυτών ο Αντπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας επισημαίνει τις πολύ μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στους επιχειρηματίες της περιοχής που λόγω και της πανδημίας αγγίζουν τα όρια της καταστροφής.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Πιτούλη:
Προς 
-Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά Νικόλαο 
 -Πρόεδρος Δ.Σ - ΕΟΔΔΥ, κ.Αρκουμανέα Παναγιώτη  
Κοιν: Γραφείο Πρωθυπουργού Υπόψιν κ. Δημητριάδη 

Αξιότιμοι κύριοι,  
Μετά την τελευταία συνηγορία και απόφασή σας για επαναλειτουργία του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής με την αιτιολογία (διέλευσης εργατών γης), θέλω να σας εκφράσω την αγανάκτηση και την μεγάλη απογοήτευση μου για την , ακόμη μια φορά , εξαίρεση της επαναλειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου στη Θεσπρωτία .  
Όπως επανηλλειμένα και σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης, έχω κάνει γνωστό στην Θεσπρωτία οι εργάτες γης και οι έχοντες ελληνική ταυτότητα ομογενείς διέρχονται τα σύνορα ανεξέλεγκτα κατά ομάδες και κατά μόνας από περάσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν το 1999. 
Είναι δε σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Άλλωστε τι να ελέγξουν όταν η πλειονότητα, είναι Έλληνες, που όλοι θέλουμε να ψηφίζουν στις εκλογικές αναμετρήσεις και όλοι τους ξεχνάμε μετά. 
Δεν είναι τυχαία η επιστολή αγωνίας του Δημάρχου Φοινικαίων της Περιοχής των Αγίων Σαράντα για τις πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις της μη λειτουργίας του Τελωνείου .  
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τα προβλήματα που δημιουργούνται για την Δημόσια υγεία αλλά και στις εμπορικές συναλλαγές με τη Νότιο Αλβανία τη στιγμή μάλιστα που και τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή έχουν βελτιωθεί , καθώς επίσης και την άδικη και απαξιωτική συμπεριφορά της Πολιτείας σε Έλληνες που κατοικούν και στις δυο Χώρες.  
Πέραν όλων αυτών οφείλω να σας επισημάνω τις πολύ μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στους επιχειρηματίες της Περιοχής που λόγω και της πανδημίας αγγίζουν τα όρια της καταστροφής όπως αναφέρει και σε επιστολή που μας απέστειλε ο Πρόεδρος του Εμπορο- βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας  
Η κατά καιρούς επίσημη αιτιολόγηση από πλευράς υπευθύνων , ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υγειονομικού έλεγχου των εισερχομένων στην Ελλάδα είναι πλέον παιδαριώδης, αστήριχτη και ανεπαρκής.  Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα παραπάνω σας καλώ όπως άμεσα θέσετε σε λειτουργία το εδώ και τόσο διάστημα κλειστό Τελωνείο Μαυροματίου.  

Με τιμή  
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Θεσπρωτίας 
Read More »
Οργή Πιτούλη για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου - Επιστολή στον Πρωθυπουργό Οργή Πιτούλη για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου - Επιστολή στον Πρωθυπουργό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Πανελλαδικές: Τα εξεταστικά κέντρα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Πανελλαδικές: Τα εξεταστικά κέντρα στην Ήπειρο


Ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας των Γενικών Λυκείων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες 2021, σε όλη τη χώρα.

Στην Ήπειρο τα εξεταστικά κέντρα είναι τα ακόλουθα:
Νομός Άρτας: 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ Άρτας, ΓΕΛ Βουργαρελίου, ΓΕΛ Κομποτίου και ΓΕΛ Νεοχωρίου.
Νομός Θεσπρωτίας: 1ο και 2ο ΓΕΛ Ηγομενίτσας, ΓΕΛ Παραμυθιάς, ΓΕΛ Φιλιατών, ΓΕΛ Μαργαριτίου.
Νομός Ιωαννίνων: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο ΓΕΛ και Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, ΓΕΛ Ανατολής, ΓΕΛ Κατσικά, ΓΕΛ Ελεούσας, ΓΕΛ Δολιανών, ΓΕΛ Κόνιτσας και ΓΕΛ Μετσόβου.
Νομός Πρέβεζας: 1ο, 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας, ΓΕΛ Λούρου, ΓΕΛ Θεσπρωτικού, ΓΕΛ Φιλιππιάδας, ΓΕΛ Καναλακίου και ΓΕΛ Πάργας.

Στις 2 Ιουνίου τελειώνουν τα μαθήματα για τη Γ’ Λυκείου
Τελευταία ημέρα μαθημάτων για το φετινό διδακτικό έτος των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ορίζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021. Η υφυπουργός παιδείας Ζέττα Μακρή υπέγραψε τροποποιητική απόφαση με την οποία για τη Γ’ τάξη τα μαθήματα λήγουν στις 2 Ιουνίου.
Read More »
Πανελλαδικές: Τα εξεταστικά κέντρα στην Ήπειρο Πανελλαδικές: Τα εξεταστικά κέντρα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Α.Δ. Θεσπρωτίας: Στις 7 Ιουνίου οι εκλογές για την IPA

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021

Α.Δ. Θεσπρωτίας: Στις 7 Ιουνίου οι εκλογές για την IPA


 Read More »
Α.Δ. Θεσπρωτίας: Στις 7 Ιουνίου οι εκλογές για την IPA Α.Δ. Θεσπρωτίας: Στις 7 Ιουνίου οι εκλογές για την IPA Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Στο Σούλι την Κυριακή η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Γιάννα Αγγελοπούλου

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Στο Σούλι την Κυριακή η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Γιάννα ΑγγελοπούλουΣτο Σούλι στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους αγώνες των Σουλιωτών και το ολοκαύτωμα του Κουγκίου, θα βρεθούν την Κυριακή συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία προσκυνητών, με την συμμετοχή λιγων επισήμων, και χωρίς την αναπαράσταση, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Read More »
Στο Σούλι την Κυριακή η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Γιάννα Αγγελοπούλου Στο Σούλι την Κυριακή η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Γιάννα Αγγελοπούλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Ο σύλλογος ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας για την παγκόσμια ημέρα για την Σ.κ.Π.

Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021
Ο σύλλογος ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας για την παγκόσμια ημέρα για την Σ.κ.Π.Η 30η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (γνωστή και ως Πολλαπλή Σκλήρυνση) από την Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF). Σε όλο τον κόσμο γίνονται εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας για την ασθένεια με τους 2.500.000 πάσχοντες από τα εμφανή και αφανή συμπτώματά της.

H Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μία χρόνια νόσος η οποία προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Παρουσιάζεται κυρίως σε νέα άτομα. Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από τους άνδρες σε αναλογία 3:1. Το περίβλημα που προστατεύει τις νευρικές ίνες (μυελίνη) του ασθενή καταστρέφεται με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η μετάδοση μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς το σώμα αλλά και το αντίστροφο. Οι βλάβες που επέρχονται μπορεί να είναι μόνιμες ή αναστρέψιμες και αθροιζόμενες μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη αναπηρία.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι κούραση, δυσκολία στο περπάτημα, σπαστικότητα, αδυναμία, προβλήματα όρασης, ζαλάδα και ίλιγγος, προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, σεξουαλικά προβλήματα, προβλήματα στο έντερο, πόνος, γνωστικές αλλαγές, συναισθηματικές αλλαγές, κατάθλιψη.

Μόνο το 20% των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) στην Ελλάδα εργάζεται με πλήρη απασχόληση. Η έλλειψη υποστήριξης και νομοθεσίας για την εξασφάλιση και διατήρηση των θέσεων εργασίας των ατόμων με ΠΣ έχουν μεγάλες επιπτώσεις στα ίδια, αλλά και στην Οικονομία.

Εκτός από την οικονομική ανασφάλεια που επηρεάζει την ποιότητα ζωής του το άτομο βιώνει ψυχολογικές/συναισθηματικές επιπτώσεις και την απώλεια ανεξαρτησίας του. Η Πολιτεία επιβαρύνεται με επιδόματα ανεργίας ή αναπηρίας κ

αι χρηματοδότηση άλλων μορφών κοινωνικής στήριξης. Οι πάσχοντες ζητούν ενίσχυση των μέτρων για την δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας.Το θέμα θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει και την τοπική κοινωνία ώστε άτομα με ΠΣ να μπορούν να εργαστούν σε θέσεις όπως γραμματειακή υποστήριξη σε κάποιο ιατρείο, γραφείο κλπ.


Η Πολλαπλή Σκλήρυνση απαιτεί ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης καθώς αυτή η προοδευτική, χρόνια, νευροεκφυλιστική νόσος είναι πολύπλοκη και μοναδική για κάθε πάσχοντα.
Επηρεάζει εκτός από το ίδιο το άτομο, την οικογένεια και τους φροντιστές του.
Οι πολιτικές για την διαχείρισή της πρέπει να επεκταθούν πέρα από την υγειονομική περίθαλψη στην εκπαίδευση την κοινωνική μέριμνα και την απασχόληση για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ανθρώπων που επηρεάζονται από αυτήν.
Οι ασθενείς ζητούν τη δημιουργία εθνικού σχεδίου διαχείρισης για τις νευρολογικές ασθένειες που να περιλαμβάνει και την ολιστική φροντίδα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Φέτος ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει συμβολικά στον εορτασμό του Συλλόγου μας με την φωταγώγηση του Δημαρχείου στο χρώμα πορτοκαλί, το χρώμα που συμβολίζει την ΣΚΠ, στις 29 και 30 Μαΐου. Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας λόγω των καθημερινών αυξημένων κρουσμάτων κορωναϊού στον Νομό μας, αναβάλλει την εκδήλωση για αργότερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ
Read More »
Ο σύλλογος ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας για την παγκόσμια ημέρα για την Σ.κ.Π. Ο σύλλογος ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας για την παγκόσμια ημέρα για την Σ.κ.Π. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Σελίδες