Ντροπή τα όσα συμβαίνουν στην παραλία του Δρεπάνου

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Δυο συνεχόμενες ημέρες πηγαίνοντας στο Δρέπανο, συνάντησα την ίδια εικόνα. 
3-4 αυτοκίνητα να έχουν κατασκηνώσει δίπλα στην παραλία, αραδιάζοντας μάλιστα όλα τα συμπράγκαλά τους, φυσικά δωρεάν, αν και λίγα μέτρα πιο μακριά βρίσκεται το Δημοτικό Κάμπινγκ, το οποίο ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει νοικιάσει σε ιδιώτη, έναντι σοβαρού αντιτίμου.
Με το επίσης δωρεάν νερό, έκαναν τη μπουγάδα τους και άπλωσαν τα ρούχα να στεγνώσουν, πάνω στα φυτά, δίπλα από τον δρόμο, από όπου σήμερα πέρασαν εκατοντάδες παραθεριστές.
Άραγε οι άντρες του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, δεν είδαν κάτι το μεμπτό;
Ή δεν πέρασαν καθόλου το διήμερο από την παραλία του Δρεπάνου;
 Δυο βδομάδες μετά την επανεκλογή της Δημοτικής μας αρχής....απουσιάζουν ξανά όλοι.
Δημοτική Αρχή, Αστυνομία, Λιμενικό.
Δεν θα σας αναφέρω τα σκουπίδια, τις παράγκες για τα καρπούζια, τα πεσμένα δέντρα που βρίσκονται παρατημένα στο δρόμο.
Ούτε το ότι σήμερα, 9 Ιουνίου, δεν έχει καθαριστεί ακόμα η αμμουδιά από τα φύκια και τα ξεβρασμένα σκουπίδια και ξύλα.
Είναι πραγματικά κρίμα, αυτό το στολίδι της πόλης μας, να βρίσκεται σε τέτοια κακά χάλια.
Ένας πολίτης της δύσμοιρης αυτής πόλης
Read More »
Ντροπή τα όσα συμβαίνουν στην παραλία του Δρεπάνου Ντροπή τα όσα συμβαίνουν στην παραλία του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
1 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ.  ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ – ΠΑΠΠΑΣ – ΜΑΚΡΙΔΗ
3μ.μ έως  πρωί ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
2 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
3 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΣΠΙΩΤΗ
4 ΤΡΙΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
5 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΤΣΙΟΣ
6 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΥΡΗ
7 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
8 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΤΙΝΑ  – ΚΟΥΡΗ – ΜΑΣΤΟΡΑΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΤΙΝΑ
9 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
10 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΚΡΙΔΗ
11 ΤΡΙΤΗ ΛΙΑΚΟΥ
12 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
13 ΠΕΜΠΤΗ ΝΤΑΗΣ
14 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
15 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΝΤΟΣ  –  ΝΤΑΗΣ – ΛΙΑΚΟΥ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΝΤΟΣ
16 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΣΠΙΩΤΗ
17 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
18 ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΣΙΟΣ
19 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΡΗ
20 ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
21 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΤΙΝΑ
22 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΥΦΑΛΑΣ – ΠΑΠΠΑΣ Δ. – ΚΑΤΣΙΟΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΥΦΑΛΑΣ
23 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
24 ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
25 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
26 ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΤΑΗΣ
27 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
28 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΣ
29 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΑΣΠΙΩΤΗ – ΜΠΕΚΙΟΥ – ΠΑΠΠΑΣ
3μ.μ έως  πρωί ΑΣΠΙΩΤΗ
30 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Όταν τα σχολεία της Θεσπρωτίας συμμετείχαν στις εορτές Σουλίου

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Από την καθιέρωση των εορτών Σουλίου ως πανελληνίων το 1961, τα σχολεία της Θεσπρωτίας (κυρίως Γυμνάσια-Λύκεια) συμμετείχαν, έως τις αρχές περίπου της δεκαετίας του 80, στις εορταστικές εκδηλώσεις. 
Έτσι οι νέοι και οι νέες αναβαπτίζονταν στο ηρωικό πνεύμα της αυτοθυσίας στο καθήκο και στο υπέρτατο χρέος των πρωτεργατών της ελληνικής ελευθερίας, των Σουλιωτών. 
Τώρα όχι μόνο δεν οργανώνονται εκδρομές σχολείων στις εορτές, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια του χρόνου. 
Άλλωστε λίγα έως καθόλου ξέρουν σήμερα οι μαθητές/τριες για το ιστορικό Σούλι και το ρόλο του όχι μόνο στην απόκρουση του τυράννου των Ιωαννίνω Αλή πασά, αλλά και στην προετοιμασία της επανάστασης του 21. 
Όσο για την ανατίναξη του Κουγκίου από τον καλόγηρο Σαμουήλ, η σύγχρονη ιστορική έρευνα έφτασε στο σημείο να τη χαρακτηρίσει μύθευμα, παρότι έχει καταγραφεί ως αποδεδειγμένο γεγονός. 
Επιπλέον μόνο σ΄ ένα σχολικό βιβλίο, ιστορία μιας τάξης του δημοτικού, γίνεται μια αναφορά τριων γραμμών για το Σούλι, σαν να είναι αυτή η ένδοξη περίοδος μια περιφρονητέα σελίδα της ιστορίας. 
Read More »
Όταν τα σχολεία της Θεσπρωτίας συμμετείχαν στις εορτές Σουλίου Όταν τα σχολεία της Θεσπρωτίας συμμετείχαν στις εορτές Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

34χρονος αλλοδαπός παρενοχλούσε διερχόμενες γυναίκες - Συνελήφθη από την αστυνομία

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος διερχόμενων γυναικών, το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιωάννινα, χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ο 34χρονος κατηγορείται ότι, το τελευταίο τετραήμερο, δρώντας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα της ημέρας, παρενοχλούσε νεαρές διερχόμενες γυναίκες, σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων, προβαίνοντας σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος τους.

Αστυνομικοί, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο ερευνών, κατάφεραν να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο και αφού τον προσήγαγαν, ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω αδικημάτων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
34χρονος αλλοδαπός παρενοχλούσε διερχόμενες γυναίκες - Συνελήφθη από την αστυνομία 34χρονος αλλοδαπός παρενοχλούσε διερχόμενες γυναίκες - Συνελήφθη από την αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Το τριήμερο 20, 21 και 22 Ιουνίου το 3ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς και του ΚΕΘΕΑ

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Read More »
Το τριήμερο 20, 21 και 22 Ιουνίου το 3ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς και του ΚΕΘΕΑ Το τριήμερο 20, 21 και 22 Ιουνίου το 3ο τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς και του ΚΕΘΕΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Την Τετάρτη η ετήσια εκδήλωση του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Read More »
Την Τετάρτη η ετήσια εκδήλωση του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς Την Τετάρτη η ετήσια εκδήλωση του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Νίκησαν στα Γιάννενα οι επίλεκτοι παλαίμαχοι Θεσπρωτίας

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Ο σύλλογος παλαιμάχων απο τη Θεσπρωτία επικράτησε σε φιλικό εκτός έδρας της ομάδας των Δικηγόρων του νομού Ιωαννίνων με 4-3.

H αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο του Αγροτικού Καστρίτσας και τα γκολ για την επίλεκτη ομάδα των Θεσπρωτών σημείωσαν κατά σειρά οι: Θύμιος Τζίμας, Αλέκος Καρύδης και Βασίλης Λώλας ενώ το τέταρτό τέρμα προήλθε απο αυτογκόλ.

Την Δευτέρα το συγκρότημα των παλαιμάχων θα μεταβεί στη Βόνιτσα και την τετάρτη στη Ναύπακτο οπού θα πραγματοποιήσει ακόμη δυο φιλικές αναμετρήσεις με αντίστοιχες ομάδες.

Σύνθεση Επίλεκτης ομάδας Παλαιμάχων Θεσπρωτίας: Σπύρου Βασίλης, Φούκας Λευτέρης (Μιττάκος Γιάννης), Αντωνίου Μιχάλης (Γουρδούκης Θωμάς), Τιφτικίδης Παύλος, Ντούμας Δημήτρης, Μουρούτης Δημήτρης, Δημητρίου Σταύρος, Λώλας Βασίλης, Τσώτος Τόλης, Καρύδης Αλέκος. Τζίμας Θύμιος.
 
Read More »
Νίκησαν στα Γιάννενα οι επίλεκτοι παλαίμαχοι Θεσπρωτίας Νίκησαν στα Γιάννενα οι επίλεκτοι παλαίμαχοι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Το ΕΣΠΑ εκσυγχρονίζει τα ΚΤΕΛ

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια, «έξυπνο εισιτήριο» αλλά και ασύρματη σύνδεση στο Ίντερνετ εντός των οχημάτων αποτελούν τα κύρια συστήματα που θα αναπτυχθούν στα ΚΤΕΛ στο πλαίσιο της δράσης χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 16,2 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στάθης Γιαννακίδης, θα κατανεμηθεί στις Περιφέρειες ως εξής:

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα 7.710.000 ευρώ

Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη 5.155.000 ευρώ.

Αττική 235.000 ευρώ

Στερεά Ελλάδα 1.600.000 ευρώ

Νότιο Αιγαίο 1.500.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν επενδυτικό σχέδιο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν. Συγκεκριμένα για προτάσεις που αφορούν σε αστικά ΚΤΕΛ που διαθέτουν μέχρι 15 λεωφορεία: έως 140.000 ευρώ και από 16 λεωφορεία και πάνω: έως 330.000 ευρώ. Για προτάσεις που αφορούν σε υπεραστικά ΚΤΕΛ που διαθέτουν μέχρι 20 λεωφορεία έως 165.000 ευρώ και από 21 λεωφορεία και πάνω: έως 330.000 ευρώ.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά στις 2 Ιουλίου στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Σεπτεμβρίου 2019. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Στο πλαίσιο της δράσης θα αναπτυχθούν συστήματα έξυπνου εισιτηρίου, προγραμματισμού και βελτιστοποίησης δρομολογίων ανάλογα με την επιβατική κίνηση και την ανταπόκριση των οχημάτων στις ώρες αιχμής και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των επιβατών. Επίσης θα δημιουργηθούν συστήματα τηλεματικής και πληροφόρησης επιβατών καθώς σε σημεία μεγάλης πληθυσμιακής συγκέντρωσης, θα τοποθετηθούν «έξυπνες στάσεις», οι οποίες θα πληροφορούν το κοινό για τον πραγματικό χρόνο άφιξης του επόμενου λεωφορείου. Επίσης θα υποστηρίζουν συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης εντός του λεωφορείου, Wi-Fi μέσα στα οχήματα και πιστοποίησης υπηρεσιών και διαδικασιών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το εισιτήριο, το κάθε σύστημα θα εκδίδει ηλεκτρονικά εισιτήρια και θα δίνει τη δυνατότητα πληρωμής με μετρητά ή πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στη σχετική πρόσκληση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», θα αναβαθμιστεί το περιεχόμενο της πληροφορίας προς τους επιβάτες καθώς το δημοσιευμένο στο διαδίκτυο υλικό θα περιλαμβάνει πίνακες δρομολογίων, δρομολόγια και στάσεις σε ψηφιακούς χάρτες. Επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση λογισμικού για τον ορθό σχεδιασμό των δρομολογίων, σχετικά με την επιβατική κίνηση και την ανταπόκριση των οχημάτων στις ώρες αιχμής, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των επιβατών.

Στόχος είναι η παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό αλλά και η επίτευξη καλύτερης διαχείρισης του στόλου των λεωφορείων και του ανθρώπινου δυναμικού μέσω των εγκατεστημένων εφαρμογών και της συλλογής των δεδομένων από τα οχήματα, τις στάσεις και τους αυτόματος πωλητές. Επίσης θα γίνεται πληρέστερος οικονομικός έλεγχος των εισιτηρίων και της διασύνδεσης των αυτόματων πωλητών με το κεντρικό σύστημα του φορέα λειτουργίας (back-office συστήματα), μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά κόστη, ενώ στόχος είναι όλα τα συστήματα των φορέων λειτουργίας να διασυνδέονται με την κεντρική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εισιτηρίου του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωση

Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί με το μοντέλο των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται στην ενιαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Επομένως προκειμένου να ενταχθεί μία πρόταση λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει εγκριθεί προς την ενιαία επιχείρηση μέσα σε μία τριετία (τρέχον έτος και τα δύο (2) προηγούμενα οικονομικά έτη) πριν από την ημερομηνία ένταξης της πρότασης. Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται ανά κράτος μέλος σε μία ενιαία επιχείρηση που εκτελεί οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Αυτές οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την απόκτηση οχημάτων οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
Read More »
Το ΕΣΠΑ εκσυγχρονίζει τα ΚΤΕΛ Το ΕΣΠΑ εκσυγχρονίζει τα ΚΤΕΛ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Η Νήσος Πρασούδι,στο νοτιοδυτικό τμήμα του Δέλτα Καλαμά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Το Πρασούδι βρίσκεται στο ΝΔ τμήμα του Δέλτα Καλαμά και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.
Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα - Καλαμά κάθε χρόνο πραγματοποιεί καταμετρήσεις φωλιών των ερωδιόμορφων.Τα είδη που έχουν καταγραφεί στην περιοχή είναι: Χαλκόκοτα, Λευκοτσικνιάς, Γελαδάρης.
Η συγκεκριμένη αποικία ερωδιών είναι μοναδική στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα που εξάγονται κάθε χρόνο για την πληθυσμιακή τάση, οδηγούν στον εμπλουτισμό της γνώσης γύρω από την αναπαραγωγή των ελάχιστα μελετημένων ειδών σε εθνικό επίπεδο.


 
Read More »
Η Νήσος Πρασούδι,στο νοτιοδυτικό τμήμα του Δέλτα Καλαμά (+ΒΙΝΤΕΟ) Η Νήσος Πρασούδι,στο νοτιοδυτικό τμήμα του Δέλτα Καλαμά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Η παραλία Καραβοστάσι,στην Πέρδικα Θεσπρωτίας - Έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019
Φωτογραφίες-Γιώργος Μαλαμίδης
Στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα από τα Σύβοτα και την Πάργα απλώνεται η όμορφη πόλη της Πέρδικας, με την παραλία Καραβοστασι . 
Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταυτίζουν την Πέρδικα με την εικόνα της συγκεκριμένης παραλίας. 
Έχει καταπληκτικό τοπίο και γι’ αυτό έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων.Στο Καραβοστάσι θα βρείτε ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε, καφέ, φαγητό ή σνακ σε ταβέρνες και σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ μπορείτε να μείνετε σε κάποιο από τα διάφορα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται κοντά στη παραλία.
Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη και έχει πολύ χώρο για να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας.


 
Read More »
Η παραλία Καραβοστάσι,στην Πέρδικα Θεσπρωτίας - Έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων Η παραλία Καραβοστάσι,στην Πέρδικα Θεσπρωτίας - Έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ: Υγροβιότοπος μοναδικής οικολογικής αξίας στη Θεσπρωτία

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Στο νότιο άκρο του νομού Θεσπρωτίας, στα όρια με την Πρέβεζα και πολύ κοντά στην Πάργα, σε ένα οροπέδιο 100 μέτρων, δημιουργήθηκε η λιμναία έκταση που αποτελεί το έλος Καλοδικίου. 
Στην περιοχή έχουν καταγραφεί πάνω από 300 διαφορετικά φυτά, 120 είδη πουλιών -κάποια από τα οποία άγρια και σπάνια-, 20 είδη θηλαστικών, 11 είδη ερπετών και 5 αμφίβιων.
Αγριόγατες και σκαντζόχοιροι, βίδρες και κουνάβια, νυφίτσες και αλεπούδες, σκαπτοποντικοί και ποταμόσκυλα, συμβιώνουν σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, δίπλα σε φιδόσαυρες, βαλτοχελώνες, πρασινόσαυρες, οχιές.
Αποικίες από κρυπτοτσικνιάδες, νυχτοκόρακες, μαυροπελεκάνους, χρυσαετούς, όρνια, νανοβουτηχτάρια, χουλιαρόπαπιες, τρυγόνια, κοτσύφια, καρακάξες και ψαρόνια, δίνουν ζωή στο έλος με τη μόνιμη παρουσία τους και την αναπαραγωγική τους δραστηριότητα.


Το έλος Καλοδικίου είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους στην Ελλάδα που αποτελεί μοναδικό σχηματισμό τυρφώδους-γαιώδους περιοχής με μεγάλη οικολογική και ιδιαίτερη αισθητική αξία, για τον λόγο αυτό και τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά, ζητούν την προστασία και την ανάδειξή του. 
Η σημαντικότητά του οφείλεται αφενός στην ορνιθοπανίδα που φιλοξενεί λόγω της γεωγραφικής του θέσης (βρίσκεται στη δυτική μεταναστευτική οδό και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δικτύου μεταναστευτικών σταθμών των πουλιών στη δυτική Ελλάδα), όσο και στα φυσικά του χαρακτηριστικά.

Θανάσης Χρήστου – ΕΘΝΟΣ, Με εικόνες και πληροφορίες από: paideia.forumotion.com


 
Read More »
ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ: Υγροβιότοπος μοναδικής οικολογικής αξίας στη Θεσπρωτία ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ: Υγροβιότοπος μοναδικής οικολογικής αξίας στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην Ηγουμενίτσα απο το 2006 - Πότε έφτασε 42,2 °C

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας από το 2006 που έχει τοποθετηθεί ο Α.Μ.Σ. του ΕΑΑ στην περιοχή του Μαυρουδίου: 
 • 24 Ιουλίου 2007 ........ 42,2 °C 
 • 15 Αυγούστου 2008....   36,4 °C 
 • 25 Ιουλίου 2009 ......... 40,3 °C 
 • 15 Αυγούστου 2010...    37,5 °C 
 • 25 Αυγούστου 2011...    40,2 °C 
 • 07 Αυγούστος 2012 ...    39,5 °C 
 • 20 Ιουνίου 2013 .........  36,4 °C 
 • 28 Αύγουστου 2014...     34,7 °C 
 • 21 Ιουλίου 2015 ........    39,4 °C 
 • 24 Ιούνιου 2016 ........    36,7 °C 
 • και η μέγιστη φέτος, μέχρι και σήμερα, σημειώθηκε στις 25 Iουνίου 2017) ....32,8 °C 
Με πληροφορίες από το metar.grRead More »
Οι μέγιστες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην Ηγουμενίτσα απο το 2006 - Πότε έφτασε 42,2 °C Οι μέγιστες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην Ηγουμενίτσα απο το 2006 - Πότε έφτασε 42,2 °C Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ανάμεσα από δύο κόσμους

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Μία λαική ρήση λέει ότι " η τρέλα πάει στα βουνά". 
Δεν είμαι βέβαιος αν ισχύει για τα βουνά αλλά σίγουρα "πάει στις λίμνες". 
Κυριολεκτικά μέσα σε αυτές!!! 
Σίγουρα δεν είναι εύκολη απόφαση να μπεις νύχτα μέσα σε λίμνη αλλά με μπότες και με ψυχραιμία όλα γίνονται! 
Πήρα λοιπόν και το σπαθί μου και σαν σύγχρονος Δον Κιχότης, να εδώ, στέκομαι μπροστά σας, αντικρίζοντας την αιωνιότητα, ανάμεσα από δύο κόσμους!


 
Read More »
Θεσπρωτία: Ανάμεσα από δύο κόσμους Θεσπρωτία: Ανάμεσα από δύο κόσμους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Φιλόδημος ΙΙ: 20 εκατ. σε Δήμους για τα αδέσποτα

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Ο Υπουργός Εσωτερικών, με νέα Πρόσκληση του “Φιλόδημου ΙΙ” καλεί τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών να υποβάλλουν προτάσεις για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης για κάθε δικαιούχο OTA ορίστηκε σε 300.000 ευρώ (πλέονΦ.Π.Α.).

Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε ήδη με την έκδοση της Πρόσκλησης και θα διαρκέσει έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Το αίτημα του Δήμου πρέπει να συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ειδικότερα, με τα 20 εκατομμύρια μπορούν να χρηματοδοτηθούν ως επιλέξιμες δαπάνες οι εξής:

Ι]Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς των Δήμων σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του αρ.3 του π.δ. 463/1978 και της Υ.Α. 280262/3-12-2003, στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους Δήμους και στην προστασία των ζώων συντροφιάς.

Η κατασκευή εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνίσταται:

α)στην εκ θεμελίων κατασκευή εντός οικοπέδου ιδιοκτησίας του οικείου Δήμου ή Συνδέσμου Δήμων, ή σε μισθωμένο ή παραχωρημένο οικόπεδο στο Δήμο ή στον Σύνδεσμο Δήμων για τουλάχιστον 10 έτη,

β)στη διαμόρφωση και επισκευή υπάρχοντος/ων κτιρίου/ων, ιδιοκτησίας του οικείου Δήμου ή Συνδέσμου Δήμων, ή μισθωμένο από τον Δήμο ή τον Σύνδεσμο Δήμων ή παραχωρημένο κτίριο/α για τουλάχιστον 10 έτη,

γ)στην προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων σε ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση καταφυγίου (π.χ. για τη δημιουργία εγκατάστασης απομόνωσης ζώων σε περίπτωση εμφάνισης λοιμώδους μεταδοτικού νοσήματος, εγκατάστασης αποθήκευσης και προετοιμασίας τροφής κλπ) ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας περί καταφυγίων και να καταστεί δυνατή η απόκτηση άδειας λειτουργίας του.

Όσον αφορά την επισκευή και συντήρηση υφιστάμενων καταφυγίων των Δήμων τα οποία διαθέτουν τουλάχιστον άδεια ιδρύσεως σύμφωνα με το αρ.4 του ν.604/1977 και τις απαιτήσεις του αρ.3 του π.δ.463/1978, ενδεικτικά αναφέρονται παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, ήτοι αντικατάσταση σκεπής και δαπέδων,ενίσχυση της μόνωσης των κτιρίων ώστε να διασφαλίζεται η προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, η κατασκευή ιατρείου μικρών ζώων, η επέκταση του καταφυγίου με επισκευή υφιστάμενων εγκαταστάσεων (για παράδειγμα για να αυξηθεί η δυναμικότητά του), η βελτίωση χώρου παρασκευής και αποθήκευσης τροφής, η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για απομόνωση των ζώων (σε περίπτωση λοιμωδών νοσημάτων), η κατασκευή κατάλληλων υποδομών αποχέτευσης και παροχέτευσης των όμβριων υδάτων της εγκατάστασης του καταφυγίου κλπ.

ΙΙ]Κάθε είδους δαπάνη που αφορά την εγκατάσταση μόνιμου εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις των καταφυγίων που διαθέτουν τουλάχιστον άδεια ιδρύσεως,σύμφωνα με το αρ.4 του ν. 604/1977 και του αρ.3 του π.δ.463/1978. Ενδεικτικά αναφέρονται: τοποθέτηση αυτόματων ταϊστρών και ποτίστρων, εξοπλισμός ιατρείου μικρών ζώων, εξοπλισμός παρασκευής τροφής και καθαρισμού σκευών και χώρων.

ΙΙΙ]Κάθε είδους δαπάνη που αφορά συναφείς με τις παραπάνω δράσεις σε εγκαταστάσεις καταφυγίων που διαθέτουν τουλάχιστον άδεια ιδρύσεως σύμφωνα με το αρ.4 του ν.604/1977 και του αρ.3 του π.δ. 463/1978, και στις οποίες περιλαμβάνονται:

α) Δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας ή και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις εγκαταστάσεις καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ενδεικτικά αναφέρονται: αντικατάσταση καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων με σύστημα που υποστηρίζεται από ΑΠΕ,ισοθερμικά καλύμματα, ηλιακά πάνελ για θέρμανση εγκαταστάσεων, προσθήκη μόνωσης στο κέλυφος, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

β) Δημιουργία παροχής πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης ή από άλλες πηγές και δημιουργία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (σε εκτός σχεδίου περιοχές).
Read More »
Φιλόδημος ΙΙ: 20 εκατ. σε Δήμους για τα αδέσποτα Φιλόδημος ΙΙ: 20 εκατ. σε Δήμους για τα αδέσποτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Οι υποψήφιοι του Βαρουφάκη στην Ήπειρο

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Εγκρίθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 η υποψηφιότητα 137 νέων υποψηφίων βουλευτών που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη που θα είναι υποψήφιος στην Β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά το ΜέΡΑ 25, μετά την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου επικρατείας, έδωσε στη δημοσιότητα και νέα ονόματα υποψηφίων βουλευτών για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Σε αυτά περιλαμβάνεται ένας υποψήφιος στην Άρτα, πέντε στα Γιάννινα, ένας στη Θεσπρωτία και ένας στην Πρέβεζα.

Αναλυτικά υποψήφιοι είναι:
 
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Παππάς Αθανάσιος (Σάκης), Ελεύθερος επαγγελματίας

ΑΡΤΑ
Τσαμπάς Ευάγγελος, Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Ηλεκτρονικών Μηχανών Γραφείου

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Βακολίδης Νίκος, Ορθοδοντικός
Λάμπρης Χρήστος, Οδηγός Βουνού, Στέλεχος τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων
Μάκης Ηλίας, οδοντιατρος
Στράτου Σοφία, Ιατρός
Λιούτα Λαμπρινή, Αθλήτρια Τριαθλου

ΠΡΕΒΕΖΑ
Νίκου Ερωτόκριτος, Αγρονόμος, τοπογράφος, μηχανικός
Read More »
Οι υποψήφιοι του Βαρουφάκη στην Ήπειρο Οι υποψήφιοι του Βαρουφάκη στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Ανιστόρητη πρόκληση: Πλατεία "Τσαμουριάς" ονομάστηκε πλατεία των Τιράνων

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

"Τσαμουριά" ονομάστηκε πλατεία στη νέα λεωφόρο των Τιράνων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία η πρόταση του δημάρχου Εριόν Βελιάι, που έγινε σε προεκλογική περίοδο, τέλη Ιουνίου διεξάγονται δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, με προφανή στόχο, όπως εκτιμούν Αλβανοί αναλυτές, να προσελκύσει "Τσάμηδες" και άλλους ακραίους ψηφοφόρους. Όταν οι δημοτικές αρχές παραποιούν την ιστορία και προσβάλλουν άλλους λαούς, σίγουρα υπκρίπτονται σκοπιμότητες.
Μάλιστα στην εισηγητική πρόταση από το δήμαρχο τονίστηκε, εντελώς ανιστόρητα, ότι «ήταν υπόσχεσή μας και ως εκ τούτου προτείνω να συμπεριληφθεί αυτή η πρωτοβουλία στην ημερήσια διάταξη και ζητώ από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να την ψηφίσουν, την παραμονή της 75ης επετείου της ελληνικής γενοκτονίας των Τσάμηδων". 
Δεν υπήρξε καμία γενοκτονία, είναι σαφές αυτό από τα ιστορικά δεδομένα. Άλλωστε οι "Τσάμηδες", φοβούμενοι τις επιπτώσεις δραπέτευσαν στην Αλβανία και καταδικάστηκαν ερήμην ως εγκληματίες πολέμου. 
Στο σύνολό του ο χριστιανικός πληθυσμός συγκρατήθηκε και δεν υπήρξαν, πέρα από κάποια αμφισβητούμενα μεμονωμένα περιστατικά, αντεκδικήσεις. 
 Έχει τη σημειολογία του να επισημανθεί ότι στυενή συνεργάτης του δημάρχου των Τιράνων είναι η αντιδήμαρχος Βιόλτσα Μπράχο, πρώην μεγαλοστέλεχος του κόμματος των "Τσάμηδων", του οποίου η μικρή κοινοβουλευτική ομάδα έχει προσχωρήσει στο σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα, παίρνοντας απόσταση από τον πρόεδρο Σπετίμ Ιντρίζι. 
Η αντιδήμαρχος Βιόλτσα Μπράχο ευχαρίστησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την υπερψήφιση της πρότασης. 
«Η ψηφοφορία αυτής της πρωτοβουλίας μας τιμά όλους, τιμά μια κοινότητα που σφαγιάστηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν αλβανική», είπε. 
 
Read More »
Ανιστόρητη πρόκληση: Πλατεία "Τσαμουριάς" ονομάστηκε πλατεία των Τιράνων Ανιστόρητη πρόκληση: Πλατεία "Τσαμουριάς" ονομάστηκε πλατεία των Τιράνων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Άγνωστος παρενοχλεί γυναίκες τις νυχτερινές ώρες - Σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει οι καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από νεαρά κορίτσια και γυναίκες και αφορούν στην σεξουαλική παρενόχληση που δέχονται από άνδρα. Σύμφωνα με τις περιγραφές πρόκειται για έναν σχετικά νέο, ψηλό, ξανθό που παρενοχλεί γυναίκες τις νυχτερινές ώρες. Οι περιοχές που φέρεται να κινείται είναι αυτές του Γηροκομείου και της Καλούτσιανης. Το θέμα τις τελευταίες ώρες έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα όπου υπάρχουν και διάφορες μαρτυρίες νεαρών κοριτσιών για τον τρόπο δράσης του άγνωστου άνδρα που φαίνεται ότι κλιμακώνεται το τελευταίο δεκαήμερο.

Ορισμένα από τα συμβάντα έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία. Τις μαρτυρίες εξετάζει ενδελεχώς η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η τελευταία καταγγελία έγινε τα περασμένα μεσάνυχτα. Λίγο αργότερα η Αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος δεν αναγνωρίστηκε από την παθούσα, ωστόσο η προανάκριση συνεχίζεται.

Η αστυνομία εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να δώσει τέλος στη δράση του άγνωστου άνδρα που έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία.

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες αυξάνονται ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου δίνεται ακόμη και πλήρης περιγραφή του αυτοκινήτου με το οποίο κινείται ο δράστης.
 
Read More »
Άγνωστος παρενοχλεί γυναίκες τις νυχτερινές ώρες - Σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας Άγνωστος παρενοχλεί γυναίκες τις νυχτερινές ώρες - Σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Καραγιάννης: Διαχρονικά μηνύματα από την θυσία του Καλόγερου Σαμουήλ και των Ηρώων του Σουλίου

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019


Ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Σουλίου, με αφορμή το τριήμερο μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Τιμούμε την θυσία των προγόνων μας που έμειναν στο πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας, ως ηρωικές μορφές που αντιστάθηκαν μέχρι θανάτου στην υποδούλωση τους από τον τούρκικο ζυγό.

Η θυσία τους εκπέμπει ακόμα και σήμερα διαχρονικά μηνύματα των ιδανικών της ελευθερίας και αποτέλεσε κορυφαία έκφραση αυτοθυσίας, αξιοπρέπειας ενώ ήταν γεγονός που συγκλόνισε τον τότε ευρωπαϊκά κόσμο.

Σήμερα οφείλουμε να αντιδρούμε στην προσπάθεια απομυθοποίησης γενικότερα της Ελληνικής ιστορίας και ειδικότερα του αγώνα των Σουλιωτών, από κύκλους που προσπαθούν να αποδημήσουν το Ηρωικό Έπος των προγόνων μας.

Είναι χρέος μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και γι΄ αυτόν τον λόγο, η αναβάθμιση των Εορτών Σουλίου θα αποτελέσει το πρώτο θέμα των εργασιών της Διευρυμένης Διαδημοτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη του Σουλίου, που εξαγγείλαμε προεκλογικά και που κληθούν θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Σουλίου καθώς και επιστήμονες με καταγωγή από τα Σουλιοτοχώρια.

Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, τους οφείλουμε πολλά και είναι υποχρέωση μας η συνεχής μεταλαμπάδευση των αξιών τους, των ιδανικών τους και του βαθύτερου νοήματος της θυσίας τους".
Read More »
Καραγιάννης: Διαχρονικά μηνύματα από την θυσία του Καλόγερου Σαμουήλ και των Ηρώων του Σουλίου Καραγιάννης: Διαχρονικά μηνύματα από την θυσία του Καλόγερου Σαμουήλ και των Ηρώων του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Σελίδες