https://picasion.com/
https://picasion.com/

Μαμά αρκούδα και τα 2 μικρά αρκουδάκια της, βολτάρουν στο Πετούσι Παραμυθιάς

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Μαμά αρκούδα και τα 2 μικρά αρκουδάκια της, βολτάρουν στο Πετούσι Παραμυθιάς
 

Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, κάτοικοι του Ποπόβου και του Πετουσίου Παραμυθιάς. Ο λόγος για μια καφέ αρκούδα με τα 2 μικρά αρκουδάκια της που εμφανίστηκαν στην περιοχή.

Τα συμπαθέστατα θηλαστικά τράβηξαν στην περιοχή οι εκατοντάδες κυψέλες μελισσιών που υπάρχουν διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή και μέχρι τώρα έχουν γευτεί περισσότερες από 40 κυψέλες (προκαλώντας τις αντίστοιχες ζημιές).

Τον τελευταίο χρόνο οι παραγωγοί μελιού της Παραμυθιάς έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλοί από αυτούς έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη ορεινή περιοχή για τις κυψέλες του. Έτσι οι αρκούδες που μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν μέχρι την Τύρια, οδηγούνται πιο δυτικά και εμφανίζονται και στα μέρη μας.

Υπενθυμίζουμε πως η καφέ αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος και οι παραβάτες τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, ο πληθυσμός της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 350 - 400 περίπου και ΔΕΝ απειλούν τους ανθρώπους. Ζουν σε δύο ανεξάρτητους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν επικοινωνούν γεωγραφικά μεταξύ τους. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου και ο δεύτερος ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Ροδόπης. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σταθερές ενδείξεις για παρουσία αρκούδας στον ορεινό άξονα Βόρα-Ολύμπου και στη Στερεά Ελλάδα μέχρι και την ορεινή Ναυπακτία, περιοχές όπου το είδος δεν είχε καταγραφεί τα προηγούμενα 70 χρόνια.

Το συγκεκριμένο είδος της καφέ αρκούδας που ζει στην Ελλάδα, απειλείται από τον κατακερματισμό του βιοτόπου της, που προκαλείται πρωτίστως από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις (κατασκευή μεγάλων οδικών αξόνων όπως συνέβη με την Εγνατία Οδό, παράνομη υλοτομία, δασικές πυρκαγιές, αλόγιστη διάνοιξη δασικών δρόμων, κατασκευή ανεμογεννητριών και φραγμάτων). Άμεση συνέπεια της πυκνότητας του οδικού δικτύου και της αύξησης του αριθμού των οχημάτων σε αυτό, είναι ο μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες. Ενδεικτικό είναι ότι από το 2003 στην Ελλάδα και έπειτα έχουν σκοτωθεί περισσότερες από 30 αρκούδες σε τροχαία ατυχήματα.

Μαμά αρκούδα και τα 2 μικρά αρκουδάκια της, βολτάρουν στο Πετούσι Παραμυθιάς Μαμά αρκούδα και τα 2 μικρά αρκουδάκια της, βολτάρουν στο Πετούσι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Η δημοκρατία νίκησε το φόβο

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Μάριος Κάτσης: Η δημοκρατία νίκησε το φόβο


Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας απέναντι στο φόβο. Γράφτηκε μια νέα λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.

Η Ελλάδα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με γνώμονα τις θεμελιακές αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, απέρριψε τον μονόδρομο της καταστροφής της κοινωνίας που της προτείνανε οι δανειστές. Το βροντερό και περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λάου, παρά την κραυγαλέα τρομοκρατία και τον ωμό εκβιασμό που δέχτηκε από όλα τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα που τον ήθελαν ταπεινωμένο, έδειξε το δρόμο για μια πορεία που θα οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση, βάζοντας τέλος στη βάρβαρη και αδιέξοδη λιτότητα και στο μη βιώσιμο χρέος.

Ο ελληνικός λαός απάντησε στο ερώτημα ποιά Ευρώπη θέλει και όχι στο “μέσα ή έξω από το ευρώ” όπως προσπάθησαν να τον πείσουν όλοι όσοι έχουν τις ευθύνες που τον οδήγησαν μέχρι εδώ. Έχουμε όλοι, ανεξαιρέτως, την υποχρέωση να ακούσουμε την ξεκάθαρη απόφαση των πολιτών, που ζητούν ένα μέλλον με αξιοπρέπεια και προοπτική για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Μέσα στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισοτιμίας και του αλληλοσεβασμού. Κατανοώντας απόλυτα τους συμπολίτες μας και τις σημαντικές δυσκολίες που βιώνουν, εργαζόμαστε άμεσα με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο μια κοινωνικά αποδεκτή και βιώσιμη λύση. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους ξεχωριστά, για την ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα που δείχνετε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Αυτό που χρειάζεται, είναι ομοψυχία, ενότητα και συνοχή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα των τελευταίων 5 ετών. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και θα τα καταφέρουμε.
Μάριος Κάτσης: Η δημοκρατία νίκησε το φόβο  Μάριος Κάτσης: Η δημοκρατία νίκησε το φόβο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5

Από χωριό της Θεσπρωτίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων στο μπάσκετ Ηλίας Παπαθεοδώρου

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Από χωριό της Θεσπρωτίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων στο μπάσκετ Ηλίας Παπαθεοδώρου

 
Από χωριό της Θεσπρωτίας, το οποίο δεν ξεχνά, κατάγεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων στο μπάσκετ Ηλίας Παπαθεοδώρου! 
 
Συγκεκριμένα από τη Λεπτοκαρυά Φιλιατών. 
 
Ένας άνθρωπος με πολλά χαρίσματα και ικανότητες,που δεν είναι καθόλου,παρά τις επαγγελματικές απασχολήσεις του, καθόλου αποκομμένος από τον τόπο του. 
 
Το αντίθετο μάλιστα. 
 
Οι συγχωριανοί του τον αγαπούν και θαυμάζουν τη δυναμική τηςπροσωπικότητάς του και αναγνωρίζουν την αφοσίωσή του στα νέα παιδιά. 
 
Φιλοσοφία του είναι ότι μέσω του αθλητισμού προάγεται ο πολιτισμός. 
 
Από χωριό της Θεσπρωτίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων στο μπάσκετ Ηλίας Παπαθεοδώρου Από χωριό της Θεσπρωτίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων στο μπάσκετ Ηλίας Παπαθεοδώρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την υπηρεσία: «Ζύγιση φορτηγών στη γεφυροπλάστιγγα Λιμένα Εσωτερικού»

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την υπηρεσία: «Ζύγιση φορτηγών στη γεφυροπλάστιγγα Λιμένα Εσωτερικού»


Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει Ανοικτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την επιλογή αναδόχου για την υπηρεσία: «Ζύγιση φορτηγών στη γεφυροπλάστιγγα Λιμένα Εσωτερικού».

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η λειτουργία της υπηρεσίας ζύγισης φορτηγών στη γεφυροπλάστιγγα που βρίσκεται στον Λιμένα Εσωτερικού (Πορθμείο), δηλαδή η ζύγιση των φορτηγών αυτοκινήτων και η έκδοση ζυγολογίων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Η οικονομική προσφορά των συμμετεχόντων θα αφορά τη λειτουργία της γεφυροπλάστιγγας για είκοσι (20) ώρες ημερησίως επί ένα (1) έτος (365 ημέρες) και θα είναι προσδιορισμένη ανά ημέρα.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ένα (1) έτος αρχόμενης της ισχύος από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασής της για ακόμα ένα (1) έτος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 27 Ιουλίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., οπότε πρέπει από αύριο 7 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου 2015, να κατατεθούν οι προσφορές στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. (Δ/νση: Κεντρικός Επιβατικός Σταθμός - Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - 46100 Ηγουμενίτσα).

Πληροφορίες για τους όρους καθώς και το τεύχος της διακήρυξης θα δίνονται στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες από 9:00 - 14:00 και στο τηλέφωνο : 26650 99335.
Διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την υπηρεσία: «Ζύγιση φορτηγών στη γεφυροπλάστιγγα Λιμένα Εσωτερικού» Διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την υπηρεσία: «Ζύγιση φορτηγών στη γεφυροπλάστιγγα Λιμένα Εσωτερικού» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5

Δείτε αναλυτικά τι ψήφισε το κάθε χωριό της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Δείτε αναλυτικά τι ψήφισε το κάθε χωριό της Θεσπρωτίας
Δείτε αναλυτικά τι ψήφισε το κάθε χωριό της Θεσπρωτίας Δείτε αναλυτικά τι ψήφισε το κάθε χωριό της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης


Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση στο προσωπικό του blog και κοινοποίησε μέσω Twitter.

Στο κείμενο που δημοσίευσε, ο κ. Βαρουφάκης διευκρινίζει ότι αποχωρεί από το υπουργείο προκειμένου να διευκολυνθεί η κυβέρνηση στο να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους πιστωτές. Άφησε παράλληλα σαφείς αιχμές κατά των εταίρων, οι οποίοι όπως αναφέρει «θα "εκτιμούσαν" την απουσία του» από τις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε στην ανακοίνωσή του αιχμές κατά των εταίρων, οι οποίοι «θα "εκτιμούσαν" την απουσία του» από τις διαπραγματεύσεις

Η ανακοίνωση έσκασε σαν βόμβα, λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα, στο οποίο η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών με το «Όχι» τους, έδειξε μια ηχηρή υποστήριξη στην κυβέρνηση και στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων χωρίς όρους ασφυκτικής λιτότητας.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που πίσω από την «οικειοθελή» παραίτηση, διακρίνουν ένα «εξιλαστήριο θύμα» και μία προγραμματισμένη κίνηση καλής θελήσεως εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο διαπραγμάτευσης και να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία.

Σύμφωνα με πηγές, τη θέση του θα αναλάβει -εκτός απροόπτου- κάποιο από τα πρόσωπα που βρίσκονται ήδη στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης (Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Παππάς), δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά για να τοποθετηθεί ένα νέο πρόσωπο.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, το όνομα του αντικαταστάτη του κ Βαρουφάκη, θα ανακοινωθεί μετά την προγραμματισμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη:
«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.
Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα "εκτιμούσαν" την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!»
Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5

Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Ηγουμενίτσας ανά Δημοτική Ενότητα

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Ηγουμενίτσας ανά Δημοτική ΕνότηταΤελικά αποτελέσματα στο Δήμο Ηγουμενίτσας ανά Δημοτική Ενότητα Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Ηγουμενίτσας ανά Δημοτική Ενότητα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5

Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Σουλίου ανά Δημοτική Ενότητα

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Σουλίου ανά Δημοτική Ενότητα

Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Σουλίου ανά Δημοτική Ενότητα Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Σουλίου ανά Δημοτική Ενότητα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5
Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015
Τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Φιλιατών ανά Δημοτική Ενότητα

Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1