15 κρούσματα στην Ήπειρο - Τα 13 στα Γιάννενα

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
15 κρούσματα στην Ήπειρο - Τα 13 στα ΓιάννεναΠού εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Σήμερα, 13/10/2020 δηλώθηκαν 408 επιπλέον κρούσματα. Από τα 356 εγχώρια κρούσματα, τα 58 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:
- 45 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 7 εισαγόμενα κρούσμα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 170 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 36 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 5 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 17 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές 
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 35 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
- 17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
Read More »
15 κρούσματα στην Ήπειρο - Τα 13 στα Γιάννενα 15 κρούσματα στην Ήπειρο - Τα 13 στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Ενημέρωση σχετικά με τις δημοσιεύσεις περί μη αδειοδότησης της ΠΑΕ «Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2019»

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Ενημέρωση σχετικά με τις δημοσιεύσεις περί μη αδειοδότησης της ΠΑΕ «Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2019»

Οι αδειοτήσεις αφορούν τις ομάδες των κατηγοριών SL2 και SL1. Η κατηγορία της FOOTBALL LEAGUE , στην οποία και αγωνίζεται η ομάδα μας, δεν χρήζει αδειοδότησης. 
Οπότε προφανώς και όταν μία ομάδα, λόγω βαθμολογικής κατάταξης, δεν έχει περιθώρια αναβάθμισης κατηγορίας δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει αίτηση αδειοδότησης με αποτέλεσμα να πληρώσει και το υπέρογκο ποσό παραβόλου στην ΕΠΟ. 
Παρόλα αυτά, η ομάδα μας είχε μεριμνήσει, στην περίπτωση που εν τέλει γινόταν αναδιάθρωση πρωταθλημάτων και αγωνιζόταν στην SL2, να έχει έτοιμο το σχετικό φάκελο ώστε να αδειοδοτηθεί. 
Εφόσον η αναδιάθρωση δεν έλαβε σάρκα και οστά, η άδεια συμμετοχής για το Πρωτάθλημα της SL2 ήταν άνευ ουσίας για την ομάδα μας. Με εκτίμηση Εκ της ΠΑΕ «Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2019»
Read More »
Ενημέρωση σχετικά με τις δημοσιεύσεις περί μη αδειοδότησης της ΠΑΕ «Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2019» Ενημέρωση σχετικά με τις δημοσιεύσεις περί μη αδειοδότησης της ΠΑΕ «Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2019» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 408 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Καταμετρήθηκαν 408 νέα κρούσματα σε 24 ώρες


Συνολικά 408 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 408 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23060, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3367 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9364 (40.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 462 θανάτους συνολικά στη χώρα. 177 (38.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταμετρήθηκαν 408 νέα κρούσματα σε 24 ώρες Καταμετρήθηκαν 408 νέα κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία


Ένα ευχάριστο νέο για τη Μουργκάνα και την Ήπειρο με πανελλήνια διάσταση. 
Το ιστορικό μυθιστόρημα "Ο Κλέφτης του θησαυρού του Αλή πασά" των Παντελή Σταματελόπουλου και Μαρίας Ηλιοπούλου, εκδόσεις Κέδρος 2010, βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνίας, επιλέχθηκε (με τη βούλα του υπουργείου Παιδείας) ως ένα από τα τέσσερα βιβλία που θα διαβάσουν φέτος οι μαθητές της ΣΤ δημοτικού στην Ελλάδα, την Κύπρο και στα σχολεία των αποδήμων μέσω του θεσμού των "Βιβλιοδρομιών".
Τα δύο πρώτα από τα τέσσερα μέρη του έργου διαδραματίζονται στη Μουργκάνα, το Φιλιάτι και τα Γιάννενα ενώ ο πρωταγωνιστής είναι Μουργκανιώτης, όνομα και πράμα. 
Χιλιάδες μικροί αναγνώστες, ανά τη Χώρα αλλά και ελληνόπουλα όπου γης, θα ζήσουν μια δυνατή περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821 παρέα με τον "Κλέφτη".
Θα γνωρίσουν την ιστορία ενός φανταστικού ταπεινού Μουργκανιώτη που θα αποδειχθεί ήρωας κατά τη διάρκεια του Αγώνα και θα αναδειχθεί ευπατρίδης εθνικός ευεργέτης στη συνέχεια. 
Με άλλα λόγια, το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 21, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία μας με "όχημα " τη λογοτεχνία.
Οι δυο Μεσσήνιοι δημοσιογράφοι συγγραφείς, ο Παντελής και η Μαρία, είναι "δικοί μας" άνθρωποι που υπηρετούν με αγάπη την Ομοσπονδία Μουργκάνας τα τελευταία είκοσι χρόνια. 
Είμαστε διπλά υπερήφανοι.

Read More »
Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Σε δημοπρασία και πάλι το κατάστημα Κεντρικό στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020

Σε δημοπρασία και πάλι το κατάστημα Κεντρικό στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Σε δημοπρασία του καταστήματος Κεντρικό στην παραλία Δρέπανο Ηγουμενίτσας, προχωράει για τρίτη φορά τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί είχαν αποβεί άγονοι.

Συγκεκριμένα δημοπρατείται, με κριτήριο επιλογής τη συμφερότερη προσφορά, το Δημοτικό ακίνητο, που βρίσκεται στo Δρέπανο του Δήμου Ηγουμενίτσας με την ονομασία "ΚΕΝΤΡΙΚΟ" το οποίο αποτελείται από κτίριο κεντρικό εμβαδού 455 τ.μ., χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εμβαδού 301,58 τ.μ., αύλειο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εμβαδού 888,72 τ.μ., χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εμβαδού 56,81 τ.μ., και χώρο ανάπτυξης αθλοπαιδιών – παιδικής χαράς εμβαδού 1.130,90 τ.μ. 

Η Δημοπρασία είναι πλειοδοτική και θα γίνει με έγγραφες κλειστές προσφορές που θα υποβληθούν και η διάρκεια μίσθωσης θα είναι 9 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για ακόμα 3 έτη.

Για να γίνει δεκτός κάποιος στο διαγωνισμό, πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή της δημοπρασίας ποσό που αντιστοιχεί στο 10% επί του ελαχίστου ορίου πρώτης προσφοράς επί του μισθώματος που αντιστοιχεί στο σύνολο της διάρκειας της μισθώσεως, ήτοι 43.200 ευρώ. 

Επίσης ο τελευταίος πλειοδότης (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) υποχρεούται να υποβάλλει ως εγγύηση ακίνητο - οικόπεδο, η αντικειμενική αξία του οποίου να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των  εκατό πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00 Ευρώ) , απαλλαγμένο από οποιοδήποτε βάρος. 

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000,00 €) 

Επίσης ο πλειοδότης είναι υποχρεωμένος να προσλάβει ναυαγοσώστη την περίοδο από 01 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου, από ώρες 10.00 έως και 18.00 κάθε έτους ή για το χρονικό διάστημα που θα ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία κάθε φορά , η δαπάνη του οποίου θα βαρύνει τον μισθωτή .

Η  υποχρέωση καταβολής μισθώματος για το πρώτο μισθωτικό έτος  ξεκινάει από τον Μάρτιο του 2021,  προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον πλειοδότη να ανακαινίσει – προσαρμόσει το μίσθιο.

Ο μισθωτής οφείλει να λειτουργήσει το κατάστημα μέχρι τον Μάρτιο του 2021, οπότε και ξεκινάει η υποχρέωση καταβολής μισθώματος .

Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ως εστιατόριο – καφετέρια –μπαρ και απαγορεύεται ρητώς οποιαδήποτε μερική ή ολική μεταβολή χρήσης. Απαγορεύεται η λειτουργία καταστήματος νυχτερινής διασκέδασης. 

Επίσης  ο μισθωτής υποχρεούται κατά την  διάρκεια  του super rally 2021 να μην λειτουργήσει το μίσθιο, χωρίς να  έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση  από το Δήμο . 

Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Read More »
Σε δημοπρασία και πάλι το κατάστημα Κεντρικό στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Σε δημοπρασία και πάλι το κατάστημα Κεντρικό στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων από το λιμεναρχείο ΗγουμενίτσαςΤο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι την 19/10/2020 και ώρα 10:00’, θα διενεργηθεί από Υπηρεσία μας, πρόχειρος επαναληπτικός πλειοδοτικός διαγωνισμός εκποίησης κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων και συσκευών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.Δ. 420/70 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 9 παργ. 2 του Ν 2040/92(ΦΕΚ 70Α/92).

Συγκεκριμένα θα εκποιηθούν τα εξής :
α)Ογδόντα (80) μέτρα (περίπου) δίχτυα απλάδια.
β)Μία (01) φιάλη αέρα S/N Ρ 98538 και έναν (01) Ρυθμιστή αέρα S/N: C035721.
γ)Σαράντα πέντε (45) τεμάχια άκαμπτων κυλινδροειδών θαλάμων(κιούπια).

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να προσέλθουν την ανωτέρω ημερομηνία στο Φυλάκιο Πλωτών Σκαφών Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (παραπλεύρως Τελωνείου Ηγ/τσας).
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται στην άμεση καταβολή του τιμήματος το οποίο κατατίθεται υπέρ του Δημοσίου.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για αλιευτικά εργαλεία και μέσα επαγγελματικής χρήσης (δίχτυα κτλ) θα πρέπει οι συμμετέχοντες να είναι επαγγελματίες αλιείς.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 10:00’
ΠΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 10:30’
Read More »
Εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Τροχαίο στη σήραγγα Δωδώνης - Έκλεισε το ρεύμα προς Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Τροχαίο στη σήραγγα Δωδώνης - Έκλεισε το ρεύμα προς Ηγουμενίτσα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κλειστή από τις δώδεκα το μεσημέρι είναι η σήραγγα Δωδώνης, στην Εγνατία Οδό, μετά από τροχαίο στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αγροτικό αυτοκίνητο εξετράπη εντός της σήραγγας με αποτέλεσμα να έχει κλείσει πλήρως το ρεύμα.
Read More »
Τροχαίο στη σήραγγα Δωδώνης - Έκλεισε το ρεύμα προς Ηγουμενίτσα Τροχαίο στη σήραγγα Δωδώνης - Έκλεισε το ρεύμα προς Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Παραμυθιά: Ξανά επισκέψιμος ο πύργος της Κούλιας

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020

 Παραμυθιά: Ξανά επισκέψιμος ο πύργος της Κούλιας

pirgos-koulia-paramythias-1

Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μετά την τοποθέτηση Αρχαιολόγου με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Πύργος Κούλια που βρίσκεται στην Παραμυθιά, θα παραμένει επισκέψιμος κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 9:00 π.μ έως και 14:00 μ.μ. 
Ο χώρος θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες και τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού COVID-19”

O πύργος της Κούλιας
pirgos_koulia4
Ο ύψους 26 μέτρων πύργος, σημείο αναφοράς για την Παραμυθιά, μετά από τις εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης που πραγματοποίησε το 2014 ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με την 8η εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων και την ΔΚ Παραμυθιάς, ανακατασκευάστηκε μετα από δεκαετίες παρακμής.
Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, αφορούν τόσο την αισθητική, με φωτισμό, καθαρισμό, επισκευές του εσωτερικού και των τριών ορόφων, όσο και την πρόσβαση, παραμένοντας ωστόσο το πρόβλημα της προσέγγισης λεωφορείων. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί πίνακες της 8ης εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων που αναδεικνύουν το έργο της υπηρεσίας στο πέρασμα των χρόνων.
Η Κούλια χρονολογείται στο β’ μισό του 18ου αιώνα. Ανήκει στον τύπο της οχυρής πυργόμορφης κατοικίας και συνδέεται μορφολογικά και αρχιτεκτονικά με οχυρές κατοικίες, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα οχυρωματικής κατοικίας στη βορειοδυτική Ελλάδα και είναι το μοναδικό προπύργιο του κάστρου του Αγίου Δονάτου που έχει διασωθεί από τα αρκετά που υπήρχαν στην περιοχή. Χτισμένη σε περίοπτο σημείο η Κούλια εξασφάλιζε τη δυνατότητα στον εκάστοτε ιδιοκτήτη να ελέγχει ολόκληρο τον κάμπο της Παραμυθιάς και τη γύρω περιοχή.
Πρόκειται για πυργόσχημη κατασκευή, πενταόροφη, εξωτερικών διαστάσεων 7,80 Χ 7,67μ. Έχει τετράγωνη κάτοψη και το ύψος της φθάνει τα 26μ. Στεγάζεται με θόλο. που καλύπτεται με τετράρριχτη στέγη
Read More »
Παραμυθιά: Ξανά επισκέψιμος ο πύργος της Κούλιας  Παραμυθιά: Ξανά επισκέψιμος ο πύργος της Κούλιας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Πάργα - Κατέρρευσε το έργο αντιστήριξης στο Σαρακήνικο

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Πάργα - Κατέρρευσε το έργο αντιστήριξης στο Σαρακήνικο


Βουνό από πέτρες έπεσαν στον ένα και μοναδικό δρόμο που οδηγεί από το Σαρακήνικο στην Αγιά Πάργας. 
Το έργο αντιστήριξης που ολοκληρώθηκε τον Μάϊο του 2020 από την Περιφέρεια Ηπείρου, στο σημείο του δρόμου 1 χιλιόμετρο από την Παραλία Σαρακήνικο, κατέρρευσε μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η περιοχή. 
Έχει ήδη ενημερωθεί η πολιτική προστασία και η πυροσβεστική, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο σημείο. 
Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε καταρρεύσει ξανά στο παρελθόν, πριν από το έργο αντιστήριξης.
Read More »
Πάργα - Κατέρρευσε το έργο αντιστήριξης στο Σαρακήνικο Πάργα - Κατέρρευσε το έργο αντιστήριξης στο Σαρακήνικο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής 


Συνελήφθησαν, χθες (12-10-2020) το βράδυ στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής. 

Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εξύβριση και αντίσταση. 

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Ιωαννίνων, σχεδιάστηκε στοχευμένη αστυνομική δράση, κατά την εξέλιξη της οποίας εντοπίστηκαν δύο οικίες που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση ναρκωτικών και συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι. 


Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν στις παραπάνω οικίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: 
-41- συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (629,3) γραμμαρίων, 
-2- ζυγαριές ακριβείας, 
-3- πτυσσόμενα στιλέτα, 
-11- μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης, 
υγρόμετρο – θερμόμετρο, 

· το χρηματικό ποσό των (490) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών, 

· ιδιόχειρες σημειώσεις. 

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συγγενικό πρόσωπο, ενός εκ των κατηγορουμένων, εξύβρισε αστυνομικό ενώ επιπλέον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας
2%2B%25CE%2591%25CE%25A6%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%2591%2B%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%2B%25CE%2591%25CE%2599%25CE%259C%25CE%259F%25CE%2594%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%2591%2B19-10-2019


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 12 /10/ 2020. 
 Αριθμός Πρωτ.: 115 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ 
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Σούλι) που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ, 
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν. 
Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες : 
Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες. 

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας. 

Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.- 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                 ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Διαμαρτυρία στο Μαυρομάτι για τα κλειστά σύνορα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Διαμαρτυρία στο Μαυρομάτι για τα κλειστά σύνορα (+ΒΙΝΤΕΟ)Δεκάδες Βορειοηπειρώτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Μαυρομάτι σε μια διαμαρτυρία κατά της απόφασης που αφήνει κλειστό το μεθοριακό σταθμό.

Η διαμαρτυρία ήταν παράλληλη και στις δυο πλευρές των συνόρων, καθώς το Τελωνείο έκλεισε στα μέσα καλοκαιριού στο πλαίσιο μέτρων για την πανδημία, προκαλώντας τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της διασυνοριακής περιοχής. Από το κλείσιμο των συνόρων επηρεάζονται τόσο οι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες που ζουν στα μειονοτικά χωριά, αλλά και όσοι ζουν και εργάζονται στην Θεσπρωτία. 

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν ο Δήμαρχος Φοινίκης, Χρήστος Κίτσιος, καθώς και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

Read More »
Διαμαρτυρία στο Μαυρομάτι για τα κλειστά σύνορα (+ΒΙΝΤΕΟ) Διαμαρτυρία στο Μαυρομάτι για τα κλειστά σύνορα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Πρεμιέρα την Πέμπτη για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Πρεμιέρα την Πέμπτη για το πετρέλαιο θέρμανσηςΠρεμιέρα κάνει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι εκτιμήσεις των εμπόρων υγρών καυσίμων είναι ότι σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον των καταναλωτών θα είναι περιορισμένο καθώς λόγω της παράτασης που δόθηκε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο έως και το τέλος Μαΐου πολλοί καταναλωτές έχουν «φουλάρει» τις δεξαμενές τους.

Παράλληλα ο χειμώνας όταν έρθει θα βρει μεγάλο μέρος των καταναλωτών με επαρκή αποθέματα. Συνεπώς η κατανάλωση, ειδικά για πετρέλαιο θέρμανσης, θα πρέπει να αναμένεται να αυξηθεί προς το τέλος του χρόνου και αυτό αν έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Η τιμή διάθεσής του αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,80 με 0,82 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές αυτές είναι χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κινούνται λίγο υψηλότερη από το κλείσιμο του Μάϊου, όταν η κυβέρνηση είχε παρατείνει την προθεσμία πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο σε χαμηλή τιμή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, στις 15 Οκτωβρίου 2019 ο πανελλήνιος σταθμισμένος μέσος όρος τιμής του πετρελαίου ήταν στα 1,037 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή φέτος αν επαληθευτούν οι προβλέψεις και η διάθεση του πετρελαίου ξεκινήσει στα 0,80 ευρώ το λίτρο, το συγκεκριμένο καύσιμο θα είναι φθηνότερο κατά περίπου 20% με 23%.

Στις 31 Μαΐου 2020 ο μέσος όρος της τιμής είχε κλείσει στα 0,76 ευρώ το λίτρο.

Το επίδομα

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ προκαταβολικά μέχρι το τέλος του έτους στα ευάλωτα νοικοκυριά εξετάζοντας το ενδεχόμενο να επιδοτηθεί όχι μόνο η αγορά πετρελαίου αλλά και η δαπάνη για φυσικό αέριο ή υγραέριο ή ακόμα και για την αγορά πέλλετ ή καυσόξυλων.

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν όλα τα σενάρια. Η παρατεταμένη καλοκαιρία και το γεγονός ότι οι δεξαμενές των νοικοκυριών είναι γεμάτες από την προηγούμενη άνοιξη επειδή επιτράπηκε η αγορά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές μέχρι και τον Μάιο, ωθεί το οικονομικό επιτελείο σε ανασχεδιασμό, προκειμένου το επίδομα να ωφελήσει περισσότερους που το έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά τα ποσά του επιδόματος ανά γεωγραφική ζώνη
-250 ευρώ-> Ζώνη Α (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας)
-180 ευρώ -> Ζώνη Β (Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής)
-110 ευρώ -> Ζώνη Γ (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου)
-80 ευρώ -> Ζώνη Δ (Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων)

Εξετάζεται φέτος το επίδομα να δοθεί σε περισσότερους δικαιούχους, δηλαδή να γίνει επιδότηση και για άλλες πηγές θέρμανσης όπως ξύλα, φυσικό αέριο.
Read More »
Πρεμιέρα την Πέμπτη για το πετρέλαιο θέρμανσης Πρεμιέρα την Πέμπτη για το πετρέλαιο θέρμανσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ο Αλέκος Δροσόπουλος

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ο Αλέκος Δροσόπουλος Σας ενημερώνουμε σχετικά με ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., όπως προέκυψε έπειτα από εσωτερικές διεργασίες και βάσει καταστατικών διαδικασιών, χθες Τρίτη 06/10/2020: 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Πρόεδρος

ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης

 

Αντιπρόεδρος Α΄

ΚΟΥΖΗΣ Βασίλειος

 

Αντιπρόεδρος Β΄

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος

 

Γενικός Γραμματέας

ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας

ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος

 

Οργανωτικός Γραμματέας

ΣΑΜΑΡΑΣ Ευστάθιος

Ταμίας

ΓΑΛΑΝΗΣ Χρήστος

 

Αναπληρωτής Ταμίας

ΤΣΑΛΙΚΗΣ Ιωάννης

 

Υπεύθυνος Δημοσίων Διεθνών Σχέσεων

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτιος


Read More »
Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ο Αλέκος Δροσόπουλος Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ο Αλέκος Δροσόπουλος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Διακομιδή 54χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020
Διακομιδή 54χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, χθες, η διακομιδή 54χρονου, από το λιμένα Γουβιών Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

-
Read More »
Διακομιδή 54χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 54χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες