Κόσμημα της ιατρικής ο Θεσπρωτός καρδιοχειρουργός Γεώργιος Μάκος

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018

Ένας από τους κορυφαίους καρδιοχειρουργούς στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, είναι ο Θεσπρωτός (από το Βαβούρι Φιλιατών) Γεώργιος Μάκος, διευθυντής του καρδιοχειρουργικού τμήματος του Metropolitan Hospital. 
Αμέτρητοι καρδιοπαθείς πίνουν νερό στ' όνομά του. Όχι μόνο γιατί με τα "μαγικά" χέρια του και τις άρτιες επιστημονικές γνώσεις του τους θεράπευσε, "τη ζωή μου τη χρωστάω στο Μάκο", λένε πολλοί, αλλά και γιατί ένιωσαν στην ασθενούσα καρδιά τους το ανθρωπιστικό άρωμα της δικής του καρδιάς. 
Και ως επιστήμονας, και μάλιστα διακεκριμένος, και ως άνθρωπος, και μάλιστα σπουδαίος, εκεί, που ρίχνει το βάρος είναι το γλυκό άγγιγμα του εσωτερικού γίγνεσθαι του συνανθρώπου. 
Γι' αυτό και κατάφερε να ξεχωρίσει. 
Όταν επικοινωνείς μαζί του σε καθηλώνει όχι το μέγεθος των ιατρικών του επιτευγμάτων και ικανοτήτων, αλλά το μεγαλείο της απλότητας και της σεμνότητάς του. Από παιδί, παρά τις δυσκολίες, δεν έμεινε χωμένος στις γωνίες μιας ρουτινιασμένης, μισοσβησμένης και ξεψυχισμένης ζωής, δεν παρέμεινε εγκλωβισμένος σ' έναν στενό κύκλο, σ' έναν μικρό ορίζοντα, αλλά επεδίωξε το καλύτερο για τον εαυτό του και την κοινωνία. 
Και αυτό το καλύτερο το υπηρετεί καθημερινά, είναι ο μόνιμος προσανατολισμός του. 
Και αξίζει να σημειωθεί πως και αν είναι ένα κλωνάρι, που ξανοίχτηκε πολύ μακριά, δεν αποκολλήθηκε ποτέ από τις ρίζες του δέντρου του. 
Δεν ξεχνά τον τόπο του, αυτός τον κρατά άγρυπνο στις αναμνήσεις από τη ζωή της κούνιας του.


 
Read More »
Κόσμημα της ιατρικής ο Θεσπρωτός καρδιοχειρουργός Γεώργιος Μάκος Κόσμημα της ιατρικής ο Θεσπρωτός καρδιοχειρουργός Γεώργιος Μάκος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Συνδρομή του λιμενικού σε φουσκωτό σκάφος

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, του πνευστού σκάφους “ΕΛΕΝΗ” ΣΜ 402, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βαθέως Πρέβεζας.
Άμεσα, προς παροχή συνδρομής, απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, συνοδεία του οποίου το “ΕΛΕΝΗ” κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πρέβεζας, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του σκάφους ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησης του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων επετράπη ο απόπλους του. 


 
Read More »
Συνδρομή του λιμενικού σε φουσκωτό σκάφος Συνδρομή του λιμενικού σε φουσκωτό σκάφος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 53χρονος για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018


Συνελήφθη, άμεσα προχθές (14 Αυγούστου 2018) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, 53χρονος ημεδαπός, για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα ο 53χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, παρέσυρε 41χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), ότι ο 53χρονος οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη 53χρονος για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη Συνελήφθη 53χρονος για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Νέο Δ.Σ. της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς. Η Γ.Σ. έκανε ομόφωνα δεκτό τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, πήρε απόφάσεις, έκανε ομόφωνα δεκτή την παραίτηση του Δ.Σ. και έγιναν εκλογές για το νέο Δ.Σ.
Επιβεβαιώθηκε ομόφωνα από τη Γ.Σ΄η απόφαση για την εμπλοκή της Κίνησης στον αγώνα ενάντια στην έρευνα – εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Ο Καλαμάς απειλείται με το τελειωτικό χτύπημα, τό ίδιο τα νερά , το περιβάλλον, ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, ο τουρισμός, η υγεία, ο πολιτισμός, η παράδοση, το μέλλον του τόπου. Η Ήπειρος χρειάζεται μια άλλη ανάπτυξη βασισμένη στο φυσικό της περιβάλλον μέσα από τη διατήρησή του και την ήπια ανάπτυξη, ώστε να αποτελέσει υπόδειγμα. Η χώρα μας οφείλει να προγραμματίσει την ενεργειακή της πολιτική σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού κι οι εξορύξεις υδρογονανθράκων είναι κάτι ασύμβατο με αυτήν.
Πολλά μέλη τόνισαν την ανάγκη μαζικότερης συμμετοχής των κατοίκων για την αντιμετώπιση της κατάστασης τόσο του Καλαμά όσο και της έρευνας -εξόρυξης υδρογονανθράκων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν άλλον, μόνο η δική μας στάση σαν ενεργών πολιτών και η συμμετοχή μας στον αγώνα απομένει η επιλογή μας. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να υπομείνουμε τις συνέπειες της αδιαφορίας μας, όταν αποφασίζουν άλλοι για μας και χωρίς να μας ρωτούν καν.
Πάρθηκαν αποφάσεις που υποχρεούται να υλοποιήσει το νέο Δ.Σ. Συγκεκριμένα ψηφίστηκαν ομόφωνα:

-Αλλαγή του καταστατικού από την επόμενη συνέλευση ώστε να μειωθούν τα μέλη του Δ.Σ. από 9 σε 7 . Ομάδες εργασίας από φίλους και μέλη οργανωμένες κατά θέμα θα υποβοηθούν το Δ.Σ.

-Εμπλουτισμός με τα νέα στοιχεία του 2018 και αποστολής της, ήδη έτοιμης από πέρσι, καταγγελίας μας στην ΕυρωπαΪκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, το Συνήγορο του Πολίτη και λοιπές αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες σχετικά με τη ρύπανση – μόλυνση του Καλαμά παρά τα όσα -ανεφάρμοστα – μέτρα προτείνονται στο νέο αναθεωρημένο σχέδιο διαχείρισης της λεκάνης απορροής του Καλαμά.

-Προσφυγή στον Εισαγγελέα κλπ. αρμόδιες υπηρεσίες για τη μη κοινοποίηση από το Δήμο Ζίτσας των αποτελεσμάτων των μετρήσεων στην Τάφρο Λαψίστας και τον Καλαμά, που πραγματοποίησε το Τμήμα Επιδημιολογίας της Ιατρικής του Π.Ι. κατόπιν σχετικής σύμβασης, στην Κίνηση παρά τα αιτήματά μας.

-Επισκέψεις στον Εισαγγελέα, την Αποκεντρωμένη, την Περιφέρεια, τη ΔΕΥΑΙ, το Βιολογικό για την ενημέρωσή μας σχετικά με τις μηνύσεις που έχουμε καταθέσει και τις καταγγελίες μας για την υπερχείλιση του αντλιοστασίου στη ΒΙΠΕ, τη λυματολάσπη, το Θεογέφυρο, τη μη τήρηση του νόμου για την αυτοδιοίκηση όσον αφορά τις υποχρεωτικές ετήσιες Γ.Σ. των Τ.Κ. που δεν έχουν πραγματοποιηθεί από το 2014 στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου.
Τέλος έγινε η ψηφοφορία για το νέο Δ.Σ. στη θέση του παραιτηθέντος – καθώς οι παραιτήσεις και απουσίες μελών από τις συνεδριάσεις του καθιστούσαν αδύνατη τη λειτουργία του όπως εξηγήθηκαν από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του παραιτηθέντος Δ.Σ. 
Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Μίτσης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Ευθυμίου Ηλίας
Γενικός Γραμματέας: Χελιδώνη Σταματία
Ταμίας: Στεργίου Κων/νος
Οργανωτικός Γραμματέας: Τσίντζου Ευφροσύνη
Ειδικός Γραμματέας: Τσαγκαροπούλου Κατερίνα
Μέλη: Τσεκούρας Αθανάσιος, Διαμάντης Χρήστος, Καλογερίδης Χαράλαμπος
Αναπληρωματικά μέλη: Μήτσης Κων/νος, Περέντης Χρήστος
Εξελεγκτική Επιτροπή: Μπουραντζής Παναγιώτης, Δούσκου Σταυρούλα


 
Read More »
Νέο Δ.Σ. της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς Νέο Δ.Σ. της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Καπάρωσε θέση στα ψυγεία το Γάλα του Σουλίου

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018
Όταν το 2008 ο Βασίλης Καραγιώτης έπαιρνε την απόφαση να δημιουργήσει στην Κλεισούρα Πάργας, απ’ όπου κατάγεται, μια κτηνοτροφική μονάδα με 170 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, η σκέψη να προχωρήσει κάποια στιγμή στο επόμενο βήμα, δηλαδή στην εμφιάλωση και στη διάθεση των προϊόντων με δική του επωνυμία, γυρόφερνε ήδη στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Η λογική, ωστόσο, προέτασσε να περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες και, κυρίως, να βρει τον βηματισμό της η νέα δραστηριότητα, η οποία αποτελούσε, τρόπον τινά, και μια πρόκληση για τον ίδιο. Μέχρι τότε η βασική ενασχόλησή του ήταν με την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών, τα οποία στη συνέχεια διέθετε ως ζωοτροφή σε κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής, καθώς και με την εμπορία αγροτικών, κυρίως αλωνιστικών μηχανημάτων.

«Εξαρχής το όραμά μας ήταν να πάμε προς την καθετοποίηση, να φτιάξουμε δηλαδή το δικό μας προϊόν με πρώτη ύλη και ζωοτροφές παραγωγής μας. Βεβαίως, η οικονομική κρίση με την οποία ουσιαστικά συνέπεσε το εγχείρημά μας κάθε άλλο παρά βοήθησε να προχωρήσουμε όσο γρήγορα θέλαμε», λέει στην «ΥΧ» ο κ. Καραγιώτης.

Αρχικά και για ένα μεγάλο διάστημα παρέδιδε το γάλα του σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου. Όμως, τα όσα συνέβησαν στην αγορά του αγελαδινού τα χρόνια που ακολούθησαν έκαναν αυτό που αρχικά γεννήθηκε ως όνειρο και όραμα να φαντάζει σιγά σιγά στα μάτια του ως αναγκαιότητα και συνθήκη επιβίωσης. «Με το οικονομικό περιβάλλον να γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικό και με τις τιμές παραγωγού να συμπιέζονται, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι κάτι για να δώσουμε υπεραξία στο προϊόν μας, δεν θα είχε κανένα νόημα να συνεχίσουμε», σημειώνει με έμφαση.

Με αυτό το σκεπτικό και σε συνεργασία με τον αδελφό και τη γυναίκα του, Δήμητρα, πήραν πριν από λίγα χρόνια την απόφαση να στήσουν με ίδια κεφάλαια τη δική τους μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης γάλακτος στο Γαρδίκι Σουλίου Θεσπρωτίας. «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, για την ανέγερση του οποίου αναζητήσαμε και πήραμε την καλύτερη συμβουλή και καθοδήγηση σε τεχνικό επίπεδο. Διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα ομογενοποίησης και παστερίωσης κλειστού τύπου, εμφιαλωτικές μηχανές για γάλατα, κρέμες, γιαούρτια κ.λπ., ενώ έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται έως και 2 τόνους γάλακτος την ώρα, όση δηλαδή είναι περίπου και η παραγωγή των αγελάδων μας», επισημαίνει ο συνομιλητής μας.

Nέοι κωδικοί στα σκαριά

Από τα μέσα Μαΐου, μάλιστα, έκαναν την εμφάνισή τους στην τοπική αγορά και οι πρώτοι κωδικοί με την επωνυμία «Προϊόντα Γάλακτος Σουλίου», το εμπορικό σήμα δηλαδή που διάλεξε για τα προϊόντα του. «Διαθέτουμε γάλα αγελαδινό πλήρες και ελαφρύ, σοκολατούχο, κεφίρ, γιαούρτι στραγγιστό με 10% και 2% λιπαρά, ρυζόγαλο, καθώς και κρέμες βανίλια και σοκολάτα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η εμφιάλωση και η διανομή γίνονται μέσα σε ένα 24ωρο από τη συλλογή και την άφιξη του γάλακτος στις εγκαταστάσεις μας, οπότε ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος ότι το προϊόν που παίρνει στα χέρια του είναι φρέσκο», τονίζει ο κ. Καραγιώτης.

Στην γκάμα, όπως μας ενημερώνει, σύντομα θα προστεθεί παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι με πέτσα και, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στα ψυγεία και κάποια ιδιαίτερα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως το κεφίρ με φρούτα.
Ενδιαφέρον από τις μεγάλες αλυσίδες

Αν και παραδέχεται ότι έχει δεχτεί κρούσεις από μεγάλους ομίλους λιανικής, που ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν τα προϊόντα του στα καταστήματα που διαθέτουν στην Ήπειρο, ο κ. Καραγιώτης εξηγεί ότι προτεραιότητα της επιχείρησής του, για την ώρα, είναι η συνεργασία με μικρά καταστήματα, καθώς και τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το δίκτυο διανομής σήμερα εκτείνεται από τη Θεσπρωτία μέχρι το Κανάλι Πρεβέζης, ενώ ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα προβλέπει επέκταση σε Πρέβεζα, Λούρο, Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα. «Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε περιοχές στις οποίες δεν έχουμε παρουσία σήμερα, δίχως όμως σε καμία περίπτωση να κάνουμε συμβιβασμούς σε ζητήματα ποιότητας», επισημαίνει.
«Προέχει το σκανάρισμα της τοπικής αγοράς»

«Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να κάνουμε πράξη την πλήρη καθετοποίηση που ονειρευόμαστε από την αρχή και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το καταναλωτικό κοινό φαίνεται να αγκαλιάζει την προσπάθειά μας», δηλώνει ο κ. Καραγιώτης.

Ο ίδιος δεν αποκλείει στο μέλλον να υπάρξουν συνεργασίες με κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής. Σπεύδει, ωστόσο, να προσθέσει ότι ο στόχος σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον το 90% των αναγκών σε γάλα να καλύπτεται από δικά του ζώα, ώστε, όπως τονίζει, να υπάρχει απόλυτος έλεγχος της ποιότητας της πρώτης ύλης.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα συμβούλευε κάποιον συνάδελφό του, εφόσον φυσικά διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια, να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, απαντά καταφατικά, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να προηγηθεί προσεκτική διερεύνηση των αναγκών της τοπικής αγοράς. «Εμείς διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν παρόμοια πρότζεκτ στην περιοχή μας, επομένως υπήρχε ένα κενό, ένα παράθυρο ευκαιρίας που επιχειρήσαμε να εκμεταλλευτούμε. Σε άλλους νομούς, βέβαια, υπάρχουν αρκετές μικρές γαλακτοβιομηχανίες με παραδοσιακά προϊόντα, επομένως ο ανταγωνισμός για κάποιον που ενδιαφέρεται να προχωρήσει ενδεχομένως να είναι πιο έντονος και οι συνθήκες λιγότερο ευνοϊκές», καταλήγει.

Βεβαίως, η οικονομική κρίση με την οποία ουσιαστικά συνέπεσε το εγχείρημά μας κάθε άλλο παρά βοήθησε να προχωρήσουμε όσο γρήγορα θέλαμε», λέει στην «ΥΧ» ο κ. Καραγιώτης.

Αρχικά και για ένα μεγάλο διάστημα παρέδιδε το γάλα του σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου. Όμως, τα όσα συνέβησαν στην αγορά του αγελαδινού τα χρόνια που ακολούθησαν έκαναν αυτό που αρχικά γεννήθηκε ως όνειρο και όραμα να φαντάζει σιγά σιγά στα μάτια του ως αναγκαιότητα και συνθήκη επιβίωσης. «Με το οικονομικό περιβάλλον να γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικό και με τις τιμές παραγωγού να συμπιέζονται, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι κάτι για να δώσουμε υπεραξία στο προϊόν μας, δεν θα είχε κανένα νόημα να συνεχίσουμε», σημειώνει με έμφαση.

Με αυτό το σκεπτικό και σε συνεργασία με τον αδελφό και τη γυναίκα του, Δήμητρα, πήραν πριν από λίγα χρόνια την απόφαση να στήσουν με ίδια κεφάλαια τη δική τους μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης γάλακτος στο Γαρδίκι Σουλίου Θεσπρωτίας. «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, για την ανέγερση του οποίου αναζητήσαμε και πήραμε την καλύτερη συμβουλή και καθοδήγηση σε τεχνικό επίπεδο. Διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα ομογενοποίησης και παστερίωσης κλειστού τύπου, εμφιαλωτικές μηχανές για γάλατα, κρέμες, γιαούρτια κ.λπ., ενώ έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται έως και 2 τόνους γάλακτος την ώρα, όση δηλαδή είναι περίπου και η παραγωγή των αγελάδων μας», επισημαίνει ο συνομιλητής μας.

Nέοι κωδικοί στα σκαριά

Από τα μέσα Μαΐου, μάλιστα, έκαναν την εμφάνισή τους στην τοπική αγορά και οι πρώτοι κωδικοί με την επωνυμία «Προϊόντα Γάλακτος Σουλίου», το εμπορικό σήμα δηλαδή που διάλεξε για τα προϊόντα του. «Διαθέτουμε γάλα αγελαδινό πλήρες και ελαφρύ, σοκολατούχο, κεφίρ, γιαούρτι στραγγιστό με 10% και 2% λιπαρά, ρυζόγαλο, καθώς και κρέμες βανίλια και σοκολάτα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η εμφιάλωση και η διανομή γίνονται μέσα σε ένα 24ωρο από τη συλλογή και την άφιξη του γάλακτος στις εγκαταστάσεις μας, οπότε ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος ότι το προϊόν που παίρνει στα χέρια του είναι φρέσκο», τονίζει ο κ. Καραγιώτης.

Στην γκάμα, όπως μας ενημερώνει, σύντομα θα προστεθεί παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι με πέτσα και, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στα ψυγεία και κάποια ιδιαίτερα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως το κεφίρ με φρούτα.


 
Read More »
Καπάρωσε θέση στα ψυγεία το Γάλα του Σουλίου Καπάρωσε θέση στα ψυγεία το Γάλα του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Την Κυριακή τιμούνται οι πεσόντες της μάχης της Μενίνας

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τέλεση Μνημοσύνου στις 19 Αυγούστου 2018 υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των πεσόντων εις την Μάχην της Μενίνας

10:00 Προσέλευση του Κοινού

10:15 Προσέλευση Επισήμων

10:25 Έπαρση Πολεμικής Σημαίας

10:30 Δοξολογία – Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ πεσόντων

11:00 Προσκλητήριο Νεκρών

11:05 Κατάθεση Στεφάνων

11:10 Ενός Λεπτού Σιγή – Εθνικός Ύμνος 
11:20 Αποχώρηση 


 
Read More »
Την Κυριακή τιμούνται οι πεσόντες της μάχης της Μενίνας Την Κυριακή τιμούνται οι πεσόντες της μάχης της Μενίνας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Ιδρυση Συλλογου Προστασιας Περιβαλλοντος Ηγουμενιτσας Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018


Με πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου μας Δημιουργείται στην Ηγουμενίτσα Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της πόλης και του Νομού από ρίπους κάθε είδους (Αιθάλη – Θόρυβος – Μόλυνση – Οπτική Ρύπανση) .
Συνάντηση την Παρασκευή στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ :
ΑΙΘΑΛΗ που παράγεται ΑΠΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ,ΦΟΡΤΗΓΩΝ και ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ.
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΡΕΜΑΤΩΝ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ και ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑ ΑΠΟ ΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ (ΑΣΤΙΚΑ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑ ).
ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΑ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΗ η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ - ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ και ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ.
Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε όλους τους πολίτες και κυρίως τους καλούμε όλους χωρίς σκοπιμότητες κανενός είδους παρά μόνο την ποιότητα της ζωής όλων μας .
Ο Σύλλογος θα είναι σύντομα έτοιμος προς δράση. Όλοι είναι χρήσιμοι .

Υπεύθυνος Επικοινωνίας Ντάσης Κώστας .
Τηλέφωνο : 6977776837 . Email : dasisk@otenet.gr


 
Read More »
Ιδρυση Συλλογου Προστασιας Περιβαλλοντος Ηγουμενιτσας Θεσπρωτίας Ιδρυση Συλλογου Προστασιας Περιβαλλοντος Ηγουμενιτσας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Με λαμπρότητα η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018


Παρουσία πλήθους πιστών και των αρχών του νομού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Γλυκή, η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνοδεία της φιλαρμονικής του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς

Στην λιτάνευση και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινο που προηγήθηκε, το παρον μεταξύ άλλων έδωσαν: 
Οι βουλευτές Θεσπρωτιας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιογιακας, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και παιδείας Αντιγόνη Φίλη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νικόλας Κάτσιος, Δημήτρης Τάτσης και Αλκιβιάδης Λάμπρου, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο διοικητής του ΑΤ Παραμυθιάς, Αστυνόμος Α’ Χρήστος Γρίβας, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθους πιστών.


 
Read More »
Με λαμπρότητα η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή Με λαμπρότητα η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018


Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Σελίδες