Και επίσημα από τον ΕΟΔΥ ένα θετικό κρούσμα στα Γιάννενα

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020
Και επίσημα από τον ΕΟΔΥ ένα θετικό κρούσμα στα Γιάννενα


Συνολικά 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, 25 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα:
39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Read More »
Και επίσημα από τον ΕΟΔΥ ένα θετικό κρούσμα στα Γιάννενα Και επίσημα από τον ΕΟΔΥ ένα θετικό κρούσμα στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020
Καταμετρήθηκαν 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, 25 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 269 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταμετρήθηκαν 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού Καταμετρήθηκαν 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5

Σε εξέλιξη επιχείρηση ιχνηλάτησης σε παραλιακή περιοχή της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020

Σε εξέλιξη επιχείρηση ιχνηλάτησης σε παραλιακή περιοχή της Θεσπρωτίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ιχνηλάτησης σε παραλιακή περιοχή του νομού Θεσπρωτίας, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος ατόμου στα Γιάννενα, το οποίο σχετίζεται με παραλιακό μπαράκι, το οποίο ανήκει στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thespro.gr, σήμερα κιόλας θα ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό του καταστήματος και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο Τετάρτη.

Το παραλιακό κατάστημα ανέστειλε πριν λίγο τη λειτουργία του, έως ότου ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και γίνει απολύμανση του χώρου.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση.

Read More »
Σε εξέλιξη επιχείρηση ιχνηλάτησης σε παραλιακή περιοχή της Θεσπρωτίας Σε εξέλιξη επιχείρηση ιχνηλάτησης σε παραλιακή περιοχή της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5

Θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία με μάσκα και χωριστά διαλείμματα

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020
Θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία με μάσκα και χωριστά διαλείμματα


Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, με όλους τους μαθητές και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα. 

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, συμμετείχαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού. 

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.).

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.
Read More »
Θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία με μάσκα και χωριστά διαλείμματα Θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία με μάσκα και χωριστά διαλείμματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον ποδηλατόδρομο στην οδό Κύπρου

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020

Ηγουμενίτσα: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον ποδηλατόδρομο στην οδό Κύπρου


Αναβλήθηκε η συζήτηση του 1ου θέματος της σημερινής συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας, που αφορούσε την υποβολή προτάσεων για τη σκέψη κατασκευής ποδηλατόδρομο στην οδό Κύπρου.

Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας, ομόφωνα αποφάσισε την αναβολή του θέματος, προκειμένου να προσκομιστεί η ολοκληρωμένη μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον ποδηλατόδρομο στην οδό Κύπρου Ηγουμενίτσα: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον ποδηλατόδρομο στην οδό Κύπρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5

Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Κακαβιά)

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020
Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Κακαβιά)


Δεκαεννιά θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της Ηπείρου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι πύλες εισόδου που ελέγχονται στην περιοχή είναι αυτή της Κακαβιάς και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στα στοιχεία δεν περιέχονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα σημεία που εντοπίστηκαν ούτε για τον αριθμό των δειγμάτων που ελήφθησαν.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι από τα 19 κρούσματα τα 14 είναι ενεργά που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες και βρίσκονται στη φάση της καραντίνας και της ανάρρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης, τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρας μας ήρθαν από τη Ρουμανία ενώ θέση στην πεντάδα έχει και η Αλβανία.

Οι πέντε χώρες που έχουν δώσει τα περισσότερα κρούσματα είναι οι: Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία και Σουηδία.

Συγκεκριμένα από το άνοιγμα των συνόρων μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα: 88 κρούσματα από τη Ρουμανία, 86 από τη Βουλγαρία, 80 από τη Σερβία, 63 από την Αλβανία και 29 από τη Σουηδία.

Συνολικά από τη 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 2.592.853. Από αυτούς οι 2.068.408 εισήλθαν από τα αεροδρόμια, οι 140.051 από λιμάνια και οι 384.394 από τα χερσαία σύνορα.

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή από 1η Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου, έχουν διενεργηθεί συνολικά 319.379 τεστ COVID-19.


Read More »
Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Κακαβιά) Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Κακαβιά) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ανακλήθηκε το πρόστιμο και το 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020
Θεσπρωτία: Ανακλήθηκε το πρόστιμο και το 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ


Ανακλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ και το 15ήμερο λουκέτο, το οποίο είχε επιβληθεί σε παραλιακό μπαρ - κέντρο διασκέδασης σε περιοχή της Θεσπρωτίας.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν οι νομικοί της επιχείρησης, έπεισαν την επιτροπή ενστάσεων και έτσι από το πρωί της Τρίτης, το κατάστημα ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του.
Read More »
Θεσπρωτία: Ανακλήθηκε το πρόστιμο και το 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ Θεσπρωτία: Ανακλήθηκε το πρόστιμο και το 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5

Σελίδες