Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Πρέσβη του Βελγίου

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Πρέσβη του Βελγίου


Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα η Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκιστίν (Françoise Gustin), με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών ήταν η συνεργασία επιχειρήσεων της Ηπείρου και του Βελγίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η Πρέσβης του Βελγίου για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, δηλώνοντας ότι θα διερευνήσει τις δυνατότητες εγκατάστασης σε αυτό και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας την Πρέσβη υπογράμμισε το ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν στις σχέσεις της Ηπείρου με το Βέλγιο, οι Ηπειρώτες απόδημοι που ζουν σε διάφορες περιοχές του, και στην πλειονότητά τους είναι απόγονοι όσων είχαν μεταναστεύσει σε δύσκολες περιόδους για εργασία, συμβάλλοντας κι αυτοί στο μέτρο του δυνατού στην ανάπτυξη της χώρας της.

Την Πρέσβη συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στα Ιωάννινα κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου.
Read More »
Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Πρέσβη του Βελγίου Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Πρέσβη του Βελγίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Φιλιατών

Read More »
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Φιλιατών Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Μήνυμα Γιόγιακα στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες των Πανελληνίων Εξετάσεων

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Μήνυμα Γιόγιακα στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες των Πανελληνίων Εξετάσεων


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες των Πανελληνίων Εξετάσεων:
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Ιδιαίτερη η χαρά μας για τα παιδιά της Θεσπρωτίας, που σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες. Καλή πρόοδο!
Read More »
Μήνυμα Γιόγιακα στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες των Πανελληνίων Εξετάσεων Μήνυμα Γιόγιακα στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες των Πανελληνίων Εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων


Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Σουλίου, αλλά και όλου του Νομού Θεσπρωτίας και της Περιφέρειας Ηπείρου, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με την ευχή για καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία από εδώ και στο εξής.

Οι κόποι, οι θυσίες και η πολύχρονη προσπάθειά σας, απέδωσαν καρπούς και στέφθηκαν με επιτυχία. Ένας νέος κύκλος εμπειριών ανοίγεται μπροστά σας, γεμάτος με γνώση και μόρφωση, που θα σας συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή σας.

Για τους μαθητές που δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μου. Οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν εδώ, ενώ μια αποτυχία δεν πρέπει να ανακόπτει τις προσπάθειές σας, παρά μόνο να σας οπλίζει με πείσμα και δυναμισμό για την κατάκτηση των ονείρων σας.

Τέλος να συγχαρώ τους γονείς των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς, που όλα αυτά τα χρόνια στέκονται συμπαραστάτες και οδηγοί, ενώ ταυτόχρονα συμμερίζονται την αγωνία τους για την επίτευξη των πολυπόθητων στόχων τους.

Εύχομαι σε όλους και όλες, υγεία και καλή πρόοδο!
Read More »
Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Ξεχωριστοί επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του προπονητικού Κέντρου του Θεσπρωτού στην Κεστρίνη

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Ξεχωριστοί επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του προπονητικού Κέντρου του Θεσπρωτού στην Κεστρίνη


Τα παιδιά του Ιδιωτικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Αλφαβητάριο» Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του ΚΔΑΠ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον καταξιωμένο τεχνικό του Θεσπρωτού. Μάλιστα υποδυόμενοι τους δημοσιογράφους, του απεύθυναν σειρά ερωτήσεων στις οποίες ο Χουάν Ραμόν Ρότσα απαντούσε με ιδιαίτερη χαρά. Όταν μαθητής τον ρώτησε «Ποια είναι τα κριτήρια που θέτει για να εισηγηθεί την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή στην ομάδα;», ο ελληνοαργεντίνος προπονητής ανέφερε: «Τα πρώτα πράγματα που εκτιμώ σε έναν ποδοσφαιριστή είναι τον χαρακτήρα και το ήθος του. Από εκεί και πέρα κοιτάζω εάν πληροί κάποια ποδοσφαιρικά στοιχεία τα οποία με βάση την εμπειρία μου, θεωρώ σημαντικά».

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κι έπαιξαν ‘διπλό’ υπό το βλέμμα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, απολαμβάνοντας το παιχνίδι.

Ένα μεγάλο ‘μπράβο’ στην Χριστιάνα Αηδώνη, για την πρωτοβουλία να επιλέξει το προπονητικό κέντρο της Κεστρίνης για μία δημιουργική και γόνιμη επίσκεψη.
Read More »
Ξεχωριστοί επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του προπονητικού Κέντρου του Θεσπρωτού στην Κεστρίνη Ξεχωριστοί επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του προπονητικού Κέντρου του Θεσπρωτού στην Κεστρίνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

DeeJayZa σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
DeeJayZa σήμερα στο Riviera στην ΗγουμενίτσαRead More »
DeeJayZa σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα DeeJayZa σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας


Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα Ανώτατα Ιδρύματα, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις νέες και στους νέους της Θεσπρωτίας που κέρδισαν τη δύσκολη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
Σ’ έναν διαρκή και σκληρό αγώνα πολλών ετών αφιερώσατε κόπο και χρόνο για έναν στόχο και τον πετύχατε. 
Ελπίζω η υπομονή, η επιμονή η μεθοδικότητα και ο προγραμματισμός να σας συντροφεύουν και στις πανεπιστημιακές σας σπουδές οδηγώντας σας σε ένα λαμπρό μέλλον αντάξιο των προσδοκιών σας. 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς για την στήριξη που πρόσφεραν στους μαθητές μας αλλά και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που με ευθύνη και επαγγελματισμό συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων των παιδιών. 
Τέλος, σε εκείνους τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν εύχομαι καλή επιτυχία σε οτιδήποτε επιλέξουν να ακολουθήσουν. 
Να έχουν πάντα κατά νου ότι κάθε «αποτυχία» δημιουργεί μια νέα ευκαιρία για επιτυχία! 

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας
Βασίλειος Μητσιώνης
Read More »
Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Η αστυνομία για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Η αστυνομία για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)


Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο δράσεων για την πάταξη της διάδοσης των ναρκωτικών.
Για την υπόθεση συνελήφθη σήμερα το πρωί ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι και κτήμα του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-71- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 2 έως 4,50 μέτρα,
-930- γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων από δενδρύλλια κάνναβης,
καλλιεργητικός εξοπλισμός,
ζυγαριά ακριβείας,
μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
χρηματικό ποσό (1.400) ευρώ,
κυνηγετικό όπλο,
-4- φυσίγγια,
Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και
κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο κ. Εισαγγελέα.Read More »
Η αστυνομία για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Η αστυνομία για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

"Χτύπημα" της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας | Εντοπίστηκε φυτεία με 71 δενδρύλλια κάνναβης

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
"Χτύπημα" της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας | Εντοπίστηκε φυτεία με 71 δενδρύλλια κάνναβης


Μία ακόμα επιτυχία σημείωσε η Δίωξη Ναρκωτικών και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, στη μάχη της εξάρθρωσης κυκλωμάτων καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, μετέβησαν σε χωριό του Καναλακίου του Δήμου Πάργας και σε στάβλο ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού, όπου εντόπισαν φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 71 δενδρύλλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 62χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν της αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Από τους άντρες της αστυνομίας συνελήφθη ο 62χρονος, ενώ κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης, υπολείμματα ινδικής κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και σημαντικό χρηματικό ποσό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ενώ ο 62χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Read More »
"Χτύπημα" της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας | Εντοπίστηκε φυτεία με 71 δενδρύλλια κάνναβης "Χτύπημα" της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας | Εντοπίστηκε φυτεία με 71 δενδρύλλια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο των 49 Προκρίτων Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο των 49 Προκρίτων Παραμυθιάς


Στα πλαίσια του 6ου Εναλλακτικού Camping της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπία της νεολαίας, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο μνημείο των 49 Προκρίτων Παραμυθιάς, όπου και κατέθεσαν λουλούδια, τιμώντας έτσι τους αγώνες και την θυσία των ηρώων της πόλης

Read More »
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο των 49 Προκρίτων Παραμυθιάς Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο των 49 Προκρίτων Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Μήνυμα Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Μήνυμα Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απευθύνω τα θερμά μου
συγχαρητήρια
σε όσες και όσους πέτυχαν τη μετάβασή τους από τα μαθητικά θρανία στα έδρανα των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών, που με αγάπη και ανιδιοτέλεια στήριξαν ακούραστα τη μακρά και κοπιαστική προσπάθεια των παιδιών τους.
Στους μαθητές που τα αποτελέσματα σε αυτή τη φάση, δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαν, θέλω να διαμηνύσω ότι η επίτευξη των στόχων δεν είναι υπόθεση μιας και μόνο προσπάθειας, καθώς η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για τη διεκδίκηση των ονείρων τους.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά η μάχη που έδωσαν να είναι η απαρχή πολλών επόμενων επιτυχιών με προσωπική, ακαδημαϊκή αλλά και επαγγελματική εξέλιξη.
Καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.
Read More »
Μήνυμα Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Μήνυμα Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πλύθηκαν οι υπόγειοι κάδοι

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Ηγουμενίτσα: Πλύθηκαν οι υπόγειοι κάδοι 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πλύσιμο των υπόγειων κάδων απορριμμάτων της Ηγουμενίτσας. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα τον επόπτη καθαριότητας κ. Δημήτριο Νάτση και τον υπάλληλο κ. Δημήτριο Κονάκη για την άρτια συντονισμένη προσπάθεια διεκπεραίωσης των εργασιών.
Επίσης ευχαριστούμε τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. για την παροχή του αποφρακτικού-πλυστικού μηχανήματος και των χειριστών κ.κ. Βασίλειου Τάτση και Ηλία Ντάλλα.
Φροντίζουμε και εργαζόμαστε για έναν Δήμο καθαρό και πολιτισμένο, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,
Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας
Μιχάλης Γκίκας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πλύθηκαν οι υπόγειοι κάδοι Ηγουμενίτσα: Πλύθηκαν οι υπόγειοι κάδοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Πολιτική εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα πλατάνια Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022
Πολιτική εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα πλατάνια ΗγουμενίτσαςΗ Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία σας προσκαλεί στην κεντρική πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 30 Ιουλίου ώρα 20.00 στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας (έναντι ΝΤΑΛΙ), στα πλαίσια του 6ου Εναλλακτικού Camping που πραγματοποιείται στο Δρέπανο και θα διαρκέσει έως και τις 2 Αυγούστου.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η νέα Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγγου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της Νεολαίας Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Θα παρευρίσκονται οι βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης και Μάριος Κάτσης.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους Trio Tenoro.

Σας περιμένουμε όλες και όλους.
Read More »
Πολιτική εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα πλατάνια Ηγουμενίτσας Πολιτική εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα πλατάνια Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022 Rating: 5

Σελίδες