Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜΕΡΑ 25 στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜΕΡΑ 25 στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου


Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων έγινε στα πλαίσια της συνεδρίασης της Εκλογικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.
«Τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δημοσιεύεται απαρτίζονται από ανθρώπους που έχουν ενωθεί κάτω από την κοινή πεποίθηση ότι μόνο με την Πρώτη Φορά Ρήξη, Όλα μπορούν να είναι αλλιώς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.
«Είμαστε μαζί στους αγώνες έξω από τη Βουλή, θα ενδυναμώσουμε και την παρουσία μας μέσα στη Βουλή. Θα τους χαλάσουμε την αριθμητική της μνημονιακής συναίνεσης.
Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων έγινε στα πλαίσια της συνεδρίασης της Εκλογικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη».

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν για την Ήπειρο είναι:

Νομός Θεσπρωτίας
Παπάζογλου Γεωργία
Τσακίρης Δημήτρης

Νομός Άρτας
Θεοδώρου Ελένη
Πιστιόλης Σταύρος
Σκούρα Λουίζα
Σταμούλης Δημήτρης

Νομός Ιωαννίνων
Βενέτης Ευάγγελος
Γοδέβενος Πέτρος
Κουνουβέλης Σάββας
Μπούκη Ελένη
Νταλαγιάννη Κατερίνα (Λίνα)

Νομός Πρέβεζας
Δρόσου Βασιλική
Λαϊνά Παρθενία
Λιβιεράτος Νίκος
Νίκου Ερωτόκριτος
Read More »
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜΕΡΑ 25 στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜΕΡΑ 25 στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Εκπαιδεύτηκαν στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική οι ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί του Γ.Ν. Φιλιατών

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Εκπαιδεύτηκαν στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική οι ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί του Γ.Ν. Φιλιατών


Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης του ιατρικού προσωπικού του ΓΝ – ΚΥ Φιλιατών, πραγματοποιήθηκε σήμερα 7/4 από το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ, στο ΓΝ – ΚΥ Φιλιατών μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική (Ε.Π.Ι.) για τους ειδικευόμενους και αγροτικούς ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας.Κύριος στόχος είναι να δημιουργήσει ικανά στελέχη ώστε να αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οποιοδήποτε οξύ συμβάν, άσχετα από την αιτία που το προκάλεσε και να μεταφέρουν με ασφαλείς συνθήκες τον πάσχοντα στον κατάλληλο υγειονομικό σχηματισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ και όλους τους συμμετέχοντες για υλοποίηση της δράσης.

Ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ – ΚΥ Φιλιατών
Αθανάσιος Ντάνης
Read More »
Εκπαιδεύτηκαν στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική οι ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί του Γ.Ν. Φιλιατών Εκπαιδεύτηκαν στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική οι ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί του Γ.Ν. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης


Συνελήφθη χθες (07-04-2023) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, ενώ για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής συνεργού της.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες, εισήλθαν προχθές (06-04-2023) το πρωί σε κατάστημα ειδών ένδυσης στα Ιωάννινα, από όπου αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης προϊόντα αξίας -300- ευρώ.

Οι αστυνομικοί, αφού ταυτοποίησαν τα στοιχεία τους, εντόπισαν και συνέλαβαν τη μία από αυτές, ενώ τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε σημείο κοντά στο σπίτι της, όπου τα είχε αποκρύψει και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων με ποινής φυλάκισης (1) έτους για το αδίκημα της κλοπής.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Παρουσίαση εργασιών φοιτητών Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής για το ΞΕΝΙΑ

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Παρουσίαση εργασιών φοιτητών Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής για το ΞΕΝΙΑ


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου, η παρουσίαση των εργασιών της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού από το Παρίσι, τη Νάντη, την Αθήνα και το Μιλάνο, που φιλοξενήθηκαν στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της Β’ φάσης εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τουριστικοί Μοντερνισμοί και Μεσόγειος - Το Mοτέλ Ξενία της Ηγουμενίτσας».
Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν 8 πιθανά σενάρια ένωσης του Μοτέλ Ξενία (σχεδιασμένο από τον Άρη Κωνσταντινίδη το 1959) με τις γύρω υποδομές, με σκοπό τη δημιουργία ενός λειτουργικού και ελκυστικού αστικού ιστού κτιρίων και αξόνων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, αφού καλωσόρισε τις Ευρωπαϊκές Αποστολές, μεταξύ των άλλων, δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να συγχαρώ για την αξιέπαινη προσπάθεια και να ευχαριστήσω και τις 4 Αποστολές, οι οποίες, προσφέροντας εθελοντικά φρέσκιες ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου του Ξενία και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας, εμπλούτισαν το όραμά μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας, μέσω παρεμβάσεων ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Ειδικότερα ευχαριστώ την κα Δήμητρα Κανελλοπούλου, συντονίστρια του προγράμματος και καθηγήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Παρισιού τους κ.κ. Julien Perraud και Fabienne Boudon, καθηγητές στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Νάντης, τον κ. Λεωνίδα Κουτσουμπό, επικ. καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους κ.κ. Carolina Pacchi και Andrea Parma, καθηγητές του Πολυτεχνείου του Μιλάνου καθώς και όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Τσουμάνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας κ. Μιχάλης Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Γεράσιμος Φουσέκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Θεόδωρος Δήμας καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου.
Read More »
Παρουσίαση εργασιών φοιτητών Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής για το ΞΕΝΙΑ Παρουσίαση εργασιών φοιτητών Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής για το ΞΕΝΙΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Απεργούν τη Μ. Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Απεργούν τη Μ. Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι


Συνεχίζουμε τον αγώνα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα για να ανατρέψουμε τη πολιτική των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων που οδηγούν στην ανασφάλεια και την ομηρία των εργαζομένων, στην ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία με συμβάσεις.
Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή, μαζί τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που αποτελούν τα κοινοβουλευτικά τους δεκανίκια, επινόησαν όλα αυτά τα χρόνια κάθε είδους ελαστική μορφή εργασίας προκειμένου να τσακίσουν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, εξυπηρετώντας απόλυτα την πολιτική του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης των λίγων.
Γι’ αυτό όλα τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν το αίτημα των 150 σωματείων και Ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα για την τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, «΄Ώστε εφεξής, να κατοχυρώνεται και διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».
Όλες οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες και υπολειτουργούν, όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες με την ανασφάλεια να κυριαρχεί, με το μόχθο τους και την αγωνία τους στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Οι 65 νεκροί εργαζόμενοι στους Δήμους και οι χιλιάδες σακατεμένοι είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.
Ξεκάθαρη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα δεν αποτελούν οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που μπορεί να δώσουν λίγους μήνες παράταση της εργασίας, ούτε και η υποκριτική στάση δημοτικών αρχών που από την μία καταθέτουν δήθεν ως μάρτυρες υπέρ των εργαζομένων και από την άλλη έχουν δώσει εντολές στους δικηγόρους τους να μην συναινούν και να μην συνομολογούν στο αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις με την συναίνεση της πλειοψηφίας των δημάρχων που τις στηρίζουν, έχουν προσαρμόσει έτσι το νομοθετικό πλαίσιο που και θετική απόφαση να εκδώσει πρωτόδικα ένας δικαστής, υποχρεωτικά ο δήμος εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα ακύρωσης της.
Το παράδειγμα του Δήμου Αγ. Δημητρίου δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να εκβιάσει καταστάσεις απειλώντας με πειθαρχικές – ποινικές διώξεις τα δημοτικά συμβούλια που θα πάρουν απόφαση μη εκτέλεσης όλων των ένδικων μέσων. Ταυτόχρονα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, όταν η εκεί δημοτική αρχή την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην ασκηθεί έφεση σε δύο θετικές πρωτόδικες αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων, την μετέτρεψε χωρίς να ενημερώσει κανέναν σε αίτηση αναίρεσης των πρωτόδικων αποφάσεων στο ανώτατο δικαστήριο, στον Άρειο Πάγο.

Διεκδικούμε
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος μας
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.
Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικών μέσων σε εργατικές διαφορές και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν.
Read More »
Απεργούν τη Μ. Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι Απεργούν τη Μ. Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Πασχαλινό μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Πασχαλινό μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη


Εύχομαι από καρδιάς καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα
Με την ελπίδα ότι θα μετριαστούν οι επιπτώσεις από τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω της Πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία , αλλά και με εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας , ας προσπαθήσουμε πιο πολύ για να πάρουμε τη θέση που μπορούμε και μας αξίζει στην Ευρώπη και στο Κόσμο .
Σε ένα Κόσμο που αλλάζει ραγδαία , σε ένα Κόσμο που σε λίγα χρόνια από σήμερα τίποτε δεν θα είναι το ίδιο ας κοιτάξουμε μπροστά . Είναι ευθύνη του καθενός και της καθεμίας από όλους και όλες εμάς , μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος , με συνεννόηση και συνεργασία να ενισχύσουμε την προσπάθεια για να προσφέρουμε, ένα καλύτερο αύριο στη νέα γενιά .
Ας καλοδεχτούμε συγγενείς και φίλους στην ιδιαίτερη Πατρίδα μας για ζήσουμε τις ημέρες αυτές τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα μας , δίνοντας απλόχερα την αγάπη και τη στοργή μας στους πάσχοντες συνάνθρωπους μας .
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα .
Read More »
Πασχαλινό μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη Πασχαλινό μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ Ηγουμενίτσας από τη Μεγάλη Δευτέρα

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ Ηγουμενίτσας από τη Μεγάλη Δευτέρα


Σας ενημερώνουμε ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 έως 21 Απριλίου, τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Ηγουμενίτσας θα λειτουργούν για το κοινό από τις 8:00 έως τις 16:00, εκτός της Μεγάλης Πέμπτης, 13.4.2023, όπου θα λειτουργήσουν έως τις 13:00.
Read More »
Ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ Ηγουμενίτσας από τη Μεγάλη Δευτέρα Ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ Ηγουμενίτσας από τη Μεγάλη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν 8 άτομα για συμμετοχή σε συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Συνελήφθησαν 8 άτομα για συμμετοχή σε συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα


Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (8-4-2023) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οχτώ (8) άτομα, που εμπλέκονται σε υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα, ενώ επιπλέον έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία (3) άτομα, για τη συμμετοχή τους σε αυτή.
Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμπλοκής, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι, τέσσερις (4) από τους συλληφθέντες διακομίστηκαν τραυματισμένοι από σημείο της πόλης των Ιωαννίνων στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι οι δύο από αυτούς.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις (4) ημεδαποί, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν από τους επτά (7) υπόλοιπους κατηγορούμενους, που επέβαιναν σε τρία συνολικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τυγχάνουν οπαδοί άλλης ομάδας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή μεταξύ τους.
Στη συνέχεια, τα επτά (7) άτομα τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματά τους, ωστόσο από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) απ’ αυτούς, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τρεις.

Ο χώρος της συμπλοκής ερευνήθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· μεταλλικός σωλήνας, μήκος 14 εκατοστών,
· πλαστικό πώμα πυρσού,
· κουκούλα «full-face» και
· ρολό ταμειακής μηχανής.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι δύο νοσηλευόμενοι συλληφθέντες κρατούνται φρουρούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι έξι (6) θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν 8 άτομα για συμμετοχή σε συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα Συνελήφθησαν 8 άτομα για συμμετοχή σε συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πέτρου Κατσάρη για Δήμαρχος Φιλιατών

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πέτρου Κατσάρη για Δήμαρχος Φιλιατών


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι του δήμου Φιλιατών ,
Γνωρίζοντας την ευθύνη που αναλαμβάνω και με σεβασμό σε όλες και όλους ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Φιλιατών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετά τη δήλωση του Δημάρχου κ. Σπύρου Παππά ότι δεν θα ζητήσει εκ νέου την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και ύστερα από την πολύχρονη εμπειρία μου στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αγάπη για τον τόπο που κατοικώ αλλά και το επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας αποφάσισα να αναλάβω επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες σε Δράση” έχοντας ομόφωνα το χρίσμα αυτής.
Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την Ανεξάρτητη, δημιουργική παράταξη συντάσσονται και νέα πρόσωπα, κυρίως νέοι και νέες, που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα, με περίσσια αγάπη για τον τόπο μας.
Με πνεύμα συνεργασίας και ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, με συνέπεια και σταθερότητα θα συνεχίσουμε και θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ελπιδοφόρο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Τα εφόδια που αποκόμισα μέσα από τη διοίκηση του δήμου, η άριστη γνώση των προβλημάτων του τόπου μου, η πολυετής ενασχόληση μου με κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά δρώμενα και η όρεξη μου να συνεχίσω να υπηρετώ τους δημότες μου με γεμίζουν αυτοπεποίθηση ώστε να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις σε δύσκολες συνθήκες με όλες και όλους εσάς δίπλα μου με στόχο:

Ένα δήμο με γερά θεμέλια, νοικοκυρεμένο, σύγχρονο, πρωτοπόρο ώστε να είμαστε περήφανοι που ζούμε σε αυτόν.
Ένα δήμο με δίκαιη και ισότιμη ανάπτυξη.
Ένα δήμο λειτουργικό, καινοτόμο που θα δίνει πνοή και ώθηση στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.
Ένα δήμο που σέβεται την ιστορία του και αναδεικνύει την πολιτιστική του κληρονομιά.
Ένα δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, προτεραιότητα τους πολίτες και τις ανάγκες τους.
Ο δήμος Φιλιατών χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις.
Μια δημοτική αρχή που να γνωρίζει τα προβλήματα αλλά έχει και την εμπειρία να τα επιλύσει. Μια δημοτική αρχή που θα δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά ταυτόχρονα να σχεδιάζει και να υλοποιεί αναγκαία έργα υποδομής.
Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προχωρήσουμε μπροστά με εντιμότητα, διαφάνεια και πολιτικό πολιτισμό. Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι οι αρχές και οι αξίες μας να μείνουν αναλλοίωτες.
Με γνώμονα τα παραπάνω και πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί μου δίνετε κουράγιο να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια.
Καλή δύναμη σε όλους!

Πέτρος Κατσάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών
Read More »
Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πέτρου Κατσάρη για Δήμαρχος Φιλιατών Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πέτρου Κατσάρη για Δήμαρχος Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μ. Κάτσης από τους αρμόδιους Υπουργούς

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μ. Κάτσης από τους αρμόδιους Υπουργούς


Με αίτημα του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ζητά να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.), που υπογράφηκε μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ιδιώτη αναδόχου, ώστε να μπορεί να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης για το περιεχόμενο της. Ακολουθεί το κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων όπως αυτό κατατέθηκε:

Προς τους Υπουργούς:
· Οικονομικών
· Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.)»

Στις 21 Μαρτίου 2023, υπογράφηκε η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε..
Παρά τα πανηγυρικά δελτία τύπου που ακολούθησαν την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών, και τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων, οι πολίτες της Θεσπρωτίας δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα όπως δικαιούνται, για το περιεχόμενο της εν λόγω σύμβασης, τους γενικούς και ειδικούς όρους που τη συνοδεύουν, καθώς και τις τυχόν ρήτρες που περιέχονται σε αυτή.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι βαρύνουσας γεωπολιτικής σημασίας, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την άσκηση λιμενικής πολιτικής της χώρας. Όμως, ακόμη και σήμερα που έχει συντελεστεί η αγοραπωλησία μετοχών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ιδιώτη αναδόχου, η τοπική κοινωνία έχει πλήρη άγνοια σχετικά με το περιεχόμενο της σύμβασης, με ευθύνη της κυβέρνησης, που έχει επιλέξει από την πρώτη μέρα μία διαδικασία με εν κρυπτώ ενέργειες και χωρίς την παραμικρή λογοδοσία. Η όποια ενημέρωση των πολιτών, προέρχεται είτε μέσω διαρροών, είτε μέσω αντικρουόμενων δημοσίων τοποθετήσεων πολιτικών παραγόντων της κυβέρνησης που συσκοτίζουν και δημιουργούν ακόμα περισσότερα ερωτηματικά.

Κατόπιν των παραπάνω,
Αιτούμαι όπως καταθέσουν εγγράφως οι αρμόδιοι υπουργοί στη Βουλή:
Τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.), μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε..

Ο αιτών βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μ. Κάτσης από τους αρμόδιους Υπουργούς Τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μ. Κάτσης από τους αρμόδιους Υπουργούς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας για τον ΟΛΗΓ και τις παραχωρούμενες εκτάσεις στους δήμους

Σάββατο, Απριλίου 08, 2023
Ο Βασίλης Γιόγιακας για τον ΟΛΗΓ και τις παραχωρούμενες εκτάσεις στους δήμους


Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για την παραχώρηση στον Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών της διαχείρισης τμημάτων που ανήκαν στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Ηγουμενίτσας και του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η παραχώρηση της διαχείρισης περιοχών της χερσαίας ζώνης λιμένα στην Ηγουμενίτσα και τη Σαγιάδα είναι γεγονός. Αναφέρεται ρητά και προβλέπεται σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρηση του ΟΛΗΓ. Αυτό είναι οριστικό και δεν αλλάζει, ανεξάρτητα από το πότε θα κυρωθεί η Σύμβαση Παραχώρησης.
Μάλιστα η παραχώρηση περνά απ’ ευθείας στους Δήμους, δηλαδή όχι μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας καθώς τότε θα έπρεπε να καταβληθεί από τους Δήμους κάποιο τίμημα και όχι αμελητέο, αφού μιλάμε για μια έκταση άνω των 1.200 στρεμμάτων.
Στη Σύμβαση Παραχώρησης εξαιρούνται επίσης και παραχωρούνται στην τοπική κοινωνία πρόσθετα τμήματα που είχαν ζητήσει οι Δήμοι αλλά δεν ήταν μέσα στην απόφαση του 2017: ο παραλιακός δρόμος της Ηγουμενίτσας, τα δύο κτήρια δίπλα στο πάρκινγκ και το μεγάλο κτίριο της Περιφέρειας, τα γήπεδα του τένις, οι χώροι που για τα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών καταστημάτων σε Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα. Διατηρείται η δωρεάν στάθμευση ενώ ο επενδυτής να αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκσυγχρονίσει το πάρκινγκ και να το συντηρεί μέχρι να λήξει η σύμβαση παραχώρησης.
Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια κάναμε έναν, κυριολεκτικά, αγώνα δρόμου με τη διοίκηση του ΟΛΗΓ και την άμεση συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου Οικονομικών, για την εξυγίανση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας, τις νομιμοποιήσεις και την επαναχάραξη γραμμής αιγιαλού και παραλίας στη Σαγιάδα, την Πλαταριά και τα Συβότα.
Ύστερα από τουλάχιστον είκοσι χρόνια αδικαιολόγητης αδράνειας, έλλειψης σχεδιασμού και περιβαλλοντικών προδιαγραφών, διασφαλίστηκε η σωστή λειτουργία των λιμανιών και έγινε πράξη το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να μπορεί να χρησιμοποιεί με ασφάλεια τις κοινόχρηστες εκτάσεις που δεν ήταν αναγκαίες εδώ και χρόνια για λιμενικές δραστηριότητες.
Όσοι λοιπόν επιμένουν να «κουνούν το δάχτυλο» είναι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα μέχρι το 2019 για να ξεκαθαρίσει το καθεστώς της χερσαίας ζώνης λιμένα. Δεν έκαναν τίποτα για να εξαιρεθούν περισσότερα τμήματα υπέρ των δήμων. Δεν έκαναν τίποτα για να δοθούν χώροι αναψυχής και άθλησης στην τοπική κοινωνία.
Τουλάχιστον ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει στη δύσκολη θέση να μην υπερψηφίσει τις διατάξεις για την παραχώρηση των περιοχών στους δήμους και για το ανταποδοτικό τέλος.
Ναι, γιατί πέραν των άλλων, υπάρχει και ένα ποσό που θα παίρνουν κάθε χρόνο οι δήμοι, ένα 3,5% από τα έσοδα του ΟΛΗΓ…
Δεν θα κουραστώ να λέω ότι όσοι μιλάνε για «ξεπούλημα» είτε δε γνωρίζουν, είτε θέλουν να παραπλανήσουν τον κόσμο, όπως κάνουν τελευταία με το άλλο ψέμα, αυτό για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Για όσες και όσους θέλουν να γνωρίζουν αυτό που ισχύει, όχι αυτό που θέλουν να μας πείσουν κάποιοι, να πούμε δύο μόνο πράγματα:
Ένα, δεν πωλείται κάτι. Γη, ακίνητα και εγκαταστάσεις ήταν και θα είναι στην κυριότητα του Δημοσίου, ήταν και θα είναι δημόσια περιουσία. Ο ΟΛΗΓ, είτε με την προηγούμενη, είτε με τη νέα μετοχική σύνθεση, έχει πάρει από το ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα να χρησιμοποιεί, να εκμεταλλεύεται και να λειτουργεί ακίνητα και εγκαταστάσεις της χερσαίας λιμενικής ζώνης μέχρι το 2062. Είναι μίσθωση, ενοίκιο, όχι πώληση.
Δεύτερον, το τίμημα της παραχώρησης ξεπέρασε κατά πολύ κάθε εκτίμηση. Να αναφέρω ενδεικτικά ότι το ποσό των 84 και εκατομμυρίων ευρώ περίπου 50 φορές τα κέρδη προ φόρων του ΟΛΗΓ και το ένα τέταρτο της χρηματιστηριακής αποτίμησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που όμως έχει 25πλάσιο τζίρο. Όποιος λέει κάτι άλλο, είτε δεν έχει ιδέα από τέτοιες αξίες, είτε επιδιώκει να παραπλανήσει.
Το ποσό του τιμήματος δείχνει τις δυνατότητες ανάπτυξης που βλέπει ο επενδυτής, όπως δείχνει και την πρόθεσή του – το έχει δηλώσει άλλωστε – να κρατήσει τα τιμολόγια ανταγωνιστικά, γιατί έτσι κερδίζει και ο ίδιος αλλά και όλοι οι πελάτες του λιμανιού.
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι περίμεναν να αποτύχει η προσπάθεια για την εξυγίανση της χερσαίας ζώνης και για τις παραχωρήσεις στους δήμους.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά ευτυχώς για τους συμπολίτες μας, η προσπάθεια πέτυχε.
Μέσα στα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έγιναν όλα όσα δεν είχα γίνει τα προηγούμενα είκοσι.
Αυτή είναι η διαφορά μας άλλωστε: στα τζάμπα λόγια, την αδράνεια και τη μιζέρια τους, εμείς απαντάμε με πράξεις, ανοίγοντας μια νέα σελίδα για την προκοπή του τόπου μας.
Read More »
Ο Βασίλης Γιόγιακας για τον ΟΛΗΓ και τις παραχωρούμενες εκτάσεις στους δήμους Ο Βασίλης Γιόγιακας για τον ΟΛΗΓ και τις παραχωρούμενες εκτάσεις στους δήμους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες