Επισκέψεις Σχολικών Μονάδων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2019
Επισκέψεις Σχολικών Μονάδων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας


Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας από 11-10-2019 έως και 19-12-2019, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλιατών, δέχτηκε 526 μαθητές στο Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα. 
Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν: Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας με 41 μαθητές, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσπρωτίας με 16 μαθητές, Δημοτικό Σχολείο Ξηρολόφου με 50 μαθητές, Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με 27 μαθητές, Γυμνάσιο Φαιάκων Κέρκυρας με 50 μαθητές, ΓΕΛ Πεδινής Ιωαννίνων με 45 μαθητές, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας με 42 μαθητές, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας με 40 μαθητές, 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με 45 μαθητές, 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών με 14 μαθητές, 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με 40 μαθητές και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών με 14 μαθητές. 
Οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους ξεναγήθηκαν στην έκθεση του κέντρου, παρατήρησαν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα και παρακολούθησαν βίντεο που αφορά τις προστατευόμενες περιοχές.

Τέλος μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Read More »
Επισκέψεις Σχολικών Μονάδων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Επισκέψεις Σχολικών Μονάδων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αρχιτεκτονική πρόταση από τον Σέργιο Πιτούλη

Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2019
Ηγουμενίτσα: Αρχιτεκτονική πρόταση από τον Σέργιο Πιτούλη


Συνάντηση με τον αρχιτέκτονα κ. Σέργιο Πιτούλη πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη. 

Ο κ. Πιτούλης εξέφρασε στην Πρόεδρο την πρόθεσή του να προσφέρει το σχεδιασμό ενός γλυπτού με το έμβλημα του Οργανισμού Λιμένος, το οποίο θα κοσμήσει την περιοχή του Λιμένα. 

Η κα Δηλαβέρη ευχαρίστησε τον κ. Πιτούλη για την ευγενή πρόθεσή του και τόνισε ότι η προσφορά του είναι ευπρόσδεκτη.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αρχιτεκτονική πρόταση από τον Σέργιο Πιτούλη Ηγουμενίτσα: Αρχιτεκτονική πρόταση από τον Σέργιο Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2019 Rating: 5

"Αιμοδότησαν" την αγάπη των Χριστουγέννων οι ενορίτες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2019
"Αιμοδότησαν" την αγάπη των Χριστουγέννων οι ενορίτες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, οι ενορίτες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας "αιμοδότησαν" την αγάπη των Χριστουγέννων, τρεις ημέρες πριν τη γέννηση του Χριστού.

Με πρωτοβουλία της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας ο "Άγιος Μηνάς" διενεργήθηκε αιμοδοσία και η ανταπόκριση των κατοίκων και κυρίως των νέων ήταν ικανοποιητική.

Να επισημανθεί ότι η Τράπεζα Αίματος της ενορίας Κεστρίνης εξυπηρέτησε από την ίδρυσή της μέχρι τώρα αρκετές ανάγκες κατοίκων. 

Μιλώντας νωρίτερα στο κήρυγμα ο π. Ηλίας Μάκος επεσήμανε ότι "δεν μας ταιριάζει να υπάρχουν στα νοσοκομεία ασθενείς, που έχουν ανάγκη από αίμα, και να μην υπάρχει από εμάς προθυμία για την εξεύρεση αίματος. Από τον καθένα μας εξαρτάται να διαλύσουμε τη φοβία ως προς την προσφορά του αίματος και να κάνουμε τη μικρή αυτή θυσία για το συνάνθρωπο". 

Και διευκρίνισε ότι η προσφορά αίματος δεν προσκρούει σε καμία θρησκευτική απαγόρευση. Για να προσθέσει: "Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τον πλησίον μας. Και μόνο η αδιαφορία για τις ανάγκες των άλλων, και μόνο η φιλαυτία μας, αποτελεί εμπόδιο να δώσουμε αίμα. Όταν αγαπάμε όχι στα λόγια, αλλά στα έργα, είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε για τον άλλον λίγες σταγόνες αίματος". 

Ακόμη υπογράμμισε: "Αίμα ζητείται. Ο Χριστός, που γεννήθηκε, θυσιάστηκε για μας. Εμείς δεν θα δώσουμε αίμα; Δόξα τω Θεώ! Υπάρχουν υπάρξεις που δίνουν το αίμα τους εθελοντικά. Η αιμοδοσία είναι ένα από τα καλά έργα, που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, και ο φτωχότερος ακόμη, αρκεί να εμπνέεται από το πνεύμα της αγάπης του γεννηθέντος Χριστού".
Read More »
"Αιμοδότησαν" την αγάπη των Χριστουγέννων οι ενορίτες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας "Αιμοδότησαν" την αγάπη των Χριστουγέννων οι ενορίτες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 24, 2019 Rating: 5

Σελίδες