Ευχές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων. Προβληματισμός για το μέλλον του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017
http://paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/epimelitirio-thesprotias-ktirio.jpg

Ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Πάσχος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας συγχαίρουν όλους τους επιτυχόντες συμπολίτες μας στις πανελλήνιες εξετάσεις και τους εύχονται καλή επιτυχία για την συνέχεια.

Ταυτόχρονα θέλουν να καλωσορίσουν όλους τους επιτυχόντες στις δύο κατευθύνσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων των ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσας (α. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και β. Διοίκησης Επιχειρήσεων) και να τους ευχηθούν καλή διαμονή στην πόλη μας και καλές σπουδές.

Την ίδια στιγμή όμως στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δεν ξεπερνάει ασχολίαστο το γεγονός ότι η βάση για τα εισαγωγή σπουδαστών στις δύο κατευθύνσεις του τμήματος είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να περάσει κανείς στην κατεύθυνση του τμήματος Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας αρκούσε να γράψει μέσο όρο 3,5!!!


Από την μια η Διοίκηση του Επιμελητηρίου προβληματίζεται για το πως είναι δυνατόν άτομα με επιδόσεις τόσο χαμηλές θα μπορέσουν αύριο να διοικήσουν την βαριά βιομηχανία της χώρας μας που είναι ο τουρισμός και από την άλλη σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει ενημέρωση από την διοίκηση του ΤΕΙ προκειμένου να μάθει που οφείλεται αυτή η απαξίωση. Γιατί, κακά τα ψέματα, με 3,5 μέσο όρο γραπτά να εισάγεσαι στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας αυτό είναι απαξίωση.

Ωστόσο το Επιμελητήριο προχωράει την σκέψη του ένα βήμα παραπέρα αφού εκτιμά ότι ο κίνδυνος κατάργησης των τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη μας είναι υπαρκτός σε έναν ενδεχόμενο «Καλλικράτη» στην παιδεία. Και δικαιολογημένα.

Η μικρή βάση σημαίνει αδιαφορία υποψηφίων να σπουδάσουν την συγκεκριμένη επιστήμη που διδάσκεται στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, αλλά και μικρό ενδιαφέρον να έρθουν στην πόλη μας.

Από πού προκύπτει αυτό;

Οι βάσεις εισαγωγής των σχολών προσδιορίζονται από τρεις παράγοντες:

Α. Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Β. Ο αριθμός των εισακτέων.

Γ. Η σειρά της δήλωσης- προτίμησης των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο που καθορίζει και τη "ζήτηση" μιας σχολής.

Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι ο αριθμός εισακτέων ούτε αυξήθηκε ούτε μειώθηκε σημαντικά για να επηρεάσει καθοριστικά την βάση εισαγωγής, τι μένει;

Η κακή επίδοση των υποψηφίων και η μη προτίμηση των τμημάτων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

Έτσι φτάσαμε ο μέσος όρος επίδοσης των υποψηφίων να περιοριστεί στο 3,5 ήτοι 3.598 μόρια. Μειωμένος σε σχέση με την βάση του 2016 κατά 17%!!! Αφού η βάση έπεσε κατά 729 μόρια φέτος σε σχέση με πέρσι.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν θα πρέπει αυτό το θέμα να συζητηθεί έγκαιρα και όχι αφού βρεθούμε μπροστά σε αρνητικές για την περιοχή μας εξελίξεις.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 


 
Read More »
Ευχές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων. Προβληματισμός για το μέλλον του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας Ευχές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων. Προβληματισμός για το μέλλον του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οριοθέτηση περιοχών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2016

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnHrZNXuW0RihKfrTP62jShUIYxHMfxMJNzNVV-DGY1WD0M28BAMWPjDcYe8aCDByNwqbvjBE02u1uqaC2cmUm_alqtGi7FeyG1CMt2-XfDJrpnYyLyBFLv2QHbw0vRcu2mPje63nsfcv9/s640/BeFunky+Collage+2365.jpg


Σας ενημερώνουμε ότι στις 04-08-2017 δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. με αριθμό 2740/Β/04-08-2017 η Κ.Υ.Α. με αριθ. πρωτ.ΔΑΕΦΚ/452/Α325/09-06-2017 (ΑΔΑ: 7ΥΤΙ465ΧΘΞ-0ΘΞ) που αφορά την οριοθέτηση περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας των πλημμυρών του Οκτωβρίου 2016 στις Π.Ε.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ & ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Συγκεκριμένα στην Θεσπρωτία:
Από τις πλημμύρες στις 5 έως 10 Οκτωβρίου 2016, οι οποίες ορίζονται ως φυσική καταστροφή , στα διοικητικά όρια των παρακάτω περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας : 
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ 
  • Δ.Κ. Ηγουμενίτσης 
  • Τ.Κ. Νέας Σελευκείας


Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για διενέργεια αυτοψίας μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (έως τις 04-11-2017), ή αίτηση για έκδοση Άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής εντός δώδεκα (12) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (έως τις 04-08-2018) στον Τ.Α.Σ. Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ στη Κοζάνη και στη διεύθυνση Ζ.Ε.Π. Τ.Κ.50100 λόγω αρμοδιότητας του, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς ή στους κατά τόπους Δήμους με την υποχρέωση της διαβίβασης των αιτήσεων από τους Δήμους στον Τ.Α.Σ. Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Γκιάτα Αθανάσιο στο τηλέφωνο 2461350152, fax 2461350142 και e-mail giatasa@apdhp-dm.gov.gr ή στον κ. Χαστά Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 2461350229, fax 2461350142 και e-mail xastaskon@apdhp-dm.gov.gr.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Οριοθέτηση περιοχών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2016 Ηγουμενίτσα: Οριοθέτηση περιοχών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Ξεκινούν οι εγγραφές στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017
Read More »
Ξεκινούν οι εγγραφές στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας Ξεκινούν οι εγγραφές στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κράνος, ζώνη και ασφάλεια.

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017


Ένα ήσυχο σε γενικές γραμμές καλοκαίρι είχαν οι δημότες της Ηγουμενίτσας από άποψη τροχαίων ατυχημάτων και δυσάρεστων επιπτώσεων από αυτά ( σοβαροί τραυματισμοί και θάνατοι). 
Όσα γεγονότα συνέβησαν ήταν μεμονωμένα περιστατικά και φυσικά απουσίαζε η πρόληψη από τους οδηγούς. 
Φυσικά σε αυτό συνηγόρησαν οι τακτικοί έλεγχοι από την αστυνομία και το λιμενικό. 
Και για αυτό αξίζει ένα μπράβο σε αυτούς. 
Όμως θα μας επιτρέψουν να κάνουμε μια παράκληση. Να είναι πιο αυστηροί στον έλεγχο ως προς τον τρόπο που φορούν το κράνος - καθώς ελάχιστοι το δένουν κατάλληλα- αλλά και να είναι και αυστηροί προς το προσωπικό τους (αστυνομικούς/λιμενικούς) καθώς ενώ κατά την υπηρεσία τους φορούν ζώνη και κράνος, δεν γίνεται το ίδιο όταν οδηγούν τα προσωπικά τούς οχήματα. 
Σίγουρα φορώντας τα όργανα της τάξης κράνος και ζώνη ασφαλείας, διδάσκουν κυρίως τους νεαρούς, για τη χρησιμότητα τους.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κράνος, ζώνη και ασφάλεια. Ηγουμενίτσα: Κράνος, ζώνη και ασφάλεια. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ κ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΑΤΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017


Στις 25/08/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 μ.μ. , ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ηπείρου και τον Διοικητή του 628 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού Φιλιατών, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά.


Στην συνάντηση που διεξήχθη, παρουσία και της Διοίκησης του Δήμου μας, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τις δύο πλεύρες. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η αισθητή παρουσία του 6288 ΜΤΠΦ στην περιοχή μας που εμπεδώνει το κλίμα ασφάλειας που χρειάζονται οι ακρίτες μας στις δύσκολες συγκυρίες που όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος έκανε εκτεταμένη αναφορά στα ιδιαίτερα προβλήματα της ξεχασμένης, για πολλούς αρμοδίους, περιοχή μας και τόνισε τον ξεχωριστό ρόλο που παίζει, για τους κατοίκους, η παρουσία του 628ΜΤΠ Φ στον τόπο μας καθώς και την αποτελεσματική συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ της Ηγεσίας του Στρατεύματος και του ιστορικού μας Δήμου.


Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ κ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ κ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμιση στα στενά της Λαγκάβιτσας

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμιση στα στενά της Λαγκάβιτσας Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμιση στα στενά της Λαγκάβιτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Στον Αχέροντα, παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

 
Στον Αχέροντα βρέθηκαν 16 παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου Πωγωνιανής, όπου και πραγματοποίησαν δραστηριότητες στο ποτάμι. Οι μικροί μας φίλοι επισκεφτήκαν την περιοχή το Σάββατο, στα πλαίσια των ημερήσιων εκδρομών της «Κιβωτού του Κόσμου» και μεταξύ άλλων απόλαυσαν βαρκάδα στο ποτάμι, προσφορά της Pony Club, με την δημοτική αρχή, να ευχαριστεί την επιχείρηση για την προσφορά της.

«Ο Δήμος Σουλίου, πάντα αρωγός στο πολύ σημαντικό έργο της Κιβωτού του κόσμου η οποία βρίσκεται ορεινή και ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων, φιλοξένησε το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 παιδιά από τη δομή Ιωαννίνων τα οποία επισκέφτηκαν τον ποταμό Αχέροντα προκειμένου να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες στον ποτάμι. Ευχαριστούμε τον κ. Φωτίου Ηλία ο οποίος προσέφερε δωρεάν δραστηριότητες ράφτινγκ. Η χαρά και η ευτυχία στα πρόσωπα των μικρών παιδιών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δήμαρχος Σουλίου.


Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόσφατο παρελθόν, ο σύλλογος ιδιοκτητών ξένων γλωσσών Παραμυθιάς καθώς και το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι του δήμου Σουλίου, διοργάνωσαν καμπάνιες συγκέντρωσης προϊόντων, με σκοπό την αρωγή στην προσπάθεια της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.


 
Read More »
Στον Αχέροντα, παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου Στον Αχέροντα, παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: 150€ πρόστιμο σε όποιες επιχειρήσεις δεν ακολουθούν την διαδικασία εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

 
Με 150 ευρώ πρόστιμο, απειλούνται όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφωθούν με τον κανονισμό καθαριότητας και πιο συγκεκριμένα με το κομμάτι που αφόρα την εναπόθεση των ανακυκλωμένων υλικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιδήμαρχου καθαριότητας, Θεόδωρου Μπάτση.

Πιo συγκεκριμένα:


Ο δήμος Σουλίου σας υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης συνεχίζεται κανονικά και οι μέρες αποκομιδής είναι Τρίτη Τετάρτη και Πέμπτη. Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, μετά την το κλείσιμο των καταστημάτων.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά, θα πρέπει να είναι συμπιεσμένα και δεμένα ώστε να καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό όγκο και να μην διασκορπίζονται. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 28 του κανονισμού καθαριότητας του δήμου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας
Θεόδωρος Μπάτσης


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: 150€ πρόστιμο σε όποιες επιχειρήσεις δεν ακολουθούν την διαδικασία εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων Δήμος Σουλίου: 150€ πρόστιμο σε όποιες επιχειρήσεις δεν ακολουθούν την διαδικασία εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Παρατείνεται η έκθεση PORTaRT

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

Λόγω του αμείωτου ενδιαφέροντος του κοινού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι η διάρκεια παρουσίασης της περιοδικής έκθεσης PORTaRT στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού, 31 εικαστικών από την Ήπειρο που συμμετέχουν στην έκθεση. 


Με διαφορετικό ύφος, θεματολογία, τεχνικές και υλικά, κάθε καλλιτέχνης καταθέτει τη δική του πρόταση και σηματοδοτεί μέσα από το έργο του την έναρξη μίας προσωπικής επικοινωνίας τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και κάθε έναν Θεσπρωτό ξεχωριστά που θα θελήσει να σταθεί με διερευνητική ματιά απέναντι στην έκθεση. 
Την ίδια στιγμή, μέσα από τις αρμονικές αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τα έργα που εκτίθενται, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έναν ευρύτερο διάλογο που αναπτύσσεται ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας 


 
Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Παρατείνεται η έκθεση PORTaRT Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Παρατείνεται η έκθεση PORTaRT Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, 22 και 24 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


Επίσης, στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Την τελευταία της πνοή άφησε 79χρονη στην θάλασσα

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες της 26-08-17, από την παραλία “ΚΑΝΑΛΙΟΥ” Πρέβεζας, 79χρονη. 

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.


 
Read More »
Την τελευταία της πνοή άφησε 79χρονη στην θάλασσα Την τελευταία της πνοή άφησε 79χρονη στην θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τα παιδιά σε ρόλο Τροχονόμου

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

Αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, μαζί με 10 μαθητές του κέντρου μελέτης Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Σκοπός της δράσης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές ερεθίσματα κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης και συγκέντρωσης στο δρόμο.Read More »
Ηγουμενίτσα: Τα παιδιά σε ρόλο Τροχονόμου Ηγουμενίτσα: Τα παιδιά σε ρόλο Τροχονόμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Υλοποίηση 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών στην Παραμυθιά

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση του 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς με θέμα:
«Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος στον Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία»
Το Θερινό Σχολείο, τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Σουλίου και θα υλοποιηθεί σε συν-διοργάνωση με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και την πρώην Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Περιφέρειας Ηπείρου κα Αλεξάνδρα Σούλη. Υποστηρίζεται από τη Δ/νση ΔΕ Ν. Θεσπρωτίας και θα υλοποιηθεί στις 30/8/2017 με 3/9/2017 στην Παραμυθιά στο χώρο του θεάτρου Καρκαμίσι και στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής των ΓΕΛ και Γυμνασίου Παραμυθιάς.
Γενικός σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η διδασκαλία των φυσικών επιστημών να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και τις μεταβολές τις οποίες η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Στόχοι του Θερινού Σχολείου είναι οι μαθητές να μελετούν και αξιολογούν τα δεδομένα τα οποία συνέλεξαν από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν και να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Στο Θερινό Σχολείο της Παραμυθιάς, θα συμμετάσχουν μαθητές από το Δήμο Σουλίου, τη Θεσπρωτία και την υπόλοιπη Ελλάδα, απόφοιτοι Γ΄ τάξης Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου σχολικού έτους 2016-17 και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων και ειδικών επιστημόνων.


 
Read More »
Υλοποίηση 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών στην Παραμυθιά Υλοποίηση 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Παραμυθιά: Flying Weekend 1-3 Σεπτεμβρίου

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017


1-3/9/2017 ελατε να πεταξουμε στην Παραμυθιά! 

Θα υπαρχουν οχήματα για την μετακινηση προς στην απογείωση και για περισυλλογή.

Υπαρχει χωρος για κατασκηνωση με ζεστο νερο, αλλα και δυνατοτητα διαμονης σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ιδιαιτέρα προσιτες τιμες για τους πιλότους. Για να εχει περισσοτερο ενδιαφέρον θα φτιαξουμε TASK. 

Μπορειτε να το δειτε και σαν προπονηση για τον αγωνα που ετοιμαζουμε για το 2018.
( Για διαφορους λογους δεν κατέστη εφικτο να πραγματοποιηθει εφέτος). 

Τους αρχάριους μπορουμε να τους ανεβασουμε το απογευμα για πτήση.
Επισης για οσους επιθυμούν κ το υγρο στοιχειο... ο Αχέροντας απεχει 20' η Ηγουμενιτσα 30', η Παργα 35', κ τα Σύβοτα 40'


 
Read More »
Παραμυθιά: Flying Weekend 1-3 Σεπτεμβρίου Παραμυθιά: Flying Weekend  1-3 Σεπτεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls Ηγουμενίτσα: Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017Read More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή χορού Step by Step Αλεξία Βάνη

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017


Read More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή χορού Step by Step Αλεξία Βάνη Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή χορού Step by Step Αλεξία Βάνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ9UAO9Y2YRjy6OIPZC0WhN4T9teg-828gNNEVfwDvnjA2mkGkceFa2XWHUI9xVWkjeitV0EMK1WvJe-xU_TO3GlBGEI3tbhBkz_yy2MK5lZ2teJJIzZeL9_-Bj5S_36YpuaXEKgUPCuA/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Read More »
Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Σελίδες