https://picasion.com/
https://picasion.com/

Στα λευκά ντύθηκε η Κεραμίτσα Φιλιατών (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015
Στα λευκά ντύθηκε η Κεραμίτσα Φιλιατών (ΦΩΤΟ)Read More »
Στα λευκά ντύθηκε η Κεραμίτσα Φιλιατών (ΦΩΤΟ) Στα λευκά ντύθηκε η Κεραμίτσα Φιλιατών (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Αγωνία για τον 20χρονο φοιτητή που χάθηκε στα Ιωάννινα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015
Αγωνία για τον 20χρονο φοιτητή που χάθηκε στα Ιωάννινα
 

Στιγμές αγωνίας ζουν οι οικείοι του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Ευάγγελου Γιακουμάκη, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στις 6 Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα όπου σπουδάζει στη Γαλακτοκομική Σχολή στην πόλη της Ηπείρου. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε μπλούζα φούτερ με μπλε στάμπα, τζιν μπλε παντελόνι και μαύρα δερμάτινα παπούτσια. Έχει ύψος 1,80 και είναι ελαφρώς αξύριστος.

Για την εξαφάνισή του, έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τη Γραμμή Ζωής:


Read More »
Αγωνία για τον 20χρονο φοιτητή που χάθηκε στα Ιωάννινα  Αγωνία για τον 20χρονο φοιτητή που χάθηκε στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας


Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας φέρνει, τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση, την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με το 16ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης «Διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων από τις Δ.Ε. Συβότων-Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου (Ενδεικτικού προϋπολογισμού 169.500,00 €)», για δώδεκα μήνες. Η διοίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας βλέπει τη λύση της ιδιωτικοποίησης τμημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας ως αναπόφευκτη, καθώς όπως υποστηρίζει το υφιστάμενο προσωπικό (οδηγοί, συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές) αλλά και εξοπλισμός (σε οχήματα ) δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Και βέβαια ότι η έλλειψη προσωπικού οφείλεται στην μη έγκριση από τα αρμόδια Υπουργεία των αιτημάτων για πρόσληψη προσωπικού (αναστολή προσλήψεων).

· Δηλαδή η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι έχει «αγαθές προθέσεις». Επισημαίνουμε ότι όλα τα μεγάλα εγκλήματα έχουν γίνει από «αγαθές προθέσεις». Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο όνομα της καθαρής πόλης, στο όνομα της «βελτίωσης» της ποιότητας της ζωής των πολιτών, προωθείται το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους στον Δήμο.

· Είναι καθαρό ότι δεν υπάρχει «ολίγη» ή «προσωρινή» ιδιωτικοποίηση. Την επόμενη χρονιά η κατάσταση των υποδομών θα είναι χειρότερη. Τότε ο ιδιώτης επιχειρηματίας είναι βέβαιο ότι θα επιβάλει τους δικούς του όρους, θα ακριβήνει τα τιμολόγια. Είναι βέβαιο, ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου : η κατάργηση φέτα – φέτα του τομέα καθαριότητας θα οδηγήσει σε απαξίωση των δημοτικών υπαλλήλων. Στην θέση των κακά πληρωμένων, αλλά με εργασιακά δικαιώματα, εργαζομένων του Δήμου θα προσληφθούν από τον ιδιώτη επιχειρηματία εργαζόμενοι που στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώνονται με βάση τα ιδιωτικά συμφωνητικά. θα έχει φθηνούς εργαζόμενους με συνθήκες δουλειάς γαλέρας. Υπάρχει εμπειρία για το πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και με τι ωράρια δουλεύουν.

· Υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα στο Δήμο; Σαφέστατα και υπάρχει.

· Το πρόβλημα δεν προέκυψε ξαφνικά. Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση είναι αποκλειστικά των Δημοτικών Αρχών διαχρονικά. Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για να μην φτάσουμε στο σημείο να μην επαρκεί το προσωπικό; Ο εξοπλησμός(σε οχήματα ); Τι ενέργειες έκανε, τι διεκδίκησε; Πώς; Από που;

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, να δώσει τον Τομέα Καθαριότητας στους ιδιώτες, αντέδρασε και με συνέπεια εξέφρασε την αντίθεσή του στην Ιδιωτικοποίηση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας διεκδικεί: Κατάργηση της επιχειρηματικότητας, αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες . Μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργηση τους, δωρεάν παροχές για τη λαϊκή οικογένεια, ανέργους. Διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά για όλους, σταθερή και μόνιμη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και επειδή όλα αυτά απαιτούν χρήματα επαναφέρει τις προτάσεις για διεκδίκηση από το κράτος των παρακρατημένων φόρων για τους Δήμους, για την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45 %, την αγωνιστική διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος .

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ όλα αυτά τα σχέδια που προωθούνται και καλεί τη δημοτική αρχή και τους Δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν τις δύο αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση αναλαμβάνουν σοβαρές ευθύνες για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και την παράδοση τους στην επιχειρηματική δράση. Με μαθηματική ακρίβεια αυτό θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών και αύξηση των διαφόρων τελών, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών. Αυτό επιβάλει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Αυτή η πολιτική θα οδηγήσει στην επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών από τον «Δήμο Α.Ε.» αυτή την φορά. Αυτό γίνεται γιατί το κίνητρο για την όποια ανάπτυξη είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

1. Καλούμε τους συναδέλφους των Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας, τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τους ανέργους, τους μαγαζάτορες της πόλης, τους συμπολίτες, να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τη συμμετοχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

2. Να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να παλέψουν για κεντρικό εθνικό σχεδιασμό και στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα σέβεται το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τους φυσικούς πόρους, το λαϊκό εισόδημα, μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, της λαϊκής οικονομίας, της λαϊκής εξουσίας.
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Προσπάθειες να κρατηθεί η Εγνατία ανοιχτή, στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015
Προσπάθειες να κρατηθεί η Εγνατία ανοιχτή, στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)


Με αποχιονισμό και ρίψεις αλατιού οι οποίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, στο Νομό Θεσπρωτιας.
 
 
 
Στο έργο μετέχουν και μηχανήματα της Εγνατίας Οδού.
 
 
 
Αυτή την ώρα καταβάλονται έντονες προσπάθειες,ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Εγνατία Οδός,κοντά στο Ελευθεροχώρι...
Read More »
Προσπάθειες να κρατηθεί η Εγνατία ανοιχτή, στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Προσπάθειες να κρατηθεί η Εγνατία ανοιχτή, στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Πανέμορφο το χιονισμένο Πλαίσιο Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015
Πανέμορφο το χιονισμένο Πλαίσιο Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Πανέμορφο το χιονισμένο Πλαίσιο Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ) Πανέμορφο το χιονισμένο Πλαίσιο Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Παρεμβάσεις - Ελπίζω!!!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015
Παρεμβάσεις - Ελπίζω!!!


Συνεχίζοντας τον προβληματισμό μου, τον οποίο κατέθεσα προεκλογικά, και έγκαιρα, θα καταθέσω μερικές ακόμη σκέψεις μου.
Οι σύντροφοι, οι οποίοι ανέλαβαν πρόσφατα την διακυβέρνηση της χώρας και επωμίστηκαν τις τύχες ολόκληρου του λαού, μάλλον θεωρούν ότι αρκεί μια πολιτική λύση του όλου ζητήματος . Έχουν μάλλον την άποψη ότι είναι αυτή η οποία θα λύσει, ως δια μαγείας, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα.
Έχουν την στήριξή μας στο πολιτικό αυτό εγχείρημα και μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα και, με την σύμπραξη των υγιών πολιτικά δυνάμεων της Ευρώπης, να ήμασταν σε θέση να φτάσουμε σε αυτήν τη λύση. Διότι στην Ευρώπη υπάρχουν αυτές οι δυνάμεις, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν έναν λαό της να υποφέρει και να μην έχει το βιοτικό επίπεδο που του αξίζει και του αναλογεί.
Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει δίκιο όταν λέει ότι αυτό το πρόγραμμα, ως έχει ,δεν βγαίνει, διότι η αποπληρωμή του χρέους και των τόκων χωρίς την ανάλογη ανάπτυξη, την μείωση της ανεργίας και την άνοδο των εσόδων δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά εκτός από την διαιώνιση του προβλήματος.
Ακόμα όμως και αν τελικά κατορθώσει να πετύχει μια θετική εξέλιξη, μια πολιτική νίκη, σε μια τέτοια σημαντική στιγμή της ιστορίας μας, στην οποία όπως είναι φυσικό, έχει την στήριξη όλων μας, δεν θα είναι καθόλου εύκολη η συνέχεια.
Διότι έχει άδικο όταν συζητάει και ζητάει ανάπτυξη και μείωση του χρέους, η οποία θα έλθει μέσα από επενδύσεις, οι οποίες θα στηριχτούν σε έναν άρρωστο και παράλυτο κρατικό τομέα, ο οποίος είναι απολύτως αναξιόπιστος και δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε την μιζέρια του.
Χωρίς εξασφάλιση της ομαλής και νόμιμης λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την απόλυτη εφαρμογή της νομοθεσίας , την μείωση του κράτους, και ιδίως του κράτους επιχειρηματία, την διαμόρφωση συνθηκών και υποβάθρου σύγχρονου και λειτουργικού κράτους, δεν θα υπάρξει καμία εφικτή τελική και οριστική λύση. Ιδίως αν αυτή καταλήξει να είναι μόνο πολιτική.
Γιατί να μην ξεκινήσει από αυτές τις δεσμεύσεις της και, δείχνοντας ότι πραγματικά εννοεί ότι αλλάξαμε σελίδα, να μπορέσει να κάμψει και τις αντιστάσεις όλων αυτών που μας βλέπουν με καχυποψία και να οδηγήσει την χώρα στη συνέχεια και σε πολιτικές νίκες οι οποίες να δοθούν όπου και όταν χρειαστεί, χωρίς να υπάρχει το ρίσκο το οποίο φαίνεται σήμερα?
Θα πρέπει όμως να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι δυστυχώς ΚΑΝΕΝΑ κράτος δεν μπόρεσε να προοδεύσει και να επιβιώσει στηριζόμενο σε κομουνιστικές και μαρξιστικές πρακτικές και λογικές. Και λέω δυστυχώς γιατί μόνο έτσι θα είχαμε οδηγηθεί σε μια τέλεια αταξική κοινωνία.
Αυτό όμως δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει στους ανθρώπους, όπως αυτοί μορφώνονται, μεγαλώνουν, ζουν και σκέπτονται σήμερα. Στο μέλλον ίσως.
Και μην φέρει κανένας ως παράδειγμα την Κούβα του Φιντέλ ή την Βενεζουέλα του Τσάβες. Απλά γιατί υπήρξαν, και κατά κάποιον τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν, μόνο όσο υπήρξε ο ηγέτης που τις διαμόρφωσε, σε άλλες πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες, και σβήνουν ή θα σβήσουν αργά ή γρήγορα.
Τελειώνοντας απλά θα σας καλέσω να αναρωτηθείτε από τώρα τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές, οι οποίες έρχονται μάλλον πάρα πολύ σύντομα. Εγώ θα ψήφιζα ευχαρίστως ακόμα και κομμουνιστή ηγέτη, αλλά πιθανόν δεν θα έχω καν την ευκαιρία να φτάσω σε αυτό το δίλημμα!!
Θα επαναλάβω πάντως για μια ακόμη φορά ότι: «Ελπίζω κάποιοι «σύντροφοι» να μην ξυπνήσουν απότομα και πέσουν απ’ την αιώρα που κοιμούνται όταν καταλάβουν ότι είναι άλλο να πολιτικολογείς ακίνδυνα και άλλο να κυβερνάς έχοντας στις πλάτες σου τις ευθύνες για έναν ολόκληρο λαό!!!»
Read More »
Παρεμβάσεις - Ελπίζω!!! Παρεμβάσεις - Ελπίζω!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο 2014 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010).
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο Επικύρωση βεβαίωσης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας (Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας) σχετικά με τη μελέτη «Τροποποίηση – διόρθωση σφαλμάτων εγκεκριμένου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση της επιτροπής χαρακτηρισμού παραλιών ως πολυσύχναστων χώρων για λήψη θαλάσσιων λουτρών, περιοχής δικαιοδοσίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση της επιτροπής δραστηριοποίησης θαλασσίων μέσων αναψυχής κατά μήκος των ακτών περιοχής δικαιοδοσίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση επιτροπής ανέλκυσης Ναυαγίων πλοίων που ευρίσκονται σε περιοχή δικαιοδοσίας Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και εκτός ζώνης ευθύνης ΟΛΗΓ.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της Δ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “Ύδρευση Νομού Θεσπρωτίας, Τμήματα Υδαταγωγών Καρτερίου – Πλαταριάς – Συβότων”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “Ανάδειξη Βελτίωση Ιστορικού Μονοπατιού προς Άγιο Αρσένιο”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο 1η μερική τροποποίηση της μελέτης του έργου: "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. 1''
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο 2η μερική τροποποίηση της μελέτης του έργου: "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. 1''
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με ημερομίσθιο, με βάση τις διατάξεις της περίπτ. κ΄παρ 2 του άρθρου 12 του ν. 4071/2012.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του Δήμου.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση μεταβολής νομικής μορφής της Εταιρείας με την επωνυμία «Κώτσιου Αμαλία – Μπαρκαμπάς Αχιλλέας ΕΕ» και τροποποίηση μισθωτηρίου συμβολαίου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 15ο Επί αιτήσεως κ. Αναστάσιου Μπέζα του Θεοδώρου για διαγραφή τέλους παρεπιδημούντων παρελθόντων ετών.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο Διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου (Ενδεικτικ. Προϋπολ. 169.500,00 €).
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο Διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αποβλήτων συσκευασίας Δήμου Ηγουμενίτσας (Ενδεικτικ. Προϋπολ. 49.494,00 €).
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για την Επιβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνει η κατασκευή περιπτέρου.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο Καταγγελία μισθωτηρίου συμβολαίου στο Μαργαρίτι.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο Μερική τροποποίηση της υπ’ αριθ. 353/2014 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον αριθμό αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (Στάσιμου και Πλανόδιου) στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και του ύψους και του τρόπου είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για τροποποίηση της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Α’ και Β’ Πολεοδομική Ζώνη όσον αφορά στο συντελεστή δόμησης, ο οποίος να γίνει αριθμητικά, όπως αυτός καθοριζόταν όταν εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη (09.02.1996).
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης στη θέση «Γωνιά» εμβαδού Ε=5646,78τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 372 του αγροκτήματος Λαδοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για μόνιμες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης στη θέση «Γωνιά» εμβαδού Ε=5.441,44τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 372 του αγροκτήματος Λαδοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης στη θέση «Γωνιά» συνολικού εμβαδού Ε=5.552,40τμ και συγκεκριμένα έκταση εμβαδού Ε=1106,09τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 22 και έκταση εμβαδού Ε=4446,31τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 372 του αγροκτήματος Λαδοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για μόνιμες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης Ε=5.422,86τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 372 του αγροκτήματος Λαδοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για μόνιμες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση έκτασης εμβαδού E=5256,83τμ από το υπ’ αριθ. 425 τεμάχιο της συμπληρωματικής διανομής 1960 του αγροκτήματος Πλαταριάς της Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 27ο Έγκριση δαπάνης για αποκριάτικες εκδηλώσεις.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 28ο Συνδιοργάνωση σεμιναρίου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) με τίτλο «Τα λιμάνια της Ελλάδος – Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας» και έγκριση δαπάνης.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Χιονίζει αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015
Χιονίζει αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Χιονίζει αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Χιονίζει αυτή την ώρα στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015 Rating: 5