"Σχολικός εκφοβισμός" από τη σχολή γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
"Σχολικός εκφοβισμός" από τη σχολή γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας


Η φράση «Μου κάνει bullying…» ακούγεται συχνά από τα παιδιά ή πολλές φορές ακόμα και από εμάς τους ενήλικες, άλλοτε ειπωμένη μεταξύ σοβαρού και αστείου, και άλλοτε με ειλικρινές παράπονο, πόνο ή αγανάκτηση. Ποιες όμως από όλες αυτές τις περιπτώσεις συνιστούν πράγματι εκφοβισμό; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα περιστατικά εκφοβισμού από οποιαδήποτε άλλη βίαιη συμπεριφορά μεταξύ των παιδιών έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά;

Πολλές φορές ο όρος bullying ή εκφοβισμός χρησιμοποιείται καταχρηστικά, για να περιγράψει ένα ευρύτερο φάσμα βίαιων συμπεριφορών, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει στο να χάσει ο όρος το νόημά του. Στην πραγματικότητα, το φαινόμενο του εκφοβισμού αποτελεί ένα υποσύνολο της βίας που εκδηλώνεται μεταξύ των παιδιών και διαθέτει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκφοβισμού είναι που κάνουν το φαινόμενο να μελετάται ως ξεχωριστό αντικείμενο και να χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης σε σχέση με άλλα φαινόμενα βίας μεταξύ των παιδιών.

Στη «σχολή γονέων» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 5.30μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού σε συνεργασία με ¨Το Χαμόγελο Του Παιδιού¨ θα αποκαλύψουμε αυτά τα χαρακτηριστικά και θα ανακαλύψουμε τις τεχνικές με τις οποίες θα θωρακίσουμε και θα προστατέψουμε τα παιδιά μας, θα τα κάνουμε να μας μιλήσουν και θα αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια που θα μας δείχνουν τα ίδια τα παιδιά όταν δεν μας μιλούν.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 5.30μμ
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

Μην το χάσετε!
Read More »
"Σχολικός εκφοβισμός" από τη σχολή γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας "Σχολικός εκφοβισμός" από τη σχολή γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Νεκρό ζώο και πυροβολισμοί στο φαράγγι του Σουλίου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Νεκρό ζώο και πυροβολισμοί στο φαράγγι του Σουλίου


Αντιμέτωποι με ένα νεκρό ζώο βρέθηκαν ξένοι τουρίστες και οι συνοδοί τους, σε πεζοπορικό μονοπάτι από το Σούλι προς την Γλυκή.

Το ζώο που ήταν αδύνατο λόγω της δυσοσμίας να πλησιάσουν για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για άγριο ή οικόσιτο κοντά στο γεφύρι του Ντάλλα.

Το γκρουπ των τουριστών ανέφερε ακόμη ότι στην ίδια περιοχή και μέχρι την Σκάλα Τζαβέλαινας ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, πιθανότατα από κυνηγούς.

Όπως σημειώνουν αυτόπτες μάρτυρες επιβάλλεται άμεσα να γίνει αυτοψία στην περιοχή ώστε να διαπιστωθεί για τι ζώο πρόκειται και από τι προήλθε ο θάνατός του ενώ τονίζουν ότι η παρουσία κυνηγών στο φαράγγι όπου κινούνται ακόμη πολλοί τουρίστες μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Read More »
Νεκρό ζώο και πυροβολισμοί στο φαράγγι του Σουλίου Νεκρό ζώο και πυροβολισμοί στο φαράγγι του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 350 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 350 πακέτα λαθραία τσιγάρα


Στη σύλληψη ενός 57χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 155 του ν. 2960/01.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό τον ανωτέρω, εντοπίστηκε κρυμμένη εντός του οχήματος, ποσότητα τριακοσίων πενήντα (350) πακέτων με τσιγάρα καθώς και ποσότητα ενός (01) κιλού καπνού για ναργιλέ, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης στο σύνολο τους. 


Τα καπνικά προϊόντα ήταν επιμελώς κρυμμένα εντός του χώρου αποσκευών και της μπαγκαζιέρας οροφής του οχήματος, με σκοπό ο ανωτέρω να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα, όπως επίσης και η εν λόγω ποσότητα καπνικών.
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 350 πακέτα λαθραία τσιγάρα Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 350 πακέτα λαθραία τσιγάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,7 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,7 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο


Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Σεπτέμβριο το Λαϊκό Λαχείο. Σε τέσσερις κληρώσεις διένειμε συνολικά 3.762.630 ευρώ.
Στην 39η κλήρωση του παιχνιδιού, o Γ’ Λαχνός Τριδύμου, που πωλήθηκε στη Ρόδο, μοίρασε συνολικά κέρδη 39.000 ευρώ.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες κερδών:
• 3 τυχεροί παίκτες κέρδισαν από 15.000 ευρώ
• 20 παίκτες κέρδισαν από 5.000 ευρώ
• 93 παίκτες κέρδισαν από 1.000 ευρώ
• 61 παίκτες κέρδισαν από 200 ευρώ
• 869 παίκτες κέρδισαν από 100 ευρώ
• 181 παίκτες κέρδισαν από 50 ευρώ
• 337.748 παίκτες κέρδισαν από 10 ευρώ ο καθένας
Το Λαϊκό Λαχείο διατίθεται από τους λαχειοπώλες και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Η εβδομαδιαία κλήρωση πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, στις 19:00, και μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,7 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3,7 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Ομιλία Κάτση στο συνέδριο CyberGreece 2022

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Ομιλία Κάτση στο συνέδριο CyberGreece 2022


Ομιλία του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριου Κάτση στο συνέδριο CyberGreece 2022
« Πεδίο συγκλίσεων η ψηφιακή διακυβέρνηση-Κίνδυνος από τη χαμηλή απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης»

Στο συνέδριο του Cyber Greece 2022 που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρευρέθηκε ως προσκεκλημένος ο τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Θεσπρωτίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάριος Κάτσης. Στο πλαίσιο του πάνελ με τίτλο "Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών: Έξυπνες πόλεις, κοινωνίες του αύριο, διαδίκτυο των πραγμάτων, τεχνητή νοημοσύνη" απηύθυνε ομιλία-χαιρετισμό.

Πεδίο συγκλίσεων η Ψηφιακή Μετάβαση
Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε για ένα ευρύτερο consensus που μπορεί να υπάρξει στη χώρα στο πεδίο της ψηφιακής μετάβασης, ώστε να μην χαθεί το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. «Στην πολιτική παρά της υπαρκτές διαφορές και την κριτική που αυτή συνεπάγεται υπάρχει μια λογική συνέχεια. Από την κυβέρνηση του 2009 όπου έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως η διαύγεια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το opengov, μετά από ένα ταραγμένο διάστημα, περάσαμε στην κυβέρνηση του 2015 όπου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η χώρα κινητοποίησε πόρους και καθόρισε για πρώτη φορά Ενιαία Ψηφιακή Στρατηγική, ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση με ψηφιοποίηση του κράτους, με οριζόντια έργα υποδομής διασυνδεσιμότητας και νέα εργαλεία να δημιουργούνται και να συνεχίζουν να δουλεύουν, και πλέον στη σημερινή κυβέρνηση που αξιοποιώντας τη συγκυρία της πανδημίας αλλά και τους αυξημένους κατά πολύ πόρους από την ΕΕ, συνεχίζει πατώντας στις ράγες των προκατόχων της όπως έχει αναγνωρίσει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τη Βουλή»

Ζητούμενο η ψηφιακή μετάβαση με δικαιοσύνη
Στη συνέχεια ο κ. Κάτσης τόνισε πως «Αυτό που παραμένει ζητούμενο είναι να μην χαθεί η ευκαιρία με γρήγορη απορρόφηση των πόρων, με ψηφιακά έργα καλοσχεδιασμένα που ολοκληρώνονται στην ώρα τους αλλά και με ολοκλήρωση των ήδη εκτελούμενων έργων που καθυστερούν αδικαιολόγητα και φυσικά, αν θέλουμε να μιλάμε για μια δίκαιη μετάβαση πρέπει να μιλάμε για συμπερίληψη. Συμπερίληψη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ξεχαστεί εντελώς από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και συμπερίληψη ομάδων πληθυσμού που δεν έχουν επαρκείς ψηφιακες δεξιότητες για να ακολουθήσουν τη νέα εποχή» ενώ συνέχισε «ψηφιακή μετάβαση με δικαιοσύνη σημαίνει να μη μείνει κανείς πίσω».

Εκτός οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως «το consensus αποτυπώνεται ως εξής: «Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ενσωματώνουν ψηφιακές λύσεις για την βελτίωση της παραγωγικότητας τους. Το κράτος οφείλει να σχεδιάζει δημόσιες πολιτικές με συγκεκριμένους στόχους που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την αύξηση της παραγωγικότητας και η αγορά πρέπει να εκτελεί και όχι το αντίστροφο ωστόσο πρέπει και οι ίδιες να επενδύουν τα κεφάλαια τους και να μη βασίζονται μόνο στα έργα του δημοσίου τομέα». Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τόνισε πως «πρέπει και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενταχθούν στο σχεδιασμό και στα οφέλη της ψηφιακής μετάβασης. Οι πρώτες εντάξεις της κυβέρνησης από το Ταμείο Ανάκαμψης με 455 εκατ € δάνεια με επιτόκιο 0,7% δίνονται σε μόλις 13 μεγάλες επιχειρήσεις. Και αυτό δεν συνιστά στήριξη αλλά στρέβλωση που οδηγεί σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην αγορά.

Καμπανάκι κινδύνου για την απορροφητικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης
«Οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης που κατά 20% κατευθύνονται στην Ψηφιακή Μετάβαση έχουν χρονικά ορόσημα και πρέπει να απορροφηθούν τάχιστα μεν, χωρίς σπατάλες δε και με κοινωνική χρησιμότητα. Εάν δεν απορροφηθούν τα χρήματα τότε επιστρέφουν πίσω και τότε θα πρέπει ή να απεντάξουμε ενταγμένα έργα ή να τα χρηματοδοτήσουμε από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ που είναι πετσοκομμένο ή να δανειστούμε τη στιγμή που τα επιτόκια είναι σε μνημονιακά απαγορευτικά επίπεδα. Και σε αυτό το σημείο κρούω τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση» ανέφερε ο βουλευτής. Ενώ συνέχισε πώς « Τα μηνύματα όμως δεν είναι ενθαρρυντικά: Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 που υλοποιεί η κυβέρνηση για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης κ Ανθεκτικότητας έως το Μάρτιο του 2022 είχε εισροές 7.52 ΔΙΣ € και δαπάνες μόλις 310 ΕΚ €. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιμνάζοντες πόροι ύψους 7.2 ΔΙΣ € και ότι ο στόχος της απορροφητικότητας που είχε θέσει η κυβέρνηση για το 2021 δεν επετεύχθη, ενώ με τους ρυθμούς αυτούς είναι ανέφικτος και ο στόχος για το 2022».

Σημαντική η κυβερνοασφάλεια της χώρας
«Κυβερνοασφάλεια στο κράτος, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες για την ασφάλεια κρίσιμων συστημάτων, υπηρεσιών και δεδομένων. Πρέπει να προχωρήσει τάχιστα το εθνικό SOC που χρηματοδοτείται από το RRF και επίσης να γίνουν και τοπικά μινι SOCs σε κρίσιμες υποδομές του Δημοσίου που είναι τράπεζες δεδομένων, που έχουν τα cloud του δημοσίου δλδ όπως η ΗΔΙΚΑ, η ΓΓΠΣΣΔ, Κτηματολόγιο και ο ΕΔΥΤΕ. Σε αυτές τις υποδομές πρέπει να ξεκινήσουμε από RISK ASSESMENTS και GAP analysis ώστε να χαρτογραφήσουμε το πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μάριος Κάτσης
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Read More »
Ομιλία Κάτση στο συνέδριο CyberGreece 2022 Ομιλία Κάτση στο συνέδριο CyberGreece 2022 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

ΜέΡΑ25 για ΟΛΗΓ: Επωλήθη σε τιμή ευκαιρίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
ΜέΡΑ25 για ΟΛΗΓ: Επωλήθη σε τιμή ευκαιρίας


Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 μπήκαν οι τίτλοι τέλους στο έργο της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Πως είναι δυνατό να θεωρείται ικανοποιητική η πώληση του 67% έναντι του ποσού των 84εκ € όταν ο προϋπολογισμός μόνο της Γ φάσης είναι 73εκ €!
Μεγάλοι χαμένοι, οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας. 
Χάσαμε το λιμάνι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την ταυτότητα της Πόλης.
Μαζί με το λιμάνι χάσαμε και τα πολύ υποσχόμενα τουριστικά καταφύγια της Πλαταριάς, της Σαγιάδας και των Συβότων.
Ελπίζουμε έστω και στο και πέντε να αποδοθεί τουλάχιστον η υπόλοιπη χερσαία ζώνη των παραπάνω περιοχών που δεν καλύπτει λιμενικές εγκαταστάσεις στους αντίστοιχους δήμους.

H Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας

Read More »
ΜέΡΑ25 για ΟΛΗΓ: Επωλήθη σε τιμή ευκαιρίας ΜέΡΑ25 για ΟΛΗΓ: Επωλήθη σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Χερσαία Ζώνη ζητάει ο Θωμάς Δημητρίου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Χερσαία Ζώνη ζητάει ο Θωμάς Δημητρίου


Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
Με την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ του Ομίλου GRIMALDI ως πλειοδότη για την αγορά του 67% του πλειοψηφικού κεφαλαίου της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ, ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσουμε τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε για την ταχεία απόδοση της Χερσαίας Ζώνης στο Δήμο, πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα με την παράδοσή της στην ιδιωτική εταιρεία, μαζί με το λιμάνι.

Θωμάς Δημητρίου
επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
"ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ"
Read More »
Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Χερσαία Ζώνη ζητάει ο Θωμάς Δημητρίου Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Χερσαία Ζώνη ζητάει ο Θωμάς Δημητρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Συνέντευξη Γιόγιακα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Συνέντευξη Γιόγιακα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Read More »
Συνέντευξη Γιόγιακα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Συνέντευξη Γιόγιακα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Συνέντευξη Κάτση στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Συνέντευξη Κάτση στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Read More »
Συνέντευξη Κάτση στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Συνέντευξη Κάτση στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Με την απόκτηση του Giorgi Magradze ολοκληρώθηκε το ρόστερ του Θεσπρωτού

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Με την απόκτηση του Giorgi Magradze ολοκληρώθηκε το ρόστερ του Θεσπρωτού


Με την προσθήκη του νεαρού Giorgi Magradze από τον Αιολικό, ολοκληρώθηκε το ρόστερ του Θεσπρωτού εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Magradze αγωνίστηκε στην FC Saburtalo Academy και είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων της Γεωργίας.
Η ΠΑΕ Θεσπρωτός τον καλωσορίζει στην ομάδα και του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία.

Στο μεταξύ η ΠΑΕ Θεσπρωτός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Αιολικού και τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ομάδας της Μυτιλήνης κ. Δημήτρη Αντωνάκα για την άριστη σχέση συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι ‘κάπτεν’ του Θεσπρωτού
Οι Χαρίλαος Μπίκας, Βασίλειος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Παππάς, Γιώργος Γώγος, Σπύρος Βασιλάκης και Ιωάννης Ρίζος, είναι οι αρχηγοί της ομάδας του Θεσπρωτού για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Read More »
Με την απόκτηση του Giorgi Magradze ολοκληρώθηκε το ρόστερ του Θεσπρωτού Με την απόκτηση του Giorgi Magradze ολοκληρώθηκε το ρόστερ του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση FOOD @LIFE Μονάχου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση FOOD @LIFE Μονάχου


Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση FOOD @LIFE που θα διεξαχθεί στο Μόναχο το διάστημα 30/11- 04/12/2022.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση Β2C Τροφίμων και Ποτών της Βαυαρίας και της Νότιας Γερμανίας με απευθείας πώληση στον τελικό καταναλωτή. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην Έκθεση θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 10-10-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

Σημειώνεται ότι το κόστος του περιπτέρου και η μεταφορά των προϊόντων, επιβαρύνουν τη Περιφέρεια Ηπείρου.
Read More »
Δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση FOOD @LIFE Μονάχου Δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση FOOD @LIFE Μονάχου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός Patricio Damián Pérez στη "μηχανή" του Θεσπρωτού

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός Patricio Damián Pérez στη "μηχανή" του Θεσπρωτού


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός ανακοινώνει την απόκτηση –υπό τη μορφή δανεισμού- του Αργεντίνου άσου Patricio Damián Pérez. Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο κεντρικό μεσοεπιθετικό με εμπειρία στο Πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Αργεντινής με τη φανέλα της Atletico Atlanta. Ο Perez γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στις 12 Σεπτεμβρίου του 2000 κι έχει ύψος 1,75 μ..

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Platense, απ’ όπου μετακινήθηκε στην πρώτη ομάδα. Με την φανέλα της Platense πραγματοποίησε επτά συμμετοχές κατά τις οποίες ‘σέρβιρε’ δύο ασσίστ. (σ.σ. Πέντε στη Primera Nacional (Β' κατηγορία Αργεντινής) τη σεζόν 2020 -2021 και δύο στην Liga Profesional (Α' κατηγορία Αργεντινής) την ίδια αγωνιστική περίοδο). Από εκεί παραχωρήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού στην Atletico San Martin de Tucuman όπου έπαιξε πέντε φορές στη Primera Nacional (έβγαλε μία ασσίστ) ενώ πραγματοποίησε και μία συμμετοχή στο Copa Argentina. Την περίοδο 2021-2022 παραχωρήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού στην Atletico Atlanta με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε τρεις φορές στη Primera Nacional.

Καλωσορίζουμε τον Patricio Damián Pérez στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες.
Read More »
Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός Patricio Damián Pérez στη "μηχανή" του Θεσπρωτού Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός Patricio Damián Pérez στη "μηχανή" του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Φοιτητής από τη Θεσπρωτία ο 23χρονος που σκοτώθηκε το πρωί σε τροχαίο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Φοιτητής από τη Θεσπρωτία ο 23χρονος που σκοτώθηκε το πρωί σε τροχαίο


Φοιτητής ήταν ο 23χρονος που σκοτώθηκε το πρωί σε παράδρομο της Εθνικής Ιωαννίνων-Αθηνών , στο ύψος της Πεδινής.

Καταγόταν από περιοχή της Θεσπρωτίας, σπούδαζε στα Γιάννινα και παράλληλα εργαζόταν.

Νωρίς το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες πήγαινε στη δουλειά του, όμως κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη με την μοτοσικλέτα και έχασε τη ζωή του.
Read More »
Φοιτητής από τη Θεσπρωτία ο 23χρονος που σκοτώθηκε το πρωί σε τροχαίο Φοιτητής από τη Θεσπρωτία ο 23χρονος που σκοτώθηκε το πρωί σε τροχαίο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Πλακιωτάκης: Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Πλακιωτάκης: Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


«Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την ανάδειξη της κοινοπραξίας Grimaldi ως προτιμητέου επενδυτή στην απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗΓ.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το τίμημα για την παραχώρηση για 40 χρόνια του 67% των μετοχών του Οργανισμού να ξεπερνά τα 84,2 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών δικαιώνεται, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Στη δήλωση του Υπουργού δεν γίνεται καμία αναφορά στην εκκρεμότητα που υπάρχει με την παραχώρηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην πόλη και την τοπική κοινωνία.
Read More »
Πλακιωτάκης: Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Πλακιωτάκης: Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

23χρονος νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
23χρονος νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα


Μία ακόμη τραγωδία στην άσφαλτο. Ένας 23χρονος ημεδαπός έχασε τη ζωή του νωρίς το πρωί, σε παράδρομο της εθνικής Ιωαννίνων- Αθηνών, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο.
Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Ο 23χρονος εντοπίστηκε λίγο πριν τις οκτώ το πρωί και άμεσα διακομίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Οι γιατροί για περισσότερο από μιάμιση ώρα προσπάθησαν να τον επαναφέρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο νεαρός έχασε τη μάχη.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Τροχαία ενώ αναμένεται να γίνει και νεκροψία- νεκροτομή.
Read More »
23χρονος νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα 23χρονος νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Μ. Κάτσης: «Η ΝΔ ξεπουλά το λιμάνι και πανηγυρίζει για τα συμφέροντα του ιδιώτη – Κυβερνητικά ψέματα για τη χερσαία ζώνη που δήθεν θα παραχωρούνταν πριν την πώληση»

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022
Μ. Κάτσης: «Η ΝΔ ξεπουλά το λιμάνι και πανηγυρίζει για τα συμφέροντα του ιδιώτη – Κυβερνητικά ψέματα για τη χερσαία ζώνη που δήθεν θα παραχωρούνταν πριν την πώληση»


Με την απόφαση κατακύρωσης της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΗΓ Α.Ε την οποία ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώθηκε το καταστροφικό ξεπούλημα που σχεδίασε και εκτέλεσε η Νέα Δημοκρατία, σε βάρος της χώρας, της Θεσπρωτίας και του δημοσίου συμφέροντος.
Πλέον το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η μαρίνα των Συβότων και της Πλαταριάς, το αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας, αλλά και άγνωστο ακόμα και σήμερα μεγάλο μέρος του παράκτιου μετώπου της Θεσπρωτίας, περνά στα χέρια του ιδιώτη για 84 εκ. ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του ξεπουλήματος, αρκεί να συγκριθεί με τα έργα κατασκευής που μόνο για τη Γ1 φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, κοστίζουν 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα συνολικά έργα των υποδομών που περνούν στον ιδιώτη, έχουν κοστίσει πολύ πάνω από 200εκ. ευρώ για τους Έλληνες πολίτες.
Το Δημόσιο χάνει ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα λιμάνια της χώρας, με ενεργό αποθεματικό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που όχι μόνο το έχει χρυσοπληρώσει, αλλά και που η προβλεπόμενη κερδοφορία του θα είναι πολλαπλάσια από το ποσό που θα λάβει για το ξεπούλημά του. Χάνει έτσι η χώρα μια κρίσιμη υποδομή απαραίτητη για τη χάραξη της εθνικής ναυτιλιακής πολιτικής στην Αδριατική και τη Μεσόγειο, σε μια χρονική συγκυρία που μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες κάνουν ακριβώς το αντίθετο: κρατικοποιούν εθνικές υποδομές για να χαράξουν πολιτική και να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή και οικονομική κρίση, που έχει μάλιστα ευρύτατες γεωπολιτικές διαστάσεις.
Επιπλέον, τρία χρόνια τώρα τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας και η κυβέρνηση, όσο και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μας διαβεβαίωναν κάθε λίγο και λιγάκι ότι το σύνολο της χερσαίας ζώνης του λιμένα που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες θα αποδοθεί στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, και ότι αυτό θα γίνει σε κάθε περίπτωση πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, και ακόμα δε γνωρίζουμε ούτε τι θα πάρουν οι Δήμοι, ούτε τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει πράξη, ούτε φυσικά και το πότε. Μόνο ψέματα.
Οι πανηγυρισμοί στις ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και του τοπικού βουλευτή της ΝΔ για να μας πείσουν ότι «το αντίτιμο ξεπέρασε κατά πολύ και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις», και πως «ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την ευημερία του τόπου μας», είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Πως αξιολογούν το αντίτιμο ως πολύ υψηλό, από τη στιγμή που η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποτίμησαν ποτέ την αξία του και δεν ανέφεραν ποτέ πόσα χρήματα προσδοκούσαν από την πώληση για να γίνει ασφαλής σύγκριση; 
Ποια ευημερία θα φέρει στον τόπο μας η απώλεια του μεγαλύτερου αναπτυξιακού εργαλείου της Θεσπρωτίας, από τη στιγμή που από τα 84 εκατομμύρια, η περιοχή μας δε θα πάρει ούτε ένα ευρώ ως αντισταθμιστικό όφελος, αλλά το σύνολο του ποσού θα πάει στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ; 
Τι να περιμένουν οι τοπικές κοινωνίες από μία κυβέρνηση που τους κοροϊδεύει προκλητικά 3 χρόνια για το θέμα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης; 
Πως θα έρθει η «πρωτοφανής ανάπτυξη» χωρίς να προβλέπεται στο διαγωνισμό καμία ρητή δέσμευση για επενδύσεις από τον ιδιώτη; 
Πως εγγυάται επενδύσεις για τον ΟΛΗΓ, η ίδια κυβέρνηση που εκχώρησε το 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco χωρίς η εταιρεία να έχει πραγματοποιήσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις για τις οποίες είχε ενυπογράφως δεσμευτεί; 
 Και τέλος, πως ακριβώς θα επωφεληθούν οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι και η οικονομία της περιοχής που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την ύπαρξη και τη δραστηριότητα του ΟΛΗΓ, από τη στιγμή που πλέον θα συναλλάσσονται(;) με έναν ιδιώτη που θα αναζητά την αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης του, με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο; 
Σε ποιον άραγε θα λογοδοτεί ο ιδιώτης για αυθαιρεσίες και δραστηριότητες που θα ανακύψουν στο μέλλον;
Αντί λοιπόν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να «σκύψουν το κεφάλι», μπροστά σε αυτά τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιούργησε η καταστροφική τους απόφαση για το ξεπούλημα του λιμανιού και των φιλέτων της παράκτιας ζώνης του Νομού, βγαίνουν και πανηγυρίζουν, όχι φυσικά για την ευημερία της Θεσπρωτίας, αλλά για την ευημερία και τα συμφέροντα του ιδιώτη «επενδυτή».
Read More »
Μ. Κάτσης: «Η ΝΔ ξεπουλά το λιμάνι και πανηγυρίζει για τα συμφέροντα του ιδιώτη – Κυβερνητικά ψέματα για τη χερσαία ζώνη που δήθεν θα παραχωρούνταν πριν την πώληση» Μ. Κάτσης: «Η ΝΔ ξεπουλά το λιμάνι και πανηγυρίζει για τα συμφέροντα του ιδιώτη – Κυβερνητικά ψέματα για τη χερσαία ζώνη που δήθεν θα παραχωρούνταν πριν την πώληση» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2022 Rating: 5

Σελίδες