Αλ. Καχριμάνης: “Η ξαφνική απώλεια του Γιάννη Κράνου, ενός νέου ανθρώπου, μας έχει συγκλονίσει”

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Αλ. Καχριμάνης: “Η ξαφνική απώλεια του Γιάννη Κράνου, ενός νέου ανθρώπου, μας έχει συγκλονίσει”Σε προσωπική ανάρτησή του στο facebook ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρει:

Η ξαφνική απώλεια του Γιάννη Κράνου, ενός νέου ανθρώπου, μας έχει συγκλονίσει. Η πολύχρονη διαδρομή του στα κοινά και στη δημοσιογραφία τον είχαν καταστήσει ένα πρόσωπο της «διπλανής πόρτας» στην κοινωνία των Ιωαννίνων, Γι’ αυτό και η οδύνη είναι μεγαλύτερη.

Αυτές τις στιγμές, η σκέψη μας στρέφεται στους οικείους τους, στους οποίους εύχομαι να έχουν δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες ώρες που βιώνουν. Αιωνία του η μνήμη!

Read More »
Αλ. Καχριμάνης: “Η ξαφνική απώλεια του Γιάννη Κράνου, ενός νέου ανθρώπου, μας έχει συγκλονίσει” Αλ. Καχριμάνης: “Η ξαφνική απώλεια του Γιάννη Κράνου, ενός νέου ανθρώπου, μας έχει συγκλονίσει” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων
 


Ο επικεφαλής του Συνδυασμού “ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ”, Αντώνης Μπέζας, παραχώρησε, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, συνέντευξη στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξής του:

Για την κατάργηση του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας της Ηγουμενίτσας

«Η Ηγουμενίτσα είναι μια από τις λίγες πρωτεύουσες νομών και η μοναδική στην Ήπειρο, που δεν υπάρχει, ενώ υπήρχε στο παρελθόν, πανεπιστημιακό Τμήμα. Το Πανεπιστήμιο στην Ηγουμενίτσα είναι αναγκαίο, όχι μόνο για τη στήριξη της ακριτικής και χωρίς σημαντική παραγωγική δραστηριότητα περιοχής μας αλλά και με βάση καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Η Ηγουμενίτσα με την κομβική γεωγραφική της θέση και τις κτιριακές υποδομές που διαθέτει στο χώρο του πρώην ΞΕΝΙΑ, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η πρώην πρυτανική Διοίκηση του κ. Αλμπάνη θεωρώ ότι δεν στήριξε στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), με την κατάλληλη μελέτη σκοπιμότητας, την αναγκαιότητα λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας της Ηγουμενίτσας. Από την άλλη μεριά, κάποιος πρέπει να εξηγήσει με επιχειρήματα στο Υπουργείο Παιδείας ότι δεν μπορεί “να βλέπει” την Ηγουμενίτσα με καθαρά δημοσιονομικά κριτήρια και να τη “βάζει” στην ίδια μοίρα με τις άλλες πόλεις στις οποίες καταργούνται αντίστοιχα νέα πανεπιστημιακά Τμήματα “Γαβρόγλου”.

Παρακολουθούμε ως “μοιραίοι και άβουλοι” το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Μήπως κάποιοι τελικά δεν θέλουν να ξαναγυρίσει το Πανεπιστήμιο στις εγκαταστάσεις του πρώην ΞΕΝΙΑ; Εμείς πάντως θα αντιδράσουμε και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα φέρουμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή μας για σύσταση Επιτροπής Διεκδίκησης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τους άλλους Δήμους της Θεσπρωτίας.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αν επιδιώκει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και να ενισχύσει τη διεπιστημονικότητα, την έρευνα, την εξωστρέφειά του και την αλληλεπίδρασή με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς θα πρέπει να είναι σε έναν ειλικρινή διάλογο με όλες τις πόλεις της Ηπείρου στις οποίες εκπροσωπείται συμπεριλαμβανομένης προφανώς της Ηγουμενίτσας. Το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, τυπικά και νομικά, υφίσταται ακόμη στην Ηγουμενίτσα.

Για την ενέργεια της ΟΛΗΓ ΑΕ για απομάκρυνση προσωρινών κατασκευών από τμήμα της χερσαίας ζώνης στη Σαγιάδα

«Κατά την άποψή μου, η διάθεση του 67% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΗΓ ΑΕ σε στρατηγικό επενδυτή με παράλληλες δεσμεύσεις έναντι της τοπικής κοινωνίας, ήταν η μόνη καθαρή αναπτυξιακή λύση και με αυτή την έννοια αποτελεί μια επενδυτική κίνηση προς το μέλλον.

Δεν είναι υποχρέωση των πολιτών να γνωρίζουν τις προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης. Είναι υποχρέωση των απερχόμενων Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, κ. Λώλου και κ. Παππά, που πανηγύριζαν με τον βουλευτή κ. Γιόγιακα κατά την υπογραφή της, να μελετήσουν τη σύμβαση με τις τεχνικές και νομικές τους υπηρεσίες και να ενημερώσουν τα Δημοτικά τους Συμβούλια, και μέσω αυτών τους πολίτες των Δήμων τους, για τις εκτάσεις των οποίων παραλαμβάνουν τη διαχείριση από το ελληνικό Δημόσιο αλλά και τους ακριβείς όρους της παραχώρησης σε σχέση με τα αντισταθμιστικά και τις επενδυτικές υποχρεώσεις που αφορούν στη Θεσπρωτία.

Έχουν δίκιο, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης, όσο και το Επιμελητήριο που αντέδρασαν για τη Σαγιάδα. Πρώτα παρουσιάζεις και επικοινωνείς το σχεδιασμό σου για τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού καταφυγίου της Σαγιάδας, φροντίζοντας αυτός ο σχεδιασμός να ταιριάζει με το χαρακτήρα που έχει η περιοχή, έπειτα ρυθμίζεις τα θέματα των αποζημιώσεων για τις κατασκευές που θα απομακρυνθούν και στο τέλος ζητάς να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες απομάκρυνσης. Αυτή είναι η σωστή σειρά. Εδώ η ΟΛΗΓ ΑΕ ξεκίνησε από το τέλος...
Read More »
Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της Παραμυθιάς το αλλο Σάββατο για την ενθρόνιση του κ. Σεραπίωνα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της Παραμυθιάς το αλλο Σάββατο για την ενθρόνιση του κ. Σεραπίωνα


Ο Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς ανακοινώνει στα μέλη του και στους κατοίκους της Παραμυθιάς και ευρύτερα του Δήμου Σουλίου ότι συμμετέχοντας και τιμώντας στην πανηγυρική τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ Σεραπίων που ορίστηκε το Σάββατο 18-11-2023, αποφάσισε τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την παραπάνω μέρα.

Η λαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 17-11-2023

Παρακαλούμε όλους ανεξαιρέτως να συμμετάσχουν με την προσωπική παρουσία τους στην τελετή υποδοχής και ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη μας.


Read More »
Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της Παραμυθιάς το αλλο Σάββατο για την ενθρόνιση του κ. Σεραπίωνα Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της Παραμυθιάς το αλλο Σάββατο για την ενθρόνιση του κ. Σεραπίωνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου συνεδριάζει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
 Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου συνεδριάζει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 2 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

· Της παράταξης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ»: α)Σχετικά με προσβολή καλλιεργειών εσπεριδοειδών από τον «μαύρο αλευρώδη» -ενέργειες των Υπηρεσιών της Περιφέρειας β)Σχετικά με καταγραφή αυθαιρεσιών στην ακτογραμμή Ηπείρου γ)Σχετικά με τη μείωση αριθμού εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων—Επιπτώσεις στην κοινωνία-Προβλήματα φοιτητών

· Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»: α) Για την «καθαρότητα» της Λίμνης Παμβώτιδας β) Για την απόληψη υλικού από τον ποταμό Αρέθωνα της Εταιρείας ‘’Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ-ΙΝΤΕΡΚΑΤ γ) Για τη Γέφυρα της ΑΡΙΣΤΗΣ δ) Για τη χορήγηση προσωρινής άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας ΚΤΕΛ στην Ηγουμενίτσα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, σε βάρος της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λαδοχωρίου».

· Της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Εξυπηρέτηση προστίμων που έχουν επιβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ή απαιτήσεων τρίτων κ.α., κατά την τρέχουσα θητεία της περιφερειακής αρχής, καθώς και την αντιμετώπιση παλαιότερων υποχρεώσεων του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ..

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Επικύρωση πρακτικών -αποφάσεων των συνεδριάσεων: 13η/3-8-2023 (τακτική διά ζώσης), 14η/28-8-2023 (κατεπείγουσα διά περιφοράς) και 15η/7-9-2023 (κατεπείγουσα - διά περιφοράς)

2. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2024 (εισήγηση: η Εκτελεστική Επιτροπή)

3. Έγκριση 5ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2023 (εισήγηση: η Εκτελεστική Επιτροπή)

4. Έγκριση 7ης τροποποίησης προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2023 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

5. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Γ΄ τρίμηνο του 2023 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

6. Έγκριση θέσπισης πάγιου κατ’ αποκοπή χορηγήματος καθαριότητας, οικ. έτους 2024 (εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)

7. Έγκριση Ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ 2» της Περιφέρειας Ηπείρου (εισήγηση: η Εκτελεστική Επιτροπή)
Read More »
Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου συνεδριάζει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου  Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου συνεδριάζει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε χωριό των Ιωαννίνων με τη μέθοδο της απασχόλησης

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε χωριό των Ιωαννίνων με τη μέθοδο της απασχόλησηςΤαυτοποιήθηκε ημεδαπή, που αφαίρεσε 800 ευρώ από ηλικιωμένη

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα σε χωριό των Ιωαννίνων την 16/10/2023.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη εισήλθε σε μονοκατοικία ηλικιωμένης με το πρόσχημα της πώλησης καλυμμάτων επίπλων, όπου κατά τη διάρκεια της παραμονής της, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή τσάντα με χρηματικό ποσό 800 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε χωριό των Ιωαννίνων με τη μέθοδο της απασχόλησης Εξιχνιάστηκε κλοπή σε χωριό των Ιωαννίνων με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αναζητούμενος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Συνελήφθη αναζητούμενος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων


Συνελήφθη χθες (09-11-2023) το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναζητούμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, κατά την είσοδό του στη χώρα, διακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Λευκάδας για συνέργεια σε προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Read More »
Συνελήφθη αναζητούμενος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων Συνελήφθη αναζητούμενος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών:21ηΠρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
  Δήμος Φιλιατών:21ηΠρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου 

Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών δια ζώσης που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 13 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του ν.4635/2019 και το άρθρο 10 του ν. 4674/2020, του άρθρου 67 του ν. 4830/2021 και του άρθρου 78 του ν.4954/2022 και τέλος του άρθρου 11 του ν. 5043/2023 (Α’ 91), για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

1. Υποβολή αιτήματος εξαίρεσης κατάργησης του Ν.Π.Δ.Δ. :Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών με την επωνυμία <<Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. >>, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν. 5056/2023 .

Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα , λόγω προθεσμίας υποβολής του αιτήματος στο Υπουργείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ

Read More »
Δήμος Φιλιατών:21ηΠρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου   Δήμος Φιλιατών:21ηΠρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού, παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Το σύνθημα “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω oι ΗΠΑ” γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα που η πατρίδα μας λειτουργεί σαν αμερικανονατοϊκή βάση και ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης. Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, τη λευτεριά και την πατρίδα τους. Tρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν για τρείς μέρες με ηρωισμό, με αυτοθυσία και πρωτόγνωρη αυτενέργεια ενάντια στο φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν το λαό. Ο ξεσηκωμός το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο έδωσε ένα σφοδρό χτύπημα στη χούντα και την κλόνισε ανεπανόρθωτα. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον Νοέμβρη, η χούντα έπεσε!

Στο πλαίσιο του συντονισμού για την καλύτερη οργάνωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλα τα σωματεία Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα της πόλης μας, εκπροσώπους των μαθητών σε σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας; Θυμώστε, λένε οι ψυχολόγοι

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας; Θυμώστε, λένε οι ψυχολόγοι


Αν και συχνά εκλαμβάνεται ως αρνητικό συναίσθημα, ο θυμός μπορεί επίσης να είναι ένα ισχυρό κίνητρο για τους ανθρώπους να επιτύχουν δύσκολους στόχους στη ζωή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

«Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι μια κατάσταση ευτυχίας είναι ιδανική και η πλειονότητα των ανθρώπων θεωρούν την επιδίωξη της ευτυχίας βασικό στόχο της ζωής», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Heather Lench, Ph.D., καθηγήτρια στο τμήμα ψυχολογικών και εγκεφαλικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Texas A&M.

Κάθε συναίσθημα μπορεί να απαιτεί διαφορετική απάντηση. Για παράδειγμα, η λύπη μπορεί να υποδεικνύει ότι ένα άτομο χρειάζεται να αναζητήσει βοήθεια ή συναισθηματική υποστήριξη, ενώ ο θυμός μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να αναλάβει δράση για να ξεπεράσει ένα εμπόδιο.

Για να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο του θυμού στην επίτευξη των στόχων, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια σειρά πειραμάτων με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες και ανέλυσαν δεδομένα έρευνας από περισσότερους από 1.400 ερωτηθέντες. Σε κάθε πείραμα, οι ερευνητές προκάλεσαν είτε μια συναισθηματική απόκριση (όπως θυμό, διασκέδαση, επιθυμία ή λύπη) είτε μια ουδέτερη συναισθηματική κατάσταση και στη συνέχεια παρουσίασαν στους συμμετέχοντες ένα δύσκολο στόχο. Η έρευνα, «Ο θυμός έχει οφέλη για την επίτευξη στόχων», δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology.

Σε ένα πείραμα, έδειξαν στους συμμετέχοντες γραφικά σχεδιασμένα να προκαλούν συγκεκριμένες συναισθηματικές ή ουδέτερες απαντήσεις και στη συνέχεια ζητήθηκε να λύσουν μια σειρά από γρίφους λέξεων. Σε ένα άλλο, ο στόχος ήταν να επιτευχθούν υψηλές βαθμολογίες σε ένα βιντεοπαιχνίδι σκι, με ένα παιχνίδι που περιελάμβανε προκλητικό παιχνίδι (αποφυγή σημαιών σε μια διαδρομή σλάλομ) και ένα πιο εύκολο παιχνίδι που περιελάμβανε μόνο ένα άλμα.

Σε όλα τα πειράματα, ο θυμός βελτίωσε την ικανότητα των ανθρώπων να επιτύχουν τους στόχους τους σε σύγκριση με μια ουδέτερη κατάσταση σε μια ποικιλία δύσκολων καταστάσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συσχετίστηκε με αυξημένες βαθμολογίες ή μικρότερους χρόνους απόκρισης. Σε ένα πείραμα, αύξησε επίσης την εξαπάτηση για να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα.

«Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι ο θυμός αυξάνει την προσπάθεια για την επίτευξη ενός επιθυμητού στόχου, με αποτέλεσμα συχνά μεγαλύτερη επιτυχία», είπε η Lench.

Τα αποτελέσματα του θυμού στην ώθηση των ανθρώπων να επιδιώξουν και να επιτύχουν συχνά τους στόχους τους ήταν συγκεκριμένα σε καταστάσεις όπου οι στόχοι ήταν πιο απαιτητικοί, σύμφωνα με την Lench.

Ο θυμός δε φάνηκε να σχετίζεται με την επίτευξη στόχων όταν οι στόχοι ήταν ευκολότεροι, όπως στο βιντεοπαιχνίδι με άλμα με σκι. Η Lench σημείωσε επίσης ότι ενώ ο θυμός συνδέθηκε με αυξημένη επιτυχία σε όλες τις περιπτώσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις, η διασκέδαση ή η επιθυμία συσχετίστηκαν επίσης με αυξημένη επίτευξη στόχων.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα συναισθήματα που συχνά θεωρούνται αρνητικά -όπως ο θυμός, η πλήξη ή η λύπη- μπορεί να είναι χρήσιμα, σύμφωνα με την Lench.


Read More »
Θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας; Θυμώστε, λένε οι ψυχολόγοι Θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας; Θυμώστε, λένε οι ψυχολόγοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ:ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ F1 IN SCHOOLS

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ:ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ F1 IN SCHOOLS

ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙA

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας θα
συμμετάσχει στο STEM Διαγωνισμό F1 in Schools για Δημοτικά Σχολεία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «F1 IN SCHOOLS GREECE».

Ο F1 in Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαθητικούς διαγωνισμούς στον
κόσμο, κατάλληλος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων STEM, στον οποίο μπορούν να
συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που
δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.

Το πρόγραμμα F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση
βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και
Μαθηματικά, συνδυάζοντας και τις Τέχνες, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων
δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών, για να κάνουν
επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology,
Engineering, Mathematics), σε Αυτοκινητοβιομηχανίες ή ακόμη και στην Formula 1.

Στο πρόγραμμα F1 in Schools οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται
πάνω σε θέματα:

 Φυσικής και διαφόρων εφαρμογών της

 Νέων Τεχνολογιών

 Μηχανικών Κατασκευών

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΛΛΑΣ
Read More »
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ:ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ F1 IN SCHOOLS ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ:ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ F1 IN SCHOOLS Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΟΠΥ ΣΕ HΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΟΠΥ ΣΕ HΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ«Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ),
σε γαστρονομικές δράσεις εξωστρέφειας στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία»

Δυο κομψές και καινοτόμες γαστρονομικές δράσεις επέλεξε η ΕΛΟΠΥ για να προωθήσει τα φρέσκα ψάρια Fish From Greece των Μελών της, στο Rhode Island των ΗΠΑ και το Λονδίνο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την εξωστρέφεια της και το στόχο της να τοποθετήσει τα φρέσκα ελληνικά ψάρια των Μελών της στην διεθνή κουζίνα.

Στις 26 & 27 Οκτωβρίου, υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ, δύο master classes μαγειρικής με τσιπούρες και λαβράκια Fish from Greece, στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο Johnson & Wales College of Food Innovation & Technology, στην πολιτεία Rhode Island σε συνεργασία με την οργάνωση Culinary Chefs Greece - Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας που εκπροσωπήθηκε από τους Δ. Κυριακόπουλο (Πρόεδρο) και Χ. Γκότση (Αντιπρόεδρο). Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Senator του Rhode Island Leonidas Raptakis, προσκεκλημένος της ΕΛΟΠΥ.


Στις 8 Νοεμβρίου, στο δείπνο του θεσμού Greek Travel Awards που παρέθεσε το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο σε 100 δημοσιογράφους ταξιδιωτικών προορισμών, η ΕΛΟΠΥ προσέφερε φρεσκότατα λαβράκια, τσιπούρες και κρανιούς Fish from Greece. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Six Park Place, με σκοπό τον εορτασμό της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού, παρουσίασε ο ηθοποιός Alexis Conran. Το μενού για την ξεχωριστή βραδιά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Ελληνίδα νικήτρια του Master Chef BBC, chef Ειρήνη Τζώρτζογλου.

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησε και στις δύο εκδηλώσεις η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.


Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 21 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα, ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

Read More »
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΟΠΥ ΣΕ HΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΟΠΥ ΣΕ HΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΑΠ' ΕΚΕΙ": Με αφορμή το νέο επεισόδιο στη δίκη Μπελέρη - Κοκαβέση

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΑΠ' ΕΚΕΙ": Με αφορμή το νέο επεισόδιο στη δίκη Μπελέρη - Κοκαβέση


ΣΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ

Οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση των Μπελέρη – Κοκαβέση αποκαλύπτουν αυτό που ήταν ολοφάνερο από την αρχή του στησίματος της σκευωρίας που εξυφάνθηκε από το στενό επιτελείο του Αλβανού πρωθυπουργού.
 Ένας μάρτυρας, καταδικασμένος για απάτες στο παρελθόν, παραδέχθηκε ότι έλαβε χρήματα από τις υπηρεσίες προκειμένου να παγιδεύσουν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας και τον συνεργάτη του. Όλα αυτά μετά από μια δαιδαλώδη και χρονοβόρα δικαστική διαδικασία 6 μηνών και η οποία προβλέπεται να είναι τέτοια ώστε να μην αποδοθεί η δικαιοσύνη καθώς και η τιμωρία των ενόχων που την έστησαν. Από μόνο του το στοιχείο αυτό δηλαδή του “agent provocateur” στο αλβανικό Ποινικό Δίκαιο αποτελεί ευθεία παράβασή του. Κι όμως το ζήτημα δεν είναι ζήτημα παράβασης του δικαίου αλλά ξεκάθαρα πολιτικό. Όπως έχουμε τονίσει δεν είναι ζήτημα σεβασμού του θεσμού της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου που επικαλείται ο Ελλαδίτης πρωθυπουργός μας. Είναι ζήτημα παράβασης του ίδιου του πρωθυπουργού που σε όλη την προεκλογική περίοδο απειλούσε και λοιδορούσε δημόσια τον Φρέντη Μπελέρη με στόχο τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων για την αποτυχία της εκλογής του. Είναι ζήτημα της κλίκας που κινείται γύρω από τον πρωθυπουργό για να εξασφαλίσει τη συνέχεια της καταπάτησης των περιουσιών των Χιμαριωτών με στόχο:

α) τον πλουτισμό των ολιγαρχών,

β)το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και

γ) την εκδίωξη των Ελλήνων από την επαρχία Χιμάρας και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Για αυτούς τους τρεις στόχους το ελλαδικό πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται ως ανεπαρκές στο να φροντίσει τους Έλληνες της Χιμάρας, να καταγγείλει αποτελεσματικά τις παραβιάσεις του δικαίου και να σταθεί εμπόδιο στις επεμβάσεις του αλβανικού κράτους. Δεν είναι ο σεβασμός προς το κράτος δικαίου αλλά είναι η φοβία που διακατέχει την ελλαδική ελίτ ότι θα διασαλευτούν οι σχέσεις με αποτέλεσμα την ύφεση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των μελλοντικών επενδύσεων από τα πακέτα Ανάκαμψης της ΕΕ. Είναι η καλλιέργεια που διέπει την ελλαδική ελίτ να είναι το υπάκουο παιδί των δυτικών αφεντικών στο πλαίσιο των συμφερόντων τους στα Βαλκάνια και στην περίπτωσή μας στην Αλβανία. Όμως, η κατευναστική συμπεριφορά των αντιπροσώπων της εξωτερικής μας πολιτικής όχι μόνο δεν αποτρέπει το χειρότερο αλλά εντείνει τα χειρότερα. Έτσι βλέπουμε την αναβάθμιση της αλβανικής πλευράς και την πρωταγωνιστική της δραστηριότητα (διαμεσολάβηση στην κρίση Κοσόβου-Μετοχίων, προεδρία της Συνόδου Δυτικών Βαλκανίων, δράση για το μεταναστευτικό με σύμπραξη – υποταγή στην Ιταλία, διεθνής διαπραγμάτευση για το Μεσανατολικό, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κλπ). Από την άλλη βλέπουμε ότι το ζήτημα των Βορειοηπειρωτών μας έχει περιοριστεί στην ορκωμοσία του προφυλακισμένου Μπελέρη και στο βαλκανικό πεδίο η Ντόρα Μπακογιάννη, ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ελίσσεται διπλωματικά με στόχο την αναγνώριση του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους. Ποιος θυμάται άραγε τον πατέρα της που είχε δηλώσει πριν από 30 χρόνια την εξίσωση του Κοσόβου με την Εθνική Ελληνική Μειονότητα;

Τέλος, η έκθεση της Κομισιόν για την Αλβανία που εκδόθηκε πρόσφατα και αναφέρει ως δελτίο ενημέρωσης τα γεγονότα της σύλληψης και προφυλάκισης του Μπελέρη ολοκληρώνει όλα όσα προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι ελλαδιτοαλβανικές σχέσεις παραμένουν ως έχουν και όλοι κερδίζουν χρόνο, χρήμα και αναγνώριση για τις εκδουλεύσεις τους σε βάρος των Βορειοηπειρωτών μας.

Αν αυτοί που περιμένουμε να μάς ακούσουν δεν ακούνε, τότε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς.

Πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ “Οι Απ’ Έδω”
για τα δικαιώματα της γηγενούς Ελληνικής Ηπειρώτικης Κοινότητας στην ΑλβανίαRead More »
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΑΠ' ΕΚΕΙ": Με αφορμή το νέο επεισόδιο στη δίκη Μπελέρη - Κοκαβέση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΑΠ' ΕΚΕΙ": Με αφορμή το νέο επεισόδιο στη δίκη Μπελέρη - Κοκαβέση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα (10/11), καθώς οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν και τα έντονα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική, όπου από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα καιρικά φαινόμενα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, ενώ από αργά το βράδυ θα βελτιωθεί ο καιρός.

Αναλυτικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Σήμερα, Παρασκευή:

Από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Αύριο, Σάββατο:
Από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.
Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη.
Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.
Από το πρωί του Σαββάτου έως αργά το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, με ένταση 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο.


Meteo: Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας έως τη Δευτέρα

Δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας από την Παρασκευή 10/11 έως τη Δευτέρα 13/11. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.


Η επικράτηση νότιων και δυτικών ανέμων που κατά διαστήματα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και θα προκαλούν σχετικά υψηλό κυματισμό.
Σε ότι αφορά στην πρώτη ημέρα της επερχόμενης κακοκαιρίας, Παρασκευή 10/11, η πρώτη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν στη Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και στα νότια της Κρήτης. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 10/11 καθώς και οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Με μαύρες και λευκές κουκίδες σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μικρού μεγέθους ενώ με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μεγαλύτερου μεγέθους.Read More »
Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Όχι του Υπουργείου στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Όχι του Υπουργείου στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών


Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εποχικών πυροσβεστών με αίτημα τη μονιμοποίησή τους, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με βάση τις κείμενες διατάξεις, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου.

Ωστόσο, σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία για πυροσβέστες επί θητεία ή μόνιμους, το Υπουργείο ΚΚΠΠ πριμοδοτεί καθοριστικά την εποχικότητα.

Ενδεικτικά, στον προηγούμενο διαγωνισμό για πυροσβέστες ΕΜΟΔΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό των προσληφθέντων αφορούσε εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια του διαγωνισμού.

Το ίδιο σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο και στον μελλοντικό διαγωνισμό.
Read More »
Όχι του Υπουργείου στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών Όχι του Υπουργείου στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Ερωτήματα για τη διαθεσιμότητα των σκαφών του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Ερωτήματα για τη διαθεσιμότητα των σκαφών του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα


Αόριστες θεωρεί ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αυλωνίτης, τις απαντήσεις του υπουργείου σχετικά με τη διαθεσιμότητα κατάλληλου σκάφους στην Ηγουμενίτσα για να αντιμετωπιστεί το εργατικό δυστύχημα σε φορτηγό πλοίο.

Στο μοιραίο δυστύχημα, στο φορτηγό πλοίο «ΑΤΑ 2», με σημαία Βανουάτου, στην Πλαταριά της Ηγουμενίτσας στις 2 Νοεμβρίου, που είχε συνέπεια τον θάνατο του μόλις 26 χρόνων ναυτικού από τη Γεωργία, επανέρχεται ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αυλωνίτης, καθώς, όπως αναφέρει, δεν έλαβε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, αμέσως μετά την πρώτη παρέμβαση του κ. Αυλωνίτη, σχολίασε ότι «κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τραγικού συμβάντος, όπως αυτό στην Ηγουμενίτσα, θα ήταν άχαρη και άδικη», ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία καθυστέρηση στην παραλαβή του τραυματία από το πλοίο και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ θέτει εκ νέου τα ερωτήματα:

1. Τι ώρα προσέγγισε το φορτηγό πλοίο το σκάφος του Λιμενικού για να παραλάβει τον βαριά τραυματισμένο ναυτικό;

2. Αληθεύει η πληροφορία ότι η κλήση για παροχή βοήθειας από το πλοίο ελήφθη την 02/11/2023 λίγο μετά τις 18.00 και το σκάφος που παρέλαβε και μετέφερε τον ναυτεργάτη έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας περίπου στις 20.10, αφού απέπλευσε από τα Σύβοτα, καθώς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν υπήρχε διαθέσιμο σκάφος;

3. Ηταν κατάλληλο το σκάφος του Λιμενικού που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του ναυτεργάτη; Κατά τη διακομιδή του με το σκάφος δέχθηκε τις δέουσες ιατρικές φροντίδες; Βρισκόταν σε κλειστό χώρο του σκάφους επάνω σε φορείο ή είχε τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

4. Ποια ήταν η διαθεσιμότητα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος την ημέρα του δυστυχήματος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;

5. Το σκάφος με το οποίο διακομίστηκε ο ναυτεργάτης ήταν το μόνο διαθέσιμο; Και αν ναι, τα δύο σκάφη που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχαν ενταχθεί στη δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας πού βρίσκονται τώρα;

6. Πού βρίσκεται το περιπολικό σκάφος τύπου LAMBRO 57, το οποίο είχε διατεθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μήκους περίπου 18 μέτρων, το οποίο με το έμπειρο πλήρωμά του έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία δεκάδες τέτοιες διακομιδές, από την Κέρκυρα αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Β. Ιονίου, ακόμα και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες; Η ερώτηση αυτή γίνεται για δεύτερη φορά, μετά την τραγική απώλεια τον Δεκέμβριο του 2022 της 60χρονης γυναίκας από τους Παξούς και την αδυναμία έγκαιρης μεταφοράς της λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής σε νεότερη δήλωση του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη για τον τραγικό θάνατο αλλοδαπού ναυτικού

«Σε απάντηση νεότερης δήλωσης του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη σχετικά με τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος στην Ηγουμενίτσα, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο αλλοδαπού ναυτικού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνει και πάλι ότι προέβη αμέσως σε όλες τις νόμιμες και δέουσες ενέργειες τόσο για τη διακομιδή σε νοσοκομείο του άτυχου ναυτικού όσο και για την εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις αυτές, υπάρχει και η οδός της κοινοβουλευτικής απαντήσεως.»
Read More »
Ερωτήματα για τη διαθεσιμότητα των σκαφών του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα Ερωτήματα για τη διαθεσιμότητα των σκαφών του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Αυξήθηκαν οι απάτες στις συναλλαγές με κάρτα το πρώτο εξάμηνο του 2023

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Αυξήθηκαν οι απάτες στις συναλλαγές με κάρτα το πρώτο εξάμηνο του 2023


Oι κάτοχοι του «πλαστικού χρήματος» επιβαρύνθηκαν κατά 7,2 εκατ. ευρώ περίπου το α΄ εξάμηνο του 2023 λόγω των αυξημένων κατά 31% περιστατικών απάτης, που ανέβασαν το ποσό που «υπεξαιρέθηκε» από κάρτες στα 11,4 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 29% σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2022).
 Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και άλλα 79,5 εκατ. ευρώ που ήταν οι ηλεκτρονικές απάτες (phishing) το 2022 (δεν έχουν δημοσιευθεί νεότερα στοιχεία) στους τραπεζικούς λογαριασμούς, εκτινάσσοντας το επίπεδο της απάτης κοντά στα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Μέσα σε ένα έτος η αξία των συναλλαγών με «πλαστικό χρήμα» αυξήθηκε κατά 18%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα της ΤτΕ, αν και τα ποσά των παράνομων υποκλοπών στοιχείων λογαριασμού ή στοιχείων κάρτας είναι μικρά σε σχέση με αυτά που διακινούνται συνολικά μέσω μεταφοράς χρημάτων ή μέσω αγορών με πλαστικό χρήμα (αντιπροσωπεύουν το 0,003% και το 0,02% αντίστοιχα), η αξία των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν αυξήθηκε κατά 204% στην πρώτη κατηγορία σε σχέση με το 2021 και κατά 29% στη δεύτερη σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2022.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν:

• 16.339 περιστατικά απάτης συνολικής αξίας 79,5 εκατ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς το 2022 έναντι 8.365 περιστατικών απάτης συνολικής αξίας 26,3 εκατ. ευρώ το 2021.

• 202.000 περιστατικά απάτης συνολικής αξίας 12,5 εκατ. ευρώ σε συναλλαγές με κάρτες το α΄ εξάμηνο του 2023 έναντι 151.203 περιστατικών απάτης συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ το β΄ εξάμηνο του 2022.

Στο απυρόβλητο είναι οι άμεσες χρεώσεις, δηλαδή η μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό (μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος SEPA) οι οποίες, όπως διαπιστώνει η ΤτΕ, συνεχίζουν να αποτελούν το πλέον ασφαλές μέσο πληρωμής, καθώς το 2022 δεν αναφέρθηκαν περιστατικά απάτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επιβάρυνση των καταναλωτών από τις απώλειες μέσω καρτών ήταν αυξημένη το α΄ εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Συγκεκριμένα, οι οικονομικές απώλειες που επιμερίζονται μεταξύ καταναλωτών και τραπεζών ανάλογα με τον βαθμό υπαιτιότητάς τους, ανήλθαν σε 11,4 εκατ. ευρώ και τα 7,2 εκατ. ευρώ (ποσοστό 63% έναντι 52% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα) επιβάρυναν τους κατόχους των καρτών. Αντίθετα οι εκδότες και οι πάροχοι των καρτών, δηλαδή οι τράπεζες, επιβαρύνθηκαν με 4,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 37%.

Η αύξηση των αγορών στο Διαδίκτυο έφερε αύξηση της απάτης στις κάρτες. Στο Διαδίκτυο καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά απάτης, σε αντίθεση με τα περιστατικά απάτης σε ATM και POS, που καταγράφουν πολύ μικρότερα ποσοστά. Συγκεκριμένα, το α΄ εξάμηνο του 2023, ο αριθμός των περιστατικών απάτης που καταγράφηκε ανά κανάλι συναλλαγής αφορούσε 2,7 χιλ. περιστατικά στις συναλλαγές ΑΤΜ, 26 χιλ. στις πληρωμές POS και 174 χιλ. στις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου. Η αντίστοιχη αξία των περιστατικών απάτης διαμορφώθηκε σε 900 χιλ. ευρώ στις συναλλαγές ΑΤΜ, σε 2,5 εκατ. ευρώ στις πληρωμές POS και σε 9 εκατ. ευρώ στις εξ αποστάσεως συναλλαγές, με το 97% εξ αυτών να αφορά περιστατικά απάτης μέσω Διαδικτύου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, οι περιπτώσεις της διαδικτυακής απάτης αφορούν ως επί το πλείστον συναλλαγές αγορών από εμπόρους του εξωτερικού με κάρτες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, λόγω της εκτενέστερης χρήσης του διεθνούς προτύπου ασφαλών συναλλαγών 3D Secure από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών στην Ελλάδα έναντι των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών του εξωτερικού.


Read More »
Αυξήθηκαν οι απάτες στις συναλλαγές με κάρτα το πρώτο εξάμηνο του 2023 Αυξήθηκαν οι απάτες στις συναλλαγές με κάρτα το πρώτο εξάμηνο του 2023 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας


Η επικείμενη άνοδος του πληθωρισμού προκαλεί ανησυχία γενικώς αλλά υπάρχουν και παράγοντες που φαίνεται να ποντάρουν σε αυτήν, όσο κι αν ακούγεται περίεργο.

Σε λίγες ώρες, αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ τα αναλυτικά στοιχεία του πληθωρισμού για το μήνα Οκτώβριο του 2023, όπου το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν οι τιμές των τροφίμων, οι οποίες ουσιαστικά επηρεάζουν και προβληματίζουν το μέσο Έλληνα.

Το κύμα της ακρίβειας όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά αναμένεται να συνεχιστεί και μάλιστα εντονότερο, κυρίως σε ό,τι αφορά ακριβώς τα τρόφιμα.

Τα «μαύρα μαντάτα» για τον πληθωρισμό έφερε ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ,Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος προέβλεψε μια νέα άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή πριν υπάρξει μόνιμη και σταθερή αποκλιμάκωση.

Πολλοί άλλοι μιλούν για «πληθωρισμό απληστίας» κατηγορώντας πολλές πολυεθνικές αλλά και εγχώριες εταιρείες για μη αιτιολογημένη άνοδο των τιμών, που βελτιώνει βίαια τα αποτελέσματα τους ενόψει μάλιστα του κλεισίματος της χρονιάς.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι οι ανατιμήσεις κατά την περυσινή χρονιά προκάλεσαν μείωση των πραγματικών εισοδημάτων των νοικοκυριών, που καταγράφηκε στο 2% για τα ελληνικά νοικοκυριά το 2022, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το επόμενο «θύμα» ήταν βεβαίως η καταναλωτική ζήτηση, με τον όγκο πωλήσεων του λιανεμπορίου να καταγράφει αισθητή πτώση ακόμη και τον φετινό Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκε τον Αύγουστο του 2023 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2022 κατά 2,4%.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 3,6%, κάτι που στην ουσία αποδεικνύει ότι η αύξηση του τζίρου είναι πληθωριστική. Τούτο φαίνεται ιδιαιτέρως στην περίπτωση των καταστημάτων ειδών διατροφής, όπου ο μεν κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση 8,4%, ο δε δείκτης όγκου μείωση 0,7%.

Οι πολίτες ωστόσο δε θα πρέπει να περιμένουν μια γενναία και αποδοτική μείωση του εισοδήματός τους, καθώς, το οικονομικό επιτελείο έχει τονίσει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να διασαλευτεί ο στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2023 στο 1,1% και το 2024 στο 2,1%.

Η χώρα βρίσκεται σε φάση περιστολής των δαπανών μια και η ανάπτυξη από μόνη της δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κρατικά έσοδα για να λειτουργήσουν και οι δύο πυλώνες.

Από την άλλη πλευρά, μια νέα μεγάλη αναταραχή στις τιμές ενέργειας διεθνώς ενδέχεται να προκαλέσει νέα αρνητικά δεδομένα για τον πληθωρισμό.

Ποιος μπορεί να ελπίζει σε έναν υψηλότερο πληθωρισμό;

Πρώτα από όλους το ίδιο το ελληνικό δημόσιο. Ο υψηλός πληθωρισμός έχει λειτουργήσει και θετικά αφού έχει δώσει μεγάλη ώθηση στα φορολογικά έσοδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπέρβαση των εσόδων από ΦΠΑ σε σχέση με τον στόχο αγγίζει τα 779 εκατ. Ευρώ στο εννεάμηνο.

Οι πολίτες όμως δοκιμάζονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα φορολογικά έσοδα δεν ήταν ικανοποιητικά τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η ακρίβεια φαίνεται ότι οδηγεί σε άνοδο το ονομαστικό ΑΕΠ, που σχετίζεται με τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Το ελληνικό δημόσιο θα επιδιώξει λοιπόν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια στην αποπληρωμή φόρων αλλά και τόνωση της κατανάλωσης, ώστε οι έμμεσοι φόροι να συνεχίσουν να αποδίδουν πλέον του ύψους που έχει προϋπολογισθεί από πέρσι.

Το αν θα επιτύχει και τους δύο αυτούς στόχους ταυτόχρονα μένει να το δούμε.


Read More »
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας Τα χειρότερα είναι μπροστά μας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον Γιάννη Κράνο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023
Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον Γιάννη Κράνο


Τον δημοσιογράφο Γιάννη Κράνο που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή αποχαιρετά η Νομαρχιαή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε την είδηση της αναγγελίας του θανάτου του δημοσιογράφου του Δημοτικού Ραδιοφώνου, «ψυχή» του ειδησεογραφικού site Epirusgate και πρώην Γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, Γιάννη Κράνου, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.

Ο εκλιπών υπηρέτησε με αφοσίωση τον χώρο της δημοσιογραφίας και η προσφορά του στον τομέα της ενημέρωσης και στην ενίσχυση των νέων στην πολιτική δράση ήταν εξαιρετική.

Υπήρξε πάντα άνθρωπος των αγώνων του δημοκρατικού χώρου, πάντα με διάθεση για συνεργασία και συναίνεση.

Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Ο φίλος Γιάννης θα μείνει αξέχαστος για την προσφορά του στη δημοσιογραφία και την πολιτική ζωή της περιοχής μας».
Read More »
Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον Γιάννη Κράνο Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον Γιάννη Κράνο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Σελίδες