ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Ακατάλληλο για πόση το νερό της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
Ακατάλληλο για πόση το νερό της Ηγουμενίτσας

Το επικίνδυνο κολοβακτήριο Εσερίχια κόλι (Escherichia coli, συντομογραφία E. coli) ανιχνεύτηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.

Ορισμένα
στελέχη ,  του βακτηρίου E. coli (όπως ένα στέλεχος που ονομάζεται O157: Η7) μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αναιμία ή νεφρική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.
Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο...
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Ακατάλληλο για πόση το νερό της Ηγουμενίτσας ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ  Ακατάλληλο για πόση το νερό της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Εσείς τι θα κάνετε το 4ημερο του Αγ. Πνεύματος;

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Εσείς τι θα κάνετε το 4ημερο του Αγ. Πνεύματος;


Ταξιδέψτε στην Κων/πολη μόλις με 239€
4ήμερη Οδική εκδρομή στις 29 Μαϊου 2015


Έαν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα την Κων/πολη, το 4ήμερο του Αγ. Πνεύματος αποτελεί μια καλή ευκαιρία να το κάνετε, με χαμηλό κόστος!

Το γραφείο μας οργανώνει στις 29 Μαϊου μια Νέα Εκδρομή στην Κων/πολη, με αναχώρηση από Ηγουμενίτσα, και στάσεις για επιβίβαση σε Ιωάννινα και Γρεβενά.

Ακολουθεί αναλυτικό Πρόγραμμα:

1η μέρα 29/5
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
Συγκέντρωση το πρωί 06:00 στο Angelika Pallas και 06:50 στα Ιωάννινα. Άμεση αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα ελευθέρως. Άφιξη στη Πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα.

2η μέρα 30/5/2015
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Ναό της Πανάγιας των Βλαχερνών, το Άγιασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι των σουλτάνων το Ντολμαμαξέ Θα ακολουθήσει ο γύρος του Βοσπόρου με το πούλμαν η προαιρετικά με καραβάκι για κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Γεύμα σε παραλιακή ψαροταβέρνα του Βοσπόρου και ελεύθερο απόγευμα. Σας προτείνουμε για το βράδυ προαιρετικό γλέντι με φολκλορικά μπαλέτα, χορό της κοιλιάς και τραγούδι.

3η μέρα 31/5/2015
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αρχίζουμε την ξενάγηση μας την Αγία Σοφία. Ένα μοναδικό αριστούργημα στην ιστορία της αρχιτεκτονικής. Με την ιδιορρυθμία και τα μωσαϊκά που στολίζουν τον εσωτερικό της χώρο έχει μια εξέχουσα θέση στην ιστορία. Ο Μέγας Κωνσταντίνος θεωρείται ο ιδρυτής της Άγιας Σοφίας. Στη συνέχεια θα δούμε το Μπλε Τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, τον αρχαίο Ιππόδρομο, και τη Βασιλική στέρνα του Ιουστινιανού. Μετά το μεσημεριανό γεύμα θα επισκεφθούμε τα 4216 καταστήματα του "Καπαλι Τσαρσί", για συμφέρουσες αγορές χρυσαφικών και δερμάτινων ειδών.

4η μέρα 1/6/2015
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Αναχώρηση το πρωί δια μέσω της Σηλυβρίας και Ραιδεστού για τα σύνορα. Διατυπώσεις και δια μέσω της Εγνατίας με ανάλογες στάσεις άφιξη αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα. Κρατήστε τις ποιο όμορφες αναμνήσεις απ αυτό το υπέροχο ταξίδι στο παρελθόν και στο παρόν με εικόνες χρώματα και γεύσεις από τόπους με ξεχωριστή εικόνα και ιστορία.

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 239,00€
ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Μεταφορα με υπερυψωμένο άνετο πούλμαν
3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4**** κεντρικό
Το πρωινό στο ξενοδοχείο με πλούσιο μπουφέ
Τις ξεναγήσεις - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ξεναγό στην Κων/πολη 
 
Για κρατήσεις καλέστε στο 26650 22158 & 26944
Υπεύθυνος τμήματος Τουρισμού: Πέτρος Σκρέκος

Θέλετε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας;

Συμμπληρώστε εδώ την Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος >>

Επισκεφθείτε την σελίδα της εκδρομής στο Website μας!
Read More »
Εσείς τι θα κάνετε το 4ημερο του Αγ. Πνεύματος; Εσείς τι θα κάνετε το 4ημερο του Αγ. Πνεύματος; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΑΡΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΣΑΡΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ:
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 484
ΨΗΦΙΣΑΝ 291
ΕΓΚΥΡΑ 282
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ 9

ΕΛΑΒΑΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 150 53,19%
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 60 21,28%
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 29 10,28%
ΔΑΚΕ 24 8,50%
ΠΑΜΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 19 6,74%

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
ΤΣΑΠΕΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΗΤΣΕΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΣΑΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
 
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ:
ΤΖΕΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Β) ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 484
ΨΗΦΙΣΑΝ 291
ΕΓΚΥΡΑ 284
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ 7
 
ΕΛΑΒΑΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 170 59,85%
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 44 15,49%
ΠΑΜΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 26 9,15%
ΔΑΚΕ 23 8,09%
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 21 7,39%

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
ΤΣΑΠΕΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 
ΕΝΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Read More »
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΑΡΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  ΣΑΡΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Ανοιχτή συνάντηση στην Τοπική Κοινότητα Συβότων, παρουσία του Δημάρχου, την Κυριακή

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Ανοιχτή συνάντηση στην Τοπική Κοινότητα Συβότων, παρουσία του Δημάρχου, την Κυριακή


Η Τοπική Κοινότητα Συβότων προσκαλεί τους πολίτες και τους επαγγελματίες των Συβότων την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στην νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στα Σύβοτα, στην πρώτη Ανοιχτή Συνάντηση προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς.

Στην συνάντηση θα παραστεί ο Δήμαρχος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας.Read More »
Ανοιχτή συνάντηση στην Τοπική Κοινότητα Συβότων, παρουσία του Δημάρχου, την Κυριακή Ανοιχτή συνάντηση στην Τοπική Κοινότητα Συβότων, παρουσία του Δημάρχου, την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών


Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν στην πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Μαΐου & ώρα 07:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας.


Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Παρεμβάσεις:
  • Τι είναι τελικά φασισμός; Λίλα Κυριάκη
  • Η περίοδος πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Ναταλία Χαντζάρα
  • Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος Χρυσηίδα Γεωργίου
  • Το οικονομικό και κοινωνικό τοπίο μετά τη λήξη του πολέμου Ματίνα Τζάκου
  • Οι εκφράσεις του φασισμού στο σήμερα Νίκος Μπρέστας

Ζωντανό μουσικό αφιέρωμα με τους Χρυσηίδα Γεωργίου και Γρηγόρη Πάρλα.

Προβολή βίντεο και πλούσιου φωτογραφικού υλικού.
Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

ΚΙΔΗΣΟ: Συνάντηση αυτοοργάνωσης στην Ηγουμενίτσα με παρουσία του Μιχάλη Καρχιμάκη

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
ΚΙΔΗΣΟ: Συνάντηση αυτοοργάνωσης στην Ηγουμενίτσα με παρουσία του Μιχάλη Καρχιμάκη


Με κυριίαρχες τις συναντήσεις αυτοοργάνωσης συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι δράσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνουν επίσης συναντήσεις στελεχών και ομάδων με παρεμβάσεις και οργάνωση συζητήσεων για επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τη χώρα.

Τις προηγούμενες μέρες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα, στις 4 Μαϊου με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος μίλησε με φίλους και μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου θα υπάρξει ολομέλεια αυτοοργάνωσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, στην Ηγουμενίτσα, με παρουσία του Μιχάλη Καρχιμάκη
Read More »
ΚΙΔΗΣΟ: Συνάντηση αυτοοργάνωσης στην Ηγουμενίτσα με παρουσία του Μιχάλη Καρχιμάκη ΚΙΔΗΣΟ: Συνάντηση αυτοοργάνωσης στην Ηγουμενίτσα με παρουσία του Μιχάλη Καρχιμάκη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Βουνό τα σκουπίδια στα τουριστικά (;) Σύβοτα

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Βουνό τα σκουπίδια στα τουριστικά (;) Σύβοτα


Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από την κατάσταση που επικρατεί στο τουριστικό χωριό, με τα σκουπίδια.

Τα σκουπίδια έχουν να μαζευτούν πάνω από 15 ημέρες και έχουν σχηματίσει βουνά σε όλα τα κεντρικά σημεία.


Το πρόβλημα, πέρα από τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δημιουργεί και αρνητική εικόνα, εν όψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου, στο πιο τουριστικό μέρος της Θεσπρωτίας, που αποτελεί τη βιτρίνα του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Μπορεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμάτων σε ιδιώτη να βρίσκεται σε εξέλιξη (εδώ και ένα μήνα), αυτό όμως δεν δικαιολογεί τη Δημοτική Αρχή, η οποία πρέπει άμεσα, με δικά της μέσα, να προχωρήσει στην αποκομιδή τους.
Read More »
Βουνό τα σκουπίδια στα τουριστικά (;) Σύβοτα Βουνό τα σκουπίδια στα τουριστικά (;) Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χωρίς τηλέφωνα το Σάββατο και την Κυριακή

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Ηγουμενίτσα: Χωρίς τηλέφωνα το Σάββατο και την ΚυριακήΣας ενημερώνουμε ότι λόγω των εργασιών διαμόρφωσης της οδού 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα, θα απαιτηθεί να γίνει διακοπή των τηλεφωνικών γραμμών σε όλη σχεδόν την περιοχή του Λαδοχωρίου, μεταξύ αυτών και του Ο.Λ.ΗΓ.

Οι διακοπές θα πραγματοποιούνται σταδιακά μεταξύ Σαββάτου 09/05/2015 και ώρα 08:00 το πρωί με 18:00 το απόγευμα και Κυριακής 10/05/2015 και ώρα 08:00 το πρωί με 15:00 το μεσημέρι.

Η διάρκεια των διακοπών αναμένεται να είναι, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν, από έξι έως και οκτώ ώρες.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χωρίς τηλέφωνα το Σάββατο και την Κυριακή Ηγουμενίτσα: Χωρίς τηλέφωνα το Σάββατο και την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για την αντιμετώπιση ζημιών σε καλλιέργειες από αγριογούρουνα

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για την αντιμετώπιση ζημιών σε καλλιέργειες από αγριογούρουνα


Σύμφωνα με υπόμνημα των καλλιεργητών – ελαιοπαραγωγών των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πάργας, Ανθούσας, Αγιάς Δήμου Πάργας, Π.Ε. Πρέβεζας και Πέρδικας, καθώς και του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί όξυνση του προβλήματος πρόκλησης ζημιών από αγριόχοιρους σε καλλιέργειες που βρίσκονται στις ορεινές εκτάσεις του Δήμου Πάργας και του Δημοτικού Διαμερίσματος Πέρδικας Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα η γρήγορη και ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων έχει προκαλέσει την πυκνότητα της παρουσίας τους στις καλλιέργειες για αναζήτηση τροφής με αποτέλεσμα να προκαλούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, εκτός των τραυματισμών των ίδιων των καλλιεργητών που παρασύρονται από τα αγριογούρουνα παρατηρούνται καταστροφές:

- Των ελαιοδικτύων που χρησιμοποιούνται στα κτήματα για τη συγκομιδή των καρπών.

- Των περιφράξεων των κτημάτων.

- Των αναβαθμίδων των ξερολιθιών και

- ξερίζωμα των μικρών δένδρων και των κηπευτικών.

Σε πρόσφατη ενημέρωση προς τη Βουλή των Ελλήνων, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (30/10/2014, αρ.πρωτ.:294), με θέμα την «αντιμετώπιση ζημιών σε καλλιέργειες από αγριογούρουνα», αναφέρεται ότι οι ζημιές που προξενούνται σε καλλιέργειες από επιδρομές αγριογούρουνων, περιοχών προστατεύονται από τη συνθήκη Ramsar και καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ.) Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ότι οι υπηρεσίες του ΕΛ.ΓΑ. «εξετάζουν την πρόταση που έχει κατατεθεί από διάφορους φορείς για επιχορήγηση αγροτών για αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Επίσης σε άλλο έγγραφο προς τη Βουλή των Ελλήνων (4/11/2014, αρ.πρωτ.:2462) αναφέρεται: «η ρύθμιση των υπερπληθυσμών των ειδών της άγριας πανίδας τα οποία προκαλούν καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες γίνεται βάσει της Δασικής νομοθεσίας με ειδικά συνεργεία κυνηγών τα οποία συγκροτούνται από την αρμόδια Δασική αρχή κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας (παρ. 2α του άρθρου 259 του ΝΔ 86/69)».


Κατόπιν των παραπάνω:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των αγροτών των περιοχών που πλήττονται;

- Θα επεκταθεί άμεσα η ασφαλιστική κάλυψη ζημιών από αγριογούρουνα, που σήμερα ο κανονισμός καλύπτει μόνο στις περιοχές RAMSAR;

- Θα ενταχθεί στο πλαίσιο της ενεργητικής προστασίας που ασκεί ο ΕΛΓΑ η επιχορήγηση 100% της αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτροφόρας γραμμής περίφραξης σε καλλιέργειες για την προστασία τους από επιδρομές αγριογούρουνων και να συμπεριληφθεί αυτή στην Απόφαση Επιχορήγησης Μέσων Ενεργητικής Προστασίας του ΕΛΓΑ;

- Θα χαρακτηριστεί από τον ΕΛΓΑ ο κίνδυνος από αγριόχοιρους σαν ασφαλίσιμος, διότι δεν είναι απόλυτα προβλέψιμος και δεν εντοπίζεται σε συγκεκριμένο κάθε φορά και στενό γεωγραφικό πλαίσιο;
Οι βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας
Στέργιος Γιαννάκης
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για την αντιμετώπιση ζημιών σε καλλιέργειες από αγριογούρουνα Ερώτηση Γιόγιακα για την αντιμετώπιση ζημιών σε καλλιέργειες από αγριογούρουνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)Αποικία σταχτοτσικνιάδων στο Δέλτα Αχέροντα


video


Νυχτοκόρακας στο Δέλτα Αχέροντα

Read More »
ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Τραυματίστηκε μετανάστης στην προσπάθεια του να εισέλθει στον περίφρακτο χώρο του λιμένα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Τραυματίστηκε μετανάστης στην προσπάθεια του να εισέλθει στον περίφρακτο χώρο του λιμένα Ηγουμενίτσας
 

Ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος επιχείρησε να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό κρυμμένος στα αξόνια ασυνόδευτου επικαθήμενου, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ο ανωτέρω, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να εισέλθει στον περίφρακτο χώρο του λιμένα, διεκομίσθει με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών, απ'όπου και εξήλθε.

Επίσης, ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματίστηκε μετανάστης στην προσπάθεια του να εισέλθει στον περίφρακτο χώρο του λιμένα Ηγουμενίτσας Τραυματίστηκε μετανάστης στην προσπάθεια του να εισέλθει στον περίφρακτο χώρο του λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Αναστολή διαγωνισμών εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Αναστολή διαγωνισμών εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων


Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά το υπ’ αρίθμ. 67184/Δ2/29-04-2015 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την προσωρινή διακοπή των διαγωνισμών εκμίσθωσης κυλικείων λόγω επανεξέτασης του πλαισίου λειτουργίας των κυλικείων των Δημόσιων Σχολείων, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ τις προκηρύξεις διεξαγωγής διαγωνισμών για την εκμίσθωση των κυλικείων στο 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, στο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας.


Read More »
Αναστολή διαγωνισμών εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων Αναστολή διαγωνισμών εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

O Άκης Πετρετζίκης στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
O  Άκης Πετρετζίκης στην Ηγουμενίτσα
Read More »
O Άκης Πετρετζίκης στην Ηγουμενίτσα O  Άκης Πετρετζίκης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου - Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που θα γίνει σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο 9 Μαΐου, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:
 
Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου, ημέρας της εορτής.
 
Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

Ώρα 10.10΄ : Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ώρα 10.45΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων

Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ.

Δηλώσεις συμμετοχής από εκπροσώπους κομμάτων και νομικών προσώπων, για καταθέσεις στεφάνων μέχρι 7-5-2015 στα τηλέφωνα 26653-60239 και 26653-60114.
Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Pelorus: "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη" ξεκινώντας από την Πλαταριά

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Pelorus: "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη" ξεκινώντας από την Πλαταριά 


Η pelorus υπό την αιγίδα της HELMEPA σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Πλαταριάς, τον πολιτιστικό σύλλογο πλαταριάς και το καταδυτικό συνεργείο "Commercial Divers Igoumenitsa" , διοργανώνει διήμερο εθελοντικό καθαρισμό - εξωραϊσμό στο λιμάνι της Πλαταριάς 8 -10 Μαΐου στο πλαίσιο της εκστρατείας "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη"
Read More »
Pelorus: "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη" ξεκινώντας από την Πλαταριά Pelorus: "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη" ξεκινώντας από την Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Παραμυθιά για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Παραμυθιά για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών
 
Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Παραμυθίας σας προσκαλούν στην πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μάη & ώρα 8:00 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Παρεμβάσεις:

• Τι είναι τελικά ο φασισμός; ... Λίλα Κυριάκη

• Η περίοδος πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ... Ναταλία Χαντζάρα

• Ο Β'Παγκόσμιος Πόλεμος ... Χρυσηίδα Γεωργίου

• Το οικονομικό και κοινωνικό τοπίο μετά τη λήξη του πολέμου ... Ματίνα Τζάκου

• Οι εκφράσεις του φασισμού στο σήμερα ... Νίκος Μπρέστας 
Ζωντανό μουσικά αφιέρωμα με τους Χρυσηίδα Γεωργίου και Γρηγόρη Πάρλα.
Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Παραμυθιά για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Παραμυθιά για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 1936-1937 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 1936-1937 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
 
 

Συνεχίζουμε με τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Παραμυθιάς

Α. Μονοτάξιον Νηπιαγωγείον Παραμυθίας.

Ημέρα Επιθεωρήσεως 21 Ιαν. 1937.

Το Νηπιαγωγείον εξακολουθεί περιπλανώμενον από διαμερίσματος εις διαμέρισμα του διδακτηρίου αυτού, ένθα στεγάζεται το Δημ. Σχολείον. Κατά το τρέχον έτος όμως υπάρχει η βεβαιότης ότι θέλουσι λείψει αι περιπέτειαι αυτού δια της αποπερατώσεως του νέου διδακτηρίου του Δημ. Σχολείου.

Η επίπλωσις αυτού ανεκαινίσθη κατασκευασθέντων 40 ελαφρών νηπιακών μονοέδρων καθισμάτων μετ΄ αναλόγου αριθμού τραπεζίων.

Εις τα μέσα δια τας ασκήσεις ουδέν νέον προσετέθη. Εκ των χειροτεχνικών εργασιών διδάσκεται η χαρτοκολλητική , το κέντημα και η χαρτοτεχνία. Η πηλοπλαστική δεν εισήχθη λόγω της στενότητος του χώρου.

Τα υπηρεσιακά βιβλία του Νηπιαγωγείου τηρούνται κανον ικώς .

Ν ή π ι αΤμήμα Εγγεγραμμένα Παρόντα κατά την επιθεώρησιν

άρρ. Θηλ. σύνολον άρρ. θηλ. σύνολον

Α΄ 28 32 60 24 28 52

Είναι Ελληνόπουλα, καθαρά και υγιά. Είναι ζωηρότατα και εκφράζονται ελευθέρως μετά χαρακτηριστικής παιδικής πρωτοτυπίας. Συμμετέχουν προθύμως εις τα ασκήσεις και δεικνύουν εμπιστοσύνην εις την Νηπιαγωγόν των.

Ν η π ι α γ ω γ ό ς. Αικατερίνη Γευματίσδου , εξ Ιωαννίνων, ετών 37 , άγαμος, υγιής. Πτυχιούχος με 10ετή υπηρεσίαν και βαθμόν Ακολούθου.Β. Πεντατάξιον Δημοτικόν Σχολείον Παραμυθίας.

Ημέρα Επιθεωρήσεως 21 Ιανουαρίου 1937

Δ ι δ α κ τ ή ρ ι ο ν

Το Σχολείον εξακολουθεί στεγαζόμενον μετά του Νηπιαγωγείου εις το ανεπαρκέστατον διδακτήριον του τελευταίου τούτου , υφ΄ας και κατά το παρελθόν έτος συνθήκας.

Κατ΄ αυτάς αποπερατούται το ανεγειρόμενιν ενταύθα μεγαλοπρεπές διδακτήριον εξαταξίου τύπου , αλλά μόνο από του προσεχούς έτους θα καταστή δυνατόν να εγκατασταθή εν αυτώ το Σχολείον.

Ως ήτο επόμενον εν αναμονή της εγκαταστάσεως του Σχολείου εις το νέον διδακτήριον δεν εγένετο προμήθεια επίπλων , εφ΄ όσον ουδέ τα υπάρχοντα τοιαύτα δεν δύναται να περιλάβη το κτίριον ένθα στεγάζεται το Σχολείον.

Τουτ΄ αυτό ισχύσει και δια τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας εις α προσετέθησαν μία υδρόγειος σφαίρα , 4 γεωγραφικοί χάρτες , μία ανάγλυφος εικών γυψίνη παριστώσα την ύψωσιν της Σημαίας της Ελληνικής Επαναστάσεως και εικόνες της ΑΜ Μεγαλειότητος του Βασιλέως και του Πρωθυπουργού. Παρηγγέλθησαν εισέτι εικόνες για την διδασκαλίαν της Φυτολογίας και Ζωολογίας.

Η Σχολική Βιβλιοθήκη επλουτίσθη κατά το τρέχον έτος δια 32 νέων Παιδαγωγικών και 21 παιδικών βιβλίων, η των δοκιμωτέρων τούτων , άτινα χρησιμοποιήθησαν υπό διδ/λων και μαθητών. Πλην τούτων το Σχολείον λαμβάνει και τα περιοδικά Εκπαιδευτικόν Δελτίον , Εθνική Νεολαία , Αεροχημική Άμυνα, Παιδικός Κόσμος , Εκκλησιαστικόν Βήμα, Σχολική Υγιεινή, Εκπαιδευτικά Νέα, Αγροτικός Κόσμος και Εκπαιδευτικά Χρονικά.

Σχολικός κήπος δεν εκαλλιεργήθη ουδέ κατά το τρέχον έτος.

Το Σχολείον τηρείται καθαρόν, τα δε εν αυτών όργανα, έπιπλα και σκεύη είναι καταλλήλως ταξινομημένα. Κανονικώς ωσαύτως τηρείται το αρχείον και τα υπηρεσιακά βιβλία.

Μαθηταί

Τάξις Εγγεγραμμένοι Παρόντες κατά την Επιθεώρησιν

άρρ. θήλ. σύνολον άρρ. θηλ. σύνολον

Α΄ 50 44 94 48 40 88

Β΄ 39 30 69 34 28 62

Γ΄ 31 28 59 28 24 52

Δ΄ 30 15 45 30 14 44

Ε΄ 40 20 60 38 18 56

ΣΤ΄ 39 9 48 35 8 43

Σύνολον 229 146 375 213 112 325

Είναι Ελληνόπαιδες . Η φοίτησις των μαθητών είναι κανονική . Εξαίρεσιν αποτελούν μερικοί μαθηταί πένητες οι οποίοι επιδίδονται εις διαφόρους εργασίας δια να εξοικονομήσωσιν τα προς το ζην.

Λόγω του υπερβολικού αριθμού αυτών εις τα διάφορα διδασκόμενα μαθήματα αι τάξεις αποβαίνουσι δυσήνιοι και δυσδιοίκητοι, απαιτείται δε σύντονος προσπάθεια των διδασκάλων δια να εξασφαλισθή η συμμετοχή πάντων εις τα μαθήματα.

Κατά την διεξαγωγήν των μαθημάτων τηρούσι οπωσδήποτε τάξιν , αναλόγως πάντοτε και προς την προσωπικότητα του διδασκάλου, υπό του οποίου διδάσκονται , η συμμετοχή των όμως εις αυτά εξακολουθεί να είναι παθητική. Κατά το ήθος και την συμπεριφορά φαίνονται μάλλον ευγενείς και φιλότιμοι , δεν λείπουν όμως και οι βάναυσοι και οι υβρισταί.

Εκδηλώσεις αυτοδιοικήσεως δεν παρουσιάζουν, περιοριζόμενοι εις την εκτέλεσιν ορισμένων εργασιών αναφερομένων εις την εν τω Σχολείω τάξιν και καθαριότητα και υποδεικνυομένων υπό των διδασκάλων των.

Δ ι δ α σ κ α λ ο ι

1] Μιχαήλ Βούρδας , 2] Φιλομήλα Παπαδοπούλου 3] Αγγελική Ανδρικοπούλου 4] Κων/τίνος Κατσούλης και 5] Νικόλαος Βενέτης

α] Μιχαήλ Βούρδας εκ Κάτω Πεδινών Ζαγορίου, ετών 36 , έγγαμος μετά τέκνων, υγιής, πτυχιούχος Τριταξίου Διδασκαλίου Ιωαννίνων με βαθμό Γραμματέως Α΄ Τάξεως. Διευθυντής του Σχολείου.

β ] Φιλομήλα Παπαδοπούλου. Η διδασκάλισσα αύτη μέχρι των διακοπών των εορτών εδίδασκε το συνδιδασκόμενον τμήμα Γ΄ και Δ΄ τάξεως , όπερ εδέησε να χωρισθή λόγω του υπερβολικού αριθμού των μαθητών μετά την μετάθεσιν και ετέρας διδασκαλίσσης εις το Σχολείον τούτο. [ Δεν αναφέρονται τα βιογραφικά της στοιχεία]

γ] Αγγελική Ανδρικοπούλου δ/σσα Γ΄ τάξεως. Κατάγεται εκ Πατρών , ετών 21 , άγαμος υγιής . Προσόντα κέκτηται πτυχίον Αρσακείου Πατρών, έχει 1 έτους υπηρεσίαν και βαθμόν Ακολούθου.

Η διδασκάλισσα αύτη υπηρέτει εις το Δημοτικόν Σχολείον Ζωτικού, εξ ού μετετέθη εσχάτως ενταύθα.

δ ] Κων/τίνος Κατσούλης δ/λος Α΄ και Β΄ τάξεως . Κατάγεται εκ Παραμυθίας, ετών 30 , έγγαμος , υγιής. Προσόντα κέκτηται πτυχίον Τριταξίου Διδασκαλείου , έχει 10ετή υπηρεσίαν και βαθμόν Γραμματέως Β΄.

ε] Νικόλαος Βενέτης εκ Παραμυθίας ετών 39 , έγγαμος , υγιής . Κέκτηται πτυχίον Μονοταξίου Τμήματος 5/ξίου Διδασκαλείου , με 25 έτη υπηρεσίαν και βαθμόν Γραμματέως Α΄. Ο διδάσκαλος ούτος τυγχάνει βοηθός του Γραφείου Επιθεωρήσεως.

Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου
Read More »
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 1936-1937 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 1936-1937 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης


Η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου, η βελτίωση της λειτουργίας των μουσείων, η επίσπευση των αναγκαίων έργων αναστήλωσης και προστασίας των παραδοσιακών γεφυριών, η προβολή της μουσικής παράδοσης όπως και του νεότερου πολιτισμού του τόπου είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας της Ηπείρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του υπουργού στην περιοχή. Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ νομού Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μαντάς, κυρία Μερόπη Τζούφη, κ. Γιάννης Καραγιάννης, κ. Γιάννης Στέφος, οι βουλευτές νομού Άρτας κυρία Όλγα Γεροβασίλη και κ. Βασίλης Τσίρκας, ο βουλευτής νομού Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας και ο βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης. 
 
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, οι βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Ξυδάκη αναλυτικά για όλα τα ζητήματα της περιοχής.

«Η Ήπειρος αποτελεί από την αρχαιότητα έως σήμερα κοιτίδα πολιτισμού, αρχαίου, βυζαντινού, νεότερου και σύγχρονου. Από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, την αρχαία Νικόπολη και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Παρηγορήτισσας μέχρι τα τοξωτά γεφύρια του Ζαγορίου και τη μουσική παράδοση του Πωγωνίου, οι Ηπειρώτες δημιουργούν μέσα στους αιώνες ιστορίας τους ζηλευτό υλικό και άυλο πολιτισμό. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε αυτό τον πολιτισμό, να τον αναδείξουμε με ολοκληρωμένο τρόπο και παράλληλα να συνδράμουμε στη διάρκεια και συνέχειά του» δήλωσε ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης.
Read More »
Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Ομιλία του Μάριου Κάτση στην επιτροπή Oικονομικών

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Ομιλία του Μάριου Κάτση στην επιτροπή Oικονομικών


Ομιλία του Βουλευτή Μάριου Κάτση στην επιτροπή Oικονομικών.
Θέμα: "Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου - Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης"

Read More »
Ομιλία του Μάριου Κάτση στην επιτροπή Oικονομικών Ομιλία του Μάριου Κάτση στην επιτροπή Oικονομικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015


Προσκαλούνται όλες οι μουσικές ομάδες (μπάντες, μουσικά σχήματα), οι θεατρικές ομάδες, και όποιες άλλες ομάδες και συλλόγοι επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους αναλυτικά για τις εκδηλώσεις «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που θα διοργανώσει όπως κάθε χρόνο το νομικό πρόσωπο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι προτάσεις θα γίνονται γραπτώς στο γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ (Ελευθερίας 7, Παλιό Δημαρχείο, 1ος όροφος και στον Κο ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από τις 07/05/2015-22/05/2015.


Πληροφορίες:
Γιαννακός Αλέξανδρος
Τηλ. 2665360018
FAX : 2665360019 - 2665026346
Email: pakppo@1345.syzefxis.gov.gr
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 19χρονος στην Ηγουμενίτσα, με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Συνελήφθη 19χρονος στην Ηγουμενίτσα, με πλαστή ταυτότητα ΒουλγαρίαςΣυνελήφθη, προχθές (06.05.2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 19χρονος υπήκοος Ιράκ, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Αναλυτικότερα,
προχθές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο 19χρονος υπήκοος Ιράκ και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχε πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη 19χρονος στην Ηγουμενίτσα, με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας Συνελήφθη 19χρονος στην Ηγουμενίτσα, με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Οι Σουλιώτες ήταν αρβανιτόφωνοι Έλληνες και όχι Αλβανοί

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Οι Σουλιώτες ήταν αρβανιτόφωνοι Έλληνες και όχι Αλβανοί

 
 
Άγνοια ή και διαστρέβλωση της ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούγεται κάποιες φορές από μερικούς ότι οι Σουλιώτες υπήρξαν Αλβανοί. 
 
Γίνεται, προφανώς, σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. 
 
Άλλο, όμως, Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες. 
 
Υπάρχει τεράστια διαφορά. 
 
Σύμφωνα με φιλολόγους η λέξη Αλβανία, σημαίνει Λευκή Χώρα από το λατινικό ΑΛΜΠΑ : λευκή. 
 
Είναι όρος με γεωγραφική και όχι εθνολογική σημασία. 
 
Ο όρος Αρβανίτης που αφορά τους Σουλιώτες, τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και πολλούς κατοίκους των Μεσογείων, προέρχονται από τελείως διαφορετική ρίζα. 
 
Συγκεκριμένα από τη λέξη "Άρβανον", τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που το βρίσκουμε ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής. 
 
Από το Άρβανον, δηλαδή από την Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, κατέβηκαν ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. 
 
Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία. 
 
Οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες ουδέποτε είχαν διαφορετική συνείδηση από τους υπόλοιπους Έλληνες. 
 
Όπως επισημαίνει ο φιλόλογος Γεώργιος Κουρκούτας "η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. 
 
Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή. 
 
Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. 
 
Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών. 
 
Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένα Έλλην αρβανιτόφωνος ; 
 
Ίσως ο ένας να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες λέξεις από τον άλλο. 
 
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν η έχουν την ίδια εθνική συνείδηση".
 
Read More »
Οι Σουλιώτες ήταν αρβανιτόφωνοι Έλληνες και όχι Αλβανοί  Οι Σουλιώτες ήταν αρβανιτόφωνοι Έλληνες και όχι Αλβανοί Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσηςΣυνελήφθη, προχθές (06.05.2015) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ζηρού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 51χρονος είχε διασκορπίσει λύματα, τα οποία προέρχονταν από τυροκομείο ιδιοκτησίας του, με αποτέλεσμα να προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Επτά Μεσογειακά λιμάνια συνδέονται και αναπτύσσουν δεσμούς Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την Ελλάδα

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Επτά Μεσογειακά λιμάνια συνδέονται και αναπτύσσουν δεσμούς
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την Ελλάδα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διήμερης Τεχνικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Έργου “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic”, στην Αθήνα, στις 28-29 Απριλίου 2015, την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Συνάντησης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Νικήτας Νικητάκος και η κα Carme Tarragó Vaquero, εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής της Ταραγόνα (Ισπανία), παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο έργο MED-PCS και αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα του έργου. Σε ερώτηση του ypodomes.com για το αν αυτό το σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει και ιδιωτικά λιμάνια εκτός απο δημόσια, η απάντηση από τον καθηγητή κο Νικητάκη, ήταν καταρχάς ναι, αρκεί το λιμάνι αυτό να προσάρμοζε το software του σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο έργο συμμετέχουν 7 Εταίροι από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Λίγα λόγια για το έργο MED-PCS
Το έργο “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MED 2007-2013, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2015.

Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα Λιμενικά Πληροφοριακά Συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα, της Καρθαγένης, του Λεβάντε και της Ηγουμενίτσας.

Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα Πληροφοριακά Συστήματά τους μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του έργου στη διεύθυνση www.med-pcs.eu, εγγραφείτε και αποκτήστε πρόσβαση μέσω του λογαριασμού σας στο φόρουμ, στην πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης και μάθετε επίσης τα τελευταία νέα μέσω των διαθέσιμων newsletter.
Read More »
Επτά Μεσογειακά λιμάνια συνδέονται και αναπτύσσουν δεσμούς Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την Ελλάδα Επτά Μεσογειακά λιμάνια συνδέονται και αναπτύσσουν δεσμούς Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψηςΣυνελήφθη προχθές (06.05.2015) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις Νορβηγικές Αρχές, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 28χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για παράνομη αποθήκευση και διακίνηση -106- κιλών ινδικής κάνναβης, πράξεις που έγιναν την 22-09-2014 στο Όσλο Νορβηγίας.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Σελίδες