Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας μετέφεραν το ''πρόβλημα'' στην Ηγουμενίτσα!

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας μετέφεραν το ''πρόβλημα'' στην Ηγουμενίτσα!


Κι όμως... εν μέσω υγειονομικής κρίσης και απαγόρευσης κυκλοφορίας κάποιοι σκέφτηκαν να μεταφέρουν το... πρόβλημά τους στην Ηγουμενίτσα!

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες η αρχή έγινε από την Αστυνομία της Πρέβεζας, η οποία με το πρόσχημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, έστειλε στην Ηγουμενίτσα τα 14 μέλη ενός τσίρκου με 8 φορτηγά που διέμεναν πέριξ της Φιλιππιάδας, έχοντας πριν κάνει το γύρο της Ελλάδας!

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές υπηρεσίες των Ιωαννίνων έστειλαν πίσω στην Ηγουμενίτσα 8 campers με 17 επιβάτες! 
Από αυτούς 11 είναι Γάλλοι, 2 Ιταλοί και 4 Βρετανοί (εκ των οποίων δύο παιδιά)... οι οποίοι έχουν διασχίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη πριν φτάσουν στη χώρα μας!

Έτσι τις τελευταίες ώρες συναγερμός έχει σημάνει στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Κι αυτό γιατί, ως γνωστόν οι μετακινήσεις προς εξωτερικό απαγορεύονται για όλους πλην των εμπορευματικών μεταφορών! 

Έτσι οι 31 αυτοί άνθρωποι θα μείνουν "εγκλωβισμένοι" στην Ηγουμενίτσα, καθώς για να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να βρεθεί η λύση δια της διπλωματικής οδού!

Μην έχοντας άλλη λύση, οι αρχές της Θεσπρωτίας, αποφάσισαν να ανοίξει το camping του Δρεπάνου, ώστε να μείνουν οι 31 αλλοδαποί, συγκεντρωμένοι και σε ελεγχόμενο χώρο, μέχρις ότου βρεθεί η λύση για την αναχώρησή τους από την Ελλάδα! 

Τραγική λεπτομέρεια: Οι Βρετανοί αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους... Θα μείνουν λέει στην Ελλάδα μέχρι να περάσει η κρίση και μετά θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για... Τουρκία!

Read More »
Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας μετέφεραν το ''πρόβλημα'' στην Ηγουμενίτσα! Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας μετέφεραν το ''πρόβλημα'' στην Ηγουμενίτσα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Φιλιάτες: Οι καμαρωτές εξώπορτες του Φοινικίου (16 ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Φιλιάτες: Οι καμαρωτές εξώπορτες του Φοινικίου (16 ΦΩΤΟ)

Δείτε πανοραμικές 3d φωτογραφίες thesprotia3d.gr

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χωριού Φοινίκι είναι οι καμαρωτές εξώπορτες. 

Η πιο παλιά από αυτές χρονολογείται από το 1840, ενώ η παράδοση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. 

Πανέμορφες, πολύχρωμες και τοξωτές, άλλες παλιές και άλλες ανακαινισμένες, οι εξώπορτες συναντούνται παντού στα γραφικά στενάκια του χωριού και γίνονται ιδιαίτερα αισθητές λόγω του αρχιτεκτονικού κάλλους τους.
Read More »
Φιλιάτες: Οι καμαρωτές εξώπορτες του Φοινικίου (16 ΦΩΤΟ) Φιλιάτες: Οι καμαρωτές εξώπορτες του Φοινικίου (16 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Νοσοκομείο Φιλιάτων: Καθαρά τα 4 από τα 5 δείγματα που εξετάσθηκαν σήμερα

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Νοσοκομείο Φιλιάτων: Καθαρά τα 4 από τα 5 δείγματα που εξετάσθηκαν σήμερα


Καθαρά έδειξαν πως είναι οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα 4 από τα 5 δείγμα που εστάλησαν τη Δευτέρα από το Νοσοκομείο Φιλιατών, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του thespro.gr.

Το αποτέλεσμα για το 5ο δείγμα, αναμένεται να βγει το μεσημέρι της Τρίτης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αναλύσεις γίνονται πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, κάτι που σημαίνει πως θα αυξηθεί η ταχύτητα με την οποία θα βγαίνουν τα αποτελέσματα, αλλά και ο αριθμός των δειγμάτων που θα εξετάζονται κάθε ημέρα.
Read More »
Νοσοκομείο Φιλιάτων: Καθαρά τα 4 από τα 5 δείγματα που εξετάσθηκαν σήμερα Νοσοκομείο Φιλιάτων: Καθαρά τα 4 από τα 5 δείγματα που εξετάσθηκαν σήμερα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Κήρυξη περιοχών της Ηπείρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Κήρυξη περιοχών της Ηπείρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης


Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας:
● την κοινότητα Σαμονίδας της Δ.Ε. Σουλίου, 
● τις κοινότητες Ξηρολόφου και Καρβουναρίου της Δ.Ε. Παραμυθιάς, 
● την Δ.Ε. Αχέροντα
του Δήμου Σουλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου,

● τις κοινότητες Μαργαριτίου, Σπαθαραίων και Καρτερίου της Δ.Ε. Μαργαριτίου,
● την κοινότητα Αργυροτόπων της Δ.Ε. Συβότων,
● την κοινότητα Ηγουμενίτσας της Δ.Ε. Ηγουμενίτσας
του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, 

● την Δ.Ε. Φαναρίου, του Δήμου Πάργας, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου και

● τις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου και

● τις κοινότητες Παλαιοχωρίου Μπότσαρη και Σεριζιανών, της Δ.Ε. Λάκκας Σουλίου, του Δήμου Δωδώνης, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου,

για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 21-03-2020.

Οι εν λόγω κηρύξεις θα ισχύουν για έξι (6) μήνες.

Η σχετικές αποφάσεις αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Read More »
Κήρυξη περιοχών της Ηπείρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Κήρυξη περιοχών της Ηπείρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Οδηγός αδειών στην εποχή του κορωνοϊού

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Οδηγός αδειών στην εποχή του κορωνοϊού 


Read More »
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Οδηγός αδειών στην εποχή του κορωνοϊού Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Οδηγός αδειών στην εποχή του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

71 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
71 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα


Στα 71 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμοξιολόγος κ. Σ. Τσιόδρας. Συνολικά υπάρχουν 695 κρούσματα. Συνολικά 114 ασθενείς νοσηλεύονται 35 εκ των οποίων στις ΜΕΘ με μέση ηλικά 68 έτη.

Στην Ελλάδα 17 είναι οι νεκροί από τον κορωνοϊό με μέση ηλικία τα 76 έτη, 14 άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα. 29 συμπολίτες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο. Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε πως εκτιμάται ό, τι 8 με 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το 56% των ασθενών είναι άνδρες, με το 75% των περιπτώσεων να είναι 18 έως 64 ετών.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι αν μπορούσε να είμαστε σε απόσταση (στα δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον) θα περιοριζόταν ο ιός αλλά αυτό δεν είναι εφικτό από κανέναν. 

«Ελπίζω να μην περάσουμε άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Είναι η μάχη που κέρδισε μια νεαρή μητέρα σήμερα στο νοσοκομείο μας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. 

Κικίλιας: Σε ετοιμότητα το εθνικό σύστημα υγείας

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει 2.145 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο κ. Κικίλιας ευχαριστώντας θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει.

«Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων». 

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό» είπε. Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
Read More »
71 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 71 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Δευτέρα 23 Μαρτίου)

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Δευτέρα 23 Μαρτίου) 


Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
· Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι, ένας σε σταθερή κατάσταση και ένας σε επιδείνωση (ηλικιωμένος από την Άρτα) . 
· Το κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε θετικό από τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε καλή κατάσταση. 
· Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. 
· Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα. 

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Αναμένονται αποτελέσματα από δεκατέσσερα δείγματα που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες .Πέντε (5) από 16/3 και 19/3 και εννέα (9) από 20/3 και 22/3. 

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Σήμερα 23/3/2020 ελήφθησαν δεκατέσσερα δείγματα και αναμένονται απαντήσεις. 
· Όλες οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου , που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται. 
· Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα. 

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε υποχρεωτικό κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 
· Η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων συνεχίζει να έχει θέσει σε κατ΄ οίκον περιορισμό δεκατέσσερις ακόμη ασυμπτωματικές επαφές του ανωτέρω θετικού κρούσματος, υψηλού και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ. 
· Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα SARS-COV-2, ούτε αναμένονται αποτελέσματα σχετικών εξετάσεων. 
· Με εντολή της διοίκησης θα συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου. 
· Το νοσοκομείο παραμένει σε κανονική λειτουργία . 

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Δύο δείγματα από αυτά που αναμένονταν έχουν διαπιστωθεί αρνητικά . 
· Σήμερα 23/3/2020 ελήφθησαν προς εξέταση πέντε νέα δείγματα. 
· Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα . 

Επίσης έληξε στις 22 Μαρτίου 2020 ο 14ημερος περιορισμός κατ΄ οίκον του γκρουπ από τα Ιωάννινα που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.
Read More »
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Δευτέρα 23 Μαρτίου) Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Δευτέρα 23 Μαρτίου) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα μετά τα 5,6 Ρίχτερ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα μετά τα 5,6 Ρίχτερ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Όπως διαπίστωσαν ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας και οι τοπικές αρχές στις πηγές του ποταμού Αχέροντα, μετά από το σεισμό 5,6 Ρίχτερ, που έπληξε στις 21 Μαρτίου την Ήπειρο, οι τεράστιες ποσότητες του νερού που αναβλύζουν από τα έγκατα της γης στην επιφάνεια, βάφτηκαν καφέ από τις μεγάλες ποσότητες λάσπης που συμπαρασύρονται στα μεγάλα βάθη.

«Το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό», ανέφερε ο καθηγητής, «και δείχνει τις έντονες γεωδυναμικές διεργασίες που γίνονται στο εσωτερικό της γης από τη σεισμική δραστηριότητα».

«Το φαινόμενο μπορεί να ερμηνευτεί από το γεγονός ότι, υπό πίεση υδροφόρος ορίζοντας έσπασε από την διέλευση του σεισμικού ρήγματος, με αποτέλεσμα τα υλικά που προέκυψαν να διαλύονται και να αναβλύζουν μαζί με τα νερά, στις παγκόσμια γνωστές πηγές του Αχέροντα», εξήγησε επίσης.

«Επισφραγίζεται έτσι με τον πιο πειστικό τρόπο η σύνδεση του Αχέροντα ποταμού με υπόγειες διεργασίες, η σύνδεση των πηγών του ποταμού -κατά την ελληνική μυθολογία- με τον Άδη» τόνισε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Read More »
Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα μετά τα 5,6 Ρίχτερ (+ΒΙΝΤΕΟ) Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα μετά τα 5,6 Ρίχτερ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Καταργεί το πάγιο για όλους τους καταναλωτές η ΔΕΗ

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Καταργεί το πάγιο για όλους τους καταναλωτές η ΔΕΗ


Κατάργηση της πάγιας χρέωσης για όλους τους καταναλωτές, έκπτωση 5 ευρώ για όσους λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό και επιπλέον 8% για τους ευάλωτους πελάτες και για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ από τις 26 Μαρτίου και για τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πελατών της επιχείρησης είναι:

• Δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης.

• Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες κατηγορίας Β' & Γ' (ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ). Οι ευάλωτοι πελάτες-δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου συνεχίζουν να τιμολογούνται με τα ειδικά προνομιακά τιμολόγια και μεγάλες εκπτώσεις.

• Έκπτωση 5 ευρώ για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους. Η ΔΕΗ συμβουλεύει όλους τους καταναλωτές να εγγραφούν από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή τους στην υπηρεσία e-bill και να επωφεληθούν τόσο από τις απλοποιημένες διαδικασίες, όσο και από την έκπτωση στους λογαριασμούς τους. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πληρωμή του λογαριασμού μέσω της ιστοσελίδα της επιχείρησης ήταν και παραμένει χωρίς προμήθεια.

• Έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh, ώστε να μην επιβαρυνθούν από τις υψηλές καταναλώσεις για όσο διάστημα παραμείνουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους, αλλά και για τις επιχειρήσεις, που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι πάροχοι ενέργειας ετοιμάζουν ανάλογα μέτρα διευκόλυνσης των πελατών τους.

«Η ΔΕΗ στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία τις δύσκολες ώρες που περνάμε. Βασική της προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας και συγχρόνως η στήριξη των καταναλωτών της. Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, που επιβάλλεται η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή μας στο σπίτι. Στο βαθμό των δυνατοτήτων της, προχωρά σε μια σειρά μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών. Ενώ παράλληλα, βοηθά όλους τους πελάτες της να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους και να εξυπηρετηθούν από το σπίτι τους καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ 11770 ή μέσα από την ιστοσελίδα www.dei.gr» αναφέρει η επιχείρηση.

Παράλληλα η ΔΕΗ έχει ήδη προβεί σε σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών της από το τηλεφωνικό κέντρο 11770 και την ιστοσελίδα της www.dei.gr. Συγκεκριμένα:

• Το τηλεφωνικό κέντρο 11770 λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο καθημερινά από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

• Οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από το 11770 για όλες τις συναλλαγές τους (νέα συμβόλαια, αλλαγές στοιχείων, διακανονισμοί, κ.λπ.).

• Στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ www.dei.gr/epayment όλοι οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν απλά και γρήγορα χωρίς καμία επιπλέον προμήθεια με όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

• Το τηλεφωνικό κέντρο 11770 εξυπηρετεί όσους πελάτες δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές πληρωμές δίνοντάς τους οδηγίες βήμα-βήμα για την πληρωμή μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ.

• Το τηλεφωνικό κέντρο 11770 θα μπορεί, σε περίπτωση που ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής υπερβαίνει τα 3 λεπτά, να καλεί όσους πελάτες το επιθυμούν ώστε να βελτιωθεί η διαδικασία εξυπηρέτησής τους.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, υπεύθυνος για τον εκσυγχρονισμό της Εμπορίας, Γιώργος Καρακούσης, δήλωσε: «Η ΔΕΗ σε αυτή τη δοκιμασία στέκεται δίπλα στο κοινωνικό σύνολο. Οι εργαζόμενοί μας δίνουν τη μάχη για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Οι πελάτες μας αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να μείνουν σπίτι για να παραμείνουν ασφαλείς».

Πηγή: ΑΠΕ
Read More »
Καταργεί το πάγιο για όλους τους καταναλωτές η ΔΕΗ Καταργεί το πάγιο για όλους τους καταναλωτές η ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Νέο βίντεο από τον σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ από κάμερα super market στο Γαρδίκι Παραμυθιάς

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Νέο βίντεο από τον σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ από κάμερα super market στο Γαρδίκι ΠαραμυθιάςΔείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πως κατέγραψε τον μεγάλο σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, κάμερα super market του Γαρδικίου

Read More »
Νέο βίντεο από τον σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ από κάμερα super market στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Νέο βίντεο από τον σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ από κάμερα super market στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Στους 17 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Στους 17 οι νεκροί από κορωνοϊό στην ΕλλάδαΤους 17 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα κατέληξε ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι είχε χάσει τη ζωή του ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο άνδρας ήταν διασωληνωμένος εδώ και μία εβδομάδα και υποστηριζόταν μηχανικά.
Read More »
Στους 17 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα Στους 17 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Βοήθεια σε φάρμακα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Βοήθεια σε φάρμακα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας


Αυτές τις δύσκολες μέρες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας, παίρνει πρωτοβουλίες, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας στο ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ, στέλνοντας τους φάρμακα τα οποία συλλέγονται στην έδρα του συλλόγου στην Ηγουμενίτσα και η αποστολή τους γίνεται στο τελωνείο Μαυροματίου.

Όποιος θέλει να στείλει φάρμακα σε κάποιο συγγενή του, μπορεί να επικοινωνήσει με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του συλλόγου ή στο τηλέφωνο 6989955581

Ή να επικοινωνήσει με την Ελένη Παππά: 6944254530 από το Αλύκο
Read More »
Βοήθεια σε φάρμακα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας Βοήθεια σε φάρμακα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Αλβανία: Η ελληνική μειονότητα στη δίνη της καταιγίδας του κορωνοϊού

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Αλβανία: Η ελληνική μειονότητα στη δίνη της καταιγίδας του κορωνοϊού


Η ενενηντάχρονη Βασιλική Κάτση στη Δρόβιανη, χωριό της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, δεν πασχίζει να θυμηθεί πόσες μέρες έχει να αντικρύσει άνθρωπο.

Η Κάτση ζει παντελώς μόνη της στο ερημωμένο από τη φυγή των Ελλήνων κατοίκων του, φημισμένο για τις τέχνες και τα γράμματα, αυτό χωριό, απ όπου έλκουν την καταγωγή τους ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος αλλά και η Μελίνα Μερκούρη. Εφτακόσιες πενήντα ψυχές είχε πριν μερικά χρόνια η Δρόβιανη και τώρα δεν έχουν απομείνει ούτε εβδομήντα άνθρωποί, όλοι τους υπερήλικες και μόνοι.

Μέχρις ότου ενσκήψει η λαίλαπα του κορωνοϊου τα δυο παιδιά τής Κάτση έκαναν «βάρδιες» ανά εβδομάδα, ταξιδεύοντας από την Ελλάδα, όπου έχουν μεταναστεύσει, για να την φροντίζουν.

Τώρα, όμως, που η αλβανική κυβέρνηση στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό έκλεισε τα σύνορα και τα παιδία της δεν μπορούν να πηγαίνουν πια στο χωριό, η καθημερινότητά της έγινε ακόμα πιο δύσκολη και αγωνιά.

«Αφήνω την πόρτα ανοιχτή μέρα-νύχτα, μήπως συμβεί το μοιραίο, να με βρουν εύκολα…», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άλλη μια γυναίκα, μόνη και αυτή, η 83χρονη Κλειώ Δρόσου περιγράφει με απόγνωση:

«Δεν έχουμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις ούτε στον πόλεμο. Παίρνω φάρμακα για την καρδιά, αλλά τώρα που έκλεισαν τα σύνορα δεν ξέρω τι θα γίνει. Ποιος περίμενε να κλείσουν ξανά τα σύνορα και να μείνουμε εδώ πέντε γέροντες;».

Τριάντα ακριβώς χρόνια από το άνοιγμα των συνόρων, με τα οποία το καθεστώς Χότζα κρατούσε «φυλακισμένους» επί μισό περίπου αιώνα τους Αλβανούς, οι μεθοριακοί σταθμοί διάβασης κλείνουν (προσωρινά) και πάλι. Για διαφορετικούς βεβαίως λόγους, ωστόσο για τους Έλληνες της Αλβανίας, που ζουν κυρίως στο νότο, ο επιπτώσεις είναι μεγάλες.

Στο συναισθηματικό επίπεδο τούς μεταφέρει σε σκοτεινές εποχές, κυρίως, όμως, αισθάνονται ότι απομονώνονται από τα συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και τους στηρίζουν ψυχολογικά και οικονομικά.

Το πιο σημαντικό ίσως: Η τροφοδοσία τους με φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και η μετάβασή τους στην Ελλάδα για ιατρικούς λόγους, επί του παρόντος καθίστανται διαδικασίες απαγορευτικές.

Και δεν είναι βεβαίως μόνο οι δυο ηλικιωμένες γυναίκες στην Δρόβιανη που αγωνιούν.

«Στις πάνω από 60 κοινότητες στον ελληνικό μειονοτικό δήμο Φοινικαίων ζουν απομονωμένες 1.700 οικογένειες συνταξιούχων, οι πλειονότητά τους με προβλήματα υγείας», μας είπε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Φοινικαίων Ζήσης Λούτσης. Η περίπτωση του χωριού Γαννιτσάτι, στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, με τους δυο όλους κι όλους γερόντους είναι χαρακτηριστική, όχι όμως και η μοναδική.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Φοινικαίων Χριστάκης Κίτσιος, ο Δήμος σε συνεργασία με τα μέλη των οικογενειών και τους συγγενείς των υπερηλίκων στην Ελλάδα, όπως και με το γενικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο, λειτουργούν δίκτυο για την εξασφάλιση και μεταφορά φαρμάκων. «Τα φάρμακα για τους ασθενείς συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα κέντρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και από εκεί μεταφέρονται οργανωμένα στα Ιωάννινα για να φθάσουν στη συνέχεια στο δημαρχείο μας και από εκεί διανέμονται στους ασθενείς».

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στον άλλο ελληνικό μειονοτικό Δήμο της Δρόπολης αλλά και για τον εφοδιασμό της Χιμάρας.

Ο Δήμος Φοινικαίων, επίσης, για να μπορέσει να συμπαρασταθεί στις απομονωμένες οικογένειες υπερήλικων αλλά και σε άπορες, ευπαθείς ή και με ειδικές ανάγκες οικογένειες, οργάνωσε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών. «Καθημερινά», λέει ο κ. Λούτσης, «εφοδιάζουμε με τρόφιμα και άλλα απαραίτητα περισσότερες από 65 οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν».

Επίσης κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών παρέχουν σε εικοσιτετράωρη βάση τις υγειονομικές τους υπηρεσίες και εποπτεύουν τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Η παρουσία μας δεν αφορά απλώς τα προβλήματα υγείας τους. Περισσότερο, οι υπερήλικες έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη» λέει ο υπεύθυνος γιατρός Ηλίας Γκαζέλης.

Μέσα σ' όλα αυτά, οι Έλληνες ομογενείς έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ασφαλείας καθώς τελευταία πλήθυναν ιδιαίτερα η ληστείες και οι διαρρήξεις σπιτιών. Στη Φοινίκη, για παράδειγμα, σημειώθηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα οχτώ ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων.

Πηγή: ΑΠΕ
Read More »
Αλβανία: Η ελληνική μειονότητα στη δίνη της καταιγίδας του κορωνοϊού Αλβανία: Η ελληνική μειονότητα στη δίνη της καταιγίδας του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Αναλυτής κορωναϊού στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Αναλυτής κορωναϊού στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας


Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο τέθηκε ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία ο ειδικός αναλυτής ελέγχου ανίχνευσης για κορωναϊό.

Η πλήρης λειτουργία του θα αμβλύνει σημαντικά το χρόνο μεταξύ της λήψης του δείγματος και της έκδοσης του αποτελέσματος. Την απόκτηση του εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό που είναι ένα εκ των 13 νοσοκομείων για τον κορωναϊκό, χρηματοδότησε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σε δηλώσεις του ο Αλέκος Καχριμάνης είπε ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια έχει ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα για ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας.

Συνολικά η Περιφέρεια ήδη έχει διαθέσει 487. χιλ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα 4 κοντέινερ και η διαμόρφωση του χώρου στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας μαζί με την προμήθεια υγειονομικού υλικού.
Read More »
Αναλυτής κορωναϊού στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αναλυτής κορωναϊού στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Αρνητικά και τα δύο προηγούμενα

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Αρνητικά και τα δύο προηγούμενα


Αρνητικά είναι σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, τα αποτελέσματα άλλων δύο δειγμάτων, που είχαν αποσταλεί από το νοσοκομείο Φιλιατών στο ινστιτούτο Παστέρ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο συλλέχθηκαν από γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών, άλλα 4 ύποπτα δείγματα, τα οποία στάλθηκαν και αυτά για έλεγχο.

Έτσι, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα κρούσμα του κορωναϊού στο νομό Θεσπρωτίας.
Read More »
4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Αρνητικά και τα δύο προηγούμενα 4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Αρνητικά και τα δύο προηγούμενα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Νέα σεισμική δόνηση τα ξημερώματα

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020
Νέα σεισμική δόνηση τα ξημερώματα


Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 06.41, τα ξημερώματα της Δευτέρας, με επίκεντρο την ίδια περιοχή που έδωσε προχθές την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,6 ρίχτερ, 17 Χλμ. Ανατολικά της Πάργας.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, εστιακό βάθος 14,1 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η δόνηση εντάσσεται στη φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία.


Read More »
Νέα σεισμική δόνηση τα ξημερώματα Νέα σεισμική δόνηση τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες