Πιστοποίηση Πληροφορικής αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Πιστοποίηση Πληροφορικής αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ


Πιστοποίηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στις ενότητες του ΑΣΕΠ! Εμείς είμαστε εδώ! 
Δεν υπάρχει επανεξέταση γιατί η επιτυχία είναι σίγουρη!!! 
Οι εγγραφές ξεκίνησαν... Κλείστε το ραντεβού σας για ενημέρωση!!! 
Τηλέφωνα επικοινωνίας Μελέτη Ελένη Θάνου: 2665025146, 6942228698
Δ/νση: Σαμουήλ 5 Ηγουμενίτσα
#computers #learning #asep #havefun #lovemyjob
Read More »
Πιστοποίηση Πληροφορικής αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ Πιστοποίηση Πληροφορικής αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από την World Travel Market

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από την World Travel Market


Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου και με αυξημένο ενδιαφέρον από Σκανδιναβικές χώρες, Γερμανία, Γαλλία άλλα και από Ισραήλ, επιστρέφει από την WTM και το Λονδίνο η αποστολή της περιφέρειας Ηπείρου, με επικεφαλής την διευθύντρια τουρισμού της περιφέρειας Ιουλία Μαρκούλα.

Στο επίκεντρο των δράσεων στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL της Αγγλικής πρωτεύουσας, ο πολιτισμικός τουρισμός και η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα διαμόρφωσης και προώθησης ενός εξειδικευμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού, με άξονα, 5 θέατρα της αρχαιότητας (Δωδώνη, Νικόπολης, Αμβρακίας, Κασσώπης και Γιτάνων).

«Η Ήπειρος είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, παραδόσεων και ενος μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, γνωρίζοντας τα πολιτιστικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μονοπάτια πεζοπορίας, απολαμβάνοντας αξιοθαύμαστα τοπία σε μοναδικά χρώματα και δοκιμάζοντας τοπικά ποιοτικά προϊόντα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδευτές», δήλωσε η διευθύντρια τουρισμού της περιφέρειας Ηπείρου.

Το περίπτερο της περιφέρειας επισκέφτηκε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μαζί με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη.

Αντικείμενο των συζητήσεων, σε συνέχεια και των πρόσφατων επαφών που έχουν γίνει από τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη με τον Υπουργό Τουρισμού, ήταν η βέλτιστη αξιοποίηση του πλούσιου τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, καθώς και ο σχεδιασμός του νέου τουριστικού πλάνου της Περιφέρειας για το επόμενο διάστημα.

Η προετοιμασία της αποστολής της περιφέρειας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί πλήθος συναντήσεων, μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον ετκος από τον πολιτισμικό τουρισμό, και άλλα είδη εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο αθλητικός κ.α . Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συμμετείχαν σε παράλληλες δράσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον ΕΟΤ.
Read More »
Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από την World Travel Market Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από την World Travel Market Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εόρτασε το εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Ηγουμενίτσα: Εόρτασε το εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου 


Εόρτασε το εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου, επί της παραλιακής Ηγουμενίτσας-Πλαταριάς,  στη θέση Γωνιά, με τη συμμετοχή πολλών πιστών. 
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου εψάλη πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ το Σάββατο 9 Νοεμβρίου τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία με αρτοκλασία. 
Το εκκλησάκι αυτό διαμορφώθηκε εξωτερικά περίτεχνα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο Λαδοχωρίου, με πρωτοβουλία και φροντίδα του ιερέα π. Σπυρίδωνα Μώκα. 

Κατά το κήρυγμα στη θεία λειτουργία ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι "γι' αυτά, για τα οποία ξεχώρισε και ανταμείφθηκε από το Θεό ο άγιος Νεκτάριος, ήταν η πραότητά του και η ταπεινότητα του. Δεν θύμωσε με όσους άδικα και τον κατηγόρησαν και τον λιθοβόλησαν και στάθηκαν αιτία να απομακρυνθεί από τη θέση του. Μάλιστα με άνεση τους. Είχε μια ευλογημένη συνήθεια στη ζωή του. Ανέβαλλε πάντοτε να θυμώνει. 
Το υψηλό αξίωμα του Επισκόπου, και η φήμη του, που είχε απλωθεί, σε συνδυασμό με τις αρετές του, δεν τον έκαναν να κομπάζει, να βλέπει τους άλλους χαμηλά. Αντίθετα παρέμεινε πάντοτε ταπεινός, όπως ήταν στα δύσκολα νεανικά του χρόνια, λιτοδίαιτος, σκληραγωγημένος. Επέτρεψε ο Κύριος, και ουκ ολίγες φορές περιφρονημένος. 
Καθόλου δεν τον έμελλε. Υπέμενε και υπόφερε τα καμώματα των άλλων, όχι για να τον ανέχονται και εκείνοι, αλλά γιατί είχε φθάσει στην πιο υψηλή βαθμίδα των χαρισμάτων του και δικαιολογούσε τα πάντα στους άλλους από αγάπη. Δεν πήγαν χαμένοι οι πόνοι του και οι κόποι του για το καλό. 
Ας αντιμετώπισε έχθρα, αδιαφορία και ψυχρότητα, ήρθε ο καιρός, που τα δάκρυα της ψυχής του καρποφόρησαν. Από πονεμένος στον κόσμο, έγινε παινεμένος από το Θεό".
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εόρτασε το εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου Ηγουμενίτσα: Εόρτασε το εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Έργα ύψους 16,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Πράσινο Ταμείο

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Έργα ύψους 16,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Πράσινο Ταμείο


Σε εντάξεις, εγκρίσεις, δεσμεύσεις και πληρωμές ανά την Ελλάδα έργων συνολικού ύψους 16,3 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε στην πρώτη του συνεδρίαση υπό τη νέα του σύνθεση το Πράσινο Ταμείο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα συγκεκριμένα έργα αφορούν συνολικά οκτώ περιφέρειες ή αποκεντρωμένες διοικήσεις και 57 δήμους της χώρας.

Ειδικότερα:
1. Εγκρίθηκε ποσό 800.00 ευρώ για τη λίμνη Κορώνεια (εκτέλεση αναγκαίων μέτρων επείγουσας σημασίας για το Master Plan) προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
2. Εγκρίθηκε ποσό 150.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση νέου σταθμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη του Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας.
3. Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών σε 6 αποκεντρωμένες διοικήσεις (Αττικής, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου και Κρήτης).
4. Εντάχθηκαν 7 έργα με ποσά ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για την ανακύκλωση απορριμμάτων στους δήμους Παλαιού Φαλήρου, Αίγινας, Βύρωνα, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Σερρών, Πύλου- Νέστορος και Τυρνάβου.
5. Εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση ύψους 3,42 εκατ. ευρώ για έργα αστικών αναπλάσεων και αναζωογόνησης: ανάπλαση Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου – (Δήμος Αιγιάλειας), Πλατεία Ησαΐα (Δήμος Δελφών), ανάπλαση Προσφυγικών (Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη), αναμόρφωση δημοτικής έκτασης (Δήμος Πέλλας), ανάπλαση της οδού Δωδεκανήσου στην περιοχή Αγίου Διονυσίου (Δήμος Πειραιά), συντήρηση πινακοθήκης (Δήμος Ρόδου) παιδικές χαρές, (Δήμοι Φυλής και Ασπροπύργου). Επιπλέον, οι Δήμοι Σητείας και Αγίου Νικολάου εντάσσουν έργα ευφυούς άρδευσης εκτάσεών τους.
6. Δεσμεύθηκε ποσό ύψους 4,64 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση 33 νέων έργων αστικής αναζωογόνησης σε 25 δήμους όλης της χώρας, που δεν διαθέτουν οικισμό πάνω από 5.000 κατοίκους.
7. Με ανώτατο ποσό 700.000 ευρώ εντάχθηκε το έργο δημιουργίας πρασίνου στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Αποφασίστηκε, επίσης, η προένταξη της σημαντικής ανάπλασης περιοχής στην Κερατέα του Δήμου Λαυρεωτικής.
8. Αποφασίσθηκαν άμεσα πληρωμές ύψους 825.000 ευρώ για εξελισσόμενα ή ολοκληρωμένα έργα στους δήμους Κορυδαλλού, Κιλκίς, Σιντίκης, Κατερίνης, Αγίου Δημητρίου Αττικής, Παύλου Μελά, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σπάρτης, Ηρακλείου Αττικής, Αρριανών, Ηγουμενίτσας, Κανδάνου-Σελίνου, Τυρνάβου και Ερυμάνθου.
9. Τέλος, συνολικό ποσό που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ διατίθεται για κάλυψη δαπανών του Γαλάζιου Ταμείου και του Προγράμματος Δασών.

Όπως ανακοινώθηκε, στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για το 2020, προκειμένου να παρουσιαστούν έγκαιρα στους δικαιούχους, το αργότερο έως τα μέσα Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.
Read More »
Έργα ύψους 16,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Πράσινο Ταμείο Έργα ύψους 16,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Πράσινο Ταμείο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας επανεκδίδει την εφημερίδα της

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας επανεκδίδει την εφημερίδα τηςΜε πρόσφατη απόφασή της η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποφάσισε την επανέκδοση της εφημερίδας, καθώς και άλλες δράσεις για την καλύτερη επικοινωνία με τα μέλη και την ενημέρωση των μελών. Από το γραφείο Τύπου της ΠΣΕ γίνεται έκκληση προς όλους όσους επιθυμούν να αποστείλουν υλικό προς δημοσίευση. Ευχόμαστε καλές εκδόσεις για να δυναμώσει η φωνή της ΠΣΕ.

Από το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ

Προς όλους τους Συλλόγους-Αδελφότητες-Ομοσπονδίες, προς όλους γενικά τους Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες.
Η Επιτροπή Ύλης της εφημερίδας «Πανηπειρωτική» παρακαλεί όλους όσοι/ες επιθυμούν, να αποστείλουν υλικό προς δημοσίευση στην εφημερίδα. Τονίζει ακόμη πως η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας.
Το υλικό (άρθρα, επιστολές, ρεπορτάζ, μελέτες κλπ) να αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο panepirotikipress@gmail.com
Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τη συνεργασία σας.
Read More »
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας επανεκδίδει την εφημερίδα της Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας επανεκδίδει την εφημερίδα της Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

ΟΑΕΔ : 14 προγράμματα με 55.489 προσφερόμενες θέσεις

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
ΟΑΕΔ : 14 προγράμματα με 55.489 προσφερόμενες θέσεις


Ανοικτά παραμένουν 14 προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενους, καθώς και ανέργους, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, συνολικά 55.489 θέσεις των προγραμμάτων παραμένουν αδιάθετες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα με την ένταξή τους στις εν λόγω δράσεις.

Ο διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι, μέσα από τα ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, «τα οποία, δυστυχώς, δεν γνωστοποιήθηκαν και δεν δημοσιοποιήθηκαν επαρκώς στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, προσφέρονται σημαντικές ευκαιρίες ενίσχυσης της απασχόλησης τόσο στους εργοδότες, όσο και στους ανέργους».

Προγράμματα που παραμένουν ανοιχτά

Μεταξύ των κυριότερων προγραμμάτων που παραμένουν ανοιχτά και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικές ενισχύσεις για την αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, περιλαμβάνονται τα εξής:

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με 5.187 κενές θέσεις.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα με 2.129 κενές θέσεις.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 4.024 κενές θέσεις.

– Πρόγραμμα προώθησης στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών, με 1.445 κενές θέσεις.

Μπορείτε εδώ να δείτε όλα τα ανοικτά προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
Read More »
ΟΑΕΔ : 14 προγράμματα με 55.489 προσφερόμενες θέσεις ΟΑΕΔ : 14 προγράμματα με 55.489 προσφερόμενες θέσεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Χαιρετισμός Γιόγιακα στο Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού στην Άρτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Χαιρετισμός Γιόγιακα στο Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού στην Άρτα (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Χαιρετισμός Γιόγιακα στο Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού στην Άρτα (ΒΙΝΤΕΟ) Χαιρετισμός Γιόγιακα στο Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού στην Άρτα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 18:00, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη και το ενδιαφέρον να μονοπολούν τα ανταποδοτικά τέλη

ΘΕΜΑ 1o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΧΟΙΚΑΣ» Δήμου Σουλίου»

ΘΕΜΑ 2o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Τ.Κ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑΣ»

ΘΕΜΑ 3o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:«ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕ ΑΧΕΡΟΝΤΑ» Δήμου Σουλίου

ΘΕΜΑ 4o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ» Δήμου Σουλίου

ΘΕΜΑ 5o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΗΓΩΝ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ», Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση Πρωτοκόλλου ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ Β’ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ *.

ΘΕΜΑ 7o: Περί αναπροσαρμογής ή μη των ανταποδοτικών τελών και δικαιωμάτων Δήμου Σουλίου ( Αποφ. Ο.Ε 71/2019).
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Για τα προσκυνήματα στη Μητρόπολη Παραμυθιάς μίλησε ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Για τα προσκυνήματα στη Μητρόπολη Παραμυθιάς μίλησε ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου 


Στο Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού στην Άρτα μίλησε ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιος Ντελής. Μεέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρουσίασε, καλά προετοιμασμένος και έμπειρος γνώστης της τοπικής θρησκευτικής γεωγραφίας, τα προσκυνήματα της Μητρόπολης Παραμυθιάς, που είναι και πολλά και σημαντικά και ως προς την ιστορική και και ως προς την πνευματική αξία τους. 

 Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, στο πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού – Άρτης. 

Σε βίντεο προβλήθηκε και χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαθρολομαίου. 

Οι σύνεδροι περιηγήθηκαν σε θρησκευτικά μνημεία των Μητροπόλεων Άρτης, Πρεβέζης και Ιωαννίνων. 


Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν και πολλοί Θεσπρωτοί, όπως ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, που συνδέεται φιλικά με το γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων αρχιμανδρίτη Σπ. Κατραμάδο, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς, ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γραικοχωρίου Γεώργιος Ματρακούκας κ. ά. 

Read More »
Για τα προσκυνήματα στη Μητρόπολη Παραμυθιάς μίλησε ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Για τα προσκυνήματα στη Μητρόπολη Παραμυθιάς μίλησε ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Τρία ψηφοδέλτια για την ΠΕΔ - Ποιοι διεκδικούν την εκλογή

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Τρία ψηφοδέλτια για την ΠΕΔ - Ποιοι διεκδικούν την εκλογή


Οριστικοποιήθηκαν και κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΕΔ Ηπείρου. 
Στις εκλογές κατέρχονται τρία σχήματα αυτοδιοικητικών καθώς οι διεργασίες πολλών ημερών για την δημιουργία ενός μεγάλου συνδυασμού στο οποίο θα είχαν θέση οι περισσότερες παρατάξεις των δημοτικών συμβουλίων τελικά δεν ευοδώθηκαν. Έτσι συγκροτήθηκαν τελικά τρία ψηφοδέλτια. Αυτό της Λαϊκής Συσπείρωσης που αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από το ΚΚΕ, η «Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία» που έχει αναφορά κυρίως στον κεντροδεξιό χώρο και η «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στην οποία μετέχουν δυνάμεις με αναφορά στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Γενική Συνέλευση θα γίνει σήμερα Κυριακή, στις έξι το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grant Serai.

Συνολικά 14 από τους δεκαοκτώ δημάρχους της Ηπείρου είναι υποψήφιοι καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναλυτικά υποψήφιοι με την Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία είναι:

Δήμαρχοι: Γεωργάκος Νίκος, Εξάρχου Νικόλαος, Καλαντζής Νίκος, Λώλος Γιάννης, Ντακαλέτσης Χρήστος, Παππάς Σπύρος, Πλιάκος Μιχάλης, Σουκουβέλος Γιώργος, Τζαφέας Κωνσταντίνος, Τσιρογιάννης Χρήστος και Χασιάκος Χρήστος.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Βλέτσας Βασίλης, Δαρδαμάνης Ιωάννης, Ευαγγέλου Φίλιππος, Νάστας Αντώνης, Παππάς Αριστείδης και Πήχας Βαγγέλης.

Υποψήφιοι εκπρόσωποι για την ΚΕΔΕ με την ίδια παράταξη είναι: Γιολδάσης Δημήτρης, Κάτσιος Νίκος, Κοσμάς Βασίλης, Παγγές Νίκος, Παπασπύρου Ανδρέας, Τύρου- Ούζα Νατάσα.

Με την «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» υποψήφιοι είναι:

Δήμαρχοι: Ζαχαριάς Νίκος, Καραγιάννης Ιωάννης, Καψάλης Κώστας.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Γαρδίκος Βασίλης, Γόγολος Γιάννης, Νάστος Δημήτρης, Ταπραντζή- Κοίλια Τζένη και Τσίλη Παρασκευή.

Υποψήφιοι εκπρόσωποι για την ΚΕΔΕ με την ίδια παράταξη είναι: Μπέγκας Θωμάς, Νάτσης Λάζαρος και Νταής Παναγιώτης.

Η αναμέτρηση αποκτά ενδιαφέρον τόσο για την κατανομή των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ όσο και για τους αντιπροσώπους στην ΚΕΔΕ.
Read More »
Τρία ψηφοδέλτια για την ΠΕΔ - Ποιοι διεκδικούν την εκλογή Τρία ψηφοδέλτια για την ΠΕΔ - Ποιοι διεκδικούν την εκλογή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Παρεμβάσεις και έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή

Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019
Παρεμβάσεις και έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή 


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, έλαβε αποφάσεις για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Πρόκειται για έργα που αφορούν τη βελτίωση/αναβάθμιση των οδικών υποδομών, έργα πρόσβασης προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και για άλλες υποδομές στον αγροτικό τομέα. 

Αναλυτικά: 

Η Ο.Ε. κατακύρωσε τους διαγωνισμούς των παρακάτω έργων: 

Α. Π.Ε. Άρτας 
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από το Κομμένο Άρτας έως το ιστορικό σημείο Μηδέν στο δέλτα του ποταμού Αράχθου», προϋπολογισμού € 192.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε. 
«Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 270.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας. 
«Μεταφορά νερού από τον Άραχθο προς τον αύλακα άρδευσης περιοχής Περάνθης Λουτροτόπου Κομμένου», προϋπολογισμού 120.000€. Ανάδοχος Λάμπρος Ε. Γεωργούλας. 
«Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκα. 


Β. Π.Ε. Θεσπρωτίας 
«Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Φασκομηλιάς και Ελευθερίου Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 74.000 €. Ανάδοχος ΛΙΑΝΟΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. 
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από Ξηρόλοφο προς Σκάνδαλο Θεσπρωτίας μετά από υπερχείλιση παρακείμενου ρέματος», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε. 

Γ. Π.Ε. Ιωαννίνων 
«Βελτίωση βατότητας επαρχιακού οδικού δικτύου προς Αετομηλίτσα», προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. 
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από την συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης έως Αγία Παρασκευή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 74.400,00 € Ανάδοχος ΝΤΑΦΛΗΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ. 
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Μεσοβούνι – Αρίστη – Πάπιγκο - Μικρό Πάπιγκο», προϋπολογισμού 250.000 €. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ. 
«Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μετσόβου-Ανθοχωρίου», προϋπολογισμού 50.000 €. Ανάδοχος Ιωάννης Κων. Σταύρου. 

Επίσης κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για: 
«Εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων ιστών οδοφωτισμού στο ΕΟΔ αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2019», προϋπολογισμού 72.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Λαγός. 
Προμήθεια και μεταφορά άπλυτου αλατιού οδικών δικτύων (χύμα) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τις χειμερινές περιόδους 2019-2020 και 2020-2021, συνολικού προϋπολογισμού 611.072 €. Ανάδοχος η ΑΛΑΤΙ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ. 

Προσωρινοί ανάδοχοι έργων 
Από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκαν επίσης προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα: 
«Αποκατάσταση οδού Αχλαδέα - Ανάληψη – Κάτω Λίππα» Ιωαννίνων , προϋπολογισμού 74.000 €. Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΦΑΗΣ. 
«Προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου για τις ανάγκες της Περιφέρειας Ηπείρου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Κ.ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. 
«Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 150.000.Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας. 
Μελέτη αναδασμού Ελαίας – Φοινικίου Φιλιατών» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προεκτιμώμενης αμοιβής 150.000 €. Ανάδοχος Δ.ΜΗΤΡΟΥ-Π.ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Ε.Ε. 

Δημοπρατήσεις νέων έργων 
Τέλος εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων: 
«Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Χόχλας του Δήμου Πάργας» προϋπολογισμού € 120.000. 
«Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κόμβους της περιοχής Νεοκαισάρειας» προϋπολογισμού 126.700 €. 
Αποκατάσταση βατότητας στην οδό πρόσβασης προς Μαυρολάγκαδο από την πλευρά του Μεγάλου Περιστερίου», προϋπολογισμού 74.400 €. 
«Αποκατάσταση οδού πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες στο Δήμο Πωγωνίου», προϋπολογισμού 74.400 €. 
«Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Τ.Κ. Κλειδωνιάς – Αετόπετρας», μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Κόνιτσας», προϋπολογισμού 288.000 €.
Read More »
Παρεμβάσεις και έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή Παρεμβάσεις και έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Σελίδες