ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 7/11/2023 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΤΡΙΤΗ 7/11/2023 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα ,Φιλιάτες και Σούλι )που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την

ΤΡΙΤΗ 7/11/2023 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες :
Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες.

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας.

Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.-

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣRead More »
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 7/11/2023 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 7/11/2023 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Ηγουμενίτσα


Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας
Ανακοίνωση- Κάλεσμα
Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί τους κτηνοτρόφους της Θεσπρωτίας αλλά και τους αγρότες για ένα μεγάλο ζήτημα που μας αφορά όλους .

Το θέμα συζήτησης είναι:
1) Η δραματική μείωση των ενισχύσεων η οποία οδηγεί κτηνοτρόφους και τους αγρότες στα όρια της εγκατάλειψης του επαγγέλματος .
2) Λήψη αποφάσεων και κινήσεων βάσει του παραπάνω θέματος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 4η Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Πρασιά στο Μαρούδι.

Καλούμε :
1) τον βουλευτή Θεσπρωτίας
κ. Βασίλειο Γιόγιακα
2) τον πρ. Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση
3) Αρμοδίους Φορείς
4) Εκπροσώπους κομμάτων, Αυτοδιοικητικών παρατάξεων ( περιφερειακών και δημοτικών).
Να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Κύριος ομιλητής
Νίκος Καρβούνης
ΚΥΔ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΏΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ
Ο πρόεδρος του Συλλόγου
Θωμάς Λιωλής
Read More »
Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση για την Παλαιστίνη, Παρασκευή 3/11,7μμ. "Πάνθεον", Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023

 Εκδήλωση για την Παλαιστίνη, Παρασκευή 3/11,7μμ. "Πάνθεον", ΗγουμενίτσαRead More »
Εκδήλωση για την Παλαιστίνη, Παρασκευή 3/11,7μμ. "Πάνθεον", Ηγουμενίτσα  Εκδήλωση για την Παλαιστίνη, Παρασκευή 3/11,7μμ. "Πάνθεον", Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Έναρξη μαθημάτων πληροφορικής από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Έναρξη μαθημάτων πληροφορικής από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου επιμορφωτικού προγράμματος, με την υλοποίηση τακτικών μαθημάτων πληροφορικής στα υποστηριζόμενα μέλη του.

Στον σύγχρονο κόσμο, οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν την πύλη για την ενσωμάτωση στην κοινωνία και τη διευκόλυνση της ένταξης στις διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητας. Το ΚΕΘΕΑ αντιλαμβάνεται και αναδεικνύει τη σημασία αυτών των δεξιοτήτων, προσφέροντας τη δυνατότητα στα μέλη του να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται. Τα μαθήματα πληροφορικής δε διδάσκουν απλώς τεχνικές, αλλά ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των μελών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Αποτελούν μια γέφυρα για διασύνδεση με την ψηφιακή κοινότητα και για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε ευκαιρίες απασχόλησης, εκπαίδευσης και ευρύτερης ένταξης στο κοινωνικό πλαίσιο, μέσα από την συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης για βασικές θεματικές ενότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μέσα από τη στήριξη της τοπικής κοινότητας, το ΚΕΘΕΑ διαμορφώνει ένα περιβάλλον ενδυνάμωσης των ανθρώπων που αναζητούν τον δρόμο προς την θεραπεία από την εξάρτηση και την ισότιμη πρόσβαση στη κοινωνία.


Read More »
Έναρξη μαθημάτων πληροφορικής από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Έναρξη μαθημάτων πληροφορικής από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Το Πρωτοδικείο οριστικοποίησε τις έδρες, ποιοι εκλέγονται στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Το Πρωτοδικείο οριστικοποίησε τις έδρες, ποιοι εκλέγονται στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο


Την κατανομή των εδρών στις περιφερειακές παρατάξεις και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου οριστικοποίησε και επισημοποίησε σε δημόσια συνεδρίασή του το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Με τον τρόπο αυτό αποσαφηνίζεται και η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου και για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η παράταξη Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου του Αλέκου Καχριμάνη παίρνει τέσσερις έδρες στην εκλογική περιφέρεια Θεσπρωτίας, πέντε έδρες στην εκλογική ενότητα Πρέβεζας, τέσσερις έδρες στην Άρτα και 14 στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

Η παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών, του Γιάννη Στέφου παίρνει πέντε έδρες. Δύο έδρες στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων και από μία στις άλλες τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Η παράταξη Ήπειρος Όλον, του Στέφανου Ζούμπα έχει τέσσερις έδρες. Δύο στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων και από μία στην Άρτα και την Πρέβεζα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα παίρνει τέσσερις έδρες, δύο στο Νομό Ιωαννίνων και από μία στην Άρτα και την Πρέβεζα.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου παίρνουν τρεις έδρες, μία στην Θεσπρωτία, μία στην Άρτα και μία στην εκλογική ενότητα Ιωαννίνων.

Η παράταξη ΦΩΣ με επικεφαλής τον Λάμπρο Γεωργόπουλο παίρνει δύο έδρες, μία στην Άρτα και μία στα Ιωάννινα.

Ποιοι εκλέγονται

Στο Νομό Ιωαννίνων από την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη εκλέγονται οι Νάκου-Δασούλα Αγνή, Σιαράβας Κωνσταντίνος, Γοργόλης Βασίλης, Τσιάρα Σταυρούλα, Περιστέρη Ελένη, Κίτσιος Κωνσταντίνος, Γαϊτανίδης Πρόδρομος-Μάκης, Γκαρτζονίκας Ηλίας, Λαζάνης Χάρης, Μητροκώστα Παναγιώτα, Αρλέτου Αικατερίνη, Γκογκάκη Μαρίνα, Παπαρούσης Χριστόδουλος-Άκης, Γιουγλής Θεόφιλος.

Από την παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών οι Γιάννης Στέφος και Χρήστος Μαντάς.

Από την παράταξη Ήπειρος Όλον, οι Στέφανος Ζούμπας και Θεοχάρης Λιούρης.

Από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση οι Γιώργος Πρέντζας και Τίνα Ζέκα.

Από τους Ορίζοντες Ηπείρου μετά την παραίτηση του Σπύρου Ριζόπουλου η έδρα περνά στον Σπύρο Υφαντή.

Από την παράταξη ΦΩΣ εκλέγεται ο Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας από την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη εκλέγονται οι Βασίλης Ψαθάς, Αναστασία Σίμου, Νικόλαος Σπύρου και Ιωάννης Κατέρης.

Από την παράταξη του Γιάννη Στέφου εκλέγεται ο Μάριος Τσίρκας. Από την παράταξη του Στέφανου Ζούμπα ο Άλκης Παπαχρηστάκης, από την παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης ο Γιώργος Αλιφατήρας, από την παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου ο Δημήτρης Βασιλάκης και από την παράταξη ΦΩΣ ο Μάξιμος Γεωργόπουλος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας από την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη εκλέγονται οι Θωμάς Πιτούλης, Νίκος Παπαγρηγορίου, Δημήτρης Γκαμπρέλας και Σταυρούλα Μπραίμη. Από την παράταξη του Γιάννη Στέφου η Παναγιώτα Αγγέλη και από την παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου η Μάγδα Τάτση.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας από την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη εκλέγονται οι Στράτος Ιωάννου, Τάσος Δράκος, Ευάγγελος Τσοβίλης, Μιχάλης Σπυρέλης και Χρήστος Γούσης. Από την παράταξη του Γιάννη Στέφου εκλέγεται ο Θοδωρής Κορωναίος, από την παράταξη του Στέφανου Ζούμπα η Μαρία- Τατιάνα Καράλη και από την παράταξη του Γιώργου Πρέντζα ο Κώστας Κωτσαντής.
Read More »
Το Πρωτοδικείο οριστικοποίησε τις έδρες, ποιοι εκλέγονται στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Το Πρωτοδικείο οριστικοποίησε τις έδρες, ποιοι εκλέγονται στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Παρασκευής στην Ήπειρο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Παρασκευής στην Ήπειρο


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο το βράδυ στην Ήπειρο. Λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω πρόβλεψη, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημέρωσε του Δήμους και τις άλλες συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν, συστήνει δε σε όσους πρόκειται να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση της Ε.Μ.Υ.
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)
α. Από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)
α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)
α. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.


Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Ο ΤΜ/ΧΗΣ ΕΜΚ/ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ-ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ
Π. Σεναρέλης


Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
Θεοδ. Ν. Κολυδάς
Read More »
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Παρασκευής στην Ήπειρο Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Παρασκευής στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών 

Συνελήφθη χθες (1-11-2023) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός στα Ιωάννινα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και μετά από έρευνα στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

· Συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη 421,4 γραμμαρίων,

· φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης 41,4 γραμμαρίων,

· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

· 500 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Κλείνουν προσωρινά τα γηπεδάκια στην οδό Γράμμου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Κλείνουν προσωρινά τα γηπεδάκια στην οδό Γράμμου


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, για την ασφάλεια των χρηστών των γηπέδων της Γράμμου και προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, προέβη σε προσωρινό κλείσιμο των εν λόγω γηπέδων, λόγω της επικινδυνότητας που προέκυψε από πτώση κολόνας.
Τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά έως ότου αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

Read More »
Κλείνουν προσωρινά τα γηπεδάκια στην οδό Γράμμου Κλείνουν προσωρινά τα γηπεδάκια στην οδό Γράμμου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης επισκεπτών Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης επισκεπτών Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το
Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης επισκεπτών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», που διοργανώθηκε από το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας, το διήμερο 30 & 31 Οκτωβρίου 2023, ύστερα από πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ.

Πάνω από 50 γυναίκες ενημερώθηκαν για την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην εξέλιξη της νόσου. Στις συμμετέχουσες στη δράση μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα και για την αυτοεξέταση μαστού, καθώς και από ένα ροζ κορδελάκι, σύμβολο ευαισθητοποίησης στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Φώφη Γεννηματά» αφορά σε δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε γυναίκες ηλικίας 50 - 69 ετών, απλά και μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και να μην έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού την τελευταία πενταετία.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο https://mastografia.gov.gr/

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρος Οικονομίδης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Εξαιρετική δράση και πρωτοβουλία για την αξία της πρόληψης στη δημόσια υγεία. Αποδίδουμε τη μεγαλύτερη σημασία στον προσυμπτωματικό έλεγχο για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών προγνώσεων. Εμπιστευόμαστε τις δομές μας και τα προγράμματα πρόληψης που μας παρέχονται από την πολιτεία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Συγχαρητήρια σε όλο το εξειδικευμένο προσωπικό που πλαισίωσε τη δράση».

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεχίζει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.
 Read More »
Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης επισκεπτών Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης επισκεπτών Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Διαμαρτυρία για ενέργειες σε βάρος επιχειρήσεων στη Σαγιάδα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Διαμαρτυρία για ενέργειες σε βάρος επιχειρήσεων στη Σαγιάδα


Αξιότιμε κε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Με αφορμή ενημέρωσή μας από επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας της περιοχής Σαγιάδας για την απαίτηση απομάκρυνσης των προσωρινών κατασκευών τους (κιόσκια) από χώρους αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας ΟΛΗΓ, μετά από σχετικό αίτημά σας, επικοινωνούμε μαζί σας για την διερεύνηση του θέματος.

Όπως φυσικά αντιλαμβάνεσθε, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δεν μπορεί και δεν επιθυμεί να αποτελέσει εμπόδιο στην εφαρμογή των νομίμως προβλεπόμενων, ιδιαίτερα εάν αυτά πέραν της νομιμότητάς τους συμβάλλουν αποφασιστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής παρέμβασης.

Επειδή όμως:

1) τα συγκεκριμένα κιόσκια που αιτηθήκατε να απομακρυνθούν, λειτουργούν στην ίδια περιοχή για τις ίδιες κλαδικά επιχειρήσεις ανελλιπώς τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια και πολύ πριν υπάρξει έστω και η υπόνοια της έννοιας “Οργανισμός Λιμένα” στην χώρα μας,

2) προσδίδουν με την παρουσία τους στον χαρακτήρα αυτού του μικρού γνήσιου ψαροχωριού στην άκρη της Ελλάδας την δέουσα γραφικότητα και τον χαρακτηρισμό ενός ήρεμου γαστρονομικού προορισμού με τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις που τα συντηρούν και τα εκμεταλλεύονται,

3) δεν έχουμε καταστεί κοινωνοί κάποιου αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΟΛΗΓ ΑΕ για την περιοχή της Σαγιάδας, πόσο δε μάλλον με την μορφή της κατεπείγουσας εφαρμογής (γεγονός που υπό προϋποθέσεις θα μας έθετε άμεσα στο πλευρό σας αφού θα πρόβαλλε κι ανέπτυσσε την περιοχή προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας)

είμαστε υποχρεωμένοι να αναρωτηθούμε για το λόγο αυτής της ενέργειάς σας και τελικά αν, έστω και εν αγνοία μας, η ανάπτυξη που αναμένεται να επιφέρει η ιδιωτικοποίηση του Λιμένα στην Θεσπρωτία, εκκινεί από την Σαγιάδα;

Για τους ανωτέρω λόγους, είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε για την συγκεκριμένη ενέργεια του φορέα σας και σας καλούμε στα πλαίσια της καλής συνεργασίας μας για το κοινό κι αμοιβαίο όφελος, να μας ενημερώσετε για τα ανωτέρω (αιτιολόγηση ενέργειας και ο αναπτυξιακός σας σχεδιασμός για την Σαγιάδα).

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος


Read More »
Διαμαρτυρία για ενέργειες σε βάρος επιχειρήσεων στη Σαγιάδα Διαμαρτυρία για ενέργειες σε βάρος επιχειρήσεων στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Μαθήματα παραδοσιακών χορών και αεροβικής γυμναστικής στο Πνευματικό Κέντρο Περδικας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Μαθήματα παραδοσιακών χορών και αεροβικής γυμναστικής στο Πνευματικό Κέντρο Περδικας


Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών ξεκινάνε την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Περδικας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Α' παιδικό τμήμα : 15:30 έως 16:30. Β ́ παιδικό τμήμα (προχωρημένο): 16:30 έως 17:30.
Τμήμα ενηλίκων: 17:30 έως 18:30.

Επιπλέον ξεκινάνε μαθήματα αεροβικής γυμναστικής κάθε Κυριακή από: 18:30 έως 19:30.

Read More »
Μαθήματα παραδοσιακών χορών και αεροβικής γυμναστικής στο Πνευματικό Κέντρο Περδικας Μαθήματα παραδοσιακών χορών και αεροβικής γυμναστικής στο Πνευματικό Κέντρο Περδικας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

"Βολές" Πιτούλη στο ARTTV για τη χερσαία ζώνη και την παραλία Σαγιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
"Βολές" Πιτούλη στο ARTTV για τη χερσαία ζώνη και την παραλία Σαγιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
"Βολές" Πιτούλη στο ARTTV για τη χερσαία ζώνη και την παραλία Σαγιάδας (ΒΙΝΤΕΟ) "Βολές" Πιτούλη στο ARTTV για τη χερσαία ζώνη και την παραλία Σαγιάδας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

"Έξωση" και στους κάδους από το πάρκινγκ | Τί άλλο έχει συνέχεια;

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
"Έξωση" και στους κάδους από το πάρκινγκ | Τί άλλο έχει συνέχεια;


Μετά από τον σημαντικό περιορισμό των θέσεων στο πάρκινγκ του ΟΛΗΓ (απέναντι από την Περιφέρεια), μετά από την έξωση των καταστημάτων από τη Σαγιάδα, η νέα διοίκηση του λιμανιού υπό του Θανάση Πορφύρη, αποφάσισε και την "έξωση" των κάδων σκουπιδιών, που για χρόνια βρισκόταν μέσα στο πάρκινγκ.
Μάλιστα τους κάδους, τους τοποθέτησαν πάνω στον κυκλικό κόμβο, όπου κατά τα άλλα απαγορεύεται η στάθμευση, ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΟΛΗΓ ΑΕ απαλλάσσεται από τα δημοτικά τέλη και άρα το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων του λιμανιού θα το πληρώνει ο δημότης.


Η νέα διοίκηση του λιμανιού, δείχνει από τις πρώτες ημέρες το πως εννοεί τη συνεργασία με την πόλη, η οποία δέχεται όλες τις αρνητικές επιπτώσεις της λειτουργίας του λιμανιού.
Δείχνει από τα πρώτα βήματά της, ότι ποσώς ενδιαφέρεται για τους κατοίκους αυτής της πόλης.
Αναρωτιόμαστε, εάν ξεκίνησε με αυτή τη διάθεση, τί άλλο έχει η συνέχεια...
Ποιες άλλες αποφάσεις θα ληφθούν, που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας; 
Ποιες άλλες αδικαιολόγητες επιλογές θα γίνουν εις βάρος της πόλης και των κατοίκων της; 
Ίσως θα δούμε ακόμα περισσότερες αποφάσεις που θα αγνοούν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των κατοίκων της πόλης.


Ίσως θα δούμε την πόλη να γίνεται όλο και περισσότερο ξένη στους ίδιους τους κατοίκους της.
Ίσως θα δούμε τον λιμένα μας να εξελίσσεται σε έναν χώρο που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του ιδιώτη, αγνοώντας την ανάγκη συνύπαρξης με τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας.
Και όλα αυτά για να διασφαλιστεί η άνεση και η ευκολία της λειτουργίας του λιμανιού.
Είναι σαφές ότι η νέα διοίκηση δεν τρέφει κανένα σεβασμό προς την πόλη και τους κατοίκους της, και αυτό δεν μπορεί παρά να ανησυχεί και να προβληματίζει όλους μας.
Κρίμα που ο διευθύνων σύμβουλος είναι και Ηγουμενιτσιώτης...
Read More »
"Έξωση" και στους κάδους από το πάρκινγκ | Τί άλλο έχει συνέχεια; "Έξωση" και στους κάδους από το πάρκινγκ | Τί άλλο έχει συνέχεια; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Στη Βουλή η ρύθμιση για την αγορά ρεύματος το 2024 – Ειδικό τιμολόγιο προμήθειας για όλους τους καταναλωτές

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Στη Βουλή η ρύθμιση για την αγορά ρεύματος το 2024 – Ειδικό τιμολόγιο προμήθειας για όλους τους καταναλωτέςΚατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που ρυθμίζει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για το 2024 και θεσπίζει το ειδικό τιμολόγιο που θα εφαρμόζει το σύνολο των προμηθευτών και θα αναπροσαρμόζεται κάθε μήνα με βάση μηχανισμό διακύμανσης που θα θεσπίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για το πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών ρεύματος κατά την επόμενη χρονιά, δεδομένου ότι στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η ισχύς των έκτακτων μέτρων που θεσπίστηκαν το καλοκαίρι του 2022, λόγω της ενεργειακής κρίσης, για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και ανακοίνωση των τιμών λιανικής που ισχύουν κάθε μήνα έως τις 20 του προηγούμενου μήνα.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, το Ειδικό Τιμολόγιο θεσπίζεται «προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανατιμητικοί κίνδυνοι από την επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τον ανταγωνισμό μεταξύ των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την πτώση των τιμών».

Οι βασικές ρυθμίσεις της διάταξης που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπουν τα εξής:

-Στο Ειδικό Τιμολόγιο θα μεταφερθεί το σύνολο των καταναλωτών με εξαίρεση όσους έχουν συμβόλαια σταθερής τιμής και όσους επιλέξουν να υπαχθούν σε άλλο τιμολόγιο που προσφέρει ο προμηθευτής.

-Οι προμηθευτές θα διαθέτουν ένα Ειδικό Τιμολόγιο Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για κάθε κατηγορία πελατών Χαμηλής Τάσης. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2023, οι προμηθευτές θα πρέπει να εημερώσουν τους πελάτες τους για τους συμβατικούς και τιμολογιακούς όρους των προϊόντων προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2024.

– Η τελική τιμή του ρεύματος στο πλαίσιο του Ειδικού Τιμολογίου θα ανακοινώνεται από τους προμηθευτές έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, και θα προκύπτει από το άθροισμα της Βασικής Τιμής Προμήθειας και του Μηχανισμού Διακύμανσης. Ο τρόπος υπολογισμού του μηχανισμού διακύμανσης και των συντελεστών του Ειδικού Τιμολογίου, οι ορισμοί των μεταβλητών συντελεστών του μηχανισμού διακύμανσης, τα χρονικά διαστήματα μεταβολής των συντελεστών και της Βασικής Τιμής Προμήθειας, ο τρόπος επισήμανσης και αποτύπωσης στους Λογαριασμούς Κατανάλωσης θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

– Όλα τα τιμολόγια θα αποστέλλονται στη ΡΑΑΕΥ και θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της προκειμένου να μπορούν να τα συγκρίνουν οι καταναλωτές έως την 5η ημέρα κάθε μήνα.

-Παραμένουν το πλαφόν 5 ευρώ το μήνα στο πάγιο καθώς και η δυνατότητα αλλαγής προμηθευτής ή τιμολογίου προμήθειας οποτεδήποτε χωρίς αποζημίωση του προμηθευτή λόγω της πρόωρης αποχώρησης του Πελάτη, εκτός από την περίπτωση διακοπής σύμβασης σταθερής τιμής ορισμένου χρόνου.

Το νέο πλαίσιο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως την 31η Δεκεμβρίου 2024.


Read More »
Στη Βουλή η ρύθμιση για την αγορά ρεύματος το 2024 – Ειδικό τιμολόγιο προμήθειας για όλους τους καταναλωτές Στη Βουλή η ρύθμιση για την αγορά ρεύματος το 2024 – Ειδικό τιμολόγιο προμήθειας για όλους τους καταναλωτές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Απεργούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Απεργούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία χαιρετίζει όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην Γενική μας Συνέλευση 26/10/2023. Μέσα από τη διαδικασία της συνέλευσης αναδείχτηκε η άμεση ανάγκη για αγωνιστική δράση ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της ηγεσίας του ΥΠΠΟ για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δηλώνοντας την αντίθεσή μας στην ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες και σε όλες τις διαδικασίες που υπονομεύουν το δικαίωμα μας στην εργασία, το δημόσιο χαρακτήρα των έργων ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι νέες εξαγγελίες της Υπουργού Πολιτισμού σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου για περαιτέρω εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, αλλαγή της οργανωτικής δομής του ΥΠΠΟ, καθώς και την σταδιακή κατάργηση της αυτεπιστασίας έχουν σαν στόχο να μοιράσουν κρατικό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟ είναι η υλοποίηση του πολιτιστικού έργου (αρχαιολογική έρευνα, αποκατάσταση, φύλαξη, καθαριότητα κλπ.) να περάσει στα χέρια των εργολάβων και των επιχειρήσεων. Επιχειρείται η παράδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εργολάβους και σε επιχειρήσεις, που θα έρθουν να απορροφήσουν έτοιμο εξειδικευμένο προσωπικό και να το ξεζουμίσουν αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία που υπάρχει. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι: Δεν δεχόμαστε σαν κανονικότητα την δουλειά με ημερομηνία λήξης, να βρισκόμαστε συνεχώς στην ανασφάλεια και στο διαρκές κυνήγι για μια ολιγόμηνη θέση εργασίας και μετά ξανά στην ανεργία! Δεν δεχόμαστε την απαξίωση της εξειδίκευσης που έχουμε αποκτήσει μέσα από την εργασία μας, την απαξίωση της προσφοράς μας στην ανάδειξη και προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς όλα αυτά τα χρόνια!

Στην κατεύθυνση αυτή η συνέλευση του σωματείου μας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 8 Νοέμβριου και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ. διεκδικώντας την συνέχιση όλων των έργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, διεκδικώντας την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο!

Μόνο με τον συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι συμβασιούχοι.


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ
Read More »
Απεργούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου Απεργούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

"Πρὸ συντριβῆς ἡγεῖται ὕβρις, πρὸ δὲ πτώματος κακοφροσύνη" | Γράφει ο Γιάννης Στάθης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
"Πρὸ συντριβῆς ἡγεῖται ὕβρις, πρὸ δὲ πτώματος κακοφροσύνη" | Γράφει ο Γιάννης Στάθης


Πρὸ συντριβῆς ἡγεῖται ὕβρις, πρὸ δὲ πτώματος κακοφροσύνη. ( Πρὸ τῆς καταστροφῆς καὶ συντριβῆς προηγεῖται ὑπερηφάνεια καὶ ἀλαζονεία, καὶ πρὸ τῆς πτώσεως προηγεῖται ὑπεροψία καὶ κακοκεφαλιά)*
Ύβρις-Άτις-Νέμεσις-Τείσις. Η φύση και η ζωή έχουν νόμους και κανόνες ανυπέρβλητους και αδιαπέραστους.
Ύβρις στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν η προσωποποίηση της αλαζονικής συμπεριφοράς του ανθρώπου, που ξεπερνά κάθε μέτρο και δεν αναγνωρίζει πόσο άλλες δυνάμεις, έξω από τον ίδιο, συντελούν στην ευτυχία και την επιτυχία του. Ύβρις ήταν η συμπεριφορά με την οποία ο άνθρωπος ξεπερνούσε τα όριά του και παραβίαζε όχι μόνο ανθρώπινους νόμους αλλά τους θεϊκούς νόμους.
Όταν δηλαδή κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο (που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση), θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὕβριν», δηλαδή παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.
Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή στάση ή συμπεριφορά, η οποία αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «ὑβριστοῦ» (ὕβρις > ὑβρίζω > ὑβριστής).
Όποιος γίνεται αλαζόνας (Υβριστής), περνά σε πράξεις ανόσιες, προσβλητικές αλλά και απροσεξίας (Άτις) για τις οποίες η θεία δίκη (Νέμεσις) επιλαμβάνεται της τιμωρίας η οποία οδηγεί στην καταστροφή (τίσις).
Γιάννης Στάθης

*ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 (ΙϚ)
Ύβρις (ὕβρις): στην κλασική ελληνική ηθική και θρησκευτική σκέψη, η οίηση, η αλαζονεία, η οποία υποδηλώνει ασέβεια και περιφρόνηση του μέτρου και των ορίων που διέπουν τις ανθρώπινες πράξεις στο πλαίσιο της τάξης του σύμπαντος. Είναι η αμαρτία στην οποία είναι περισσότερο επιρρεπείς οι ισχυροί και προικισμένοι άνθρωποι.
Άτη (ἂτη): 1. σύγχυση, παραλογισμός, απερίσκεπτη παρόρμηση που προκαλείται από πλάνη, τύφλωση που στέλνεται από τους θεούς.
Νέμεσις: αρχαιότατη θεότητα, που μαζί με την Τύχη, την Άτη, τη Θέμιδα, την Ειμαρμένη και τις Μοίρες προσωποποιεί την έννοια της δικαιοσύνης, της αποκατάστασης της τάξης (όπου και όταν αυτή διαταράσσεται) και της ανθρώπινης μοίρας.
Τίσις: 1. απότιση, ανταπόδοση, εκδίκηση. 2. δύναμη εκδίκησης η ανταπόδοσης.

Διαδικτυακή βιβλιογραφία.

Φωτογραφία:
Jacob Peter Gowy's The Fall of Icarus (1635–1637)
Read More »
"Πρὸ συντριβῆς ἡγεῖται ὕβρις, πρὸ δὲ πτώματος κακοφροσύνη" | Γράφει ο Γιάννης Στάθης "Πρὸ συντριβῆς ἡγεῖται ὕβρις, πρὸ δὲ πτώματος κακοφροσύνη" | Γράφει ο Γιάννης Στάθης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Στα 500 ευρώ το Voucher για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Συμμετέχουν οι Δήμοι Σουλίου και Ηγουμενιτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Στα 500 ευρώ το Voucher για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Συμμετέχουν οι Δήμοι Σουλίου και Ηγουμενιτσας

Μέσα στον Νοέμβριο οι γονείς θα ξεκινήσουν να υποβάλλουν αιτήσεις στο ntantades.gov.gr προκειμένου να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» στο οποίο συμμετέχουν 62 Δημοι σε ολη την χώρα, μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι Σουλίου και Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για διπλασιασμό του ποσού στα 500 ευρώ που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι οι οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των Νταντάδων για να καλύψουν τις ανάγκες των γονέων. Έτσι μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση όπου δημιουργείται το «Μητρώο Επιμελητών» στη δεύτερη φάση, μέσα στον Νοέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι γονείς οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Ωφελούμενα πρόσωπα, τα οποία δικαιούνται να λάβουν την «Αξία τοποθέτησης» κατά την πιλοτική εφαρμογή της δράσης είναι τα εξής:

α) μητέρες φυσικές, θετές ή ανάδοχες, με βρέφος ή νήπιο, που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών,

β) πατέρες φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι, που ασκούν την αποκλειστική γονική μέριμνα βρέφους ή νηπίου και εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών,

γ) κάθε πρόσωπο, στο οποίο έχει ανατεθεί, με δικαστική απόφαση ή εισαγγελική διάταξη, η αποκλειστική επιμέλεια βρέφους ή νηπίου, που εργάζεται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών και δ) μητέρες φυσικές, θετές ή ανάδοχες, με βρέφος ή νήπιο, που είναι εγγεγραμμένες στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. ως άνεργες.

Οι προϋποθέσεις επιλογής των ωφελουμένων, κατά την πιλοτική εφαρμογή της δράσης, αφορούν:

α. στο ετήσιο ατομικό εισόδημα του ωφελούμενου, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 €

β. στην κατάσταση απασχόλησης και την εργασιακή σχέση (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ), υπό την προϋπόθεση ότι δεν τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου ή γονικής άδειας ή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 36 του ν. 4808/2021 (Α’ 101) ή δεν έχουν διακόψει ή αναστείλει την επαγγελματική τους δραστηριότητα,

γ. στην τρέχουσα οικογενειακή κατάσταση (ύπαρξη ανήλικου τέκνου δύο (2) μηνών έως δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών),

δ. στη διεύθυνση διαμονής εντός των γεωγραφικών περιοχών που θα ορίζονται στην οικεία Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Κατά την πιλοτική εφαρμογή της Δράσης, χρηματοδοτείται μέρος της αμοιβής των ενταγμένων επιμελητών στο Μητρώο, μέσω της χορήγησης «Αξίας Τοποθέτησης (voucher)» στα ωφελούμενα πρόσωπα (γονείς). Το ποσό του voucher ανέρχεται στα:

α) πεντακόσια (500) ευρώ μηνιαίως, εφόσον το ωφελούμενο πρόσωπο εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή είναι αυτοαπασχολούμενο,

β) τριακόσια (300) ευρώ μηνιαίως, εφόσον το ωφελούμενο πρόσωπο εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής απασχόλησης ή είναι εγγεγραμμένο ως άνεργο στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. ή λαμβάνει, μέσω άλλης δράσης, Αξία Τοποθέτησης (voucher) για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

Κάθε Επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο:

α) μέχρι του αριθμού των τριών (3) παιδιών, για παιδιά ηλικίας από δύο (2) μηνών έως δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών, εκ των οποίων μόνο ένα (1) παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός (1) έτους,

β) μέχρι του αριθμού των δύο (2) παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός (1) έτους.
Read More »
Στα 500 ευρώ το Voucher για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Συμμετέχουν οι Δήμοι Σουλίου και Ηγουμενιτσας Στα 500 ευρώ το Voucher για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Συμμετέχουν οι Δήμοι Σουλίου και Ηγουμενιτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Το ΥΠΟΙΚ διαμόρφωσε 16 ερωτήσεις – απαντήσεις για το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Το ΥΠΟΙΚ διαμόρφωσε 16 ερωτήσεις – απαντήσεις για το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής


Διευκρινήσεις σε μία σειρά από ζητήματα που έχουν ανακύψει, γύρω από τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών δίνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών(ΥΠΟΙΚ) μέσα από 16 ερωτήσεις απαντήσεις.

Το υπουργείο απαντάει τόσο στην κριτική που δέχθηκε από κόμματα και φορείς για την νέα παρέμβαση, αλλά σε πιθανές απορίες που έχουν προκύψει.

Παράλληλα, υπάρχουν και άλλες απαντήσεις που αφορούν αφορούν παρεμβάσεις που περιέχονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως τα bonus για καταγγελίες φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, την κατάργηση – μείωση του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και τις ενέργειες που γίνονται από την ΑΑΔΕ με την χρήση νέων τεχνολογιών για την αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων.

Αναλυτικά:

1. Γιατί φέρνετε ρυθμίσεις μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες;


Δεν κάνουμε μόνο αυτό σε καμία περίπτωση! Η παρέμβασή μας είναι πολυεπίπεδη και περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων, όπως η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές τους πρώτους μήνες του 2024, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, η καθολική επέκταση του myDATA, η ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, οι διατάξεις για το λαθρεμπόριο καυσίμων, για πιο διαφανείς και αποτελεσματικούς ελέγχους και διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ, ο περιορισμός της χρήσης των μετρητών στις συναλλαγές. Και ένα κομμάτι του νομοσχεδίου αφορά στην εισαγωγή ενός νέου και δικαιότερου συστήματος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Τελικός μας στόχος, μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, είναι η ενίσχυση των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία. Και στο τέλος της διαδρομής περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών.

2. Οι παρεμβάσεις που ανακοινώσατε συνιστούν μεταρρύθμιση ή είναι τελικά αποσπασματικές ρυθμίσεις;

Είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που βασίζεται στην αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, στον περιορισμό της χρήσης των μετρητών, στη διεξαγωγή στοχευμένων ελέγχων. Αφορά στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής, και ακριβώς επειδή το αντιμετωπίζει ολιστικά, προξενεί ορισμένες αντιδράσεις από την πλευρά εκείνων που αισθάνονται ότι θίγονται.

3. Και γιατί δεν αξιοποιείτε τις νέες τεχνολογίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά εισάγετε αυτό το νέο σύστημα τεκμηρίων;

Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες τόσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και για τη φοροδιαφυγή σε σχέση με τον ΦΠΑ, για το λαθρεμπόριο κ.λπ. Ωστόσο, είναι ολοφάνερη ανάγκη, όταν το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα κάτω από το εισόδημα του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, να υπάρξει μια παρέμβαση άμεσης απόδοσης με πνεύμα λογικής και δικαιοσύνης. Το νέο σύστημα έχει ως σημείο αναφοράς τον κατώτατο μισθό, θεωρώντας ότι δεν μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας να έχει εισόδημα μικρότερο από έναν εργαζόμενο, που αμείβεται με τις κατώτατες αποδοχές, ενώ προβλέπει πιο ευνοϊκό καθεστώς για τις νεοσύστατες ατομικές επιχειρήσεις για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριοποίησής τους, τους ανάπηρους, τους κατοίκους μικρών νησιών και οικισμών.

4. Γιατί δεν δίνετε στους καταναλωτές κίνητρα, προκειμένου να ζητούν οι ίδιοι αποδείξεις και να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο η φοροδιαφυγή;

Είναι μύθος ότι δεν υπάρχουν κίνητρα για συλλογή αποδείξεων. Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους «χτίζεται» με ηλεκτρονικές δαπάνες ύψους 30% του εισοδήματος με όριο τις 20.000 ευρώ.

Σχετικά πρόσφατα έχει δοθεί επιπλέον δυνατότητα συνυπολογισμού ετησίως δαπανών που αφορούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες (όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ταξί, κουρεία – κομμωτήρια, γυμναστήρια, κτηνιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες καθαρισμού κ.ά.). Ακόμα σημαντικότερα κίνητρα έχουν δοθεί για υπηρεσίες που είναι σχετικές με την υγεία οι οποίες υπολογίζονται στο διπλάσιο της αξίας τους για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Όμως τα κίνητρα αυτά δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να λειτουργήσουν πλήρως γιατί, ακόμη και αν μηδενιστεί ο ΦΠΑ, πάντα θα υπάρχουν αθέμιτες προσφορές από τους επαγγελματίες που θέλουν να φοροδιαφύγουν.

5. Υπάρχει η κριτική ότι τα αποτελέσματα της παρέμβασης στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών είναι περιορισμένα και ότι παρά τα μέτρα, η φοροδιαφυγή στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων θα συνεχιστεί. Τι απαντάτε;

Τα επιπλέον έσοδα που αναμένονται από την παρέμβαση στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών είναι 874 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ ακόμη και αν υπολογίσουμε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος τα επιπλέον έσοδα είναι 606 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μεγέθη που δεν είναι αμελητέα. Η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών στα φορολογικά βάρη θα αυξηθεί σημαντικά, με τρόπο δίκαιο και ανεκτό. Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής με την εφαρμογή του νέου συστήματος προκύπτει από τα στοιχεία:

• Σήμερα το 71% των ελεύθερων επαγγελματικών εμφανίζουν εισόδημα κάτω από 10.920 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό, οι μισοί (47%) πληρώνουν φόρο έως 1.000 ευρώ το χρόνο και το 27% πληρώνουν από 1.000-3.000 ευρώ.

• Με το νέο σύστημα η κατάσταση αλλάζει δραστικά: μέχρι 1.000 ευρώ θα πληρώνει το 17% και το 54% (διπλάσιοι σε σχέση με πριν) θα πληρώνουν 1.000-3.000 ευρώ.

Όσοι δεν πλήρωναν τίποτα ή πλήρωναν ελάχιστα σε σχέση με τα εισοδήματά τους, θα πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν.

6. Υπάρχει και η αντίθετη κριτική, και από κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι το νέο σύστημα επιβάλλει υπερβολικά και άδικα βάρη στους επαγγελματίες. Πώς το σχολιάζετε;

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί σοβαρά ότι η μεταρρύθμιση καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μόνο όσοι θέλουν να χαϊδέψουν τα αυτιά εκείνων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά μπορεί να ισχυριστούν κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό, ενώ το 4% πληρώνει το 50% των φόρων στη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογούμενων.

Με την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, σε σύνολο 735.320 ελεύθερων επαγγελματιών, οι 138.000 θα έχουν μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 560 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας, οι 124.000 δεν θα έχουν επιβάρυνση ή ελάφρυνση και οι 473.000 θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο, κατά μέσο όρο 1.444 ευρώ ο καθένας. ‘Αρα οι συνεπείς έχουν μηδενική επίπτωση ή ωφελούνται από την μείωση του τέλους επιτηδεύματος. Όσοι δήλωναν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό επιβαρύνονται με 1.444 ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο.

7. Τι απαντάτε στην κριτική ότι με το νέο σύστημα ουσιαστικά «απαγορεύεται» να έχει κάποιος επαγγελματίας ζημιές, αφού θα πληρώνει σε κάθε περίπτωση φόρο σαν να έχει κέρδη;

Αυτό δεν είναι ακριβές. Εδώ μιλάμε για κάτι άλλο. Το σύστημα της «ελάχιστης αμοιβής» που θεσπίζεται, αντανακλά στην ελάχιστη αξία της προσωπικής εργασίας του αυτοαπασχολούμενου στην επιχείρησή του. Το εισόδημα δηλαδή που τεκμαίρεται ότι έχει προσωπικά ο ίδιος, αποκομίζοντας κάτι περισσότερο από τον εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Αυτό μόνο το εισόδημα φορολογείται. Σε κάθε περίπτωση το τεκμήριο είναι μαχητό. Και επίσης προβλέπονται σειρά συγκεκριμένων εξαιρέσεων, μειώσεων και απαλλαγών όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

8. Ποιες είναι αυτές οι εξαιρέσεις και διευκολύνσεις; Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για ελεύθερους επαγγελματίες με νεοσύστατη επιχειρηματική δραστηριότητα;

Κατ’ αρχάς, το τεκμήριο της ελάχιστης αμοιβής είναι μαχητό. Μπορεί να αμφισβητηθεί από τον φορολογούμενο εφόσον μπορεί να αποδείξει με βάση πραγματικά στοιχεία (λόγοι ανωτέρας βίας, στρατιωτική θητεία, νοσηλεία, κ.λπ.) ότι τα κέρδη του ήταν λιγότερα.

Για λόγους τώρα φορολογικής δικαιοσύνης προβλέπεται μείωση της ελάχιστης αμοιβής στις εξής περιπτώσεις: στους ελεύθερους επαγγελματίες με αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 80% (μείωση 50%) και σε εκείνους που ασκούν δραστηριότητα και έχουν την κύρια κατοικία τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους (μείωση 50%).

Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες με νεοσύστατη επιχειρηματική δραστηριότητα τα τρία πρώτα χρόνια απαλλάσσονται πλήρως από την ελάχιστη αμοιβή. Για τον τέταρτο χρόνο θα ισχύει μείωση της ελάχιστης αμοιβής κατά 67 % και για τον 5ο χρόνο κατά 33%. Συνεπώς υπάρχει μέριμνα για τους νέους και είναι σημαντική.

9. Υπάρχουν άλλες χώρες στις οποίες εφαρμόζονται παρόμοια συστήματα προσδιορισμού του εισοδήματος;

Σειρά χωρών της ΕΕ εφαρμόζουν ανάλογα συστήματα φορολόγησης για τους αυτοαπασχολούμενους. Ενδεικτικά:

Στην Ιταλία εφαρμόζεται καθεστώς κατ’ αποκοπή φορολόγησης – “regime forfettario” για όλους όσοι δηλώνουν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 65.000 ευρώ ετησίως.

Στη Γαλλία, για αυτοαπασχολούμενους με κύκλο εργασιών έως 77.000 ευρώ ισχύει τεκμαρτός (κατά κατηγορία δραστηριότητας) συντελεστής δαπανών (μεταξύ 50% και 87%) που εφαρμόζεται στον κύκλο εργασιών. Το κέρδος που προκύπτει φορολογείται με την κλίμακα.

Ανάλογες ρυθμίσεις υπάρχουν σε άλλα κράτη – μέλη (Βέλγιο, Σλοβενία ,κ.ά.).

10. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές και η επέκταση των POS στη λιανική;

Η σχετική νομοθεσία έχει ήδη ψηφιστεί. Όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, τα POS θα πρέπει να έχουν διασυνδεθεί με τις ταμειακές στους κλάδους που προβλέπεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και υπάρχει περιθώριο επιπλέον ενός μήνα εφόσον ο υπόχρεος έχει παραγγείλει το τερματικό, προκειμένου να εγκατασταθεί από την εταιρεία. Συνεπώς η τελική προθεσμία λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. Σύντομα θα εκδοθεί και η σχετική Υπουργική Απόφαση για την επέκταση της χρήσης POS και σε πολλούς ακόμα κλάδους της λιανικής. Οι κλάδοι που θα εξαιρεθούν θα είναι ελάχιστοι.

11. Λαμβάνετε μέτρα για το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων; Και ποια είναι αυτά;

Με το νέο πλαίσιο αυστηροποιούνται μια σειρά κυρώσεων ενώ επιβάλλονται υποχρεώσεις στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Συγκεκριμένα οι εταιρείες πρέπει να ελέγχουν αν υπάρχει και λειτουργεί το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια με τα οποία συνεργάζονται, να κάνουν κάθε χρόνο έλεγχο ποιότητας καυσίμων και κυρίως να διακόπτουν τη συνεργασία με παραβατικά πρατήρια καθώς και με όλα όσα ανήκουν στα ίδια πρόσωπα. Επίσης, η σφράγιση εγκαταστάσεων για νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς και για παραποίηση φορολογικών μηχανισμών ορίζεται σε δύο έτη, ανεξάρτητα από το εάν κατά το χρόνο επιβολής της σφράγισης, η εγκατάσταση χρησιμοποιείται από την παραβατική επιχείρηση ή από άλλη που άνοιξε στη θέση της. Αυτό εισάγεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο να «παρακάμπτονται» στην πράξη τα «λουκέτα» που επιβάλλονται.

12. Το μπόνους μέχρι 3.000 ευρώ για τους πολίτες που καταγγέλλουν παραποιημένες ταμειακές μηχανές, μέσω της εφαρμογής «Appodixi», δεν αποτελεί μια έμμεση παραδοχή αποτυχίας των φοροελεγκτικών μηχανισμών;

Η καταγγελία είναι δικαίωμα του πολίτη. Κανένας δεν μπορεί να του ζητήσει να κλείσει το στόμα απέναντι στην παρανομία ή στην κακοδιοίκηση. Θεωρούμε τους πολίτες συμμάχους στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής. Γιατί το αποτέλεσμα θα επιστρέψει στους ίδιους με περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στην Υγεία και την Παιδεία και μείωση των φορολογικών συντελεστών. Γι’ αυτό πέρα από τη νέα πλατφόρμα με τις ηλεκτρονικές καταγγελίες της ΑΑΔΕ, θέτουμε στη διάθεση των πολιτών ένα απλό εργαλείο ώστε, όποιος θέλει, να μπορεί να υποβάλει εύκολα μια καταγγελία και να επιβραβευτεί αν το αποτέλεσμα οδηγήσει σε σύλληψη φοροδιαφυγής.

13. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων για τα δημόσια έσοδα;

Συνολικά οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που περιλαμβάνουν όχι μόνο τις ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και όλες τις υπόλοιπες δράσεις που οδηγούν και στη μείωση του λεγόμενου κενού ΦΠΑ (για τα POS, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, το λαθρεμπόριο καυσίμων, τον περιορισμό της χρήσης μετρητών κ.λπ.) στην πλήρη εφαρμογή τους εκτιμούμε ότι θα αποδώσουν 3 δις. ευρώ ετησίως.

Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το Δημόσιο εισπράττει σήμερα 1,709 δις. ευρώ από τη φορολογία τους. Με την μεταρρύθμιση της ελάχιστης αμοιβής προβλέπεται ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 874 εκατ. ευρώ ενώ αν συνυπολογιστεί η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος τα έσοδα αυξάνονται κατά 606 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η εξοικονόμηση από την διακοπή της χορήγησης επιδομάτων (π.χ. επιδόματα τέκνων, στέγασης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κ.λπ.) στους επαγγελματίες που θα υπερβαίνουν τα αντίστοιχα εισοδηματικά όρια υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αύξηση των επιδομάτων αυτών.

14. Γιατί δεν εφαρμόζετε το σύστημα φορολόγησης των πολιτών με αφαίρεση των δαπανών από τα έσοδα; Ώστε οι πολίτες να έχουν ουσιαστικό κίνητρο συλλογής αποδείξεων.

Το να στηριχθεί κάποιος αποκλειστικά σε ένα σύστημα εσόδων – εξόδων , αν δεν υπάρχουν όλες οι αναγκαίες ηλεκτρονικές εγγυήσεις και διασταυρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε υπερδήλωση εξόδων και υποδήλωση εσόδων.

Εν πάση περιπτώσει, για τους απλούς φορολογούμενους το σύστημα εσόδων – εξόδων δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα της ΕΕ.

15. Πότε θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος; Μέχρι τότε θα ισχύει παράλληλα με το νέο σύστημα φορολόγησης;

Το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται άμεσα από το 2024 κατά 50% για όσους δηλώνουν πραγματικά εισοδήματα υψηλότερα από την ελάχιστη αμοιβή, ενώ όσοι δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από την ελάχιστη αμοιβή, θα έχουν μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 25 %. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη μείωση του τέλους αποτελεί και έμπρακτη επιβράβευση για τους συνεπείς φορολογούμενους. Το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί σε ορίζοντα διετίας, νωρίτερα δηλαδή σε σχέση με την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

16. Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας έχει εισοδήματα και από μισθωτή εργασία, αυτά θα προσμετρώνται για την κάλυψη του ελάχιστου εισοδήματος;

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ, κατά τον υπολογισμό της ελάχιστης αμοιβής, λαμβάνονται υπόψη τυχόν εισοδήματα από μισθωτή εργασία του αυτοαπασχολούμενου. Συνεπώς, η απάντηση είναι καταφατική.

Read More »
Το ΥΠΟΙΚ διαμόρφωσε 16 ερωτήσεις – απαντήσεις για το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής Το ΥΠΟΙΚ διαμόρφωσε 16 ερωτήσεις – απαντήσεις για το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Κερδοσκοπία και στους ηλιακούς θερμοσίφωνες καταγγέλλουν οι καταναλωτές – Ξαφνικές αυξήσεις έως 78,81%

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Κερδοσκοπία και στους ηλιακούς θερμοσίφωνες καταγγέλλουν οι καταναλωτές – Ξαφνικές αυξήσεις έως 78,81%


Αυξήθηκαν οι τιμές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες μετά την ανακοίνωση της επιδότησης, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Η ένωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι πραγματοποίησε δειγματοληπτική έρευνα, χρησιμοποιώντας δείγμα 60 προϊόντων και 56 διαφορετικών ηλεκτρονικών καταστημάτων, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν μετά την έναρξη της επιδότησης των ηλιακών θερμοσιφώνων εντοπίζονται αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Η ένωση επισημαίνει ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα που αποτέλεσαν το δείγμα της έρευνας, επιλέχθηκαν τυχαία και εκπροσωπούν 60 προϊόντα, ώστε τα συμπεράσματα να εξάγονται με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα ενώ στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Ευελπιστούμε τα αποτελέσματα της διερεύνησης να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για τη βελτίωση του κλίματος της αγοράς».

Το πρώτο σκέλος της έρευνας, πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 10 Οκτωβρίου 2022 έως 10 Νοεμβρίου 2022 και κατά το δεύτερο σκέλος της έρευνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 10 Μαΐου 2023 έως 11 Μαΐου 2023, επανεξετάστηκαν οι τιμές των ηλεκτρονικών καταστημάτων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και σε ποιο ποσοστό, τροποποιήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023 κατά την οποία επανεξετάστηκαν οι τιμές στα ηλεκτρονικά καταστήματα για να εξαχθούν τα οριστικά συμπεράσματα.

Τα σημαντικότερα στατιστικά αποτελέσματα που προέκυψαν έχουν ως εξής:

– Στις 10 Μαΐου 2023 παρατηρείται αύξηση τιμής στο 50% των προϊόντων ενώ στις 18 Οκτωβρίου 2023 παρατηρείται αύξηση τιμής στο 61,66% των προϊόντων

– H πιο υψηλή ποσοστιαία αύξηση αγγίζει τα 78,81% ενώ η μικρότερη είναι 1,94%

– Στις 10 Μαΐου 2023 ο μέσος όρος αύξησης των προϊόντων που παρατηρήθηκε ανοδική τιμή είναι 14,09% ενώ στις 18 Οκτωβρίου 2023 ο μέσος όρος αύξησης ανέρχεται σε 17,82%.


Read More »
Κερδοσκοπία και στους ηλιακούς θερμοσίφωνες καταγγέλλουν οι καταναλωτές – Ξαφνικές αυξήσεις έως 78,81% Κερδοσκοπία και στους ηλιακούς θερμοσίφωνες καταγγέλλουν οι καταναλωτές – Ξαφνικές αυξήσεις έως 78,81% Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 2.000.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 2.000.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία


Το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1.000.000 ευρώ για κάθε μια από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν στην παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

– Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

– Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε».


Read More »
Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 2.000.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 2.000.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ


Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας πραγματοποίησε έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του σχολείου μας,

κ. Θωμάζου Δημήτρη , στις 2 Νοεμβρίου 2023 ημέρα Πέμπτη στο σχολείο.

Τα νομίσματα προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη.

Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου μας και γονείς επισκέφθηκαν το χώρο της έκθεσης. Θεωρούμε ότι η έκθεση αυτή συνιστά μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, υπό το πρίσμα του «μέσου συναλλαγής» που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, τη δραχμή.

Για την καλύτερη κατανόηση, δε, της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής θα υπάρχει κατάλογος – βιβλίο στο οποίο καταγράφεται η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα.

Επίσης ο κ. Θωμάζος, έδωσε πολλές ιστορικές πληροφορίες σχετικά με τα νομίσματα και χαρτονομίσματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκαν από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας
Γεώργιος Κύλλας

Read More »
ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Στις 18 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Παραμυθιάς

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Στις 18 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Παραμυθιάς

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δονάτου, στην Παραμυθιά, θα γίνει η υποδοχή και η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίωνος, όπως ανακοινώθηκε από τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Παραμυθίας, Μητροπολίτη Κονίτσης, κ.κ. Ανδρέα, στη Γενική Ιερατική Σύναξη.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εκλεγέντος Μητροπολίτη Παραμυθίας, κ.κ.Σεραπίωνος, πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα και στις 18 Νοεμβρίου θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του, στη θέση του παραιτηθέντος Μητροπολίτη κ.κ.Τίτου.

Read More »
Στις 18 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Παραμυθιάς Στις 18 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου ο Άγιος Κοσμάς

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου ο Άγιος ΚοσμάςRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου ο Άγιος Κοσμάς Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου ο Άγιος Κοσμάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Ζητείται υπεύθυνος λογιστηρίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Ζητείται υπεύθυνος λογιστηρίου


Από την επιχείρηση NTORKOS PLANTS ζητείτε υπεύθυνος λογιστηρίου
Απαραίτητη σχετική προϋπηρεσία, γνώση αγγλικών και δίπλωμα οδήγησης.

Αποστολή Βιογραφικών: adorkos@yahoo.gr
Read More »
Ζητείται υπεύθυνος λογιστηρίου Ζητείται υπεύθυνος λογιστηρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024


Άνοιξε η πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα τέλη κυκλοφορίας 2024.

Oι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δίκυκλων έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα να «κατεβασουν» το ειδοποιητήριο τους, να το εκτυπώσουν και να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού.

Tα ειδοποιητήρια θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Τέλη κυκλοφορίας – Tρόποι πληρωμής

– Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

– Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
Read More »
Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024 Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από σήμερα, Τετάρτη 01.11.2023 έως 31η Μαρτίου 2024, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι Π.Ε. Θεσπρωτίας λειτουργούν με χειμερινό ωράριο που διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:00-15:00
Τρίτη: κλειστό

Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων
Δευτέρα, Πέμπτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Τρίτη, Τετάρτη: κλειστός

Αρχαιολογικοί χώροι Ελέας, Ντόλιανης και Πύργου Ραγίου και Μνημείο Κούλιας Παραμυθιάς
Επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας: Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00) – τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr.

Αρχαιολογικός χώρος Δυμοκάστρου, Αρχαιολογικό Πάρκο Ουζντίνας
Ελεύθερη πρόσβαση

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη Κυριακή των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου η είσοδος στο μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για το διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2023 έως 31η Μαρτίου 2024 ισχύει το μειωμένο εισιτήριο (2 ευρώ) για όλους τους επισκέπτες των παραπάνω χώρων, πλην όσων απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισιτηρίου.
Read More »
Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για θανατηφόρο τροχαίο με ανεπιτήρητα βοοειδή

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για θανατηφόρο τροχαίο με ανεπιτήρητα βοοειδή


Ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Άρτας σε αυτοδιοικητικό της περιοχής που κατηγορήθηκε για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορούσε σε δυστύχημα που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018. Σε επαρχιακό δρόμο ο οδηγός δικύκλου συγκρούστηκε με βοοειδή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο 60χρονος οδηγός του δικύκλου να χάσει τη ζωή του.

Πέντε χρόνια μετά η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Το δικαστήριο καταδίκασε τον αρμόδιο τότε αντιδήμαρχο.

Ο Δημήτρης Λαμπράκης, ένας από τους δικηγόρους που χειρίστηκαν την υπόθεση, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός ότι ο υπεύθυνος φαινόταν να είχε τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα επιμέλειας και ο δήμος να έχει ενεργήσει τα νόμιμα… εντούτοις το Δικαστήριο καταδίκασε αυτόν σηματοδοτώντας μάλλον το γεγονός ότι “όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά” οφείλουν να υπερβάλλουν τον εαυτό τους και να πασχίσουν περισσότερο ακόμη.

Τόσο η δημοτική όσο και η περιφερειακή αρχή ας κωδικοποιήσει τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές, ας ζητήσει την οικονομική βοήθεια από το αρμόδιο Υπουργείο και από χθες ας ξεκινά να βρίσκει λύσεις. Τα ανεπιτήρητα ζώα συντροφιάς και τα παραγωγικά ζώα, οι λακκούβες στο οδόστρωμα, οι παγίδες στους πεζοδρόμους, στα πεζοδρόμια, οι παλαιές και επικίνδυνες υποδομές αποτελούν διαρκή απειλή για την υγεία και τη ζωή των πολιτών».
Read More »
Αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για θανατηφόρο τροχαίο με ανεπιτήρητα βοοειδή Αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για θανατηφόρο τροχαίο με ανεπιτήρητα βοοειδή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Παραιτήθηκε και ο Συντονιστής στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Παραιτήθηκε και ο Συντονιστής στους «Ορίζοντες Ηπείρου»
Την παραίτησή του από τη θέση του Συντονιστή στους «Ορίζοντες Ηπείρου» υπέβαλλε ο Μιχάλης Νάτσης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις εκλογές θεωρεί ότι ο κύκλος της προσφοράς του στην παράταξη έκλεισε οριστικά.

Απευθύνει ευχαριστίες σε όλους με τους οποίους βρέθηκε στους Ορίζοντες και για τον αγώνα που έγινε με πρωτεργάτη τον Σπύρο Ριζόπουλο.

«Συνεπής στις αρχές μου κλείνω έναν κύκλο, δηλώνοντας πως η δραστηριοποίησή μου με τα κοινά και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, δεν σταματάει εδώ. Σκοπός μου είναι να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου , παρακολουθώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας καθώς και στα μεγάλα και σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του τόπου μας.

Αυτό αποτελεί δέσμευση για όσα πρεσβεύω και υπηρετώ, οι δε αποφάσεις μου θα ληφθούν σε συνάρτηση με τα τεκταινόμενα στην Περιφέρειά μας.

Τα πρόσωπα, τα γεγονότα και όχι μόνο… θα καθορίσουν τον χρόνο και τον τρόπο κάθε μελλοντικής μου επιλογής» αναφέρει στη δήλωσή του.


Read More »
Παραιτήθηκε και ο Συντονιστής στους «Ορίζοντες Ηπείρου» Παραιτήθηκε και ο Συντονιστής στους «Ορίζοντες Ηπείρου» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την καταγραφή της κατάστασης του είδους Chorthippus Lacustris

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την καταγραφή της κατάστασης του είδους Chorthippus LacustrisRead More »
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την καταγραφή της κατάστασης του είδους Chorthippus Lacustris Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την καταγραφή της κατάστασης του είδους Chorthippus Lacustris Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Σελίδες