4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 29 Απριλίου 2020)

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020
4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 29 Απριλίου 2020)


Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Τετάρτη 29 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1.Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο ασθενής από τα Ιωάννινα. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και σήμερα πρόκειται να γίνει η μεταφορά του σε παθολογική κλινική.
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
3.Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εβδομήντα επτά (77) νέα δείγματα. Τα δέκα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα εννέα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα πενήντα τρία αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
· Σήμερα 29/4 στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
· Από το σύνολο των διακοσίων τριάντα εννέα (239) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
· Σήμερα 29/4 στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πεντακόσια είκοσι ένα (521) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
· Ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
· Στο Νοσοκομείο σήμερα δεν νοσηλεύεται περιστατικό SARS-COV-2, ενώ λήφθηκε και στάλθηκε ένα δείγμα περιστατικού που διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και αναμένονται αποτέλεσμα του δείγματος.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
· Σήμερα 29/4 στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά εβδομήντα ένα (71) δείγματα εκ των οποίων αναμένονται απαντήσεις για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
Read More »
4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 29 Απριλίου 2020) 4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 29 Απριλίου 2020) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020
Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού 


Συνελήφθησαν, σήμερα (29-04-2020) σε περιοχή της Ηπείρου, δύο ημεδαποί, ως ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου κατελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος να λειτουργεί αυτό, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων. 

Σημειώνεται επίσης, ότι ο ιδιοκτήτης του ανωτέρω καταστήματος κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου απουσίαζε και στο πλαίσιο αναζητήσεων συνελήφθη σήμερα το πρωί. 

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καταβολή πάγιας προκαταβολής στις Δημοτικές Κοινότητες - Αναλυτικά τα ποσά

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Καταβολή πάγιας προκαταβολής στις Δημοτικές Κοινότητες - Αναλυτικά τα ποσά


Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας, παρέχεται πάγια προκαταβολή στις Δημοτικές Κοινότητες.

Το ύψος της πάγιας προκαταβολής για κάθε κοινότητα, ανάλογα με τον πληθυσμό της, ανέρχεται στο ποσό των: 
α) Χιλίων (1.000) ευρώ για τις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό έως και 300 κατοίκους. 
β) Δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 301 – 2.000 κατοίκους. 
γ) Τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ για τις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 2001 - 10.000 κατοίκους. 
δ) Έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ για τις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 10.001 – 50.000 κατοίκους. 
ε) Οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ για τις κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων. 


Υπόλογος για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, στο όνομα του οποίου θα εκδοθεί το σχετικό χρηματικό ένταλμα και ο οποίος θα ενεργεί τις πληρωμές σε βάρος αυτής, είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, όταν αυτή έχει πληθυσμό έως τριακόσιους (300) κατοίκους και ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας, όταν αυτή έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από τριακόσιους έναν (301) κατοίκους. 

Ο υπόλογος διενεργεί τις πληρωμές, χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του Δημάρχου. 

Το θέμα θα περάσει και από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Καταβολή πάγιας προκαταβολής στις Δημοτικές Κοινότητες - Αναλυτικά τα ποσά Δήμος Ηγουμενίτσας: Καταβολή πάγιας προκαταβολής στις Δημοτικές Κοινότητες - Αναλυτικά τα ποσά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020 Rating: 5

Στην… εντατική οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020
Στην… εντατική οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου


Στην…. εντατική βρίσκονται οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, τόσο στα ορεινά όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Ο τουρισμός ήδη έχει δεχθεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα ενώ το επόμενο βήμα είναι κυριολεκτικά μετέωρο καθώς αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων. Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, σκέφτονται ακόμη και να μην ανοίξουν καθόλου τις μονάδες τους καθώς οι όροι, οι συνθήκες και οι προυποθέσεις που αναμένεται να συνοδεύσουν τους θερινούς μήνες θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη την χασούρα τους.

Αβεβαιότητα και ανησυχία..

Αυτά είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την περίοδο.

Αφενός δεν είναι αρκετό να περάσει η Ελλάδα στην φάση της κανονικότητας για να μπορέσει να γίνει ο στοιχειώδης προγραμματισμός για την τουριστική σεζόν..

Αφετέρου είναι άγνωστο πως θα κινηθούν οι ευρωπαικές χώρες, αυτές που αποτελούν και την μεγάλη δεξαμενή για τον τουρισμό της χώρας και της περιοχής..

Θα ομαλοποιηθούν και πότε οι αεροπορικές πτήσεις…

Θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις, όσες είναι πρόθυμες να ανοίξουν, να ανταποκριθούν στους νέους κανόνες, απαραίτητους για την προστασία από τον Covid 19..

Είναι οι μεγάλοι άγνωστοι στην εξίσωση της θερινής τουριστικής περιόδου, μιας τουριστικής περιόδου που για την Ήπειρο είναι ούτως ή άλλως μικρής διάρκειας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι μονάδες των παραλίων ήδη θα είχαν κάνει κρατήσεις για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού..

Σήμερα το μόνο που μετρούν είναι ακυρώσεις από γραφεία του εξωτερικού τα οποία είχαν προχωρήσει σε συμφωνίες στην προ κορωνοιού εποχή.

Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε στάση αναμονής.. Από τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση θα εξαρτηθούν και οι δικές τους αποφάσεις..

Και γύρω από τον ξενοδοχειακό κλάδο αναμένει μία ολόκληρη αγορά… Ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ.. Και μαζί εκατοντάδες, νέοι κυρίως, που είτε είχε προγραμματίσει είτε ήλπιζαν σε εργασία για την σεζόν.

Read More »
Στην… εντατική οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου Στην… εντατική οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020 Rating: 5

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020
Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική


Πρόστιμο 150 ευρώ θα πληρώνουν όσοι δεν φορούν μάσκα που καθίσταται πλέον υποχρεωτική στην πρώτη φάση της εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Αρης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι», απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το πρόστιμο και συμπλήρωσε. «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου».

Να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή αλλά και από εργαζόμενους σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας υφασμάτινης ή άλλης, γίνεται για εργαζόμενους και πελάτες σε όλους τους κλειστούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Επίσης ισχύει το πρόστιμο των 5.000 ευρώ για όποιον ανοίγει το κατάστημά του ενώ υπόκειται ακόμα σε περιορισμούς, αλλά και το πρόστιμο των 300 ευρώ για τις επόμενες δύο εβδομάδες, για όσους μετακινούνται από νομό σε νομό. Σε ισχύ επίσης είναι και το πρόστιμο των 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.
Read More »
Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020 Rating: 5

Κέρκυρα: Τεστ για Covid-19 σε όλο το συγγενικό περιβάλλον του 53χρονου Θεσπρωτού

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020
Κέρκυρα: Τεστ για Covid-19 σε όλο το συγγενικό περιβάλλον του 53χρονου Θεσπρωτού


Τις εξελίξεις αναμένει πλέον η οικογένεια του 53χρονου όσον αφορά τα όσα έγιναν αμέσως μετά τον θάνατο του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον έγιναν τεστ στα στενά μέλη της οικογενείας του και σε συγγενείς τα οποία αναμένονται αύριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι 0 Δικηγόρος του αδερφού του 53χρονου Ιωάννης Ρίγγας, μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Κυριακής, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν το θρίλερ με τον θάνατο άντρα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι: «οι συγγενείς έχουν ηθικό δικαίωμα να ξέρουν από τι πέθανε ο άνθρωπος τους χωρίς σκιές. Επίσης υπάρχει έντονο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ούτως ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία που πρέπει για ιχνιλάτιση του φαινόμενου και προστασία του κοινωνικού συνόλου. Η κατάσταση είναι τραγελαφική. Ο Ιατροδικαστής είναι επίσημη αρχή και θεωρώ ότι έχει την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στις εκφράσεις του. Αυτό αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου. Αλλά πραγματικά δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς ΕΟΔΥ. Πρόθεση μας δεν είναι να στοχοποιήσουμε κανέναν. Θα έπρεπε τα αντανακλαστικά να κινηθούν άμεσα όλων των αρμοδίων. Κακώς δόθηκε άδεια ταφής χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Read More »
Κέρκυρα: Τεστ για Covid-19 σε όλο το συγγενικό περιβάλλον του 53χρονου Θεσπρωτού Κέρκυρα: Τεστ για Covid-19 σε όλο το συγγενικό περιβάλλον του 53χρονου Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020 Rating: 5

Σελίδες