https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΟΛΗΓ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 
ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΟΛΗΓ  ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 
Πριν, κάμποσα χρόνια, κάποια βαρεμένα μυαλά, που «έκαναν κουμάντο» - με το αζημίωτο βέβαια – σε τούτον τον τόπο, συνέλαβαν τη φαεινή ιδέα:
Να μπαζώσουν τον παραλιακό χώρο μπροστά από τα «πλατάνια» που ήταν και ο πλέον επισκέψιμος, με τις καφετέριες και τον ίσκιο της βόλτας.
Χωρίς να δώσουν πειστικές εξηγήσεις, γι’ αυτήν την ηλιθιότητα, κατόρθωσαν να αποκόψουν την περιοχή, οπτικά, από τη θάλασσα, το μεγάλο αυτό δώρο της φύσης.
Στο όνομα του πρασίνου, έλεγαν τότε, αναμόρφωσαν την περιοχή.
Τρομάρα τους.
 

 
Το έκτρωμα αυτό, σαν έργο, χρηματοδοτήθηκε από το λιμάνι, με την τότε μορφή και νομική ιδιότητα.
Από τότε η περιοχή αυτή σχεδόν ερήμωσε.
Ως που τα τελευταία 3-4 χρόνια, που γίνονται προσπάθειες αναζωογόνησής της και πάλι με την έστω και μετ’ εμποδίων εκμετάλλευση του συγκεκριμένου αυτού τμήματος – πρασίνου.
Όλα, πια, δείχνουν, πως η περιοχή αυτή θα μπορούσε να καταστεί όαση και οικονομική της πόλης και της Θεσπρωτίας ευρύτερα.
 
Αρκεί ο χώρος να αναπλαστεί και να αποκατασταθεί αυτό το έκτρωμα, με ήπιες παρεμβάσεις, που θα επιτρέπουν ανθρώπινες δραστηριότητες σ’ αυτόν.
Είναι γεγονός ότι τους θερινούς μήνες, ακόμη και με τη σημερινή μορφή, οι δραστηριότητες στον χώρο αυτό, προσθέτουν στην τραυματισμένη από την ανεργία, περιοχή μας, αρκετές δεκάδες έως και εκατοντάδες, θέσεις εργασίας.
Είναι όμως γεγονός ότι τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, με την παραχώρησή της τότε στον ΟΛΗΓ, ως Χερσαία Ζώνη, όσο και οι οικονομικές αδυναμίες της Δημοτικής Αρχής, καθιστούν το εγχείρημα της αποκατάστασης δυσχερές έως και αδύνατο.
Εκτός και αν ο ΟΛΗΓ, που το αποθεματικό του Ταμείου του το επιτρέπει, αναλάβει το κόστος εξ ολοκλήρου.
Κάτι ασφαλώς που ηθικά το οφείλει.
Προς την κατεύθυνση αυτή, φρόνιμο, σοφό και αναγκαίο, είναι, με τη συνεργασία Δήμου, ΟΛΗΓ, Επιμελητηρίου και επαγγελματικών Συλλόγων, να εξεταστεί η περίπτωση, με την προϋπόθεση ότι δεν θα την εγκλωβίσουν στις καλένδες της γραφειοκρατίας και του ωχαδερφισμού.
Read More »
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΟΛΗΓ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ  ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΟΛΗΓ  ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015 Rating: 5

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας
 
 
Συγκροτήθηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής και πλέον απομένει η συγκρότησή τους σε σώμα με την εκλογή των προεδρείων τους. 
 
Από τους Ηπειρώτες βουλευτές -ανά Επιτροπή- συμμετέχουν οι εξής:

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων: ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, Ν.Δ.: Γιώργος Στύλιος.
 
Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων: ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Μαντάς και Κώστας Μπάρκας, Ν.Δ.: Κώστας Τασούλας.
 
Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: ΣΥΡΙΖΑ: Μάριος Κάτσης και Χρήστος Μαντάς, Ν.Δ.: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
 
Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Μπάρκας και Μερόπη Τζούφη, Ν.Δ.: Στέργιος Γιαννάκης, Βασίλης Γιόγιακας και Γιώργος Στύλιος.
 
Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης: ΣΥΡΙΖΑ: Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας.
 
Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου: ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Καραγιάννης
Read More »
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015 Rating: 5

Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015
Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας
 
 
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας.
Read More »
Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν και πάλι να περάσουν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα μέσα σε κυλιόμενους διάδρομους (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015
Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν και πάλι να περάσουν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα μέσα σε κυλιόμενους διάδρομους (+ΦΩΤΟ)


Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας πακέτων λαθραίων τσιγάρων εντός φορτηγού οχήματος προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας συνέλαβαν 37χρονο αλλοδαπό οδηγό Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο ανωτέρω όχημα, το οποίο βρισκόταν εντός Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Ιταλία, εντόπισαν κρυμμένη μέσα σε έξι (06) κυλιόμενους διάδρομους μεταφοράς αντικειμένων, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία σκόπευε να διοχετεύσει λαθραία στο εξωτερικό. 

 
 
Υπενθυμίζουμε πως στις 11 Μαρτίου 2013 είχαν εντοπιστεί 213.050 πακέτα, ξανά κρυμμένα μέσα σε κυλιόμενους διάδρομους μεταφοράς αντικειμένων. (Δείτε ΕΔΩ)

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και οι ποσότητες λαθραίων τσιγάρων . 


 
Η ακριβή ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και οι διαφυγόντες δασμοί θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν και πάλι να περάσουν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα μέσα σε κυλιόμενους διάδρομους (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν και πάλι να περάσουν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα μέσα σε κυλιόμενους διάδρομους (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015 Rating: 5

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο


Συνελήφθησαν, χθες (23-02-2015) το μεσημέρι στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 30 και 15 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό, στην καρότσα του οποίου υπήρχαν κλεμμένα αντικείμενα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν μεταβεί νωρίτερα με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε εργοτάξιο εταιρείας στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν ατσαλένιες βέργες, ερπύστριες μπουλντόζας και διάφορα σιδερένια αντικείμενα, τα οποία τοποθέτησαν στην καρότσα του οχήματος.

Οι δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τα μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου δράστη.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Read More »
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015 Rating: 5

Επιτυχημένη αναπαράσταση του τσάμικου γάμου στο Καστρί Θεσπρωτίας (10 φωτό)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015

Επιτυχημένη αναπαράσταση του τσάμικου γάμου στο Καστρί Θεσπρωτίας (10 φωτό)

 
Στο Καστρί Ηγουμενίτσας η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται με αναπαράσταση του τσάμικου γάμου. Και εφέτος έγινε με επιτυχία το παραδοσιακό δρώμενο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που μας έστειλε αναγνώστης. Η πομπή, που σχηματίστηκε, κατέληξε στο κέντρο του Καστριού, όπου στήθηκε γλέντι. Πρόκειται για παλαιό έθιμο, που αναβιώνει εδώ και χρόνια κάθε Καθαρά Δευτέρα και δεν
είναι  λίγοι όσοι το παρακολουθούν. Ο γάμοςονομάζεται  Τσάμικος, γιατί προέρχεται από τα περίχωρα του ποταμού Καλαμά (Θύαμης, Τσάμης, Τσάμικος). Στα  χωριά της περιοχής- όπως σε κάθε κύτταρο κοινοτικής ζωής - διαμορφώθηκαν έθιμα στενά συνδεδεμένα με τις συνθήκες του τόπου και κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής.

 Read More »
Επιτυχημένη αναπαράσταση του τσάμικου γάμου στο Καστρί Θεσπρωτίας (10 φωτό) Επιτυχημένη αναπαράσταση του τσάμικου γάμου στο Καστρί Θεσπρωτίας (10 φωτό) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015 Rating: 5

Δέκα συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015
Δέκα συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα
 
 
Οκτώ (08) παράνομοι μετανάστες και ο 46χρονος αλλοδαπός διακινητής τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ/Γ όχημα (τράκτορα-επικαθήμενο) πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 46χρονος οδηγός μετέφερε εντός του φορτίου (κενά κουτιά καοθτσούκ) του Φ/Γ οχήματος οκτώ (08) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.


Επίσης, ενας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο, 27χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Δέκα συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Δέκα συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για δύο διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015
Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για δύο διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων
 
 
Συνελήφθη, χθες (23-02-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για δύο διαδοχικές διαρρήξεις σε καφενείο και πρατήριο άρτου, στην Πεδινή Ιωαννίνων.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος μετά τα μεσάνυκτα της 23-02-2015, πραγματοποίησε δύο διαδοχικές διαρρήξεις στην Πεδινή Ιωαννίνων, η πρώτη σε καφενείο, όπου εισήλθε, σπάζοντας την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και η δεύτερη σε πρατήριο άρτου, όπου προσπάθησε να εισέλθει με τον ίδιο τρόπο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

O δράστης προσήχθη χθες (23-02-2015) το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου και ομολόγησε τις πράξεις του.

Μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού που βρέθηκε στην κατοχή του κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για δύο διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για δύο διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015 Rating: 5