Με μηχανήματα και κανό προσπαθούν να απομακρύνουν κορμούς από την παλιά γέφυρα του Καλαμά

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Με μηχανήματα και κανό προσπαθούν να απομακρύνουν κορμούς από την παλιά γέφυρα του Καλαμά


Μηχανήματα αλλά και ακόμη και κανό επιστρατεύθηκαν από την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας προκειμένου να απομακρύνουν κορμούς δέντρων από την γέφυρα στην Βρυσέλλα, σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί ο ρους του Καλαμά και να μειωθούν τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί.

Οι ποσότητες νερού είναι τεράστιες καθώς σ’ αυτό συνέβαλε και το ελεγχόμενο άνοιγμα του θυροφράγματος στο Πέραμα ώστε να αποδεσμευθεί ποσότητα νερού από τη λίμνη καθώς είχε φτάσει σε σημείο υπερχείλισης.


Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει δεκάδες κορμούς δέντρων. Πρόκειται κυρίως για πλατάνια που έχουν προσβληθεί από μεταχρωματικό έλκος, έχουν ξεραθεί και καταλήγουν στην κοίτη του Καλαμά.

Τους κορμούς αυτούς που έχουν «σφηνώσει» στη γέφυρα της Βρυσέλλας επιχειρούν να απομακρύνουν μηχανήματα και κανό που επιχειρούν σε πιο επιλεγμένα σημεία.

Read More »
Με μηχανήματα και κανό προσπαθούν να απομακρύνουν κορμούς από την παλιά γέφυρα του Καλαμά Με μηχανήματα και κανό προσπαθούν να απομακρύνουν κορμούς από την παλιά γέφυρα του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Παρέμβαση Προέδρων ΤΟΕΒ και παρακαλάμιων κοινοτήτων, για τις πλημμύρες

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Παρέμβαση Προέδρων ΤΟΕΒ και παρακαλάμιων κοινοτήτων, για τις πλημμύρεςΜεγάλες για μία ακόμη φορά είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε όλες τις παρακαλάμιες κοινότητες από τα νερά του Καλαμά. Πρόεδροι των ΤΟΕΒ και των Κοινοτήτων απευθύνουν έκκληση για λήψη μέτρων και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται.

Τη σύσταση συντονιστικού οργάνου με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα προχωρούν πρόεδροι ΤΟΕΒ και παρακαλάμιων κοινοτήτων.

Το σχετικό ψήφισμα υπογράφουν οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ Ρίζιανης- Κορύτιανης, Βρυσέλλας, Φιλιατών, Σκάλας Φιλιατών και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Βρυσέλλας, Σίδερης, Κυπαρίσσου, Αετού, Παλαιοχωρίου, Παλιοεκκλησίου, Γολά, Αχλαδιάς, Γεροπλάτανου, Κορύτιανης, Δράμεσης, Κοκκινιάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παραποτάμου Απόστολος Τζώρτζης.

Το ψήφισμα κοινοποιείται στους βουλευτές, την Περιφέρεια, τους δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και άλλους.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Σήμερα στο Τ.Κ. Κορύτιανης του Δ. Ηγουμενίτσας προσήλθαν οι υπογράφοντες στο τέλος της παρούσης ορμώμενοι από τις καταστροφές των τελευταίων πλημμυρικών φαινόμενων του ποταμού Καλαμά που “εθιμοτυπικά” πλέον λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στα παραποτάμια χωρία άνωθεν του φράγματος Ραγίου του Δ. Φιλιατών έως και τη Νεράιδα του Δ. Σουλίου. Είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους και μη φορείς πως εδώ και χρόνια με τις πρώτες μεγάλες βροχές στην Ήπειρο ο ποταμός Καλαμάς θα πλημμυρήσει άνωθεν του φράγματος Ραγίου και θα παρασύρει στο διάβα του ολόκληρες καλλιέργειες και περιουσίες, δρόμους κλπ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει καλλιέργειες εσπεριδοειδών ή ακτινιδίων να χάνονται υπό τη στάθμη του ποταμού με ανυπολόγιστες συνέπειες, καλλιέργειες μηδικής για παράδειγμα να καταστρέφονται εν μια νυκτί, ζώα να πνίγονται και να χάνονται κτηνοτροφικά κεφάλαια, ακόμη και ολόκληρα χωριά να αποκόπτονται από την κυκλοφορία λόγω των πλημμυρών του Ποταμού που φτάνει έως και να κλείνει το οδικό δίκτυο. Όλα τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα είτε σε ανταποκρίσεις του ΕΛΓΑ, είτε σε φωτογραφίες και βίντεο τοπικών και μη μέσων, είτε στην πολιτική προστασία και για να μην πλατειάζουμε αποτελεί μόνιμο και γνωστό πρόβλημα σε ετήσια βάση για όλες τις παραποτάμιες περιοχές της Θεσπρωτίας.

Είναι επίσης κοινή αίσθηση πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια υποβάθμιση του θέματος που εμφανίζεται στην τοπική επικαιρότητα μόνο όταν είναι σε όξυνση τα φαινόμενα αυτά και προσπαθούν να λυθούν επί προσωπικού είτε με τηλεφώνα αγροτών και διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων στη Περιφέρεια ή στην πολιτική προστασία είτε με προσωπικές παρεμβάσεις του εκάστοτε πολιτικού προσώπου που κάθε φορά λαμβάνει δράση να διευθετήσει το θέμα με καθαρισμούς της κοίτης του ποταμού, ή παίζοντας με τις θύρες του φράγματος που απελευθερώνουν νερό προς τη θάλασσα ή με διάφορους τρόπους που μόνο αποτέλεσμα έχουν μέχρι τώρα τη διαιώνιση του προβλήματος, τη μη λύση του και τη καταστροφή ολόκληρων περιουσιών κάθε χρόνο όπως επίσης και την άμεση καταστροφή του περιβάλλοντος. Συνερχόμενοι λοιπόν απόψε για τους παραπάνω λόγους και συναισθανόμενοι την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας σήμερα και αύριο στα παιδιά μας, αποφασίζουμε τη σύσταση συντονιστικού οργάνου που σκοπό θα έχει την εξεύρεση άμεσης λύσης στα παραπάνω θέματα θεσμικά και όχι μέσω ευχολογίων και προφορικών δεσμεύσεων. Απευθυνόμαστε σε όλους του πολιτικούς φορείς της Θεσπρωτίας όπου και θα κοινοποιηθεί το παρόν:

-υπάρχει έλεγχος στη λειτουργία του φράγματος όσον αφορά τα θυροφράγματα?

-Ποιος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία αυτή; -ποιος έχει την ευθύνη καθαρισμών της κοίτης του ποταμού;

-Ποιος έχει τη συνολική ευθύνη για τις καταστροφές που ήρθαν, έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται;

-υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη για τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο φράγμα; Εάν ναι ποιοι φορείς καρπώνονται και γιατί; Τα αξιοποιούν; Πώς;

-υπάρχει συντονισμός μεταξύ των φορέων σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και της λίμνης Παμβώτιδας για να αποτρέπονται τα πλυμμηρικά φαινόμενα ή είναι αναποτελεσματικός;

– Εάν κάποιος πολίτης αξιώσει αποζημιώσεις ποιος φέρει την ευθύνη αυτή για τις καταστροφές;

Τα παραπάνω δεν αποτελούν τα μοναδικά ερωτήματα προφανώς ούτε και υπαινισσόμαστε πως λύνονται τα θέματα αυτομάτως απαντώντας σε αυτά. Όμως θα θέλαμε απαντήσεις γραπτές για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας και η αρχή πλέον έγινε και δε θα σταματήσει εδώ το θέμα. Κύριοι παρακαλούμε να συναισθανθείτε τη καταστροφή που είναι ήδη εδώ στις παραποτάμιες περιοχές και να σκύψετε το κεφάλι δίνοντας λύσεις άμεσες στον κόσμο.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόσκληση- πρόκληση για το καλό του τόπου και για δέκα εκατό ανθρώπους που θέλουν να μείνουν ακόμη σ ‘αυτόν να παλέψουν. Θα ακουστούν όλες οι απόψεις και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συναντήσεις με όσους φορείς ενδιαφέρονται για το θέμα και τη λύση του. Επιφυλασσόμεθα επίσης και για κάθε νόμιμη ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε πλέον μιας και η πίεση του αγροτικού και μη κόσμου τους οποίους εκπροσωπούμε είναι τεράστια”
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Παρέμβαση Προέδρων ΤΟΕΒ και παρακαλάμιων κοινοτήτων, για τις πλημμύρες ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Παρέμβαση Προέδρων ΤΟΕΒ και παρακαλάμιων κοινοτήτων, για τις πλημμύρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Καταγράφηκαν 866 κρούσματα σε 24 ώρες

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Καταγράφηκαν 866 κρούσματα σε 24 ώρεςΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη 12 Ιανουαρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146020, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5651 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44252 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

337 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 234 (69.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.977 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5329 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3149 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταγράφηκαν 866 κρούσματα σε 24 ώρες Καταγράφηκαν 866 κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Με ένα κρούσμα και σήμερα η Ήπειρος

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Με ένα κρούσμα και σήμερα η ΉπειροςΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 1
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
Με ένα κρούσμα και σήμερα η Ήπειρος Με ένα κρούσμα και σήμερα η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Έκλεισε ο δρόμος μέσα από τη σκάλα Φιλιατών

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Έκλεισε ο δρόμος μέσα από τη σκάλα ΦιλιατώνΚλειστός ο δρόμος μέσα από τη σκάλα Φιλιατών, καθώς στο ποτάμι έχει βγει στο οδόστρωμα, στο ύψος του χωριού Αετός.

Όσο περνάει η ώρα ο Καλαμάς φαίνεται πως συνεχίζει να φουσκώνει και οι επόμενες ώρες δημιουργούν ανησυχία στους κατοίκους και τους παραγωγούς, στις παραποτάμιες περιοχές του ποταμού, που βλέπουν τις περιουσίες τους και τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να "βουλιάζουν" στις λάσπες.

Read More »
Έκλεισε ο δρόμος μέσα από τη σκάλα Φιλιατών Έκλεισε ο δρόμος μέσα από τη σκάλα Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης και Βρυσσέλας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης και Βρυσσέλας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)Σε μία απέραντη λίμνη έχει μετατρέψει ο ποταμός Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης, Βρυσσέλας και Παραποτάμου.
Χιλιάδες ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή, αποθήκες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και σπίτια βρίσκονται μέσα σε αυτή τη λίμνη.

4000 κάτοικοι και παραγωγοί, 15 τουλάχιστον κοινοτήτων, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν για μία ακόμα χρονιά τις περιουσίες τους να βυθίζονται στα νερά.

Οι όγκοι του νερού που έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας στα Ιωάννινα φτάνουν μέσω του Καλαμά στη Θεσπρωτία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργαστηρίου μετεωρολογίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 100 χιλιοστά νερού έπεσαν σε μία νύχτα όταν ο μέσος όρος του Ιανουαρίου είναι τα 124 χιλιοστά.

Οι κάτοικοι των παράκαλαμιων περιοχών θεωρούν πως τα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργούνται εξαιτίας του υδροηλεκτρικού εργοστασίου πού βρίσκεται στο φράγμα του Καλαμά στην περιοχή του Ραγίου.

Το φαινόμενο επιτείνουν εκατοντάδες κορμοί νεκρών πλατάνων από τη νόσο του μεταχρωματικού έλκους που παρασύρονται από τα ορμητικά νερά του ποταμού και δημιουργούν φράγματα σε διάφορα σημεία του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή της ΒρυσσέλαςΔείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή της Κορύτιανης


Read More »
Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης και Βρυσσέλας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης και Βρυσσέλας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Η ανταπάντησή μας στο δήμαρχο Φιλιατών

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Η ανταπάντησή μας στο δήμαρχο ΦιλιατώνΜε ύβρεις και ψέματα απάντησε και πάλι ο δήμαρχος Φιλιατών, αυτή τη φορά για λογαριασμό του γιού του, ο οποίος μετά από τη γενική κατακραυγή, κυρίως των "δεξιών", οι οποίοι είδαν για ακόμα μία φορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να εκτίθεται από τις αλαζονικές συμπεριφορές ορισμένων στελεχών της.

Ξεκινώντας να διευκρινίσω πως σε κανένα σημείο το κειμένου μου, δεν έκανα προσωπική επίθεση στον γιο του Δημάρχου. 

Το αντίθετο.

Στο κείμενό μου ανέφερα: "Ο κ. Κωνσταντίνος Παππάς, γιος του δημάρχου Φιλιατών όπου και εδρεύει το νοσοκομείο, μαθαίνουμε πως είναι ένας αξιόλογος νέος επιστήμονας".

Το όλο θέμα είναι καθαρά πολιτικό κ. δήμαρχε, το γνωρίζετε καλά και μην αποπροσανατολίζετε τον κόσμο.

Δεν θα σταθώ στις συκοφαντίες και τις ύβρεις που για ακόμα μία φορά χρησιμοποιείς εναντίον μου όταν στριμώχνεσαι. Για αυτά θα δώσεις εξηγήσεις αλλού...

Και πάμε στο καθαρά πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, που εκθέτει κατά την άποψή μου, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 06 Απριλίου 2020, με δελτίο τύπου του κυβερνητικού βουλευτή κ. Γιόγιακα, γίνεται γνωστό πως "Με 42 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ενισχύεται τις αμέσως επόμενες ημέρες το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών."Μάλιστα ονοματίζονται και περιγράφονται μία - μία οι ειδικότητες, που πράγματι ήταν απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Φιλιατών, στη μάχη που δίνει το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ιατροί του, κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως θέσεις Νοσηλευτών, Μεταφορέων Ασθενών, Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων αλλά και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Πουθενά δεν αναφέρεται θέση Πολιτικού Μηχανικού.

Το Μάρτιο του 2020, ο γιος του κ. δημάρχου, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απάντησή του (συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου), υπέβαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας θέση επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών, με την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού.

Και πολύ καλά έκανε.

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με εσάς κ. δήμαρχε, πως έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα που έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στο ενδιάμεσο, όπως αναφέρει ο κ. δήμαρχος στην απάντησή του: "επειδή η αξιολόγηση αργούσε άνοιξε δικό του Τεχνικό Γραφείο όπου και εργάζεται ασκώντας το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού".

Δικαίωμά του, αφού από το 2018 έχει βγάλει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με την ειδικότητα του πολιτικού μηχανικού.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα άλλωστε, διαπιστώνεται από την απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Πορφύρη στις 3 Νοεμβρίου, με την οποία έγινε απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών Τεχνικού Συµβούλου Πολιτικού Μηχανικού για την εκπόνηση των απαραίτητων µελετών για το έργο ‹‹Σύνδεση κτηρίου Τ3 µε το δίκτυο αποχέτευσης››, στον κ. ΠΑΠΠΑ ΣΠ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, έναντι του ποσού των 2.500€, χωρίς το Φ.Π.Α. Εργασία για την οποία πληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Και ενώ όπως προαναφέραμε δεν ανακοινώθηκε ποτέ το "άνοιγμα" μίας θέσης Πολιτικού Μηχανικού, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (!!!), στις 22 Δεκεμβρίου δημοσιεύεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πρόσληψη του ΠΑΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ως επικουρικό προσωπικό του κλάδου ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Αναρωτιόμαστε κ. δήμαρχε, εάν γνωρίζετε, πόσοι άλλοι νέοι επιστήμονες από τη Θεσπρωτία έκαναν αίτηση για τη θέση του Πολιτικού Μηχανικού στο νοσοκομείο Φιλιατών;

Βέβαια, όπως μαθαίνω, ο γιός σας δεν δέχθηκε τη θέση, μετά και από τη γενική κατακραυγή στη μικρή κοινωνία των Φιλιατών, αλλά και τις αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα εργαζομένων στο νοσοκομείο, οι οποίοι τρέχουν και δεν φτάνουν και περιμένουν πραγματική βοήθεια.

Τέτοια λάθη και συμπεριφορές, πρέπει να αντιληφθείτε εκεί στη Νέα Δημοκρατία, πως εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κόμμα σας. Και δυστυχώς θα συνεχίζονται, όσο δεν αντιδράει κανείς σας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Τέτοια λάθη, είναι βούτυρο στο ψωμί, για την αντιπολίτευση, η οποία πολύ εύκολα θα μπορούσε να σας κατηγορήσει, πως ενώ πανηγυρίζετε που επανδρώνετε τα νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορωνοϊού, στην ουσία βολεύετε τα δικά σας παιδιά, κυριολεκτικά, με ειδικότητες όπως αυτή του Πολιτικού Μηχανικού.

Το γιατί δεν το κάνει; 
Να ρωτήσετε τον Μάριο Κάτση.

Ελπίζω να το καταλάβετε, πριν είναι πολύ αργά για την παράταξή σας.
Read More »
Η ανταπάντησή μας στο δήμαρχο Φιλιατών Η ανταπάντησή μας στο δήμαρχο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Φιλιάτες: Πως θα κλείσουν ραντεβού οι άνω των 85 ετών για τον εμβολιασμό

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Φιλιάτες: Πως θα κλείσουν ραντεβού οι άνω των 85 ετών για τον εμβολιασμόΠαρακαλούνται όσοι κάτοικοι της πόλης Φιλιατών έχουν συμπληρώσει το 85 έτος της ηλικίας τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, για το ραντεβού του εμβολίου στο Ν. Νοσοκομείο Φιλιατών, να προσέλθουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για τη δική τους διευκόλυνση.

Για τους κατοίκους των κοινοτήτων η καταγραφή θα γίνει μέσω του προέδρου της εκάστοτε Τοπικής κοινότητας.
Read More »
Φιλιάτες: Πως θα κλείσουν ραντεβού οι άνω των 85 ετών για τον εμβολιασμό Φιλιάτες: Πως θα κλείσουν ραντεβού οι άνω των 85 ετών για τον εμβολιασμό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Την κήρυξη των Δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εισηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Την κήρυξη των Δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εισηγείται η Περιφέρεια ΗπείρουΤην κήρυξη των Δήμων Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εισηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Ήδη με προηγούμενη απόφαση έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου Δήμου Νικ. Σκουφά. 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις άρσης καταπτώσεων σε Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, Ανθοχώρι Μετσόβου, Βάρδα ποταμό, Κάψαλα Άρτας, Ρετσιανά- Καστανιά Άρτας, Βούρμπιανη, Ανήλιο. 

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές.
Read More »
Την κήρυξη των Δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εισηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου Την κήρυξη των Δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εισηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ανησυχία για πλημμυρικά φαινόμενα

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021
Θεσπρωτία: Ανησυχία για πλημμυρικά φαινόμεναΕπί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, εν αναμονή των μεγάλων όγκων νερού που αναμένονται τις επόμενες ώρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε όλη την Ήπειρο.

Τα θυροφράγματα στον ποταμό Καλαμά, έχουν ήδη ανοίξει, σε μια προσπάθεια να αποφορτίσουν το ποτάμι που δέχεται ήδη την υπερχείλιση της λίμνης των Ιωαννίνων. 

Την ανησυχία εντείνει το γεγονός ότι σε διάφορα σημεία του ποταμού Καλαμά, συσσωρεύονται κορμοί πλατάνων που έχοντας αρρωστήσει από τη νόσο του «μεταχρωματικού έλκους» παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, δημιουργώντας φράγματα.

πηγή: ert.gr
Read More »
Θεσπρωτία: Ανησυχία για πλημμυρικά φαινόμενα Θεσπρωτία: Ανησυχία για πλημμυρικά φαινόμενα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Σελίδες