Σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής αύριο στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017Το ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών ενόψει της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων του Ιδρύματος, διοργανώνει το πιστοποιημένο σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (Immediate Life Support –ILS,) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14-01-17 σε χώρο του Ιδρύματος, από την ομάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης, που εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. 

Στόχοι είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η καλύτερη και η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών, από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος. 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ


Read More »
Σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής αύριο στο Νοσοκομείο Φιλιατών Σεμινάριο Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής αύριο στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Το "χτύπημα" της Αριάδνης στο νομό Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017


Το λευκό της αποτύπωμα άφησε στο νομό Θεσπρωτίας η "Αριάδνη", το όνομα της οποίας έδωσαν οι μετεωρολόγοι στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τα Βαλκάνια.

Και όπως ο έρωτας του Θησέα προς την Αριάδνη, την οποία άφησε πίσω του στη Νάξο, προς τέρψιν του Διονύσου, έτσι και η κακοκαιρία που ζήσαμε, μας αφήνει σιγά σιγά.

Μας αφήνει όμως "Ομηρικές" εικόνες, που θα τις θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

Όπως το βίντεο του Γιώργου Μαλαμίδη (thesprotia3d.gr) για λογαριασμό του thespro.gr, με χρήση drone, πάνω από τον κάμπο της Βρυσέλλας και πάνω από το κάμπο της Ρίζανης.

Οι εικόνες με τον χιονισμένο Καλαμά και με την Ντούλκα να τον αγναντεύει από ψηλά, πάνω στο ... σπάσιμο της "μέσης" του, μένουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Μαλαμίδη για την αγάπη που δείχνει για τον τόπο μας, αν και "ξένος".

Και νομίζω πως εκφράζω όλους τους Θεσπρωτούς.Read More »
Το "χτύπημα" της Αριάδνης στο νομό Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Το "χτύπημα" της Αριάδνης στο νομό Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Η Θεσπρωτία σε πορεία ανάδειξης...

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017Η φωτογραφία της ανατολή της πανσελήνου πάνω από το υπέροχο ύψωμα γνωστό σε όλους με την ονομασία Ντούλκα στην περιοχή της Βρυσέλλας (Φιλιατών) προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών γνωστών σελίδων του διαδικτύου, όπως η παγκοσμίως γνωστή σε όλους Earth Science Picture of the Day

Αξίζει να το αναφέρουμε ως μία ακόμα προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας, ο οποίος το έχει πραγματικά ανάγκη, και να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Τσέκα για την υπέροχη φωτογραφίας του.


Read More »
Η Θεσπρωτία σε πορεία ανάδειξης... Η Θεσπρωτία σε πορεία ανάδειξης... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 2.100€ στην "Στοργή" παρέδωσαν λιμενικοί από τα έσοδα των Θεοφανίων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017


 
"Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου μας τους λιμενικούς του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Ηγουμενίτσας και τον Διοικητή τους για να μας παραδώσουν το πόσο των 2100 € που συγκέντρωσαν για εμάς τα Θεοφάνια. 
Σας ευχαριστούμε πολύ για την τεράστια ανθρωπιά σας! 
Σας ευχόμαστε καλή χρονιά και να ξέρετε αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας."
"Στοργή" 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 2.100€ στην "Στοργή" παρέδωσαν λιμενικοί από τα έσοδα των Θεοφανίων Ηγουμενίτσα: 2.100€ στην "Στοργή" παρέδωσαν λιμενικοί από τα έσοδα των Θεοφανίων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Γονέας εκφράζεται για τον ΕΟΠΥΥ και την ειδική αγωγή

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017Με λύπη διαπιστώνουμε αυτές τις ημέρες την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει έναν νόμο για την ειδική αγωγή, που ενώ αρχικά φαίνεται ότι αντιτίθεται στους ελεύθερους επαγγελματίες (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κ.α.), τελικά αυτοί που θα πληρώσουν είμαστε εμείς οι γονείς . 

Είμαι μητέρα παιδιού με Αυτισμό … ενός καταπληκτικού παιδιού , για το οποίο είμαι πολύ περήφανη . 

Όλα τα χρόνια παλεύω μόνη μου και μαζί με τους θεραπευτές για να έχω σήμερα αυτό το καταπληκτικό παιδί . 
Θεραπευτές που εγώ επέλεξα και το παιδί μου αποδέχτηκε και συνεργάστηκε για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα . 

 Μιλάτε για κράτος πρόνοιας και έρχεστε με έναν νόμο καταπέλτη να καταδικάσετε εμάς και τα παιδιά μας . 

Αποφασίσατε να μειώσετε τον χρόνο θεραπείας από 45 λεπτά σε μόλις 30 λεπτά αντί να αυξηθεί σε τουλάχιστον 1 ώρα . 

Με ποια επιστημονικά κριτήρια αποφασίστηκε ότι αρκούν τα 30 λεπτά ? 

Γνωρίζετε ότι ένα παιδί με διάσπαση χρειάζεται 10 -15 λεπτά για να ενταχθεί στη διαδικασία αλληλεπίδρασης με τον θεραπευτή του και στο πρόγραμμά του ? 

Μιλάτε για κράτος πρόνοιας και ενώ το παιδί μου πηγαίνει σε ειδικό Γυμνάσιο στα Ιωάννινα ( ενώ μένουμε Ηγουμενίτσα !!!!) το σχολείο έχει σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό ? 
Είναι αλήθεια ότι καιρός ήταν να φύγει από τους ήδη βεβαρημένους γονείς το βάρος προπληρωμής των διδάκτρων ειδικής αγωγής. 

Γνωρίζετε όμως ότι η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για κάθε συνεδρία πχ εργοθεραπείας ή για ειδικούς παιδαγωγούς είναι 1,23 Ευρώ? 
Ανάλογα ποσά δεν θα ικανοποιήσουν σοβαρούς επιστήμονες οι οποίοι και σαφώς δεν θα συμβιβαστούν με τέτοια αμοιβή 

Ξέρετε πολύ καλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτού 
Δεν θα μπορέσουν οι θεραπευτές να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ , γιατί έτσι υπογράφουν την καταδίκη τους ,θα συνεχίσουν ανεξάρτητα του ΕΟΠΥΥ τη δραστηριότητά τους και εμείς οι γονείς θα αναγκαστούμε να πληρώνουμε τις συνεδρίες χωρίς πλέον να παίρνουμε τίποτε πίσω . 
Μας ρωτήσατε εμάς αν μπορούμε να το αντέξουμε και αυτό; 
Μας ρωτήσατε τον αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια, που με βάση τα δικά μας κριτήρια κάναμε?? 

Φανερά προβληματισμένη 
Χριστίνα Μώκου
Ιδιωτική Υπάλληλος


Read More »
Θεσπρωτία: Γονέας εκφράζεται για τον ΕΟΠΥΥ και την ειδική αγωγή Θεσπρωτία: Γονέας εκφράζεται για τον ΕΟΠΥΥ και την ειδική αγωγή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Διευκρινήσεις για το καθεστώτος υποχρεωτικών δημοσιεύσεων διαγωνισμών στον τοπικό τύπο

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ι.Ε.Τ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη είχαν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνης Μουντάκης και ο αντιπρόεδρος Σταύρος Μάτσης, ενώ συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. Φώτης Πανταζής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Τύπου στην Περιφέρεια και αναζητήθηκαν δίαυλοι συνεργασίας ανάμεσα σε ΚΕΔΕ και ΕΙΕΤ, με στόχους την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας αλλά και την εύρυθμη συνεργασία Δήμων και εβδομαδιαίων εφημερίδων.


Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η αντιπροσωπεία της Ε.Ι.Ε.Τ. ζήτησε όπως η ΚΕΔΕ:

α. Παρέμβει στη Dimosnet για έκδοση ανακοίνωσης προς τα μέλη της για αποσαφήνιση του καθεστώτος δημοσιεύσεων διαγωνισμών.

β. Εκδόσει ανακοίνωση ή/ και επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία με τους κάτωθι πυλώνες:

1. Αναστολή ισχύος του άρθ. 38 του ν. 4412/2016 κατ’ ελάχιστον μέχρι της εκδόσεως των εκτελεστικών υπουργικών αποφάσεων που ρυθμίζουν τη λειτουργία του, ούτως ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να μπορέσουν να εκπαιδευτούν στην χρήση του.

2. Την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου περί της μη κατάργησης της υποχρέωσης δημοσίευσης διακηρύξεων στον νομαρχιακό και τοπικό τύπο όπως προβλέπεται στο άρθρο 3 του ν. 3548/2007. Είναι ανάγκη να αποσαφηνιστεί στους φορείς του Δημοσίου ότι όσο υφίσταται η πρόβλεψη του άρθρου 3 του ν. 3548/2007 (ήτοι επί του παρόντος μέχρι 1-1-2021) η δημοσίευση στον τύπο και η ανάρτηση στο ΚΗΔΜΗΣ συντρέχουν παράλληλα, όπως η ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το μόνο που καταργείται αυτήν την στιγμή είναι βάσει του αρθρ. 38 παρ. 9 του 4412/2016: "Η δημοσίευση της προκήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ αντικαθιστά την υποχρέωση δημοσίευσης στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, υπό την επιφύλαξη της παρ. 5 του άρθρου 376."

3. Στην ίδια ερμηνευτική εγκύκλιο να αποσαφηνισθεί ότι τα έξοδα δημοσίευσης καταβάλλονται στην εφημερίδα από τον Δημόσιο Φορέα ο οποίος έπειτα τα αναζητά από τον ανάδοχο, όπως προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. 223/2011 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Τμήμα Β΄ Διακοπών).Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης εστίασε στη σημασία του ρόλου του Περιφερειακού Τύπου για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αλλά και την ευαισθητοποίησή τους πάνω σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και διατύπωσε τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξει τον τύπο στην Περιφέρεια, μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Με τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου είχαμε μία ιδιαίτερη χρήσιμη συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και το μέλλον του περιφερειακού τύπου.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Ο τύπος στην επαρχία επιτελεί κοινωνικό ρόλο και αποτελεί τη φωνή των πολιτών που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα.

Είναι ανάγκη να τον στηρίξουμε και να τον ενισχύσουμε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αλλά και της Περιφέρειας που στη χώρα μας δυστυχώς ακόμα δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα».

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ


Read More »
Διευκρινήσεις για το καθεστώτος υποχρεωτικών δημοσιεύσεων διαγωνισμών στον τοπικό τύπο Διευκρινήσεις για το καθεστώτος υποχρεωτικών δημοσιεύσεων διαγωνισμών στον τοπικό τύπο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Έκθεση της Τροχαίας Ηγουμενίτσας, με διαδραστικά μέσα, για θέματα κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017


Τo Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των οδηγών και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, θα πραγματοποιήσει στην Ηγουμενίτσα, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20-01- 2017, Έκθεση Τροχαίας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν πρακτικά για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με τη βοήθεια έμπειρων και εκπαιδευμένων τροχονόμων και να κάνουν χρήση προσομοιωτή σύγκρουσης, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της χρήσης ζώνης, καθώς και να διαπιστώσουν τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης και τα οποία αποτελούν τα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. 
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ασφαλής κυκλοφορίας και χρήσης της οδού μέσω οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφιών από τροχαία ατυχήματα, ενώ επίσης θα διανεμηθούν φυλλάδια και σχετικό έντυπο υλικό. 
Η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας θα διαρκέσει κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00 και 16:00 έως 21:00.


 
Read More »
Έκθεση της Τροχαίας Ηγουμενίτσας, με διαδραστικά μέσα, για θέματα κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας Έκθεση της Τροχαίας Ηγουμενίτσας, με διαδραστικά μέσα, για θέματα κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Παγετός και ζημιές σε θερμοκήπια και εσπεριδοειδή στην Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τη νύχτα στην Ήπειρο έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε παγίδες για τους οδηγούς, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα αποχιονισμού σε συνεργασία με τους δήμους και την Πολιτική Προστασία, ιδιαίτερα στον Νομό Ιωαννίνων, δουλεύουν ασταμάτητα, προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους.

Λόγω του παγετού κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Νομό Ιωαννίνων και στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα.

Η πόλη των Ιωαννίνων τη νύχτα ήταν βυθισμένη στην ομίχλη και τον παγετό. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν το χιόνι και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον δήμο να ρίξει αλάτι και να αντιμετωπιστεί η ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, είναι πολλά τα προβλήματα που καταγράφονται στις συνοικίες και στα προάστια.

Επίσης, λόγω του παγετού παρουσιάζονται προβλήματα υδροδότησης μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ χωρίς νερό είναι από την περασμένη Δευτέρα το χωριό Μάρμαρα που ανήκει στον Δήμο Ιωαννιτών. Η συγκοινωνία με τα καραβάκια προς το Νησί της Παμβώτιδας έχει διακοπεί, καθώς μεγάλα τμήματα της λίμνης έχουν παγώσει.

Ζημιές στην αγροτική παραγωγή

Ο παγετός που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα και το χιόνι έχουν προκαλέσει ζημιές σε θερμοκήπια και εσπεριδοειδή στην Πρέβεζα. Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στην οποία συμμετείχαν και αγρότες, οι οποίοι επισήμαναν πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει αποτίμηση των ζημιών, καθώς ο παγετός συνεχίζεται. Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου ενημέρωσε ήδη τον ΕΛΓΑ για την κατάσταση, προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ανάλογες είναι και οι ζημιές στα εσπεριδοειδή στον κάμπο της Καστρίνης-Ραγίου-Σαγιάδας στη Θεσπρωτία.

Μια ποικιλία μανταρινιού, της οποίας η συγκομιδή γινόταν αυτήν την εποχή, πάγωσε. Τα νεόφυτα δένδρα ξεράθηκαν, ενώ το χιόνι πάγωσε πάνω στα δένδρα. Όπως εξηγούν οι αγρότες, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ανθοφορία, άρα και η καρποφορία για την επόμενη σεζόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
Read More »
Παγετός και ζημιές σε θερμοκήπια και εσπεριδοειδή στην Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία (+ΦΩΤΟ) Παγετός και ζημιές σε θερμοκήπια και εσπεριδοειδή στην Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Εντοπίστηκε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017


 
Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, κατάφεραν να εντοπίσουν σπίτι στο Κανάλι Πρέβεζας, στον εσωτερικό χώρο του οποίου υπήρχε ειδική εγκατάσταση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης. 
 
Ειδικότερα, χθες (12-01- 2017) το απόγευμα, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία όπου διαμένουν οι δύο ημεδαποί, διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υπόγειο του σπιτιού, εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης. 
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οποία συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 
  • (39) δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους από 60 εκατοστά έως 1,50 μέτρα 
  • έξι συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους (862) γραμμαρίων, 
  • ένα γυάλινο βάζο που περιείχε ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους (13) γραμμαρίων, Σελίδα 2 από 2 
  • εξοπλισμός εργαστηρίου (τεχνητός φωτισμός, ανακλαστήρες, μετασχηματιστές, ανεμιστήρες, φιάλη οξυγόνου κ.α), για την υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης,
  • δύο κινητά τηλέφωνα. 
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


 
Read More »
Εντοπίστηκε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Εντοπίστηκε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Αύριο ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017
Read More »
Αύριο ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Θεσπρωτίας Αύριο ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από το γραφείο του ΕΟΠΥΥ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017


Λογοθεραπευτές και Γονείς οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16/1/2017 στις 9:00π.μ. έξω από το γραφείο του ΕΟΠΥΥ σε συμπαράσταση της διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. 
➢ Ζητάμε το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς των συμβάσεων «Ειδικής Αγωγής» όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016 
➢ Ζητάμε να μη συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός της «Ειδικής Αγωγής» 
➢ Ζητάμε παράταση στο ισχύον καθεστώς μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων 
➢ Ζητάμε πραγματικές διαπραγματεύσεις και όχι προσχηματικές 
Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών Σύλλογος Επιστηνόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών Επιστημονικός Σύλλογος Λογοθεραπευτών Λογοπαιδαγωγών Ελλάδος Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοθεραπευτών – Ειδικών Παιδαγωγών Σωματείο Λογοθεραπευτών – Λογοπεδικών Ελλάδος Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων Φυσιοθεραπευτές Ειδικής Αγωγής


 
Read More »
Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από το γραφείο του ΕΟΠΥΥ στην Ηγουμενίτσα Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από το γραφείο του ΕΟΠΥΥ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Ανενεργό στην πράξη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεω

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017
Ανενεργό στην πράξη είναι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υποστηρίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Β. Γιόγιακας και Μ. Κόνσολας καταθέτοντας διευκρινιστική Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι το Προεδρικό Διάταγμα του 1974 που ισχύει για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και προδιαγραφές τους. Ζητούν δε να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία νέου νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει στις μονάδες αυτές να χαρακτηριστούν ως πάροχοι δευτεροβάθμιας περίθαλψης ώστε να μπορούν να συμβάλλονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με ασφαλιστικούς οργανισμούς. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Ανενεργό στην πράξη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων»

Στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1298/21.12.2016 απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας στην υπ’ αριθ. πρωτ. 528/20.10.2016 ερώτηση των βουλευτών Β. Γιόγιακα και Ε. Κόνσολα αναφέρεται το π.δ. 631/74 ως το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το ανωτέρω π.δ. αντικατόπτριζε, ωστόσο, δεδομένα εντελώς διαφορετικά από τα σημερινά καθώς: α. ως χρόνιες παθήσεις νοούνταν αποκλειστικά είτε οι ψυχοπαθολογικές είτε οι επιδημικές ασθένειες – και γι’ αυτό σύμφωνα με τον εν λόγω π.δ. απαγορεύεται ρητά η εγκατάσταση μονάδων χρόνιων παθήσεων σε πυκνοκατοικημένες και τουριστικές περιοχές και β) στις εν λόγω μονάδες φιλοξενούνταν περιστατικά στα οποία κατά την προσέγγιση του νομοθέτη επρόκειτο να αποβιώσουν και όχι να τύχουν περίθαλψης ή νοσηλείας ενώ ένας ιατρός ειδικότητας γενικής ιατρικής ανά διακόσιες κλίνες θεωρείται επαρκής στελέχωση. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι οι μονάδες αυτές λειτουργούσαν στην πλειοψηφία τους ως τμήματα εντός μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, οδήγησαν στην ένταξη των μονάδων χρόνιων παθήσεων και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων σε κοινό νομοθετικό πλαίσιο. Σήμερα όμως οι μονάδες χρόνιων παθήσεων, ν.π.ι.δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, παρέχουν περίθαλψη και νοσηλεία σε άτομα άνω των 18 ετών τα οποία αποδεδειγμένα δεν αυτοεξυπηρετούνται και χρήζουν συνεχούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας. Δηλαδή στη σημερινή τους μορφή δεν είναι ιδρύματα αναμονής του τέλους της ζωής των διαμενόντων σε αυτά αλλά ιδρύματα παροχής μακράς νοσηλείας και αντιμετωπίζουν καθημερινά άτομα πάσχοντα από σοβαρότατες και βαρύτατες νόσους.

Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι το 631/1974 εξακολουθεί να ισχύει μόνο τυπικά έχοντας καταστεί εντελώς ανενεργό στην πράξη ενώ η τήρηση των διατάξεών του δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αδειοδότηση των μονάδων χρόνιων παθήσεων. Επίσης, η αναφορά στην υπ’ αριθ. πρωτ. Π1γ/οικ. 81551/2007 ΥΑ που αφορά Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και εφαρμόζεται αναλογικά για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων - ελλείψει ειδικού νομοθετικού πλαισίου - δεν καλύπτει τις προδιαγραφές τις οποίες θα πρέπει να τηρούν οι μονάδες χρόνιων παθήσεων. Κατά συνέπεια η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τις μονάδες αυτές αποτελεί προτεραιότητα, όπως έχουν αποφανθεί τόσο η Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όσο και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με το υπ’ αριθ. 34697/06.08.2012 έγγραφό του προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύναψη συμβάσεων με τις εν λόγω μονάδες τη διαμόρφωση συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποια φάση βρίσκεται η επεξεργασία για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και πότε αναμένεται το σχετικό προσχέδιο,
Εάν και πότε πρόκειται να ληφθεί υπόψη κατά την παραπάνω επεξεργασία η γνώμη των συλλογικών φορέων των μονάδων χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας
Εμμανουήλ Κόνσολας


 
Read More »
Β. Γιόγιακας: Ανενεργό στην πράξη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεω Β. Γιόγιακας: Ανενεργό στην πράξη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεω Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017
Ο Δήμος Φιλιατών την 19/12/2016 με μια ομόφωνη μάλιστα απόφασή του (απόφαση με αριθμό 246/2016), αποφάσισε την λύση και εκκαθάριση της Κοινωφελούς Δημοτικής του Επιχείρησης (ΝΕΚΕΔΗΦ).
Την απόφαση βέβαια αυτή οφείλει να επαναλάβει και να τροποποιήσει αφού, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, όρισε εκκαθαριστές και θέλησε να πάψει το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης από την 01/01/2017. Η νομοθεσία όμως προβλέπει ότι για να γίνει η λύση και εκκαθάριση θα πρέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εγκριθεί από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης (να πάρει ΦΕΚ κατά τα κοινώς λεγόμενα)!
Με την ίδια απόφαση αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Δήμο Φιλιατών οι δραστηριότητες της Δημοτικής Επιχείρησης και συγκεκριμένα τα "Δημοτικά Σφαγεία" και η "Λαϊκή Αγορά". Ορίστηκε ακόμα ότι όσα περιουσιακά στοιχεία απομείνουν μετά την εκκαθάριση της επιχείρησης να περιέλθουν στο Δήμο Φιλιατών.
Πέραν όμως του τυπικού μέρους της όλης υπόθεσης, που αφορά στην διαδικασία, υπάρχει και το ουσιαστικό μέρος, το οποίο αφορά κυρίως στα οικονομικά θέματα και στον τρόπο που υα δοθεί λύση σε αυτά!
Και αναφέρομαι φυσικά στις μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες που έχει η δημοτική επιχείρηση και, φυσικά, στο ύψος των ποσών που θα κληθούν να καταβάλουν οι δημότες του δήμου, αν φυσικά ο Δήμος αποφασίσει να αναλάβει την εξόφληση των οφειλών αυτών.
Το σύνολο των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και του μη αποδοθέντος ΦΠΑ για την περίοδο 2000 – 2007, για την οποία πρόσφατα και μετά από 9 και πλέον έτη ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3.740.000 ευρώ περίπου. Αυτές αφορούν κυρίως μη έκδοση αποδείξεων, στοιχείων εσόδων και τιμολογίων, μη καταχωρήσεις ή ανακριβείς καταχωρήσεις ποσών ή και καταχωρήσεις με μολύβι σε βιβλία εσόδων, μη διαφύλαξη τιμολογίων, φορολογικών ,και λοιπών στοιχείων, διπλές εγγραφές, μη τήρηση βιβλίων και διάφορες άλλες παραβάσεις.
Από τις παραπάνω οφειλές ο ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 230.000 ευρώ. Αφορά κυρίως μη απόδοση ΦΠΑ για τα χρονικά διαστήματα από το 2000 έως και το 2004, παρακράτηση ΦΠΑ για το έτος 2005, αλλά και κάποια μικρότερα ποσά για τα έτη 2006 και 2007. Από το 2000 έως και το 2004 και για τα 2006-2007 το ποσό του ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε ανέρχεται στο ύψος των 160.000 ευρώ περίπου και αφορά την ύδρευση της επιχείρησης, αφού πρόεκυψε ότι ο αποδοθείς ΦΠΑ είναι μικρότερος από αυτόν που οφειλόταν να καταβληθεί βάσει των φορολογικών στοιχείων. Για το έτος 2005 το ύψος του ΦΠΑ που διακρατήθηκε είναι περίπου 70.000 ευρώ. Η συνολική μη απόδοση Φ.Π.Α ύψους πλέον των 150.000 ευρώ για τα έτη 2000-2007 είναι άλλωστε και η αιτία που έγινε δέσμευση λογαριασμών όλων των προέδρων και αντιπροέδρων της Δημοτικής Επιχείρησης από το 2000 έως και το 2016! Ο νόμος ή μάλλον η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, σε ένα κράτος που επιεικώς υπολειτουργεί, στρέφεται κατά δικαίων και αδίκων.
Οι οφειλές προς το ΙΚΑ ,μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχονται, μέχρι τον Ιούλιο 2016, στο ποσό των 375.000 ευρώ περίπου. Από αυτά τα 315.000 ευρώ αφορούν ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και τα υπόλοιπα προσαυξήσεις του ΙΚΑ. Από τις οφειλές αυτές ένα μεγάλο μέρος βρίσκεται ήδη στα ταμεία του Δήμου αφού η Δημοτική επιχείρηση δεν μπορεί να τα εισπράξει και να τα καταβάλει, λόγω έλλειψης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας της επιχείρησης. Ακόμη και αυτά όμως αν αφαιρεθούν πάλι παραμένει μια οφειλή προς το ΙΚΑ ύψους 120.000 ευρώ περίπου.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου η Δημοτική Επιχείρηση οφείλει επιπλέον να επιστρέψει ποσό 55.000 ευρώ περίπου διότι κρίθηκε ως αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέν. Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε 3 αποφάσεις και αφορά το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για το έτος 2011.
Τα χρέη προς τους υπαλλήλους κυρίως και κάποιες άλλες υποχρεώσεις της επιχείρησης, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί για παρελθόντα έτη, ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Σε αυτά φυσικά δεν υπολογίζονται τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον δήμο και παραμένουν στο ταμείο του, μιας και δεν μπορούν να αποδοθούν στους υπαλλήλους λόγω έλλειψης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας της επιχείρησης.
Ο Δήμος λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, θα βρίσκεται εν αναμονή της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απόφασης των αρμοδίων υπουργών με την οποία μπορούν να ρυθμιστούν και να διαγραφούν πρόστιμα, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις κλπ Αν υπολογίσουμε ότι η εκκαθάριση θα διαρκέσει σίγουρα 2 χρόνια και πιθανόν και τρίτο, αφού μπορεί να δοθεί παράταση, τότε ότι προκύψει θα αφορά την επόμενη Δημοτική Αρχή.
Ας ελπίσουμε ότι όλες οι φορολογικές και άλλες παραβάσεις που αφορούν την περίοδο 2000-2007 και ανέρχονται, πλην Φ.Π.Α, στο ύψος των 3.500.000 ευρώ περίπου, θα διαγραφούν και δεν θα κληθούν να τις καταβάλουν οι δημότες γιατί τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα υπέρογκο ποσό. Ο Δήμος όπως, με απόφασή που μπορεί να πάρει με απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα κληθεί σίγουρα να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά στο ΙΚΑ, στην Περιφέρεια, τον ΦΠΑ και τις δεδουλευμένες αποδοχές του προσωπικού, τα οποία φαίνονται να ανέρχονται στο συνολικό ύψος των 500.000 ευρώ περίπου, και τα οποία θα επιβαρυνθούν, κατά κύριο λόγο, έμμεσα ή άμεσα οι δημότες.
Βέβαια αυτή είναι η ηπιότερη εκτίμηση διότι η υπουργική απόφαση μπορεί να μην διαγράψει ή να ρυθμίσει μόνο ένα μέρος από τα ποσά που προαναφέρθηκαν ανάλογα με την προέλευση!!
Το βέβαιο είναι ότι η Δημοτική Επιχείρηση οδεύοντας προς την λύση και εκκαθάριση φαίνεται να έχει μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες και οφειλές.
Υ.Γ Με τα παραπάνω θεωρώ ότι λύνονται οι απορίες φίλων και λοιπών οι οποίοι με ρωτάνε γιατί παρέμεινα 2 μόνο μήνες την επιχείρηση και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! 
Read More »
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ  ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο το Σάββατο στο γυμναστήριο του Λυκείου Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017
Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το Ν.Π.Δ.Δ.-ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου, σας προσκαλεί στο γυμναστήριο Γυμνασίου-Λυκείου και στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο με το εξής προγραμμα προβολών:

10:00 Από την Γη στο Σύμπαν
11:00 Ο Μαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka 'Hina
12:00 Από την Γη στο Σύμπαν
13:00 Ο Μαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka 'Hina
14:00 Από την Γη στο Σύμπαν
15:00 Ο Μαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka 'Hina
16:00 Από την Γη στο Σύμπαν
17:00 Από την Γη στο Σύμπαν
18:00 Από την Γη στο Σύμπαν
19:00 Από την Γη στο Σύμπαν
20:00 Ακτινογραφώντας το Σύμπαν

H είσοδος ειναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε ένα θόλο με μεγάλη επιφάνεια οθόνης. Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.


Read More »
Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο το Σάββατο στο γυμναστήριο του Λυκείου Παραμυθιάς Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο το Σάββατο στο γυμναστήριο του Λυκείου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Σελίδες