Το ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας για την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Το ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας για την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε.


Πολλά έχουν γραφεί για την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. Μια πώληση που δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρων ούτε προς το συμφέρων των κατοίκων της Θεσπρωτίας. 

Οι διαθέσεις όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα είναι φανερές, από την μετατροπή των λιμενικών ταμείων σε ανώνυμες εταιρίες και τον αποκλεισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο από τις αποφάσεις του εταιριών αυτών αλλά και την στέρηση εσόδων. Ο ΟΛΗΓ με κύκλο εργασιών τις τάξης των 5 εκατομμυρίων και κέρδη προ φόρων 1,5 -2 εκατομμύρια ευρώ, αντί να είναι μοχλός ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, πωλείται σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

Μαζί με το λιμάνι παραχωρούνται προς αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση οι αλιευτικές/τουριστικές μαρίνες της Σαγιάδας, της Πλαταριάς και των Συβότων, μαζί με τις αντίστοιχες χερσαίες ζώνες τους. Οι όροι της παραχώρησης περιγράφονται αναλυτικά στην από 3/2/2001 σύμβαση παραχώρησης, όπου γίνεται σαφές ότι τόσο οι εκτάσεις όσο και τα ακίνητα ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με την σύμβαση αυτή, η χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας εκτείνεται από τα παλιά πετρέλαια μέχρι και το Μακρυγιάλι. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνουν όλες οι λιμενικές εγκαταστάσεις της Ηγουμενίτσας (παλιού, νέου και νεότερου), το ‘Πανθεον’, οι εγκαταστάσεις του ομίλου αντισφαίρισης, οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ όπως επίσης και τα τρία αναψυκτήρια του Δρεπάνου. Η χερσαία ζώνη της Πλαταριάς περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η δε χερσαία ζώνη των Συβότων εκτός από το λιμάνι περιλαμβάνει τις παραλίες Ζέρη, Γαλλικός και Κάρβουνο. 

Θεωρούμε ότι τόσο ο όρος του επανακαθορισμού των χερσαίων ζωνών, που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη της πώλησης, όσο και οι χάρτες της εν λόγο προκήρυξης είναι προσχηματικοί και αυτό διότι με τον Ν. 2932/2001 τα όρια των χερσαίων ζωνών του ΟΛΗΓ μπορούν να τροποποιηθούν μόνο με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Σκοπός του ΟΛΗΓ είναι παροχή λιμενικών υπηρεσιών, ελλιμενισμού πλοίων και διακίνηση επιβατών, οχημάτων και φορτίων. Δεν προβλέπει τη διαχείριση και εκμετάλλευση αλιευτικών ή τουριστικών μαρίνων, ούτε φυσικά την διαχείριση παραλιών ούτε την εκμετάλλευση πολιτιστικών ή τουριστικών κτιρίων 

Απαιτούμε από τον ΤΑΙΠΕΔ την άμεση αναστολή της διαδικασίας πώλησης του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της ΟΛΗΓ Α.Ε. 

Απαιτούμε από του Δημάρχους των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών να διεκδικήσουν την ακύρωση της πώλησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. και την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους Δήμους τους. 

Απαιτούμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την έκδοση απόφασης επαναπροσδιορισμού της ζώνης λιμένων της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην οποία να συμπεριλαμβάνει αυστηρά και μόνο χώρους λιμενικών δραστηριοτήτων. 

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή 
του ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας
Read More »
Το ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας για την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. Το ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας για την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Ήπειρος: 32 έργα στο πρόγραμμα «Α. Τρίτση» προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Ήπειρος: 32 έργα στο πρόγραμμα «Α. Τρίτση» προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων 


Έργα στους τομείς της ύδρευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποχέτευσης και αντιπλημμυρικά είναι τα πρώτα που παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ο αριθμός των έργων για την Ήπειρο ανέρχεται σε 32 με συνολικό προυπολογισμό 53 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά τα πρώτα έργα που εγκρίνονται είναι τα ακόλουθα:

ΥΔΡΕΥΣΗ 
-Συμπληρωματικά έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής 375.806,45
-Βελτιώσεις-επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων 3.000.000,00
-Βελτίωση υποδομών δικτύου ύδρευσης Δήμου Ηγουμενίτσας 2.995.000,00
-Ύδρευση Δήμου Πρέβεζας Φάση Β’ 1.540.000,00
-Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης Δήμου Δωδώνης 3.182.610,12
-Ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς 5.696.966,56
-Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τσεπέλοβου 447.580,65
-Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς & αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Δονάτου 2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς 2.307.903,22
-Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Φιλιατών 1.679.000,00
-Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη 3.599.844,00
– Προμήθεια,εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για τον έλεγχο διαρροών-ποιότητας-απολύμανσης πόσιμου νερού και την αυτόματη-απομακρυσμένη διαχείριση του Η/Μ εξοπλισμού στο εξωτερικό υδραγωγείο της ΔΕ Φαναρίου 302.531,48

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ 
-Βελτίωση αγροτικών δρόμων εκούσιου Αναδασμού κάμπου Πλαισίων 860.000,00
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Δωδώνης 868.000,00
-Βελτίωση της αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Σουλίου 868.000,00
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Φιλιατών 868.000,00
-Βελτίωση ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου ΤK Πέτρας 505.000,00
-Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτιωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Αρταίων 868.000,00
-Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ Κόνιτσας του Δήμου Κόνιτσας 496.200,00
-Βελτίωση – ανακατασκευή αγροτικού δικτύου 868.000,00
-Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δήμου Ζίτσας 840.000,00
-Βελτίωση αγροτικών οδών στο Δήμο Ηγουμενίτσας 868.000,00
-Βελτίωση οδοποιίας εντός του αναδασμού Μπόιδας – Μαυρής από οικισμό Τύρια έως Ρωμιά 867.980,96
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Πάργας 865.165,08
-Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας 868.000,00
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μετσόβου από πέταλο Ρουπακιά εως Προφήτη Ηλία 594.220,92
-Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Καλπακίου & Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου 765.700,00

ΚΤΙΡΙΑ 
-Καθαίρεση Στέγης και Προσθήκη Ορόφου στο Δημαρχιακό κατάστημα της Δ.Κ. Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας 800.000,00
-Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας 3.100.000,00

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ 
-Αντιπλημμυρική προστασία ΤΚ Αγίας ΠαρασκευήςΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 2.236.000,00

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ 
-Αναβάθμιση της υφιστάμενης Ε.Ε.Λ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας 3.826.751,00
-Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Άρτας 570.000,00
-Βελτίωση και ανάπτυξη βασικών υφιστάμενων περιβαλλοντικών υποδομών για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας -Ιωάννινα Δ.Ε.Υ.Α ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5.000.000,00
Read More »
Ήπειρος: 32 έργα στο πρόγραμμα «Α. Τρίτση» προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων Ήπειρος: 32 έργα στο πρόγραμμα «Α. Τρίτση» προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Ανυπόφορη η μυρωδιά από τον βιολογικό στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Ανυπόφορη η μυρωδιά από τον βιολογικό στην παραλιακή της ΗγουμενίτσαςΚαθημερινό φαινόμενο είναι για τους κατοίκους της περιοχής, στα πλατάνια Ηγουμενίτσας, αλλά και των άλλων δύο σημείων που υπάρχει σταθμός συμπίεσης (λιμάνι και τσιμέντα), η έντονη δυσοσμία η οποία αναδύεται από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Η μυρωδιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ανυπόφορη λένε οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες, ειδικά στα πλατάνια, όπου καθημερινά 100άδες συμπολίτες μας, κάνουν τη βόλτα τους.

Αλλά και τα άλλα δύο σημεία είναι σε κομβικά σημεία της Ηγουμενίτσας, καθώς είναι η πρώτη "εικόνα" ή καλύτερα η πρώτη μυρωδιά που εισπράττουν τουρίστες και επισκέπτες, είτε έρχονται οδικός από τη γωνιά, είτε έρχονται με πλοίο από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της κακής λειτουργίας των φίλτρων αντίστροφης όσμωσης και της μη συντήρησής τους από τη ΔΕΥΑΗ.

Μάλιστα κάτοικοι και επαγγελματίες, ετοιμάζονται να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία, τόσο προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, όσο και προς το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ήδη ο τουρισμός φέτος δέχεται μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν χρειάζεται να συμβάλουμε και εμείς στην περαιτέρω απαξίωση του.
Read More »
Ανυπόφορη η μυρωδιά από τον βιολογικό στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας Ανυπόφορη η μυρωδιά από τον βιολογικό στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
Read More »
Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Όχι της ΠΣΕ στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Όχι της ΠΣΕ στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της ΗγουμενίτσαςΗ Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με αίσθημα ευθύνης τονίζει πως η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλαταριάς , της μαρίνας των Συβότων και του Αλιευτικού Καταφυγίου Σαγιάδας δεν εξυπηρετεί ούτε την ανάπτυξη κι ούτε τις ανάγκες του τόπου. Είναι μια πράξη υλοποίησης της σχεδιαζόμενης κερδοφορίας ιδιωτικών συμφερόντων που απεμπολεί το δημόσιο όφελος και καταλύει κάθε έννοια δημόσιας περιουσίας. 

Εκφράζει την αντίθεσή της,  έστω και σε μια απλή σκέψη  ιδιωτικοποίησης του τόπου ερήμην του λαού της Θεσπρωτίας και γενικότερα της Ηπείρου και δηλώνει την απόλυτη ταύτισή της με τη θέση και τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. 

Για το λόγο αυτό καλεί όλους τους φορείς κι όλους/ες γενικά τους Ηπειρώτες/σσες, ανεξαρτήτως πολιτικής  σκέψης και κομματικής τοποθετήσεως να συμμετάσχουν στον αγώνα αποτροπής  πώλησης της δημόσιας αυτής περιουσίας. Καλεί ιδιαίτερα τους βουλευτές του νομού Θεσπρωτίας να τοποθετηθούν πάνω σ’ αυτό το καίριο θέμα  και να συμπορευθούν στον  αγώνα που εκφράζει τη βούληση του λαού της Ηπείρου. 

Ο δικός μας τόπος, η πατρίδα μας και για εμάς τους απόδημους η γενέτειρά μας,  ορίζουν την έννοια της ανάπτυξης και της Ηπειρώτικης ταυτότητας. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Read More »
Όχι της ΠΣΕ στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Όχι της ΠΣΕ στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Άγνωστος θανάτωσε αδέσποτο σκύλο με φόλα στο Καστρί Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Άγνωστος θανάτωσε αδέσποτο σκύλο με φόλα στο Καστρί Ηγουμενίτσας


Βασανιστικό θάνατο βρήκε ένα άκακο αδέσποτο σκυλί, που ζούσε στο χωριό Καστρί του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας, το άτυχο σκυλί βρήκε το θάνατο από φόλα που του έδωσε άγνωστος δράστης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που "πέφτουν" φόλες στο Καστρί, αφού και στο παρελθόν έχουν θανατωθεί σκυλιά αλλά και γάτες, με τον ίδιο τρόπο.

Όποιος είδε ή γνωρίζει κάτι, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα, κρατώντας διατηρώντας πάντα την ανωνυμία του.
Read More »
Άγνωστος θανάτωσε αδέσποτο σκύλο με φόλα στο Καστρί Ηγουμενίτσας Άγνωστος θανάτωσε αδέσποτο σκύλο με φόλα στο Καστρί Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Κώστας Κιτσάτης: “Η συμμετοχή μας και μόνο σε τελικό παρομοιάζεται με μετάλλιο”

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Κώστας Κιτσάτης: “Η συμμετοχή μας και μόνο σε τελικό παρομοιάζεται με μετάλλιο”Με τους καλύτερους οιωνούς ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο 86ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, το οποίο διεξήχθη εξ ολοκλήρου σε μια φάση, στις 22-26 Ιουλίου. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας παρά τις αντίξοες καταστάσεις που αντιμετωπίζει την τελευταία περίοδο, κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας με τέσσερα μετάλλια στις αποσκευές της και την 10η θέση στο σχετικό πίνακα.

Πιο αναλυτικά, τα “κουπιά” του ΔΝΟΗ κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο στη τετράκωπο κορασίδων (με τις Καλτσά E., Φιλιού A., Ράπτη E., Καρβούνη E.) και ένα στην οχτάκωπο παίδων (με τους Ριζάκη Ι., Δήμου Δ., Ζέρβα Ι., Τόκα Π., Τζανίδη Ν., Δήμου Π., Γεωργίου Κ., Τσάλλο Φ., Βεζδρεβάνη Α.). Συν τοις άλλοις, η δίκωπος παίδων (με τον Κωλέτση Π. και τον Κολέλη Ε.), καθώς και η τετράκωπος νεανίδων (των Ράπτη Ε., Καρβούνη Ε., Φίλιου Α., Καλτσά Ε.) έλαβαν από ένα χάλκινο.

«Η συμμετοχή μας και μόνο σε τελικό παρομοιάζεται με μετάλλιο»
Αναφορικά με τις διακρίσεις του ΔΝΟ Ηγουμενίτσας στη διοργάνωση, ο Κώστας Κιτσάτης ενημερώνει: «Πήραμε το χρυσό μετάλλιο στη τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου κορασίδων που ήταν το πρώτο αγώνισμα του προγράμματος. Στη πορεία, λάβαμε το χάλκινο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου παίδων, όπου και κατεβάσαμε πολύ καλό πλήρωμα. Όμως, λόγω του καιρού δυσκολευτήκαμε, έχοντας πολλά βουλιάγματα κατά τη διάρκεια της κούρσας. Στην οχτάκωπο, κάνοντας λιγότερα λάθη σχετικά με τα αντίπαλα πληρώματα κερδίσαμε ακόμη ένα χρυσό. Τέλος, το κερασάκι στη τούρτα μπήκε με το χάλκινο μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου νεανίδων».
«Σίγουρα για ένα σύλλογο σαν τον δικό μας το κάθε μετάλλιο αποτελεί πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Μπορεί για κάποιους μεγάλους συλλόγους η είσοδος ενός πληρώματος σε τελικό να φαντάζει ως κάτι πολύ απλό, αλλά για κάποιον όμιλο της δυναμικότητας μας, η συμμετοχή και μόνο σε τελικό μπορεί να παρομοιαστεί και ως μετάλλιο».
Ερωτηθείς για τον λόγο που ο ΔΝΟ Ηγουμενίτσας δεν έχει αθλητές των μεγαλύτερων ηλικιακά κατηγοριών, ο κ. Κιτσάτης εξηγεί: «Στο πανελλήνιο αγωνιστήκαμε μέχρι την κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων, διότι δεν έχουμε αθλητές για την Ανδρών- Γυναικών. Έχουμε πολύ νεαρούς αθλητές, διότι τα παιδιά που βρίσκονται στη τρίτη λυκείου στοχεύουν να φύγουν από την Ηγουμενίτσα, ώστε να σπουδάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο. Η πόλη μας είναι η μοναδική πρωτεύουσα από τις 54 της Ελλάδας, που δεν διαθέτει πανεπιστημιακό ίδρυμα. Άρα, το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να συμβιβαζόμαστε με αυτή την απώλεια και να συνεχίσουμε με ζήλο τη δουλειά μας».
«Η Ηγουμενίτσα είναι μια επαρχιακή πόλη των 15.000 κατοίκων. Αποτελεί μια κοινωνία με πολύ λίγες σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αθλητών που μπορούμε να προσεγγίσουμε στο άθλημα να είναι περιορισμένος», και συμπληρώνει.


“Δουλειά, πίστη, πειθαρχεία και αγάπη… τα μυστικά της επιτυχίας”
Στη πορεία, ο προπονητής του Ηπειρωτικού ομίλου εκφράζει την εξής άποψη: «Εν ολίγοις, η πορεία μας στο πανελλήνιο μας χαροποιεί, παρ’ όλα αυτά οφείλουμε να παραμένουμε προσγειωμένοι στα θέλω μας. Μετά από 30 και πλέον χρόνια παρουσίας στο χώρο της κωπηλασίας, έχω μάθει ότι μόνο με δουλειά, πίστη, πειθαρχεία και αγάπη σε αυτό που κάνεις μπορείς να πετύχεις».

“Εννιά πίκρες και μια χαρά”
Όσον αφορά τους θυελλώδεις ανέμους που έκαναν δύσκολο το έργο των Ελλήνων κωπηλατών, ο κ. Κιτσάτης τονίζει: «Υπό κανονικές συνθήκες, η κωπηλασία είναι ένα δίκαιο άθλημα. Έχει απλά μια γραμμή τερματισμού και στην κάθε κούρσα κερδίζει ο καλύτερος. Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο διήμερο του πανελληνίου οι αγώνες τελέστηκαν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κάποια μετάλλια κερδήθηκαν και κάποια άλλα χάθηκαν λόγω του καιρού. Συνεπώς, τα πληρώματα με τα λιγότερα λάθη βρέθηκαν πιο μπροστά στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Χαίρομαι πολύ για τα παιδιά που κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους. Απεναντίας, στενοχωριέμαι γι’ εκείνα που βγήκαν εκτός διεκδίκησης ή έχασαν πρωτιές λόγω του καιρού. Η ζωή όμως και ο πρωταθλητισμός προσφέρουν εννιά πίκρες και μόνο μια χαρά. Αυτό οφείλουμε να το καταλάβουμε και οι μικροί και οι μεγάλοι».

«Η κωπηλασία μας έχει ανάγκη από υπηρέτες»
Αποσκοπώντας στο να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης για το αύριο της ελληνικής κωπηλασίας, ο έμπειρος προπονητής επισημαίνει: «Αν δρούμε μεμονωμένα θα επικρατεί το διέρρεε και βασίλευε. Πρέπει λοιπόν να λειτουργήσουμε ενωτικά, να σφίγγει ο ένας το χέρι του άλλου από καρδιάς, να βοηθάει ο ένας τον άλλον. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε επίπεδο την ελληνική κωπηλασία, να αφήσουμε στην άκρη τα προσωπικά μας και να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια κενά στη συνεννόηση μας. Όταν κάποιος προσπαθεί να εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα του πολλές φορές αυτό τον τυφλώνει. Στη φάση που βρισκόμαστε, η κωπηλασία μας δεν έχει ανάγκη από οπαδούς, αλλά από υπηρέτες και ο νοών νοείτω».

«Όλοι οι στίβοι της Ελλάδας πρέπει να αξιοποιούνται το ίδιο»
Σκεπτόμενος το ποια θα μπορούσε να ήταν η ιδανική επιλογή για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ο Κώστας Κιτσάτης αναφέρει: «Πιστεύω ότι αυτή τη περίοδο ο καλύτερος στίβος από άποψη συνθηκών καιρού είναι αυτός των Ιωαννίνων. Εξάλλου, το 70% των αθλητών της κωπηλασίας προέρχεται από το Βόρειο μέρος της χώρας μας. Ποιος ο λόγος να μετακινείται ο μεγαλύτερος όγκος των αθλητών μακριά όταν μπορεί πιο εύκολα να γίνει το αντίθετο; Μην ξεχνάμε, άλλωστε ότι, πέρυσι η Παμβώτιδα λίμνη φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κάτω των 23. Επίσης, πληροφορήθηκα ότι οι περισσότεροι όμιλοι ήταν υπέρ της λύσης των Ιωαννίνων. Ωστόσο, θεωρώ ότι, όλοι οι στίβοι της Ελλάδας πρέπει να αξιοποιούνται εξίσου».

«Ο ΔΝΟΗ είχε φτάσει ένα βήμα πριν το κλείσιμο»
Σχετικά με τις οικονομικές δυσχέρειες, οι οποίες έχουν ταλανίσει κατά καιρούς τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, ο πάλαι ποτέ σωματειακός προπονητής της ολυμπιονίκη Αλεξάνδρας Τσιάβου εξιστορεί: «Για πρώτη φορά ο όμιλος μας παρουσίασε πρόβλημα οικονομικής φύσεως το διάστημα 2007- 2014. Δεν υπήρχαν καθόλου έσοδα, γι’ αυτό είχε φτάσει ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Προσφάτως αντιμετωπίσαμε ξανά πρόβλημα οικονομικής δυσπραγίας. Ευτυχώς, όμως, με τη συνεισφορά ιδιωτών, αλλά και του δήμου Ηγουμενίτσας, μπορέσαμε να το διευθετήσουμε. Αν δεν μας είχαν βοηθήσει, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε ο Δημοτικός Ναυτικός Όμιλος Ηγουμενίτσας. Ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτό. Αν και περάσαμε μια μακρά περίοδο παρακμής, αντέξαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό γι΄ εμένα. Καταφέραμε να διατηρήσουμε το σύλλογο μας και να προσπαθήσουμε ξανά να βρεθούμε σε μια πιο καλή θέση πανελλαδικά».

“Η επίσκεψη της γερμανικής ομάδας TIB”
Σε δεύτερο χρόνο, ο εκ των ιδρυτών του ΔΝΟΗ κάνει λόγο για την επίσκεψη της γερμανικής ομάδας TIB στην Ηγουμενίτσα: «Η ομάδα του Βερολίνου, η οποία μας είχε φιλοξενήσει πριν από κάτι μήνες στις εγκαταστάσεις της, η TIB, μας επισκέφτηκε για ένα δεκαήμερο. Μέσα από μια πληθώρα δράσεων τους παρουσιάσαμε τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες μας. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αυθημερόν εκδρομή στον ποταμό Αχέροντα, στη Πάργα και στα Σύβοτα. Τις ημέρες που οι περισσότεροι λείπαμε, λόγω του Πανελληνίου πρωταθλήματος, έμειναν πίσω ορισμένοι αθλητές, προπονητές, καθώς και η ακαδημία μας. Την Κυριακή τους κάναμε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή, με μπάρμπεκιου».

«Να πάμε ξανά τον Οκτώβριο στη Γερμανία»
Σχετικά με την εξέλιξη της συνεργασίας των δυο ομίλων, ο πολύπειρος προπονητής δηλώνει: «Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να συνεχιστεί. Ήδη, προγραμματίζουμε να πάμε ξανά τον Οκτώβριο στη Γερμανία, με άλλα όμως παιδιά. Την προηγούμενη φορά, οι αθλητές μας γέμισαν τις αποσκευές τους με πολύτιμες εμπειρίες και μαθήματα ζωής. Έμαθαν πολλά γύρω από την κουλτούρα που διαθέτουν εκεί οι άνθρωποι. Αυτό το ταξίδι είχε πολλά να προσφέρει σε όλους μας», και καταλήγει: «Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι οι ιθύνοντες την TIB. Μάλιστα, όταν έμαθαν για το οικονομικό μας πρόβλημα, επικοινώνησαν μαζί μας, ώστε να ρωτήσουν το πως μπορούν να βοηθήσουν».

Read More »
Κώστας Κιτσάτης: “Η συμμετοχή μας και μόνο σε τελικό παρομοιάζεται με μετάλλιο” Κώστας Κιτσάτης: “Η συμμετοχή μας και μόνο σε τελικό παρομοιάζεται με μετάλλιο” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ακυρώνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ακυρώνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσειςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνουν το κοινό ότι ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που ήταν να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 λόγω συνωστισμού.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ακυρώνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμος Ηγουμενίτσας: Ακυρώνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

5 συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

5 συλλήψεις στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, τις βραδινές ώρες χθές στον επιβατικό σταθμό του λιμένα Ηγουμενίτσας. Ο συλληφθείς κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης, στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε 57χρονος αλλοδαπός οδηγός ΙΧΕ οχήματος να μεταφέρει τους τρεις υπόλοιπους αλλοδαπούς ηλικίας 25, 16, 15 ετών, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Απο την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα.
Read More »
5 συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα 5 συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα


Σεισμική δόνηση ξύπνησε τους κατοίκους το πρωί της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα.
Συγκεκριμένα, στις 7.29 το πρωί, σημειώθηκε σεισμική δόνηση με ένταση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με  επίκεντρο τον κόλπο της Ηγουμενίτσας, 10 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης και εστιακό βάθος 1,4 χιλιομέτρων.
Ο σεισμός είχε μικρή ένταση, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Ηγουμενίτσας και εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής. 
Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Σελίδες