Δώρης Δήμας: "Χαρές από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020
Δώρης Δήμας: "Χαρές από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ; 

Στις 30/10/2020 έληξε η προθεσμία της πρώτης φάσης για την πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε. Εμφανιστήκαν 9 επιχειρησιακοί όμιλοι που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του ελέγχου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Άρχισε δηλαδή, μέσα στην πανδημία, η διαδικασία της παραχώρησης όλου του παράκτιου μετώπου της Θεσπρωτίας σε ιδιώτες για «επιχειρηματική δραστηριότητα». 

Οι κυβερνόντες δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους. Χαιρετίζουν το γεγονός με δηλώσεις τους ο κ. Πλακιωτάκης, ο κ. Σταϊκούρας αλλά και κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας. Είχε προηγηθεί ανάλογο δημοσίευμα του συμπατριώτη μας κ. Μπέζα προέδρου της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου κατά συνέπεια και του ΤΑΙΠΕΔ που έχει την ευθύνη των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας, και της ΟΛΗΓ Α.Ε. φυσικά. 

Από κοντά και διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. που με ανακοίνωση της χαιρετίζει το γεγονός της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Επιτέλους μια κερδοφόρα εταιρεία που τόσα χρόνια δούλευε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για λογαριασμό του κεφαλαίου θα έχει την διοίκηση που της πρέπει!!! Τα κέρδη θα πηγαίνουν κατευθείαν στα χέρια των καπιταλιστών και όχι δια της τεθλασμένης όπως γινόντανε μέχρι σήμερα. Άλλωστε τα έργα στο λιμάνι, αξίας περίπου 350 εκ. ευρώ, ολοκληρώνονται. Ο ιδιώτης επιχειρηματίας θα πάρει την εταιρεία «ετοιμοπαράδοτη με το κλειδί στο χέρι».( Δεν μας λένε βέβαια την τιμή της πώλησης, τι ακριβώς θα πάρει και για ποιο σκοπό). Και πανηγυρίζουνε για αυτό, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έλθει η «ανάπτυξη» στον ακριτικό μας νομό. Το έχουμε ξανά ακούσει αυτό το παραμύθι πριν από πολλά χρόνια όταν κατασκευαζόντανε τα «μεγάλα έργα», το λιμάνι και η ΕΓΝΑΤΙΑ. Τα έργα ολοκληρώθηκαν εδώ και πολύ καιρό και πράγματι υπήρξε «ανάπτυξη». Έχουμε την γνώμη είναι καθαρό, για τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από αυτήν την «ανάπτυξη» . Ας ανοίξει συζήτηση για αυτό ,αξίζει τον κόπο. Πάντως και οι πρόσφατες ιδιωτικοποιήσεις δείχνουν σαφέστατα τον κερδισμένο από αυτές. Από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ προέκυψαν κέρδη για την εταιρεία, όχι όμως και για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου που είδαν τις τιμές του γάλατος να κατρακυλάνε. Αλλά και από την πολυδιαφημιζόμενη «παραχώρηση» του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO και τους τζίρους δις. ευρώ της εταιρείας, υπάρχει η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων κτύπημα των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Άρα πάντα μπαίνει το ερώτημα, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ; 

Η ιδιωτικοποίηση ,είτε απευθείας του 67% της ΟΛΗΓ Α.Ε. από την Ν.Δ. ,είτε δια των υποπαραχωρήσεων που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζεται στο 80% των λιμανιών της Ε.Ε. ,έχει σαν αποτέλεσμα παντού και πάντα την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και την χειροτέρευση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων. Βλέπετε δεν γίνεται να είναι και ο λύκος χορτάτος και τα πρόβατα σωστά. Πολύ χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κομμουνιστής Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου, που πήρε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998 

«Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. 

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…….» 

Αυτός είναι ο παράδεισος του καπιταλισμού. Όχι όμως και των λαϊκών στρωμάτων. Έτσι εξασφαλίζεται προσωρινά η σωτηρία της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Έτσι μπορεί να βρίσκουν προσωρινή διέξοδο τα λιμνάζοντα από την καπιταλιστική κρίση κεφάλαια. Η πραγματική όμως ανάπτυξη για τους εργαζόμενους θα επιτευχθεί μόνο μέσα σε μία οικονομία και κοινωνία όπου στόχος και σκοπός της θα είναι η εξυπηρέτηση των διαρκώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών, και όχι η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Για μια τέτοια κοινωνία αξίζει να αγωνισθούμε.   

Ηγουμενίτσα 05/11/2020 
Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας
Read More »
Δώρης Δήμας: "Χαρές από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Δώρης Δήμας: "Χαρές από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020 Rating: 5

4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 23 συνολικά στην Ήπειρο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020
4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 23 συνολικά στην ΉπειροΠού εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Από τα 2.917 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:
- 27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο 
- 588 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής 
- 862 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας 
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας 
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαίας 
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας 
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών 
- 162 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
- 41 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου 
- 14 κρούσματα στην Π.Ε. Έυβοιας 
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου 
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας 
- 97 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας 
- 40 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου 
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας 
- 9 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων 
- 37 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας 
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 1 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου
- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς 
- 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 39 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς 
- 13 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης 
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας 
- 1 κρούσματα στην Π.Ε. Κώ 
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
- 127 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας 
- 36 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου 
- 31 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 
- 34 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας 
- 31 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου 
- 67 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας 
- 60 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας 
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου 
- 47 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης 
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου 
- 168 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών 
- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων 
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 21 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας 
- 15 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας 
- 31 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 
- 21 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων 
106 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 23 συνολικά στην Ήπειρο 4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 23 συνολικά στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχαν κρύψει στα φορτηγά τους 1.340 και 1.586 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020
Ηγουμενίτσα: Είχαν κρύψει στα φορτηγά τους 1.340 και 1.586 πακέτα λαθραία τσιγάραΣτη σύλληψη ενός 51χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του ν. 2960/01.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα μετά επικαθήμενου, με οδηγό τον ανωτέρω, διαπιστώθηκε η ύπαρξη χιλίων τριακοσίων σαράντα (1.340) πακέτων με τσιγάρα, επιμελώς κρυμμένων εντός της καμπίνας του τράκτορα, με σκοπό ο ανωτέρω να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα, όπως επίσης και η εν λόγω ποσότητα τσιγάρων, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε πέντε χιλιάδες επτακόσια δώδεκα ευρώ και πενήντα έξι λεπτά (5.712,56€).

Επίσης, στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του ν. 2960/01.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα μετά επικαθήμενου, με οδηγό τον ανωτέρω, διαπιστώθηκε η ύπαρξη χιλίων πεντακοσίων ογδόντα έξι (1.586) πακέτων με τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, επιμελώς κρυμμένα εντός της καμπίνας του τράκτορα, με σκοπό ο ανωτέρω να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα, όπως επίσης και η εν λόγω ποσότητα τσιγάρων, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε έξι χιλιάδες επτακόσια εξήντα ένα ευρώ και είκοσι οκτώ λεπτά (6.761,28€).
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχαν κρύψει στα φορτηγά τους 1.340 και 1.586 πακέτα λαθραία τσιγάρα Ηγουμενίτσα: Είχαν κρύψει στα φορτηγά τους 1.340 και 1.586 πακέτα λαθραία τσιγάρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020 Rating: 5

2917 νέα κρούσματα - 29 νέοι θάνατοι

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020
2917 νέα κρούσματα - 29 νέοι θάνατοιΣήμερα ανακοινώνουμε 2917 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49807, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες.

4303 (8.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

187 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 43 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 29 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 702 θανάτους συνολικά στη χώρα. 275 (39.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Read More »
2917 νέα κρούσματα - 29 νέοι θάνατοι 2917 νέα κρούσματα - 29 νέοι θάνατοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020 Rating: 5

Όλη η λίστα ΚΑΔ που δικαιούνται μέτρα στήριξης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020
Όλη η λίστα ΚΑΔ που δικαιούνται μέτρα στήριξηςΜε βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του προηγούμενου Απριλίου θα εφαρμοσθούν κάποια από τα μέτρα που σήμερα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η λίστα αφορά μεταξύ άλλων στη δυνατότητα των εταιρειών να θέσουν σε προσωρινή αναστολή εργαζομένους που θα λάβουν με τη σειρά τους αποζημίωση ειδικού σκοπού (ενισχυμένη στα 800 ευρώ τον Νοέμβριο). Επίσης συνδέεται με την αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων που θα γίνεται σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών αλλά και με την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40%. 

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΔ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παρατίθεται πίνακας με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση πενταψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

01.19.2

Καλλιέργεια ανθέων και μπουμπουκιών ανθέων σπόρων ανθέων

01.29
Άλλες πολυετείς καλλιέργειες

01.30
Πολλαπλασιασμός των φυτών

01.49.19.02
Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων)

01.49.3
Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων

01.63.10.12
Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού (εκ των υστέρων πώληση για ίδιο λογαριασμό)

01.63.10.13
Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού (εκ των υστέρων πώληση για λογαριασμό τρίτων)

02.10
Δασοκομία και άλλες δασοκομικές δραστηριότητες

02.20
Υλοτομία

02.30
Συλλογή προϊόντων αυτοφυών φυτών μη ξυλώδους μορφής

02.40
Υποστηρικτικές προς τη δασοκομία υπηρεσίες

03.11
Θαλάσσια αλιεία

03.12
Αλιεία γλυκών υδάτων

03.21
Θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια

03.22
Υδατοκαλλιέργεια γλυκών υδάτων

05.10
Εξόρυξη λιθάνθρακα

05.20
Εξόρυξη λιγνίτη

07.10
Εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος

07.29
Εξόρυξη λοιπών μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων

08.11
Εξόρυξη διακοσμητικών και οικοδομικών λίθων, ασβεστόλιθου, γύψου, κιμωλίας και σχιστόλιθου

08.12
Λειτουργία φρεάτων παραγωγής αμμοχάλικου και άμμου· εξόρυξη αργίλου και καολίνης

08.91
Εξόρυξη ορυκτών για τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία λιπασμάτων

08.92
Εξόρυξη τύρφης

08.93
Εξόρυξη αλατιού

08.99
Άλλες εξορυκτικές και λατομικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.

09.10
Υποστηρικτικές δραστηριότητες για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου

09.90
Υποστηρικτικές δραστηριότητες για άλλες εξορυκτικές και λατομικές δραστηριότητες

10.11
Επεξεργασία και συντήρηση κρέατος

10.12
Επεξεργασία και συντήρηση κρέατος πουλερικών

10.13
Παραγωγή προϊόντων κρέατος και κρέατος πουλερικών

10.20
Επεξεργασία και συντήρηση ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων

10.31
Επεξεργασία και συντήρηση πατατών

10.32
Παραγωγή χυμών φρούτων και λαχανικών

10.39
Άλλη επεξεργασία και συντήρηση φρούτων και λαχανικών

10.41
Παραγωγή ελαίων και λιπών

10.42
Παραγωγή μαργαρίνης και παρόμοιων βρώσιμων λιπών

10.51
Λειτουργία γαλακτοκομείων και τυροκομία

10.52
Παραγωγή παγωτών

10.61
Παραγωγή προϊόντων αλευρόμυλων

10.62
Παραγωγή αμύλων και προϊόντων αμύλου

10.71
Αρτοποιία παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής

10.72
Παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων· παραγωγή διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής

10.73
Παραγωγή μακαρονιών, λαζανιών, κουσκούς και παρόμοιων αλευρωδών προϊόντων

10.81
Παραγωγή ζάχαρης

10.82
Παραγωγή κακάου, σοκολάτας και ζαχαρωτών

10.83
Επεξεργασία τσαγιού και καφέ

10.84
Παραγωγή αρτυμάτων και καρυκευμάτων

10.85
Παραγωγή έτοιμων γευμάτων και φαγητών

10.86
Παραγωγή ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών

10.89
Παραγωγή άλλων ειδών διατροφής π.δ.κ.α.

10.91
Παραγωγή παρασκευασμένων ζωοτροφών για ζώα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα

10.92
Παραγωγή παρασκευασμένων ζωοτροφών για ζώα συντροφιάς

11.01
Απόσταξη, ανακαθαρισμός και ανάμιξη αλκοολούχων ποτών

11.02
Παραγωγή οίνου από σταφύλια

11.03
Παραγωγή μηλίτη και κρασιών από άλλα φρούτα

11.04
Παραγωγή άλλων μη αποσταγμένων ποτών που υφίστανται ζύμωση

11.05
Ζυθοποιία

11.06
Παραγωγή βύνης

11.07
Παραγωγή αναψυκτικών· παραγωγή μεταλλικού νερού και άλλων εμφιαλωμένων νερών

13.10
Προπαρασκευή και νηματοποίηση υφαντικών ινών

13.20
Ύφανση κλωστοϋφαντουργικών υλών

13.30
Τελειοποίηση (φινίρισμα) υφαντουργικών προϊόντων

13.91
Κατασκευή πλεκτών υφασμάτων και υφασμάτων πλέξης κροσέ

13.92
Κατασκευή έτοιμων κλωστοϋφαντουργικών ειδών, εκτός από ενδύματα

13.93
Κατασκευή χαλιών και κιλιμιών

13.94
Κατασκευή χοντρών και λεπτών σχοινιών, σπάγκων και διχτυών

13.95
Κατασκευή μη υφασμένων ειδών και προϊόντων από μη υφασμένα είδη, εκτός από τα ενδύματα

13.96
Κατασκευή άλλων τεχνικών και βιομηχανικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών

13.99
Κατασκευή άλλων υφαντουργικών προϊόντων π.δ.κ.α.

14.11
Κατασκευή δερμάτινων ενδυμάτων

14.12
Κατασκευή ενδυμάτων εργασίας

14.13
Κατασκευή άλλων εξωτερικών ενδυμάτων

14.14
Κατασκευή εσωρούχων

14.19
Κατασκευή άλλων ενδυμάτων και εξαρτημάτων ένδυσης

14.20
Κατασκευή γούνινων ειδών

14.31
Κατασκευή ειδών καλτσοποιΐας απλής πλέξης και πλέξης κροσέ

14.39
Κατασκευή άλλων πλεκτών ειδών και ειδών πλέξης κροσέ

15.11
Κατεργασία και δέψη δέρματος κατεργασία και βαφή γουναρικών

15.12
Κατασκευή ειδών ταξιδιού (αποσκευών), τσαντών και παρόμοιων ειδών, ειδών σελοποιΐας και σαγματοποιίας

15.20
Κατασκευή υποδημάτων

16.10
Πριόνισμα, πλάνισμα και εμποτισμός ξύλου

16.21
Κατασκευή αντικολλητών (κόντρα-πλακέ) και άλλων πλακών με βάση το ξύλο

16.22
Κατασκευή συναρμολογούμενων δαπέδων παρκέ

16.23
Κατασκευή άλλων ξυλουργικών προϊόντων οικοδομικής

16.24
Κατασκευή ξύλινων εμπορευματοκιβώτιων

16.29
Κατασκευή άλλων προϊόντων από ξύλο κατασκευή ειδών από φελλό και ειδών καλαθοποιίας και σπαρτοπλεκτικής

17.11
Παραγωγή χαρτοπολτού

17.12
Κατασκευή χαρτιού και χαρτονιού

17.21
Κατασκευή κυματοειδούς χαρτιού και χαρτονιού και εμπορευματοκιβώτιων από χαρτί και χαρτόνι

17.22
Κατασκευή χάρτινων ειδών οικιακής χρήσης, ειδών υγιεινής και ειδών τουαλέτας

17.23
Κατασκευή ειδών χαρτοπωλείου (χαρτικών)

17.24
Κατασκευή χαρτιού για επενδύσεις τοίχων (ταπετσαρίας)

17.29
Κατασκευή άλλων ειδών από χαρτί και χαρτόνι

18.11
Εκτύπωση εφημερίδων

18.12
Άλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες

18.13
Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων

18.14
Βιβλιοδετικές και συναφείς δραστηριότητες

18.20
Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων

19.10
Παραγωγή προϊόντων οπτανθρακοποίησης (κοκοποίησης)

20.11
Παραγωγή βιομηχανικών αερίων

20.12
Παραγωγή χρωστικών υλών

20.13
Παραγωγή άλλων ανόργανων βασικών χημικών ουσιών

20.14
Παραγωγή άλλων οργανικών βασικών χημικών ουσιών

20.15
Παραγωγή λιπασμάτων και αζωτούχων ενώσεων

20.16
Παραγωγή πλαστικών σε πρωτογενείς μορφές

20.17
Παραγωγή συνθετικού ελαστικού (συνθετικού καουτσούκ) σε πρωτογενείς μορφές

20.20
Παραγωγή παρασιτοκτόνων και άλλων αγροχημικών προϊόντων

20.30
Παραγωγή χρωμάτων, βερνικιών και παρόμοιων επιχρισμάτων, μελανιών τυπογραφίας και μαστιχών

20.41
Παραγωγή σαπουνιών και απορρυπαντικών, προϊόντων καθαρισμού και στίλβωσης

20.42
Παραγωγή αρωμάτων και παρασκευασμάτων καλλωπισμού

20.51
Παραγωγή εκρηκτικών

20.52
Παραγωγή διαφόρων τύπων κόλλας

20.53
Παραγωγή αιθέριων ελαίων

20.59
Παραγωγή άλλων χημικών προϊόντων π.δ.κ.α.

20.60
Παραγωγή μη φυσικών ινών

22.11
Κατασκευή επισώτρων (ελαστικών οχημάτων) και σωλήνων από καουτσούκ· αναγόμωση και ανακατασκευή επισώτρων (ελαστικών οχημάτων) από καουτσούκ

22.19
Κατασκευή άλλων προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ)

22.21
Κατασκευή πλαστικών πλακών, φύλλων, σωλήνων και καθορισμένων μορφών

22.22
Κατασκευή πλαστικών ειδών συσκευασίας

22.23
Κατασκευή πλαστικών οικοδομικών υλικών

22.29
Κατασκευή άλλων πλαστικών προϊόντων

23.11
Κατασκευή επίπεδου γυαλιού

23.12
Μορφοποίηση και κατεργασία επίπεδου γυαλιού

23.13
Κατασκευή κοίλου γυαλιού

23.14
Κατασκευή ινών γυαλιού

23.19
Κατασκευή και κατεργασία άλλων ειδών γυαλιού, περιλαμβανομένου του γυαλιού για τεχνικές χρήσεις

23.20
Παραγωγή πυρίμαχων προϊόντων

23.31
Κατασκευή κεραμικών πλακιδίων και πλακών

23.32
Κατασκευή τούβλων, πλακιδίων και λοιπών δομικών προϊόντων από οπτή γη

23.41
Κατασκευή κεραμικών ειδών οικιακής χρήσης και κεραμικών διακοσμητικών ειδών

23.42
Κατασκευή κεραμικών ειδών υγιεινής

23.43
Κατασκευή κεραμικών μονωτών και κεραμικών μονωτικών εξαρτημάτων

23.44
Κατασκευή άλλων κεραμικών προϊόντων για τεχνικές χρήσεις

23.49
Παραγωγή άλλων προϊόντων κεραμικής

23.51
Παραγωγή τσιμέντου

23.52
Παραγωγή ασβέστη και γύψου

23.61
Κατασκευή δομικών προϊόντων από σκυρόδεμα

23.62
Κατασκευή δομικών προϊόντων από γύψο

23.63
Κατασκευή έτοιμου σκυροδέματος

23.64
Κατασκευή κονιαμάτων

23.65
Κατασκευή ινοτσιμέντου

23.69
Κατασκευή άλλων προϊόντων από σκυρόδεμα, γύψο και τσιμέντο

23.70
Κοπή, μορφοποίηση και τελική επεξεργασία λίθων

23.91
Παραγωγή λειαντικών προϊόντων

23.99
Παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων π.δ.κ.α.

24.10
Παραγωγή βασικού σιδήρου, χάλυβα και σιδηροκραμάτων

24.20
Κατασκευή χαλύβδινων σωλήνων, αγωγών, κοίλων ειδών με καθορισμένη μορφή και συναφών εξαρτημάτων

24.31
Ψυχρή επεκτατική ολκή ράβδων χάλυβα

24.32
Ψυχρή έλαση στενών φύλλων χάλυβα

24.33
Ψυχρή μορφοποίηση ή δίπλωση μορφοράβδων χάλυβα

24.34
Ψυχρή επεκτατική ολκή συρμάτων

24.41
Παραγωγή πολύτιμων μετάλλων

24.42
Παραγωγή αλουμίνιου (αργίλιου)

24.43
Παραγωγή μολύβδου, ψευδάργυρου και κασσίτερου

24.44
Παραγωγή χαλκού

24.45
Παραγωγή άλλων μη σιδηρούχων μετάλλων

24.46
Επεξεργασία πυρηνικών καυσίμων

24.51
Χύτευση σιδήρου

24.52
Χύτευση χάλυβα

24.53
Χύτευση ελαφρών μετάλλων

24.54
Χύτευση άλλων μη σιδηρούχων μετάλλων

25.11
Κατασκευή μεταλλικών σκελετών και μερών μεταλλικών σκελετών

25.12
Κατασκευή μεταλλικών πορτών και παράθυρων

25.21
Κατασκευή σωμάτων και λεβήτων κεντρικής θέρμανσης

25.29
Κατασκευή άλλων μεταλλικών ντεπόζιτων, δεξαμενών και δοχείων

25.30
Κατασκευή ατμογεννητριών, με εξαίρεση τους λέβητες ζεστού νερού για την κεντρική θέρμανση

25.50
Σφυρηλάτηση, κοίλανση, ανισόπαχη τύπωση και μορφοποίηση μετάλλων με έλαση· κονιομεταλλουργία

25.61
Κατεργασία και επικάλυψη μετάλλων

25.62
Μεταλλοτεχνία

25.71
Κατασκευή μαχαιροπίρουνων

25.72
Κατασκευή κλειδαριών και μεντεσέδων

25.73
Κατασκευή εργαλείων

25.91
Κατασκευή χαλύβδινων βαρελιών και παρόμοιων δοχείων

25.92
Κατασκευή ελαφρών μεταλλικών ειδών συσκευασίας

25.93
Κατασκευή ειδών από σύρμα, αλυσίδων και ελατηρίων

25.94
Κατασκευή συνδετήρων και προϊόντων κοχλιομηχανών

25.99
Κατασκευή άλλων μεταλλικών προϊόντων πδκα

26.11
Κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων

26.12
Κατασκευή έμφορτων ηλεκτρονικών πλακετών

26.20
Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού

26.30
Κατασκευή εξοπλισμού επικοινωνίας

26.40
Κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

26.51
Κατασκευή οργάνων και συσκευών μέτρησης, δοκιμών και πλοήγησης

26.52
Κατασκευή ρολογιών

26.60
Κατασκευή ακτινολογικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων ιατρικής και θεραπευτικής χρήσης

26.70
Κατασκευή οπτικών οργάνων και φωτογραφικού εξοπλισμού

26.80
Κατασκευή μαγνητικών και οπτικών μέσων

27.11
Κατασκευή ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρογεννητριών και ηλεκτρικών μετασχηματιστών

27.12
Κατασκευή συσκευών διανομής και ελέγχου ηλεκτρικού ρεύματος

27.20
Κατασκευή ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών

27.31
Κατασκευή καλωδίων οπτικών ινών

27.32
Κατασκευή άλλων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συρμάτων και καλωδίων

27.33
Κατασκευή εξαρτημάτων καλωδίωσης

27.40
Κατασκευή ηλεκτρολογικού φωτιστικού εξοπλισμού

27.51
Κατασκευή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών

27.52
Κατασκευή μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών

27.90
Κατασκευή άλλου ηλεκτρικού εξοπλισμού

28.11
Κατασκευή κινητήρων και στροβίλων, με εξαίρεση τους κινητήρες αεροσκαφών, οχημάτων και δικύκλων

28.12
Κατασκευή εξοπλισμού υδραυλικής ενέργειας

28.13
Κατασκευή άλλων αντλιών και συμπιεστών

28.14
Κατασκευή άλλων ειδών κρουνοποιΐας και βαλβίδων

28.15
Κατασκευή τριβέων, οδοντωτών μηχανισμών μετάδοσης κίνησης, στοιχείων οδοντωτών τροχών και μετάδοσης κίνησης

28.21
Κατασκευή φούρνων, κλιβάνων και καυστήρων

28.22
Κατασκευή εξοπλισμού ανύψωσης και διακίνησης φορτίων

28.23
Κατασκευή μηχανών και εξοπλισμού γραφείου (εκτός ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού)

28.24
Κατασκευή ηλεκτροκίνητων εργαλείων χειρός

28.25
Κατασκευή ψυκτικού και κλιματιστικού εξοπλισμού μη οικιακής χρήσης

28.29
Κατασκευή άλλων μηχανημάτων γενικής χρήσης π.δ.κ.α.

28.30
Κατασκευή γεωργικών και δασοκομικών μηχανημάτων

28.41
Κατασκευή μηχανημάτων μορφοποίησης μετάλλου

28.49
Κατασκευή άλλων εργαλειομηχανών

28.91
Κατασκευή μηχανημάτων για τη μεταλλουργία

28.92
Κατασκευή μηχανημάτων για τα ορυχεία, τα λατομεία και τις δομικές κατασκευές

28.93
Κατασκευή μηχανημάτων επεξεργασίας τροφίμων, ποτών και καπνού

28.94
Κατασκευή μηχανημάτων για τη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων ή δερμάτινων ειδών

28.95
Κατασκευή μηχανημάτων για την παραγωγή χαρτιού και χαρτονιού

28.96
Κατασκευή μηχανημάτων παραγωγής πλαστικών και ελαστικών ειδών

28.99
Κατασκευή άλλων μηχανημάτων ειδικής χρήσης π.δ.κ.α.

29.10
Κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων

29.20
Κατασκευή αμαξωμάτων για μηχανοκίνητα οχήματα· κατασκευή ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων

29.31
Κατασκευή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για μηχανοκίνητα οχήματα

29.32
Κατασκευή άλλων μερών και εξαρτημάτων για μηχανοκίνητα οχήματα

30.11
Ναυπήγηση πλοίων και πλωτών κατασκευών

30.12
Ναυπήγηση σκαφών αναψυχής και αθλητισμού

30.20
Κατασκευή σιδηροδρομικών αμαξών και τροχαίου υλικού

30.30
Κατασκευή αεροσκαφών και διαστημόπλοιων και συναφών μηχανημάτων

30.91
Κατασκευή μοτοσικλετών

30.92
Κατασκευή ποδηλάτων και αναπηρικών αμαξιδίων

30.99
Κατασκευή λοιπού εξοπλισμού μεταφορών π.δ.κ.α.

31.01
Κατασκευή επίπλων για γραφεία και καταστήματα

31.02
Κατασκευή επίπλων κουζίνας

31.03
Κατασκευή στρωμάτων

31.09
Κατασκευή άλλων επίπλων

32.11
Κοπή νομισμάτων

32.12
Κατασκευή κοσμημάτων και συναφών ειδών

32.13
Κατασκευή κοσμημάτων απομίμησης και συναφών ειδών

32.20
Κατασκευή μουσικών οργάνων

32.30
Κατασκευή αθλητικών ειδών

32.40
Κατασκευή παιχνιδιών κάθε είδους

32.50
Κατασκευή ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων και προμηθειών

32.91
Κατασκευή σκουπών και βουρτσών

32.99
Άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες πδκα

33.11
Επισκευή μεταλλικών προϊόντων

33.12
Επισκευή μηχανημάτων

33.13
Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού

33.14
Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού

33.15
Επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών

33.16
Επισκευή και συντήρηση αεροσκαφών και διαστημόπλοιων

33.17
Επισκευή και συντήρηση άλλου εξοπλισμού μεταφορών

33.19
Επισκευή άλλου εξοπλισμού

33.20
Εγκατάσταση βιομηχανικών μηχανημάτων και εξοπλισμού

35.13
Διανομή ηλεκτρικού ρεύματος

35.14
Εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος

35.22
Διανομή αέριων καυσίμων μέσω αγωγών

35.23
Εμπόριο αέριων καυσίμων μέσω αγωγών

35.30
Παροχή ατμού και κλιματισμού

37.00
Επεξεργασία λυμάτων

38.11
Συλλογή μη επικίνδυνων απορριμμάτων

38.12
Συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων

38.21
Επεξεργασία και διάθεση μη επικίνδυνων απορριμμάτων

38.22
Επεξεργασία και διάθεση επικίνδυνων απορριμμάτων

38.31
Αποσυναρμολόγηση παλαιών ειδών

38.32
Ανάκτηση διαλεγμένου υλικού

39.00
Δραστηριότητες εξυγίανσης και άλλες υπηρεσίες για τη διαχείριση αποβλήτων

41.10
Ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων

41.20
Κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη

42.11
Κατασκευή δρόμων και αυτοκινητοδρόμων

42.12
Κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών και υπόγειων σιδηροδρόμων

42.13
Κατασκευή γεφυρών και σηράγγων

42.21
Κατασκευή κοινωφελών έργων σχετικών με μεταφορά υγρών

42.22
Κατασκευή κοινωφελών έργων ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών

42.91
Κατασκευή υδραυλικών και λιμενικών έργων

42.99
Κατασκευή άλλων έργων πολιτικού μηχανικού π.δ.κ.α.

43.11
Κατεδαφίσεις

43.12
Προετοιμασία εργοταξίου

43.13
Δοκιμαστικές γεωτρήσεις

43.21
Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

43.22
Υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης

43.29
Άλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις

43.31
Επιχρίσεις κονιαμάτων

43.32
Ξυλουργικές εργασίες

43.33
Επενδύσεις δαπέδων και τοίχων

43.34
Χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων

43.39
Άλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος

43.91
Δραστηριότητες κατασκευής στεγών

43.99
Άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.

45.11
Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

45.19
Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων

45.20
Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων

45.31
Χονδρικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων

45.32
Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

45.40
Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους

46.11
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση γεωργικών πρώτων υλών, ζώντων ζώων, κλωστοϋφαντουργικών πρώτων υλών και ημιτελών προϊόντων

46.12
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση καυσίμων, μεταλλευμάτων, μετάλλων και βιομηχανικών χημικών προϊόντων

46.13
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ξυλείας και οικοδομικών υλικών

46.14
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση μηχανημάτων, βιομηχανικού εξοπλισμού, πλοίων και αεροσκαφών

46.15
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, σιδηρικών και ειδών κιγκαλερίας

46.16
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων, γουναρικών, υποδημάτων και δερμάτινων προϊόντων

46.17
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση τροφίμων, ποτών και καπνού

46.18
Εμπορικοί αντιπρόσωποι ειδικευμένοι στην πώληση άλλων συγκεκριμένων προϊόντων, εκτός από Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση βασικών φαρμακευτικών προϊόντων (46.18.11.03), Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση εργαστηριακών ειδών, ιατροφαρμακευτικών ειδών υγιεινής ή φαρμακευτικών ειδών (46.18.11.04), Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ιατρικών αναλώσιμων υλικών (46.18.11.05), Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση σαπουνιών και απορρυπαντικών, προϊόντων καθαρισμού και στιλβωτικών (46.18.11.07), Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων (46.18.11.08)

46.18.11.01
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ακτινολογικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ιατρικής και θεραπευτικής χρήσης

46.18.11.02
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση αρωμάτων και παρασκευασμάτων καλλωπισμού

46.18.11.06
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων, μηχανημάτων και εργαλείων

46.19
Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση διαφόρων ειδών

46.21
Χονδρικό εμπόριο σιτηρών, ακατέργαστου καπνού, σπόρων και ζωοτροφών

46.22
Χονδρικό εμπόριο λουλουδιών και φυτών

46.23
Χονδρικό εμπόριο ζώντων ζώων

46.24
Χονδρικό εμπόριο δερμάτων, προβιών και κατεργασμένου δέρματος

46.31
Χονδρικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών

46.32
Χονδρικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων κρέατος

46.33
Χονδρικό εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων, αβγών και βρώσιμων ελαίων και λιπών

46.34
Χονδρικό εμπόριο ποτών

46.36
Χονδρικό εμπόριο ζάχαρης, σοκολάτας και ειδών ζαχαροπλαστικής

46.37
Χονδρικό εμπόριο καφέ, τσαγιού, κακάου και μπαχαρικών

46.38
Χονδρικό εμπόριο άλλων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων

46.39
Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού

46.41
Χονδρικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

46.42
Χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων

46.43
Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών

46.44
Χονδρικό εμπόριο ειδών πορσελάνης και γυαλικών και υλικών καθαρισμού

46.45
Χονδρικό εμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών

46.46.12
Χονδρικό εμπόριο χειρουργικών, ιατρικών και ορθοπεδικών οργάνων και συσκευών

46.47
Χονδρικό εμπόριο επίπλων, χαλιών και φωτιστικών

46.48
Χονδρικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων

46.49
Χονδρικό εμπόριο άλλων ειδών οικιακής χρήσης

46.51
Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακού εξοπλισμού υπολογιστών και λογισμικού

46.52
Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και εξαρτημάτων

46.61
Χονδρικό εμπόριο γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και προμηθειών

46.62
Χονδρικό εμπόριο εργαλειομηχανών

46.63
Χονδρικό εμπόριο εξορυκτικών μηχανημάτων, καθώς και μηχανημάτων για κατασκευαστικά έργα και έργα πολιτικού μηχανικού

46.64
Χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων για την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία, και χονδρικό εμπόριο ραπτομηχανών και πλεκτομηχανών

46.65
Χονδρικό εμπόριο επίπλων γραφείου

46.66
Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανών και εξοπλισμού γραφείου

46.69
Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανημάτων και εξοπλισμού

46.72
Χονδρικό εμπόριο μετάλλων και μεταλλευμάτων

46.73
Χονδρικό εμπόριο ξυλείας, οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής

46.74
Χονδρικό εμπόριο σιδηρικών, υδραυλικών ειδών και εξοπλισμού και προμηθειών για εγκαταστάσεις θέρμανσης

46.75
Χονδρικό εμπόριο χημικών προϊόντων

46.76
Χονδρικό εμπόριο άλλων ενδιάμεσων προϊόντων

46.77
Χονδρικό εμπόριο απορριμμάτων και υπολειμμάτων

46.90
Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο

47.19
Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Εκμετάλλευση καταστήματος ψιλικών ειδών γενικά (47.19.10.01)

47.23
Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.24
Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.25
Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.29
Λιανικό εμπόριο άλλων τροφίμων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.30
Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.41
Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.42
Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.43
Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.51
Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.52
Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.53
Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.54
Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.59
Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.61
Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.62
Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.63
Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.64
Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.65
Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.71
Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.72
Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.74
Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.75
Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.76
Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.77
Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.78
Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.79
Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα

47.81
Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

47.82
Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

47.89
Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

47.91.71
Λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού, με αλληλογραφία ή μέσω Διαδικτύου

47.91.72
Λιανικό εμπόριο υποδημάτων, με αλληλογραφία ή μέσω Διαδικτύου

47.91.73
Λιανικό εμπόριο δερμάτινων ειδών και ειδών ταξιδιού, με αλληλογραφία ή μέσω Διαδικτύου

47.99
Άλλο λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων, υπαίθριων πάγκων ή αγορών

49.10
Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών

49.20
Σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων

49.31
Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών

49.32
Εκμετάλλευση ταξί

49.39
Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.

49.41
Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων

49.42
Υπηρεσίες μετακόμισης

50.10
Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών

50.20
Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές εμπορευμάτων

50.30
Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών

50.40
Εσωτερικές πλωτές μεταφορές εμπορευμάτων

51.10
Αεροπορικές μεταφορές επιβατών

51.21
Αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων

52.10
Αποθήκευση

52.21
Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές

52.22
Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές

52.23
Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές

52.24
Διακίνηση φορτίων

52.29
Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες

53.20
Άλλες ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, εκτός από Υπηρεσίες κατ οίκον παράδοσης τροφίμων (delivery) (53.20.12)

55.10
Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

55.20
Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

55.30
Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα

55.90
Άλλα καταλύματα

56.10
Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

56.21
Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις

56.29
Aλλες υπηρεσίες εστίασης, εκτός από Υπηρεσίες γευμάτων που παρέχονται από στρατιωτικές τραπεζαρίες (56.29.20.01)

56.30
Δραστηριότητες παροχής ποτών

58.11
Έκδοση βιβλίων

58.12
Έκδοση τηλεφωνικών και κάθε είδους καταλόγων

58.13
Έκδοση εφημερίδων

58.14
Έκδοση έντυπων περιοδικών κάθε είδους

58.19
Άλλες εκδοτικές δραστηριότητες

58.21
Έκδοση παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές

58.29
Έκδοση άλλου λογισμικού

59.11
Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

59.12
Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

59.13
Δραστηριότητες διανομής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

59.14
Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών

59.20
Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις

60.10
Ραδιοφωνικές εκπομπές

60.20
Υπηρεσίες τηλεοπτικού προγραμματισμού και τηλεοπτικών εκπομπών

61.90
Άλλες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες

62.01
Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων

62.02
Δραστηριότητες παροχής συμβουλών σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

62.03
Υπηρεσίες διαχείρισης ηλεκτρονικών συστημάτων

62.09
Άλλες δραστηριότητες της τεχνολογίας της πληροφορίας και δραστηριότητες υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπολογιστών

63.11
Επεξεργασία δεδομένων, καταχώρηση και συναφείς δραστηριότητες

63.12
Δικτυακές πύλες (web portals)

63.91
Δραστηριότητες πρακτορείων ειδήσεων

63.99
Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας π.δ.κ.α.

64.20
Δραστηριότητες εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding)

64.30
Δραστηριότητες σχετικές με καταπιστεύματα (trusts), κεφάλαια (funds) και παρεμφερή χρηματοπιστωτικά μέσα

64.91
Χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)

65.11
Ασφάλειες ζωής

65.12
Ασφάλειες εκτός από τις ασφάλειες ζωής

65.20
Αντασφάλιση

66.12
Δραστηριότητες σχετικές με συναλλαγές συμβάσεων χρεογράφων και αγαθών

66.19
Άλλες δραστηριότητες συναφείς προς τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με εξαίρεση τις ασφαλιστικές δραστηριότητες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία

66.21
Αξιολόγηση κινδύνων και ζημιών

66.22
Δραστηριότητες ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών

66.29
Άλλες δραστηριότητες συναφείς προς τις ασφαλίσεις και τα συνταξιοδοτικά ταμεία

66.30
Δραστηριότητες διαχείρισης κεφαλαίων

68.10
Αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων

68.20
Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων

68.31
Μεσιτικά γραφεία ακινήτων

68.32
Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης

69.10
Νομικές δραστηριότητες

69.20
Δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου παροχή φορολογικών συμβουλών

70.10
Δραστηριότητες κεντρικών γραφείων

70.21
Δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας

70.22
Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης

71.11
Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων

71.12
Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών

71.20
Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις

72.11
Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη στη βιοτεχνολογία

72.19
Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη σε άλλες φυσικές επιστήμες και τη μηχανική

72.20
Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες

73.11
Διαφημιστικά γραφεία

73.12
Παρουσίαση στα μέσα ενημέρωσης

73.20
Έρευνα αγοράς και δημοσκοπήσεις

74.10
Δραστηριότητες ειδικευμένου σχεδίου

74.20
Φωτογραφικές δραστηριότητες

74.30
Δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας

74.90
Άλλες επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.

75.00
Κτηνιατρικές δραστηριότητες

77.11
Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

77.12
Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών

77.21
Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών

77.22
Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων

77.29
Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης

77.31
Ενοικίαση και εκμίσθωση γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού

77.32
Ενοικίαση και εκμίσθωση μηχανημάτων και εξοπλισμού κατασκευών και έργων πολιτικού μηχανικού

77.33
Ενοικίαση και εκμίσθωση μηχανημάτων και εξοπλισμού γραφείου (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών)

77.34
Ενοικίαση και εκμίσθωση εξοπλισμού πλωτών μεταφορών

77.35
Ενοικίαση και εκμίσθωση εξοπλισμού αεροπορικών μεταφορών

77.39
Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων μηχανημάτων, ειδών εξοπλισμού και υλικών αγαθών π.δ.κ.α.

77.40
Εκμίσθωση πνευματικής ιδιοκτησίας και παρεμφερών προϊόντων, με εξαίρεση τα έργα με δικαιώματα δημιουργού

78.10
Δραστηριότητες γραφείων εύρεσης εργασίας

78.20
Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης

78.30
Άλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού

79.11
Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων

79.12
Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών

79.90
Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες

80.10
Δραστηριότητες παροχής ιδιωτικής προστασίας

80.20
Δραστηριότητες υπηρεσιών συστημάτων προστασίας

80.30
Δραστηριότητες έρευνας

81.10
Δραστηριότητες συνδυασμού βοηθητικών υπηρεσιών (Συνδυασμένες βοηθητικές υπηρεσίες σε κτίρια και εξωτερικούς χώρους (καθαρισμού, φύλαξης, υποδοχής κ.λπ.)

81.21
Γενικός καθαρισμός κτιρίων

81.22
Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού κτιρίων και βιομηχανικού καθαρισμού

81.29
Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού

81.30
Δραστηριότητες υπηρεσιών τοπίου

82.11
Συνδυασμένες διοικητικές δραστηριότητες γραφείου

82.19
Αναπαραγωγή φωτοτυπιών, προετοιμασία εγγράφων και άλλες ειδικευμένες δραστηριότητες γραμματειακής υποστήριξης

82.20
Δραστηριότητες τηλεφωνικών κέντρων

82.30
Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων

82.91
Δραστηριότητες γραφείων είσπραξης και γραφείων οικονομικών και εμπορικών πληροφοριών

82.92
Δραστηριότητες συσκευασίας

82.99
Άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις π.δ.κ.α.

84.12
Ρύθμιση των δραστηριοτήτων για την παροχή περίθαλψης υγείας, εκπαίδευσης, πολιτιστικών και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών, εκτός από την κοινωνική ασφάλιση

84.13
Ρύθμιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και συμβολή στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων

84.23
Δικαιοσύνη και δικαστικές δραστηριότητες

85.10
Προσχολική εκπαίδευση

85.20
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

85.31
Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση

85.32
Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση

85.41
Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση

85.42
Τριτοβάθμια εκπαίδευση

85.51
Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση

85.52
Πολιτιστική εκπαίδευση

85.53
Δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών

85.59
Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α.

85.60
Εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δραστηριότητες

86.21
Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων

86.22
Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων

86.23
Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων

86.90
Άλλες δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας

87.10
Δραστηριότητες νοσοκομειακής φροντίδας με παροχή καταλύματος

87.20
Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών

87.30
Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

87.90
Άλλες δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος

88.10
Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

88.91
Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

88.99
Άλλες δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος πδκα

90.01
Τέχνες του θεάματος

90.02
Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος

90.03
Καλλιτεχνική δημιουργία

90.04
Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες

91.01
Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων

91.02
Δραστηριότητες μουσείων

91.03
Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών

91.04
Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων

92.00
Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα εκτός από Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε απ ευθείας (on-line) σύνδεση (92.00.14), Υπηρεσίες στοιχημάτων σε απ ευθείας (on-line) σύνδεση (92.00.21)

93.11
Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων

93.12
Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων

93.13
Εγκαταστάσεις γυμναστικής

93.19
Άλλες αθλητικές δραστηριότητες

93.21
Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων

93.29
Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας

94.11
Δραστηριότητες επιχειρηματικών και εργοδοτικών οργανώσεων

94.12
Δραστηριότητες επαγγελματικών οργανώσεων

94.91
Δραστηριότητες θρησκευτικών οργανώσεων

94.99
Δραστηριότητες άλλων οργανώσεων π.δ.κ.α.

95.11
Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού

95.12
Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας

95.21
Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

95.22
Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου

95.23
Επιδιόρθωση υποδημάτων και δερμάτινων ειδών

95.24
Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης

95.25
Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων

95.29
Επισκευή άλλων ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης

96.01
Πλύσιμο και (στεγνό) καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων

96.02
Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής

96.04
Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία

96.09
Άλλες δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών π.δ.κ.α., εκτός από Υπηρεσίες οικιακού υπηρέτη (96.09.19.13), Υπηρεσίες προσωπικού οδηγού αυτοκινήτων (96.09.19.15)


Καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops-in a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.


Επιχειρήσεις έκδοσης πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο Online Media) που τηρείται στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κατά την έκδοση της παρούσας ή υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής και ενταχθούν σε αυτό κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας επιτροπής της ΓΓΕΕ.
Read More »
Όλη η λίστα ΚΑΔ που δικαιούνται μέτρα στήριξης Όλη η λίστα ΚΑΔ που δικαιούνται μέτρα στήριξης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020 Rating: 5

Σελίδες