Αυτοί είναι οι άριστοι κ. Μητσοτάκη; - Βίντεο από την επίθεση Πορφύρη σε δημοσιογράφο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021
Αυτοί είναι οι άριστοι κ. Μητσοτάκη; - Βίντεο από την επίθεση Πορφύρη σε δημοσιογράφο


Ξεπέρασε κάθε όριο ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιος Πορφύρης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του τριήμερου συνεδρίου που διοργανώνουν στην Ηγουμενίτσα ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο συνδιοργανωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αθανάσιος Πορφύρης, χωρίς να προκληθεί από εμένα και χωρίς καμία εξήγηση, πλησίασε στο τραπέζι - στον εξωτερικό χώρο του συνεδριακού κέντρου ξενοδοχείου - που καθόμασταν οι δύο εκπρόσωποι ΜΜΕ της Θεσπρωτίας (Ο διαχειριστής του thesppro.gr και εκδότης της εφημερίδας Τιτάνη Βαγγέλης Αναστασίου και η δημοσιογράφος/ ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Βάσω Γκόρου) και απαίτησε με έντονο ύφος από τον υποφαινόμενο, μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, να αποχωρήσει από το χώρο, το ξενοδοχείο στο οποίο διεξάγεται το συνέδριο και να κατευθυνθεί στο… πεζοδρόμιο, εκτός ξενοδοχείου.
Δεν άντεξε την κριτική μας το παιδί...

Φυσικά θα έπρεπε να γνωρίζει ο διορισμένος από την κυβέρνηση κ. Πορφύρης, πως δεν καταλαβαίνω από αυτά και όπως ήταν επόμενο τον έγραψα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και συνέχισα κανονικά τη δουλειά μου.

Μάλιστα ο κ. Πορφύρης, όταν κατάλαβε πως δεν είμαι κανένα παιδάκι για να φοβηθώ και να ακολουθήσω τις υποδείξεις του, προχώρησε σε απειλή λέγοντας "εγώ απλά θα αναγκαστώ να κάνω αυτό που πρέπει" και έβγαλε το τηλέφωνό του, προφανώς για να καλέσει την αστυνομία.

Πολύ θα ήθελα να ήμουν σε μία μεριά και να έβλεπα το όργανο της τάξης να ξεκαρδίζεται στα γέλια μαζί του.

Πέρα από το γελοίο του πράγματος, το περιστατικό εκθέτει αυτούς που επέλεξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον κ. Πορφύρη.
  • Προφανώς αυτές οι πρακτικές είναι μέρος της πολιτικής των "'άξιων και άριστων" που οραματίζεται ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Προφανώς ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης είναι ικανοποιημένος από την όλη συμπεριφορά του κ. Πορφύρη.
  • Προφανώς και ο τοπικός "προστάτης" της και κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας, νομίζει πως δεν έχει καμία πολιτική ευθύνη.
Όσο ανέχεστε Πορφύρηδες, τόσο θα ξεφυτρώνουν Μπογδάνοι...

Να τον χαίρεστε όλοι μαζί εκεί, στην μεγάλη "Δημοκρατική" παράταξη.

Αναστασίου Αλ. Ευάγγελος


Read More »
Αυτοί είναι οι άριστοι κ. Μητσοτάκη; - Βίντεο από την επίθεση Πορφύρη σε δημοσιογράφο Αυτοί είναι οι άριστοι κ. Μητσοτάκη; - Βίντεο από την επίθεση Πορφύρη σε δημοσιογράφο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

63 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021
63 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 14
ΠΕ Ιωαννίνων 38
ΠΕ Πρέβεζας 8


Read More »
63 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία 63 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Προτροπή των παιδιάτρων του νοσοκομείου Φιλιατών για τον εμβολιασμό των παιδιών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021
Προτροπή των παιδιάτρων του νοσοκομείου Φιλιατών για τον εμβολιασμό των παιδιώνΑγαπητοί γονείς, εμείς οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Φιλιατών, οι γιατροί των παιδιών σας που τα έχετε εμπιστευθεί για τις ασθένειες και τους εμβολιασμούς τους θέλουμε να σας μεταφέρουμε το δικό μας μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Tα εμβόλια αναπτύχθηκαν ταχύτατα χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας. Ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας τους έχει πλέον αποδειχθεί από τους εμβολιασμούς τόσο κατά το στάδιο των μελετών όσο και από την χορήγηση τους σε πολλά εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατευτούν. Ο κίνδυνος για σοβαρή λοίμωξη Covid-19 είναι μικρός, αλλά υπαρκτός. Στα παιδιά ενδέχεται να εμφανιστεί το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (ΜΙS-C), μετά από λοίμωξη Covid- 19 και η παραμονή συμπτωμάτων, μετά από νόσο, σε ποσοστό περίπου 2%, για πολλές εβδομάδες (long covid). Επίσης, τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πολλαπλά καθώς τα παιδιά θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δια ζώσης εκπαίδευση, την συναναστροφή με τους φίλους τους, τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα μέσω των εμβολιασμένων παιδιών θα προστατευτούν τα ευάλωτα άτομα που ζουν στην οικογένειά τους, αλλά επίσης θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τείχους ανοσίας στην κοινότητα προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού αλλά και η εμφάνιση των νέων μεταλλάξεων.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοιού δεν εμποδίζει τη χορήγηση των άλλων εμβολίων παιδιών και εφήβων. Παιδιά με τις συνήθεις αλλεργίες μπορούν να εμβολιασθούν αρκεί να παραμείνουν 30 λεπτά για παρακολούθηση . Το εμβόλιο δεν έχει επιπτώσεις στην γονιμότητα ή στον έμμηνο κύκλο στις νεαρές έφηβες. Δεν υπάρχει φόβος να αλλάξει το DNA του παιδιού, γιατί το mRNA εμβόλιο δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα του κυττάρου που βρίσκεται το DNA. Κανένα συστατικό του εμβολίου δεν αθροίζεται στον οργανισμό για να συνδεθεί με μακροπρόθεσμη ανεπιθύμητη παρενέργεια.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 10.000.000 εμβόλια στις ηλικίες 10-17 ετών και οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ανάλογες των γνωστών εμβολίων. Είναι ήπιες και διαρκούν λίγο (πυρετός, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, ρίγη και πόνος στο σημείο της ένεσης ).

Σε σπάνιες περιπτώσεις 18/10.000.000 το εμβόλιο έχει συσχετισθεί με φλεγμονή του περικαρδίου ή του μυοκαρδίου κυρίως σε νεαρούς άρρενες (12-29ετών)στην πλειονότητα όμως η νόσος αυτοπεριορίζεται.

Επισημαίνεται ότι η Covid–19 προκαλεί εξαπλάσιο τουλάχιστον αριθμό περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας.

Σας καλούμε λοιπόν να εμβολιάσετε τα παιδιά σας είτε στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού είτε στους ιδιώτες παιδιάτρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε και να απαντήσουμε στις απορίες και στις ανησυχίες σας αν υπάρχουν.

Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές/τριες.

Καλή δύναμη στους γονείς.

Ο Συντονιστής Διευθυντής της Παιδιατρικής
Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών
ΘΩΜΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Read More »
Προτροπή των παιδιάτρων του νοσοκομείου Φιλιατών για τον εμβολιασμό των παιδιών Προτροπή των παιδιάτρων του νοσοκομείου Φιλιατών για τον εμβολιασμό των παιδιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

11 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021
11 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα


Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 154 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 11.976 rapid test και ανευρέθηκαν 262 θετικά (2.19%). Από τις 262 περιπτώσεις, οι 136 αφορούν άνδρες και οι 126 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 37.98 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
45 αρνητικά rapid test

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
166 rapid test με 11 θετικά (6.63%) αφορούν σε 7 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη
Read More »
11 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 11 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Την Κυριακή η εκδήλωση για την «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021
Την Κυριακή η εκδήλωση για την «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
 Νέα Σελεύκεια, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 
10.00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Σελεύκειας Μετά τη δοξολογία ακολουθεί εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Ιωάννογλου Παρασκευή, Φιλόλογο 
10.30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της Νέας Σελεύκειας και κατάθεση στεφάνων - Ενός λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ 

*Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων και τήρηση απόστασης 1,5 μ. για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου
Αλέξανδρος Καχριμάνης
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας 
Θωμάς Πιτούλης
Read More »
Την Κυριακή η εκδήλωση για την «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» Την Κυριακή η εκδήλωση για την «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021
Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού 


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (14-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (34) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(18) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (-10- ύψους -300- ευρώ και -8- ύψους -150- ευρώ), ως εξής:
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-9- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(16) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή προστίμων ύψους -300- ευρώ το καθένα, ως ακολούθως:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
Σε κατάστημα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο
Σε εργαζόμενο καταστήματος για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Σε κατάστημα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό του χώρο
Σε (3) πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
Σε (4) πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
Σε (3) πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού Πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Σελίδες