ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960 - ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960 - ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ
Ήταν συχνό φαινόμενο στα γυμνασιακά χρόνια της εποχής του ΄60 να υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να προκύπτουν κενές ώρες, κατά την διάρκεια των ημερησίων μαθημάτων.

Οι κενές αυτές ώρες έδιναν την ευκαιρία στους μαθητές για κάποιους κοντινούς περιπάτους, ιδιαίτερα τις ηλιόλουστες ημέρες.

Σε ένα τέτοιο κενό τραβήχτηκε και αυτή η φωτογραφία πίσω από το σημερινό Πολιτιστικό Κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Βασιλική Μπακαγιάννη, Μπέκα Πιτούλη, Νίκος Δημητριάδης, Σπύρος Πλάκας, Θόδωρος Μάντζιος, Στέλιος Ράπτης, Σπύρος Τρίκος, Σπύρος Μπαλάσκας, Γιάννης Ζώης, Κοσμάς Ράπτης, Σοφία Τζάνη, Αντώνης Μπούσης, Τούλα Παπαβασιλείου, Παρασκευή Ρίζου, Παρασκευή Πλαστήρα, και Ευαγγελία Μήτση.
Read More »
ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960 - ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960 - ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι πέταξαν κολόνα ηλεκτροφωτισμού στη θάλασσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι πέταξαν κολόνα ηλεκτροφωτισμού στη θάλασσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί που προκαλούν άγνωστοι, στην παραλία της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στα Πλατάνια.

Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής, άγνωστοι δεν δίστασαν να πετάξουν κολόνα ηλεκτροφωτισμού στη θάλασσα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί βραδινές κυρίως ώρες, έχουν προβεί πολλάκις σε βανδαλισμούς, σπάζοντας παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων και εξαρτήματα από την  παιδική χαρά. 

Πιο πρόσφατο περιστατικό η καταστροφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην ίδια περιοχή.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι πέταξαν κολόνα ηλεκτροφωτισμού στη θάλασσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι πέταξαν κολόνα ηλεκτροφωτισμού στη θάλασσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Η λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Ηγουμενίτσα: Η λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου (ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Η λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας κόβει την πίτα του

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας κόβει την πίτα του

Read More »
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας κόβει την πίτα του Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας κόβει την πίτα του Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Χατζηδάκης: Ιστορική στιγμή για το East Med

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
Χατζηδάκης: Ιστορική στιγμή για το East Med


Για «ιστορική στιγμή για όλη την περιοχή της Μεσογείου», έκανε λόγο ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στη σημερινή μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, κατά την 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμφώνησαν ότι το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ειρήνη και όχι για τη δημιουργία συγκρούσεων» τόνισε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Χατζηδάκης.

Επεσήμανε, επίσης, όλα θα πρέπει να αποφασίζονται βάσει του διεθνούς δικαίου, το οποίο θα πρέπει να αποδέχονται όλες οι χώρες της περιοχής.

«Ακρογωνιαίος λίθος στην ιστορία της περιοχής μας»

Από την πλευρά του, ο «οικοδεσπότης» της συνάντησης, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Τάρεκ Μόλα, μίλησε για «έναν ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορία της περιοχής μας που μας κάνει να συνεργαστούμε για το καλό των λαών μας».

«Συμμαχίες για το καλό των λαών της περιοχής»

Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, τόνισε ότι με τη μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, έχουμε μπροστά μας ένα παράδειγμα, για το πώς μπορούν οι διάφορες χώρες, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, να ακολουθήσουν συμμαχίες για το καλό των λαών της περιοχής.

Το Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί παράδειγμα συνεργασιών για το καλό της περιοχής, προσέθεσε με τη σειρά του ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς. Η επόμενη Υπουργική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Read More »
Χατζηδάκης: Ιστορική στιγμή για το East Med Χατζηδάκης: Ιστορική στιγμή για το East Med Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτός - Διαγόρας Ρόδου, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
Θεσπρωτός - Διαγόρας Ρόδου, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Θεσπρωτός - Διαγόρας Ρόδου, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτός - Διαγόρας Ρόδου, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
Ευχαριστήριο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Φιλιαταίων ''Αγία Τριάδα'' για την αγάπη του προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας , βοηθώντας μας συνεχόμενα αλλά και σταθερά κάθε χρόνο. 

Με τη στήριξή σας συμβάλλετε σημαντικά στην επίτευξη του έργου μας που δεν είναι άλλο από το να βοηθάμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και που είναι δικαιούχοι του προγράμματος της δομής μας. 

Θα θέλαμε να αναφέρουμε τις ποσότητες. 
Σχεδόν 100 κιλά τρόφιμα στάλθηκαν από Αθήνα συγκεκριμένα 56 τεμ.ρύζι, 30 τεμ. φακές, 31 τεμ φασόλια, 70 τεμ. μακαρόνια και επιπλέον 125 κουτιά γάλα εβαπορέ. 
Επιπλέον αγοράστηκαν τρόφιμα από τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας. 
Συγκεκριμένα: 70 τεμ. ρύζι, 95 τεμ. φακές, 95 τεμ φασόλια, 55 τεμ. μακαρόνια. 

Να είστε όλοι καλά και να έχετε καλή και ευλογημένη χρονιά
Read More »
Ευχαριστήριο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Ευχαριστήριο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Φιλιάτες: Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
Φιλιάτες: Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα 


Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Θεσπρωτίας σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την περιοχή της ΦΙΛΙΑΤΩΝ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 23/01/2019 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο στο Φιλιάτι.

Για το Δ.Σ.
Τάκης Πετσίνης 
Ο πρόεδρος 
Ο Γραμματέας
Δήμος Κώτσιας
Read More »
Φιλιάτες: Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα Φιλιάτες: Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TOY Δ.Σ THΣ Ε.Ι.Ε.Τ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TOY Δ.Σ THΣ Ε.Ι.Ε.Τ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ 


Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΙΕΤ. 

Την ένωσή μας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αντώνης Μουντάκης, ο Γ.Γ. κ. Γιώργος Αμβροσίου, ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Άγγελος Βασίλαινας και ο νομικός σύμβουλος κ. Φώτης Πανταζής. 

Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Γ.Γ. ενημέρωσης και επικοινωνίας κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου. 

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του υφυπουργού, ήταν σε εξαιρετικό κλίμα και αφορούσε κυρίως τα μέτρα στήριξης του τύπου. Ο κ. Πέτσας μας ενημέρωσε ότι μετά την επαφή με τις ενώσεις, θα ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με τα κόμματα και πριν καταθέσεις την νέα ΚΥΑ στη βουλή, θα μας καλέσει ξανά για να συζητήσουμε τις τελικές προτάσεις. 

Τόνισε ότι στόχος του είναι τα χρήματα να δοθούν στις εφημερίδες μέσα στους πρώτους μήνες του 2020. 

Η ένωσή μας παρέδωσε στον υφυπουργό υπόμνημα στο οποίο αναφέρονταν αναλυτικά οι θέσεις μας πάνω στο ζήτημα, αλλά και γενικότερα με τα αιτήματα των εφημερίδων μας με προτάσεις για την στήριξη και αναβάθμιση του κλάδου μας. 

ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 
Για το θέμα αυτό, αναφέραμε πως από την πρώτη στιγμή είχαμε πει πως η ΚΥΑ 78/2019 (ΦΕΚ Β 1676/14.5.2019), για την ενίσχυση των ημερήσιων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, ουσιαστικά ήταν, όπως αποδείχθηκε ανεφάρμοστη, μιας και εξαιρούσε το σύνολο των εβδομαδιαίων εφημερίδων, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των ημερήσιων εφημερίδων της Περιφέρειας, αφού η υποτιθέμενη "ενίσχυση" προορίζονταν μόνο σε όσους συναδέλφους απασχολούν προσωπικό πλήρους απασχόλησης. 

Του καταστήσουμε σαφές ότι η λειτουργία μιας εφημερίδας δεν εξασφαλίζεται μόνο από την πληρωμή των εργαζομένων, αλλά και από πολλούς ακόμη παράγοντες, μια και οι δαπάνες λειτουργίας μιας επιχείρησης τύπου είναι κατανεμημένες σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, φόροι, χαρτί, τυπογραφείο, γενικά έξοδα. 

Προτείναμε για την καλύτερη και δικαιότερη κατανομή των χρημάτων και την ουσιαστική στήριξη των εφημερίδων μας, κάθε εφημερίδα, εβδομαδιαία ή ημερήσια που βρίσκεται στο μητρώο των εφημερίδων, να λάβει ένα μίνιμουμ ποσό, μιας και πληρεί μιας σειράς προϋποθέσεων για να συμπεριληφθεί σε αυτό. 

Το υπόλοιπο ποσό ή μέρος αυτού θα μπορούσε να διατεθεί με βάση των αριθμό των εργαζομένων, αλλά για όλους τους εργαζόμενους και με υπολογισμό των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (Ε.Μ.Ε.), κριτήριο που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα επενδυτικά προγράμματα και στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις – ενισχύσεις των εργαζομένων με κάθε μορφή απασχόλησης την στιγμή που γίνεται η δήλωση. 

Επίσης, ζητήσαμε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε τα χρήματα που είναι αποκλειστικά για τον έντυπο τύπο, να μην κατευθυνθούν προς άλλου είδους ΜΜΕ μια και υπάρχουν συνάδελφοι σε όλη τη χώρα – κυρίως ημερήσιοι – που στο ίδιο ΑΦΜ έχουν και δραστηριότητες αφορούν εκμετάλλευση Τηλεοπτικού σταθμού, ραδιοφωνικού σταθμού, τυπογραφείου γενικών εκτυπώσεων και ιστοσελίδας, αλλά και δραστηριοτήτων που μπορεί να μην έχουν καν σχέση με ΜΜΕ. 

Επίσης, επαναλάβαμε για μια ακόμη φορά και τα πάγια αιτήματα των Περιφερειακών Εφημερίδων που αφορούν: 
*Την διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα δημοσίευσης των κρατικών καταχωρήσεων και μετά το 2021, ως τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας. 
*Την επαναφορά της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στον περιφερειακό Τύπο. 
*Την αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας, καθώς από κάποιες κρατικές δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα εξαιρούνται οι εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες. Ζητάμε λοιπόν να σταματήσει ο διαχωρισμός ημερήσιων - εβδομαδιαίων και οι τελευταίες να δικαιούνται δημοσίευσης όλων των υποχρεωτικών καταχωρήσεων (δημοσίευση προσλήψεων προσωπικού, καταστατικών συλλόγων, πολιτικών γάμων κλπ). 
*Η καταβολή των εξόδων δημοσιεύσεων που προβλέπονται από τη νομοθεσία στον νομαρχιακό και τοπικό τύπο καταβάλλονται σε κάθε περίπτωση στις εφημερίδες από τον εντολέα, ήτοι την αναθέτουσα αρχή (Δήμοι, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, επιχειρήσεις, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. κ.α.), και βαρύνουν τελικώς τον ανάδοχο, ο οποίος συναλλάσσεται αποκλειστικά και μόνο με τον φορέα δημοπράτησης. 
*Την αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2328/1995 και του ΠΔ 261/1997 για την κατανομή του 40% της συνολικής δαπάνης για την κρατική διαφήμιση σε εφημερίδες και περιοδικά και του 30% τουλάχιστον στα περιφερειακά ΜΜΕ. 
*Να γίνει επαναφορά της επιδότησης του ειδικού μειωμένου τιμολογίου για την διακίνηση των 400 πρώτων αντιτύπων για 40 περίπου εβδομαδιαίες εφημερίδες (όσες δεν περιλαμβάνονται στις λίστες του Ν.3548/2007), παρόλο που ήταν ένα προνόμιο το οποίο απολάμβαναν όλοι από την έναρξη της ισχύος του. 
*Τη σύσταση κεφαλαίου (fund) για τον περιφερειακό και κλαδικό Τύπο, με βάση τη διεθνή εμπειρία και με χρησιμοποίηση πόρων από διάφορες πηγές. 
*Να ενταχθούν οι περιφερειακές εβδομαδιαίες εφημερίδες σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και σε ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα που αφορούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ψηφιοποίηση αρχείων, ψηφιακές εκδόσεις, εξοπλισμό κτιριακών εγκαταστάσεων, ή και προσωπικό. 
*Στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας που πρέπει να καλλιεργηθεί στα Σχολεία της Περιφέρειας, προτείνουμε να εγγραφεί εκπαιδευτικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας για τη χρηματοδότηση μίας ετήσιας συνδρομής των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας. 
*Διατήρηση ελάχιστου σταθερού αριθμού συνδρομών εφημερίδων από φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τις περιφερειακές εφημερίδες που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου. 
* Μηδενικό ΦΠΑ στις πωλήσεις των φύλλων των εφημερίδων μας. 

Στις επόμενες ημέρες, επίκειται και νέα συνάντηση για εξετασθούν αναλυτικά τα παραπάνω ζητήματα. 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Read More »
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TOY Δ.Σ THΣ Ε.Ι.Ε.Τ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TOY Δ.Σ THΣ Ε.Ι.Ε.Τ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Σελίδες