Το βουλιάξανε...

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021
Το βουλιάξανε...Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια, από τη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, το σημερινό ΔΣ και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος κ. Αθανάσιος Πορφύρης.

Αυτά τα δύο χρόνια, με δεκάδες ρεπορτάζ μας, τονίζαμε τις αλόγιστες σπατάλες, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό.

Δυστυχώς κανενός δεν ίδρωσε το αυτί και κανένας δεν αντέδρασε σε αυτές τις πρακτικές, όσο και εάν "φωνάζαμε" προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για να φτάσουμε στην 25η (!!!) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού στις 6 Αυγούστου 2021, όπου εγκρίθηκε η Ετήσια Οικονομική Έκθεση της εταιρείας για την 18η εταιρική χρήση (01/01/2020 - 31/12/2020).

Σύμφωνα με αυτή, τα καθαρά κέρδη της ΟΛΗΓ Α.Ε. για το 2020, έκαναν βουτιά στις 93.940€, την ίδια ώρα που το 2019 ανέρχονταν σε 1.572.167€ και το 2018 σε 2.243.675€
Το δε μέρισμα προς το μοναδικό μέτοχο, το ΤΑΙΠΕΔ που ανήκει στον ελληνικό λαό, ήταν μόλις 31.236€.


Ρίχνοντας μια ματιά και στα οικονομικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών και συγκεκριμένα από το 2010, διαπιστώνουμε πως κατά μέσο όρο τα κέρδη της ΟΛΗΓ ΑΕ ήταν 1,4 εκατομμύρια ευρώ κατ' έτος.

Η σημερινή διοίκηση κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο (αφορά τη χρήση για το 2020) να εξανεμίσει τα κέρδη, "της μεγαλύτερης Ανώνυμης Εταιρείας του Δημοσίου στην Περιφέρεια Ηπείρου", όπως αρέσκεται να την αποκαλεί ο διευθύνων σύμβουλός της.

Θα μου πείτε το προφανές. Μέσα στην πανδημία, δεν υπήρχαν πολλά δρομολόγια και ήταν μειωμένα και τα έσοδα. 
Θα σας απαντήσω με την κοινή λογική. 
Όταν βλέπουμε το μαγαζί μας να έχει μειωμένα έσοδα, μεριμνούμε να μειώσουμε και τα έξοδα και όχι να τα αυξήσουμε (βλέπε security, δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες, διαγωνισμοί με μηδενικό σχεδόν ποσοστό έκπτωσης, δικηγορικά γραφεία και εκατοντάδες αναθέσεις χωρίς να αναζητηθεί η συμφερότερη τιμή μέσω διαγωνισμού).

Ειδικά όταν το μαγαζί μας το έχουμε βγάλει προς πώληση και θα έπρεπε να εμφανίζουμε καλό οικονομικό προφίλ, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με το υψηλότερο τίμημα.

Γιατί και οι 7 μνηστήρες του λιμανιού, το πρώτο πράγμα που θα υπολογίσουν πριν καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους, θα είναι τα οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών. 
Και όταν σε ένα έτος εμφανίζονται κέρδη μόνο 93 χιλιάδες, αυτόματα πέφτει ο μέσος όρος, άρα και το ποσό που θα προσφέρουν, προσδοκώντας στην απόσβεση της επένδυσής τους. 
Και η αλήθεια είναι, πως τους υποψήφιους αγοραστές, αυτό τους βολεύει.

Τα πήγαν τόσο καλά μάλιστα στη διοίκηση της ΟΛΗΓ, που διοργανώνουν συνέδριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων), με θεματολογία «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη των Λιμένων».

Τυχαίο να πιστέψουμε πως το συγκεκριμένο τμήμα, παρακολουθεί ο CEO της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, για την απόκτηση μεταπτυχιακού κύκλου, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στην εφημερίδα documento.
Συγχαρητήρια κύριοι και κυρία. Τα πήγατε περίφημα... 
Την πολιτική ευθύνη να δούμε τώρα ποιος θα έχει το ανάστημα να την αναλάβει. 
Γιατί σίγουρα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, διότι και γνώριζαν και τα στραβά μάτια έκαναν. 
Εμείς τους το τονίσαμε έγκαιρα και προσπαθήσαμε να τους προφυλάξουμε.
Read More »
Το βουλιάξανε... Το βουλιάξανε... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

77 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021
77 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 11
ΠΕ Θεσπρωτίας 17
ΠΕ Ιωαννίνων 40
ΠΕ Πρέβεζας 9


Read More »
77 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία 77 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος και σήμερα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021
Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥΓνωστό το ανέκδοτο με τον Χότζα και την καλύβα, αλλά ας το πούμε ακόμη μια φορά. Εκεί που κάθεται ο Χότζας και αναπαύεται, σκάει μύτη εμπρός του απελπισμένος χωρικός. «Δεν με χωράει η καλύβα μου, έχω γυναίκα και παιδιά, τι θα κάνω ο φουκαράς». Τον κοιτάει ο Χότζας κι απαντά: «Βάλε μέσα τη γελάδα». Σαστίζει ο συγχωριανός, κάτι πάει να ψελλίσει, μα ο Χότζας εμμένει στη λύση.
Μετά από λίγες μέρες, κυλάει πάει στο παράπονο: «Χειρότερα είναι τώρα, πιο πολύ υποφέρουμε». Συνεχίζει ο Χότζας: «Βάλε μέσα και τις κότες». Σκύβει ο άλλος το κεφάλι, και μετά από μια βδομάδα παραπατάει από τη ζάλη. Το βιολί του ο Χότζας: «Βάλε μέσα και την κατσίκα».

Βλέποντας την παραζάλη και τα αδιέξοδα του χωρικού ο Χότζας, του λέει: «Βγάλε τώρα τη γελάδα». Μετά από ένα μήνα έβγαλε και τις κότες. Ε, πριν ακόμη βγάλει όλα τα ζώα, του φαίνονταν πως ζει σ’ ένα ευρύχωρο παλάτι.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Ότι τόσο οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Βασίλη Γίογιακα, όσο και οι δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Λώλου για τις εξελίξεις στο θέμα της «χερσαίας ζώνης» Ηγουμενίτσας αυτό θυμίζουν. Οι ανακοινώσεις προσφέρουν λύσεις αντίστοιχες με εκείνες του Χότζα. Καθότι σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Από ένα προσεκτικό διάβασμα των εξαγγελιών προκύπτει ότι «μας παίρνουνε το βόδι και μας δίνουν την ουρά». Παραδίνεται μαζί με το λιμάνι όλο το παραλιακό μέτωπο στους ιδιώτες για επιχειρηματική δραστηριότητα και οι «ταγοί» του τόπου μας πανηγυρίζουν από τις υποσχέσεις για την «παραχώρηση στον λαό » ενός πολύ μικρού κομματιού του.

Για αυτό και πιστεύουμε ότι πιο καλά περιγράφει την κατάσταση το παρακάτω ποίημα:

«Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα
και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και
με τα μάτια ανοιχτά.
Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…
Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και
την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε»*

Να είναι σίγουροι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικοί της εκπρόσωποι ,ότι ο λαός της πόλης μας δεν μοιάζει καθόλου με τον χωρικό του Χότζα. Κανείς σε αυτόν τον δήμο¨ δεν τρώει κουτόχορτο¨. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι το πρόβλημα της ¨χερσαίας ζώνης¨ προκύπτει από την η ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. . Αυτό που μένει είναι αυτή η γνώση να μετατραπεί σε δύναμη και αγώνα για να εμποδιστούν οι η αρνητικές εξελίξεις για τον λαό και την πόλη. Αυτό φοβούνται οι κυβερνόντες και για αυτό χρησιμοποιούν τερτίπια σαν και αυτά του Χότζα.
Για αυτό και πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους με σύνθημα ¨ λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων¨ .
Γιατί μόνο ό λαός μπορεί να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Ηγουμενίτσα 14/09/2021

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας

*Το ποίημα ανήκει στον κομμουνιστή Πορτογάλο συγγραφέα, ποιητή, δημοσιογράφο και σεναριογράφο, Ζοζέ Σαραμάγκου (1922-2010). Το 1998 απονεμήθηκε στον Σαραμάγκου το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.)
Read More »
Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021
8 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 128 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 15.184 rapid test και ανευρέθηκαν 474 θετικά (3.12%). Από τις 474 περιπτώσεις, οι 222 αφορούν άνδρες και οι 252 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33.12 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΕΡΔΙΚΑ
23 αρνητικά rapid test

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
157 rapid test με 8 θετικά (5.1%) αφορούν σε 5 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 54 έτη
Read More »
8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Πρόστιμα σε καταστήματα και πελάτες

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021
Πρόστιμα σε καταστήματα και πελάτεςΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (13-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (19) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(10) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (-6- ύψους -300- ευρώ και -4- ύψους -150- ευρώ), ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(9) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των ακόλουθων προστίμων:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
πρόστιμο -300- ευρώ σε (2) καταστήματα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
πρόστιμο -300- ευρώ σε κατάστημα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό του χώρο
πρόστιμο -300- ευρώ σε (2) πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
πρόστιμο -300- ευρώ σε (2) εργαζόμενους καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
πρόστιμο -300- ευρώ σε εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων για μη χρήση μάσκας Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμα σε καταστήματα και πελάτες Πρόστιμα σε καταστήματα και πελάτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Δωρεά φαρμάκων από το Νοσοκομείο Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021
Δωρεά φαρμάκων από το Νοσοκομείο Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Νοσοκομείο Φιλιατών για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 .

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Δωρεά φαρμάκων από το Νοσοκομείο Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά φαρμάκων από το Νοσοκομείο Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Σελίδες