Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή τους έως τις 6 Ιουνίου οι δικηγόροι

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOU3zHwUKbRhnh7R52lkQTUQGV5Zrs_UZp97zIchlEQ_8aLh77RmAUtZn_S8H9rzf8AVOhNVfNB4AsFKkLxgYNBJ2rsGgJTYHL5ykHLaaRR2HPJpJV5Dne__s52oPkL4g0Lp5ioD1djZM/s400/IMG_20160204_110905.jpg


Συνεχίζουν την πανελλαδική τους αποχή έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 οι δικηγόροι . Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα, 24/5/2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά από ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισε τα εξής:

- Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

- Σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, ώρα 14.00.

- Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής το πρωί της ίδιας ως άνω ημέρας (3/6/2016).
Read More »
Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή τους έως τις 6 Ιουνίου οι δικηγόροι Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή τους έως τις 6 Ιουνίου οι δικηγόροι  Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Με 30 άντρες από την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας η εκκένωση της Ειδομένης (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016


Ομαλά εξελίσσεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης από τους πρόσφυγες που ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Τα πρώτα έξι πούλμαν με 340 πρόσφυγες έφυγαν από τον καταυλισμό και κατευθύνονται σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε επιφυλακή και σε απόσταση αναπνοής από τον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 30 άντρες της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας (διμοιρία + ΟΠΚΕ), με την αστυνομική διεύθυνση να συμμετέχει από την πρώτη ημέρα.

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί. Η πρόσβαση σε δημοσιογράφους και φωτογράφους για πλάνα και εικόνες έχει επιτραπεί μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, οι πρόσφυγες που βρίσκονται επί μήνες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη θα μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας που προετοίμασε η κυβέρνηση, αξιοποιώντας πρώην βιομηχανικούς χώρους
Read More »
Με 30 άντρες από την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας η εκκένωση της Ειδομένης (+ΦΩΤΟ) Με 30 άντρες από την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας η εκκένωση της Ειδομένης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 63χρονος για τοκογλυφία

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016Ένας 63χρονος ημεδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ιωαννίνων καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα του ανακριτή για τοκογλυφία, δύο καταδικαστικές αποφάσεις για το ίδιο αδίκημα, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες, επιταγές και πλαστογραφίες.

Συγκεκριμένα από άνδρες της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 63χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:

• ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για τοκογλυφία

• καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματικής ποινής (10.000) ευρώ, για τοκογλυφία

• καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για απάτη και τοκογλυφία

• καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών

• τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για πλαστογραφίες

• δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών, για κλοπή, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
• δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι μηνών, για απάτες.

Σε άλλη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:

• τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής (2.400) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών

• δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών ετών, για φοροδιαφυγή

• καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (600) ευρώ, για εισφορές. Στην τρίτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Read More »
Συνελήφθη 63χρονος για τοκογλυφία  Συνελήφθη 63χρονος για τοκογλυφία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Ημερίδα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για τις ξένες γλώσσες

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

 
 
Με την ευκαιρία της επίσκεψης καθηγητών από Πανεπιστήμια της Πολωνίας και της Τουρκίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Ξένες γλώσσες για ειδικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς».
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ημερίδα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για τις ξένες γλώσσες Ημερίδα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για τις ξένες γλώσσες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Τρεις προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών, συνολικά τριών (3) ατόμων, δύο (2) ΔΕ Υδραυλικών και ενός (1) ΔΕ Χειριστή Αποφρακτικού Οχήματος για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: 
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στη γραμματεία, υπόψιν κας Κ. Τσίπη (τηλ. επικοινωνίας: 2665 0 23223). 
 
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. 
 
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες και συγκεκριμένα από 24-5-2016 έως και 2-6-2016. 
 
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: 
α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση
β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων Διαγωνισμών Φορέων Εποχικού (ΣΟΧ)
γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι -ϊ Ανεξάρτητες και άλλες αρχές -ϊ ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Εποχικού (ΣΟΧ).
Read More »
Τρεις προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Τρεις προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία το Εργαστήρι Γονέων στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Α' Δημ.Σχολ. Ηγ/τσας το πρώτο εργαστήρι για γονείς με θέμα: "Χτίζοντας και ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση των παιδιών σε καιρούς αβεβαιότητας" που διοργάνωσε το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας . 
 
Με το μοναδικό της τρόπο η εκπρόσωπος του Κέντρου ψυχολόγος κα. Κωνσταντίνα Ζιάγκου καθήλωσε και απάντησε σε όλες τις απορίες των γονέων. 
 
Πραγματικά ήταν τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν στο σημερινό Εργαστήρι. 
 
Το δεύτερο εργαστήρι με θέμα : "Πώς η ποιότητα των συναισθημάτων επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας " θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 30-5-2016 και ώρα 18:30 στον ίδιο χώρο. 
 
Όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει μέρος στο επόμενο Εργαστήρι.
Read More »
Με επιτυχία το Εργαστήρι Γονέων στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Με επιτυχία το Εργαστήρι Γονέων στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά στο θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016


Ο “Σκεπτόμενος του Ροντέν” υπό την αιγίδα του δήμου Σουλίου, διοργανώνει, κοινωνική εκδήλωση – ημερίδα με θεματική:  “Νεολαία και Ψυχοτρόπες Ουσίες”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 21:00

Παρουσίαση συντονισμός – κ. Μούκας Αλέξανδρος

Τεχνική υποστήριξη - κ. Σωτήριος Σταύρου 
Σκηνοθεσία – κ. Θωμάς Λιόλιος 
Πάνελ – κ.κ, Κούτρας (καθ. Παιδαγωγικού Παν. Ιωαννίνων), Μυλωνάς (θεραπευτής στην μονάδα απεξάρτησης του νοσοκομείου Ψ.Ν.Σ Θεσσαλονίκης), Αντώνης Λιάκος (νέος γονέας), πατήρ Μεθόδιος (Ηγούμενος Ι.Μ Γηρομερίου), Ρέα (εκπρόσωπος του ΜΛ Κινήματος)
Read More »
Εκδήλωση για τα ναρκωτικά στο θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά Εκδήλωση για τα ναρκωτικά στο θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Δημιουργία προσβάσεων ατόμων με αναπηρία σε 2 παραλίες της Ηπείρου

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

 
 
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την κατασκευή υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. 
 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 73.800 ευρώ και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, οι δύο παραλίες στις οποίες θα γίνει η σχετική εγκατάσταση θα υποδειχθούν από τις ενώσεις αναπήρων.
Read More »
Δημιουργία προσβάσεων ατόμων με αναπηρία σε 2 παραλίες της Ηπείρου  Δημιουργία προσβάσεων ατόμων με αναπηρία σε 2 παραλίες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

Υπογράφηκε σήμερα, 23 Μαΐου 2016 το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας από τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Λώλο και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος κ. Ανδρέα Νταή.

Το εν λόγω πρωτόκολλο μεταξύ άλλων εστιάζει στη δημιουργία μιας βιώσιμης σχέσης μεταξύ του Δήμου και του ΟΛΗΓ Α.Ε., στη διενέργεια κοινού σχεδιασμού εποικοδομητικών αναπτυξιακών πολιτικών, καθώς και στην από κοινού επίλυση προβλημάτων των πολιτών, σχετικών με την λειτουργία του λιμανιού.

Για πρώτη φορά ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θέτουν τις βάσεις για μια σχέση συνεργασίας με την υπογραφή ενός αναπτυξιακού συμφώνου.

Read More »
Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Παράνομο οπλοστάσιο κατασχέθηκε πριν περάσει στα Ελληνικά σύνορα

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016


 
 
Το δικαστήριο των Τιράνων οδήγησε στη φυλακή σήμερα τους δύο επικεφαλής της διακίνησης στρατιωτικού υλικού και πυρομαχικών που συνελήφθησαν χθες από μια μεγάλη επιχείρηση από την αστυνομία.
 
Τα παράνομα στρατιωτικά όπλα επρόκειτο να πωληθούν στην Ελλάδα.Πρόκειται για τους συλληφθέντες Αντίλ Μερσινλαρί 42 ετών κ αι τον Μπλένταρ Μουτσολάρι 32 ετών. 
 
Κατηγορούνται για λαθρεμπόριο όπλων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
 
Μαζί τους συνελήφθησαν και άλλα 16 άτομα. 
 
Η αστυνομία κατόπιν εφόδου κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους διακινητές, στην κατοχή των οποίων βρίσκονταν 23 εκτοξευτές, χειροβομβίδες, 3 μπαζούκας, 216 βλήματα, 1640 σφαίρες κ.ά.
Read More »
Παράνομο οπλοστάσιο κατασχέθηκε πριν περάσει στα Ελληνικά σύνορα Παράνομο οπλοστάσιο κατασχέθηκε πριν περάσει στα Ελληνικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Παρουσιάστηκε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» η παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία ΝΤΟΝΤΗ.
Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση: 


Read More »
Παρουσιάστηκε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Παρουσιάστηκε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Το Σάββατο ανοίγει η Μικρή Άμμος στα Σύβοτα

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

Πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο στη Μικρή Άμμο.

Μία από τις πολύ όμορφες παραλίες στα Σύβοτα, που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με τις ποιοτικές διακοπές και τις άριστες υπηρεσίες, ξεκινά την θερινή σεζόν.

Το Beach bar έχει ανακαινιστεί πλήρως με σκοπό να χαρίσει όμορφες στιγμές σε Έλληνες και ξένους που θα επιλέξουν και φέτος για τις διακοπές τους την Ήπειρο και τα Σύβοτα. 

Η Μικρή Άμμος έχει γίνει σημείο αναφοράς καθώς συνδυάζει την απόλυτη ηρεμία της θάλασσας με την άγρια ομορφιά του βουνού ενώ είναι υποδειγματική η φιλοξενία για όσους την επιλέγουν με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει φανατικούς φίλους!

Ανοίγει αυλαία λοιπόν και φέτος και σίγουρα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Read More »
Το Σάββατο ανοίγει η Μικρή Άμμος στα Σύβοτα Το Σάββατο ανοίγει η Μικρή Άμμος στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο εντάσσονται και τα Σύβοτα

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016


Στις Ειδικές Κατηγορίες Ενίσχυσης του νέου αναπτυξιακού νόμου εντάσσονται και τα Σύβοτα, σύμφωνα με επιστολή - απάντηση του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικής και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκο Πάσχο.

Η απάντηση έρχεται ως συνέχεια, της επιστολής του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στον Γ. Γραμματέα του Υπουργείο Ανάπτυξης , με την οποία ζητούσε την ένταξη του συνόλου της Θεσπρωτίας, και ειδικά τις περιοχές των Συβότων και της Πέρδικας στις Ειδικές Περιοχές του αναπτυξιακού νόμου.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. η  Δημοτική Ενότητα Συβότων ικανοποιεί το κριτήριο των 20 χιλ. από τα σύνορα κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ η Δημοτική Ενότητα της Πέρδικας, που συμπεριλήφθηκε στα σχόλια της Διαβούλευσης δεν δύναται να ενταχθεί στις Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης αφού δεν ικανοποιεί κανένα από τα κριτήρια αξιολόγησης.

Τελικά, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες "πιέσεις" φορέων της περιοχής μας (όπως το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας) αλλά και ανοιχτά αυτιά και μάτια και δεκτικά μυαλά στα Υπουργεία, διορθώνονται αδικίες έστω και εν μέρη.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικής και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη:


Αγαπητοί Κύριοι,

Μετά από τις επισημάνσεις σας ενσωματώσαμε τα Σύβοτα στις Ειδικές Κατηγορίες Ενίσχυσης. Σας παραθέτω το σκεπτικό. 
 
Το σχέδιο Νόμου του Νέου Αναπτυξιακού περιελάμβανε τις εξής Δημοτικές Ενότητες:
 
Δημοτική Ενότητα
Δήμος
Ορεινότητα (Ο=Ορεινά)
Πληθυσμιακή Μείωση (>30%)
Παραμεθόριες Περιοχές (Π = Παραμεθόρια )
Αριθμός χαρακτηριστικών ενίσχυσης
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Π
1
 ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Π
1
 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
 ΣΟΥΛΙΟΥ
Π
1
 ΣΟΥΛΙΟΥ
 ΣΟΥΛΙΟΥ
Ο
1
 ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Ο
Π
2
 ΣΑΓΙΑΔΑΣ
 ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Π
1
 
Σύμφωνα με τα κριτήρια ταξινόμησης συνολικά οι Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης αποτελούν το 60% των Δ.Ε. της Π.Ε. Θεσπρωτίας (6 στις 10 Δ.Ε.) και το 79,60% του συνολικού μόνιμου πληθυσμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας (34.697 από 43.587). 
 
Η Δημοτική Ενότητα των Συβότων αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα σχόλια της Δημόσιας Διαβούλευσης. Η συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα ικανοποιεί το κριτήριο των 20 χιλ. από τα σύνορα κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Η Δημοτική Ενότητα της Πέρδικας, που συμπεριλήφθηκε στα σχόλια της Διαβούλευσης δεν δύναται να ενταχθεί στις Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης αφού δεν ικανοποιεί κανένα από τα κριτήρια αξιολόγησης. 
 
Συνεπώς, ύστερα από τη Διαβούλευση οι Δημοτικές Ενότητες της Π.Ε. της Θεσπρωτίας που υπάγονται στις Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης είναι οι εξής: 
 
Δημοτική Ενότητα
Δήμος
Ορεινότητα (Ο=Ορεινά)
Πληθυσμιακή Μείωση (>30%)
Παραμεθόριες Περιοχές (Π = Παραμεθόρια )
Αριθμός χαρακτηριστικών ενίσχυσης
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Π
1
 ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Π
1
ΣΥΒΟΤΩΝ
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Π
1
 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
 ΣΟΥΛΙΟΥ
Π
1
 ΣΟΥΛΙΟΥ
 ΣΟΥΛΙΟΥ
Ο
1
 ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Ο
Π
2
 ΣΑΓΙΑΔΑΣ
 ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Π
1
 
 
Μετά τις αλλαγές και σύμφωνα με τα κριτήρια ταξινόμησης συνολικά οι Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης αποτελούν το 70% των Δ.Ε. της Π.Ε. Θεσπρωτίας (7 στις 10 Δ.Ε.) και το 85,7% του συνολικού μόνιμου πληθυσμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας (37.337 από 43.587).
 
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε σχόλιο.
 
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στην σχεδίαση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου και θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε και στις υπόλοιπες επισημάνσεις σας.
 
Με εκτίμηση 
_____________________________________
Lois Labrianidis
Read More »
Στο νέο αναπτυξιακό νόμο εντάσσονται και τα Σύβοτα Στο νέο αναπτυξιακό νόμο εντάσσονται και τα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες