Σκληρή πολιτική επίθεση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παπαρούνα στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριο Κάτση

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021
Σκληρή πολιτική επίθεση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παπαρούνα στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριο ΚάτσηΝομίζω ήρθε ο καιρός να πούμε ο καθένας την δική του αλήθεια όπως την έζησε, όχι για να βγάλουμε τα απωθημένα μας, αλλά για να κατανοήσουμε τις πραγματικές συνθήκες και να λάβουμε τα μέτρα μας για το μέλλον.

1). Όταν ανέλαβε η νέα ΝΕ ήδη το κλίμα ήταν τεταμένο και το περιβάλλον ναρκοθετημένο.

O βουλευτής με την προηγούμενη κατηγορηματική του δήλωση ότι η νομαρχιακή έπρεπε να παραιτηθεί, είχε δημιουργήσει πολωτικό κλίμα. Η προσπάθειά του να ελέγξει τα πάντα και ότι γίνονταν σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο, προφανώς για το προσωπικό του συμφέρον, ταλαιπώρησε την Οργάνωση.

Από την επιλογή του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών μέχρι την στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων υπήρξε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη, τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκρισή του.

Η αντιπαράθεση του βουλευτή με τον πρόεδρο του ΟΛΗΓ Αντρέα Νταή έφτασε την Οργάνωση στα όρια της διάλυσης. Δεν υπήρξε συνεδρίαση που να μην είχε, με ένταση, αναφορά στα σχετικά με το λιμάνι. Δημιουργήθηκαν δύο μέτωπα που είχε από όλα. Συγκρούσεις, κατηγορίες, υπονομεύσεις, αλληλοκαρφώματα, ένας εξοντωτικός πόλεμος. Στα μάτια των συντρόφων φάνταζε πολυτέλεια, ειδικά για ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα πεπραγμένα στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε καμία συζήτηση, κάποιοι έκαναν τη δουλειά τους, αποσπάσεις, μετακινήσεις κτλ και κανέναν δεν απασχόλησε. Όταν πήραμε την εξουσία είχαμε πάνω από το 80% των εργαζομένων και όταν φύγαμε δεν βρίσκαμε ούτε έναν εργαζόμενο για τα ψηφοδέλτια της ΠΟΕΔΗΝ. Σε μένα απευθύνθηκαν να τους κάνω το ψηφοδέλτιο και όχι σε αυτούς που ισχυρίζονταν ότι όλα «έβαιναν καλώς».

Η αντιμετώπιση των συντρόφων από το περιβάλλον του βουλευτή υπήρξε επιλεκτική. Όσοι τον στήριζαν τους εξυπηρετούσε, τους άλλους τους έδειχνε φανερά την δυσαρέσκειά του. (Μέχρι και καταγγελία ότι είπαν να φύγει σύντροφος από το γραφείο τους είχα).

Για να μην μακρηγορώ αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και στην λειτουργία της Οργάνωσης, γιατί πολλοί σύντροφοι δεν ήθελαν να βγουν σε περιοδείες με τον βουλευτή, ενώ κυριάρχησε η άποψη ότι και μείς λειτουργούμε με βάση το συμφέρον μας.

Συμπέρασμα: η δύναμη που δώσαμε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των πολιτικών μας αντιπάλων από κακή αντίληψη και διαχείριση φάνταζε να χρησιμοποιείτε εναντίον μας.

2). Η Νομαρχιακή μέχρι σήμερα δεν είχε καμία αρμοδιότητα. Ποτέ δεν εισακουστήκαμε στις προτάσεις μας, ποτέ δεν ενημερωθήκαμε. Χαρακτηριστικά αναφέρω τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, τα επενδυτικά έργα του λιμανιού, τα μεγάλα έργα στην Θεσπρωτία. Η δουλειά που έγινε με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου αγνοείται. Παρεμπιπτόντως ήταν ότι πιο συλλογικό και ουσιαστικό έγινε. Ακόμα και ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην βουλή, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που αποφάσισαν για το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου τα μέλη, τώρα ορίστηκαν άνωθεν με αδιαφανή κριτήρια. Ρωτάω, κριθήκαμε πιο ανώριμοι;

3). Δυστυχώς και με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, συντηρήθηκε και αναπτύχθηκε το πελατειακό σύστημα και η οικογενειοκρατία από το βουλευτικό γραφείο, ενώ κανένα όφελος δεν είχε το κόμμα. Απλώς δημιουργούνταν βουλευτική πελατεία. Κανένας από αυτούς που εξυπηρετήθηκαν δεν πέρασε την πόρτα των οργανώσεων. Η άποψη των συμπολιτών μας ήταν ότι δεν άλλαξε τίποτα, μόνο τα ονόματα. Από τα 10-15 άτομα που περνούσαν από τα γραφεία «για υπόθεσή τους» σήμερα δεν περνάει κανένας.

4). Δεν βοήθησαν όλα τα μέλη της Νομαρχιακής στη καθημερινή λειτουργία. Υπήρχαν μέλη που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στις συνεδριάσεις. Δεν μιλάμε να χρεωθούν κάτι. Αν και υπήρχε τακτικότατη ενημέρωση ελάχιστοι την διάβαζαν και έρχονταν στις συνεδριάσεις για να πάρουμε αποφάσεις. Κατά κανόνα αυτοί που δεν συμμετείχαν έκαναν και την πιο σκληρή κριτική. Οι περισσότεροι αρκούνταν μόνο στη συζήτηση. Όποιος/α θελήσει να είναι μέλος στην νέα ΝΕ θα πρέπει από τώρα να ξεκαθαρίσει σε ποιόν τομέα θα αναλάβει την ευθύνη. Πρέπει να γίνει ανανέωση. Η ανανέωση όμως από μόνη της δεν λέει τίποτε. Βλέπετε την πολλά υποσχόμενη τοπική νεολαία μας που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος και κίνητρα να ασχοληθεί κάποιος με την οργανωμένη πάλη.

5). Τις πολιτικές μου θέσεις σχετικά με την διεύρυνση, ανασυγκρότηση , μετασχηματισμό θα τις δημοσιοποιήσω στην πορεία προς το Συνέδριο. Σε κάθε περίπτωση για τα τοπικά δεδομένα (για να καταλαβαινόμαστε) αν εγγραφούν από τους 10.000 ψηφοφόρους μας 500 και τριπλασιάσουμε την δύναμή μας, αλλά από αυτούς δεν συμμετέχει κανένας σε κοινωνικά κινήματα και μαζικούς χώρους δεν ξέρω τι θα έχουμε πετύχει. Καταγραφή των ψηφοφόρων μας μόνο ;

6). Πιστεύω ακράδαντα ότι λύση χωρίς την εφαρμογή του καταστατικού, χωρίς θητείες σε όλα τα όργανα, βουλευτές, ΚΕ, ΝΕ, ΟΜ δεν μπορεί να υπάρξει. Διαφορετικά δημιουργούνται στεγανά που θα εξακολουθούν να υπερασπίζονται στενά προσωπικά συμφέροντα.

Δεν αρκεί το κόμμα να λέει ότι «υπήρξαν αλαζονικά φαινόμενα που πλήγωσαν τους πολίτες» και να μην παίρνει κανένα μέτρο για να μην ξαναεμφανιστούν. Στα μάτια των συντρόφων φαντάζει ότι δεν επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε όλοι για έναν κοινό σκοπό.

7). Κάνοντας την αυτοκριτική μου, δεν βοήθησα όσο έπρεπε να περιοριστούν αλαζονικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο να μην κάνουμε ζημιά στην κυβέρνηση και να ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες, να μην συγκρουστώ με συντρόφους, δεν ανέδειξα και δεν κατήγγειλα συμπεριφορές που πλήγωναν την συλλογική μας ταυτότητα.

8). Με βάση αυτά και υποστηρίζοντας στην πράξη τις απόψεις μου δεν θα είμαι υποψήφιος για την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Σαν απλό μέλος του κόμματος ή μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης για όσο το κόμμα κρίνει ότι θα παραμείνω, θα προσπαθήσω να παρεμβαίνω. Άποψη μου είναι, ότι δεν αρκεί να πάρουμε την εξουσία αλλά και πως αυτή θα διαχυθεί στην κοινωνία. Χωρίς τις δεσμεύσεις κάποιου οργάνου θα μπορώ να δημοσιοποιώ τις θέσεις μου και να καταγγέλλω στάσεις και συμπεριφορές αναλαμβάνοντας την προσωπική μου ευθύνη.

Ο κοινός σκοπός, η ανατροπή αυτής της σκληρής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, παραμένει σταθερή μας επιδίωξη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία μας.
Read More »
Σκληρή πολιτική επίθεση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παπαρούνα στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριο Κάτση Σκληρή πολιτική επίθεση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παπαρούνα στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

Εντοπίστηκαν σε «καβάντζα» σε δύσβατη και θαμνώδη περιοχή της Θεσπρωτίας πάνω από 73 κιλά κάνναβης

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021
Εντοπίστηκαν σε «καβάντζα» σε δύσβατη και θαμνώδη περιοχή της Θεσπρωτίας πάνω από 73 κιλά κάνναβης


Στην κατάσχεση περισσότερων από (73) κιλών ακατέργαστης κάνναβης προχώρησαν χθες (28-02-2021) το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων με σκοπό την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης στη χώρα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ναρκωτικά κρυμμένα σε δύσβατο και θαμνώδες σημείο («καβάντζα») σε περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου στη Θεσπρωτία.


Συνολικά κατασχέθηκαν (40) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη εντός τριών ταξιδιωτικών σάκων, συνολικού βάρους (73) κιλών και (190) γραμμαρίων.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Read More »
Εντοπίστηκαν σε «καβάντζα» σε δύσβατη και θαμνώδη περιοχή της Θεσπρωτίας πάνω από 73 κιλά κάνναβης Εντοπίστηκαν σε «καβάντζα» σε δύσβατη και θαμνώδη περιοχή της Θεσπρωτίας πάνω από 73 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys Τριανταφύλλου

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021
Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys ΤριανταφύλλουRead More »
Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys Τριανταφύλλου  Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys Τριανταφύλλου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

1176 νέα κρούσματα, 30 νεκροί και 406 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021
1176 νέα κρούσματα, 30 νεκροί και 406 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.176, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 192.270 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 45 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.443 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.534 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 406 (70.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.347 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 (ημερήσια μεταβολή -11.00%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 292 ασθενείς.Read More »
1176 νέα κρούσματα, 30 νεκροί και 406 διασωληνωμένοι 1176 νέα κρούσματα, 30 νεκροί και 406 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

Διψήφιος και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 42 σε όλη την Ήπειρο

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021

Διψήφιος και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 42 σε όλη την Ήπειρο


Π.Ε. Άρτας 8

Π.Ε. Θεσπρωτίας 14

Π.Ε. Ιωαννίνων 19

Π.Ε. Πρέβεζας 1


Read More »
Διψήφιος και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 42 σε όλη την Ήπειρο Διψήφιος και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 42 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ανακοίνωση - διευκρίνηση του ψυχιάτρου κ. Χρήστου Τσάμη

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021

Θεσπρωτία: Ανακοίνωση - διευκρίνηση του ψυχιάτρου κ. Χρήστου Τσάμη

Ως ιατρός που τηρεί το σύνολο των Κανονισμών Υγείας, σεβόμενος τόσο το λειτούργημά του, όσο και την ασφάλεια της υγείας των ασθενών – πολιτών, βρίσκομαι στη θέση με την παρούσα ανακοίνωση να αντικρούσω φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή ότι νοσώ από coνid – 19.

Είμαι από τους πρώτους ιατρούς στην Θεσπρωτία που εμβολιάστηκε και μάλιστα με τις δύο δόσεις του εμβολίου, ανέπτυξα επαρκή αντισώματα κατά του covid - 19, πράγμα που σημαίνει ότι δε νοσώ και δεν μεταδίδω τον εν λόγω ιό, σύμφωνα με τις εως τώρα μελέτες. 

Άλλωστε, αυτός είναι ακριβώς και ο σκοπός του εμβολίου: 

Να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού κατά της πανδημίας του covid – 19 προκειμένου η ανθρωπότητα να επανέλθει το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητα. 
Με αυτό τον τρόπο η επιστήμη συνδράμει στην πιο άμεση και ανώδυνη επίτευξη αυτού του σκοπού! 
Το εμβόλιο κατά του covid - 19 αποτελεί αρωγό της πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το γεγονός ότι προσφιλές μου άτομο νόσησε, δεν σημαίνει ότι μου μετέδωσε και τον υιό. 
Αντιθέτως, ακολουθώντας τις οδηγίες μου που είναι και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, απομονώθηκε και όλες οι επαφές του βρέθηκαν αρνητικές στον covid – 19.

Προς απόδειξη των λεγομένων μου δημοσιεύω το τεστ αντισωμάτων και το πρόσφατο μοριακό τεστ που είναι αρνητικό.


Με εκτίμηση,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΜΗΣ
ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ


Read More »
Θεσπρωτία: Ανακοίνωση - διευκρίνηση του ψυχιάτρου κ. Χρήστου Τσάμη Θεσπρωτία: Ανακοίνωση - διευκρίνηση του ψυχιάτρου κ. Χρήστου Τσάμη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

Νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέα Δημοκρατίας Θεσπρωτίας ο Φάνης Κωνσταντίνου

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021

Νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέα Δημοκρατίας Θεσπρωτίας ο Φάνης Κωνσταντίνου

Ο κ. Φάνης Κωνσταντίνου είναι ο νέο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέα Δημοκρατίας Θεσπρωτίας, μετά από την αναστολή της ιδιότητας του επί ετών προέδρου κ. Άλκη Λάμπρου, λόγω της τοποθέτησής του ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας.

Ο κ. Λάμπρου με επιστολή του προς τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος της ΝΔ κ. Στυλιανό Κονταδάκης, είχε ενημερώσει για τον ορισμό του ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου και ζητούσε διευκρινήσεις ως προς το ασυμβίβαστο, βάση καταστατικού, με τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ).

Ο κ. Κονταδάκης, στην απάντησή του ανέφερε: "σύμφωνα με το άρθ.11 παρ.2 εδ. β του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος, όπως ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από την Πολιτική Επιτροπή στις 24/1/2018 και με τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου 2020, όπως ισχύει ως σήμερα, σε συνδυασμό με το άρθ. 93 του Ν.4555/2018, που αντικατέστησε το άρθ.160 του Ν. 3852/2010, αλλά και την εγκύκλιο 84/αρ. πρωτ.: 59639/20.8.2019-ΑΔΑ: 6ΓΞΞ465ΧΘ7-ΦΟ2 του Υπουργείου Εσωτερικών-Τμήμα Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β' Βαθμού, υφίσταται ασυμβίβαστο μεταξύ των δύο θέσεων και κώλυμα στην άσκηση και των δύο αξιωμάτων."

Έτσι, στις 26 Φεβρουαρίου, με νέα του επιστολή ο κ. Λάμπρου, ζητάει την αναστολή της ιδιότητάς του ως Προέδρου Δ.Ε.Ε.Π. Θεσπρωτίας.

Με απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος της ΝΔ κ. Στυλιανό Κονταδάκη, ορίστηκε ο κ. Θεοφάνης Κωνσταντίνου Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Θεσπρωτίας, έως τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου.

Read More »
Νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέα Δημοκρατίας Θεσπρωτίας ο Φάνης Κωνσταντίνου Νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέα Δημοκρατίας Θεσπρωτίας ο Φάνης Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πληρώθηκαν 754.925,53€ από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021
Ηγουμενίτσα: Πληρώθηκαν 754.925,53€ από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσειςΑποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι εξοφλήθηκαν, ύστερα από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, υποχρεώσεις του Δήμου από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ύψους 754.925,53€.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Βασίλειος Γκόλιας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πληρώθηκαν 754.925,53€ από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις Ηγουμενίτσα: Πληρώθηκαν 754.925,53€ από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μίλησε η πρωτοβάθμια | "Από σήμερα οι εγγραφές των νηπίων"

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μίλησε η πρωτοβάθμια | "Από σήμερα οι εγγραφές των νηπίων"«Εγγραφές μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2021-2022»

Η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι οι εγγραφές των μαθητών/τριών για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο και στην πρώτη (Α’) τάξη του Δημοτικού Σχολείου γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). 
Για το σχολικό έτος 2021-2022 οι εγγραφές θα γίνουν αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαρτίου. 
Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2021-22, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2017. Υπενθυμίζουμε ότι η φοίτηση των προνηπίων είναι υποχρεωτική στους τρεις δήμους της Θεσπρωτίας.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Αναλυτικότερα οι γονείς/κηδεμόνες κάνουν την αίτηση μέσα από την ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet. Η Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» διαλειτουργεί με τα πληροφοριακά συστήματα «Μητρώο Πολιτών» και «myschool» και παρέχει κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το τέκνο/τα τέκνα για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Τα βήματα της εγγραφής δίνονται αναλυτικά μέσα από την πλατφόρμα.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που απαιτείται να προσκομίσουν με επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα, που είναι τα ακόλουθα: α) Αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και το τμήμα πρόωρης υποδοχής καθώς και

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας,

γ) Βιβλιάριο υγείας του μαθητή/τριας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια,

δ) Βεβαίωση φοίτησης αδελφού/ης σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα (αν υπάρχει), ε) Γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με ταυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφής απευθύνονται μόνο στη σχολική μονάδα που υπάγονται τα παιδιά με βάση τα γεωγραφικά όρια της κατοικίας τους. Οι γονείς/κηδεμόνες θα ειδοποιηθούν για το σχολείο εγγραφής των παιδιών τους από τον/την Διευθυντή/τρια ή Προϊστάμενο/μένη του Σχολείου που υπέβαλαν αίτηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την 10η απριλίου 2021.

Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας https://dipe.thesp.sch.gr μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες να συμβουλευτούν τον Οδηγό χρήσης εφαρμογής. 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΣΗ
Read More »
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μίλησε η πρωτοβάθμια | "Από σήμερα οι εγγραφές των νηπίων" ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μίλησε η πρωτοβάθμια | "Από σήμερα οι εγγραφές των νηπίων" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

Διοικητής νοσοκομείου Φιλατών | “Τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι αστείο”

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021
Διοικητής νοσοκομείου Φιλατών | “Τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι αστείο”Στα περιοριστικά μέτρα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο facebook, ο Διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών κ. Χρήστος Τσουράς.

“Τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι αστείο. Υπάρχουν άνθρωποι που “ματώνουν” οικονομικά εξαιτίας τους. Άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, ρισκάροντας τις ζωές τους.

Υπάρχουν γιαγιάδες, παππούδες, γονείς, συγγενείς με προβλήματα υγείας. Αν δε μπορείτε να το κάνετε για εσάς, να το κάνετε για εκείνους που αγαπάτε.

Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα, με γνώμονα το κοινό καλό. Ας σκεφτούμε όλους εκείνους που νόσησαν η νοσούν. Κι εκείνους που χάθηκαν.

Δε θα μας λείψουν οι βόλτες κι οι καφέδες, όσο θα μας λείψουν οι δικοί μας άνθρωποι που μπορεί να χαθούν. Με σύνεση και με υπομονή να βοηθήσουμε όλοι μαζί να το ξεπεράσουμε κι αυτό!”
Read More »
Διοικητής νοσοκομείου Φιλατών | “Τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι αστείο” Διοικητής νοσοκομείου Φιλατών | “Τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι αστείο” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

10.000€ πρόστιμο σε ταβέρνα - 93 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021
10.000€ πρόστιμο σε ταβέρνα - 93 παραβάσεις σε όλη την ΉπειροΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (28-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (93) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(66) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 30 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(10) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(17) παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ως ακολούθως:
· Πρόστιμο (10.000) ευρώ σε κατάστημα (αίθουσα ψυχαγωγίας-μαζικής εστίασης) και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για εξυπηρέτηση και παραμονή πελατών στον χώρο του καταστήματος καθώς και 16 συνολικά παραβάσεις με επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε πελάτες για -κατά περίπτωση- μη χρήση μάσκας και περιορισμό κίνησης. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
10.000€ πρόστιμο σε ταβέρνα - 93 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο 10.000€ πρόστιμο σε ταβέρνα - 93 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021 Rating: 5

Σελίδες