Ανησυχία για 400 σπουδαστές του πρώην ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019
Ανησυχία για 400 σπουδαστές του πρώην ΤΕΙ Ηγουμενίτσας 
 
 

Ανησυχία επικρατεί στους 400 και πλέον σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.
Το Τμήμα είναι το μοναδικό από τα ομοειδή του σε ολόκληρη τη χώρα που δεν μετεξελίχθηκε σε Πανεπιστημιακό και στην ουσία καταργείται αφού από φέτος δεν έχει εισακτέους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές του να είναι οι τελευταίοι που θα αποφοιτήσουν από ΤΕΙ στη χώρα.
Την ίδια στιγμή φοιτητές πρώην ΤΕΙ που παρακολουθούν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο σε άλλα ιδρύματα της χώρας, έχουν τη δυνατότητα να «αναβαθμίσουν» το πτυχίο τους σε Πανεπιστημιακό, επιλέγοντας κάποιον επιπλέον αριθμό μαθημάτων, μέσα στο ίδιο τους το ίδρυμα, ενώ για τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα.
Σ’ αυτό το κλίμα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη επισκέφθηκε χθες το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ηγουμενίτσας, ζητώντας την παρέμβαση του πανεπιστημίου, στο οποίο πλέον υπάγεται το Τμήμα.
Αιχμή του αιτήματος είναι η παροχή δυνατότητας για «αναβάθμιση» του πτυχίου τους, εντασσόμενοι, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στην Ηγουμενίτσα, σε κάποιο από τα αντίστοιχα τμήματα που μετεξελίχθηκαν σε ΑΕΙ.
 
Read More »
Ανησυχία για 400 σπουδαστές του πρώην ΤΕΙ Ηγουμενίτσας  Ανησυχία για 400 σπουδαστές του πρώην ΤΕΙ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019 Rating: 5

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 στο Έλος Καλοδικίου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019
Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 στο Έλος ΚαλοδικίουΗ Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Στη χώρα μας, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και διοργανώνονται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Έλος Καλοδικίου (περιοχή Natura 2000, GR 2120006) που αποτελεί τμήμα της μεταναστευτικής οδού των πουλιών, από το Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας σε συνεργασία με την ορνιθολογική εταιρία στις 16,17,18 και 23 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 40 μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Πλαταριάς, 40 μαθητών από το 3ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας, 45 μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας, 45 επίσης μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Καναλακίου, 85 μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Πάργας και τέλος 60 μαθητές από το δημοτικό σχολείο Μεσοποτάμου. Ο συνολικός αριθμός μαθητών που συμμετείχαν στη γιορτή ήταν 315.
Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στις εκδηλώσεις και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολλές, όπως: υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής σε πέτρες και χαρτί, κατασκευές χάρτινων μασκών με θέμα τα πουλιά, κατασκευή ταϊστρών και καταγραφή ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια που διέθετε ο Φορέας. Παρατηρήθηκαν είδη όπως αργυροπελεκάνοι, αργυροτσικνιάδες, χουλιαρομύτες, σταχτοτσικνιάδες, μαυροπελαργοί, λευκοί πελαργοί και πρασινοκέφαλες πάπιες.
Βασικός στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου αυτά σταματούν για τροφή και ξεκούραση. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους τους που συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.
Read More »
Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 στο Έλος Καλοδικίου Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 στο Έλος Καλοδικίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019 Rating: 5

Δωρεάν WiFi σε έξι δήμους της Ηπείρου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019
Δωρεάν WiFi σε έξι δήμους της Ηπείρου 
 
 
 
Περισσότεροι από 70 δήμοι της Ελλάδας θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προσφέρουν δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα, το κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους και θα δοθεί συνολικά σε 1.780 ευρωπαϊκούς δήμους.

Οι δικαιούχοι – δήμοι ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην Ήπειρο οι δικαιούχοι δήμοι είναι: Πρέβεζας, Βορείων Τζουμέρκων, Μετσόβου, Ζίτσας, Σουλίου, Ζαγορίου.

Σε προηγούμενες προσκλήσεις είχαν ενταχθεί δεκάδες άλλοι δήμοι σε όλη την χώρα ενώ η επόμενη πρόσκληση θα δημοσιευθεί πριν το τέλος του 2020.
Read More »
Δωρεάν WiFi σε έξι δήμους της Ηπείρου Δωρεάν WiFi σε έξι δήμους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019 Rating: 5

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Energean υποστηρίζει τη διοργάνωση «Καλπάκια»

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Energean υποστηρίζει τη διοργάνωση «Καλπάκια»
 
 

Η Energean τιμά για έκτη συνεχόμενη χρονιά την μνήμη των Ηρώων του Έπους του ΄40 και στηρίζει τα «Καλπάκια 2019», τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Καλπάκι Ιωαννίνων, με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου στις 5 το απόγευμα στο Μνημείο «Έλλην Μαχητή Πολέμου 1940-41».

H Energean, η οποία είναι μέλος της κοινοπραξίας που πραγματοποιεί τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, υποστηρίζει σταθερά τα «Καλπάκια», καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη του ιστορικού ρόλου, της πολιτιστικής διάστασης αλλά και της συνεχώς ανερχόμενης τουριστικής φυσιογνωμίας της Ηπείρου, αφού συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Η κα. Ίλια Ρήγα, υπεύθυνη του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Η υποστήριξή μας στα “Καλπάκια” και στην αναπαράσταση της ιστορικής μάχης αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στους Ήρωες που έδωσαν το έναυσμα για τον αγώνα για το ιδανικό της Ελευθερίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχοντας πλέον την εμπειρία πέντε ετών από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή αποτελεί μία βασική πτυχή της προσπάθειάς μας να αποτελούμε μέρος της καθημερινότητας των συμπολιτών μας στην Ήπειρο. Παράλληλα, η συνεισφορά στα “Καλπάκια” αποτελεί χαρακτηριστική πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που δίνει με σαφήνεια το στίγμα της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης που υλοποιεί η Energean, καθώς συμβάλλει στην υλοποίηση του Στόχου 11 (Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες) και του Στόχου 17 (Συνεργασία στην υλοποίηση των Στόχων) στο πλαίσιο της Ατζέντας του ΟΗΕ για το 2030 ».

Τα «Καλπάκια 2019» συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, την VIII Μεραρχία Ιωαννίνων, την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου καθώς και το Κέντρο Νέων Ηπείρου.
Read More »
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Energean υποστηρίζει τη διοργάνωση «Καλπάκια» Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Energean υποστηρίζει τη διοργάνωση «Καλπάκια» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019 Rating: 5

ΚΑΛΑΜΑΣ: ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ …ΘΑΝΑΤΟ - Του Γιάννη Βέλλη

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019

ΚΑΛΑΜΑΣ: ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ …ΘΑΝΑΤΟ - Του Γιάννη Βέλλη


Για τη Θεσπρωτία και τα Γιάννενα, είναι το μεγάλο ποτάμι μας. Η σχέση μας μαζί του είναι αυτοκαταστροφική, τον αγαπάμε παθιασμένα, μα παράλληλα τον καταστρέφουμε…Ο Καλαμάς ή Θύαμις ή Θύαμης, όπως ήταν από παλιά το όνομά του, είναι το μεγαλύτερο σε μήκος ποτάμι της Ηπείρου και το έβδομο μεγαλύτερο της Ελλάδας.

Οι πηγές του βρίσκονται στο όρος Δούσκο, κοντά στα σύνορα Ιωαννίνων με την Αλβανία. Έχει πολλούς παραπόταμους, αλλά ο δικός μου αγαπημένος παραπόταμος -που βρίσκεται κοντά στο χωριό μου- είναι η Λαγκάβιτσα. Με πεντακάθαρα νερά, πέστροφες, πλατάνια. Σε άλλο αφιέρωμα, θα σας μεταφέρω την επίσκεψή μου στις πηγές του παραπόταμου αυτού. Ο ποταμός, εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, δεξιά της Ηγουμενίτσας, σχηματίζοντας το γνωστό στους περισσότερους “δέλτα Καλαμά”, που καλύπτει αρκετά μεγάλη έκταση.

Επειδή το χωριό μου, η Κεραμίτσα Φιλιατών Θεσπρωτίας, ήταν από τα χωριά «πέρα από τον Καλαμά», πριν αρκετά χρόνια περνάγαμε τακτικά γέφυρά του, με έλεγχο των ταυτοτήτων μας και εξηγώντας τον λόγο της επίσκεψής μας εκεί…Σαν να περνούσαμε σε άλλη χώρα, σε ουδέτερη ζώνη, σαν να είμαστε εν δυνάμει κίνδυνος για τη χώρα… Με τη μεταπολίτευση, σταδιακά καταργήθηκε ο έλεγχος αυτός και έμειναν τα παρατημένα φυλάκια και στρατόπεδα στην άκρη τη γέφυρας της Βροσίνας, να μας το θυμίζουν. Ήταν η εποχή που η Αλβανία του Χότζα, είχε κλειστά τα σύνορα και οι κατάσκοποι, βρέχανε τα πόδια τους τακτικά στα νερά του…

Ένα άλλο στοιχείο, ιδιαίτερο στις παιδικές αναμνήσεις μου, ήταν οι γέφυρες του στρατού από μέταλλο και ξύλο, που είχαν στηθεί τόσο στον ίδιο τον Καλαμά, όσο και τους παραποτάμους του. Σήμερα έχουν διαλυθεί πια ή έχουν αφεθεί στη θέση τους αλλά χωρίς χρήση, αφού αντικαταστάθηκαν από άλλες, σύγχρονες τσιμεντένιες, όπως έγινε και σε όλη την Ελλάδα. Ο θόρυβος που σου άφηναν στο πέρασμά τους, αυτές οι γέφυρες, ακόμα μένει στο μυαλό μου, βλέποντας και τα βαθιά νερά από κάτω, τις περισσότερες φορές θολά, άφηνε έντονη την ανησυχία. Όμως ποτέ δεν έγινε κάποιο ατύχημα σε αυτές, τουλάχιστον δεν άκουσα για ατύχημα, άρα ήταν ασφαλείς, τόσο για πεζούς όσο και για οχήματα. Όπως και το μεγάλο φράγμα του στο Ράγιο.


Ο Καλαμάς είναι επιβλητικός ποταμός. Άγρια όμορφος. Σε παρασέρνει με την εικόνα του, σε μαγεύει. Δεν είναι από τα ποταμάκια της Ελλάδας, που είναι ατέλειωτα, αλλά δεν γοητεύουν τον επισκέπτη τους, απλά τα προσπερνά. Όσες φορές κι αν περάσω από την Ήπειρο, κάνω και μια βόλτα στον Καλαμά. Έστω και ολιγόλεπτη. Έχουμε δεθεί στην Ήπειρο μαζί του. Αυτό φυσικά δεν τον σώζει από τις παράνομες και καταχρηστικές δραστηριότητες επιχειρήσεων και ιδιωτών εκεί. Λιπάσματα, αστικά και βιομηχανικά λύματα, κτηνοτροφικές δραστηριότητες χωρίς έλεγχο, μολύνουν τα νερά του. Δεν μπορώ να παραβλέψω το κυρίαρχο στοιχείο της καταστροφής των υδάτων του, την “τάφρο της Λαψίστας”.Μέσα από τη βιομηχανική ζώνη των Ιωαννίνων, μεταφέρονται λύματα χωρίς επεξεργασία μέσα σε αυτόν και κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα… Κι εκεί αναρωτιέσαι, πού είναι η πολιτεία, η περιφέρεια, οι δήμοι, οι φορείς για τη δημόσια υγεία. Αν και την απάντηση την ξέρεις, πάντα την ήξερες. Οι πολιτικοί κάνουν κινήσεις “πολιτικής επιβίωσης” και ο ποταμός δεν δίνει ψήφους, οι επιχειρηματίες με τις γνωριμίες παγώνουν την ψήφιση μέτρων για την προστασία του ποταμού, τα χωριά που φωνάζανε αδειάζουν σιγά σιγά από κόσμο και η αντίδρασή τους μειώνεται. Και αυτοί που φωνάζουν είναι οι επικίνδυνα γραφικοί που πρέπει να σιωπήσουν ή απλά να χαρακτηριστούν η μειοψηφία στην πρόοδο και την ανάπτυξη των νομών και της Ηπείρου…Θα παραμείνω, όσα χρόνια κι αν περάσουν, στους επικίνδυνα γραφικούς και μαζί θα φωνάζουμε για να έχουμε πάλι καθαρό τον Καλαμά, τον Καλαμά μας!
Read More »
ΚΑΛΑΜΑΣ: ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ …ΘΑΝΑΤΟ - Του Γιάννη Βέλλη ΚΑΛΑΜΑΣ: ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ …ΘΑΝΑΤΟ - Του Γιάννη Βέλλη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019 Rating: 5

Β. Γιόγιακας για το επενδυτικό νομοσχέδιο: "Διευκολύνουμε το επιχειρείν, με ενδιαφέρον για την προστασία των εργαζόμενων"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019
Β. Γιόγιακας για το επενδυτικό νομοσχέδιο: "Διευκολύνουμε το επιχειρείν, με ενδιαφέρον για την προστασία των εργαζόμενων"
 
 

Κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Και αυτό το νομοσχέδιο είναι, πρώτα απ’ όλα, χαρακτηριστικό της ταχύτητας με την οποία η Κυβέρνηση κάνει πράξη τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.

Είναι συνεπές με το σχέδιό μας για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για καλύτερα εισοδήματα, που θα έρθουν κυρίως μέσα από την τόνωση των επενδύσεων και τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Από τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκότερου επιχειρηματικού κλίματος, που είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε ανάπτυξη με ρυθμούς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο μετά το 2020.

Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται να αντιμετωπιστούν γνωστά προβλήματα με τρόπο ευέλικτο, πρακτικό και, σε αρκετές περιπτώσεις, καινοτόμο για τα ελληνικά πράγματα.

Αυτό επιχειρείται, για παράδειγμα, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων έκδοσης αδειών για μεγάλα επενδυτικά σχέδια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εφόσον οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες.

Αυτό επιχειρείται με την πρόβλεψη πειθαρχικών ποινών εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν τηρούν τις προθεσμίες αυτές.

Γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι σε πολλές κρίσιμες υπηρεσίες υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Όπως και το ότι για τις εγκρίσεις που τελικά θα δίνονται από τον Υπουργό ίσως απαιτείται ενίσχυση των αρμόδιων κεντρικών υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό.

Γι’ αυτό αναμένουμε να δούμε πώς οι διατάξεις αυτές θα δουλέψουν στην πράξη.

Μια άλλη καινοτομία είναι ο παράλληλος μηχανισμός για τον έλεγχο επενδυτικών σχεδίων και την έγκριση της παραγωγικής λειτουργίας των επενδύσεων.

Η ανάθεση των εργασιών αυτών και σε ιδιώτες αναμένεται να αποσυμφορήσει το σύστημα.

Καθότι όμως η συγκρότηση υπηρεσιακών οργάνων ελέγχου παραμένει σημαντική, πιστεύω κύριε Υπουργέ ότι θα πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά το πώς θα βελτιώσουμε το Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών.

Και ως προς το ποιους περιλαμβάνει, και ως προς τον ταχύτερο προγραμματισμό των επιτόπιων ελέγχων.

Καινοτομία είναι επίσης ο ψηφιακός χάρτης, με τον οποίο δίνεται άμεσα η πλήρης εικόνα ενός ακινήτου ώστε ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει τις δυνατότητες και του περιορισμούς στη χρήση και την αξιοποίησή του.

Όπως καινοτομία για τα ελληνικά πράγματα είναι οι διευκολύνσεις και τα κίνητρα στις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν σε επιχειρηματικά πάρκα.

Μειώνονται τα κόστη εγκατάστασης και λειτουργίας, μειώνεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, μειώνονται τα διοικητικά βάρη.

Αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που φέρνουμε στο αναπτυξιακό σκέλος του νομοσχεδίου:
διευκολύνουμε το επιχειρείν, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη προστασία του περιβάλλοντος.

Αλλά και έχοντας το ενδιαφέρον μας στραμμένο στην προστασία των εργαζόμενων.

Στις θέσεις εργασίας που πρέπει να διατηρηθούν σε δύσκολους καιρούς.

Γι’ αυτό δίνουμε τη δυνατότητα εργαζόμενοι και εργοδότες – μόνο αν το επιθυμούν και οι δύο - να αποφασίζουν την εφαρμογή κλαδικών συμβάσεων σε επιχειρήσεις με σημαντικά, πραγματικά και συγκεκριμένα οικονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα.

Δίνουμε μάλιστα το λόγο στους ίδιους τους εργαζόμενους μιας επιχείρησης να αποφασίσουν, ακόμα και κατά τόπο, αν θα εξαιρεθούν από την κλαδική εφ’ όσον δεν υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο κλάδου.

Διασφαλίζουμε τη δυνατότητα του Υπουργού Εργασίας να επεκτείνει μια κλαδική σύμβαση στο σύνολο του κλάδου με στοιχεία που θα δίνονται από το Μητρώο Εργοδοτικών Οργανώσεων, που είναι άλλη μια σημαντική καινοτομία.

Κάνουμε ένα πρώτο βήμα για να μπει τέλος σε καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζόμενων:
με αύξηση του ωριαίου κόστους υπερεργασίας,
με σοβαρότερες επιπτώσεις για την αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία,
με βελτιωμένα οικονομικά κίνητρα για την πρόσληψη αδήλωτων εργαζόμενων,
με επιβράβευση των καλών εργοδοτών που θα μπαίνουν σε ειδικό μητρώο για να έχουν πρόσθετα κίνητρα και απαλλαγές.

Δείχνουμε, δηλαδή, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο ότι επιχειρηματική ελευθερία δε σημαίνει επιχειρηματική ασυδοσία!

Δεν είναι ένα παιχνίδι με μηδενικό άθροισμα, όπου αυτό που κερδίζει ο εργοδότης είναι αυτό που χάνει ο εργαζόμενος.

Το είπα και με άλλα λόγια στο ξεκίνημα: θέλουμε να δημιουργήσουμε πλούτο που θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα σε όλους!

Βλέπω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με ικανοποίηση τον Υπουργό Εργασίας, τον κ. Βρούτση, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να δοθεί τέλος στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων και στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων.

Πάνω από 600 χιλιάδες συνταξιοδοτικές υποθέσεις και άλλες 400 χιλιάδες ασφαλιστικές εκκρεμούσαν στο τέλος του φετινού Αυγούστου, σύμφωνα με απάντηση σε ερώτηση που καταθέσαμε πρόσφατα.

Συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο!

Ευχόμαστε και προσδοκούμε ότι το πολύ σε μια διετία να είναι στο μηδέν!

Μαζί με τις οργανωτικές αλλαγές που δρομολογούνται, μαζί με την αποκέντρωση στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων που προβλέπετε σε αυτό το νομοσχέδιο, επείγει, κύριε Υπουργέ, η ενίσχυση των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με προσωπικό.

Μια από αυτές είναι και αυτή στα Γιάννενα που εξακολουθεί να έχει σοβαρές ελλείψεις σε σημαντικές εργασίες όπως η έκδοση διαδοχικών συντάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία η Κυβέρνηση δείχνει ότι και θέλει και μπορεί να αναμετρηθεί με τα μεγάλα θέματα που ζητούν λύσεις.

Και ότι είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όχι μόνο αυτών που την εμπιστεύθηκαν, αλλά όλων των Ελλήνων!
Read More »
Β. Γιόγιακας για το επενδυτικό νομοσχέδιο: "Διευκολύνουμε το επιχειρείν, με ενδιαφέρον για την προστασία των εργαζόμενων" Β. Γιόγιακας για το επενδυτικό νομοσχέδιο: "Διευκολύνουμε το επιχειρείν, με ενδιαφέρον για την προστασία των εργαζόμενων" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 18χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019
Σύλληψη ενός 18χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 18χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 18χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2019 Rating: 5

Σελίδες